37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyÉszaki Torony

Oldalak: « 1 2 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22 23 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. március 30. 14:13 | Link

Bodza Edina Gyöngyvér

Közvetlennek érzem a lányt, ami jó, hiszen így könnyebben megy a beszélgetés köztünk. Én mindig is változó vagyok ebben a tekintetben, a hangulatomtól függ mindig. Számomra is nehéz ez az ingadozás, már megszoktam. Nem vagyok az az orvosi eset, csak abba a hétköznapi megfogalmazásba esem. vannak emberek, akik ezzel nem tudnak mit kezdeni, mások simán tudják kezelni. Jól belementem saját magam elemzésébe.
- Úgy tudom, nem lehet irányítani a zenét. Amint látod, már vége is a dalnak. Beszélgethetünk ha szükséges? -
 Ezen a kifejezésen nem kicsit megrökönyödök. nem erőszakolom rá magam senkire, aki nem akar velem társalogni. Meglehet mondani nekem, ha nem akarnak velem beszélgetni. Az is benne van a pakliban, hogy rosszul fogalmazott, és nem így gondolta. Majd kiderül.
- Remélem, most nincs rosszkedved. Ha még közömbös is, megpróbálhatom javítani hangulatodon. Rajtam nem múlik. Köszönöm, elfogadok két kockával, ha nem probléma számodra. Edinát vagy a Gyöngyvért lehet használni megszólításkor? -
 Lágyabb hangvételre váltok, nehogy azt gondolja, haragszom rá. Kétértelmű kijelentése nem tetszett csak. Aranyosnak tűnik ennyi beszélgetésből. Szerintem jót fogunk beszélgetni.

Utoljára módosította:Partay Alfréd Benedek, 2018. április 30. 13:41 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Slivovics Lily
INAKTÍV


LoLilo
offline
RPG hsz: 133
Összes hsz: 897
Írta: 2018. április 19. 19:13 | Link

Imola

Végre van időm olvasni! Olyan tempóban rohantam be a legközelebbi olyan helyre, ahol talán tudok nyugodtan olvasni, hogy azt még egy profi futó is megirigyelné. A Lélek szobára esett a választásom, mert a nevéből adódóan azt gondoltam, hogy itt senki sem üvöltözik. Mikor beléptem, a helyiségben csak egy lány volt, aki valahonnan ismerősnek tűnt, és tudtam is hogy honnan: Oroszországból.
   -Aviee! - kiáltottam el magamat, de amint megláttam rendesen az arcát, tudtam hogy ő nem Avie. Eléggé kínosan éreztem magam, de észbe kaptam, és gyorsan mondtam valamit, nehogy bolondnak nézzen:
   -Szia, ne haragudj, összekevertelek valakivel. - ültem le a hozzám legközelebb eső helyre. - De ha már így rád kiabáltam, had mutatkozzak be! Slivovics Lily vagyok, elsős Levitás!
Utoljára módosította:Slivovics Lily, 2018. április 19. 19:14 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


A Lilo és Stitch-ben élek! - Moshi szerint | A legrellonosabb levitás 2018 tavasz-nyár
Tülk Imola
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 70
Írta: 2018. április 19. 20:04 | Link

Lily


Igazából egyáltalán nem számítottam látogatókra, pláne nem arra, hogy egy lány hatalmas lendülettel fog benyitni az ajtón, majd valami ismeretlen szót kántálva rohanni felém. Az első meglepődöttségemben csak dermedten szuszogok, és hagyom, hogy  a dolgok megtörténjenek. Semmi gond, hozzászoktam már a Bagolyköves furcsaságokhoz, így ahhoz is, hogy mostanában mindenki a határaimat feszegeti. Lélekben fel vagyok készülve mindenféle eshetőségre, többek között arra is, hogy pálcát kapok a fejembe, azonban egyáltalán nem ez történik.
Bocsánatkérő arcot látok magam előtt, némi pírt azon a bizonyos járomcsonton, és a szuszogásom lassan csitulni kezd. Helyét hümmögés veszi át, egy hangos, mely igazából annak szól, hogy a lányt a helyén tudjam kezelni. Olyan ismerős az arca valahonnan, a sötét haja, a nagy íriszei... mind olyan ismerős.
Mikor bemutatkozik kezem automatikusan lendül felé, majd szorítja meg az ő jobbját, hogy immár egy kellemes mosollyal rázzam meg azt.
- Az én nevem Tülk Imola, de szólíts csak Molkának! - mosolygok továbbra is kedvesen, majd elengedem apró ujjait, majd mondatát hallva bólogatni kezdek. Hát innen ilyen ismerős. Láttam már a folyosón és talán még közös óráink is vannak. Na meg persze, így hogy prefektus lettem több embert is sikerült már megismernem, ha más nem látásból. Legalább is bőszen gyakorlom a neveket minden este lefekvéskor.
- Ó tényleg! És szerintem van is közös óránk talán. Vagy legalább is úgy hiszem. - mélázok tekintetemmel a plafonra bámulva, majd kék íriszeimet a lány arcára irányítom.
- És milyen itt? HOgy tetszik a suli? Honnan érkeztél?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Slivovics Lily
INAKTÍV


LoLilo
offline
RPG hsz: 133
Összes hsz: 897
Írta: 2018. április 20. 19:29 | Link

Imola

   -De szép neved van!
A könyvet az ölembe raktam, és kérésére meséltem magamról egy kicsit:
   -Oroszországból jöttem, azon belül a szibériai Ojmjakonból. Anyukám magyar, apukám orosz. Nagyon szeretem az iskolát, én valamiért tanulás és olvasás mániás vagyok. Magyarország gyönyörű hely! Igaz, kicsit melegem szokott lenni, de kibírom. Megszoktam a mínuszokat, de majd átállok erre a melegebb időjárásra! - mondtam el legtömörebben a hovatartozásomat és a véleményemet erről a helyről.
   -És te honnan jöttél, neked mi a véleményed az iskoláról? - tettem fel ugyanazt a kérdést mint ő nekem, de na, kíváncsi vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


A Lilo és Stitch-ben élek! - Moshi szerint | A legrellonosabb levitás 2018 tavasz-nyár
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. április 27. 21:35 | Link

Benedek

Egész szimpatikus a fiú, úgyhogy szívesen szóba álltam vele. A zenei ízléséről és a szoba varázslatáról valóban nem ő tehetett, és arról sem, hogy én még tudatlanka voltam.
- Elnézést, nem tudtam, hogy ez ilyen. Mugli környezetből jövök, nekem ez az egész egy csupa újdonság. Mint a kisfiúnak a Polar Express, kb. ilyen szinten – szabadkoztam. Nem kellett volna letámadnom szegényt az ízlése miatt, na. Reméltem, hogy nem írt ezek után a tahók közé.
- Hogyne, szívesen meghallgatlak, ha tudok, még segítek is – szívesen engedtem kérésének, szerettem beszélgetni, és igaz, néha inkább csak beszélni, de a kedvéért igyekezni fogok befogni a csőröm. A kommunikációs skilleket nem árt gyakorolnom.
- Rossz kedvem? Ne viccelj, csak egy levelet írtam a hazaiaknak, hogy ne aggódjanak, még egyben vagyok, nem lett hét fejem, és tüzet sem köpködök sárkány módjára. Nehéz nekik, hogy én vagyok a család egyetlen boszija – a fenébe, már megint megeredt a nyelvem. Ha elindulna az ajtó felé, nem csodálkoznék rajta. Egyszer az a nagy szám fog a sírba vinni.
- Egészségedre váljék. Mindkettőt használom, úgyhogy amelyik szimpatikusabb neked, azon hívsz. Rád bízom. És én hogy szólíthatlak téged? Melyik házhoz tartozol?
Ezt a dumafolyamomat aputól örököltem, ő a nagy beszélőkés nálunk még, meg Donát, a tesóm. Csilla, az egyszem lánytesóm, na, ő totál az ellentétünk, időnként a harapófogó is kevés hozzá, hogy szóra bírjuk. Írásban viszont tök jól kommunikál, úgyhogy vele kitaláltuk, hogy Facebook-on chatelünk. Nem tudom, hogy fogjuk kibírni itt, hacsak a mobiltelómnem rúnáztatjuk, de az kicsit drága nekünk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. április 30. 14:02 | Link

Edina

Egyáltalán nem zavar, hogy a beszédesebbek közé tartozik. Aranyos csajszi, szerintem jól kifogunk jönni, ezzel nem lesz gond. Kiderül, hogy elsőéves, ami számomra nem probléma. Látszik is rajta, egy kicsit nem találja a helyét. Biztos hiányoznak nekik az otthoniak.
- Én is mugli környezetből jöttem, szóval tudom miken mész keresztül az iskola kezdéskor. Nem is a varázslatot volt nehéz megszoknom, mert bele jött az ember. Számomra a cseverésző portrékat, az állandóan felbukkanó szellemeket tudtam nehezen megszokni. Nem is beszélve az apróbb dolgokat, amik ezekhez társulnak. Voltak a házamban emberek, akik sokat segítettek a beilleszkedésben. Közölük a barátaim is lettek páran. Te is be fogsz illeszkedni, ne aggódj, csak időt kell adni magadnak. -
 Fejtem ki neki, hogy nekem miképpen ment a dolog itt a suliban. Szerintem ő is könnyedén beilleszkedik, nem lesz gondja vele.
- Negyedéves vagyok a Navine ház tagjaként. Szeretek ott lenni, nem is lehetett véletlen, amikor oda osztottak be. Sok jó barátot ismertem meg ott, persze más házakban is vannak barátaim. Te melyik házban vagy? Benedeket használom, azon szólíthatsz. Szívesen segítek megismerni a kastélyt neked, ha szeretnéd, körbevezetlek. -
 Válaszolok a kérdéseire, ami közben nagyon megtetszik a lány. Jó beszélgetni vele, pedig nem is ismerjük egymást még.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. május 11. 18:04 | Link

Benedek

Aranyos ez a fiú, kimondottan udvarias és segítőkész. Tetszik az ilyen, bár én pörgősebb vagyok nála, úgy érzem, még beszédben is. Nekem a lelassítással szokott gondom lenni, a kapkodás sajnos lényem része, és elég sűrűn hibaforrás is. Lásd a borzalmas macskakaparásom, amit kézírásnak merek csúfolni.
- Wow, köszönöm szépen, kicsit jobb lett a kedvem – és tényleg. Szerettem volna több sorstárssal megismerkedni, úgyhogy ebben az évben, bárhogy is tiltakozik anyu meg apu, a szociális életem lesz az első, a tanulás másodlagos. Egy hasonló származású jobban tudja, min megyek keresztül, hiszen ő már megélte ezt az egyik világból másikba csöppenést.
- Én nagyon szeretem a háztársaimat, de még kevés embert ismerek úgy igazán, remélem, hamarosan lesz egy kisebb baráti társaságom. Te hamarosan végzel, igaz? Milyen szakmák vannak ebben a világban? Te már tudod, mit szeretnél dolgozni? - A mi leszel, ha nagy leszel kérdéskört inkább hanyagoltam, az olyan undorító, főleg, ha valaki tudja, hogy már sosem fog nőni, mert kialakult a szervezete, elérte a maximális magasságát. Én se számítok valami hú, de magas egyednek. Ne is legyek, mert aztán a végén almaszedővel se érnék el az orrom.
- Megtennéd, komolyan? - A létező legnagyobb szívességet ajánlotta fel, hálásan pillantottam rá nagy, barna kutyaszemekkel. A kastély felfedezése jó program, de egyedül dögunalom, és eltévedni se szerettem volna.
Közben a hátratűzött hajamból kihulló egy szem göndör tincsemet félresöpörtem az útból, nem szeretem beszélgetés közben a zavaró tényezőket. Elrontják a hangulatot.
Cili cicus időközben átvándorolt a bal combomra, és tovább dorombolva adta tudtomra, mennyire jól érezte magát szunya közben. A kis lustája, de úgy szeretem, ahogy van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. május 12. 15:01 | Link

Edina

Úgy látom, meglepődött azon, hogy felajánlottam neki a segítségemet a kastélyban való körbevezetésen. Nem gond, aranyos és szimpatikus leányzó. Én is visszafogott voltam, mikor ide kerültem. Sikeresen barátokra leltem, volt egy párkapcsolatom is, találtam elfoglaltságot, így már azon kaptam magam, hogy nem vagyok egyedül, nem unatkozom.
- Idővel lesznek kapcsolataid, csak időt kell adni magadnak, ne, szabad elcsüggedni. Sikerülni fog, hiszen aranyos lány vagy. Nekem is időbe telt a beszokás. Találtam ismerősöket, barátokat. Ajánlom az iskolában működő köröket, szakköröket. Én is beléptem anno egy kettőbe, duplán jó, mert azzal foglalkozol, amit szeretsz, és megismersz embereket is. -
 Mondok neki néhány tippet, amivel könnyebben tud barátokat szerezni, és az időt is eltudja jobban tölteni. Nekem is sokat segítettek ezzel, én olyan vagyok, hogy tovább adom azt, amit kaptam amennyire tudom.
- Persze hogy megtenném, hanem, akkor nem is mondtam volna. Ezek szerint van kedved hozzá? Szívesen megteszem, segítek, amiben tudok. Remélem nem bánod ezt -
 Mosolyogva mondom neki az utolsó mondataimat. Remélve, tudok neki egy kis bátorítást adni, hogy nem olyan nehéz, csak kell egy kis biztatás.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Hamvasi Kamilla
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 23
Írta: 2018. május 26. 20:32 | Link

Kaia

Unatkoztam, már túlságosan is.
Gondoltam akkor latogassunk el a lélek szobába mert miért is ne úgy sincs jobb dolgom.
El is indultam, nem volt olyan messze.
Viszont egy lány már az út kezdete óta követ.. Mit akarhat?
Miért követ? Meg akar ölni vagy mi?
Ha nekem támad ő jár rosszabbul.
Fel kaptam fekete pulcsim kapucniját, és kicsit gyorsítottam a tempómon, de ő ugyan úgy jött utánam.
Már is van egy rajongóm aki a nyakamon akar lógni vagy mi?
Nem azt mondom, hogy nem örülök egy rajongónak, de nem kéne követnie.. Idegesítő.
Vajon miért jön utánam?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hamvasi Kamilla a királynőtök Tongue
Raschel Kaia
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 13
Írta: 2018. május 26. 21:11 | Link

Kamilla

   A nap nyugodni tér. Szinte érzem ahogy egyre lejjebb erszkedik vérvörös színével és nehézkes domború alakjával. Mintha egy elbukott király lenne, ki végleg feladta a harcot.
   Elgondolkodok magamon. Ez a hely tényleg kihozza belőlem a költőt- gondolom. A kastélyt még nem fedeztem fel teljesen, de úgy érzem muszáj megismernem az összes zugot, és úgy alapvetően mindenkit. Hallottam a lélekszobáról. És -mivel most rendkívül művészinek, sőt, költőinek érzem magam- úgy érzem muszáj elmennem a helyre.
   Gondolataimba révedve megyek a folyosókon, mikor megpillantok egy lányt. Világoskék haja van… Ez egy nem túl megszokott atribútum, úgyhogy egyből rájövök ki az. Navinés, elsős. Azt hiszem Kamilla a neve. Ekkor észreveszi hogy mögötte megyek. Erre felkapja kapucniját és megszaporázza lépteit. Utóbbiban követem a példáját, mert kicsit zavarban vagyok, köszönni szeretnék neki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

θάλασσα
Hamvasi Kamilla
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 23
Írta: 2018. május 26. 21:51 | Link

Kaia

Még mindig itt jön mögöttem, elég gyors léptekkel.
Mi a franc??
Gyorsabb léptekkel el is jutottam a lélekszobáig aminek ajtaja mögött el is tűntem.
meg álltam mögötte, és vártam, hogy belépjen, pálcát szegezve az ajtó felé.
Csak lépj be.
Kíváncsivá tettél te lány, mit akarsz tőlem?
Nem is tartott sokáig, ő is belépett az ajtón, és ijedten nézett rám.
- Miért követtél?
Azonnal bele is csaptam a lecsóba, és nyomatékosítottam kérdésem azzal, hogy pálcám rá szegeztem.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hamvasi Kamilla a királynőtök Tongue
Raschel Kaia
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 13
Írta: 2018. május 26. 22:34 | Link

Kamilla

Húha. Most egy kicsit megijedtem. Beléptem az ajtón és mikor megfordultam, a lány már pálcát szegezve felém fordult. Most mit csináljak? Ez a csaj meg akar ölni? Hirtelen átfutott az agyamon az általam ismert varázsigék neve.
Az első probléma az, hogy nincs túl sok. A második az, hogy borzalmas vagyok pálcás varázslással. Jaj.
Viszont azzal, hogy megkérdezi miért követtem, úgy érzem egy nagy kő esik le a szívemről. Biztos csak valami félreértés- gondolom. De mit mondjak neki? Költőinek éreztem magam, ezért el akartam menni a lélekszobába. Aztán pedig csak köszönni akartam, és ő erre gyorsabban ment. Hjaj, néha nagyon szerencsétlennek érzem magam.
-Öhmm, neked is szia-tolom el a pálcát az acrcomtól, bizony, minél messzebb van annál jobb- és nem követlek -ekkor már mosolygok, biztos vagyok benne, hogy nem akar bántani, és a pálca távolsága is megnyugtató.
Ennyit mondok, majd a lány reakcióját várom.
Utoljára módosította:Raschel Kaia, 2018. május 31. 18:11 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

θάλασσα
Hamvasi Kamilla
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 23
Írta: 2018. május 26. 22:58 | Link

Kaia

Nem követett? Akkor mégis miért jött utánam ilyen gyorsan?
- Akkor mégis miért jöttél utánam olyan gyors léptekkel??
A pálcám a pulcsim ujjába csúsztatom.
2 lehetőség van, vagy hazudik, vagy félre értés az egész.
Nem tudom, melyik az igaz, de ha most pálcát ránt, én megölöm.
De úgyse fog, kissé látszik rajta a félelem, nem fog bántani.
Ha nem add rá okot, én se bántom őt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hamvasi Kamilla a királynőtök Tongue
Raschel Kaia
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 13
Írta: 2018. május 26. 23:25 | Link

Kamilla

Még az hogy én követtem őt? Jó, hát van valamennyi igazságalapja. Bár először nem követni akartam, a maga feje után mentem. Aztán pedig köszönni akartam neki, mert ismerős volt, ráadásul egy házban vagyunk.
- Nyugi, csak köszönni akartam.
Ekkor viszont körülnézek. A szoba nagyon megnyugtató. Az egyik fele minden ami nekem kedves. A falak hófehérek, pár kép van csak rajtuk, amin tájképek díszelegnek, az egész nagyon ízléses. Az asztalon pár trópusi illatot árasztó gyümölcs van -a kedvenceim. Pár gyertya is ég, amiket imádok. Halk zene szól, Beatles még a korai éveikből. Az egész az otthonomat idézi.
Ekkor viszont meglátok valamit, amitől teljesen elvörösödök. Egy kép. Egy fiút ábrázol. Azok a kék szemek, tökéletes arcvonások, arany haj. Dióhéjban: jártunk, rajongtam érte, kidobott. Csak remélem, nem veszi észre társam a múltam egy darabkáját. Hát igen, félig szégyenkezem miatta, de még mindig szeretem. Megnyugtat valamennyire. Végül is lehetne a szoba berendezése, csak nem mutatnám meg mindenkinek. Főleg nem egy olyan valakinek aki az előbb még pálcát szegezett rám.
Ekkor azonban meglátom az ő oldalát. Elámulok.
Utoljára módosította:Raschel Kaia, 2018. május 31. 18:11 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

θάλασσα
Hamvasi Kamilla
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 23
Írta: 2018. május 27. 14:39 | Link

Kaia


Körbe néztem, lélegzet elállító a látvány.
Ahogy látom ez a lány is pozitívat lát.
- Mit látsz? Ha elmondod én is elmondom.
Halványan rá mosolyogtam.
Látom rajta, nem követett.
Kedvesnek tűnik, es ahogy latom Navines.
Gondolom első éves ő is, de nemvagyok biztos benne, de mintha láttam volna egyik órán, talán Kaia a neve? De nem biztos.
Az se biztos, hogy bízom kéne benne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hamvasi Kamilla a királynőtök Tongue
Raschel Kaia
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 13
Írta: 2018. május 31. 18:20 | Link

Kamilla

  Itt van ez a lány, aki nagyon ismerős nekem, bár tettei alapján egyre kevésbé tűnik Navinésnek. Bár mondjuk ha őszinte leszek, én se gondoltam volna, hogy pont az unikornis házába fogok kerülni, de hát ilyen az élet, tele van meglepetésekkel.
  Eddig nincs túl sok barátom Bagolykőn. Találkoztam már pár emberrel, de az nincsenek szoros kapcsolataim. Ráadásul ez a lány nagyon szimpi, bár a pálcarántás kicsit megijesztett, még mindig azt gondolom, hogy véletlen volt. És kinek ártott a kedvesség? Ráadásul lehet, ő is úgy el van veszve, mint én. Bizonytalanul, de őszintén elmosolyodok.
  Sok kedvességtől vezérelve, ezért mindent elmondok a szobáról, hogyan kötődik a családomhoz, mit miért szeretek.
  - Na jó, te jössz, szerintem nincs más amiről érdemes szót ejteni. -mondom kedvesen, de nincs igazam.
Utoljára módosította:Raschel Kaia, 2018. május 31. 18:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

θάλασσα
Hamvasi Kamilla
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 23
Írta: 2018. május 31. 19:37 | Link

Kaia

- Két oldalt látok, egy rosszat, és egy még rosszabbat, az egyiken a családom amint elveszik tőlem. a másikon én...ahogy egyedül maradtam. Leperegnek előttem az emlékek, és csak a fájdalmat hozzák magukkal, Mikor a szüleimet elvesztettem mély depresszióba estem, kétségbe voltam esve, és nem tudtam mi lesz velem és a tesómmal. Végül édesapám húgához kerültem, de nem volt ugyan az...
Jó érzés volt végre elmondani valakinek, mi is történt a múltban.
Nem tudom biztosra hogy megbízhatok benne, de nagyon remélem.
- Hamvasi Kamilla vagyok, fő Navinés lázadó.
mosolyogva néztem rá, és próbáltam kedves lenni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hamvasi Kamilla a királynőtök Tongue
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. június 1. 17:47 | Link

Benedek

Meglepett, hogy felajánlotta a segítségét, szinte biztos voltam benne, hogy nem lenne kedve egy elsős pattogatott kukoricát pesztrálni. Az, hogy aranyosnak tartott, hatalmasat dobott a jó hangulatomon, általában a nagyszájú, nyughatatlan jelzőket szoktam kapni, na meg a vöröskét. Mondjuk arra büszke voltam, vagyok, leszek.
 – Köszönöm a bátorítást. Milyen szakkörök vannak itt a suliban? – érdeklődtem barátságosan, kicsi jobban felé fordultam, Cilit közben átpakoltam a karfára, mert már zsibbadt a lábam, annyit durmolt. Öregem, hogy képesek a macsekok ennyit aludni? Én már rég megkukultam volna. Számomra a pörgés alapvető, ez a lételemem, keresem az újdonságokat, az érdekes, izgalmas tapasztalatokat.
- Naná! Már alig várom, hogy lássam a suli legérdekesebb helyeit. Mikor kezdjük a túrát, Idegenvezető úr? - viccelődtem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. június 2. 19:46 | Link

Edina

Nagyon pörög a lány, amit szeretek az emberekben. Hiszen én pont az ellentéte vagyok. Az ilyen barátok szoktak kihúzni a punnyadásból, ami eleinte nem tetszik, de utána bevallom magamnak, jó, hogy nem hagytak egyedül.
- Van elég bőven. Én anno a házam újságának a szerkesztőségében voltam benne. Sok van, pontosan nem tudom őket felsorolni. Érdeklődnöd kellene a házvezetőidnél, ők képben vannak mindig. -
 Bejönnek a vörös hajú lányok, így van ez Edinával is. Nem csak a hajszín miatt, hanem a kedvessége és a pörgőssége is bejön. Örül a felajánlott túravezetésnek, mindjárt kiugrik a bőréből.
- Mondanám bármikor, de most beszélgetni szeretnék veled. Meg akarlak ismerni téged Edina, ha nem gond a számodra. Megbeszélünk egy időpontot, és indulhat is a túra. Hozz magaddal három napi hideg élelmet, mert sose tudni mi jöhet a túra alatt. -
 Utolsó mondatomat viccnek szánom, de sohasem tudni, hogyan hatnak az ilyen poénok másoknak a részemről.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. augusztus 3. 17:29 | Link

Benedek

– Akkor majd betámadom a kérdéssel Sárki bácsit. Kedvest meg lefizetem Whiskasszal – vigyorogtam szemtelenül, ahogy elképzeltem a jelenetet, amint beállítok a tanár úr irodájába több kiló macskatáppal meg alutasakos macskaeledellel. Vicces és groteszk egyben, és nehéz megállni, hogy ne kezdjek el hangosan heherészni.
Nemkénem ár most elijesztenem egy potenciális haverjelöltet.
– Három napi? Az nálam eltűnik egy óra alatt – legyintettem, pláne akkor, ha mozgok is. - Mire vagy kíváncsi?
Bírom a vagány srácokat, azokat, akik nem az anyuciszoknyáján ülnek és várják a sült galambot, piros ropogósra sülve, aranytányéron és ezüsttálcán szállítva. Már a gondolat felpaprikázza a hangulatomat, nem jó értelemben, úgyhogy a kis csokiillatnak, ami szétterjedt a szobában, kimondottan örültem. Csokiiiii...főleg a fehér Milka a kedvencem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. augusztus 11. 12:31 | Link

Edina

Ezzel, a mire vagy kíváncsi kérdéssel tudnak megőrjíteni a lányok, de igazuk van. Ha megakarom ismerni őket, kérdeznem kell. Elkezdenek mesélni úgyis magukról, amikor megtudják, tényleg érdeklem őket.
- Ami a legjobban érdekel, hogy mi a fontos neked egy másik emberben. Mi alapján döntöd el, hogy ő neked szimpatikus, és a továbbiakban is érdemes vele foglalkozni, barátkozni. Tudom, ehhez idő kell, de mindenki dönt valami alapján már az első találkozás alatt. Vannak olyan dolgok, ami alapján eldől a dolog. Érdekel, te mi alapján döntöd el ezt a dolgot. -
 Nem egyszerű témával kezdek, de ez így alakult. Nem hiszem, hogy ez gond lenne Edina számára. Próbálok olyan témát feldobni, ami könnyedebb.
- Téged érdekel a művészet? Engem igen. Megfogott a könyvek és versek világa. Sokat jártunk a családdal múzeumokba. Anyuék erre nagyon figyeltek, aminek nagyon is örülök. -
 Fejtem ki ezt neki, de nem annyira, mint az előtte lévő témát. Remélem, nem lesz ettől kétségei felém.


VB karácsonyi ajándékkereső
2018. december 23.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2018. december 23. 22:10 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. augusztus 11. 15:44 | Link

Benedek

Eh. Mondtam én, hogy a navinés srácok éppen Mimmie-nek megfelelőek. Mármint jellemben. Ők olyan csöndesek, nyugisak, és odafigyelnek a másikra. Tök jó tulajdonságok ezek, és mellettük nem kell attól tartani, hogy egy nap valami kényes ügyben beállítana miatta lakásunkra egy seregnyi auror.
– Hát, én inkább pörgős természetű vagyok, úgyhogy jobban szeretem, ha nem egy anyámasszony katonája a másik. Ne úgy kelljen harapófogóval kiszedni belőle a véleményét, vállalja fel bátran, határozottan önmagát. Szerintem ez elég hamar leszűrhető, hogy mennyire meri vállalnia véleményét valaki – vontam vállat. Én nem igazán foglalkoztam vele, mit gondoltak rólam mások, akinek nem tetszik, az nem néz rám. Szekáltak már a vörös hajam miatt is, de van, akinek meg pont a rőtségem jön be. Embere válogatja, kinek mi szimpi.
– Nem igazán. Örülök annak, ha a kötelező tananyagot képes vagyok legyűrni a torkomon. Inkább sportosnak tartom magam, amíg nem akarnak seprűre rakni – ingattam a fejem, közben a cicusomat simogattam. A dorombolását tök tisztán lehetett hallani a csöndes helyiségben. Cilike nagyon tud dorombolni, főleg, ha kényeztetik, de nem sűrűn engedem ezt másnak. Nem akarom, hogy megszokja, mert aztán meg fejünkre nő.
– A múzeum nekem tök unalmas. Inkább a színház jön be, ha érdekel a darab sztorija – húztam a számat. Csupa olyan téma, amivel engem ki lehet kergetni a világból. Kezd olyan érzésem lenni, hogy sokat lehet egyedül ez a szegény pára, ilyen hobbikkal és érdeklődési körrel. Nekem nem igazán tűnt úgy, hogy összhangban leszünk, de egye fene, attól még haver simán lehet. Mondjuk a pörgősebb emberkéket jobban kedvelem, velük jobban eleresztheti magát az ember, nem kell azon görcsölni, hogy most jól érzi-e magát a másik a társaságomban. - És te már tudod, mi lesz a szakmád?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Szépvölgyi Richárd
Független varázsló, Elemi mágus, Okklumentor, Gyógyító, Végzett Diák


aeromágus sürgősségi gyógyító
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 1049
Írta: 2018. szeptember 15. 23:23 | Link


látvány | Moondust | szombat este

Csak egy csendes helyre vágyom tulajdonképpen, ami nem a Cloudweaver. Amióta Seth elköltözött, nagyon magányosnak érzem magam azon a hatalmas hajón - Sebbyt is alig látom, és már elgondolkoztam azon, hogy visszaköltözzek a lakásba. Ott talán nem érezném ennyire, hogy nincsenek már körülöttem.
Nem rovom hosszan a folyosókat, hiszen már töviről-hegyire ismerem a Kastély rejtett zugait. Hamarosan be is nyitok az ismerős helyiségbe, ami mindig más arcát mutatja nekem, ha bent tartózkodom, de egyvalami szinte mindig közös - a csillagos égbolt fölöttem. Most sem lepődök meg hát különösen, amíg figyelem, hogyan "tűnik el" a plafon, s villannak fel sorban az égitestek - e információt szinte mellőzve dobom le a táskám egy kényelmes kék kanapéra, aztán rögtön le is ülök mellé.
Amikor legközelebb felnézek, immár egy könyvvel a kezemben, akkor ér az igazi meglepetés: a falak körülöttem romossá váltak, és egészen antik hatást keltenek így, de valahogy még a bútorok is beleillenek ebbe az összhangba, modernségük ellenére.
- Takaros... - motyogom elismerően a szobának, miközben hátradőlök, és kényelmesen elhelyezkedem. Szegény Prométheusz, lassan egy új kötet kéne belőle - annyira óvatosan kell már lapoznom, hogy ne essen szét, pedig már mugli módszereket is bevetettem, ide már a Reparo rég nem volt elég, a szkoccs tartja egyben a művet. Ahogy Seth mondta, mindig ezt olvasom, ha valami bajom van - az is igaz, hogy tulajdonképp most felesleges lenne a baj forrását keresni nálam, és már én is feladtam, hogy rájöjjek, mi éppen az aktuális - az, hogy egyedül érzem magam, hogy leterhel az egyetem, hogy Viktor meghalt, vagy Seth elköltözött, vagy hogy még mindig nálam van egy nyomasztó füzet... nem tudom már igazából. Nem is tartom olyan fontosnak.
Belemerülök az olvasmányba (valahogy ez a szoba megoldja, hogy igen jól lássak a csillagos égbolt ellenére), majd egy kis idő elteltével kakaóillatot érzek meg, így felpillantok, és egy gyenge mosollyal veszem a kezembe a tűzzománccal díszített bögrét. Ide kéne költöznöm.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanMadarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 124
Írta: 2018. szeptember 16. 01:01 | Link

Richard

Hát, ez is megvan. Eladtam a lelkem az ördögnek, vagy legalábbis egy évre tanításra kárhoztattam magam, de lehet, hogy az előbbivel jobban jártam volna. Mivel azonban a modern mágia sem képes rajtam segíteni, valamivel ki kell töltenem az időm, s mivel a kedvenc szórakozásaimról gyakorlatilag lemondhatok, akár új hobbi után is nézhetek. Ugyan, milyen nehéz lehet túlélni egy falka dilettáns, pálcával hadonászó tinédzsert?
P.s.: Karma, tudom, hogy ezt olvasod. A kérdés költői. Nem kihívás.
Van némi nosztalgia bennem, ahogy - igazgatói engedéllyel - a kastélyban lófrálok, pedig életemben először járok itt. A vizsgaidőszak végefelé szinte semmi mozgás nincs, alig pár emberre hozok frászt a folyosókon. Ide is, oda is benyitok, röviden felmérve a termeket, varázslatokat és állapotokat. Hát nem dobok hátast, mit ne mondjak. Az egyetlen pozitívum, hogy a fáklyákat lecserélték, de terrrmészetesen a lovagi páncél örök és elpusztíthatatlan, kötelező jellegű kellék.
Az egyik terem aztán végre felkelti az érdeklődésem - megbűvölt napszemüvegem lencséjén át jellegzetes manaszálakat látok csavarodni, úgyhogy rögtön ki is lövök az ajtó irányába. Lekönyöklöm a kilincset, hogy ne kelljen a zsebemből kihúzni a kezem, majd ugyanezzel a lendülettel besétálok. Kissé hirtelen a díszletváltás, de számítottam rá, hogy illúzió fogad majd, így inkább csak forogva tanulmányozgatom a varázslatokat, amik a helyiséget alakítják és álcázzák.*
- A jó k... anyád,-*dicsérem aztán meg a térdtájékon nekemrontó asztalt, végre feltolva homlokomra a teljesen indokolatlan sötétítőt. A világ hirtelen kitárul előttem. Mit keres ez a szúette sz*r a romok közepén? Meg ez a tetves kanapé, ami a következő lett volna, amin átesek. Nem sokon múlt, pedig ha a pamlagon elnyúló nagyfülű srác ölében kötök ki, csak a sokéves átlagot hoznám.*
- Nem a tiéd. Hacsak nem vagytok rokonok.-*Nyugtatom meg az ismeretlent, az asztal felé bökve állammal.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szépvölgyi Richárd
Független varázsló, Elemi mágus, Okklumentor, Gyógyító, Végzett Diák


aeromágus sürgősségi gyógyító
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 1049
Írta: 2018. szeptember 16. 01:23 | Link


Nagyon szeretek itt olvasni egyébként, tökéletes levitás környezet ez. Csendes, nyugodt hely, kellemesen otthonos és - valljuk be - kellőképpen elvont egy szfinxhez is. Ezzel a fajta léttel tudok azonosulni; azt most ne számítsuk, hogy a holnapi Anatómiára még át kéne néznem egy-két latin nevet...
Aztán hirtelen csak a semmiből - BUMM, mire én szinte eldobom magamtól a könyvemet... Igen, csak a kezemben volt egy bögre is, amit nem vettem számításba ennél az önkéntelen műveletnél (mert egyébként automatikusan a pálcámhoz kaptam), ez pedig azt eredményezte, hogy a forró kakaó szétterült rajtam és valószínűleg a belépőn is, mivel a bögre esési szöge rendkívül szerencsétlenül sikerült - a benne lévő folyadékot tulajdonképpen spirálban szórta ki a környezetére.
- AU - nyögöm, pálcámat ekkor még mindig az ismeretlenre szegezve, rá sem jőve egyelőre, hogy én most tényleg elővettem azért a varázseszközt, mert valaki belerúgott egy asztalba.
Tehát elkezdem felfogni azt, hogy ez a valaki káromkodott, ráadásul valaki anyját szidta, de még mielőtt felfoghatnám, hogy az enyémet-e, vagy valaki másét, már rögtön meg is magyarázza az illető, hogy... nos, nem rám gondolt, csak ha rokonságban állok, a... az... asztallal?
Ahogy a helyzet elemzésében még egy kicsit előrébb jutok, elkezdem összerakni, hogy a férfi fején egy napszemüveg (?) foglal helyet, kissé talán csálén állva. Nos, hát rendben, megpróbálom összeszedni magam annyira, hogy felüljek (ám az ismeretlenre szegezett pálcám még mindig nem tudatosul számomra), egy elkínzott sóhajjal adva a külvilág tudtára, hogy nem vicces, amit csinál.
- Bocsánat, nem akarok indiszkrét lenni, de ha nem napszemüvegben közlekednél... lehet, hogy jobb lenne - fejezem be, finoman utalva rá, hogy értetlenül állok a dolog előtt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanMadarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 124
Írta: 2018. szeptember 25. 23:55 | Link

Richard

Ahhoz képest, hogy épp magára locsolt egy fél vödör forró italt - ami illata alapján vélhetően kakaó - van képe kóstolgatni. Azt hiszem, jobb, ha elkezdem ezt szokni, elvégre a serdülő korcsoport nem arról híres, hogy túlzottan elnéző és együttműködő lenne a felnőttekkel szemben. Azt persze nem tudom, mennyire tartanak majd öreg szivarnak...de nincs okom jóra számítani.
Akkor hát lássunk is neki.  
- Persze-persze, meg is feledkeztem róla,-*bólogatok, ennek ellenére laza mozdulattal ejtem vissza orromra a szemüveget, hogy a színezett lencse mögül kényelmesen szemügyre vehessem a srácot, ellehetetlenítve pillantásom követését.*- Mindig is fájlaltam, hogy nem denevérnek születtem. Kiváló képesség az echolokáció,-*cseverészek megszokott, Nagy-Britanniában rajtam ragadt és sokat csiszolgatott stílusomban. Tükörsíma és annyira lehet rajta fogást találni, mint egy olajozott angolnán. Miután kedvemre kielemeztem a körülötte örvénylő manaszálakat, "észreveszem" a nekem szegezett varázseszközt és "meglepetten" lekapom a napszemcsit.*
- Az ott a pálcád vagy...?-*közelebb trappolok (megtéve mind azt a két, legfeljebb három és fél lépést, amit az asztal megkerülése igényel), hogy alaposan megszemlélhessem a fenyegetést, jóóó közelről. Természetesen érdeklődésem kizárólag szakmai és minden figyelmem a pálcára összpontosul, ami lehetővé teszi, hogy maradéktalanul ignoráljam a közelségem kiváltotta ellenérzéseket.*
- 9 és 3/4 hüvelyk, könnyed, kellemesen rugalmas. Közepes gyantatartalmú rezonáns luc, sárkányszívizom-húr maggal. Szép darab,-*lelkesedem olyan visszafogottan, amennyire ezt hihetően lehet ebben a szituációban. Nem sietek felegyenesedni, mert engem nem feszélyez az egész (vicces is lenne, ha a saját tolakodásomtól jönnék zavarba), viszont kifejezetten jó móka mások reakcióját figyelni.
Mondjuk lehet, hogy meg fogom még ezt bánni. C'est la vie.
Utoljára módosította:Madarász Gergely, 2018. szeptember 25. 23:57 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szépvölgyi Richárd
Független varázsló, Elemi mágus, Okklumentor, Gyógyító, Végzett Diák


aeromágus sürgősségi gyógyító
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 1049
Írta: 2018. szeptember 26. 12:22 | Link


A hirtelen "kirohanásom" (mely stílusa sokat finomodott az évek alatt) láthatóan nincs az illetőre olyan nagy hatással - szemüvegét ismét leeresztve a szeme elé udvariaskodik, ami kissé disszonáns érzést kelt bennem, nem tudom pontosan hova tenni, de ez még nem látszik az arcomon. A szemöldököm akkor szalad fel, mikor az echolokációt említi - hirtelen teljesen megzavarodok, mert nem tudom eldönteni, hogy ez most egy elmés utalás akart lenni a füleimre, vagy csak valamiféle csevegés arra vonatkoztatva, hogy a napszemüvegében nem lát megfelelően... ami most is rajta van...?
Zavarodottságom tetézi, hogy a kabátján csöpögő kakaóra ügyet sem vet, mintha ott sem lenne, fapofával tűri a dolgot. Persze e értetlenségem rögtön zavarba és meglepettségbe csap át arra a félmondatra, aztán a férfi konkrétan az arcomba mászik, amitől némiképp hátrahőkölök és el is húzódok, próbálva megtartani a személyes terem, azonban a kanapé támlája ezt nem teszi lehetővé annyira, mint szeretném. Arcomon a meglepettség és a sokk látszik tehát.
Aztán - és én sem akarok hinni a fülemnek - olyan pontos elemzést ad a pálcámról, hogy hirtelen azt se tudom, mihez kezdjek. Az automatikus reakcióm persze a varázseszköz elrakása, rögtön a dicséret után, de az első dolog, ami eszembe jut, az az, hogy "te meg miből vagy?", már úgy értve, hogy honnan a francból tudja ezt és így, de inkább csak... nos, zavartan köhintek egyet. A pálca szerintem egy magánügy. Úgy értem, hogy csak így elemezni valaki pálcáját az szinte már illetlenségnek számít, mint ahogy az is, hogy ennyire belemászol valakinek az aurájába.
- Öhm, köszönöm? - kérdezem teljesen elvesztve a fonalat a kommunikációban. - Mármint... mi? Na jó. - Hátrébb húzódom, immár ülésbe tornázva magamat. A férfitől a lehető legtávolabb eső pontot választom ülőhelyemül (de még így is kellemetlenül közel érzem magamhoz), és gyorsan eltüntetem a kakaófoltot a nadrágomról.
Persze összerakom magamban azt, hogy aki ennyire ért a pálcákhoz, az nem a gondnok lesz - nyilván egy tanárról lehet szó, ami azért rendkívül furcsa, mert sosem láttam még ezt a férfit az épületben. Azt hiszem, megjegyeztem volna az arcát. Én már nem vagyok diák, legalább nem kellett volna lemagáznom visszakézből az etikett szerint.
- Azt hiszem, ömm... - Hát ez a szituáció baromi kellemetlen... Nem is tudom, mit kéne mondanom. Ismét úgy érzem magam, mint mikor tizenhárom-tizennégy évesen egyáltalán nem tudtam kapcsolatot létesíteni az emberekkel körülöttem.
- Azt hiszem, ha ennyi mindent és ilyen pontosan tudsz a pálcámról, akkor azt is elárulhatnád, hogy honnan, mert érdekelne. - Mondom csak néha-néha pislogva emberünk felé, mert tényleg kellemetlenül érint a közelsége. Persze ezt igyekszem nem túl látványossá tenni, már a zavarom, de ha van benne némi tapintat (nincs), akkor talán nem teszi ezt szóvá. Legalább annak is megvan az esélye, hogy csak azt higgye, engem kellemetlenebbül érint, mint egy extrovertált eridonost, ha valaki engedély nélkül furakodik testközelbe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanMadarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 124
Írta: 2018. október 3. 23:57 | Link

Richard

Ha az embert heti szinten öntik le valamivel, akkor egy idő után már nem veszi a fáradságot, hogy törődjön az ilyen bagatell apróságokkal.
A srác gyakorlatilag fénysebességgel pakolja el a nekem szegezett pálcát, evidensen sokkos állapotban meredve rám. Élvezem az ilyen pillanatokat, amikor hallgatóságom köpni-nyelni sem tud, bár ez igazán olcsó kis trükk számomra. Gyakorlatilag csak elemezni tudok. Amúgy nem szokásom szükségtelenül villogni a tudásommal, viszont ez a helyzet nagyon adta magát.*
- Igazán semmiség,-*bólogatok már-már merev komolysággal, mintha valóban rászolgált volna az elismerésre. A menő pálca persze nem garancia rá, hogy a hozzá tartozó varázsló/boszorka/fúriafűz is impresszív, de na, minden partihoz kellenek parasztok. Noha az, hogy sejti, nem igazán hétköznapi a tudásom, egész biztató jel. Még a végén előléptetem.
Hagyom, hogy meneküljön (bár ötletem sincs, mit hisz, hogy akkor majd itt és nyomban rámászom? vagy majd egészéves büntetőmunkára küldöm? Frics dedikált, bekeretezett gratulációt postázna nekem). Mérlegelem, eléggé traumatizáltam-e már ahhoz, hogy híremet keltse, mert nagyban megkönnyítené a munkámat, ha a diákok egymás közt építgetnék ki az engem övező legendakört és nem nekem kellene ezzel vesződnöm.
Á, még jár a szája. Akkor csüccs és csevej. Asszem, Alistair se ér még rá vagy egy óráig, szóval nincs hova sietnem. Legalább páholyból élvezhetem Csészike (rosszul palástolt) zavarát és lelkesen helyeselhetek.*
- Hogyne, csak természetes. Manaanalitikus vagyok.-*Meg ilyen rohadt rejtélyes. Kíváncsian várom, mit bogoz ki ebből és milyen kérdésekkel rukkol elő (nekem is lenne amúgy, például hogy Shakespear is szereti-e a kakaót?). A szemüvegemet a kabátom nyakába akasztom, hogy zsebre vághassam a kezem és a fotel karfáján végignyúlva a támlának dőlhessek nézelődni. Reaktív illúziók, nem is rossz.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szépvölgyi Richárd
Független varázsló, Elemi mágus, Okklumentor, Gyógyító, Végzett Diák


aeromágus sürgősségi gyógyító
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 1049
Írta: 2018. október 21. 23:21 | Link


Semmiség... Aha... Szeretném annyiban hagyni ezt a megszólalást, de akaratlanul is bólintok egy aprót, ezzel szinte nyugtázva a férfi mondatát. Nos, ez remek - mindenképpen úgy fogok kijönni ebből, hogy kellemetlenül érzem magam, igaz? Vannak azok a pillanatok, amikor az ember megkérdezi magától, hogy "ezt most miért is csináltam?"; nekem ez a bólintás is azok közé a pillanatok közé tartozott.
A szituáció kellemetlenségét mondhatni tovább fokozza, hogy nem ismertem emberünk motivációit, úgyszólván halvány lila gőzöm sincs róla, hogy miért csinálja azt, amit - szakmáját megismerve sem lettem okosabb, sőt, csak még inkább értetlenül állok a dolog előtt. Pillanatnyi zavar suhan át az arcomon - "akkor ez az egész mégis mit akar jelenteni?" -, határozottságot már nyomokban sem tartalmazva lassan bólintok egyet... majd még egyet.
- És... Öhm... Gondolom nem azért jöttél a kastélyba, hogy az itteni gyógyítógyakornokok pálcáit elemezd hobbiból - indulok neki kissé szarkasztikusabban a kérdéskörnek. Igen, valamiféle választ várok arra a kimondatlan kérdésre, hogy akkor ő mégis mit keres itt, kit tisztelhetek személyében - mert mondom, ha tanár lenne, valószínűleg ismerném már az arcát, mert a hetem egy részét rendszeresen itt töltöm; legalább annyit fel tudnék idézni, hogy szembejött velem a folyosón, vagy bármi ilyesmi.
Ám ekkor, éppen válaszra várva egy igen lényegi kérdésre - ekkor jövök rá, hogy Prométheusz nincs a kezemben, hiszen éppen begyűrném az egyik lap szélét zavaromban, ha nálam lenne... Tekintetem végigszánkázik a szobán, és ekkor pillantom meg a merénylet színhelyét.
- Ne - szökken ki belőlem akarva-akaratlan, majd egyetlen mozdulattal termek ott szeretett könyvem teteme fölött. Persze, meg lehetne tisztítani pálcával, de a dobás annyira megviselte szegényt, hogy az eddigi láthatatlan erő, mely egyben tartotta (értsd: a húsznál is több Reparo és egyéb fixáló bűbájok, szkoccs, folyékony ragasztó és pár ima), úgy látszik, eltávozott tőle. Végleg elszakadt, átázott, kicsináltam ennyi év alatt.
Egyértelmű gyásszituáció állt fel tehát ezekben a pillanatokban, hiszen vehetek egy másikat, az mégsem lesz ugyanaz, amit éveken át forgattam. Nem nagy dolog, amúgy is elég kevés tárgyhoz kötődöm, de ez sajnos pont egy olyan volt. Szinte már elmotyogok egy bocsánatkérést a könyv felé, ahogy felemelem a földről roncsait, és elkezdem pálcával szárítani. Most rakjam el emlékbe?... Ez pont olyan, mint amikor azt mondják, hogy megdöglött a kutyád, de azért megtarthatod.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanMadarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 124
Írta: 2018. november 3. 21:38 | Link

Richard

Zavar. Annyit látom másokon, hogy már simán hihetném azt, hogy az emberi arcnak ez az alapberendezkedése, mégse bírom elunni, hogy egymás után hozzam zavarba hallgatóimat. Főleg akkor vicces, amikor valaki annyira nem bírja eldönteni, mihez kezdjen velem, hogy minden ösztönös tiltakozása ellenére belemegy a játékba és úgy tesz, mintha nem érezné, hogy a felszínen hétköznapi csevejünkben semmi normális sincs. Pedig a figyelmesebbek mind tudják, hogy ingoványos talajra tévedtek, és lassan felőrlik őket a kétségek.
Jár nekem ennyi élvezet, úgy érzem.
- Dehogy, dehogy. Én ezt kötelességemnek tekintem,-*és valóban, ha szívathatom a helyi gyógyítótanoncokat, készséggel végigelemzem a pálcáikat, bár ha sokan jelentkeznek, akkor belépődíjat is fogok szedni. Komolyságom azt a benyomást kelti, hogy életbevágóan fontos feladatról beszélek, amin akár emberi életek is múlhatnak, miközben felelősségem teljes tudatában - avagy maradéktalan érdektelenséggel - pózolok a kanapé karfáján. A tartásom olyan méltóságteljes, mint egy antik szoboré (a fejem meg majdnem olyan hiányos, mint a Szfinxé), az öltözetem és a rajta gyöngyöző kakaócseppek azonban nagyban rontják az összhatást.
Aztán a srác végre észreveszi, hogy elúsztatta a könyvét. A tárgyat magát nem sajnálom, ütött-kopott, agyonolvasott darab, azonban pont ebből és a reakcióból érzem, hogy ez most nagyjából egy szeretett házikedvenc elvesztésével egyenértékű esemény. Amit pedig biztosra veszek, hogy nem szeretnék jelen lenni, ha újdonsült aeromágus ismerősöm úgy dönt, jogosan vagy jogtalanul engem hibáztat majd a kötet kimúlásáért.*
- Viszlát!-*intek még az ajtóból visszafordulva, mert ha valamit nagyon angolosan csinálok, az a távozás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22 23 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyÉszaki Torony