33. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza
Őszike néni könyvesboltja - Molnár Zselyke hozzászólásai (3 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Molnár Zselyke
Diák Eridon, Ötödikes diák


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 63
Összes hsz: 163
Írta: 2021. december 1. 23:03 | Link

Rue

~Egy szombat délután~


Zselyke egyre többet járkált le mostanában a faluba. Szerette felfedezni a különböző üzleteket, és a szezonális karácsonyi standokat, valahogy vonzották az illatok, és az a légkör. Örült, amikor egy picit kiszakadhatott a szürke hétköznapokból, és kikapcsolhatta az agyát valamivel. Lassan, de biztosan lépett rá arra az ösvényre, amit kijelölt magának, és a lazítást se mtartotta már olyan ördögtől valónak.
Őszike néni könyves kuckójára is így talált rá, hallott két lányt beszélgetni róla, és roppantmód érdekelte, hogy milyen bolt az, ahol nincs konkrét nyitvatartási idő és az árat is a vevő döntheti el. A mugli világban ilyenel ő még nem találkozott.
A bolt nem egy impozáns és hivalkodó sem kívülről, sem belülről, inkább mondta volna otthonosnak, semmint steril plázaszerűnek, és ez az újdonság mosolyra fakasztotta. Amúgy is jól esett a melegre belépni a kinti dermesztő hidegről.
Hamar belevetette magát a válogatásba, szerette volna felfrissíteni a könyvkészletét néhány, számára új olvasmánnyal.
Igen élénk érdeklődést mutatott újabban a gyógyítással és a bájitalkotyvasztással kapcsolatos könyvek iránt, de nem vetette meg a szórakoztató jellegű irodalmat sem.
Egyet könnyen megtalált magának, ami első pillantásra szerelemkötet lett, híres bájitalmesterek életrajzát foglalta össze, jó vaskos példány. Még kettőt keresett magának, de tanácstalanul állt, hogy most akkor hogyan keressen tovább? A nagyobbik gond az volt, hogy ő se tudta, mit akar úgy igazán.
 – Öhm, elnézést! – ment oda félénken cincogva egy háztársához. Hamar felismerte Rue-t, a prefektuslányt. – Bocsi, remélem, nem zavarlak, tudsz segíteni nekem? Most vagyok ebben a boltban először, és kicsit elakadtam, hogy érdemes itt keresgélni?

Szál megtekintése

Molnár Zselyke
Diák Eridon, Ötödikes diák


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 63
Összes hsz: 163
Írta: 2022. január 4. 17:05 | Link

Rue


Hallott már Rue-ról, nagyon kedves prefektus lánynak ítélte meg, nem gondolta, hogy a pletykákból, amik övezték, bármi is igaz lett volna. A legtöbb úgyis kiszínezett fecsegés, és a pletykarovatot, ha szeme elé is került az Edictum hasábjain, nevetve ugrotta át. Azon már ő is pislogott nagyokat, hogy róla még nem kezdett terjedni semmi, de úgy festett, elég jól elbújta tömegben, annak ellenére, hogy alapjáraton ő se megy szokványos jelenség az iskola falai között: versenyzett, jó tanulmányi eredményeket produkált, és a közösségben is egyre gyakrabban aktivizálta magát. Tanársegédségéről nem is beszélve.
 - A papírnehezékeket könyvtárban is megtalálom, köszi, inkább valami szórakoztatóbb irodalomra vágyom. Nem vagyok sajnos annyira jártas a varázsirodalom színe-javában, de idén ezt bepótolom – felelte határozottan, ám a kéretlen tanács megtorpantotta egy pillanatra. Nem mintha haszontalannak vélné, azonban az ő fogaskerekeit is elindította belül, neki is megvolt a véleménye erről a hozzállásról.
 - Úgy gondolom, a bölcs mások kárán tanul, míg a bolond a sajátján. Mindkettő járható út, csak limitált, hogy meddig juthatunk saját kárunkon. Egyébként köszönöm a tanácsot – egészítette ki Rue gondolatmenetét saját vélekedésével. – Neked ki a kedvenc szerződ?
Nem remélte, hogy Rue belemegy majd ebbe a röpke csevegésbe, de hagyott nyitott kapukat, hogyha akar, al ány beléphessen rajta. Semmi jónak sem szándékozott elrontójává avanzsálni. A gyakorlati mágiát ő is értékelte, ám az olvasást, mint hobbit, sosem tette volna le semmi pénzért.  

Szál megtekintése

Molnár Zselyke
Diák Eridon, Ötödikes diák


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 63
Összes hsz: 163
Írta: 2022. március 1. 08:14 | Link

Rue


Egész jól végződött ez a kis kitérő, nagyon elégedett lehetett, mert még egy kis barátkozásra, szocializálódásra is futotta az idejéből. Ez a bolt az új kedvence, döntötte el fejben, főleg az tetszett neki, hogy annyit fizethetett a könyvekért, amennyit ő jónak látott, és ez így igazodott a fiatal, még keresőképtelen diákok pénztárcájához, főleg a rászoruló tanulók juthattak így hozzá könnyebben a művelődéshez.
- Jó tudni – eresztett meg egy széles vigyort, miközben kissé bebiztosította magának a hóna alatt sorakozó könyveket, nehogy elejtse őket.
- Az elmélet és a gyakorlat ugyanolyan fontos, hiába van gyakorlatod, ha közben fogalmad sincs, mit miért csinálsz, és fordítva: az elméleti tudást ha nem tudod gyakorlatba ültetni, akkor dobhatod ki az egészet a kukába – makacsul ragaszkodott téziséhez, nem fogadta el, hogy csak az egyik, vagy csak a másik közül választhat. – Van, aki szerint tök fölöslegesek az elméleti mágiaágak, de mindenki más típus, másban erős. A kviblik is jutnak így valamennyi szerephez ezáltal, illetve nézzük a varázs-pszichológiát vagy szociológiát. Néha érdemes nem csak mikro szintben gondolkodni, a nagyobb képet is látni kell, hogy igazán megismerj egy közeget.
Zselyke bólintott, ismerős volt a cím, bár ő filmen látta, a régi fekete-fehér változatban, ettől függetlenül annyira nem fogta meg, noha az üzenet kétségkívül átment az agya határzárain.
– Hangulatolvasó vagyok, nincs külön kedvencem, de ha választanom kéne, akkor
Antoine de Saint-Exupéry-től A kis herceg az, amit sose tudok letenni. Elsőre gyerekesnek tűnhet, de a társadalmi kritika nagyon élesen előtűnik belőle már másodszori olvasásnál is, ha gyakorlottabb a szemünk –
magyarázta lelkesen. Végre egy téma, amiről látta is értelmét, hogy beszéljenek, hátha Rue elejt valami olyan címet, amit érdemes felpakolni az olvasandók listájára. – Segítesz keresni valami érdekeset a mágikus szerzők közül?


Szál megtekintése

Őszike néni könyvesboltja - Molnár Zselyke hozzászólásai (3 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza