36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék

Oldalak: « 1 2 ... 8 ... 16 17 [18] Le | Téma száljai | Témaleírás
Komjáthy I. Mirabella
Mestertanonc Rellon (H), Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 17
Írta: 2023. november 3. 17:25 | Link

Privileged klánA saját problémái éppen annyira lefoglalják Mirabella összes gondolatát, hogy nincs is benne hely Kornélia kommentjének. Ezzel ellentétben, mikor kiszállt a kocsiból, és elsüllyedt. Elégedett mosoly húzódott végig ajkain, és egy egyetértő biccentéssel fordult hátra testvére felé, mielőtt engedte volna, hogy a kocsis őt is kisegítse. Még jó, hogy nem hagyatkozott egész életében holmi hasznavehetetlen képességre, és inkább használta az agyát.
Dénes mellé sétált, és karba fonta kezeit a mellkasa előtt. - Csodás. Ősrégi, poros. Ha emiatt megy tönkre az arcbőröm, ők fizetik ki a szépségszérumaimat - ingatta meg kiábrándultan a fejét a lány, aztán visszafordult a hisztérikus nővére felé.
- Na menjünk, talán bent találunk valakit, aki meg tudja mondani, hol csúszott hiba a gépezetbe, és végre köszöntenek minket - jegyezte meg a szőke, és Dénesbe karolva elindult a kastély felé. Épp csak pár lépést tett meg, amikor köhögcsélést hallott a háta mögül. Zavartan, de még inkább lenézéssel nézett vissza a kocsisra, aki addigra lepakolta a méregdrága táskáikat a csupasz földre.
- Elnézést kisasszony, de én nem mehetek be - ropogtatta ujjai között szövetkalapját a férfi. Szánalomraméltó volt. És egy dolgot utált jobban a varázslástalanoknál Mirabella, ha valaki szerencsétlen.
- És? - vonta fel szemöldökét a szőke figyelmeztetőleg.
- A csomagok, kisasszony - bökött a táskák felé, mire lassan Mirabellának is leesett a tantusz. Még hogy ő reptesse fel a csomagjait.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Komjáthy E. Kornélia
Mestertanonc Rellon (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanonc


©thegoldengirl
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 13
Írta: 2023. november 3. 17:59 | LinkElengedte a füle mellett Dénes megjegyzését, és megpróbált stabilan megállni a murvás talajon, miközben alaposan felmérte a helyzetet. Igen, ő volt az, aki ragaszkodott, hogy kikerüljön végre a birtokról és eltűnjön Gizella gondos tekintete elől. Azért az egyetlen mágusiskoláról valahogy más elképzelése volt. Ha jól hallotta, más aranyvérű családok is itt taníttatják a gyerekeiket. Bár a most látottak alapján inkább egy középkategóriás, ódon és dohos helynek tűnt. Mondjuk úgy, kissé megcsappant a kalandvágya.
- Hogy mi? -  Azt hitte, rosszul hall, mikor a sofőr arra célzott, nekik kell a saját holmijukat becipelniük. Mégis hogy legyen képes a megfelelő lebegtetőbűbáj használatára öt hatalmas bőrönddel, mikor épp elég lesz arra koncentrálnia, hogy ezen az egyenetlen talajon ne bukjon orra a tűsarkával. Pláne nem szabad a testvérei előtt történnie. Csak arra várnak, hogy történjen valami, amin majd jól elcsámcsoghatnak egymás közt.
- Dénes, legyél kérlek úriember és intézkedj! Elvégre, te vagy az egyetlen...  férfi. - Még a pilláit is megrebegtette felé, persze csak minimálisan, semmi feltűnősködés. Talán tud még egy kicsit hatni Dénes egójára. Talán még Mirabella is megérti, hogy egy hölgy nem lebegtet csak úgy bőröndöket az éjszaka közepén egy kastély felé.
Elő sem vette a pálcáját, elegánsan próbált egyensúlyozni, ahogy megindult a hatalmas tölgyfaajtó felé. Lassan és óvatosan haladt, minden lépést kellően megfontolt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Komjáthy R. Dénes
Diák Rellon (H), Ötödikes diák


Aethon
offline
RPG hsz: 2
Összes hsz: 3
Írta: 2023. november 3. 21:31 | Link

Komjáthy

Kiábrándító. Köze lehet ennek a látványhoz, legyen… aki kicsit is ismer, az tudja mennyit adok rá. De ha azt nem is veszem figyelembe minden valamirevaló aranyvérű varázsló, aki társaságokba jár és hírlapot forgat a kezei közt, tudja, hogy a Bagolykő már évek óta nem olyan nívós, mint fénykorában. Nem véletlen küldték ide azt a minisztériumi inspektort, akiről a szüleim vagy nem tudnak (amit erősen kétlek), vagy hallgatnak (ami már sokkal valószínűbb). Haza akarok menni. Pedig még a lábamat se tettem be az épületbe. Hogy jutunk egyáltalán be?
Találunk valakit. Mi vagyok én, hogy keresgéljem a varázslókat? Ajj, Mirának igaza van. Akármennyire ódzkodom tőle, vagy ez vagy várhatok Merlin untáig. Mirabella felé mozdulok, hogy egymásba karolva meginduljunk mielőtt gyökeretverünk a kocsi mellett.
- Anyának erről tudni kell. Azért mégis csak… - kezdenék bele az egészséges pasi hisztimbe, amikor a kocsis a szavamba vág. Szememet az ég felé fordítva toppanok meg és mérgesen nézek rá, amolyan “Mi van? Mondja, de gyorsan” pillantással. Amikor pedig azt hinnéd, hogy nem lehet ezt tovább fokozni, természetesen a kocsis megteszi. És Lia is. Akire jó szélesen, de legalább gunyorosan mosolygok. Azt lesheti! Majd egy pillanattal később már felszegett állal nézek a kocsisra.
- Hordja el magát! Anyánk mindenről tudni fog… már ha ez az ormótlan kastély nem dől ránk két lépés után.
Mirára nézek, lassan lépek el tőle a csomagjaink felé. Elegáns mozdulattal veszem elő a pálcámat, de nem mozdítom.
- Csak van itt egy manó. Vagy bárki, akinek haszna van! - a nyomás a halántékomnál nem csillapodik, hiába kezdem el dörzsölni szabad ujjbegyemmel. Jobban átgondolva szavaimat pedig cinikus nevetéstől rezzen széles vállam. - Hova gondolok…
Úriember vagyok, nem idióta. Szóval Mira és a saját csomagjaim emelkednek meg, de az első bűbájommal nem számítok arra, hogy a holmijai és a ládám ennyire súlyosak. Megkíván egy erősebb bűbájt. - Locomotor - életemben nem ejtettem még ki varázslatot ennyire kelletlenül. Pedig jónéhány rémkellemetlen magán bűbájtanórán túl vagyunk a testvéreimmel.
Jó. Mira tudja mennyire fontos nekem. Hogy mennyire szeretem. Különben én biztosan nem lennék itt. Plusz, szeretet ide vagy oda, nagyon sokkal jön nekem!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Komjáthy I. Mirabella
Mestertanonc Rellon (H), Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 17
Írta: 2023. november 3. 22:11 | Link

Privileged klánA kocsis félénk szavai minimum úgy hatottak a Komjáthy gyerekekre, mintha maga Merlin csapott volna le rájuk egy cruciatus átokkal. Mégis hogy képzelni? Mirabella szemei kikerekedtek, és ha testvérei nem szólalnak meg azonnal, talán tényleg nem viselkedett volna úri hölgyhöz méltóan ezen a hideg estén.
- Megtennéd nekem? - nézett a szőke kérlelő kiskutyaszemekkel öccsére, amint a parancs elhagyta Kornélia száját. Komolyan ez a primadonna jobban tudta idegesíteni bárkinél a világon. Az ő öccsét ne ugráltassa csak senki.
Elégedett mosollyal nyugtázta, hogy ezt bizony Dénes is így gondolja, ugyanis csak kettejük bőröndjei emelkedtek meg. Fél szemöldökét megemelve, lenézően nővére irányába nézett a szőke, mintha csak megkérdőjelezné, hogy a másik képes lesz-e megoldani a szituációt. Aztán összébb vonta a kabátot magán, és szemeit Dénesen tartva indult meg újra a kapu felé. Pillantása megakadt az oda vésett szövegen, és szarkasztikus mosollyal fordult vissza testvérei felé nézve.
- "Ravaszan sötétlik az éjjeli táj". Nézd Kornélia, számították rá, hogy jössz. Csak épp segítséget nem küldtek - vonta meg a vállait ártatlan pislogások közepette.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Komjáthy E. Kornélia
Mestertanonc Rellon (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanonc


©thegoldengirl
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 13
Írta: 2023. november 20. 11:15 | LinkA hoppon maradt Kornélia ekkora arcátlanságot sem látott még a saját testvéreitől. Na jó, talán előfordult már korábban ennél pimaszabb sértés is a részükről, de sosem olyan helyen, ahol mások láthatják. Nem mintha a kötelező körökön kívül nagyon mutatkoznának máshol együtt.
Ajkai elnyíltak, úgy meredt Dénesre, majd Mirabella pillantását elkapva megfordult a fejében egy pár betiltott varázslat is. Nem is értette, mi volt a baj, hozzátette, hogy kérlek. Maximálisan megfelelt az udvariasság minden elvárásának.
Összeszorította a száját és elóhúzta a pálcáját a combjára erősített pálcatartóból. Olyan gyűlölettel mondta ki a varázsigét, hogy attól még a romos kastély fala is beleremegett. Csak kényelmesen, ráérősen, egyesével reptette a bejáratig, gondosan csomagokat, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog számára. Igazából csak nem akart orra bukni, miközben a többiek már a csomagokkal együtt majdnem a bejáratnál álltak. Ha várni kellett, akkor inkább rá várjanak, ne fordítva.
Elengedte füle mellett a megjegyzést, még csak pillantásra sem méltatta Mirabellát, vagy éppen az ajtó feletti feliratot. Közelebbről megnézve, nem is tölgyfakapu, csak egy egyszerű kovácsoltvasból készült ajtó választotta el a külvilágot az iskolától. Hihetetlen, hogy még ebből is kispórolták az értékes anyagot. Pedig köztudott, hogy a tölgyfának erős a védelmező mágiája, de még a görögök ismert jósdája is tölgyfaerdőben hozták létre. Ha már a saját szolgájuk sem teheti be a lábát a kastélyba, legalább tölgyfát használhatnának...
Ezúttal pálcáját a kapunak szegezte és egy dühösen elmormogott varázslatot követően az ajtó kitárult, ő meg végre biztos talpakon lépkedett be az ódon kastélyba, mit sem foglalkozva testvéreivel. Hihetetlen, hogy neki kell itt is mindent megcsinálnia!
Utoljára módosította:Komjáthy E. Kornélia, 2023. november 20. 11:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Krausz Nádor
Minisztériumi dolgozó, Okklumentor, Független varázsló


Minisztériumi Inspektor
offline
RPG hsz: 6
Összes hsz: 7
Írta: 2024. január 20. 02:50 | Link

Kakasi Gabriella

- Felmenti ez alól, hogy legalább biztosítja másoknak, hogy felnőttként hasonló érzésekkel nézhessenek erre a táblára.
Na igen, még ha a fele vagy csak a negyede is igaz a keringő pletykáknak erről az iskoláról - avagy arról, hogy az évtizedek alatt mennyire elvadult a helyzet, nem könnyű fenntartani ezt az intézményt. Határozottan reménykedik, hogy nem kell semmi súlyosat vagy terhelőt írnia majd a reportjába.
- Fantasztikus, szándékosan a vonatot választottam, a hoppanálás elveszi az utazás romantikáját. - Arról nem is beszélve, hogy már a rendszeresen idejáró vonaton is hallhat-láthat valamit, Nádor pedig szeret alapos lenni.
- Mindenesetre várom, hogy beszélgethessek a mostani diákokkal. Fogadok, hogy vannak akkora zsiványok, mint mi voltunk. - Jókedvűen mosolyog, nincsenek illúziói arról, hogy jópár lábát rugdaló, szemtelenkedő helyi menő csávó is ül majd a kanapéján, de még csak haragudni sem tud rájuk. Ő is volt valamikor szemtelenkedő helyi csávó. A menőt nem biztos ugyan, hogy hozzá tudja tenni teljes őszinteséggel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kakasi Gabriella
Igazgatóhelyettes, Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 109
Összes hsz: 137
Írta: 2024. január 20. 16:33 | Link

Krausz úr


- Ha az olyan könnyű lenne, Krausz - sóhajtott hatalmasat az asszonyság. Hivatalosabbnak tűnt már úgy, hogy a vezetéknevén szólította, mint akinek most sikerült realizálnia teljesen, milyen okból van itt a férfi.
 - Nem fogok hazudni, kedves. Vannak gondjaink. De szeretném, ha a minisztérium esélyt adna arra, hogy saját erőnkből oldjuk ezt meg. Tapasztalataim szerint hosszú távon csak rontani tud az oktatás minőségén, ha az állam kicsavarja egy iskola kezéből a gyeplőt.
 Már a bejárat előtti réten jártak, onann tudtak végignézni a kastély föléjük tornyosuló falain. Még jó, hogy volt minek lekötnie a szemeket, mert utóbbi megjegyzés hallatán a tanárnőnek megrándult a szája sarka.
 - Az nem kifejezés.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Krausz Nádor
Minisztériumi dolgozó, Okklumentor, Független varázsló


Minisztériumi Inspektor
offline
RPG hsz: 6
Összes hsz: 7
Írta: 2024. január 20. 17:44 | Link

Kakasi Gabriella

Egyetértőn bólint - a pedagógiát, különösen a varázslóvilágban egészen nagy kihívásokkal rendelkező pályának tartja. Nem egyszerű megfelelően kezelni és nevelni fiatal tanoncokat, akik még csak tanulgatják az erejüket, arról nem is beszélve, hogy mindez a fejletlen jellemekkel és személyiségekkel párosul. Minden működő varázslóiskola egy nagy lőporos hordó, amit mindenki óvatos gonddal védelmez.
A probléma az, hogy a Bagolykő egészen gyújtópont-közeli állapotban van az elmúlt évek történései alapján. Máshol is vannak gikszerek, de nem ekkorák, amik ráadásul eljutnak a szülőkhöz, a szülőkön keresztül azok ismerőseihez ésatöbbi. Mostanság kellemetlen módon az a pletyka terjeng, hogy külföldről van, hogy azért küldik ide a gyereket, hogy "megtapasztalja milyen kemény is tud lenni az iskola".. nem a pozitív és hízelgő jelentéstartalmában. Logikusan egyik nemzet sem szeretné, ha az iskolájára így tekintenének, de amíg erdő nő az évnyitón és tanárok dúdolgatja gyújtogatnak benne - nos, nehéz lesz a renomén javítani.
Még Krausz sem biztos, hogy ezekből a történetekből mennyi igaz és igyekszik is nem előfeltételezni semmit. Azért van, hogy saját két szemével lássa az igazságot.
- Megértem, elhiheti, hogy én sem azért vagyok itt, hogy kigáncsoljam a Bagolykő évtizedes iskolavezetését és függetlenségét. - Bíztatóan elmosolyodik. Nem ellenségként érkezett ide, nem azzal a szent céllal, hogy csakazért is találjon valami kivetnivalót.
- Mindenesetre túl sok szülő és hozzátartozó kereste fel a minisztériumot az iskola helyzetével és történéseivel kapcsolatban, ha más nem, formalitásként szükség van erre a lépésre.
Nem hazudik, ugyanakkor tény, hogy a Bagolykő nincs igazán a minisztérium szívének dédelgetett csücskében az elmúlt tíz évben. Túl sok felelőtlen iskolai baleset, túl sok botrány. Széttárja a kezeit hangtalan nevetéssel.
- Én leszek a legboldogabb, ha nem kell számtalan problémáról írnom, annyival kevesebb hajcihő a jelentésekkel. Amíg megyünk be, meséljen, mire készüljek, mire számítsak?
Utoljára módosította:Krausz Nádor, 2024. január 20. 17:50 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 8 ... 16 17 [18] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék