36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Holló Albert összes RPG hozzászólása (16 darab)

Oldalak: [1] Le
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2014. február 2. 20:41 Ugrás a poszthoz

Hoppanálás vizsga
2014.02.02. délelőtt

Néhány komor arcú idegen tűnik fel a távolban. Ráérősen sétálnak keresztül a téren, néha megállnak és körbenéznek, majd folytatják az útjukat a tér felé. Amint elérik a céljukat összedörzsölik a tenyerüket, ezzel próbálnak egy kis életet csempészni a megfagyott végtagokba. A kisebb tömeghez kisvártatva hozzácsapódik az iskola komor tanára, Holló Albert is. Nem sietteti a találkozást, soha nem volt oda ezekért az emberekért, hiszen akárhányszor találkoztak, azzal nem csak a diákokat, hanem az ő munkáját is vizsgáztatták. Nem izgult, nem féltette a diákjait, szimplán csak túl akar már lenni az egészen. Komoran kezet fogott a delikvensekkel, majd ahogy az illem megkívánta beszélgetni kezdtek. Elmondott mindent, amit tudniuk kell, körbemutogatta a támpontokat, mintha a bizottság először lenne a faluban, majd köhintett és türelmetlenül a kastély felé pillantott. Csak remélni tudta, hogy a diákok pontosak lesznek. Ha minden rendben megy, akkor már délre végeznek. Hiszen csak néhány perc az egész. A diákoknak nem lesz más feladata, mint elhoppanálni a kijelölt helyre, majd szépen vissza, ide, hozzájuk.

Amint a diákok megérkeznek, a professzor rögtön hivatalosra veszi a figurát, bemutatja a két tanulót a bizottságnak, majd fordítva és megvárja, hogy engedélyt kapjon a további instrukciók kiadására. Nem akarja elrontani a vizsgáztatók kedvét ők pedig ilyen alkalmakkor szeretik, ha borzolhatják a kedélyeket.
- Szép jó reggelt mindkettőjüknek. Remélem kipihenték magukat, mivel ma csak egy lehetőségük lesz bizonyítani azt, hogy alaposan elsajátították a hoppanálást. Csak remélni tudom, hogy mind a ketten sikeresek lesznek.
Összevonja a szemöldökét, egy pillanatra a távolba mered, vagy vissza a két fiatalra, ügyet sem vetve a komor bizottsági tagokra, akik időközben elővették a papírjaikat és kétkedve méregetik a két tanulók. Nyilván ellenőrzik, a korukat, a nevüket próbálják kiolvasni a lapok közül, de láthatóan elvannak.
- Nos, a feladat a következő lesz. El kell hoppanálniuk a tér közepén lévő szökőkút bal oldalára. Ha ez sikerül, a vizsga sikeres. Látszólag könnyű feladat, de nehéz meghatározni a célirányt. Figyeljenek oda, szedjék össze magukat.
A ne hozzanak szégyent az iskolára kezdetű dialógus inkább kimarad. Helyette morog még néhány másodpercet amiből egy szót sem érteni, majd a vizsgáztatók mellé lép.
- Palarn Úr kezdi. Hoppanál, majd visszajön közénk. Utána következik a kisasszony.
Innentől kezdve leveszi a tekintetét a diákokról, helyette a szökőkutat figyeli, mintha neki kellene oda hoppanálnia.

Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2014. február 22. 22:00 Ugrás a poszthoz

Hoppanálás Vizsga
02.02. délelőtt

Nyugodt tekintettel nézi végig a procedúrát, hiába kellene neki is egy picit aggódnia. Hiszen amikor egy diák vizsgázik, azzal valamicskét az oktató is ugyanígy tesz. Mégis igyekszik inkább a héttérbe vonulni, átadva a képzeletbeli stafétát a vizsgáztatóknak. Kissé még odébb is áll, mintha nem akarná őket felesleges zavarni, valójában persze erről szó sincs, inkább csak szeretne kimaradni a minisztériumi pletykákból, ez nem igazán az ő asztala.
Aztán elkezdődik, aminek el kell. Az első tanuló megpördül a sarkán és eltűnik a semmibe, a következő pedig szintén így tesz. Mind a ketten kitűnően hajtják végre a feladatot. A tanerő félvállról a diskuráló minisztériumi kirendeltséget figyeli, akik összedugott fejjel tanakodnak, néha a diákok felé fordulnak, körbenéznek, nyilvánvalóan a hibák után kutatva, de miután nem találnak, kénytelenek belenyugodni a ténybe, hogy ez a mai nap egy sikeres nap. Félvállról rájuk pillant, határozottan felé közelednek, szigorú mogorva tekintettel, amit ő viszonoz is, így rövidre zárul a beszélgetés, amikben elpuffogtatják a kliséket, majd a vizsgáztató bizottság elindul a kirendeltség felé. A tanerő egy rövid ideig figyeli őket, majd a két tanuló felé fordul. A képzeletbeli staféta visszakerült hozzá, övé hát a tisztség, hogy közölje az eredményeket a tanulókkal. El is indul hát az irányukba, ráérős léptekkel, majd mikor ott van, alig láthatóan összecsapja a bokáját és a háta mögé rejti a kezeit.
- Remekül vizsgáztak, mind a ketten, ezt a Bizottság is látta, így tehát megszerezték a szükséges engedélyeket, gratulálok. Az, hogy jó néhányan kezdték a kurzust, most pedig csak ketten vannak itt, azt hiszem, bizonyítja a rátermettségüket.
Köhint egyet, megvakarja a borostáját, nem igazán tudja, mit mondhatna még, sosem volt a szavak embere. Így hát kezet nyújt a fiatal Úrnak, biccent a kis hölgy felé, még egy apró mosoly is jár neki, majd hátrébb lép, ezzel jelezvén, hogy távozni készül.
- Azt hiszem, itt a közös munkánk véget ért. Öröm volt. A viszont látásra, és még egyszer, gratulálok.
Egy utolsó elismerő pillantás keretében fordul meg, és elindul abba az irányba, amerre a bizottsági tagok sétáltak az imént.

Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2015. február 27. 22:58 Ugrás a poszthoz

Hoppanálás vizsga
2015.02.27. kora délután, feladat

Végre elérkezett mindenki számára a célállomás. Albert sem kevésbé örül ennek, mint pár vizsgázó, hiszen végre nem kell ide járkálnia tanítani, fegyelmezni és a szerinte időpazarló dolgokat tovább végeznie. Szeles idő és borult ég fogadja őket, szerencsére nem esik semmi és egész megközelíthető a tér is, így biztos volt benne, hogy már csak a nebulókon múlik majd minden ma. Nem volt elragadtatva néha a teljesítményüktől, de összességében úgy érzi az a keménymag, aki elért a vizsgáig képes lesz teljesíteni ezt az egyszerű kis utolsó akadályt.
Előbb érkezik, szokásához híven, párszor körbesétálja a szökőkutat, felméri a helyet és még a felmerülő akadályokat és veszélyeket is felméri. Aztán pedig, ahogy a diákok megérkeznek, a professzor rögtön hivatalosra veszi a figurát, megáll, hogy mindenki jól láthassa, végignéz rajtuk, majd a bizottság felé fordul, akik ekkor már ott állnak mellette. Bemutatja a tanulókat a bizottságnak, majd fordítva és megvárja, hogy engedélyt kapjon a további instrukciók kiadására. Nem akarja elrontani a vizsgáztatók kedvét ők pedig ilyen alkalmakkor szeretik, ha borzolhatják a kedélyeket.
- Szép napot mindenkinek. Bízom benne, hogy kipihenten jöttek ma ide, mivel  csak egy lehetőségük lesz bizonyítani azt, hogy alaposan elsajátították a hoppanálást. Csak remélni tudom, hogy mind sikeresek lesznek.
Eközben előkerülnek a pergamenek és jegyzetelésbe kezdenek mellette a biztosok, de erre ügyet sem vetve emeli tekintetét az égbe, majd a diákokra. Egyenként néz végig mindenkin, remélve, hogy senki arcán nem a halálfélelem ült ki, hogy most fog hibázni. Nem szép látvány és közbelépni se kellemes, ha valaki elszórja a tartozékait egy hoppanálás közben a nem koncentrálás miatt.
- Tehát akkor, a feladat a következő lesz. El kell hoppanálniuk a tér közepén lévő szökőkút jobb oldalára. Ha ez sikerül, a vizsga sikeres. Látszólag könnyű feladat, de nehéz meghatározni a célirányt. Figyeljenek oda nagyon, szedjék össze magukat.
A ne hozzanak szégyent az iskolára kezdetű dialógus inkább kimarad. Helyette morog még néhány másodpercet amiből egy szót sem érteni, majd a vizsgáztatók mellé lép, majd a jobb szélen álló személyre mutat.
- Ön kezdi. Hoppanál, majd visszajön közénk. Utána következik a szomszédja.
Innentől kezdve leveszi a tekintetét a diákokról, helyette a szökőkutat figyeli, mintha neki kellene oda hoppanálnia.//A levizsgázásra 7 nap van, tehát március 6-ig mindenki írja meg a hszt, a szálazás remélem értelemszerű.//
Vizsgázók listája
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2015. március 6. 16:25 Ugrás a poszthoz

Hoppanálás vizsga
2015.02.27. kora délután, eredmény

Nem aggódja túl a teljesítményét a diákjainak se helyettük, se mellettük nem fog izgulni. Egyszerűen ő mint oktató mindent megtett, hogy irányt mutasson, most azonban rajtuk a világ, de leginkább a bizottság szeme. Igyekszik inkább a héttérbe vonulni, átadva a képzeletbeli stafétát a vizsgáztatóknak. Így amint mindenkit leellenőriztek, kezdődhessen maga  a vizsga. Kissé még odébb is áll, mintha nem akarná őket felesleges zavarni, valójában persze erről szó sincs, inkább csak szeretne kimaradni a minisztériumi pletykákból, ez nem igazán az ő asztala.
Végül a formaság után megkezdődik a diákok sorozatos próbatétele. Sorra mennek, hajtják végre a mozdulatsort, koncentrálva és bukkannak fel a kijelölt helyen. Szerencsére épségben, magában is nyugtázza, hogy most sem kell közbelépjen. Majdnem mind kitűnően hajtja végre a feladatot, aki nem ott csak látszik az izgalom, de még nekik is sikerül. Hét ember. Ez majdnemhogy egyéni rekord, hiszen nem igazán szokott három, jobb esetben négy tanulónál több idáig eljutni.
Az utolsó ember is visszasétál a helyére, ő pedig egy határozott lépéssel közelebb oldalaz a bizottsághoz, hogy azok susmorgásából leszűrje mire jutottak.
Látja, hogy többször körbenéznek, nyilvánvalóan a hibák után kutatva, de miután nem találnak, kénytelenek belenyugodni a ténybe, hogy ez a mai nap egy sikeres nap. Félvállról rájuk pillant, visszanéznek rá szigorú, mogorva tekintettel, amit ő viszonoz is, így rövidre zárul a beszélgetés, amikben elsorolják a kliséket, majd a vizsgáztató bizottság elindul a kirendeltség felé. A tanerő egy rövid ideig figyeli őket, majd a tanulók felé fordul. Övé lett a feladat, hogy közölje az eredményeket a diákokkal. El is indul hát az irányukba, ráérős léptekkel, majd mikor ott van, megáll és végigtekint rajtuk.
- Gratulálok a mai naphoz, nem hoztak szégyent iskolájukra. Remek volt mindenki, ezt a Bizottság is látta, így tehát megszerezték a szükséges engedélyeket. Az, hogy jó néhányan kezdték a kurzust, most pedig csak ennyien vannak itt, azt hiszem, bizonyítja a rátermettségüket.
szigorú vonásai most először lazulnak, a hölgyek felé egy félmosolyt is megejt, az urak felé biccent, majd egy lépést hátrál, de mielőtt elindul még elbúcsúzik.
- A közös munkánk véget ért ezen a ponton. Öröm volt. A viszont látásra, és még egyszer, gratulálok.
Egy utolsó elismerő pillantás keretében fordul meg, és elindul abba az irányba, amerre a bizottsági tagok sétáltak az imént.
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2020. március 19. 18:31 Ugrás a poszthoz
Hétfőtől csütörtökig
10:00 - 20:00
Péntek és szombat
10:00 - 22:00
Vasárnap
10:00 - 20:00

Rendezvények alatt az épület egyéni nyitva tartás szerint működik


Dolgozóink

Havas-Mezei Margaréta - Könyvtár
Vitéz Rebeka - Könyvtár


Előzmény és névválasztás:
A tanács tagjai nem sokáig kutattak egy olyan személy iránt, aki a település kultúrájáért sokat tett, hiszen Vitay Yvette közel hatvan éven át meghatározó szereplője volt a kulturális életnek. Már iskolás évei alatt is kivette részét a különböző események szervezéséből, később a házban vállalt munkát és nyugdíjba is innen ment, egyenesen az igazgatói székből. A jelenleg hetvenhetedik életévét betöltő boszorkány máig fiatalos lendülettel vezeti a helyi nyugdíjas klubbot és a belőle alakult dalkört - NyugiBanyák -, valamint aktív fellépője kisebb rendezvényeknek. Utódainak szívesen ad tanácsot, mindig lelkiismeretes, a település díszpolgára.

Felépítés
Az épület külső szemmel láthatóan is aránytalan, hiszen bejárata nem középen helyezkedik el, ám ezt az apró szépséghibát jól ellensúlyozza a tökéletes belső elrendezés. A rengeteg ablaknak köszönhetően minden tér világos, könnyen szellőztethető, üde. Belépve az előtérbe recepcióval találjuk szembe magunkat, ahol a mindig kedvesen mosolygó hölgytől mindent megtudhatunk, legyen szó a helyiségekről vagy a faluról, hiszen ő az első benyomás, amikor az épületbe lépünk, a felkészültsége pedig példaértékű. A hölgyet többnyire helyi vagy környékbeli művészek alkotásai veszik körbe, amatőr és már ismert nevek is szívesen állítják ki itt néhány darabjukat, melyek egytől egyig megvásárolhatóak.
Az épület bal oldalán - ez a kisebbik rész - helyezkedik el a település könyvtára, melyben minden korosztály meglelheti az érdeklődésének legmegfelelőbb olvasnivalót: az állomány folyamatosan frissül, félévente egyszer könyvbörzét tartanak a már leselejtezett könyvekből, emellett ifjúsági és felnőtt olvasókört is működtetnek. Az emeleti részen az olvasókörök klubszobái, valamint a könyvtár raktára és a könyvtárvezető irodája található.
A jobb oldalon helyezkedik el a művelődési ház, két szinten. Az alsó szinten találhatók a mosdók, a harminc fő befogadására alkalmas táncterem, egy szintén ekkora kisterem és a közel százötven főnek elegendő nagyterem, mely színpaddal felszerelt. Ezen kívül itt található még az alkotóműhely és a baba-mama klubszoba is. Az emeleti részen a művelődési ház dolgozóinak, illetve az intézmény vezetőjének irodái vannak. A fenti kisebb helyiségekben a helyi civil szervezetek kaptak helyet: az irodákat saját ízlésükre formálták, rendszeresen tartanak klubmegbeszéléseket, szerveznek eseményeket.

Képek a helyszínekről

Események és közreműködés
Az intézmény fenntartója a polgármesteri hivatal, éves költségvetését Bogolyfalva Tanácsa határozza meg. A fenntartó a termekre bármikor igényt tarthat. Rendszerint a nagyteremben kerülnek megrendezésre a jótékonysági bálok, események, valamint a falugyűlés és a közmeghallgatás is. Termet bárki bérelhet, előzetes egyeztetés alapján.

Emily Dorothea Fisher munkája
Utoljára módosította:Daróczy Elizabet, 2022. február 11. 21:20
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2020. március 19. 18:31 Ugrás a poszthoz


A Hivatal egy igen fontos helyszíne a polgármesteri iroda, melybe csak a kint ülő titkárnő engedélyével és előzetes megbeszélés nyomán lehet belépni. Nagy meglepetés természetesen nem fogja várni a embereket: a szoba rendkívül letisztult és egyszerű, semmilyen felesleges használati tárgy vagy luxuscikk nem kapott benne helyet. Mi több, mióta a helyiség Daróczy Konrád kezei közé került, jóval üresebb és átláthatóbb, mint volt. Az egyetlen bútor, ami nem került szanálásra, az íróasztala mögött árválkodó, jogszabályokról szóló könyvekkel és hivatali iratokkal megtömött régies szekrény, mely cseresznyefából készült vitrinként funkcionál.
A szokásokat természetesen ő sem kívánta megtörni, így a jól ismert, nehéz faasztal és a kényelmes, kissé antik székek emlékeztetik az embert a mugli filmekből jól ismert környezetre. Jórészt a barna egy mély, kellemes árnyalata, valamint khaki szín jellemzi, a hatalmas brokát függönyök pedig tovább erősítik a hivatalos légkört. A nyugodt hangulatot a falak szintén zöld színe és a világosság adják. Az iroda így tökéletesen alkalmas arra, hogy Konrád csendben és zavartalanul dolgozzon, de ahhoz is, hogy a hivatalos ügyeit kényelmesen intézhesse.
Utoljára módosította:Daróczy Elizabet, 2021. augusztus 13. 15:21
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2020. március 19. 18:32 Ugrás a poszthoz

A minisztérium a 2010-es évek legelején úgy határozott, hogy kirendeltségeket hoz létre minden nagyobb mágusfalu vagy kisebb mágusváros területén, hogy az apróbb ügyekkel a polgároknak ne kelljen a fővárosi központba utazni. Ezzel a lépéssel a hopp-hálózat leterheltsége harmadára csökkent, a várakozási idő pedig a negyedére.
A bogolyfalvi kirendeltség nem külön épületben helyezkedik el, a polgármesteri hivatal impozáns épületében található, ahol egy külön szárnyat biztosítottak az aurori munka zavartalan végzésére. Az épületbe költözött aurori részleg kinézete nem tér el a hivatal megjelenésétől, ugyanis ezt a részt még azelőtt újították fel, hogy szóba kerültek volna a kirendeltségek. Később pedig az újítások során egyszerre a hivatallal újult meg ez a terület is. A kirendeltség saját vezetővel rendelkezik, nem a polgármester hatásköre, de állandó tájékoztatási kötelezettségük van a település vezetője felé. Indokolt esetben parancsot adhat ki, egyeztetés után a munkaköröket ideiglenesen átszervezheti.  
Az ügyek gördülékenyen haladnak, erről az adminisztrációs osztály gondoskodik, akik állandó hopp-hálózati kapcsolatban vannak a központtal, alap esetben háromóránként, szükségállapotban gyakrabban járnak át a Budanekeresdi intézménybe.
A kétszintes épületet jól kihasználják, alsó része az ügyfélkörrel rendelkező osztályok számára lett kialakítva. Belépés után egy félkör alakú várakozótérben hivatali alkalmazottak segítik az eligazodást. Az alsó szinten minden ügyosztály három irodából áll: a legnagyobb az ügyintézésre szolgáló tér; a két kisebb közül az egyik a háttérmunkát végző alkalmazottak irodája, a másik pedig az ügyosztály vezetőjéé. Ezzel szemben az emeleten az ügyosztályok nem válnak el élesen, mivel munkájuk egy-egy ponton összecseng. A nagy közös térben történik az eligazítás, illetve a folyamatban lévő ügyek felvázolása, míg az ezen a szinten dolgozó személyeknek külön irodájuk van, belépni pedig csak pálcájuk azonosítása után tudnak.

Fogda

Az ügyosztályok szintek szerint:


Alsó szint:
  • Személyes okmányok ügyosztálya
  • Járműengedélyeztetési ügyosztály
  • Mágikus lényekkel kapcsolatos bejelentések, ügyek osztálya
  • Adminisztrációs ügyosztály


Felső szint:
  • Minisztériumi nyomozóiroda és bűnmegelőzési osztály
  • Boszorkány - és Varázsló Megfigyelő osztály
  • Kirendeltségvezető és titkársága

Emily Dorothea Fisher munkája
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2022. január 5. 20:55
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2021. február 15. 18:22 Ugrás a poszthoz

Varázstani Alapismeretek Vizsga
Március 1. - Ötödévesek

Szeretem a tanévek végét jelző vibrációt a levegőben. A diákok idegesek, hiszen tudják, hogy nagyon sok múlik azon, hogyan is teljesítenek ebben az időszakban, fontos, hogy tisztában vannak előnyeikkel és hátrányaikkal, és hogy akarnak valamit tenni azért, hogy azokká a felnőttekké váljanak, akik formálják világunkat a jövőben. Feltárul a terem, ők pedig besereglenek, és én büszkén...vagyis... apaian... inkább egészen kétségbeesetten pillantok végig rajtuk. Szóval ők lennének azok. A jövőnk alapjai. Legalább afelől nyugodt lehetek, hogy korban már tartok ott, hogy nekem lesz nyugdíjam, de a riadt tekintetük alapján, Merlin kegyelmezzen a következőknek.
Kitörni készülő nagy sóhajomat leplezve az ablakban ülő majomra pillantok, bár nem nagyon értem, hogy ő mégis mit keres itt, és úgy általánosságban nem értem, hogy egy iskolának, melynek a nevében van egy állat, és aminek van négy háza, akiknek szintén egy-egy állat a címerállata, mégis, mi szükség van még egy madagaszkári katta is a birtokában, ami ráadásul egy veszélyeztetett faj. Állítólag szerencsét hoz, vagyis ezt mondták, mielőtt a kezembe nyomták, hogy akkor innentől oldjam meg, én meg odapakoltam az ablakpárkányra. Megjegyzem, riasztóan értelmesen néz, szinte már várom, hogy megszólaljon. Bár, ahogy a betódult tömegre tekintek, az sem kizárt, hogy azt mondaná nekem előszök: "Nincs egy ezresed fizetésig? Megadom", de nem adná meg. Viccet félretéve, tudom, hogy ez egy komoly pillanat, és azt is, hogy a kissé szedett-vetett sereg jó és erős társadalmat visz majd tovább. Atyai pillantással tekintek hát rájuk, bár mély, búgó hangom nem biztos, hogy pont olyan kedvesen jön le, hogy abból ne legyen tragédia.
- Kedves végzősök! Nagy szeretettel és nem kevesebb büszkeséggel köszöntöm Önöket a mai vizsgán. Önöket, akik miután elvégezték az alapképzést, társadalmunk felelősségteljes felnőtt tagjaivá válnak. Önök a jövő záloga, az a tudás, mely a fejükben van, és melyet itt ma megmutathatnak tükrözi, hogy társadalmunk továbbra is kiváló kezekben van. Önök a jövő gyógyítói, tervezői, kapcsolattartói, szakemberei. A világunk azért állhat még, mert Önök megérkeztek, hogy átvegyék a nagy öregek helyét. Kívánom, hogy a vizsga teljen örömtelien, tudásuk pedig olyan ékköve legyen lényüknek, mely felemeli a varázslóközösséget! Kérem, hogy a vizsga során az előre kikészített pennát és tintát használják! A vizsgalapok bűbájjal védettek, kérem, keressék meg a helyüket, és amint az óratorony gongása abbamarad, önök előtt láthatóvá válik a vizsgalap.
Eddig magam előtt keresztezett kezeimmel most a padokra mutatok, ahol mindenkinek, akinek ma itt kéne lennie, feltüntetett neve van. Három óra alatt kell teljesíteniük, és nagyon remélem, hogy a harmadik óra végén nem sokan leszünk már a teremben.


//Kedves játékosok! Köszöntök mindenkit rendhagyó VAV vizsgánkon, mely során olykor a jó válaszok, máskor vicces pillanatok hangozhatnak el. A sorrend kötetlen, a minimum haladó hszi követelmény áll fenn. Olykor, mint vizslató szem, én is felbukkanok. Ne okozzanak csalódást! //
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2021. március 12. 07:18 Ugrás a poszthoz

Varázstani Alapismeretek Vizsga


Az apró csattanásra, ami nem vészes egyáltalán, de egy teremben, ahol - legalábbis ebben a pillanatban -, mindenki csendben várja az ítéletet, rendesem kihallatszik, így én magam is a hang irányába fordulok.
- Önnek tökéletesen igaza van Drinóczi kisasszony, látom alaposan felkészült a mai kiívásra. Kérem, az állatot semmilyen módon se etessék, nem szeretném, ha egy esetleges rosszullét miatt zavar keletkezne a koncentrációjukban.
Továbbra sem értem, hogy miért van itt egy majom, és miért kell nekem pátyolgatnom, amikor a kezembe adták, már akkor sem értettem, de választ nem adtak hozzá, így most odatettem az ablakpárkányra, remélve, hogy valóban nem fog senkit sem zavarni.
- Foglalják el a helyeiket.
Mutatok körbe, és megvárom, amíg mindenki leül, az üresen maradt helyen a fejemet csóválom, és már éppen újra szólásra nyitom a számat, amikor az a bizonyos hely is megtelik.
- Deighton úr, köszönöm, hogy megtisztelt minket a mai jelenlétével.
Hangom egyáltalán nem gúnyos, ám mégis kiérződhet belőle némi plusz él, ami ilyenkor azért jogos, hiszen ez egy komoly vizsga, itt minden pillanat számít. A vizsgára szánt idő alig egy perccel később kezdődik, és éppen csak eltelik egy újabb, amikor Vajda kisasszony úgy érzi, menthetetlenül a középpontba kell, hogy kerüljön, a figyelmemet pedig nem kerülheti el a tény, hogy hirtelen mindenki szeretné jobban megtekinteni a tizenkettes kérdést, sőt, mi több, megválaszolni is. Eszes kölykök.
- Olykor szükség van a képzelőerőre kisasszony, arra, hogy némiképp elrugaszkodjon a valóságtól, és beleképzelje magát mások helyzetébe. Így választ adhat a kérdésre. Oh, és ha szabad megjegyeznem, érzem, hogy ön egy impulzív személy, de olykor a hallgatás arany. Van még valakinek kérdése a vizsgasorral kapcsolatban, vagy mindenki kielégítő választ kapott a vérfarkasokkal kapcsolatban?
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2022. június 4. 11:21 Ugrás a poszthoz

Bogolyfalva kezdetben egy utcás település volt, ám, ahogy az iskolából évről évre többen ballagtak el, elköltözni azonban nem akartak, így szükségessé nyílt, hogy újabb és újabb utcák nyíljanak. A Macskabagoly utczát követte a Holdfény, majd a Tündérmanó, legvégén a Mennydörgővel. Minden utca hasonlít és mégis mindegyik más, mindegyiknek megvan a jellegzetessége. Mindegyiket más miatt szeretjük, vagy mindegyiken más miatt bosszankodunk.

Macskabagoly utcza
A Macskabagoly a nagy első, ahol macskaköveken lépkedhetünk, a telkek mérete egyforma, az utcakép a legrendezettebb. Zömében itt laknak azok, akik a város alapítóinak leszármazottai, vagy, ha már el is költöztek, egy-egy emléktáblán a múlt egy szelete velünk marad, jellemzően a házak falán. Az itteni lakóközösség a legcsendesebb, a porták a legrendezettebbek. A lakók jól ismerik egymást, összetartó közösségről beszélhetünk, akiken finoman érződik, hogy a legrégebbi utcában élés egyfajta különleges köteléket is köréjük von. Az utca mögötti szakasz már az erdő széle, a legtöbb birtok szinte az első fánál ér véget, azonban a falusias életre jellemzően nem igazán jelennek meg megerősített kerítések, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek riasztó bűbájok.

Holdfény utca
A második utca átmenet a hagyományos és a modern között. Ahogy a fiatalok, akiknek felmenői nem itt éltek, elkezdtek beköltözni, magukkal hozták a modernebb formákat és épületeket. Azonban itt még megtalálhatóak olyan épületek is, melyek az első utcára emlékeztetnek. Mint minden utcának, ennek is megvan a maga különlegessége, mely, ahogy a neve is sejteti, éjjel bukkan elő. A csillagok ebben az utcában látszanak a legtisztábban, mintha az ember nem is ugyanazon a településen sétálna, emellett, ha szerelmesek sétálnak itt sötétedés után, balról a hatodik lámpaoszlop fénye sejtelmes fénybe burkolózik, megadva a meghittséget. A bűbáj a rejtett érzelmekre is hat, így a titok azok előtt is felfedődhet, akik nem is sejtik, hogy a másiknak gyengéd érzései vannak. Sokak helyzetét könnyítette meg egy séta errefelé, de még többen éreztek a váratlan kinyilvánítás miatt kellemetlenséget. A Holdfény utca vége a vasútállomás előtti kis térbe torkollik, ám szerencsére, és a bűbájoknak hála, az utolsó lakókat egyáltalán nem zavarja az állomás zaja.

Tündérmanó utca
A harmadik utcát a legromantikusabb utcának is nevezik, kora tavasztól késő őszig a legcsodálatosabb színekben pompáznak a rózsák az utca két oldalán. Megbűvöltségüknek köszönhetően, tüskéik nem szúrnak, ám ha valaki nem jó szándékkal szed belőlük - például, hogy kedvesét megajándékozza - kezét förtelmesen bűzös léve locsolja meg, melyet napokig kell elviselnie. A szag hamar elillan, de a tudatból nehezen távozik, ennek oka, hogy a bűnös napokkal később is érzi. Itt már határozottan sík a terep, viszont maga az út nem olyan széles, az egymással szemben élők könnyen átlátnak egymáshoz, és megbűvölt járművekkel is csak óvatosan lehet haladni. A szűk utca a térről kiindulva egészen a temetőig vezet el minket, amit az utolsó házakat követően, balra fordulva érhetünk el.

Mennydörgő utca
A legújabb utcában találhatóak a legnagyobb telkek is, érezhető, ahogy a modernitás mindent átjár. Kevés telket vásároltak még meg, vagy, ha már el is adták, még nem kezdték meg az építkezést, így olyan, mintha egy rövidebb utca lenne, mint a többi, de ez egyáltalán nem így van. A leterített aszfalt még sima, az épületek vagy nagyon újszerűek, vagy nagyon különlegesek. Annak ellenére, hogy ebből az utcából a legkönnyebb elérni a tavacskát, nem jellemző, hogy az emberek sűrűn átsétálnának rajta, még mindig inkább a Tündérmanó felől közelítik meg. Egészen pontosan innen a csónakház van a legközelebb, és a családok inkább a nagy zöld részt részesítik előnyben, ami éppen a másik oldalon van. Az utca különlegességét az a csend és béke alkotja, ami átjárja az embert, ha belép erre a területre. Mintha lenne valami, ami extra nyugalmat ad azoknak, akik vágynak a békére. A régi feljegyzések szerint egykor egy ritka mágikus növény borította ezt a vidéket, mely régen kipusztult, ám nem kizárt, hogy nem teljesen történt ez.

Daróczy Elizabet munkája
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. január 18. 20:30 Ugrás a poszthoz

Danvers kisasszony és kisfiam

Az igazgatóval kellett váltania néhány szót, illetve a pszichológussal is. Vészesen közelednek a vizsgák, és ilyenkor szeret extra lehetőségeket biztosítani, illetve megismerkedni a negyedévesekkel. Ez utóbbi eddig el is maradt, annyira rákoncentrált a mostaniakra, így némi faluújságra szúrt órarendböngészés után meg is találja, hogy éppen most lenne alapozó órájuk, vagyis tökéletes alkalom arra, hogy összeismerkedjenek. Albertet viszont nem találja sehol, de a hangját mintha hallaná - egymillió hang közül is megismerné a szeretett gyermeket -, így a folyosóra lépve már látja is, elindul felé. A felesége ugyan kéri, hogy a gyermekeiknek adjon teret, de ugyan mi rossz sülhetne ki belőle?
- Danvers kisasszony, elnézést, hogy megzavarom a beszélgetést. Fiam, most lenne órád a negyedévesekkel, bemutatkoznék nekik most, ha nem baj.
Valójában úgy véli, hogy semmi oka ne lenne a gyereknek nemet mondani az öregének, így hát elégedetten biccent, majd elindul tovább, de azért még hátrafordul, mielőtt eltűnne a szem elől.
- És beszélj anyáddal, mert aggódik miattad.
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. március 11. 09:33 Ugrás a poszthoz

A családi vacsorán

Mindig olyankor jönnek a plusz feladatok, amikor megígérem, hogy időre érek haza, jellemző ez. Azonban nem aggódom, aggódjon az, aki bevállalta, hogy hozzánk jön vacsorára. Egy nagyobb összeget mernék tenni arra, hogy ki az, akivel a mai vacsoraasztal bővül, de nem szóltam semmit, nem ellenkeztem, sőt, ami azt illeti, ezzel mindenkinek a kedvébe teszek. Aki olyan régi motoros házas, mint én, az pontosan tudja a felesége kis titkait, és enged az örömének. Éppen ezért, ahogy belépek az otthonunkba, és meghallom a vendég hangját, elmosolyodom, és máris úgy terelem a gondolataimat, hogy az tökéletes legyen a feleségem számára. Az aktatáskámat elengedem, a mágia egyből mozgásba lendül, és kényelmesen a nappalin át a dolgozószobámba repíti.
A saját, madaras-leveles papucsomba bújva, csak a mellényemet magamon tartva, az ingujjamat feltűrve lépek be a helyiségbe, könnyedén végignézve az egybegyűlteken, mintha egy teljesen hétköznapi jelenet lenne. - Jó estét mindenkinek. - a feleségemre mosolyogva veszem elő a láncon lógó órámat, majd lesandítva a mosolyom kiszélesedik. - Úgy vélem, még mindig tökéletes az időtartásom, vacsorázhatunk. kézmosás fiatalok. - Nem mintha emlékeztetnem kéne őket, hiszen felnőttek mind, de azért én mégis megteszem, jelezve, hogy emelkedjenek meg, és helyezzük át a székhelyünket az étkezőbe. Én el is indulok, hogy megejtsem a tevékenységemet, és ajánlom az ötből legalább három felszólítottnak, hogy kövessenek. Mint mondtam, régi játékos vagyok én a házasság terén.
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. március 12. 13:23 Ugrás a poszthoz

A családi vacsorán

Én is hosszan nézem a feleségemet, remélve, hogy valóban megmozdul végre. Vannak dolgok, amiket mégis képes vagyok titkolni, mert az utazást már jó néhány hónapja mondta nekem, vagyis pontosan tudom, hogy szándékában áll. Iszok egy korty bort, és a végén bólintással jelzem az egyetértésem. - Minden út egy élmény, addig kell megragadni, amíg a lehetőségeket, amíg nem akadályozza őket semmi. Danv... Rue, végül is, egy asztalnál ülünk, ha megengeded. - ez az első alkalom, és pontosan tudom, hogy ki akartak játszani a jelenlétével, de mivel ő az első lány, aki hivatalosan itt van, ezért nem kizárt, hogy nem most étkezünk együtt utoljára. - Mennyire van betáblázva a szüneted? Nem is tudom, hogy szünetnek tekinthető-e még, hiszen teljesen végzel a tanulmányaiddal. De tervezel elutazni mostanában, vagy rendelkezésre állsz, ha esetleg arról van szó? - szörnyen rossz vagyok abban, hogy úgy csináljak, mint aki nem tudja, hogy tudják, amit tudok. A családom, szép mondhatom.
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. március 27. 21:16 Ugrás a poszthoz

A családi vacsorán

- Természetesen. Minél előbb, annál jobb. A minisztériumban értékelik, ha az ember nem malmozik, hanem cselekszik. Viszont nem tartanám bent magát állandóan, nem egészséges közeg az.
Én magam sem szeretek igazán bent lenni, hiába a jónéhány felújított tér, aki egyszer látta a sivár valóságot, az utána mindig azt szemléli. Természetesen ebben makacs és csökönyös önmagam is benne van, és mégis, határozottan szeretném a lányban rejlő lehetőségeket kiaknázni, és ezt nem is rejtem véka alá.
- Ha ebben a köztes időben megfelelő rutint alakítunk ki, akkor úgy vélem, hogy a későbbiekben sem lesz probléma. Mindig, minden körülmények között a család az első, ezt sose feledje. Ez az egység, a legnagyobb védelem a legrosszabb órákban is. Mindenki életében vannak tragédiák, melyek vagy hirtelen következnek be, vagy lassú monotonítással mélyülnek el, de ha biztos háttere van, a fájdalom is elviselhetőbb. Tudom, hogy az édesanyja múltja miatt meg fogják kérdőjelezni Önt többen is, de engedje nekik, hogy léket tudjanak vágni a burkon. Ha meg mégis úgy érzi, hogy túl sok, akkor szól nekem, és pontot teszek az ügy végére. Rendben?
Nem kifejezetten féltem, de mégis más így, egy asztalnál ülve, tudva, hogy egy nekem kiemelten fontos embernek fontos.
Utoljára módosította:Holló Albert, 2023. március 27. 21:18
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. március 29. 19:58 Ugrás a poszthoz

A családi vacsorán

- Sajnálom, átléptem egy határt, csak szeretném, ha megerősítené magát. Az oroszlán barlangjába készül, és ott még csak meg sem próbálnak úgy tenni, mintha ártatlan bárányok lennének.  Én pedig azt szeretném, ha Ön erős lenne, ellenálló, mert értékes ember, aki sok dolgok véghezvihet, és ehhez nem kell feltétlenül élőláncba bilincselnie magát.
Hogyne tudnék a viselt dolgairól, hiszen nekem kellett utánanéznem, megírnom az ajánlását vagy az elutasítását. Nem volt könnyű dolgom, hiszen itt nem csak egy kétes hírű anyáról van szó, hanem egy lányról is, akinek szintén vitatott a múltja, és számomra, állítson a nejem bármit, és határozzon el Albert akármit, szintén vitatott a fiammal való kapcsolata. Tudják jól, hogy nem szeretem az üzlet és a magánélet keveredését.
- Az embernek szüksége van szövetségesekre. Barátokra, akik a felszínen tartják. Engem a családom tart ott, valóban magamból indultam ki, ez nem volt helyes.
Tudok én magamtól is bocsánatot kérni, nem kell arra felszólítani, de eszemben sincs sem most, sem később a feleségemnek esni. Akaratlan is megszelidít minket a veszteség, én már elvesztettem egy nagyon jó barátot, és tudom, hogy az ilyen alkalmakat, amikor Albert itthon van, szeretné boldogságban eltölteni.
- Remek hír kislányom. Rend a lelke mindennek, a házasságkötéseteket követően valóban természetesebb, hogy együtt laktok már.
Egyetlen perc nyugalom, és nem, a következő pillanatban, amikor egymásra nyelvet nyújtanak, már tudom, hogy vége is. Persze sosem veszekedtek komolyan, de nem is mondhatom azt, hogy nem valós, amit mond.
- Albert sokkal inkább az édesanyja, élénk fantáziával és gyengéd lélekkel, Eszter rám hasonlít, túl racionális, nem tud álmodozni.
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
RPG hsz: 118
Összes hsz: 140
Írta: 2023. április 6. 20:22 Ugrás a poszthoz

A családi vacsorán

- Igaza van.
Nem szeretnék ebbe a témába mélyebben belemenni, mert ismerem a feleségem, ennyi év távlatából sem tud eléggé diszkrét maradni, és ismerem a fiam is, ennyi év távlatából sem jutott még el oda, hogy beszéljen a betegségéről. Velünk sem beszél róla, és nem tudom, hogy vajon Miksával megosztja-e a változásokat. Remélem, hogy igen, és ha rosszabbodik az állapota, akkor szól majd, legalább nekem.
- Egy film, amiben az Arnold Schwarzenegger által játszott figura megtermékenyül. Egy húsz éves film, de megunhatatlan, mint a Feketék fehéren. Persze ma már nem lehet ehhekhez hasonló filmeket készíteni.
Amiken mi jót szórakoztunk a gyerekeinkkel együtt, azok most már simán rasszista kategóriába vannak sorolva, pedig igazán jó, könnyed vígjátékok. Annak ellenére, hogy a gyerekeim pontosan tudom, hogy mit fognak művelni, én teljesen nyugodt hangon folytatom a válaszadást.
- Televízióban már nem, sajnos nem összeegyeztethető az országunk nézeteivel. De szerencsére létezik az internet is, ami felülkerekedik ezen.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Holló Albert összes RPG hozzászólása (16 darab)

Oldalak: [1] Fel