31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa
Stég - Dwayne Warren hozzászólásai (23 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 12:45 | Link

Almásy Léna


A hátán fekszik, felhúzott lábakkal, bal kezét a törzse mellé ejtve, míg jobb alkarjával a szemét árnyékolja, mintha aludna. Feltűrt, szürkésbarna inge alól valamiféle tetovált felirat tűnik elő könyökmagasságban, talán héber szöveg, ám kibetűzni igencsak nehéz lenne.
   -  ... ezeket még Várnai találta ki, én csak leadtam a szöveget, de szerintem baromság. Sok a sallang, közben meg nem tanulnak semmit.
Lassan, vontatottan beszél, a szemét takarva. Mellette egész nagy halom papír, rendetlen jegyzet hever, valahol azok között üldögél a nő, akinek az információkat szánja. Alig húsz perce érkeztek, ki-ki a maga otthonából, hogy ezt a napfényes kora délutánt az iskolai munkának szentelve tölthessék. Többek közt.
Mintha semmire sem emlékezne a tegnapból, pedig nem, a memóriája semmilyen sérülést ne szenvedett, mikor beütötte azt a kemény fejét. Távolságtartó, leginkább baráti viselkedése azonban egyáltalán nem ezt sejteti, verbálisan pedig fél szóval sem említette az előző napi eseményeket. Pedig... pedig semmi sincs ebben, igazán.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 14:13 | Link

Almásy Léna


   -  Nem segítesz sokat, ugye tudod?
Arrébb csúsztatja a karját annyival, hogy fölsandítson a nőre, de az erős napfénytől annak mindössze sötét körvonalait látja, arcát pedig egyáltalán nem így, hogy hatalmas szemüveg mögé rejtette.
Tudja, mi a probléma, azt is feltételezi, hogy soha, ebben az életben nem fog tudni épeszű mondatot kihúzni Lénából. Felkészülhetett volna erre, ám, nem sokat gondolkodott előre - amit egyébként sem szokott -, nem volt ideje hosszasabban számba venni a dolog következményeit. Miért is tette volna?
Származását tekintve sokkal, nos, durvább dolgokhoz szokott. Otthon a szeme se rebbent volna hasonló incidens okán, hiszen ösztönlény ő, ahogy a Warren család minden egyes tagja. Mégsem várható el tőle, hogy minduntalan uralkodjon magán, nemde?
   -  Baj van?
Hosszas hallgatás után töri meg a madárcsicsergéssel vegyített csöndet. Az alkarja ismét a szemén pihen, mindössze hallgatja a környezetét, a papírokat a kezébe venni pedig eszébe sem jut.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 14:58 | Link

Almásy Léna


   -  Hah?
Kinyitja a szemét, csodálkozva hunyorog a napfényben eltűnő női alak felé. Balját is leengedi az arca elől, a mellkasára fekteti. Léna valahol a feje fölé telepedett le, így fölfelé kell néznie, ami így egyáltalán nem egyszerű, ám nem tervezi egyelőre, hogy felüljön. Élvezi, ahogy a napfény végigmelegíti a testét, ahogy a kövér, télről megmaradt legyek szokták az első tavaszi délelőttön.
   -  Miért tennék ilyet?
Mintha csak játszaná az idiótát, de megeshet, hogy valójában is az. Mr Warren nem az ész és a helyzetfelismerés mintaképe, érzelmi kérdésekben pedig akkor sem ismerné föl a nyilvánvalót, ha lángbetűkkel vésnék az iskola omladozó homlokzatára. Nehéz eldönteni, mi az, ami megfogalmazódik rendezetlen haja alatt, ahogy a napfénytől elvakítva a nőre hunyorog.
Kaján, fintorba hajló vigyora azonban sejteti, hogy, nos igen, lehetséges, hogy egy picit tényleg szórakozik vele.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 16:58 | Link

Almásy Léna


   -  Naaaa...
A hátáról a hasára fordul, olyasmi mozdulatokkal mint egy jóllakott, álmos nagymacska, ezzel kissé közelebb is kerül hozzá. A karjain támassza meg az állát, ez a testtartás egyáltalán nem jellemző rá, nem igazán szereti, ha a tarkója és háta ennyire végtelen marad. A haját kirázza a szeméből, oldalra fordított fejjel kérdőn figyeli a cékla színű arcot rejtő szemüveget.
Maga elé húz egy halom papírt, ám nem tervezi elolvasni őket, inkább a karja védelmére szánja, hogy ne horzsolja fel a szálkás deszkapadló.
   -  Bocsánat.
Közli végül egyszerűen, de nem úgy tűnik, mintha komolyan is gondolná. Nem, egyáltalán nem sajnálja és valójában roppant mód szórakoztatja ez a sértődött zavar, aminek a pírját Léna rejtegetni próbálja. Annál tovább tartja fenn az érdeklődését és nem unja meg a hajkurászást.
Mert azt teszi, ezt kár lenne letagadnia bárkivel szemben is. Hol komolytalanul, hol csak hobbiból és minden konkrét elképzelés nélkül, de ideje kimondani a kimondhatatlant: valamilyen szinten kiszemelte ezt a kis erdőlakót.
Bármit jelentsen ez nála.
   -  Mászik rajtad egy... izé - állapítja meg végül kissé megemelve a fejét - ott a hajadban egy ilyen... mi az? Izé.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 18:05 | Link

Almásy Léna


   -  Hát így, hogy máshogy?
Kicsit igazít a papírokon maga alatt, kihasználja ezt a röpke, jelentéktelen időt arra, hogy ne kelljen a nő felé néznie. Nem, nem fog magyarázkodni, ilyesmire még csak ne is számítson senki, hiszen egyáltalán nincs mit.
A könyökére támaszkodik, egyik kezét riadtan az arca elé is kapja, hiszen a nő ebben a hirtelen mozgolódásban majdhogynem arcélen rúgta.
   -  Várjál, várjál, csak egy izé, ilyen sáska vagy mi.
Imádkozósáska, akarná mondani, mely ki tudja, hogyan keveredett a nő hajszálai közé ebben az évszakban, ám biológiai tudása nem terjed ki erre. Föltérdel, a papírokat összegyűrve maga alatt, óvatosan kinyújtja a kezét a nő haja felé, ám nem érinti meg, vissza is rántja azonnal.
   -  Most ez így csíp vagy valami? - hangja kissé nyugtalan, a farzsebéből előhúzza a pálcáját, nagyon lassan, mintha bombát készülne hatástalanítani, azt nyújtja előre, inkább afféle botként - No várj majd ezzel... ne mozogj, le fog jönni... a fenébe, eltűnt, hová lett?!
 
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2014. március 31. 18:05 Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 18:47 | Link

Almásy Léna


   -  Várj, várj!
Négykézláb odamászik mögé, vigyázva arra, hogy a nő csatarászó kezei véletlenül arcon ne vágják. A cipőjével legalább fél tucat jegyzetet rúg véletlenül a tóba a stég deszkáin át. Ha valaki távolabbról nézné őket valami groteszk hisztériás rohamnak hihetné, vagy a pálcát tartó férfi láttán gondolhatná, hogy ő átkozta meg Lénát.
   -  Onnan? Szedjem ki?
Térdelésből törökülésbe helyezkedik, ám a kérésre megszeppenve rántja vissza a kezét ismét. Érthető túlélési ösztön szólal meg benne a riadalommal, ismeri már annyira a nőt ahhoz, hogy tudja, ennél kevesebbért is képes lenne négy helyen eltörni az orrcsontját. Ám, vészhelyzetben sokkal több megengedhető, a melltartó pántján függeszkedő vérengző rovar pedig a legsúlyosabb katasztrófák egyike.
Legalább is erre fog hivatkozni, az biztos.
   -  Ne mozogj, hé!
Elkapja a nő kezét, ami alulról igyekezett megszabadulni az ájtatos manótól, a csuklójánál tartva akadályozza meg a további ficánkolást. A pálcáját, félvén, hogy a deszkák résein át a tóba hullik, a szájába veszi. A keze nagyon óvatosan és teljes bizonytalansággal siklik be a ruhanemű alá, néha meg-megérintve a bőrt.
   -  E' vegsíf  enge'?
A pálcával a szájában kétes, miről is érdeklődött, ám egy lélegzetvételnyi idő múlva el is rántja a kezét, a zöld rovar pedig pattogva hullik a deszkára.
A csat pedig szintén megadja magát.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 19:35 | Link

Almásy Léna


   -  Phew... bakker...
A pálcáját kikapja a szájából, mintha csak az egyensúlyát vesztené el, huppan térdről ülő helyzetbe. Eztán szinte azonnal kapja lejjebb a fejét, a sáska ugyanis, ami eddig tehetetlenül vergődött a deszkákon, erőt véve magán szárnyra kel, mindössze centikre elvétve az ő haját, repül tovább. Rázza a hideg ezektől a rovaroktól, hiszen csípnek, harapnak, zúgnak és általában, befészkelik magukat mindenhová.
Amíg Léna a csattal babrál, zavartan süti le a szemét, bár néhány pillanatra fel-felpillant azért, hátha... de nem. A pálcát visszaszenvedi a farzsebébe, elvégre ő sosem ismerte Rémszem Mordont, nem tudhatja, mekkora katasztrófákhoz vezethet ez.
   -  Szívesen.
Arrébb csúszik, hogy ismét felvegye a biztonságos nem-érek-hozzád-távolságot, zavarodott ügyetlenségében ismét papírok tucatjait sodorva a vízbe. Zavarodottan kapja el a tekintetét ismét Léna arcáról, mintha nagyon, nagyon fontosat vett volna észre, a kezébe veszi az első, random jegyzetet.
   -  Akkor... khm... szóval ez az izé. Ez a tantárgy, öhm, hozzáfűznivaló?
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2014. március 31. 20:05 Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. március 31. 20:44 | Link

Almásy Léna


   -  Baj? Nincs semmi baj, tényleg. Öhm, semmi.
Megrántja a vállát, olyan flegmán és lazán, amennyire csak lehetséges. Hamar rájön, mennyire szánalmasan és gyerekesen festhet, igyekszik úrrá lenni hirtelen zavarán és felvenni a "semmi sem érdekel"- arcot. A hirtelen kézbe kapott papír tényleg bizonyára túlzás, így azt le is ejti az ölébe, valahová a nő keze mellé, amivel épp az övére helyezte.
Tekintete elidőz a kezeken, végül azonban lassan, ám határozottan elhúzza a sajátját.
Elfordul, lehajolva a víz felszínéről kihalászik egy úszkáló papírt, majd még egyet. Maga mellé dobálja le őket, összevizezve vele a stég száraz, napsütötte felszínét.
   -  Segítesz egy kicsit?
Sandít föl rá, majd ismét vissza a vízre. Nehézkesen elhasal, hogy a keze leérjen a felszínre. Saját tükörképében pedig egy mélyen elveszett, sérült ember arca tekint vissza rá.
Nem szokott senkit közel engedni magához, semmilyen módon. Nem szabad, ezt régen tudja, mindenkinek jobb, ha a legkevesebb ember veszi körül. Pedig nem is olyan mélyen, a társas lényeket motiváló ösztön őt is mozgatja, legyen bármilyen elveszett, nem zárkózhat el tőle. El akarja kerülni, ameddig lehet, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy ez nehezen fog menni.
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2014. március 31. 20:44 Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. augusztus 29. 09:16 | Link

Almásy Léna
Szélesen lendít a karjával, a kavics messzire száll a levegőben, hogy halk csobbanással fodrozza meg a tó csillogó tükrét. A nádasból kacsák röppennek fel a zajra, ő pedig csüggedten állapítja meg, hogy egy ilyen ócska dobásra pazarolta el az utolsó lapos kavicsot.
Egy ideig szemléli a távolt, azonban vakítja a fény, az arca visszafordul a nő felé. Nézi a finom vonásokat és abba a kellemes elképzelésbe ringatja magát, hogy minden a legnagyobb rendben van.
Ó, pedig ha tudná.
De nem tudja.
   -  Oh. De az jó. Nem?
Összeráncolja a homlokát. Nem kerüli el a figyelmét ez a rákészülés a mondandóra, sem pedig Léna gyászos, szenvedő arckifejezése. Eleve furcsa volt, amikor pár nap teljes csönd után végül a stégre invitálta, ez azonban jelenleg szinte mindent összezavar benne. Indonéziai gyakorlat. Naiv elméjében egy pár napos vagy hetes, laza kirándulás él, amiben már neki is számtalanszor része volt.
   -  A másodikról is mennek most néhányan valahová az Antillákra - von vállat könnyedén - két hét az is. Irigyellek azért, én is tökre mennék, jó kis nyaralás ez.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. augusztus 30. 12:28 | Link

Almásy LénaFurcsa, hűvös borzongás fut végig rajta, libabőrt hagyva maga után. Könnyed, már-már derűs arckifejezése leolvas az arcáról, helyére bizonytalan kérdés ül. Dermedten bámulja a nőt, nehezen legyűri az ösztönös késztetést, hogy durván megrázza és ráordítson, nyögje már ki, mi az, ami miatt ennyire feszült. Hiszen, ha egy hétre tűnik el, az nem indokolja ezt a citromba harapott pofát. Esetleg, ha... nem, az biztosan nem lehet.
Most nem. Vele nem.
A szája lassan elnyílik. A mondat értelme gonoszan settenkedik az agyába és lassan szivárog a tudatáig. Egy év. Egy teljes év. Egyszerre megért mindent.
   -  Nem.
Hitetlenkedve támaszkodik a kezeire, csak megcsóválja a fejét. A válasza sziklaszilárd és vitát nem tűrő, mintha ennyivel eldönthetné az egészet. Léna márpedig sehová nem megy, nem hogy a világ másik felére egy teljes évre.

   -  Tökre nem hagyhatsz itt. Mi a fenét fogsz csinálni Indonéziában mégis, amit itt nem lehet? Mekkora... baromság. Chh.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2014. szeptember 15. 19:06 | Link

Almásy LénaMegütközve bánul rá, a fejében újra és újra ugyanaz visszhangzik. Egy év. Indonézia. Tudja, hogy az messze van, ahogy azt is, hogy ez rengeteg idő. A súlyát, ami eddig a karjain nyugodott, áthelyezi, előre dől, a térdein támassza meg a könyökét.
Kiabálhatna, kiakadhatna, toporzékolna, ahogy mindig szokott. Akár meg is üthetné.  Felállhatna, elcsörtethetne, hogy aztán este az ajtaján dörömböljön és számon kérje rajta ezt az egészet. Mindezt megtehetné és igen, lenne kedve hozzá, hiszen hiába állítja a nő az ellenkezőjét, számára az egy év távollét egyszerűen az elhagyását jelenti.
Ehelyett azonban valami sokkal rosszabb és rémisztőbb dolgot tesz. Elbámul a tó felé, hosszú ideig nem szólal meg. Még csak felé se pillant.
   -  Biztosan tök jó lesz. Megértelek - a hangja idegenül cseng, az utolsó kavicsot elgondolkodva forgatja a kezében - Elvégre fordított helyzetben én is azonnal itt hagynálak egy évre, hogy világot lássak. Megértelek. Teljesen.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2015. április 6. 14:44 | Link

Pearl WildheartA bakancsa talpa centiméterekre függ a víz hullámzó tükre fölött, a kezein támaszkodva bámul fel az égre, hagyja, hogy a napfény elvakítsa őt és kiszorítsa a tüdejéből a levegőt. Az április szeszélyes hűvösét érzi a pulóverén keresztül, a kabátját már korábban ledobta maga mellé a stég átmelegedett deszkáira. Az ujjai közt egy elfogyóban lévő cigaretta szála füstölög, abba szív bele néha, máskor a vizet nézi, a rajta keringő madarakat és döcögő csónakot.
Két hét, törvényileg ennyi szabadság jár a Magyarországon született gyermekek édesapjának, hogy berendezkedhessenek az új életükbe. Ebből mindössze napok teltek el, ám ő már most nem tudja, mit kezdjen a hirtelen nyakába szakadt idővel, amit a minisztériumtól és az iskolától távol tölteni köteles. Naponta látogatja a fiát, egy óra az életéből, ennyi jut a szülői teendőkre, a többi tépelődő, unott magány.
Szüksége lenne egy italra.
Locsogást hall, oldalra fordítja a fejét, előrébb dől kissé, a vízben tükröződő képe követi tekintetének vonalát. A csónak oldala súrlódik a part homokján, a nő lábai egymás után érnek partot, ő lesüti a szemét, ismét felemeli a cigarettás kezét, mikor a velőt rázó sikítás végigborzolja a tájat. Az ösztönei nyomban összerántják az izmait és kapja a fejét ismét a nő felé, újabb csobbanást hall, melyre már feltápászkodik, hogy kikerüljön az összeboruló nád takarásából.
A cipők szaporán kopognak a fán, ő hátrál egy lépést, riadtan és értetlenül, ám nem menekülhet: a nedves test az övéhez préselődik, a hajszálak a szájába és szemébe kerülnek, elvakítva és ártalmatlanná téve őt. A kezei tétován állnak a levegőben, mintha motozást hagyna, bár az izmai megfeszülnek az érintés nyomában kialakuló, viszolygó borzongástól.
   -  Mi a bánat... mi van? Jól vagy?
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2015. április 8. 17:41 | Link

Pearl WildheartÉrzi, ahogy a nő teste szinte pillanatok alatt átáztatja a pulóverét a falu széli tó hideg, állott és békaszagú vizével, őt pedig elfogja a borzingás. Részben a nedvesség, részben pedig pusztán annak az okán, hogy a nyakában csimpaszkodnak. Komoly mentális erőbefektetés szükséges hozzá, hogy ne taszítsa el magától, vissza a vízbe, ahová a nő való, helyette csak az izmai feszülnek meg, ahogy pedig Pearl elhátrál tőle, egy indokolatlan eltolással még rásegít a mozdulatra. Csak, hogy nyilvánvalóvá tegye az álláspontját.
Ezek után ösztönösen sem kap utána, hogy tompítsa az összekócolódott hajú, átázott ruhájú hölgyemény esését, tétlenül nézi végig, ahogy a fényképezőgép nyakpántja a bokája köré kulcsolódik, Pearl pedig a stég deszkáig megrengető lendülettel esik a szebbik felére. A szemöldöke feljebb szalad a haja alatt, a kezeit visszaereszti maga mellé, a tekintete pedig a nőről először a fényképezőgépre... majd a szétszóródott, vízcseppek- áztatta fényképekre.
   -  Hhhmmm...?
A szája összeszűkül, mielőtt a nő bármit tehetne - ha akarna -, lehajol a fotók egyikéért, felkapja onnan, felegyenesedve a fény felé emeli. A papíron átsütő napfény a saját alakja körvonalainak inverz képét szűri át, ő hosszú, nagyon, de nagyon hosszú másodpercekig egyáltalán nem mozdul. A kép meglibben a két ujja közt, a szeme fókuszt vált, vissza a nőre.
   -  Mit akarsz te tőlem?
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2015. április 9. 13:05 | Link

Pearl WildheartArrébb kapja a kezét, amikor a nő a fénykép után nyúl, nem veszi le a szemét a papírról, hitetlenkedve bámul rá, mintha még sosem látott volna hasonlót. Megnedvesíti az alsó ajkát, hosszasan kifújja a levegőt, amikor legközelebb megszólal, a hangja rekedtes és mély, a kezét, melyben a fényképet tartja, visszaereszti az oldala mellé, de látszólag esze ágában sincs visszaadni.
   -  Szóval Pearl Wildheart könyvkiadó - lassan ismétli meg a szavakat, melyek furcsa hangsúlyt kapnak a maga erős amerikai kiejtésű hangját, mintha a nő mondatának groteszk paródiája lenne - ha még egyszer itt kattintgatsz rólam letépem az ujjaidat és a gépeddel együtt beszórom a tóba halcsalinak.
Hogy szavainak plusz nyomatékot adjon, a tenyerébe gyűri a képet, majd egy könnyed lendítéssel pottyantja a vízbe, megfodrozva annak zavartalan, csillogó tükrét. A nő valójában nem szegett meg írott, komoly szabályokat, egyetlen hibáját azonban, hogy történetesen őt fényképezte le, nem teheti semmissé. Az idők során minden aurorban kialakul a megfelelő paranoia, az ételüket szagolgatni és bizalmatlanul méregetni kezdik, mindig benéznek a hátsó ülésre indulás előtt és igen, azonnal elkapják az arcuk, ha a vaku villanását látják. Ezért vannak életben.
   -  Na vége a műsornak, oszolhatsz.
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2015. április 9. 13:15 Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2015. április 13. 20:27 | Link

Pearl WildheartA papírfecnik szomorúan úszkálnak a tó felszínén hullámzó tükörképe mellett, ő azonban már a nőt nézi. Átázott, reszket, szinte már szánni való, mint egy kukába dobott kölyökkutya, ám ez benne egész másfajta érzéseket generál. Nem túl... tisztességes és egyáltalán nem helyénvaló érzéseket, amiket a lehető legmélyebben, de nyomban lakat alá rejt magában.
Megforgatja a szemét, mormog valamit, lehajol, először olybá tűnik, a szétszóródott fényképek összeszedésében segít, ahogy egy úriemberhez illik, ám végeredményben a kabátja után nyúl. Meglökdösi, amíg a zsebét szabaddá teszi, hogy előhúzhassa belőle a kopottas, jócskán polírozásra szoruló eperfa vesszőt, azzal egyenesedik föl, miközben a nő csak beszél, csak beszél, csak...
   -  Hallgass már el egy kicsit.
Nem érdekli. Egy kicsit sem. Hogy hol dolgozik, hogy milyen kiadónak a kicsodája, de ha azt jelentené be, hogy körözött fekete mágus, akkor is csak flegmán megrántaná a vállát vagy elhajtaná a francba. Ezek a némberek rengeteget beszélnek, ami fárassza ő, leszívja az erejét és tompa zsongást indukál az agytörzse táján, ettől pedig feszült és türelmetlen lesz. Zója is mindig csak mondja, mondja, Nina is, Léna is...
A bal kezét tenyérrel fölfelé maga elé tartja, a pálcával apró mozdulatot ír le, mire csöppnyi, narancssárga láng jelenik meg a kezében, mintha öngyújtóval idézte volna. A bőrt nem égeti, mégis meleg, olyan ez, mint valami... varázslat.
   -  Megfagysz és megdöglesz. Nesze, vedd el.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 18. 21:40 | Link

Dr. Mácsai Zója

a bál után


Egy fél üveg vörösborral sétál a magasra nőtt nádas mentén, ujjaival meg-megérintve a kemény leveleket. Lassan maga mögött hagyja a zenét és a fényfüzéreket, a lépteit lassacskán semmi más nem világítja meg, csak a hajnali fények. Errefelé már senki sem jár, csak a békák menekülnek hangos loccsanással előle, ő mély levegőket vesz, örül a relatív csöndnek. Kiborítja a tömeg és a zaj, és bár a bált a periférián töltötte, így is úgy érzi, regenerálódnia kell.
A cipője alatt megnyikordulnak a stég deszkái, ahogy rájuk lép. Pontosan tudta, hová jön, hisz' látta őt a túlpartról, amikor a tömeg végül végleg eloszlott. Halk léptekkel sétál közelebb, egészen a stég végéig, kérdés vagy bárminemű köszönés nélkül ő is letelepedik a fára.
Majd a vörösbort a nő felé nyújtja.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 19. 12:00 | Link

Dr. Mácsai Zója


Végül is nem erőszak a disznótor. Visszahúzza az üveget, majd leteszi kettejük közé a deszkára. Ő sem szomjas, ennyi büfélátogatás után az csoda lenne, inkább afféle megszokásból hozta magával és azért, hogy kimossa a szájából annak a falafelgolyónak az ízét, amit véletlenül fasírt helyett evett.
Barbár, hippi baromság.
   -  Annál több marad nekem.
Nem firtatja az okokat vagy a részleteket, Zója egyszerűen furcsa és kész. A kezein támaszkodva dől előrébb, belebámul a tintaszínű vízbe, amihez a sportcipője orra épp hozzáér.
A magasságtól viszolyog, a tűztől tart. Furcsa mód a víztől mégsem félt sosem, nem érezte, hogy húzná a mélység és nem borítja ki a lenn élő lények gondolata.
   -  Azér' ne próbáld meg.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 19. 16:50 | Link

Dr. Mácsai Zója


Nem, Dwayne egyáltalán nem szeretett volna beszélni vele. Legkevésbé beszélgetni szeretne, a mondandója inkább engedély volt, mint kérés. Ha akarod, megbeszélhetjük, ha nem, akkor nem fogjuk. Nem elég sekélyes érzelmileg ahhoz, hogy ne rázzák meg a történtek így igen, bár ő kevésbé látványosan zuhant össze, mint a nő, az egész balhé felszakított benne régen elfeledettnek hitt sebeket. Valahol tehát ő is szívesen tisztázná a dolgaikat.
Valahol pedig továbbra is úgy van vele, hagyja az egészet a fenébe.
Továbbra is a vizet nézi, vár. Talán a nő mond valamit, hiszen legutóbb is ő volt, aki megkereste, ráadásul ezt az egész, fene hisztériát ő kezdte el. Ám Zója semmitmondó kijelentése nem igazán viszi őket előrébb.
   -  Van egy kutyám - ezzel pillant fel a nőre oldalvást - Mármint Sean kutyája. Poopyface.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 19. 18:22 | Link

Dr. Mácsai Zója


Csak nézi a nő reakcióját, majd elvigyorodva néz el a hegyek felé. Sean kutyája. Valójában csak ezzel legitimalizálta az örökbefogadást, a kutyát ő szerette volna, a saját otthonába, a saját szabályai szerint, a saját társaságának. A fia inkább kényelmes ürügy rá, hogy igen, alkalomadtán megossza a felelősséget olyannal, akiről tudja, hogy nem mondhat erre nemet. Ám mindezt a fiú nem tudja majd és valószínűleg így is odáig és vissza lesz majd a szőrgolyótól, amikor a tervek szerint holnapután bemutatja neki.  
   -  Passz. Korcs. Kilenc éves, olyan, mint egy... tacskómenyét.
Megrántja a vállát. Bírja azt a kutyát és ilyen fajta- dolgokra sosem volt finnyás. Bár akik ránéznek, ennél keményebb állatot, például farkaskutyát képzelnek el mellé, az életvitelébe mégis leginkább ez a hortyogó öregúr passzol bele, aki nem nehezményezi a napközbeni csöndet és magányt, inkább már élvezi azt.
Hagyja, hogy a kezei kicsússzanak alóla; hanyatt fekszik a stégen, a lábait továbbra is lelógatva róla. A kezeit a mellkasára ejti. Úgy néz föl a hajnali, mélykék égre.
   -  Igen. De ebben nem nekem kell döntenem, hanem neked. Mert te érzed úgy, hogy nem vagy kész erre az egészre.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 19. 22:39 | Link

Dr. Mácsai Zója


A kemény fa kellemesen meleg alatta, pont, mint a júliusi levegő. Csak érzi, hogy Zója mozgolódik mellette, a stég csavarjai megnyikordulnak, nem fordítja felé a tekintetét, az eget figyeli tovább. A fejét tompának és nehézkesnek érzi, kivételesen nem az alkohol - amiből nem ivott túl sokat -, hanem, úgy sejti, az elfogyasztott, mértéktelen mennyiségű fehérje miatt. Mint egy jóllakott óvodás, ha behunyná a szemét, képes lenne elaludni.
Mégis megkockáztatja, Zója visszakérdezésére összeszorítja a szemét.
Légy már férfi a fenébe is.
   -  Figyelj, Zója. Én nem vagyok szerelmes egy ideje. Vagy nem tudom, hogy az voltam-e egyáltalán vagy csak a mágiád hülyített meg, komolyan nem tudom - mély levegőt vesz, a hangjában semmi komor, vagy ellenkezőleg, könnyed nincs. Bár kinyitotta a szemét, az eget nézi - De te vagy a családom. És szeretlek is téged. És azt szeretném, hogy boldog legyél. Ennyi.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 19. 23:40 | Link

Dr. Mácsai Zója


Mivel nem néz rá, sejtelme sem lehet, mik játszódnak le a nőben és ezek közül mi ül ki az arcára. Nem hazudik neki, amit mond, at őszintén teszi: Adam-nek is ugyanezt mondta és, ha az agyába néznének, akkor is ez lenne benne. Ezer éve nem érzi azt az elvakult birtoklási vágyat, amit a szerelemhez társított, Zója inkább afféle kényelmes állandóság az életében. És bár sokat ezt negatívumnak tekintenék, őt épp, hogy ez az otthonosság vezeti vissza hozzá mindig.
   -  Szerintem már csináltunk.
Hunyorogva fordítja a szemét felé, az arca grimaszba gyűrődik. Csak néha nevezi családnak a sajátjukat, hiszen tradicionális érdelemben egyáltalán nem az, csak néhány ember, akik ugyanazokon a családi rendezvényeken vesznek részt és általában a vezetéknevük is megegyezik. Hiába van két gyereke, ő mégis egyedülállónak, egyedül élőnek érzi magát, nem családapának.
De valahogy mégis...
   -  De csinálhatunk. De akkor normálisat.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 20. 14:29 | Link

Dr. Mácsai Zója


Zója ismét mozdul, amitől a deszkák újra nyikorogni kezdenek a könnyed súly alatt. Amikor a nő hozzáér, nem húzódik el, csak a kezét engedi le a mellkasáról, kissé feljebb emeli az állát, amikor a hajszálak hozzáérnek. Annak mondjuk némán örül, hogy Zója a manőver alatt nem rúgta bele a bort a vízbe, bár már hajnalodik, de még tervei vannak azzal a közepes minőségű és megbocsáthatatlanul langymeleg itallal.
   -  ... és semmi távoli vagy örökbefogadott rokon.
Csöndben teszi hozzá, az égnek címezve. Na Zója sem hihette azt, hogy egy hisztivel, lelépéssel, majd néhány hét mosolyszünettel az eredeti feszültség egyszerre semmis lesz, épp ellenkezőleg. A női nyomás nélkül Dwayne-nek volt alkalma rá, hogy végiggondolja, mit szeretne és mi az, amivel még képes együtt élni: a bogolyfalvi kommuna pedig határozottan kiesett ebből a körből.
Szál megtekintése
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. július 20. 16:15 | Link

Dr. Mácsai Zója


A legnagyobb szerencse, hogy ő ezeket a gondolatokat nem hallja és az is, hogy Zója már leszokott róla, hogy ezeket hangosan megemlítse neki. A dicsérettel, különösképp az ilyen, obsessive csodálattal nemigen tud mit kezdeni még akkor sem, ha évtizedei voltak felkészülni rá.
   -  A te döntésed, mondom.
Kissé meg is vonja a vállát fektében, az ujjaival a deszka repedéseit kapargatja. Feladta már, hogy érdemben hasson a nőre, vagy úgy általában bárkire, ez felesleges erőfeszítés. Azonban azt megmondhatja, mibe hajlandó beletörődni és mások hogyan alkalmazkodjanak hozzá. A kapcsolataiban különben nem kér sokat, leginkább nyugalmat és állandóságot, már nincsenek romantikus elvárásai az élettől. Cserébe ő is megfoghat dolgokat kínál. Fizikai biztonságot.
Kutya, gyerek vagy kanapé.
Óvatosan felül, hogy Zója is felemelkedhessen róla és verje be a fejét a deszkákba. Megtámaszkodik a karjain.
   -  Megmutatom a kutyát. Ha jössz.
Szál megtekintése
Stég - Dwayne Warren hozzászólásai (23 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa