35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] Le | Téma száljai | Témaleírás
Ivanich R. Benett
Tanár, Egyetemi hallgató, Gyakorlótanár, Színjátszó vezető


still alive
offline
RPG hsz: 389
Összes hsz: 551
Írta: 2023. február 13. 00:08 | Link


- Mondd csak, hogyan tudsz mindig ennyire pozitív maradni? - lehet, hogy kérdeztem már tőle korábban ilyet, de ez az egy dolog, ami most megfogalmazódik bennem a történtek után. Örülök, hogy biztat, próbálja elérni, hogy optimistán gondolkodjak, hiszen szükségem is van erre. Karola volt még ilyen, aki minden helyzetben ki tudott rángatni a negatív gondolatspirálokból. Kár, hogy ő már nincs a közelemben...
- Jó választás - jegyzem meg mosolyogva, igyekezve úgy tenni, mintha az előbb mi sem történt volna, de persze időbe fog telni, hogy elfelejtsem a történteket. A barátom majdnem megfulladt, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Kezdek mérges lenni a helyre is, hogy nem rohant egyből valaki segíteni, s csak bámészkodtak egyesek, de közben ott voltam mellette én is, aki azonnal reagálni tudott. Mi lett volna, ha leblokkolok, elképzelni sem merem... Amint azonban elkészül az ételünk, amire nem is kell olyan sokat várni, és már az asztalnál ülve nyammogok, a kedvem is jobb lesz. Úgy látszik, üres hassal szomorúbb az ember.
- Igen, ha leülepszik a kaja. Jó nagy adagot adtak szerencsére, szerintem jól fogok lakni - mérem végig szemeimmel az előttem található húst. Lehet, hogy nem a legfinomabb kaja, hiszen mégsem egy étteremben eszünk, de fürdőhöz - strandhoz viszonyítva ez kiváló minőség. Ide nem azért jönnek az emberek, hogy különlegeset egyenek. Lelkesen mártogatom bele a krumplit a ketchupba, mialatt Dana kérdését hallom.
- Nahát, úgy látom, hogy már teljesen jól vagy - nevetem el magam, szám elé tartva a kezem, nehogy kiessen egy krumplidarab. - Próbálok nyitott szemmel járni, különösen az egyetem környékén, de nincs nagyon. Zavar is, hogy egyedül vagyok, látva néha a sok szerelmespárt körülöttem. Fogalmam sincs, hogyan fogok találni valakit - kezdek hangos panaszkodásba egy hangos sóhajjal a végén.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dana Straw Berry
Bogolyfalvi lakos, Navinés pásztor, Navinés blogger, Szélvész Szalamandrák csapattag, Színjátszós, Végzett Diák


°Princess of Vice | Doll Face| Fanciful | Blondie°
offline
RPG hsz: 622
Összes hsz: 1355
Írta: 2023. február 22. 21:07 | Link

Beni


- Egyrészt ismerlek már annyira, hogy tudjam, maximálisan helyt fogsz állni ebben az új élethelyzetben is. Másrészt, a pozitív gondolkodás előre lendíti az embert az életben. Biztosan te is észrevetted azt, hogyha pozitív hozzáállású emberek vesznek körül, akkor az téged is feltölt, és szívesen tartózkodsz a társasagukban. Nos, ezzel én is így vagyok, és igyekszem pozitív maradni - feleltem Beninek teljes meggyőződéssel.
- Isteni finom ez a kaja! Nagyon rákészültem már. Ha strandolok, akkor általában ezt eszem, de itt a legfinomabb. Pedig megfordultam már jó pár helyen - közöltem elégedett arckifejezéssel.
- Tényleg jó nagy szelet húst kaptál. Ezzel tutira jól fogsz lakni. Mondjuk én sem panaszkodhatok, elég nagy adagot  kaptam - mutattam az ételemre vidáman.
- Bizony, már semmi bajom - emeltem tekintetem az övéibe nevetve.
- Ugyan, ez csak azt jelenti, hogy még senki sem fogott meg úgy igazán, ejtette rabul a szívedet. Nyugi, nekem sem. Soma óta nem találom igazán a helyem sehol. Tudod, ő igazán egyedi volt, és a maga módján izgalmas. Azóta nem volt hosszú távú kapcsolatom. Időnként elgondolkodom rajta, hogy vajon boldog- e, rátalált vajon az igazira, aki által igazán kiteljesedhet? Emlékszik még rám, hiányzom-e neki... Valószínűleg már rég elfelejtett, és családot alapított. Mindenesetre azt kívánom neki, hogy akárhová is sodorta az élet, legyen nagyon boldog. Mert igazán megérdemli.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy akármilyen kemény is az ember múltja, mindig legyen bizakodó a jövőt illetően, és ne adja fel a reményt, mert biztos vagyok benne, hogy végül rátalál a boldogság. A múltat el kell engednie ahhoz, hogy átélje a jövőt. Minden képlékeny... Az élet új embereket is bevonzhat, de a múltból is feltűnhetnek bizonyos személyek, akikre nem is számított. Akkor viszont erősnek kell maradnia bizonyos helyzetekben. Szóval idővel biztos találsz valakit, akivel boldog leszel. Mindenkire vár valaki a világban, akivel boldog lehet. Csak idő és élethelyzet kérdése az egész
- osztottam meg a gondolataimat a barátommal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Molnár Zselyke
Egyetemi hallgató


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 236
Írta: 2023. március 4. 17:19 | Link

Vizsgaközi Relax
Nonóval

Fellélegzett, miután vagy öt vizsgáján már túljutott, kapva kapott az alkalmon, hogy barátnőéjt lerángassa egy kis hétvégi csajos kikapcsolódásra, mielőtt még a fejükre, pontosabban, az övére nőne a sok tanulnivaló. Már egy ideje kapta a figyelmeztető litániaívet az apjától, hogy nem ártana, ha az utolsó évében nem merülne annyira fejest a teljesítményhajhászásba, élni is kell valamikor, elvégre ez a fiatalságának a legszebb időszaka.
Valamelyest osztotta ugyan apja érveit, de nem gondolta volna, hogy csak a tiniévei lehetnek szépek, és örült neki, hogy viszonylag jó dolga volt ebben az iskolában. Bár nem emelkedett ki olyantén módon, hogy ismert legyen a diáktársai között, mégis, beilleszkedett, és ez rengeteg gondot tett le a válláról, amit nem egy nebuló aligha mondhatott el magáról.
 − Na, mit gondolsz? Tök jó, hogy akadn éha egy kis szabadidőnk is néhány vizsga között, különben már belegárgyulnék a sok adatba  − ereszkedett be már a vízbe. Könyökéig érő ujjú úszódresszt viselt halvány lazac színben.
  − Hogy érzed, neked hogy sikerültek eddig? Nekem két kiválóm is kerekedett. Ha megint évfolyamelső leszek, nem tudom, mit csinálok…  − eddig egy párszor sikerült elérnie ezt a titulust, bármennyire is igyekezett, a tanulás-szertetén nem bírt változtatni. Az olvasás kedves szabadidős tevékenységként szerepelt a listáján a hegedű és a lovaglás mellett.
  − De jó, hogy ezekben az órákban is nyitva van  − áradozott a vendéglátóegységről. – Enni a kastélyban szeretné inkább, vagy esetleg itt a faluban vacsizunk, mielőtt visszamennénk?
A vízmolekulák kellemesen körbeölelték testét, karizmai lassan ellazultak, háta is szinte ódákat zengett, hogy végre nem a könyvek fölött görnyedezett.
  − Mik a terveid tovább? Ééés van már programod a nyárra? – tervezte, hogy ha már utolsó év, akkor egy hétre elhívná magukhoz, használják ki, mielőtt még az AMS-t megcélozná, és leköltözne Pécsre.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
KARANTÉN


"híbázni emberi dolog"
offline
RPG hsz: 90
Összes hsz: 609
Írta: 2023. március 4. 18:34 | Link

Zselyke
Csajos este

Nagyon húzósak voltak ezek a hetek. Vizsgákról vizsgákra járt Nonó, de szerencsére Zselyke írt, hogy nem menne-e el vele szívesen egyet fürdőzni. Igent válaszolt, mert kicsit jó lazítani elvégre utolsó vizsga időszak.
Pont a fürdő előtt vagyok és beindulok. A táskámban ide-oda pördülnek a tárgyak. Átöltözöm és elindulok a fürdőkhöz. Tekintetemmel körbe pillantok. Meglátok egy ismerős táskát és oda baktattok. Megbizonyosodom, hogy tényleg Zselyke-e az. Amikor feljön látom, hogy igen. Leteszem Zselyke táskája mellé a sajátomat és leülök a vizet körbefogó padkára és belelógatom a lábamat. A testemet átjárja a meleg.
– Fú, nagyon jó most ez a kikapcsolódás. Nagyon jó Zselyke. Ez kellet most, hogy kicsit megpihenjen a testem. – "beleemelem” magamat és engedem, hogy minden testrészem belemélyedjen a melegvízbe és kicsit a feszültséget elvigye a víz hulláma. – Hát… tanultam, de amikor ott voltam a vizsgalapoknál mintha az amit rögzítettem, azt nem is tanultam volna meg. – Nem tudom mennyire érthető Zselykének, de reménykedem, hogy igen. – Szóval reménykedem, hogy átmegyek mindegyiken. A VAV meg szerintem valami szuperül sikerült. Mert arra aztán tényleg mindent is leírtam, amit megtanultam. - büszkélkedem.
– Szerintem ne bánd, hogy ilyen jó tanuló vagy. Én is erre vágyom, hogy kicsit kitűnhessek a többieknél. Ha megkapod akkor nyugodtan odaadhatod nekem. – kacsintok Zselykére és elvigyorodom.
Elgondolkodom. És kicsit búsan tekintek a barátnőmre. – Nem nincsen. Vannak ötleteim, hogy hova lehetne, de fogalmam sincs. Te továbbra is gyógyító szakra mész? Mondjuk először át kell menni a VAV-on. - Vajon át megyek a VAV-on. Körbe pillantok a fürdőn és látom, hogy nincsenek annyira sokan. Bele süllyedek a vízbe és kicsit belemélyedek a gondolataimba.
Utoljára módosította:Létai Roland, 2023. március 19. 13:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"minden időszakban van jó és rossz. Mi döntjük el mit láttunk"
Ivanich R. Benett
Tanár, Egyetemi hallgató, Gyakorlótanár, Színjátszó vezető


still alive
offline
RPG hsz: 389
Összes hsz: 551
Írta: 2023. március 6. 09:30 | Link


- Hm, tehát akkor a környezetedben sok a pozitív ember... Ez szerencsés. Nekem nehéz találnom magam körül olyat, aki motivál. A tanári karban azért elég sokan befásulnak az évek alatt - jegyzem meg, bár hangom elhalkul a mondatom végére, hogy még véletlenül se hallják meg illetéktelenek a véleményem. Nem szeretném, ha félreértenék, vagy panaszkodónak gondolnának, ilyenről szó sincsen. Danában bízom annyira, s már a diáklét sem köti a kastélyhoz, megtehetem, hogy megosztok ennyit. Ellenkező esetben a jó viszony ellenére is lehet, hogy meggondolnám, mennyire fecsegem ki a vezetőséget.
- Igen, szerintem is nagyon finom - mosolyodom el. Nyilván továbbra is strand kategóriában mérem, mert a Pillangóvarázsban valahogy nívósabb a menü, vagy csak a dekoráció teszi hangulatosabbá az étkezést. Ennek is megvan persze a maga fílingje. Félmeztelenül, törölközővel ücsörögve az enyhén párás teremben... Várom már, hogy beköszöntsön az igazi nyári szezon, és a Balatonon legyek, vagy akár a tengerparton.
Szomorúan hallgatom Dana történetét. Nagyot sóhajtok, belegondolva, hogy Soma sem most volt az életében... Nehéz ez. Talán a kastélyban nincsen elég diák a válogatósabbaknak, vagy én vagyok nehéz eset. Jelenleg pláne bonyolult a helyzetem, mert gyakorlótanárként a diákokra nem nézhetek úgy, hiába korombeliek a mestertanoncok például, szerintem furán venné ki magát, bár hivatalosan ez csak szürkezóna. A faluba viszont nincs túl sok időm lejárni. Meg egyébként sem érek rá ismerkedni egyetem és tanítás mellett. Sok volt ez így nekem egyszerre, ha belegondolok. És ott van még a színjátszó is. A baráti köröm megfogyatkozott, emiatt azért nem fáj a fogam, hogy őket is hanyagolnom kell. Sovány vigasz.
- Az első szerelme voltál? Mert az mindig meghatározó. Nem tudom, mennyi ideig tartott, de biztosan nem felejtett el. Ha pedig békében tudtatok elválni, kedves emlék kell maradjon neki az együtt töltött időszak - állapítom meg monológja végén. - Igen, neked is tovább kell lépned, és nyitni az új felé. Remélem, hogy szerencsések leszünk - veszek újra nagy levegőt, majd folytatom az evést. Amint végzek, szerintem a szauna marad hátra, de hagyok kicsi időt, hogy ülepedjen a kaja.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 125
Írta: 2023. április 30. 13:36 | Link

Thorsten Löwenherz
face

Legutóbbi, vagyis eddigi első, felnőtt és jól nevelt emberekhez méltó beszélgetésük alkalmával, szóba került a köszvény. A királyok kórjáról akkor rögtön eszébe jutott, hogy hydromágusi tanulmányai során elsajátított néhány hansznos praktikát, melyet az állapot szinten tartásának érdekében lehet alkalmazni. Természetesen ehhez nagy mennyiségű vízre van szükség, s ha ez még termál is, az a legjobb. Megosztotta mindezt Thorral, aki maga is gyógyító lévén ismerte ezeket és beleegyezett, hogy Hella kezelje. Ezért jött el ma ide, s vár a férfira. A terápia érdekes színfoltnak ígérkezik, mivel élesben rég volt szerencséje alkalmazni tudását. Ezen felül irónját sem sűrűn használta mostanság. Kikereste a megfelelő rúnákat, összeszedte a szükséges köveket. Ezekkel felszerelkezve üldögél kényelmes köntösében az egyik kis beugró partján álló széken. Lehunyt szemmel hallgatja miként énekel a víz benne és körülötte. Különös duettet alkotnak, melyből a külső szemlélő csupán annyit érzékel, hogy Hella bőre szinte selyemként fénylik, míg arcán békés kiegyensúlyozottság tükröződik. Elcsendesedve figyel befelé, élvezi a vizek szonettjét, ami egészen elandalítja. A párás levegő jellegzetes illatával átlégzi tüdejét, haján megtapad a vízpermet. Szívverése a víz csobogásának ritmusát visszhangozza. Relaxált állapotban lebeg éberség és álom között. Előzőleg már lebeszélte az alkalmazottakkal, hogy mit fognak csinálni. Ezt minden esetben, ha egy ilyen erős elemi sűrűségű helyen kívánja használni erejét, be kell jelentenie.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Thorsten Löwenherz
Gyógyító, Bogolyfalvi lakos, Iskolai dolgozó


DokThor bácsi
offline
RPG hsz: 64
Összes hsz: 64
Írta: 2023. május 2. 23:10 | Link- Csodálkozom, hogy egy akkora telken nincs saját medencéje - állapítja meg, amint észreveszi a nőt. Nem most jár itt először, de mégis ez az első alkalom, hogy nem valamelyik páciensét kíséri, mert a víz révén megfelelőbben tudnak haladni a rehabilitációval. Leül a kisebb medence szélére, lábát belelógatva a vízbe, majd komótosan lóbálja meg hullámokat generálva ezzel.
- Üdv - köszön is végül jobbját egészen a homlokáig emelve, hogy aztán hevenyészetten szalutáljon. Viccesnek tűnik valamiért, főleg a múltkori beszélgetésük után, amelyben olyan sok tengerrel és vízzel kapcsolatos képet használt a nő, hogy az se lett volna furcsa, ha kiderül, maga is tengerész lenne, ha nem tartaná vissza a neveltetése. Igaz, tanár lett így is, ami szintén nem férne bele ebbe. Kiderül a végén, hogy több meglepetéssel tud szolgálni, mint ahogy gondolta volna. Pedig olyan egyszerű elkönyvelni a karót nyelt arisztokratának, aki a neve és címe okán büszke a semmire és hordja fenn az orrát. Talán még tényleg képesek lesznek elviselni egymást. Azt egyébként kifejezetten szórakoztatónak találja, hogy a nő mennyire más oldalát mutatja, miután néhány pohár bornak hála kiöntötte a lelkét és már nem úgy néz rá, mint aki tekintettel megfojtaná, ha tehetné. Sőt, azért vannak itt, mert mindenáron ki akarta próbálni, nem használ-e az elemi mágiája többet, mint amúgy a bájital és minden életmódbeli alkalmazkodás, ami a saját gyógyítója szerint a legtöbb, amit tehet. Na persze azzal együtt, hogy nem iszik egyáltalán alkoholt, de hát miért mondana le mindenről? Ugyan, akkor már élni is fölösleges, ha nincs az embernek semmi káros szokása. Sötétkék fürdőnadrág van rajta, és egy szürke törölközőt hozott még magával, amit felcsavarva rak le maga mellé, csak később lesz rá szükség úgyis.
Utoljára módosította:Thorsten Löwenherz, 2023. május 3. 16:25 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa