31. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Bajai Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 256
Írta: 2014. február 3. 20:36 | Link

Blanka

  Délután volt egy kis szabadideje Emmának, és úgy gondolta, hogy meglátogatja ezt a híres helyet. És legjobb tudomása szerint csak itt találhat arról a személyről feljegyzéseket, akit kiskora óta imádott. Csak most derült ki, hogy az a személy tényleg létezett, nem csak egy mítosz.
  Úgy hogy órák után gyorsan felszalad a szobájába, hogy letegye a cuccait, és már rohant is a Déli szárny első emeletére. Az utasítás szerint, amit kapott, egy férfi festményét kellett megkeresnie, és belesúgnia a fülébe a nevét. Ezen az akadályon elég könnyedén túl lépett, és belépett a titkos folyosóra. Elég sötét hely volt, és a lány örült amikor a végére ért. Hangtalan léptekkel slisszant be a furcsa helyre, és szeme elkerekedett a csodálattól. Plafonig érő könyvespolcok, roskadásig telt könyvekkel. Amikor levegőt vett, érezte a könyvek édeskés illatát, amibe az emberek is szívesen bele-bele szagolnak. Odalépett a polchoz, és olvasgatni kezdte. Szinte minden meg volt található ott. A régi latin írástól kezdve a mai magyarig. Emma egy francia könyvet szemelt ki magának, amelynek a borítója sötétlila volt. Körbe nézett, de nem talált helyet, ahova leülhetne, hogy elolvassa a könyvet, ezért úgy döntött, hogy nem igazán foglalkozik vele. Lecsüccsent a földre, és ölébe véve a könyvet olvasni kezdett.
  Már egy órája ücsöröghetett ott a könyvet bújva, amikor furcsa, szösszenő hangra lett figyelmes. Először nem foglalkozott vele, de amikor másodszor hallotta meg, felnézett. Egy furcsán vibráló zöld gömbre lett figyelmes. Hunyorogva ránézett, és lassan felállt. Egészen közel sétált.
Hozzászólásai ebben a témában

"Az élet nem egy zenelejátszó, ahol tudsz választani,
Hogy mit akarsz lejátszani, hanem egy rádió,
Ahol élvezned kell azt, amit játszanak."[/
Blanka Carson
INAKTÍV


Blani, Blanesz^^
offline
RPG hsz: 55
Összes hsz: 361
Írta: 2014. február 4. 13:16 | Link

Emmus Cheesy

Valamelyik nap azt hallottam az egyik új Eridonos lánytól, hogy a Kastèlyban van egy Titkos könyvtár, ami kényegében annyira nem tér el az itteni rendes Könyvtártól, de van benne valami  agyon különleges. Az egyik sarokban egy hatalmas zöldes-sárgásan világító varázsgömb. Mindenféle képpen kiszerettem volna próbálni, mert azt mondják róla,  ha könyvvel a kezedben hozzáérsz a ragyogó gömhöz, az elrepít téged a könyv történetèbe. Vagy külső szemlélődőként vagy az egyik szereplőbe bujhatsz bele. Viszont, ha könyv nélkül érinted meg ő választ egy történetet és az már nem biztos, hogy jól sül el. Mindenesetre, gondoltam csam kipróbálom, hiszen tele lehet varázslattal és kalanddal az egész!
Èppen ezért, mikor végeztem egyik nap az iskolàban, elindultam, hogy megkeressem ezt a bizonyos könyvtárat. Persze azt is hallottam, hogy lehet oda olyan egyszerűen bejutni, de mikor megérkeztem szerencsére könnyen vettem az akadályt.
A helységbe lépve hirtelen elakadt a szavam. Gyönyörű volt! A magas polcoktól egy kicsit elszédültem és el is estem, de utána úgy éreztem soha többet nem akarok innen felállni. Ahogy ott feküdtem a hátamon és néztem a rengeteg könyvet és éreztem azt a remek illatot és és és....Fantasztikus csodában volt részem az nap délután.
Nagy nehezen felkeltem a földről, majd egyenesen a gömb irányába haladtam. Ugyanis messziről lehetett látni ahogyan ragyog.
Mikor odaértem megint elkezdtem szédülni, de most a gyönyörtől!Egyedül voltam. Legalàbbis azt gondoltam nincs itt más rajtam kívül.
Hozzászólásai ebben a témában

-Egy idióta vagyok.
-Nem Papa. Csak ember.
Bajai Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 256
Írta: 2014. február 4. 19:55 | Link

Blanka

  Sok időt töltött a könyvtárban. Ültében a lábai teljesen elgémberedtek, és ezért levette a cipőjét. Akkor bukkant rá a furcsán vibráló fénygömbre. Amikor megpillantotta furcsa érzés lett újra rajta. Úgy érezte muszáj odamennie, és megérintenie. Mintha magához vonzotta volna a lányt. Mikor felállt, és csupasz lába a hideg padlót érintette, egy pillanatra felszisszent.
  ~ Nekem is le kellett vennem a kényelmes cipőt! Hátha felfázom! ~ korholta magát. Ruhájának egyik pántja lehullott a karjára. Egy könnyed mozdulattal fel rántotta, közben meg sem állt a gömb felé. Mikor már egész közel ért, kinyújtotta a kezét, hogy megérintse, de az utolsó pillanatban egy fekete árnyat pillantott meg a bal oldalán. Kezével lassan a ruháját tapogatva kereste a pálcáját, de nem volt nála. Biztos ott hagyta, ahol a cipőjét is. Önvédelmi célból megfordult, hogy a legrosszabb helyzetre is felkészüljön. Eléggé kiszolgáltatott helyzetben volt, de akkor sem adja fel harc nélkül.
  Legnagyobb meglepődöttségére semmi féle veszély nem fenyegette. Sőt. Egyik régi ismerőse állt mögötte. Emma teljesen megilletődött.
  - Szia! Úr isten! Teljesen rám hoztad a frászt! *mondta kicsit kipirulva az izgalomtól. Nem tudta elhinni, hogy így beparáztatta magát.
  ~ Ugyan! Itt mi lenne ennyire veszélyes? Vagy talán lehet, hogy az a történet, amit most olvastam volt ilyen furcsa hatással rám. ~ elmélkedett magában, és külön-külön végig gondolta, hogy még mi lehetett ilyen hatással rá. Persze ez a lista nem volt annyira hosszú, úgy hogy szinte biztos, hogy a könyv tette ezt vele. Vagy a hely spirituális vonzása? Ilyen benyomást kelt az emberekben?
Hozzászólásai ebben a témában

"Az élet nem egy zenelejátszó, ahol tudsz választani,
Hogy mit akarsz lejátszani, hanem egy rádió,
Ahol élvezned kell azt, amit játszanak."[/
Blanka Carson
INAKTÍV


Blani, Blanesz^^
offline
RPG hsz: 55
Összes hsz: 361
Írta: 2014. február 5. 12:12 | Link

Emma


Egy könyv sem volt nálam, de alig bírtam ki, hogy meg ne érintsem a gömböt. Könyv nélkül viszont nem akartam, mert amilyen szerencsétlen vagyok, biztosan, valami olyasmi történetet választana nekem a gömb, ami nem éppen az én stílusom. Csak azt nem tudtam még, hogy milyen történetet vigyek magammal. Attól nem félek, hogy egyedül megyek, mert a történetben úgy is lesznek rajtam kívül mások is. Ebben a könyvtárban, még nem voltam, úgy, hogy fogalmam sincs melyik könyvet válasszam.
A gömbtől nem akarok elmozdulni, így az a körüli polcokat vizslatom, míg megpillantok egy fekete borítójú könyvet. Lassan odamegyek hozzá, majd leemelem a polcról, hogy eltudjam olvasni a címét, de a könyv olyan régi, hogy a címe már teljesen lekopott róla, és a belsejébe sincsen leírva.
Tovább kutatok, párba még bele is olvasgatok, de egyik sem tetszik meg annyira, hogy kiválasszam.
Ezek után inkább csak leülök a gömb mellé és figyelem ahogy ragyog.
~Tényleg elképesztően gyönyörű!~
A szemem csukva volt, mert egy kicsit már bántotta az állandóan vibráló fény, így történt, hogy csak később vettem észre, hogy valaki mellettem levegő után kapkod , mert megijedt valamitől. Aztán rájövök, hogy tőlem.
Emma volt az. A mindig vidám, Eridonos barátnőm, akit már egy ideje ismerek, de elég régen találkoztam vele.
-Ne haragudj! Nem volt célom, hogy rád hozzam a frászt! -nevettem fel, bár egy kicsit én is megijedtem, mikor egyik pillanatról a másikra egy Emma tűnt fel mellettem. -Csak egy kicsit elgondolkodtam... Vagyis inkább nagyon!-magyarázkodok.
-És mondd, mi járatban vagy erre?-kérdezem.
Erősen gyanakszom arra, hogy ő is szeretné megérinteni a gömböt, és nála még volt könyv is, úgy, hogy lehet, hogy együtt is belemehetnénk a történetbe. De jó lenne, egy ismerőssel annyira nem is félnék!
Hozzászólásai ebben a témában

-Egy idióta vagyok.
-Nem Papa. Csak ember.
Bajai Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 256
Írta: 2014. február 6. 13:07 | Link

Blankácskám:D

  Emma egy kicsit megijedt az új jövevénytől, de amikor megpillantotta barátnőjét, újra visszaült a mosoly az ajkára, mint mindig.
  - Jaj semmi gond! Biztos a könyv tette ezt velem! Már egy ideje itt vagyok, és beleolvastam. Kicsit horrorisztikus, és ijesztő. Ez lehetett a gond! - mondta, és a könyv borítóját vette szemügyre. Eddig meg sem figyelte. Az alapja a szürke egyik árnyalata volt, és vérrel volt rá felírva a cím. "Az ördög játszmája". Elég ironikus, hogy egy ilyen ijesztő, furcsa helyen horrort olvas.
  ~ És csodálkozom, hogy megijedtem? ~ hökkent meg, majd visszafordult az éppen beszélő barátnőjéhez.
  - Most vettem észre a gömböt, és gondoltam megnézem közelebbről. Még soha nem láttam hasonlót. Te tudod, hogy mi ez? - kérdezte, és tekintete mindig vissza-vissza tévelyedett a vibráló fénygömbre.
  Csak most, hogy a veszély elmúlt kezdte el érezni, hogy a talaj milyen hűvös. Kirázta a hideg, amikor tudatosult benne, és úgy gondolta, hogy most már éppen ideje visszahúznia rocker bakancsát. Vissza szaladt hát a cuccaihoz, és elsőként a fa pálcáját vette fel, amely megnyugtatóan simult a bőréhez. Majd felkapta lábára barna cipellőjét, és visszasétált a lányhoz.
  - Te akkor ezért vagy itt? - kérdezte, és egy ujjával a fényforrásra mutatott. - És ezek szerint bemászhatunk a könyvekbe? Én csak azt tudtam, hogy itt találhatok történeteket az egyik kedvenc mitológiai példaképemről. - mosolygott. - De ha már itt vagyunk, akkor nincs kedved...tudod...velem együtt belemászni egy könyvbe?
Hozzászólásai ebben a témában

"Az élet nem egy zenelejátszó, ahol tudsz választani,
Hogy mit akarsz lejátszani, hanem egy rádió,
Ahol élvezned kell azt, amit játszanak."[/
Blanka Carson
INAKTÍV


Blani, Blanesz^^
offline
RPG hsz: 55
Összes hsz: 361
Írta: 2014. február 7. 13:35 | Link

Emmus  Kiss


Meglestem a könyvet, amit Emma tartogatott a kezében, és ijedten hátrébb léptem egyet.
-Tetszik neked ez a könyv? -kérdeztem. Én már a címéből megállapítva biztosra tudom, hogy nem fogok beleolvasni soha sem!
Emma viszont, pont ezzel a könyvvel a kezében, jött a gömb felé, szóval lehet, hogy ebben a történetben akart elmerülni!
~Ez ijesztő!~
Aztán kiderült, hogy nem ismeri, mire való a gömb, ami egyrészt szerencsének számít, mert akkor ezek szerint nem volt szándéka azzal a könyvvel bemenni oda. Másrészt viszont, lehet, hogy ha nem vesz észre engem véletlenül belekerült volna ebbe a történetbe, ami semmiképp nem jelent jót!
-Én is csak annyit tudok róla, hogy ha egy könyvvel a kezedben, megérinted ezt a gömböt, akkor belekerülsz abba a történetbe, ami nálad van, viszont, ha könyv nélkül érsz hozzá, a gömb választ neked bármelyik polcról egy könyvet, és az nem túl biztató, úgy gondolom! -okoskodtam. Én sem ismertem még nagyon ezt a dolgot, fogalmam sincs, hogy ketten egyszerre bemehetnek-e vagy ilyesmi, én csak annyit tudok, amit elmondtam.
-Nagyon izgalmas lenne az biztos! -nevettem fel. -Tényleg, tegyük azt! Menjünk beleeee!! -kiáltottam fel vidáman, és örömömben elkezdtem Emma körül ugrándozni. -Csak ne abba a könyvbe, jó?-mutattam Az ördög játszmája című történetre.
Fogalmam sincs mi volt benne, de ha Emma is megijedt tőle, akkor semmi jó, az biztos!
~Még soha sem voltam benne, semmilyen történetben!~
Elkezdtem körül nézni a polcokon, hátha találok valami érdekes történetet, ami Emmának és nekem is tetszene.
Utoljára módosította:Blanka Carson, 2014. február 7. 13:35
Hozzászólásai ebben a témában

-Egy idióta vagyok.
-Nem Papa. Csak ember.
Bajai Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 256
Írta: 2014. február 9. 19:45 | Link

Blankám

  - Igazából igen! De csak olvasni! - tette hozzá gyorsan, aztán meghallgatta barátnője magyarázatát a gömb titkairól.
  Mikor Emma megtudta, hogy mire jó az a gömb, rögtön letette a kezéből a könyvet, és örült, hogy valaki elmagyarázta neki, mielőtt még véletlenül belecsusszant volna.
  - Persze, hogy nem ebbe megyünk bele! Elég öngyilkos dolog lenne. - szólta el magát a lány. - Akkor keressünk valami mást. - ajánlotta fel, és az egyik polchoz lépett. Ujjával végig cirógatta a könyvek gerinceit, és közben elolvasta a címüket. Az egyiknél megakard, és a szeme is rá szegeződött. - Ezt nem hiszem el!  - kiáltott fel, és kihúzta a helyéről. - Ez nem más, mint a Psycho! Hitchcock az összeset megvette, amikor filmet csinált belőle, hogy senki ne tudja a végét. Soha, egyetlen példányt sem adott ki a karmai közül. Én is csak a filmet láttam. De attól még nem akarok bele mászni! - mondta, amikor magához tért a bódultságából.
  - Oké, most nem kell hülyének nézni, szeretem a filmeket, és a könyveket! - mondta, kissé vigyorogva. - Na de most térjünk rá a könyvre, amibe belebújunk.
  Ezután Emma nem igazán fordult vissza a lány irányába, csak amikor a könyveket mutogatták egymásnak.
Hozzászólásai ebben a témában

"Az élet nem egy zenelejátszó, ahol tudsz választani,
Hogy mit akarsz lejátszani, hanem egy rádió,
Ahol élvezned kell azt, amit játszanak."[/

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint