37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Írta: 2017. szeptember 15. 18:28 | Link

Dwayne Warren
- folyosó -

A tarkóját vakargatva áll a folyosón az egyik itteni vezető beosztású papír-auror  irodája előtt, ahonnan alig tíz perce jött ki. Pont úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt gyerek, akinek az imént megmosták a fejét. Az a fajta, aki nem illetődik meg a feddés tényétől különösebben, csak éppen mit kezdeni nem tud vele.
Mert hát igazából tényleg. Mit kezdjen ezzel? Jól lehordták, amiért annyi bűnüldözői véna nem szorult belé, hogy felismerjen egy halálfalót, aki ugyanabban az iskolaként funkcionáló kastélyban teng-leng. Legszívesebben feltette volna a kezét azzal, hogy "I don't speak hungarian, sir", de mindketten tudták, hogy fordító bűbáj van az irodán is. Már ha amúgy nem lenne közismert, hogy az anyja miatt nagyon is beszéli a nyelvet (még ha nem is irodalmi választékossággal). Szóval töredelmesen bevallotta, hogy idézem:
"Ki a franc gondolta volna, hogy a kétezres évek derekán, nem elején, DEREKÁN, az már az első negyedénél jár! Szóval, hogy a kétezres évek derekán még be tudnak jutni mágikus iskolákba halálfalók."
Hogy egyáltalán így át tudott ezen jutni. Tehát köszöni szépen, ő már csak legfeljebb a harmadik vagy negyedik védvonal volt, aki - hogy tisztelettel emlékeztesse a parancsnok urat -  nincs is szolgálatban hivatalosan. Ugye. És ezt a beosztást, illetőleg a harctértől való eltiltását pont az a személy írta alá magyar oldalról, aki vele szemben ül. Mindegy, jelenetet nem rendezett, annyira nem érdekelte, végighallgatta, aztán most azon gondolkodik, hogyan kezelje azokat az "intézkedéseket, amelyeket kénytelenek meghozni a tudomásukra került információk fényében".
Utoljára módosította:Alastair Magnus, 2017. szeptember 16. 18:59
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1645
Összes hsz: 3684
Írta: 2017. szeptember 16. 10:49 | Link

Alastair MagnusKivételesen nem kamaszos konokságból hallgat és bámulja a falat ott, ahol az imént még a közvetlen felettese hangján mennydörgő patrónus- jegesmedve- lebegett. A fejmosás első felét még a Magnus- gyerekkel hallgatta végig, így megtehette, hogy láthatatlannak tettei magát és hagyja, hogy a dörgedelem elszálljon a feje fölött. Most már azonban egyedül van - pontosabban ő, szemben az itteni vezetés és az amerikai titkárság egy suhanc képviselőjével, hallgatja a különben jogos kérdéseiket.
Hogy dolgozhatott az iskolában egy halálfaló hónapokon át úgy, hogy senkinek sem tűnt fel? Hogy kerülhetett olyan pozícióba, amivel szabadon járhatott- kelhetett a hálókörletekben is, egy olyan iskolában, ahol nem egy, de nem is kettő, de még nem is három auror dolgozik?  
Ő azonban csak a vállát rángatja: fogalma sincs. Semmi oka nem volt feltételezni, hogy akármelyik Y generációs kis köcsögnek olyan ötlete támad, hogy magára varratja a jelet, hogy aztán azzal parádézzon. Ahogy azt sem, hogy így egyáltalán bejuthatott a kastélyba és egy páncéllovag nem rúgta el félmagasan a faluig, ahogy belépett. Finoman mutat rá a tényre, hogy ezzel az erővel akár a KKK rejtett tagjait is üldözhetné, legalább annyira aktuálpolitikai kérdés így, kétezer-akármennyiben. Ez azonban nem igazán segít az ügyén.
Hosszú idő után engedik szabadon, ő lesütött szemmel bólint, majd kel fel a székéből. A sokadik letolása ez, de az első, amikor behúzott vállakkal sunnyog ki az ajtón, mint egy megszidott kiskutya. Na nem azért, mert pánikba esne a vádaktól, inkább, mert... azért igazuk van.
Halkan csukja be az ajtót maga mögött. A tekintete a padlóról felemelkedik nála egy jó tízessel fiatalabb kollégájára.
   -  Ezt beszoptuk.
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2017. szeptember 16. 10:50
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Írta: 2017. szeptember 16. 19:06 | Link

Dwayne Warren

Nem telik bele sok idő, hogy Warren is csatlakozzon hozzá a folyosón. Amikor legutóbb ezen a folyosón álltak, talán pont ugyanez előtt az ajtó előtt (többedmagukkal), egy sikeres bevetéshez gratuláltak. Ezzel szemben most közelében sincsenek ennek a dicsőséges állapotnak. Dehát.. ez van. Egyszer fent, egyszer lent. Nem lehet mindig mindenki kifogástalanul példamutató. Az előnytelen pillanatok épp úgy hozzátartoznak az élethez, mint a sikerek.
- Ahm. - Egyetértően hümment, nem tud fogást találni a kijelentésen. Ugyanis hasonló gondolatok járnak a fejében neki is. Majdnem olyan, mintha a harctérre dobnák ki, annyi különbséggel, hogy oda önként és dalolva menne. Nem is igazán éli meg amúgy ezt sem tragédiaként. Majd ellavírozik valahogy. Az is lehet, hogy jól fog neki menni, ki tudja? Még sose próbálta. Igaz, a gyerekekhez nem ért - de tegyük hozzá, itt nem is 11 évesen kezdik az iskolát, mint a Hogwartsban.
- Azt mondták, te voltál már helyettes.
Több a semminél, mégha Warrenre pillantva nem is érzi úgy, hogy a férfi túlzottan lubickolna a megszerzett tapasztalatok magabiztosságában.
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1645
Összes hsz: 3684
Írta: 2017. szeptember 21. 21:44 | Link

Alastair Magnus


Nem lehet mindig mindenki kifogástalanul példamutató. Ha egyáltalán minimálisan példamutató lenne, néha nem gondolkodna el rajta, egyáltalán miért nem eresztették még szélnek az egységéből. Talán, mert nehezen találnának egy másik aurort, aki visszakérdezés vagy hezitálás nélkül nyakig merül a disznószarba, ha kérik. Az, hogy hónapokig (évekig?) egy halálfalóval az orra előtt élt? Ugyan. Semmiség.
   -  Voltam. Kétszer. Nem nagy dolog, de dög idegesítő.
A kezeit leereszti maga mellé. Rémesen abszurdnak érzi a helyzetet: letolják, majd, valójában állásajánlatot kapnak, abból a fajtából, amit igencsak nem tanácsos visszautasítaniuk. A minisztériumi vezetőség logikája mondjuk egyszerű és politikai tűzoltásként is felfogható, bukott haláfaló után aurort ültetnek a házvezetői székbe. Kérdés, hogy a közvéleményt és a szülőket mennyire fogja megnyugtatni ez.
   -  És a zöldekkel van a legkevesebb baj, Boss.
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Írta: 2017. szeptember 22. 22:01 | Link

Dwayne Warren

Részéről arra számítana minimum, hogy néhány diákot ezek után ki fognak venni az iskolából a bizalomvesztés jegyében. Már, ha kijut. Az sem az első eset lenne, ha sikerülne valahogy elsumákolni. Vagy legalábbis egyszerű, bizonytalan pletyka szintjén tartani mindezt, elvégre az intézmény megítélésének nem nagyon tenne jót mindez. "Jöjjön a Bagolykőbe! Az iskolába, ahol gyermeke testközelből tapasztalhatja meg milyen, ha szocializációjára a történelem egyik legnagyobb sötétmágusának ideológiai követője van hatással!"
Fantasztikusan hangzik. Mondjuk ő meg aztán végképp szélsőségesen gondolkodik erről - ha halálfalókról vagy neo-halálfalókról van szó, nála nem nagyon van mentség. Általában nem is hagyja, hogy a másik elmondja a saját érveit, hiszen erre nincs logikus érv. Amennyiben le akarja valaki szedetni a jegyet, ma már megteheti, hiszen nem különbözik a szimpla tintától a bőrön. Régen több volt, valóban, azonban napjainkban már nem kötődik mágikusan senkihez. Az persze külön lapra tartozik, ha fiatalok kamaszkori hülyeségből, fel sem fogva, át sem érezve igazán miről van szó, használják. Nem jó az sem, de mérföldekkel könnyebb elnézőnek lenni.
- Aha. Én még sosem voltam headmaster, de majdcsak lesz valahogy. Nem lehet olyan nehéz.
Last words. Vagy valami olyasmi. Az legalább biztos, hogyha elrontja, nem azért fogja elrontani, mert túlizgulja vagy görcsöli az egészet, bár kérdéses, mennyire számít majd mentségnek.
- Ha a volt tanáraim meghallanák ezt, petíciót írnának a hivatalnak. - Nevet fel  derűsen vigyorogva a gondolatra.
- Mégha csak részben is olyanok lesznek, mint amilyenek mi voltunk annak idején a Slytherin falai közt, gyakorlatilag keresztet is vethetek magunkra. Vagy jól fogunk szórakozni. - Esze ágában sincs hirtelen átvedleni majd a szigorú tanár szerepébe, eddig sem volt az. Nemcsak hogy hiteltelen lenne, de még fárasztó is a nulla-huszonnégy órás színészkedés.
Utoljára módosította:Alastair Magnus, 2017. szeptember 22. 22:04
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek