32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza

Oldalak: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Lexine Westbrook
INAKTÍV


pandicorn
offline
RPG hsz: 152
Összes hsz: 2037
Írta: 2014. július 20. 12:49 | Link

< kicsi Radits >

- Tényleg.
Mondom bólogatva, miközben igyekszem mosolyogni is hozzá. Majd a miheztartás végett a számba tömök egy adag gumicukrot. Szegény kicsi Radits, az egész cécóból kimaradt, senki nem mondott neki semmit, csak értetlenül állt az utóbbi események történései fölött. De talán így volt a legjobb, sokkal rosszabb lett volna, ha megtudja, hogy mi volt az összezörrenés lényege. Most már ha minden igaz rendben lesz minden. Vagy legalábbis remélem.
- Hát, mostanában olyan sokat leszek lent, hogy az agyadra is fogok menni.
Tényleg megsajnáltam szegényt és hibáztattam is magamat, mert attól, hogy Viktorral összevesztem még nem kellett volna az ő életéből is kihúznom magamat. Reménykedtem benne, hogy nem hiszi azt, hogy esetleg miatta van, vagy rá haragudtam, erről szó sem volt. Annyira szívesen elmondtam volna neki, mi is történt pontosan, vagy legalábbis azt a részét amiről neki is tudnia kell, de a szavak egyszerűen nem akartak jönni. Ez olyan igazságtalan! Még én is gyerek vagyok, nem akarok felnőttes dolgokról beszélgetni. Na jó, nem vagyok gyerek, de szeretnék az lenni, miért olyan nagy baj ez?
- Még mindig nagyon szeretjük egymást, ne aggódj.
Na jó, most már elég a szerencsétlenkedésből, csak ismételgetem, amit ő mond, de ettől nem fogunk haladni, nincs mese, egyszerűen csak ki kell böknöm és kész. Hol van Viktor, amikor kellene?
- Annyira szeretjük egymást, hogy lesz egy kisbabánk.
Engem is meglep, ahogy ezt kijelentem, a hangom elvékonyodik egy pillanatra, de remélhetőleg Krisztiánnak nem fog feltűnni, hogy ez a ferdítés miatt van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csenge Anna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 18. 14:40 | Link

Az már biztos, hogy ez a kedvenc helyem a faluban, mindenütt könyvek, ameddig szem
ellát. Lassan leveszek egy vaskos, bőrkötetet.
- Elnézést, ezt szeretném elvinni - suttogom alig halhatóan. Bólint, hogy rendben van és már el is fordul. Én pedig kisétálok a boltból.
- Nagyon szépen köszönöm - szólok még vissza az ajtóból, és elindulok. Egyszer csak elered az eső, remek már csak ez hiányzott. Futva teszem meg az út maradék részét.
Utoljára módosította:Czettner L. Zora, 2015. február 7. 09:03
Hozzászólásai ebben a témában
Clarissa Annabeth Jones
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. április 3. 23:18 | Link

Rozsos Annamária
Öltözék

Kielégítve könyvimádatomat lépek be a boltba. Nem tudom miért nem a könyvtárba mentem, de aztán eszembe ötlöttek a könyvvásárlás örömei és belevetettem magam a polcok közé. Óvatosan végighúztam az ujjaimat a könyvek oldalán és a címeket olvasgatva kutattam valami jó olvasmány után. Pár évvel ezelőtt olvasgattam egy keveset a muglik fiataloknak szánt könyveikből, amikben szerepelt a varázslás. Sok  eléggé valósághű művet is találtam, de néhány akkora őrültségeket tartalmazott, hogy el sem olvastam őket.
   Utána már nem a varázsvilágról szóló könyveket, hanem inkább a paranormális jelenségeket tartalmazókba vetettem bele magam. Jövőbelátók, bukott angyalok vagy éppen külön birodalmak. Érdekesek voltak, de hamar meguntam őket és visszatértem a varázslók könyveihez. Otthon rengeteget beraktároztam magamnak. Szépirodalom mellett néhány szakirodalmat is lehetett találni a polcomon, amik az egyed őrületeimhez tartoztak. Volt amikor ereklyekutató szerettem volna lenni (majdnem 4-5 évig), onnan elég sok könyv megmaradt. A sárkánykutatók munkája sokáig érdekelt és még most is szívesen lennék az.
   Sok könyvet amiket láttam a polcokon, már olvastam, de legalább hallottam róla. Valami olyat szerettem volna, amit még nem is ismerek. A bolt egyik kis eldugott zugában kész kincsesbányára leltem. Régi könyveket találtam a sárkányokról. Lehet, hogy ez most jobb lenne, mint bármilyen szép- vagy szórakoztatóirodalom. Átböngésztem a címeket, majd az egyiket kinyitottam és beleolvasgattam. Mindegyiket átlapoztam és a végén úgy döntöttem mindegyiket elviszem, így 4 könyvvel a kezemben folytattam a keresést, hátha még találok valami érdekeset.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zabos Annus
Mestertanonc Navine (H), Harmadikos mestertanonc


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2015. április 4. 16:14 | Link

Clarissa Annabeth Jones

Mindig szemezett ezzel a bolttal, de nem tűnt kifejezetten barátságos kis üzletnek, valamiért sose ment be. Most viszont a legutóbbi rögeszméje egy régebbi könyv lett, amit egyszerűen muszáj megszereznie, mert kell, és kész, nincsenek racionális érvei, de végigböngészte már a fél könyvtárat, kikérdezett minden könyvtáros személyt, és azóta kerüli a tekinteteiket, ugyanis van egy kis bibi a dologgal. Ötlete nincsen, mi is az a könyv, amit szeretne. Van benne sárkány, és nem mesekönyv volt, hanem valami furcsa ismeretterjesztő könyv talán..? Így jársz, ha valamit kilencévesen olvasol, és évekig nem jut az eszedbe, aztán viszont duplán is.

Végső reménye ez a kis könyvesbolt, amit magában már korábban elkönyvelt rogyadozó antikváriumnak, ahol csak a legrégebbi és nagyon keveseket érdeklő köteteket tartják, és soha, senki, de tényleg senki nem jár a boltban. Most viszont éppen ezért lett ideális a hely. Hol máshol találna meg olyasvalamit, amiről nem is tudja, mi az, mint egy ilyen boltban?

Szóval összeszedve bátorságát bejön, köszön, és ezennel kizárva a külvilágot, hiszen könyvek között van, böngészni kezd. Kicsit idegesen már egy heti keresgélés után, de a hely tele van mindenféle kötettel, tehát itt szüksége lesz nyugodt légzésre és türelemre. Azt azért meg kell állapítania, hogy még sincs minden úgy, ahogy gondolta: nagyon valószínű ugyan, hogy a könyvét a jó életben nem fogja megtalálni, de meglepően sokan kutakodnak itt rajta kívül.

Úgy számítja, fél óra keresgélés után fáradtan és nekikeseredve zuttyan le egy fotelba, amit nagyon helyesen odakészítettek sok más társával egyetemben, minden könyves helynek így kéne tennie, és úgy dönt, a porszemeket fogja vizslatni a levegőben, és megpróbál visszaemlékezni valamivel többre a könyvvel kapcsolatban. Jó, voltak benne sárkányok, és nem mugli könyv volt. Még arra se támaszkodhat, hogy vastag volt-e vagy vékony, mert egy könyvmoly kilencéves megítélése azért nem nevezhető túl megbízhatónak. De a borítója, legalább a színe lenne meg, meg hogy magyar írta-e vagy sem.. erőlködik a fáradt kislány a sarokban, lehunyt szemmel, és hiába tűnik úgy, nem alszik.  


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Clarissa Annabeth Jones
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. április 4. 21:07 | Link

Anna

Hamarosan már hét könyv volt a kezemben és már alig bírtam el és ki sem láttam mögüle. Nem is figyelve, hogy ül-e más az asztalnál csak  leraktam a könyveket és le ültem. Kikémleltem a könyvek mögül és egy lányt pillantottam meg az asztal másik oldalán.
   - Zavarok? - kérdezem, de mivel nem kezdett heves ellenkezésbe, maradtam a helyemen. - Egyébként Clarissa vagyok - biccentettem a lány felé és az ölembe vettem a könyveket, hgy valamennyire kilássak. Kivetettem a stócból az egyik sárkányos könyvet, majd el kezdtem lapozgatni.
   - Te keresel valamit vagy csak úgy betértél? - kérdezősködtem egy kicsit, közben fel sem pillantottam a könyvből. Érdeklődve figyeltem a sárkány testfelépítését.
   Mosolyogva lapozgattam a könyveket és egyiket sem kezdtem el rendesen olvasni, inkább csak a képeket nézegettem. Eljutottam a közepéig, amikor valamiért elkezdtem a hozzám legközelebb álló könyvespolcot kémlelni, hátha találok valami érdekeset. Hamarosan egy nagyon régi könyvet szúrtam ki, ami odavonzott magához, így felrakodtam az eddig kiválasztottakat az asztalra és pillanatok alatt a könyvespolchoz suhantam és már le is vettem magamnak. Egy mágiáról szóló kötet volt, amit ki is sajátítottam magamnak, a könyvkupacom nyolcadik tagjának.
   Leültem és elkezdtem olvasni. A mágia kialakulása, az első varázslók és hasonló témákról szó benne. Nagyon érdekelt és teljesen bele is merültem. Nem figyeltem semmi másra, az időérzékem is eltűnt, de úgy egy tíz percet olvashattam. Ránéztem a szembeülő lányra és leraktam a könyvemet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zabos Annus
Mestertanonc Navine (H), Harmadikos mestertanonc


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2015. április 4. 23:37 | Link

Clarissa Annabeth Jones

Hát kedve lenne felmorogni. Minden megvan, komolyan minden, emlékszik a polcra, amiről levette a könyvet, arra, hogy az ablakon besütött a nap, megvan a minden emlékhez külön járó illat is, de hogy a könyv milyen volt.. és ezzel se lenne semmi baj, de az a könyv neki kell, jelen pillanatban jobban, mint bármiféle étel vagy egyéb szórakozás. Biztos megeszi majd egy hatalmas sárkány, és a sors megpróbálja valahogy figyelmeztetni.

 - Hm? - néz fel merengéséből kizökkentve a lányra, aki biztos az előbb szólt, tekintve, hogy ebben a sarokban kettejükön kívül nincs senki. Hogy mondjuk mit mondott, az csak egy kis késéssel jut el a lány agyáig. - Annamária. - bólint, és akkor ez a bólintás kifejezett mindenféle üdvözlést és tudomásul vevést. Most ő ennyire képes, na.

 - Öhm.. - torokköszörül, addig is elgondolkozhat azon, hogy micsoda könyvmolyok vannak itt, társalgás közben se néznek fel a könyvből. - Keresek egy sárkányos könyvet, amit varázslók írtak varázslóknak, és semmi másra nem emlékszem. - feltápászkodás közben azért elmondja, mert ugyan a másikat biztos nem érdekli, de ki tudja, hátha ő tud majd segíteni, és meg lesz az a fránya könyv.

 - De hát nem találom sehol. - teszi hozzá többnyire magának, és egy öregemberes sóhajtással nekikezd átböngészni az itteni polcokat. Amik sárkányos könyvek. Aztarohadt. Mindjárt nagyobb a lelkesedése.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Clarissa Annabeth Jones
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. április 6. 12:04 | Link

Annus

Figyeltem, ahogy a lány kilő a polcok közé, mint egy golyó és úgy kutatja, azt, amit keres. Óvatosan megrántottam a vállam és folytattam a könyv olvasását, ami elég érdekesnek tűnt.
   Felpillantottam és pont a legközelebbi polcon kiszúrtam egy alkímiával foglalkozó kötetet, amit azonnyomban ki is sajátítottam magamnak és félbehagyva az előzőt azt kezdtem el olvasni, óriási lelkesedéssel. Érdekes volt és nem is tudom, miért maradtam a boltban miért nem mentem vissza a kastélyba. Valami ott tartott. Lehet, hogy találok még egy könyvet, ami nélkül majd nem fogok tudni élni. Ennek kicsi a valószínűsége, de legalább több időt tölthettem a könyvek között.
   Elgondolkodtam egy kicsit, majd ismét folytattam az olvasást és fél óran keresztül le sem tettem a könyvet. Vigyorogva, mint aki jól végete dolgát, hátradőltem és kicsit pihentettem a szemeimet. Pimaszan csillogó szemekkel fontolgattam, hogy visszaamegyek a kastélyba és teszek egy újabb kirándulást, de a végén mégis maradtam. Újra kinyitottam a könyvet és olvastam tovább.
   Eszembe jutott a lány és meg is kérdeztem, hogy halad a kereséssel:
   - Meg lett a könyv? - nem tudom, hogy tényleg érdekelt-e, vagy már annyira unatkoztam, hogy ez érdekelt a legjobban, hogy egy vadidegen megtalált-e egy könyvet, amiről azt sem tudom, hogy mi az.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zabos Annus
Mestertanonc Navine (H), Harmadikos mestertanonc


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2015. április 6. 18:25 | Link

Clarissa Annabeth Jones

 - Nem. - rázza a fejét, miközben enyhén rekedten kipréseli magából a szócskát; inni kéne valamit, a nagy keresésben sokat hallgatott. Pedig egyre nagyobb az ingerenciája arra, hogy egy csodásat káromkodjon, belerúgjon egy polcba, valaki képébe üvöltsön, majd szimplán leroskadjon egy fotelbe és elsírja magát. Az a könyv nem lesz meg, törődjél beléje. Nem, ő se érti, teljesen irracionális ez az egész könyvmánia, de most mit csináljon, ő maga is irracionális.

 - Láttam, az előbb sárkányos könyveket nézegettél, nem ismersz valami ilyesmit? - pislog fáradtan a lányra, miközben visszateszi a sokadik kötetet a polcra, amire igazából két pillantást se vetett, annyira kivan már mára. Az az előbb ugyan jó fél órája volt már, úgyhogy elismétli megint a paramétereket. - Egy varázslóknak íródott sárkányos könyv volt, volt benne egy rész arról, hogy milyen sárkányokat ismernek a mugli mitológiák, jó sokat írtak benne a Magyar Mennydörgőről, pedig nem magyar könyv volt. Húha. - beugrottak részletek a semmiből. Halleluja. Ahogy mondta, egyszer csak emlékezett olyasmire, amire egy hete nem sikerült. Ha nem lenne ennyire fáradt, mint a szélvész rohanna a könyvesboltocska tulajdonosához, de így egyelőre elraktározza az információt, és nekitámaszkodik a polcnak. Most nem rohangál, most pihen. Hátha eszébe jut még más is.

 - Látom, találtál magadnak könyveket. - biccent a lány és kisebb könyvhalma felé. Ez az amolyan ha akarsz, beszélgetve pihenhetünk, de ha menni akarsz, nem haragszom meg-féle társalgás. Hát van, van, de az se baj, ha nincs.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. április 11. 12:31 | Link

Rosemarie S. Argent
Ruha

A könyvkupacok között végig sétálva innen-onnan leemelek egy könyvet és néhány sor elolvasása után vissza rakom egy másik kupacra, mivel semmi sem kelti fel az érdeklődésem egyenlőre.
A könyvek nézegetése közben sokadszorra felteszem a kérdést magamnak "Mit keresek itt?". Reggel elindultam sétálni a jó idő miatt és negyed órácskát járkáltam a faluban és végül betévedtem ide, de azt már nem tudom, hogy mért. Talán....
A gondolataimból egy kisebb halom könyvön való átesés térit vissza a valóságba. Halkan szitkozódva megpróbálok fel állni, aminek következtében egy könyv esik a fejemre. Sóhajtok, szerencsétlenebb nem is lehetnék ma.
Kézbe veszem azt a könyvet ami előbb a fejemre pottyant és bele olvasok, hát ha lesz haszna a balesetemnek. Egy kicsit kopottas a borítójú előre fantasynak tűnő könyv a támadom.
Néhány oldal elolvasása után elmosolyodom és felállok, a sajgó tagjaimat feled, hogy kényelmesebb helyet keresek az olvasáshoz. Nem messze tőlem találok is egy fotelt, de az oda vezető utat csak néhány percnyi sorok és kupacok közötti bolyongás után fedezem fel. A megfelelő út megtalálása után szinte azonnal el is érem a fotelt és miután egy kicsit leporoltam kényelmesen elhelyezkedve elkezdek olvasni.
Utoljára módosította:Állia Szipenni, 2015. április 11. 12:36
Hozzászólásai ebben a témában

Rozsos Annamária
Mestertanonc Navine (H), Harmadikos mestertanonc


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2015. augusztus 1. 16:46 | Link

Chloe Holt és a megkésett expozícióm


Vizsgák! Madagaszkár! Repülés! Ez is meg az is meg amaz is! Minden, érted, mnden!
Na, szóval röviden annyi mindenen tud gondolkodni egyszerre, főleg persze olyasmin, ami még messze van, de nyomasztó - vizsgák -, már megvolt, de azért nyomasztó - Madagaszkár -, folyamatban van és nem nyomasztó - repülésmagánórák -, kilátásban sincs, de azért elég nyomasztó - mi lesz vele, ha megdöglik a kanárija -, hogy úgy gondolta, a csapongó és buta gondolatait lefoglalja valami könyvvel. Valami sajáttal, mert nincs jóban a könyvtárszabályzattal, különös tekintettel a kölcsönzési határidőkre. És amúgy is, a saját könyvet nyugodtan le lehet enni; onnan ismerni meg az ő könyveit, hoy minimum egy lapon van tükörtojás-nyom. De általában többön is.

A saját könyvre a legjobb hely pedig ez a poros kis könyvesbolt, mert itt minden van. Valami könnyedebb olvasmányra gondolt, és mugli életében ilyenkor valami közepes krimi szokott eszébe jutni. Örömmel látja, hogy a varázsvilágban is vannak rossz, egyszer olvasható könyvek, mint a Bűbájos gyilkosok, meg a Teafűvel csinálják, meg a Jósgömb meghasadt. Leveszi az Egy üstnyi méreg nevezetű, viharvert és címe alapján nagyon rossz könyvet, és igyekszik beleélni magát a csinos gyanúsított borzalmas helyzetébe.

Nem kifejezetten megy, na.
Hozzászólásai ebben a témában
David Anglesea
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 81
Összes hsz: 1626
Írta: 2015. augusztus 3. 22:04 | Link

Alex

Egy fárasztó hét után mentem le a faluba, hogy egy kicsit körbenézzek a boltokban. Egész héten hajtottak minket a tanárok, dolgozatokon, beadandókon estem túl. Így hullafáradt voltam szombaton. Akkor pihentem, nem mentem sehova. De vasárnap kimozdultam egy kicsit.
Dél körül mentem le, megebédeltem a falu vendéglőjében, majd a Fő utczában sétálgattam egy darabig, azon töprengve, hogy melyik boltba menjek. Először a Cukorkaboltban vásároltam pár édességet, majd a könyvesboltba mentem.
Akkor éppen nem volt senki a boltban, amikor megérkeztem. A polcok közt sétáltam, megnéztem néhány könyvet, párat magamnál tartottam, majd kerestem egy széket, ahová leülhetek, hogy jobban belenézhessek a könyvekbe. Az egyik könyvespolc mögött a sarokban találtam egyet. Pár könyv volt rajta, amiket visszaraktam a polcra. Leültem, és elkezdtem olvasgatni. Végül hármat választottam ki. Az egyik egy mugli, krimi történet volt, nagyon izgalmas, tetszett. A másik egy mágikus lényekről szóló kötet, ami mindenféle különleges helyen élő lényről szólt. A harmadik pedig egy leprikónul íródott novella volt. Ez jó lesz, hogy gyakoroljam a nyelvet, a német miatt így is elhanyagoltam.
Felálltam, a bolt eleje felé sétáltam, hogy fizessek, de eléggé lassan haladtam, mivel még most is a könyveket néztem. Mindenféle köteten megakadt a szemem, amikor véletlenül belerúgtam egy földön lévő könyvben, mikor leguggoltam, amikor megláttam a címet, szinte biztos voltam, hogy ez nem lehet véletlen. Kínai nyelvkönyv kezdőknek. Elmosolyodtam. Ez jó lesz nekem. Akkor elkezdem a kínait is.
Belelapoztam a könyvbe, ami meglehetősen újnak tűnt. Nem hiszem, hogy sokan keresték ezt a könyvet. Ekkor felálltam, a hátam mögött kisebb zajt hallottam, mikor megfordultam, megláttam a toronyban megismert Alexet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Csöndesi Alex
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 3. 22:40 | Link

David


Az utóbbi hetekben elég nagy volt a hajtás, kénytelen voltam csak az iskolai dolgokra koncentrálni. Ez annyiból jó volt, hogy lekötötte az időmet, és csak hat módszert eszeltem ki a tökéletes gyilkosság végrehajtására, azonban most semmi nem vonta el a figyelmemet, és ahogy sétáltam az utcákon sora figyeltem meg az embereket. Majdnem mindenkin üvöltött valami nyilvánvaló, de nem jegyeztem meg mindet, fölösleges lett volna. Valahogyan egy könyvesbolt elé keveredtem, és ha már itt voltam, akkor beléptem az ajtón. Azonban mielőtt találtam volna valami rejtvénykönyvet, vagy krimit, esetleg bármit, ami megragadta volna a figyelmemet, Daviddel találtam szembe magamat. Talán egy hónap telhetett el. Nem, egészen pontosan huszonhét nap, mióta találkoztunk. Rámosolyogtam, és hangosan köszöntöttem, miközben igazítottam egyet a táskámon.
- Szia David! Régen beszéltünk, hogy vagy?
Érdeklődtem kedvesnek tűnőn, miközben próbáltam egész testemet belevinni a színészi játékba. Persze itt nem ripacskodást kell elképzelni, de egy akcióban nem csak bizonyos részei vesznek részt a testnek, szinte minden jelen van közben. Így aztán nagyon nehéz hitelesen utánozni minden egyes érzést, de most sikerült, egészen apró kis hibákat vétettem csak, amiket még én magam sem vettem volna észre kívülről. Remélem ő sem vette észre őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
David Anglesea
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 81
Összes hsz: 1626
Írta: 2015. augusztus 4. 21:02 | Link

Alex

A fiú szólalt meg hamarabb, rám is mosolygott. De mégis olyan furcsa. Kedvesnek tűnik, de mégis furcsa. Annyira el gondolkodtam, hogy nem is szólaltam meg. És ekkor rájöttem, hogy mi volt a legfurcsább. Hogy ha valakivel találkozunk, akire nem számítottunk, és igazán örülünk, akkor az felhúzza a szemöldökét. Ő ezt nem tette, bár nem is vártam el, hogy nagyon örüljön nekem, de akkor miért akarja megjátszani magát? Végre észrevettem magam, és megszólaltam.
- Öhm... bocsi, szia! Csak éppen gondolkoztam - mondtam kissé zavartan, majd összeráncoltam egy pillanatra a szemöldököm.
- Köszi, meg vagyok. Hát, igen, eléggé régen. Nem is nagyon láttalak... - szóltam. De mi oka lenne hazudni nekem? Miért akarná tettetni? A hirtelen beállt csendben újra magyarázkodni kezdtem.
- Jaj, annyira hülye vagyok! Nem figyeltem már megint. Na, és te? Hogy vagy? - szóltam, akkor már odafigyelve. Nem hiszem, hogy lenne rá oka.
- Miért jöttél a könyvesboltba? Szeretnél valami jó könyvet? - kérdeztem, majd kicsit beszéltem neki, hogy mit merre találhat, aztán megmutattam neki, hogy én miket választottam.
- És végül... - felé mutattam a kínai nyelvkönyvet.
- Ezt most találtam a földön, szerintem ez nem lehet véletlen, hogy pont ebbe a könyvbe rúgtam bele - mondtam - Szerintem bele is fogok nézni délután, ha visszaértem a kastélyba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Csöndesi Alex
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 4. 22:28 | Link

David

Szüntelenül mosolyogtam, miközben a fiú magyarázott. Közben igazítottam a kezem tartásán, és az arcomon. Talán most pontosabb lett.
- Remekül vagyok, köszönöm. Igen, valami izgalmas krimit keresek, vagy egy olyan könyvet, amiben nehéz rejtvények vannak. Nagyon szeretem őket. Főleg ha komolyabb fejtörést okoznak.
Mondom neki. Ez volt az egyik, amit megtartottunk a rendes személyiségemből, hiszen minden hazugság hihetőbb, ha van benne egy csepp igazság. A mosolyom kezdett lehervadni, és egyre inkább érdeklődővé válni. A fejemben azonban csak az unalom kergetőzött. Miért kell ennyire általános témákat felhozni? Persze, hogy akarok egy könyvet, különben nem jöttem volna könyvesboltba. És most légy kedves. Belső fintor, ami kívül nem látszik egyáltalán, és vidám válasz.
- Ha gondolod segíthetek benne, nekem már elég jól megy.
Főleg, hogy a naplómat is így írom. Majd elfordultam, hogy keresgéljek a könyvek káoszában. Komolyan, hogyan lehetett ekkora kupleráj egy könyvesboltban? Végül nagy nehezen találtam egy rejtvénykönyvet, aminek a közepe felé már volt olyan, amit nem tudtam megoldani egy olvasás után.
- Holnapra visszahozom, rendben?
Kérdeztem az eladót, aki persze beleegyezett. Mindig visszakapta a könyveit másnapra, vagy arra az időpontra, amit mondtam neki. Így aztán már csak a fiút kellett megvárnom.
Utoljára módosította:Csöndesi Alex, 2015. augusztus 4. 22:41 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
David Anglesea
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 81
Összes hsz: 1626
Írta: 2015. augusztus 6. 14:33 | Link

Alex

-ZÁRÁS-

Ameddig beszéltem, vagy gondolkodtam, Alex végig csak mosolygott. Végignéztem egy könyvespolcon, rejtvénykönyvet keresve. Kviddics. Mugli szokások. Bűbájok és rontások. Pár lépést sétáltam, de közben figyeltem a fiút. Nem, ez sem az.
- Most nézem, hogy merre vannak rejtvénykönyvek. Egyébként én sudokuzni szeretek - magyaráztam neki - Meg van! Ezen a soron vannak.
Ráböktem egy könyvespolcra, majd felé fordultam.
- Köszönöm. Remélem, hogy nagyjából meg fogom érteni. Bár azt hallottam, hogy a kínai nyelv nagyon nehéz! - mondtam, majd felálltam, és mondtam neki, hogy még megnézem az Átváltoztatástanhoz kapcsolódó könyveket.
- Elfelejtettem, hogy Átváltoztatástanból kell egy ajánlást írni. Valamilyen könyvről, amit szívesen ajánlanék. A könyvtárba elfelejtettem elmenni, de akkor most megnézem. Mindjárt jövök - szóltam, majd elsétáltam.
Legalább negyed órán át kerestem a megfelelő könyvet, mire megtaláltam. A fiú már az eladóval beszélgetett, kezében egy vastag rejtvénykönyvvel.
- Bocsi, hogyha sokat kellett várnod, de eltartott egy ideig, amíg megtaláltam egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanék! - mondtam a fiúnak, majd az eladóhoz mentem, és kifizettem neki a könyveket.
- Viszontlátásra - szóltam neki, majd Alex felé fordultam.
- Mehetünk.
Utoljára módosította:David Anglesea, 2015. augusztus 6. 14:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 12. 21:55 | Link

Tüszőfűi Lilith
Ruha

Milyen jó újra itt lenni. Mosolyogva sétálok a könyvkupacok között, néha-néha kézbe veszek egy könyvet és beleolvasok, aztán vissza teszem. Egyenlőre még semmi sem fogott meg. Mondjuk nem is konkrét céllal jöttem. Inkább a hely varázsa miatt, nem tudom mért, de szeretem az ilyen helyeket. A legtöbb ember mindig meg lepődik ha könyvek között lát, pedig ez nem nagy dolog a Rellonosok is szoktak olvasni. Bár igaz, hogy a sok olvasás inkább Levitás jelem vonás...
Vállat vonok, ezen feleslegesen gondolkozom. Találomra leveszek egy könyvet a mellettem lévő könyves polcról. Auror történelem. Hm... ez igazán jól hangzik. Úgy tűnik megérte lesétálni a kastélyból.
Keresek egy szabad párnát a földön, amit néhány méterre tőlem két könyv kupac között meg is találok és letelepedek olvasni. Meg szokásból elolvasom a két kupac tetején lévő könyvek címét. A jobboldali a Szellemszerelem a másik pedig Egy kviddics játékos naplója. A romantikus könyv nem érdekel, de a másik felkelti az érdeklődésem. Kis habozás után még sem nyúlok hozzá, először az auror könyv. Kinyitom az első oldalon és szinte azonnal elmerülök az olvasásban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 22:07 | Link

Állia


Összefogott barna haj. Világos kék, mintátlan rövid ujjú. Térdig érő, fehér nadrág. Lila szandál. Ezeket viseltem mikor beléptem a könyves boltba. Sok mindent hallottam már róla a kastélyban. Ha a fele is igaz, akkor megtaláltam a mennyországot. Ismerős alkot pillantok meg, Álliát, de nem foglalkozok vele. Miközben körbe nézek, ámulatot és csodálatot fejez ki az arcom.
A legközelebbi könyvespolchoz sétálok, majd miközben nézem meglátok egy mugli irodalmat. Nem érem el. Nem érem. Nem érem el! A csalódottság rögtön felkúszik az arcomra. Pedig annyira elakarom olvasni azt a könyvet! De annyira de annyira! A címe A rontás könyve. Odasétálok Álliához és megszólítom.
- Szia, Állia! Tudnál segíteni? - Kérlelően nézek rá, miközben reménykedek, hogy segít. Ez a harmadik találkozásunk. És ez az első, mikor cipőt viselek. Jelenleg komoly vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 13. 12:02 | Link

Lilith

Híres aurorok, veszélyes bűnözök, eredeti ötletek. Minden van ebben a könyvben ami egy kezdő aurort érdekelhet. Ha jövőre a tankönyvek is ilyen érdekesek lesznek, akkor az összes vizsgámra K fogok kapni. Hisz ezt a könyvet sem tudom letenni. Teljesen belefeledkezek a könyvbe.
Emiatt észre veszem az ajtó nyitódását a közelemben sétáló alakot. Ezért amikor meg szólít értetlenül nézek a hang irányába. Lilith az, a furcsa elsős lány. Egy fintorral reagálok a találkozásra, eddig kétszer találkoztunk és egyik sem volt számomra kellemes. Habozva válaszolok, mivel nem tudom mit mondat, csak a mondat végét hallottam meg.
-Szia. Mondtál valamit?
Remélem csak köszönt mivel meg ismert és már megy is tovább nézelődni ebben a könyvekkel teli labirintusba. Bár a tekintetét látva valószínűleg biztos nem így történt...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 12:57 | Link

Állia


Ránézek. Álliára. Nem nagyon figyelt rám. Nem baj, megértem. Én sem szoktam figyelni másra, mikor olvasok. Egyszerűen szeretek olvasni.
- Az van, hogy nem érek el egy könyvet. Segítesz levenni? - Remélem, hogy igent mond. Kérlelően nézek rá. Gyerünk Állia, mondj igent! Na, lécci, lécci!
A rontás könyve nagyon jó könyv. Még nem olvastam, de csak jót hallottam róla. A címe állítólag nem érthető először.Mármint, hogy miért az. De az első pár oldal unalom után letehetetlen. Mármint a könyv, addig amíg ki nem olvasta az ember. Mert nagyon-nagyon izgalmas, kalandos. Lehet, hogy mugli írótól származik, de akkor is! Miért ne lenne egy könyves boltban?
De ha nem segít, akkor kénytelen leszek más könyvet találni. Ami elég nehéz lesz. Vagyis könnyű. Mert kész könyvmoly vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 13. 16:27 | Link

Lilith

Csak egy könyv miatt jött ide. Sóhajtok, szerencsére nem megint beszélgetni akar. Nem mintha félnék a kis lánytól egyszerűen, csak túl furcsa...
Nyugodtan nézek vissza Lilithre. Esünk túl ezen.
-Melyik könyvet akarod?
Amíg a választ várom előveszem a pálcám, mivel nincs szándékomban fel állni és megkeresni a könyvet. Sokkal egyszerűbb gyorsan ide varázsolni, hogy mehessen én pedig olvashassak tovább. Ezután remélhetőleg zavaró tényező nélkül...
Miközben várok elkezdek nézelődni és észre veszem, hogy Lilith lábán szandál van. Ez mástól nem lenne meglepő, de a csajon eddig még sem ilyen lábbelit nem láttam. Már majd nem szóvá teszem, amikor rájövök, hogy ez beszélgetés kezdeményezés lenne, amit nem akarok. Gyorsan becsukom a szóra nyitott szám és lepillantok a kezemben lévő könyvre, mintha csak folytatni szeretném az olvasást. Ami igaz is, mert tényleg akarok tovább olvasni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 16:50 | Link

Állia


Állia sóhajt. Majd meg tudom, hogy miért. Hogy melyik könyvet? Ez egyszerű.
- A Rontás könyvét Giovanni Del Potétól - úgy tűnik, le akarja varázsolni.
Már alig várom.
Háromszor találkoztam vele. Most a legkedvesebb. De lehet, hogy szimplán minél hamarabb túl akar esni rajta.
Úgy tűnik, észre vette, hogy van a lábamon szandál. Lehet, hogy szóvá teszi. Kinyitja száját, majd becsukja. Ő is és én is szeretnénk olvasni. Ami meg is fog valósulni. Még hozzá hamarosan.
- Mennyire szeretsz olvasni 10-es skálán? - Ártatlanul felteszek egy kérdést Álliának.  Várom a válaszát.
Miközben széjjel nézek, meglátok egy másik könyvet is ami eléggé érdekel. Kitűnő, akkor ma két új könyvem lesz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 13. 17:53 | Link

Lilith


A rontás könyve, na az vajon miről szólhat? A címe alapján bájitalkönyv lehet, de nem hiszem, hogy Lilithet érdekelnék a bájitalok.
Magamban vállat vonok, mindegy csak hagyjon békén. Ha pedig ehhez egy ilyen könyv kell hát legyen. Felemelem a pálcát tartó kezem.
-Invito A Rontás könyve!
Néhány polca tőlem megmozdul az egyik magasan lévő könyv és szép lassan kicsúszik a többi közül, majd a kezembe lebeg. Elolvasom a címét, egyezik. Remek akkor meg van a kívánt könyv. Még mielőtt oda adnám megfordítom és bele olvasok az összegzésbe. Tipikus mugli fantazy, engem nem érdekel. Kinyújtom a könyvet fogó kezem Lilith felé. Az előbb feltett kérdésével nem török.
-Tessék.
Vissza teszem a pálcám a zsebembe. Mivel megoldtam a problémát tovább nem törődök a lánnyal. Újra teljes figyelmemet az Auror történelemnek szentelhetem. Kikeresem hol tartottam és folytatom az olvasást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 18:35 | Link

Állia


Az invito-val hívja magához a könyvet. Ügyes. Megnézi, majd odaadja. Én meg elvezem tőle.
- Köszönöm szépen, Állia! - Mosolyogva köszönöm meg. Örülök, hogy segített.
Odasétálok egy másik polchoz, miközben olvasom a könyvet. Elkezdek gondolkozni, hogy megvegyem-e a másikat is. A címe Mark of Athene. Angolul van. Nem okozna nagy gondot. Vizsgák után fogom megvenni. Különben a többi része is kellene, ami viszont azt jelentené, hogy nem tanulnék. Vagyis egyelőre marad ez. Tipikus fantasy egy óra alatt kiolvasom. Inkább itt kiolvasom. Lehet, hogy mégsem fog érdekelni. Ki tudja?  
Belemerülök a könyvbe. Se kép, se hang. Csak én és a könyv. Tényleg nagyon jó. Eseménydús, izgalmas, kalandos.

Köszöntem a játékot!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Maróti A. Krisztof
INAKTÍV


Varázsgenetikus
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 11
Írta: 2015. október 9. 22:47 | Link

K.Sz.


Surrogó hangot hallatva peregnek a lapok ujjai között. Az enyhén poros és a jellegzetes nyomdatermék-illat kellemesen járja át szaglószervét megajándékozva őt egy kis nosztalgiahangulattal. Egy pillanatra felrémlik előtte a családi könyvtár, a temérdek régi kötet, az anyja kedvenc verseinek vaskos és összefűzött példánya, és mindezek arra késztetik, hogy megálljon egy percre a nézelődésben és behunyja a szemét. Utoljára Zselykével vetették be magukat abba a helyiségbe, mielőtt végleg lezárták a házat, és eladásra bocsátották. Nem volt már rá szükség, hát azt is átforgatták anyagi haszonba jelképesen felégetve ezzel maguk után a járt ösvényt.
De ahogy jött a visszaemlékezés gyengéd hulláma, úgy is úszik tova, mintha mi sem történt volna. A kezében tartott példány egy nem túl régi kiadású mugli történelmi regény, bár az ő ízlésének ez már hm... talán klisé, talán unalmas, de Zselyke remélhetőleg örülni fog neki. A Jégkirálynő...
Háta mögött halkan megcsörren a kis, boltlátogatók jöttét jelző csengő, de nem fordul meg, a könyv sokkal jobban leköti. Voltaképp saját maga részére is keresne valami olvasnivalót, de a finoman szólva is gazdag választékot napok alatt sem lenne ideje végigpörgetni. Valószínűleg segítséget fog kérni, de egyelőre vacillál egy krimiregény és még egy történelmi darab között. Úgy szeretne választani, hogy ő is el tudja olvasni, ne csak a húgára szabja a választást. Ezzel a dilemmázással talán ellesz egy darabig.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kárpáthy Szaffi
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. október 9. 23:19 | Link

Maróti

Kissé megborzong, ahogy belép a könyvesboltba, és ezzel át is adja magát a különleges atmoszférának – szörnyen stresszes lelke egy pillanatra nyugalmat talál, mondhatnánk, ha bármi miatt idegeskedhetne. De itt sajnos jelenleg nem történik vele semmi, jó se, rossz se, így kénytelen ismételten egy jó könyv társaságát keresni. Nagy sóhajjal tűr füle mögé egy hajtincset, miközben másik kezével végigsimít egy-két könyv gerincén, pillantását csak végigfuttatva a címeken. Lehet, hogy az időjárás teszi, lehet pusztán csak az alaphangulata, de nem szólítja meg egyik sem, sőt, úgy érzi, mintha direkt összefogtak volna ellene, és a lehető legérdektelenebbek állnának az első sorokban. Kelletlenül elhúzza a száját, és mielőtt beljebb indulna, körbekémlel, most először mérve fel, kik is – mik is – tartózkodnak rajta kívül a helyiségben, és mit csinálnak, illetve hogy leledzik-e valamelyik sarokban egy olyan kupac, ami kielégíthetné a jó történet iránti vágyait.
Ritka alkalmak egyike, hogy szinte rögtön megakad a szeme egy példányon. Mármint egy könyvön, természetesen, nem azon, aki azt jelenleg magánál tudja. Lassan, szinte már óvatosan indul meg az ismeretlen és a könyv felé, mintha attól tartana, odaérve eltűnik a varázs és csalódottan kellene távoznia. Odaérve azonban már abban a tudatban kapja ki a zsákmányt a férfi kezéből, hogy bizony, most beletrafált.
Egyáltalán nem érdekli, hogy a kis akciójával milyen reakciót vált ki a meglopottból, egy fél lépést hátralépve kezdi el falni a könyv hátulján lévő sorokat. Szerencséje van, hogy a címével ellentétben nem egy közhelyes darab… főleg, mert fagyiról szól!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Maróti A. Krisztof
INAKTÍV


Varázsgenetikus
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 11
Írta: 2015. október 10. 00:40 | Link

Kárpáthy


Semmi sem zavarja meg mély koncentrálását, nyugodt tempóban futtatja ujjait a krimi hátoldalára íródott szövegen. Eltűnések, bűntények, felderítés, mind kedvére való jelszavak elhintve az ajánlóban. Önkénytelenül rajzolódik ki a féloldalas mosolya, és nyúl ismét a történelmi után, hogy vessen rá még egy pillantást.
Kettőt pislog, és szó szerint kihúzzák a kezéből a Jégkirálynőt, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Amennyiben egy vadászaton vannak, vagy egy nagyobb kiárusításon, még megértené a gondolatmenetet attól függetlenül, hogy esze ágában sem lenne átadni szerzeményét... De, hogy egy mezei könyvesboltban csak úgy se szó, se beszéd nélkül elmarjanak tőle valamit, hát ez a megrökönyödés legszebb mintapéldáját festi az arcára. Először rábámul a kezében maradt krimire, aztán összevont szemöldökkel felnéz maga elé, végül lassan a tolvaj felé fordul. Nagyon. Lassan.
- Az emberiség párezer éves történelme alatt elsajátította az illemet. Sőt, a "kérem" szót ezen belül. Gondolom, önnek is megy, ha nagyon megerőlteti magát, kisasszony. Feltéve, hogy nem néma. - Visszafogott, udvariasnak szánt, de kissé csípősre sikeredett mosoly jelenik meg az arcán, miközben megáll a szemtelen nő előtt szándékosan keltve fel magára a másik figyelmét. A pofátlanság ezek szerint nem ismer határokat ennél a fiatal hölgynél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kárpáthy Szaffi
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. október 10. 01:10 | Link

Maróti

Úgy tűnik, most a helyére kerül minden: megvan a zsákmány, nemsokára meglesz a vágyott esti idill, és ennek semmi és senki nem lehet elrontója, különben ihajcsuhajhejehuja. Elégedett mosolyra húzza a száját, ahogy ezt konstatálja magában. Meglepetten pislant fel azonban a hangra, bár még van egy mondat a tartalomból, amit még nem sikerült elolvasnia. Azt gondolhatnánk, hogy most, hogy ilyen csúnyán kioktatták az illemről, azért elgondolkodik a tettén, de vegyük számításba, hogy egy olyan lányról van szó, akit nem érdekelnek az ilyen kis semmiségek, mint hogy hogyan lett volna ildomos az eltulajdonítás – hacsak nem vele szemben követnek el ilyesfajta bűntettet. Ezzel a hozzáállással nem kimondottan emelkedik ki a tömegből, ugye?
Válasza első részeként enyhén megrántja a vállát, és bár simán eljátszhatná, hogy süketnéma, és egy csodaszép mosollyal elsétálhatna, nem teszi. Messze nem olyan fából faragták, aki így rendezné le a konfliktusait.
- Jól gondolja – elbűvölő mosollyal mondja ki a szavakat, amelyek éléről nem lehet eldönteni, hogy tényleg örömét leli abban, hogy az ismeretlen tisztában van a képességeivel, vagy csak magában jól kiröhögi a helyzetet.
- Szeretné, ha így utólag erőltetném meg magam? – ne mondja rá senki, hogy nem próbálta meg… - Hát akkor kérem, és köszönöm, sok szerencsét a további nézelődéshez. – egyik szemöldökét felvonva utal finoman arra, hogy a könyv márpedig az övé. Miért kellene ez a kötet ennek az embernek? Nem lenne túl… férfias, hogy úgy mondjam. Így semmi rossz nem történik azzal, ha ő most szépen hazaviszi… Tekintetét visszafordítja a be nem fejezett tartalomhoz, majd miután végigfutja a sort, ki is nyitja a végénél a könyvet, hogy beleolvasson egy kicsit, bár közben lopva odapillant az „Illemtan tanárra”. Jól meg kell nézni a portékát, mielőtt tényleg mellette voksolna.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Maróti A. Krisztof
INAKTÍV


Varázsgenetikus
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 11
Írta: 2015. október 10. 08:42 | Link

Kárpáthy


Az arcán szétterülő félmosoly lassan átcsap egy teljes kivitelezésű, barátságos fajtába, s noha olybá tűnhet, mindjárt kiegyezik a helyzettel, valójában esze ágában sincs átengedni a fogást az ismeretlen kisasszonynak, aki minden jel szerint még kérni sem tud. Persze arról szó sincs, hogy saját tisztjének tartaná a hiányos illemtudás pótlását, csupán él az odaszúrás lehetőségével, hátha ennyiből észreveszi magát a delikvens. De nem, amaz zavartalanul olvassa tovább a könyv ismertetőjét, mintha mi sem történt volna. Krisztof pedig tökéletesen ráér, állát kicsit felszegve tartja az előbb felvett testhelyzetét a másik előtt állva.
A vállrántástól kissé felugrik a jobb szemöldöke -ezt komolyan gondolta a lány?-, száját elhúzza egy pillanatra, majd visszarendezi vonásait a kezdeti semlegesbe, mielőtt megzavarták volna kultúrtevékenységében. Nem válik ellenségessé, csak a mosoly költözik melegebb éghajlatra. Nemsokára magában, mélyen jó nagy levegővételeket eszközöl, hogy visszafojtsa a nyelve hegyéről kikérezkedni akaró, zsigerből jövő "Ó, miért vagyok megáldva egy magát valakinek gondoló nőszeméllyel?" felkiáltást. Annak ellenére, hogy a tolvaj arca és eddigi viselkedése értelemről árulkodik (némi intelligencia szükséges az elegáns visszaszúráshoz is, nem csak a magasröptű párbeszédekhez), de a stílusa ... nos végül is másodszori átgondolásra egyáltalán nem vészes, inkább szórakoztató. Ismételten hagyja szétterülni a barátságos mosolyt arca egész széltében, miközben csökkenti a távolságot kettejük között egy előrehajlással.
- Önnek inkább A Makrancos hölgyet ajánlanám olvasásra, nehogy ez a kötet túlmutasson értelmi képességein. - Már nem is érdekli a nyomdatermék, tudja a címet, majd beszerzi másutt, csak a pimasz kis perszónán időzik a tekintete. Roppant mulatságos maga a tény, hogy ilyen emberek tényleg léteznek. Mintha most találkozott volna egy újjáéledt őskövülettel, oly érdeklődés csillan a szemeiben egy másodpercre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sólyomfi Helena
INAKTÍV


Ward Nője <3
offline
RPG hsz: 167
Összes hsz: 938
Írta: 2015. október 22. 20:22 | Link

Viktor


Zsebre vágott kézzel, lassan lépkedek a polcok között, szemügyre véve majd' minden könyv címét. Párhoz már volt szerencsém, van olyan is, amiről még életemben hallottam, azt kiemelem a többi közül, hogy elolvassam a hátszöveget, annyiból már el tudom dönteni, hogy érdekel-e. De eddig kudarcot vallottam, minden könyv visszakerült a helyére, kivéve egyet. Nem túl vastag, de benne van minden, ami körül most forognak a gondolataim.
Szeretnék teljesen képben lenni ezzel a világgal, ahhoz pedig a múlt is tartozik, Voldemortostul, halálfalóstul, és igen, ez az, ami kicsalta belőlem az érdeklődés szikráját.
Persze gondoltam, hogy a könyvtárban hiába próbálkozom, nem sok hasznát venném az ott olvasottaknak, így hát maradt ez a bolt, úgyis megjött a zsebpénzem a napokban.
A könyvet szorongatva, vizslatom annak impozáns borítóját, ezért is eshet meg az, hogy stílszerűen megyek neki valakinek.
- Uhh... bocs, nem figyeltem - nyögöm ki, majd reflexből tapintom meg a homlokom. Valóban nem figyeltem, fogalmam sincs arról, mióta van itt bent rajtam kívül még valaki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

- Na jó, azt hiszem tőled fogok tanulni
- Egy kolonc a nyakamba...

Radits Viktor Endre
INAKTÍV


Mr. Vigyor
offline
RPG hsz: 127
Összes hsz: 617
Helena
Írta: 2015. október 22. 20:41
| Link

Szeret könyveket olvasni Viktor. Amikor kint van a sziklák erdejében nem is nagyon tud mást csinálni pihenőidejében. Most is egy kis gyűjtő túrát tervez. Mindenféle fantasy regény érdekli őt. Szeret elkalandozni kicsit. De ez senkit sem lep meg gondolom...
 - Semmi gond. - Kacsint a frontális ütközés okozójára, aki valószínűleg nagyobb sérülésekkel jött ki a karambolból, mint a szemüveges, akinek még ezen állandó tartozéka is a fején maradt. A fekete keretes "csoda" hű társaként mindig szívesen nyomorgatja az orrnyergét és a füleit.
 - Érdekes? - Mutat a könyvre. Bár ő már ismeri. Azért mugli világból jött embernek alap dolog a történelem egy érdekesebb feldolgozásának megismerése. Mondhatni elvárás is. Hiszen hogy ülne le viccelődni egy varázslósakk meccsre úgy, hogy azt se tudja, iszik-e vagy eszik azt, hogy halálfaló. Bár Viktornak az első tippje az evés lenne... Tipikus pasi, mindig csak a hasára gondol. De legalább ő tud is főzni... rántottát. Azt kiválóan. A többit inkább hagyjuk is. Leszámítva még a palacsintát, abban is egészen kimagasló eredményeket képes elérni. Fel tudja dobni és el is tudja kapni úgy, hogy egy manó fejére se ejti rá. Ez már igazi mesterszakács fokozat, nem igaz?
 - Egyébként Viktor vagyok. Szerintem még nem találkoztunk. A suliban laksz, vagy új vagy a faluban? - Gondol itt ő arra, hogy új lakó, hiszen ez a kezdetben még tenyérnyi falu egyre nagyobb és népesebb, ez persze egyáltalán nem baj. Viktor imádja a társaságot, az embereket, a programokat. Ohóóó, hogy a programokat mennyire, de nagyon. Minden egyetemi bulin fel lehet fedezni őt néhány évfolyamtársa társaságában. Tudtátok, hogy az egyetemeken általában több a boszorkány, mint a varázsló?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szemüveges - Vidám - ExEridonos - Bátyó - Kérdések

Oldalak: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza