31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Lucy Carmen összes hozzászólása (9 darab)

Oldalak: [1] Le
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2013. december 30. 23:37 Ugrás a poszthoz

Ágota

A lány már ezelőtt is hallott a könyvtárról, ámde még soha nem járt benne. Eredetileg most sem oda akart menni. De ezután a rossz nap után megállt gyönyörködni a festményben. Tudta a festő nevét, és szinte bármit fel tudott volna sorolni róla, ha megkérdezik. Nemhiába volt levitás. Már hónapokkal ezelőtt megpróbált mindent megtudni erről a helyről. Persze sok forrás nem volt róla, de a fontos információkat megtudhatta. Szinte öntudatlanul megkereste rajta a nevet és kimondta, a festett férfi fülébe. Hátralépett, kíváncsian várta, most mi fog történni. A férfi arrébb lépett, a festmény kinyílt... Az előbb már említett, festett férfi karjával mutatta az utat.Egy szűk folyosó következett. Ahogy lassan elkezdett lépegetni a folyosón, hangokat hallott. Megijedt, hiszen eddig a pillanatig meg volt róla győződve, hogy egyedül van! Megállt, és hallgatózott... talán csak kívülről hallatszódnak be a hangok? Nem tudta, de kis tétovázás után tovább indult. Már csak egy lépés hiányzott, hogy elérje a könyvtár varázslatos termét, amikor beleütközött valakibe. Egyikük se számított a másikra, mind a ketten hátrazuhantak. Egyszerre kezdtek el mentegetőzni, majd elnevették magukat.
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. január 4. 14:21 Ugrás a poszthoz

Ágota

Miután magamhoz tértem a meglepetéstől, én is bemutatkoztam.
- Lucy - feleltem. - Tudod, egy kicsit ledöbbentem - nevettem fel újra - ,még én sem voltam itt, bár arra nem számítottam, hogy ilyen gyorsan társaságra találok. Érdekelt milyen lehet belülről ez a titkos könyvtár.. És amúgy is rossz napom volt, gondoltam, hátha lesz ez ennél jobb is - mosolyogtam Ágotára - Te hogyhogy itt vagy? - gondoltam, ha már ő is meg merte kérdezni, én sem leszek félénk. Közben odasétáltam egy nagyobb polchoz.
- De hiszen ezek normális regények, verseskötetek - suttogtam, és levettem egyet. Ady verseskötet volt. - A kedvenc költőm - mutattam Ágota felé. Majd a gömb felé fordultam. Gyönyörű, a föld színeiben tündökölve forog.. Vajon mi lehet a szerepe? Egyre közelebb mentem hozzá, de az utolsó pillanatban visszafordultam. Végtére is, csak nem nyúlok hozzá minden ismeretlen eredetű, világító gömbhöz! Bár kitudja... Ágota felé néztem - Te tudod, mire szolgál ez? - kérdeztem, majd újra a könyveket nézegettem. Shakespeare, Molière, és újabb idáig még nem is ismert szerző műveit is láttam. Visszatettem az Ady verseskötetet és egy regényt vettem le. Új lehet, maximum egy-két éves kiadás. Kinyitottam, mire az elkezdett közelebb húzni a gömbhöz. Már szinte vonzott.
- Szerinted ki kéne próbálni mire szolgál? - mutattam a gömb felé.- Tudod mit hiányolok itt? - kérdeztem - Nincs itt senki aki magyarázattal szolgálna. Nem találkoztunk még egy könyvtárosnővel sem, pedig elég nagy ahhoz.. Lehet, hogy ők nem is tudnak erről? - Ágota arcán is láttam a bizonytalanságot. Úgy néz ki, ő sem tud többet erről a helyről, mint én...
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. január 5. 14:17 Ugrás a poszthoz

Ágota

- Á.. Bájitaltanon kiöntöttem véletlenül az egész főzetet, aztán utána összevesztünk egy lánnyal.. Illetve ebédnél is magamra öntöttem az ételt... - felsóhajtottam. Csakis én lehetek ilyen szerencsétlen..Kiderült, hogy Ágota is szereti Adyt. Ennek megörültem, mert kevés boszorkány van, aki ismeri a mugli költőket. A kedvenc versemről érdeklődött és megmutattam neki, hogy a "Magyar jakobinus dala"-t is szeretem, de a "A fekete zongora"-t is. Kíváncsian néztem, neki mi van a kezében. "Egy vándor utazásai". Nem ismertem a könyvet. De ahogy néztük, mintha automatikusan közelebb mentünk volna a gömbhöz. Végül még hallottam, hogy Ágota kérdezett valamit, de már nem értettem. A gömb beszippantott minket...
Egy kis falucskában találtuk  magunkat. Ahogy Ágotára néztem, majdnem elnevettem magam. Fonott haj, benne kis piros pántlika, sok-sok szoknya, az az igazi, régies bő ing... De aztán a saját ruháimra pillantottam. Ugyanezt láttam viszont. A hajamhoz értem, szintén be volt fonva. Elnevettem magam, és válaszoltam Ágota kérdésére.
- Szerintem a gömb visszavitt minket az időben.. Vagy a könyv szereplői lettünk? - vállat vontam - Én a második lehetőséget valószínűbbnek tartom.
Megszemléltem a tájat. Mintha egy alpesi mezőn lettünk volna. Már csak a tehenek hiányoztak... De ahogy elnéztem, kár volt hiányolni őket. Egy fiatal srác vezetésével közeledett egy egész csordányi tehén, előttük pedig egy pulikutya ugrándozott.
- És most mit tegyünk? - néztem tanácskérően Ágota felé. Még szerencse, hogy ketten lettünk áldozatai a gömbnek, és nem külön-külön máshol dobott ki... Bár így is reméltem, hogy nem fog minket eltaposni egy pár tehén.. Na jó, ennek nem volt sok valószínűsége, mert a fiú biztosan nem hagyta volna. De azért a biztonság kedvéért arrébb sétáltunk. Ki tudja, mikor és hogyan jutunk vissza a könyvtárba, szóval inkább ne kockáztassunk..
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. február 2. 12:15 Ugrás a poszthoz

Emma

Lucy, miután pár levitás lánnyal, sétára indult. Gondolkodni szeretett volna, elmélkedni arról, mi is történt azóta, hogy idejött. Elég gyorsan beilleszkedett, amin egy kicsit meglepődött. Eddig nem volt az a túl barátkozós lány. De örült neki, mivel legalább nem érezte magát egyedül. Honvágya sem volt, bár nagy valószínűséggel azért, mert nem volt rá ideje. Most sem akart az otthoniakra gondolni, így elhessegette maga elől a képet. Inkább társaira gondolt. Kedvesek, és az idősebbek sem nézték le tapasztalatlansága miatt. Közben észre sem vette, hogy már a falu határán jár. A kis tavacska mellett sétált el, ahol lelassított. Ahogy ránézett a befagyott tóra, elkezdte érezni a hideget. Eddig észre sem vette. Hirtelen valami hideget érzett a nyakán.
- Jaj, de hideg - állapította meg hangosan, és hátranyúlt, hogy lesöpörje magáról a havat. Felpillantott, mert biztos volt benne, hogy valahonnan a fa körül érkezett a hűs fürdő. Ekkor egy lány hangját hallotta, aki szabadkozva ment oda hozzá. De Lucy csak legyintett, és felnevetett.
- Semmi gond! - majd mikor látta a másik lány kétségbeesését, megerősítette - Tényleg nem gond, legalább felébredtem egy kicsit.
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. február 5. 13:01 Ugrás a poszthoz

Emma

A lány bemutatkozott. Emmának hívják... szép név. Lucy is a kezét nyújtotta, és közben megszemlélte a vele szemben álló lányt.
- Lucy vagyok és levitás - mosolygott Emmára. Emma alacsonyabb volt nála, sötétbarna, göndör haja, és a hajánál világosabb szeme volt. Lu észrevette, ahogy a nyakához kapott, de nem tudta mire vélni. Talán valamilyen kabalája lehet? - kezdett el gondolkozni. De nem tette fel a kérdést, mert tartott attól, hogy Emma tolakodásnak veszi. Inkább másról kezdett el beszélni.
- Én sem láttalak még, bár szerintem amiatt, hogy még csak most kezdtem a sulit. Te hányadikos vagy? - másodikosnak tippelte a lányt, így eléggé megdöbbent a válaszán. Lucy pillantása a tóra vándorolt. Be volt fagyva, valahogy hiányoztak belőle a misztikus lények. Maga a tó hangulata magához vonzhatta például a sellőket. Majd Emmához fordult, és megkérdezte.
- Normálisan élnek ebben a tóban sellők?
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. február 9. 11:51 Ugrás a poszthoz

Emma

Lucy meglepetten meredt társára, aki éppen rémtörténeteket mesélt neki a tóról és a rellonosokról. A tavas, szirénes sztorit még úgy-ahogy elhitte, mert róluk hallott már, de csak legendaként. De a rellonosok és az őrült laboratóriumok? A fejét rázta. Hallott már egy-két nem éppen kedves dolgot a zöldekről, de már találkozott egy-kettővel, és ők kedvesnek tűntek. Nem hitte el róluk, hogy tényleg megtennék az elsősökkel, hogy kínozzák őket. Ezt közölte is az előtte álló lánnyal.
- Tudod, kedvesnek tűnsz és segítőkésznek, de ezt azért nem hiszem el. Itt vagyok már jó ideje, szóval ennyire már én is rájöhettem, hogy ez mese. - rázta a fejét. Ekkor vette észre Emma gonosz vigyorát. Tényleg szórakozik vele - állapította meg. Mondhatná, hogy ezt még visszakapja, de nem volt az a bosszúálló típus. Őt inkább a tudományok érdekelték, mint az emberi természetek. De most már kíváncsi volt: miért beszél be neki mindenfélét egy vele egyidős lány? Ha idősebb lenne nála, érthető lenne, hogy jól akar szórakozni a kis tapasztalatlan gólyákon. De ő is csak egy gólya volt! Valaminek kell lennie a háttérben, hiszen olyan jól indították a kapcsolatukat. Nem hitte, hogy ez, amit most Emma kimutat, a lány valódi természete. És eltökélte, hogy mindenképpen ki fogja deríteni, mi történt Emmával. Amúgy sem rossz ötlet összebarátkozni egy eridonos lánnyal.. eddig nem is nagyon találkozott eridonosokról. Azt hallotta róluk, hogy azért osztották be őket oda, mert bátrak, és vakmerőek. Vajon Emma is ilyen lenne?
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. február 13. 12:59 Ugrás a poszthoz

Emma

Egyre kevésbé volt neki szimpatikus az eridonos lány. Először átverte, majd kioktatta. Ezt a kettőt Lu egyáltalán nem bírta. Főleg az esett neki rosszul, amikor megjegyezte, hogy "azt hittem, a levitások okosabbak". Eddig sem volt túlságosan biztos magában, de azt az egyet tudta, hogy van egy kis esze. Nem tekintette magát zseninek, de annyira ostobának sem, ahogy a lány beállította őt. Meglepődött rajta, amikor Emma elindult, de visszafordult. Azért fordult vissza, hogy ne érezze magát nagyon rosszul? Akkor ezzel már elkésett. Lucy kérdően nézett rá. Várta, hátha mond még valamit a lány, de hallgatott. Csak a fa törzsét kapirgálta.
- Elmehetsz, ha szeretnél, ne aggódj miattam - rántotta meg a vállát hanyagul Lu. Remélte, hogy nem látszanak az arcán az érzései. Komolyan, "jégkirálynős" tekintettel nézett Emmára. Végül nem ő, hanem Emma fordította el előbb a tekintetét. Most már biztos volt benne, hogy az eridonossal való barátsága már most szétfoszlott.
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. február 15. 19:52 Ugrás a poszthoz

Emma

Lucy kíváncsian várta, mi fog kisülni ebből a találkozásból. Amikor Emma bocsánatot kért, meglepődött. Azt hitte, ennél csak rosszabb lehet a kapcsolatuk. De amikor látta a lány arcán az elkeseredettséget, megszánta.
- Tudod mit? - nyújtotta a kezét Emma felé - kezdjük újra. Az egészet. Lucy Carmen vagyok, levitás elsős.
Nem tudta, mi lesz erre a reakciója az eridonos lánynak. De úgy gondolta, ha már így sikerült elrontaniuk a barátság kezdetét, próbáljanak meg valami jót kihozni belőle. Még az is lehet, hogy tényleg jóban lesznek.
~ Remélem, rendeződni fog minden. És jobban megismerem ezt a gyors hangulatváltozású lányt. Először kedves volt, aztán gonoszkodott, most meg sajnálta már az egészet. De miért? ~ elmélkedett. Majd tovább folytatta a beszédet. Magán is meglepődött, milyen fesztelenül cseveg.
- Különben, nem tudom te hogy vagy vele, de én egészen beleszerettem ebbe a tájba. Most nézz körül! A fák, amiken most a hó a dísz, a tó, amin a jég meg-megcsillan. A Nap próbál áttörni a fehér rétegen, de nem sikerül neki.. Még túlságosan is korán van ahhoz, hogy eljöjjön az ő időszaka - majd felnevetett - mindenféle bolondságot összebeszélek neked, igaz?
Lucy Carmen
INAKTÍVRPG hsz: 27
Összes hsz: 214
Írta: 2014. március 10. 09:42 Ugrás a poszthoz

Emma

- Semmi gond - legyintett a lány. - Akkor megegyezhetünk. Te néha gonosz vagy, én meg fura, na? - mosolygott. Gyorsan túltette magát a dolgokon. Ez is egy tulajdonsága volt: gyorsan megsértődik, de még gyorsabban felejti el haragját.
- Szóval, nincs kedved csinálni valamit? - kérdezte még. Olyan "nem akarok csak üldögélni, csináljunk valami normálisat" hangulatban volt. Olyan érzése volt, mintha megivott volna egy kávét, és most kezdene el hatni. Persze, nem ivott kávét, de... na, értitek! Automatikusan beletúrt a hajába. Most mit csináljon, mit mondjon? Ekkor rádöbbent, hogy az előbbi dolog (az, hogy beletúrt a hajába) nem volt valami jó ötlet, mert most úgy nézhet ki, mint egy oroszlán.  Elnevette magát, és Emmához fordult.
- Lehetőleg tükröt ne adj a tíz kilométeres körzetemben senkinek - mutatott a hajára.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Lucy Carmen összes hozzászólása (9 darab)

Oldalak: [1] Fel