36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Bogolyfalva Mágustanácsa összes RPG hozzászólása (7 darab)

Oldalak: [1] Le
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Írta: 2013. augusztus 27. 23:30 Ugrás a poszthozItt a nyár vége, amit a falu lakossága is illően megünnepel. Ebből a kis mókából természetesen az iskola diákjai sem maradhatnak ki. Ha valaki lelátogat a faluba, akkor szinte rá sem ismer a már megszokott helyszínekre. A fő utcán árusok sátrai magasodnak, melyek mind egyformák. A sötétre festett fa állványokon piros-fehér csíkos ponyva lebeg. A legtöbb sátrat a tulajdonosok tágító bűbájjal tették még hívogatóbbá. Az olykor boltnyi méretű sátrakban mindenki megtalálja a neki tetsző holmikat. Akár órák hosszat el lehet nézelődni a vásárban. Van itt cukorka árusból nem egy, hanem vagy hat darab – igaz nagyjából mindegyiknél ugyan azt lehet megvenni. De ők erősen ragaszkodna hozzá, hogy az ő portékájuk a jobb, mert különleges recept alapján készítik. Van aki bedől nekik, és van aki nem. A kürtős kalács és a vattacukor árusok is próbálnak mindent bemesélni szegény vevőnek, hogy végül az nála vásároljon.
A falu boltocskái is mind kipakoltak, a többi, messziről érkezett árus mellé, mint például az Ajándékbolt, a Loughlin Régiségbolt, Varázslény kiskereskedés.  Egy idős bácsi régi holmikat árul a vásár végében, de a sátrak között fellelhetőek a mágikus kütyüket áruló, olykor rossza arcú férfiak és nők is, akik fűt-fát ígérnek, csak vegyél náluk valamit. Csak óvatosan az ilyen varázslókkal és boszorkányokkal! Lehet meglepetés fog érni, ha megveszed és kipróbálod az adott tárgyat! De bátraké a szerencse!
A jó vásárokhoz híven itt is megtalálható egy ételes részleg, ahol mindenféle finomságot be lehet szerezni. Van itt aki sült kolbászt árul kenyérrel és mustárral, vagy egy másik sátorból különleges illatok szállnak ki, amiket nem ismersz fel. Legyél bátor, és a megszokott ízek mellett kóstold meg a különlegeseket is. Az italokat áruló sátraknál hatalmas betűk virítanak, melyekre fel van tüntetve, hogy csak nagykorúakat szolgálnak ki szeszes itallal, így a fiatal korosztály ne is próbálkozzon! Az esti órákban lehűl az idő, és akkor lesz csak nagy tömeg ezek előtt a sátrak előtt, ugyanis a vajsörnek nagy keletje támad.
Az egész utcát kellemes illatok töltik be, és szinte rákényszerítenek, hogy vegyél valami ételt, majd amikor már jól laktál, nézz körül a bazárban levezetésképpen, hátha találsz valami jó kis meglepetést az egyik barátodnak, családtagodnak. Az illatok mellett kellemes zene is folyamatosan elősegíti, hogy jól érezd magad és el tudj lazulni. Keresheted, hogy honnan szólnak a lágy dallamok, de nem fogod megtalálni. Ezt a kérdést nagy titok övezi.

Dobrai Vanda leírása


//Álmodói megjegyzés: Kérünk titeket, egy szálba helyezzétek a hozzászólásokat, ez a kezdő hsz.//
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Írta: 2013. augusztus 27. 23:39 Ugrás a poszthozCsodálatos nyárzáró buli van itt készülőben, hála a Bogolyfalvi tanács lelkes önkénteseinek. A Kis tavacska egész nap várja a hűsölni vágyókat, arról nem is beszélve micsoda hangulat övezi a területet. Virágfüzért kap, minden megjelenő ezzel is egy kis hangulatot adva a partynak. Mágikus DJ biztosítja a hangulatos nyári muzsikát, az egyik partszakasz átalakult kis strandjátékokhoz, még a másik egy igazi vendéglátós résszé avanzsált.
Az egyik lehetőség a röplabda, vízibicikli és még sok más hasonló jó és mókás dolog, ami várja a fiatalabb és a már nem annyira fiatal társaságot az egyik részen, ami mozgásra serkent minket, még ebben a melegben is jólesően. Még a másik, a hasunkat kényeztető asztalok felhozatala. Sós és édes finomságok tömkelege található itt meg, sok finom, hűsítő itallal együtt. Érdemes lejönni ide enni-inni és csobbanni egyet, főleg estefelé, hiszen akkor kezdődik még csak a java.
Egy nagy közös tábortűz mindig is vonzotta és vonzza az embereket, pár zenész tehetség vállalta, hogy gitárjátékával és hangjával szórakoztatja a kint ücsörgőket, és a tűz körül, a sütögetés alatt, fantasztikus zenei aláfestést adnak. Remek lehetőség közös dalolásra, beszélgetésre, rémtörténetek mesélésére. Ez itt a nyár vége, élvezzük ki együtt!

Emma McNeilly leírása


//Álmodói megjegyzés: Kérünk titeket, egy szálba helyezzétek a hozzászólásokat, ez a kezdő hsz.//
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Írta: 2013. december 1. 18:32 Ugrás a poszthozAz advent eljövetelével és a karácsony vészes közeledtével kicsiny falucskánk külseje is változásnak indult, hála az itt lakóknak és a Bogolyfalvi tanács lelkes tagjainak. Közös erőfeszítéssel díszítették fel az utcákat, az épületeket kívülről, még a gyönyörű szökőkutat is a tér közepén fények játsszák körbe, a vízzel szaloncukor csordogál néha elénk, és a környező fenyőkön is díszek lógnak. Egy nagy adventi koszorú található a Boglyas téren, a Magyar Mágiaügyi Minisztérium - Bogolyfalvi Kirendeltségénél, amin, az adventi hétvégéken mindig meggyullad a megfelelő számú gyertya. A közös utcadíszítésen kívül, a karácsonyfa feldíszítésével is foglalkoznak hétvégenként, ahogy közeledik a karácsony, az egész ezüstszínekben pompázik, a leggyönyörűbb gömbök, a legszebb angyalkák, elképesztő csillagok, és számos grinland borítja be, amikkel csak karácsonyra lesz teljes az összkép.
Minden hétvégén, így az elsőn is kézműves programok, mint díszek, kesztyűk, plüssmacik készítése; nagy ajándékvásár, amin minden megszokott bolt kis standja ott van, meg különböző vándorárusoké, akik idén mi falunkat választották erre a célra. Édességek, meglepetés tárgyak, sütik, italok, itt minden megtalálható! Továbbá a vásár szélén helyet kapott egy Jóssátor, ahova a legbátrabbak betérhetnek, hogy előremutatást, tanácsot vagy csak egy kis kíváncsiskodásra választ kaphassanak az idős boszorkától, aki tetemes jutalom fejében, igen szépet jövendöl bárkinek. Természetesen egy kiállított betlehemessel is készültek, ami pompásan fest kivilágítva egy késő délutáni vagy esti séta közben.E. M.


//Álmodói megjegyzés: Adventi programot szeretnénk egy szálban látni, ez a kezdő poszt!//
Utoljára módosította:Bogolyfalva Mágustanácsa, 2013. december 1. 18:32
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Halloween a faluban
Írta: 2015. október 27. 11:18
Ugrás a poszthozA halloweeni ünnepkör elérkeztével a faluban egyre több és több töklámpás bukkant fel. Ám nem csak az üzletek előtt, a házak ablakaiban, hanem még a park gyepén is.  Sötétedés után kigyúl bennük a varázsmécses fénye és hol rémes, hol mulatságos vigyoruk egész éjjel világlik.


A Boglyas tér fáira komplett denevércsaládok költöztek. Nappal békésen szundikálnak, fejjel lefelé lógva az ágakon. Este aztán felébrednek és ide-odaröpködnek, vijjogásuk és fekete szárnyaik verdesésének jellegzetes hangjától kísérve.


A Bogolyfalvi Hivatal bejárata előtt egy gyertyákkal és töklámpásokkal körberakott üst cukorkákat, csokoládét, válogatott édességeket kínál. Bűbájának köszönhetően azonban csak az szolgálhatja ki magát belőle, aki Halloween napján jelmezben látogat el hozzá.
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Halloweeni ünnepkör a temetőben
Írta: 2015. október 27. 11:25
Ugrás a poszthoz


Sokan szeretnek Halloween éjszakáján ellátogatni a falu régi temetőjébe. Ám amilyen hangulatos, olyannyira rémisztő ilyenkor a gyertyafénytől megvilágított sírkövek közt járni. Ennek oka nem pusztán ez a különleges este és maga a sötétség, hanem a temető növényei is, melyek ilyenkor önálló életre kelnek. A fák megrázzák magukat, hogy tömegestül hullajtsák rá levelüket az alattuk sétálókra. A kúszónövények olykor rátekerednek az ember lábára, vagy nyugtalanítóan tekeregnek körülöttük.
Még másnap, Mindenszentekkor is történnek furcsa dolgok a temetőben, azonban Hallottak Napján nem marad más, csak áldott béke és a pislákoló mécslángok. Ekkor a természet is elpihen, csöndesen adózva az elhunytak emlékének.
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Írta: 2016. augusztus 12. 23:20 Ugrás a poszthoz

Bogolyfalvi Vajsörfesztivál


A Boglyas tér fesztiváli ünneplőbe öltözött - a fákat girlandszerű, színváltó égősorok kötik össze, alattuk pedig árusok bódéi sorakoznak.

Minden bódén felirat hirdeti, honnan érkeztek és milyen portékáik vannak - a vajsörök mellett harapnivalók is bőséggel találhatóak, sörkorcsolyák, édességek, a robbanócukortól az édesgyökér pálcáig minden finomságról gondoskodtak a hazai és külföldi serfőzők, cukrászok, csaposok és felszolgálók. Aki pedig nem a számtalan vajsörök egyikéből szeretne fogyasztani, az nyugodtan érdeklődhet egyéb specialitások iránt, vagy ha épp valami klasszikust, egy limonádét, egy kávét szeretne, azzal is szolgálhatnak.


A sorban megtalálható két, valamivel nagyobb bódé is, egyikben a bogolyfalvi Máguscsárda, a másikban pedig a Pub képviselete kapott helyet.
A bódék közötti részeken magas asztalok várják a söröző népséget, ám a fákon túli füves térség is alkalmas hely arra, hogy leheveredjünk és kellemesen elfogyaszthassuk italainkat-ételeinket.


A művelődési ház előtt felállított színpadon esténként a falu tehetségei, Bogolyfalva Csillagai lépnek fel: 13-án (szombaton) Artemisia Rubya professzor, 14-én (vasárnap) pedig Choi Min Jong.

A fesztivál ideje alatt minden nap 10-kor nyitnak az árusok, zárás pedig este 11-kor lesz. Ez alól kivétel az utolsó nap, amikor egészen hajnalig lehet ropni a táncot.

//A fesztiválra érkezők ettől a hozzászólástól kezdjék játékaik szálazást! Álmodóilag a rendezvény augusztus 12-én veszi kezdetét és kifulladásig tart. Mindenki (főként a kiskorú diákság) tartsa szem előtt, hogy a vajsör alkoholmentes!//
Bogolyfalva Mágustanácsa
Bogolyfalvi Tanács tag


Bogolyfalva rendezvényes mesélője
RPG hsz: 43
Összes hsz: 64
Írta: 2021. június 10. 04:09 Ugrás a poszthoz

Városnapja - Június 15.Rengeteg munkaóra, szellemi és anyagi hozzájárulás kell ahhoz, hogy egy település fejlődjön, hát még ahhoz, hogy a fejlődés szóhoz a dinamikus jelző is joggal társulhasson. Éppen ezért öröm, hogy Bogolyfalván sikerült mostanra kivívni az emberek bizalmát, akik elismerik, hogy bizony, a település vezetése valamit jól csinál. Új üzletek nyitnak, újabb beruházások kezdődnek. A falu várossá vált, és ez még csak a kezdet! Ezt megünnepelendő a városnak saját nap is jár, melyen az itt élők kikapcsolódhatnak, megismerkedhetnek egymással, és megünnepelhetik az elmúlt évek változásait. Ez a nap pedig nem más, mint június 15-e.
Ezen a napon kicsiket és nagyokat egyaránt számos programmal várják a tó környékére, ahol piknikezési és főzési lehetőséget is biztosít a tanács. A kisebbeket légvár, játszóház, arcfestés és millió minta közül választható csillámtetoválások várják, a nagyobbaknak vetélkedőket, sorversenyeket szerveztek értékes ajándékokkal. Meghirdetésre kerültek továbbá közös versenyszámok, főzőversenyek is, a családok részére.
A Mágustanoda, és az Előkészítő számára is nyitott a lehetőség, hogy bemutatkozhassanak e napon, részükre sátrak kerültek kiosztásra, melyek alatt akár családosan is megpihenhet az ember az árnyékban. A tanári gárdák lelkes tagjai kézműves foglalkozásokkal, mesékkel, játékokkal várják az érdeklődőket, valamint a nap folyamán lehetőség van különböző mágikus és mugli sportok kipróbálására is.
Természetesen azok számára, akik nem szeretnének főzéssel bajlódni, sem játékokon megmérettetni magukat, a terület szélén felállított bazársor biztosít széleskörű és változatos lehetőségeket. Van itt minden, a vattacukortól a vízipisztolyon át a mini bűvölt seprűig minden, mire csak az ide látogatók vágyhatnak. Itt tényleg csak a képzelet szabhat határt.
Az egész napos rendezvény hivatalos megnyitója délelőtt tíz órakor kezdődik, amikor is a település polgármestere köszönti a város lakóit. Ám maga a rendezvényhelyszín a főzési időt figyelembe véve már hét órakor megnyitja kapuit, az önkéntesek várják az érkezőket, előkészülőket. Az esemény zárómomentumára nyolc órakor kerül sor, majd utcabál kezdődik, a pihenni térők védelme érdekében helyszínváltoztatás nélkül, a kis tó mellett. Itt több neves előadó és környékbéli tehetség is bemutatkozik a változatosság és a jó hangulat jegyében.
A tanács tagjai mindenkit szeretettel várnak, aki szeretne egy jó hangulatú, vidám napon részt venni, érkezzenek egyedül, barátokkal, vagy családi társaságban is.


//A játék időtartamának nem kívánunk időkorlátot szabni, ezért is nem hoztunk létre külön témát neki, játékszinesítő élmény, esemény, amely mellett természetesen minden további játéknak is helye van a témában. Jó szórakozást kívánunk! Pirul //

Bagolykő Mágustanoda Fórum - Bogolyfalva Mágustanácsa összes RPG hozzászólása (7 darab)

Oldalak: [1] Fel