31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Május 15-én (szombat) véget ér az Évnyitó, kérünk, addig zárjátok ott játékaitokat!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyElső emelet
"Vigadófreskó" folyosója - Rufus Saron hozzászólásai (10 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. július 17. 20:54 | Link

Keiko, Márk


Egy újabb nap, nagyon gyorsan telik itt az idő. Nemrég érkeztem a suliba, és már lassan úgy érzem, mintha két éve lennék itt. Már elég sok helységet, folyosót, tornyot megnéztem a kastélyban, hogy ne tévedjek el, de még mindig vannak olyan helyek, melyeket nem fedeztem fel. Érdekes ez az egész helyzet, egy hete még otthon ültem a szobámban, hülyéskedtem a tesóimmal. Most meg az iskola folyosóin kóborolok. Jól tudom, hogy én választottam ezt az iskolát, és örülök, hogy felvettek, de még szoknom kell az itteni légkört. Nagyon kevés emberrel ismerkedtem még meg, sőt a Levitások közül is csak egy-két embert ismerek, úgyhogy teljesen érthető, hogy most magányosnak érzem magam, ez bizonyára az idő műlásával majd eltűnik, és remélhetőleg lesznek barátaim, ismerőseim, illetve egyre több embert fogok majd megismerni, de addig még ez az érzés uralkodik bennem és ennek köszönhetően nem sok dologba merek belekezdeni, illetve nem sok emberhez merek odamenni, hogy megismerkedjek velük. Pedig változtatnom kellesz ezen, de még gőzöm sincs, hogy hogyan. Olyan sokat rágódom ezen, hogy mire feleszmélek addigra az első emeleten találom magam a keleti szárnyban, de gőzöm sincs, hogy hogy jutottam el ide. Pont ez az a rész, ahol még nem jártam, de nem fordulok vissza, lassan elindulok és bor szag üti meg az orrom, illetve hangos éneklés.~Csak nem buli van, és engem meg nem hívtak? Ez borzalmas. Na, de most bepofátlankodok, hát ha megismerkedhetek valakivel.~ezen gondolatoktól vezérelve indulok a hang irányába, ami egy helységhez vezet, ahol sok festményt találok, akik énekelnek és mulatoznak.~Hmm...jó a buli..~először észre se vettem a bent lévő srácot, valahogy az éneklő portrék érdekesebbnek bizonyultak, de nagy levegőt veszek, és belépek a helyiségbe, ahol a fiú van. Velem egy idősnek tűnik.
-Öhm..Helló! Bocsi, ha zavarlak. Én Rufus vagyok, Rufus Saron levitás diák.  -mutatkozom be a srácnak, és nyújtom felé a jobb kezem. Bár utóbbit, csak megszokásból, hisz a mugliknál a bemutatkozást kézfogás is kíséri, de azt még nem tudom, hogy a varázsvilágba ez hogyan működik. Majd, ha a sráccal kezet fogtam, egy kicsit szétnézek itt, és csak ekkor pillantom meg a falhoz rugdosott csomagolást és ajándékot.
-Ez itt a tiéd?-teszem fel a nagy kérdést, és közben mutatóujjammal a csomagra mutatok.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. július 17. 22:03 | Link

Keiko és Márkó


-Helló, Márkó. Nem hiszem, hogy találkoztunk, csak nemrég érkeztem az iskolába, és épp felfedező körúton vagyok. Te hanyadikos vagy?-teszem fel a kérdést Márkónak, közben végignézem ahogy a könyveket arrébb rugdossa és elteszi a pálcáját. Én azt hittem, hogy a levitások szeretnek olvasni és tanulni, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen. Közben szememmel a festményeket fürkészem. Nagyon szépek, tetszik a kidolgozásuk, az árnyékolás, a szinek. Lassan közelítek az egyik képhez, ahol egy azstalnál két férfi borozik és nagyokat nevetnek, ám ekkor belép egy lány.
-Helló! Én Rufus vagyok.-Márkó megjegyzésére miszerint Levitás gyülekezőt rendezünk, csak elmosolyodok, majd végignézem ahogy az ablakpárkányra támaszkodva rágyújt. Úgy tudtam, hogy ez itt tilos, de engem nem zavar. Mondjuk én nem dohányzok, de nem is szólok érte. Csak tovább nézem a festményt, ahol még mindig a jókedv uralkodik.
-Szépek ezek a festmények, kár, hogy csak most találtam meg ezt a helyiséget. Amúgy, hogy vagytok?-teszem fel a kérdést háztársaimnak, majd arrébb megyek, hogy egy másik képet is jobban szemügyre vehessek.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. július 18. 08:47 | Link

Keiko, Kiva Faraday, és az "új fiúk" Grin

-Helló, Keiko!-köszöntöm a lányt széles mosollyal az arcomon, majd Márkó véleményét hallgatom a mugli képekkel kapcsolatban.
-Ebben igazad van, de a mugli képek nem tudnak beszélni, ezek a képek pedig történeteket tudnánk arról mesélni. A mugli képek egy idő után besötétednek, erre a legjobb példa Rembrandt "Éjjeli őrjárat" című festménye, ami a 18. századra annyira besötétedett, hogy az utókor azt hitte, hogy éjszakai mozzanatot ábrázol a festmény, ezért adták neki ezt a címét, pedig az alkotás fényes nappal készült. Ezekkel a festményekkel ilyen nem történhet, és ez a csodálatos benne.-miután én is kifejtettem álláspontomat a témával, Keikoval kell egyetértenem azzal kapcsolatban, hogy Márk könnyen megütheti a bokáját a cigizés miatt.
_Keikonak igaza van, tényleg bajba kerülhetsz, ha erre jön egy prefektus vagy egy tanár.-Márk elteszi egy zacskóba a csikket, amit én elég nagy megdöbbenéssel nézek végig, hisz azt tanultam, hogy az ilyen anyagok hő hatására olvadni kezdenek, de ezek szerint a varázsvilágban a kémiai és fizikai szabályokat is felül lehet írni. gaza volt, hisz Márk tényleg bajba került, ahogy belépett a prefektus az ajtón és egy varázsigével elkobozta Márkó "hamusát", majd az új sráchoz intézett kérdése után, minket is elővett.
-Nekem jelenleg nincs órám, és ezért határoztam úgy, hogy kikapcsolódás képpen elindulok szétnézni a kastélyban.-teljesen nyugodtan és higgadtan válaszolok a feltett kérdésre, hisz igazat mondtam, meg nem is cigizek, tehát reményem szerint csak egy kis dorgálást kapok és elmehetek, remélem.~Na, de jó. Nemrég érkeztem a suliba, és már az első héten bajba kerülök, remélem nem kapok semmi büntetést, hisz nem csináltam semmi rosszat. Kivéve akkor, ha beszélgetés és a festmények nézegetése bűnnek számít, mert akkor pácban vagyok.~
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. július 18. 22:19 | Link

HV bácsi, és a csoport


Észreveszem Keiko hangján a félelmet, pontosabban hallom, ezért mikor Keiko rám néz, akkor csak bólintok egyet, hogy nem kell félnie, nem csinált semmi rosszat, és ezt még Keiko válasza előtt Ádám a festmény is megerősítette. Majd Márkót figyelem és hallgatom a meséjét, ahogy megpróbálja kimagyarázni a helyzetet.~találj ki valami jobbat, ezt nem fogadja majd el!~csak gondolataimban próbálok súgni neki, és igazam is lesz, hiszen a prefektus jól tudja, hogy a történet nem fedi a valóságot, de az megnyugtat, hogy minket nem talál bűnösnek az ügyben.
-Akkor mi most szabadon távozhatunk?-szinte még be se fejeztem a kérdést belép a Levita ház házvezetője.~Na, de jó! Ez az este egyre jobb lesz, a végén már aurorok is jönnek.~miközben ezen gondolatokkal foglalkozok, okosabbnak tartom, ha a földet nézem, így legalább elrejthettem a dologgal kapcsolatos nem tetszésemet, amit az arcomon le lehet olvasni. Úgy érzem, hogy szegény Márkót egész este vallatni fogják. A feltett kérdéseket hallván ránézek Keikora, hogy ilyen helyzetekben mi van, és megpróbálok egyre közelebb menni a lányhoz, amit remélem, hogy a tanár és a prefektus nem vesz észre. Most már kezdek én is félni a következményektől, és a lehetséges büntetőmunkától,bár én nem csináltam semmit, de jelenleg én is itt vagyok. És nem túl szerencsés helyzet az első héten bajba keveredni. Félelmemet nem mutatom ki, és próbálok higgadt, illetve nyugodt maradni.
Utoljára módosította:Rufus Saron, 2013. július 18. 22:19 Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 13. 21:59 | Link

Đominic


És ismét itt, bár túl sok jó emlékem nem kötődik a vigadófreskó folyosójához, de akkor is eljöttem, mert az a festmény amit kiszemeltem magamnak, nagyon megtetszett és most hoztam egy papírlapot és egy ceruzást és megpróbálom lerajzolni, hogy ne keljen ide járkálnom, és ezáltal nekem is meglesz. Belépek a festmények közé, ahol majdnem minket is megbüntettek Keikoval, de szerencsére mi nem csináltunk semmit, ezért szabadon távozhattunk. Még most is itt van Ádám, Keiko nagy barátja, aki egy festmény, de rajtam kívül más diák vagy tanár szerencsémre nem tartózkodik itt. Igen, lassan kijárási tilalom lép érvénybe, ezért is jöttem ide, hisz olyankor a prefektusok és néha a tanárok nem a kastélyban kezdenek járőrözni, hanem a kastély körül, és mire bejönnek a kastélyba, addigra én már rég az ágyamban leszek. Vagyis ez csak egy feltételezés, de remélem igazam van és tényleg nem fog senki se jönni erre, nem szeretném, ha megzavarnának rajzolás közben, azt meg még jobban nem szeretném, ha valaki rajta kapna, hogy tilosban járok lenne ne mulass. Megállok a festmény előtt és előkapom a ceruzámat, majd a papírt és elkezdem megrajzolni a körvonalakat, sajnos megnehezíti a dolgot az, hogy az én kis rajzlapom sokkal kisebb, mint a festmény, így méreteznem kell az egészet, és még véletlenül se rajzolhatom ugyan akkorára a festményen szereplőket. De az egészet az nehezíti meg a legjobban, hogy mozognak a festmények, és ahhoz, hogy mozgóképet rajzoljak egy kis árva papírlap nem lesz elég.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 13. 23:37 | Link

Đominic


Már kész voltam a vonalakkal, és el is terveztem, hogy mi hol fog elhelyezkedni a papíron, amikor valaki köszön nekem. A szivem nagyot dobban, hisz mivel háttal vagyok az illetőnek, és hátul sajnos nincs szemem, ezért nem tudhatom, hogy ki az, ha szerencsém van akkor csak egy diák, ha rossz napom van akkor meg egy prefi vagy egy tanár, ezért szépen lassan megfordultam és megláttam Domincot, első ránézésre diáknak tűnik, és nem is sejtem, hogy valójában egy prefektus áll velem szemben.
-Szia, nem zavarsz. Mi járatban vagy erre felé?-mosolygok a srácra és széles vigyorral az arcomon kezemben pedig a papírlappal és a ceruzával teszem fel neki a kérdést, majd be is mutatkozik és nyújtja a kezét, mivel erre nem számítottam, ezért jobb kezemből a ceruzát gyorsan átdobom a bal kezembe és kezetrázok vele majd én is bemutatkozom neki.
-Én Rufus vagyok.-mosolygok a srácra, és olyan ismerős a neve, mintha már hallottam volna a nevét itt az iskolában, de már nem emlékszem, hogy pontosan mi miatt, lehet, hogy figyelmeztettek, hogy ő egy nagy bajkeverő, de nem hiszem, nem tűnik annak a srác.
-Öhmm...figyelj! Már szerintem ilyenkor nem szabad itt lennünk, és elég komoly büntetést is kapnánk, ha egy prefektus megtalálna minket, meg azt se tudom, hogy nem szegem-e meg a házirendet azzal, hogy lerajzolok egy festményt, hisz mégis csak másolok amivel szerzői jogot sértek. Tehát, ezért szeretném megkérdezni tőled, hogy nem láttál erre prefektust?-teszem fel a nagy kérdést, és csak reménykedem, hogy a válasza nem, mert ha nem látott erre prefektust akkor bevált a teóriám arról, hogy a járőrözést kint kezdik el, és még van egy kis időm rajzolgatni.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 14. 00:40 | Link

Đominic


-És melyik házba jársz?-teszem fel a kérdést a srácnak, és azon agyalok, hogy vajon melyik körlethez vezet erre az út.
-Miért hol voltál, hogy csak engedéllyel jöhettél ki?-teszem fel kíváncsian Dominicnak a kérdést, majd közben tovább rajzolgatom a festményt.
-Micsoda?-teszem fel a kérdést nagy megdöbbenéssel a hangomban, és tágra nyílt szemekkel, majd folytatom.-Én azt hittem, vagyis úgy gondoltam,hogy az összes prefi együtt van és kint kezdik az udvaron a járőrözést, ez nem igaz. Akkor igyekeznem kellesz.-nem is nézek a srácra, csak gyorsan elkezdem rajzolni a festményt be kell fejeznem mire ideér egy prefektus. Közben hallom ahogy Dominic az évfolyamomról és a házamról érdeklődik, kicsit furának találom, mert általában kevés az olyan diák aki ezt megkérdezi, és még ritkább az olyan diák, aki így kérdezi mindezt, mintha kihallgatáson lennék, rosszat sejtek és azon tűnődök, hogy most hazudjak-e vagy az igazat mondjam. Inkább az igazat mondom, hisz ha prefektus lenne az már rég kiderült volna.
-Levita ház, elsős diákja vagyok. És te?-teszem fel a kérdést, de közben még mindig rajzolok a festményen szereplő nő alakját már megrajzoltam, most már csak a háttért kell körül rajzolnom és végeztem is.
-Amúgy te nem félsz attól, hogy elkap egy prefektus vagy egy tanár?-egy újabb kérdést intézek a sráchoz, és ez esetben rá is nézek, és várom a válaszát.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 14. 14:13 | Link

Đominic


-Te is? Na, akkor háztársak vagyunk, nem rég érkeztem a suliba, de még nem találkoztunk.-mondom Dominicnak, és kiderül a nagy rejtély, hogy miért is volt olyan ismerős a neve, tehát ő a Mágustusa bajnoka.
-Gratulálok!-nem szeretném most az egekbe dicsérni a srácot, hisz gondolom már így is sokan gratuláltak neki és ha jól emlékszem akkor a tiszteletére egy bált is rendeztek, és a tusa már akkor javában folyt mikor én az iskolába érkeztem, így, hogy mi történt és ki nyert, illetve milyen feladatok voltak azt csak a többiek elmondása alapján tudom, de biztos vagyok benne, hogy kiérdemelte a díjat. És ez is az oka annak, hogy nem ismertem fel, hisz tényleg elvoltak zárva a résztvevők a diákoktól, és eddig a tusa miatt nem találkoztam a sráccal csak most, de arról nincs információm, hogy ő is prefektus lenne.
-Ezt te honnan tudod? Talán már bajba kerültél?-teszem fel a kérdést, és nem is sejtem, hogy azért ilyen jól informált a srác, mert ő is prefektus.
-Na, az jó. És milyen volt a tusa?-teszem fel a kérdést, legalább ezzel is elindítok egy kisebb fajta beszélgetést, így legalább a témával kapcsolatban kétlem, hogy tudna nekem valami kérdést feltenni és én nyugodtan befejezhetem a rajzomat, amit már meg is csináltam, csak megjelölöm még rajta, hogy hogyan árnyékolja, aztán kész.A gólyalakban pedig teljesen be is fejezem majd. Közben hallgatom a srácot, aki elég fura dolgokat mond.
~megakar büntetni engem? Miért is? Csak nem prefektus? Kétlem, nem hiszem, hogy elsősök is lehetnek prefik. Biztos csak szívatni akar, de akkor rossz emberrel kezdett ki.~ ezen gondolatmenet után, gyorsan elteszem a rajzot és a ceruzát a zsebembe, majd a rác felé fordulok és két kezemet hátra teszem, a jobb kezemmel pedig a farzsebembe lévő pálcámat fogom meg, és lassan megpróbálom észrevétlenül elővenni, hogy ha szükségem lenne rá, akkor gyorsabb legyek, mint Dominic. Ám, ha itt állok némán egyből észreveszi, hogy valamire készülök, ezért megpróbálok nyugodtan egy kis meglepődéssel az arcomon beszélgetni vele.
-Megakarsz büntetni? Nem hiszem, hogy ehhez neked jogod lenne, hisz csak egy diák vagy, és ha jól tudom te is takarodó után vagy itt, tehát ilyen erővel én is megbüntethetnélek.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 14. 16:26 | Link

Đominic


-Igen, valószínűleg emiatt nem találkoztunk, meg azért is, mert te Tusáztál, és mikor a bál volt, akkor én beteg voltam, így nem tudtam elmenni.-mondom Dominicnak. Majd arra, hogy megköszönte, csak bólintok együtt és utána mondja, hogy csak egyszer került bajba.
-Remélem én egyszer se kerülök bajba. És mi miatt kerültél bajba?-érdekel, hogy mi történt, hogy mi miatt kapták el a prefik a srácot. Majd végig hallgatom a srác történetét, hogy milyen is volt a Tusa, ezek hallatán úgy döntök, hogy nem szeretnék részt venni ilyen eseményen még a suliban vagyok. Lehet, hogy jó buli meg minden, de én inkább kihagyom a dolgot. És végül kiderül a igazság mikor Dominic előveszi a jelvényét először nem is akarok hinni a szememnek, nem igaz, hogy ilyen peches vagyok. Most azt se tudom, hogy mit csináljak, ha előveszem a pálcám és megtámadom, akkor az csak nekem lesz rosszabb, de még nem veszem el a pálcámtól a kezem, hiába szólít fel erre. Az ő kezébe nem látok pálcát, tehát minden bizonnyal, ha sor kerül rá, akkor én leszek a gyorsabb, de nem szeretném használni.
-Milyen büntetést adnál nekem? Képes lennél megbüntetni a saját háztársadat?-teszem fel a kérdést a srácnak, egy kis pszichológiát is bevetek, hát ha ellehet kerülni ezt az egész helyzetet, és elfelejtjük a dolgot.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
Rufus Saron
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 716
Írta: 2013. augusztus 14. 17:58 | Link

Đominic


-Már jobban vagyok, köszönöm.-mondom Dominicnak, és még mindig magam előtt van a kép, ahogy majdnem egy hétig feküdtem az ágyban és gőzöm se volt arról, hogy milyen betegséget kaptam el, de abban biztos voltam, hogy nem egy egyszerű megfázásról volt szó. Majd végig hallgatom történetét arról, hogy mi miatt került bajba.
-Értem, és milyen büntetést kaptál?-teszem fel a kérdést, most már kíváncsivá tett a srác. Akiről kiderült, hogy egy prefektus. Látom rajta, hogy most már unja egy kicsit az egészet, és, ha hülyeséget csinálok, akkor Rédeyhez kerülök, bár amit múltkor kapott büntetést Márk attól nem félek és nem hiszem, hogy a HV nagyon szigorú lenne, így nem tartok tőle, de nem szeretnék különösebben bajba kerülni azért, mert rátámadtam egy prefektusra, úgyhogy kezemet elveszem a pálcámtól és zsebre dugom mind két kezem, így indulok el a helységből és próbálom faképnél hagyni Dominicot. Tehát lassan elindulok a festménytől és Dominicra se nézek úgy beszélek hozzá.
-Nos, elvettem a kezemet a pálcámtól, úgyhogy nyugi, de gondolj bele, az neked is rossz lesz, ha megbüntetsz engem, hisz te is Levitás vagy és ugyan mit érél el vele? Kétlem, hogy sikerülne megcsinálnom a feladatot, hisz nem sokára eljön a vizsgák napja, és nekem meg neked is tanulnunk kell, ha meg pontlevonással büntetnél meg, akkor meg a saját házunktól vonják le a pontot, ami miatt nem nyernénk meg a pontversenyt, így a háztársaink kicsinálnának minket. Látod, nem is olyan egyszerű ez a történet. Csináljuk azt, hogy most én kisétálok innen, és elfelejtjük ezt az egészet, senki nem fog tudni erről, ígérem!-teljesen nyugodt hangon beszélek Dominichoz.
Szál megtekintése

Minden bajra két orvosság van:
az idő és a csend
"Vigadófreskó" folyosója - Rufus Saron hozzászólásai (10 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyElső emelet