33. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Draskovich Kristóf
Prefektus Rellon, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 55
Írta: 2021. december 23. 20:47 | Link

Boglárka

Ez a nap sem telt tétlenül számomra, ugyanis befejeztem az egyik híres bajitalkeverő önéletrajzának az olvasását. Egész érdekes élete volt, nemcsak családot alapított, hanem beírta magát az itteni történelemkönyvbe az egyik híres bájital megalkotásával. A fiatal éveiben sokat utazott, rengeteg élménnyel gazdagodott, mondhatni igazán tartalmas életet élt. Mikor középkorú lett, kicsit visszavett a tempóból, majd megismerte a leendő feleségét, aki öt gyermekkel áldotta meg. Egy fiúval és négy lánnyal. Idő közben a férfi főként a hivatásának élt, majd egyszer csak sikerült megalkotnia egy tökéletes bájitalt, amely különböző betegségek megfékezésére szolgált. Kedvem lett volna még tovább olvasni valamit, de már minden könyvemet elolvastam, és nem akadt semmi különösebb tennivalóm. Írtam egy leveleket a szüleimnek, hogy minden rendben van, és a lehető legjobban alakulnak a dolgaim. Hiányzott a családom, kíváncsi voltam, hogy mi a helyzet velük. Reméltem, hogy otthon is minden rendben van. Levélírás után pedig elmentem sétálni az intézmény udvarába, hogy magamba szívhassak egy kis friss levegőt.
Utoljára módosította:Draskovich Kristóf, 2021. december 23. 23:28
Hozzászólásai ebben a témában
Reményi Boglárka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diákoffline
RPG hsz: 14
Összes hsz: 18
Írta: 2021. december 25. 22:45 | Link

Kristóf

Azért jó, hogy ennyire közvetlen vagyok, mert mindenre is van egy emberem. Akármit kell elintéznem, tudom, hogy van valahol a kastélyban valaki, aki a segítségemre siet. Most is ennek a tudatában vágtam neki a falunak, hogy útközben majdcsak összeszedek valakit, aki megment. Én meg a könyvek ugyanis nem vagyunk valami nagy barátságban, ezt szerintem mindenki tudja. De hát nekem is vannak olyan rokonaim, akiket karácsonykor szívesen megajándékoznék valami hozzájuk passzolóval - vagy nem passzolóval, attól függ, hogy szeretem-e őket vagy nem. Na de a lényeg, hogy valakit mindenképp fognom kell magam mellé. És lám, az udvaron épp szembetalálom magam Kristóffal. Van néhány közös óránk, beszéltünk is már néhányszor, és véletlenül tudom róla, hogy tökre otthon van ebben az irodalom témában. Na ő lesz az én emberem!
- Csáó! - szegődök mellé arcomon a szokásos bogis mosolyommal. Tudod, ez az, amiből már mindneki tudja, hogy akarok valamit, és azt a valamit meg is szerzem. - A segítségedre lenne szükségem. Ajándékot szeretnék venni. Könyvet. Nem lenne kedved elkísérni? - pillogok rá legszebb nézésemmel. Tudom, hogy nem fog nemet mondani.
Hozzászólásai ebben a témában
Draskovich Kristóf
Prefektus Rellon, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 55
Írta: 2021. december 26. 21:45 | Link

Boglárka


A gondolataimból kiragadva magam egy ismerős csilingelő hangra lettem figyelmes, amelyre egy széles mosoly kíséretében reagáltam.
- Szia kedves Boglárka! - köszöntöttem vidáman. Tudtam, hogy a lánynak mindig megvoltak a maga céljai, viszont emellett nagyon pozitív kisugárzása volt, és megvolt a magához való esze, ami manapság sajnos ritkaságszámba ment. Már az idejövetelem elején megismerkedtem a lánnyal, és volt időm őt kiismerni. Szóval mindig szívesen kommunikáltam vele, mert mindig élt az adott helyzettel, és tudtam róla, hogy emellett jóindulatú, életrevaló volt.
- Szívesen elkísérlek. Én is szívesen vennék magamnak egy új könyvet. Elmegyünk a helyi könyvesboltba. Csak annyi a dolgod, hogy elmondod, milyen érdeklődésui körrel, tulajdonságokkal rendelkezik az adott illető, akinek könyvet akarsz venni - feleltem Boglárkának, majd, ha készen állt, indulhattunk is az említett könyvesbolt irányába. Tulajdonképpen jól is jött a lány kérése, társasága, mert egybevágott a saját célommal, illetve jóval tartalmasabb időtöltést jelentett ez számomra, mint céltalanul sétálgatni az intézmény udvarán.
Utoljára módosította:Draskovich Kristóf, 2021. december 26. 21:46
Hozzászólásai ebben a témában
Reményi Boglárka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diákoffline
RPG hsz: 14
Összes hsz: 18
Írta: 2022. január 26. 23:54 | Link

Kristóf

Tudtam én, hogy ő az én emberem! Mindig tudom, hogy ki az én emberem, de na, mindig jól esik eldicsekedni vele, hogy mekkora zseni vagyok néha. Jót tesz a lelkemnek, vagy mit is kell ilyenkor mondani. Nem hánytorgatom fel neki, hogy kedves Boglárkának hív, pedig amúgy nem állíthatnám, hogy szeretem ezt a megnevezést. De igazából eltűrök én majdnem mindent, nem szoktam hisztizni vagy ilyesmi. Mindenki szólítson csak olyan néven, amilyenen akar, nem nagyon tud érdekelni.
- Na hát akkor indulás, majd út közben mesélek. – Legyünk túl ezen minél előbb. Nem kifejezetten tartozik a komforttevékenységeim közé a könyvvásárlás, meg úgy összességében azon helyek meglátogatása, ahol ennyi könyv van egy helyen. Valahogy kitör tőlük a frász vagy én nem is tudom. Egyszerűen csak na. Ezért kell a szakavatott társaság.
Menetközben, míg lesétálunk a faluba mesélek kicsit ezekről a kedves rokonokról. Van az a fickó, a történelemmániás, aki rajong a vadászatért, meg a nője, akiről igazából nem tudom elképzelni, hogy könyvet vegyen a kezébe, annyira butának tűnik – de ha már az egyik könyvet kap, akkor a másik is. Annyira kis cuki vagyok amúgy, hogy gondolok az ilyen rokonokra is. – Szóval ennek függvényében várom ajánlataid – teszem hozzá, mikor belépünk az ajtón. Remélem tud tanácsolni valamit.

Hozzászólásai ebben a témában
Draskovich Kristóf
Prefektus Rellon, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 55
Írta: 2022. február 2. 00:04 | Link

Boglárka


- Rendben, felőlem mehetünk - válaszoltam a lánynak, majd kíváncsian hallgattam, amiket út közben mesélt. Figyelmesen hallgattam a rokonság preferenciáit, közben pedig próbáltam arra összpontosítani, hogy mely könyvek lennének a számukra legmegfelelőbbek. Út közben teljes figyelmemet a lányra irányítottam, majd mikor beléptünk a könyvesboltba, igyekeztem megválaszolni a kérdéseit.
- Aki rajong a vadászatért, az bizonyára örülne egy vadászati trükkök tematikájú könyvnek, vagy szívesen olvasna magukról a vadállatokról. Mit lehet tudni róluk, mit szeretnek, mik a gyengepontjaik - válaszoltam a lánynak egy kis gondolkodás után.
- Az úgymond nője, aki nem szeret olvasni, nos szerintem neki valamiféle képeskönyv való, amely beleillik az érdeklődési körébe. Vagy esetleg képregény. A képek biztosan tetszeni fognak neki, ha egybevág azzal, amit igazán preferál - osztottam meg a hirtelen jött ötletem a lánnyal.
- Én nézek magamnak egy történelmi regényt, addig nézz szét, ha gondolod. Ha találsz néhány témába illő könyvet, szívesen segítek kiválasztani, azt, amely a leginkább releváns. Ha pedig egyáltalán nem boldogulsz, akkor segítek jó könyveket keresni - ajánlottam fel a segítségem Boglárkának.
Utoljára módosította:Draskovich Kristóf, 2022. február 2. 00:05
Hozzászólásai ebben a témában
Reményi Boglárka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diákoffline
RPG hsz: 14
Összes hsz: 18
Írta: 2022. március 31. 09:42 | Link

Kristóf

Tiszta okosakat mondd itt nekem ez a Kristóf. De komolyan, azért azt nem mondom, hogy tiszta zsenialitás, de már-már azt a határt súrolja. Nálam mondjuk nem nehéz zseniálisabbnak lenni, szerintem egészen egyszerű vagyok, mint egy faék, vagy valami ilyesmi.
Egyetértően hümmögök, hogy ezek amúgy nem is rossz ötletek, bár talán a képeskönyv egy kicsit túl gyerekes. De ki tudja, lehet hogy még találok valami olyat, ami megfelel a kritériumoknak.
- Akkor tizenöt perc múlva ugyanitt? - Amennyiben igennel felel, kettéválunk, és hagyom, hogy nyugodtan keressen magánk valami olyat, ami az ízlése. Nem akarom én itt feltartóztatni, vagy akadályozni, vásárolgasson csak kedvére nyugodtan. Én is belevetem magam itt a nézelődésbe, a vadászos könyvekkel viszonylag jól boldogulok, kiválasztok rögtön három potenciális ajándékot, a képeskönyves ötletet viszont ha nem is teljesen, de elvetem, és kikötök a szakácskönyveknél. Ez jobban hangzik, legalább valami hasznosat is tanulhat belőle. Viszont ezt nem komplikálom túl, Kristóf tanácsát megfogadva valami olyat választok, amiben sok a kép, és a szöveg is egyszerű. A kiválasztott köteteket egyensúlyozva oldalgok vissza, ahol a legutóbb hagytuk egymást, remélve, hogy a fiú már végzett, és kikérhetem a véleményét.
Hozzászólásai ebben a témában
Draskovich Kristóf
Prefektus Rellon, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 55
Írta: 2022. április 22. 21:54 | Link

Boglárka


Megbeszéltük a lánnyal, hogy negyed óra múlva újból összefutunk. Tüstént neki is álltam valamiféle izgalmas történelemkönyvet keresni, ami a későbbiekben hasznomra válhat.  Egy kissé hosszabb keresgélés után ráakadtam egy érdekesnek tűnő kötetre, amely a muglik és a varázslók hiedelmeit, történelmét hasonlította össze különböző korszakokra bontva. Közben pedig Boglárka is megérkezett néhány ígéretesnek tűnő művel.
- Nos, nézzük a vadászatról szóló műveket első körben - vettem át a köteteket nagy hévvel a lánytól. Belelapoztam, majd elcsíptem a fontosabb információkat a könyvekből nagy komolyan.
- Ezt válaszd, a többi csupán mese habbal. Ez a mű a bír a legnagyobb értékkel - böktem a Vadászat rejtélyei, trükkjei címet viselő könyvre. Ez minden fontos információt tartalmazott, illetve konkrét leírást a vadállatokról.  A következő mű egy szakácskönyv volt teli képekkel.
- Ez bőven megfelel a célnak. Sok illusztrációt tartalmaz és egyszerű a szövege. Remek választás, gratulálok - dicsértem meg büszkén Boglárkát elismerő tekintettel. Ez egy tartalmas nap volt mindkettőnk számára.
- Visszafelé betérhetünk a közeli cukrászdába. A vendégem vagy egy általad választott sütire, ha gondolod. Aztán visszatérek a szobámba, és megírom a hátralévő leckéket, illetve nekikezdek az új könyv elolvasásának is - mondtam a lánynak vidáman, hiszen egy rendkívül eredményes napot tudhattuk magunk mögött.
Utoljára módosította:Draskovich Kristóf, 2022. április 30. 23:17
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza