37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Győri Barbara összes hozzászólása (182 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 » Le
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 20:56 Ugrás a poszthoz

Jó estét! Smiley Beköszönök én is ha már itt vagyok.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 21:04 Ugrás a poszthoz

Szia Amanda, szia Sharlotte! Smiley
Köszönöm kérdésedet, nem szedek multivitamint. Wink
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 21:45 Ugrás a poszthoz

Van egészségem szerencsére a multivitamin nélkül is. Tongue
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 21:56 Ugrás a poszthoz

Igen! Bár furcsa hasonlat, a makk olyan közönséges. Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 22:03 Ugrás a poszthoz

Milyen családias lett a hangulat. Smiley
Mert a makk mindenhol könnyen összeszedhető. Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 5. 22:10 Ugrás a poszthoz

Pont ezért nem utazok több emberrel egy járművön. Pfejj.  Angry
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 13:59 Ugrás a poszthoz

Markovits.


Még csak egy napja jöttem haza, elég szokatlan minden. A falu rengeteget változott hat év alatt. Mivel itt nőttem fel, úgy ismertem már a kis falucskát, mint a tenyeremet. Legalábbis ebben hittem egészen addig, amíg egy hosszabb sétát nem tettem az újonnan létrejött üzletek, és étkezők között. A változás nincs ellenemre, azonban a kellemetlen hiányérzet máris megnyomta a piros vészjelzőt. Rossz dolog, amikor az ember az otthonába úgy tér vissza, hogy teljesen megváltozott.
Mialatt ezen töprengtem a vadiúj házamban, az ablak üvegén kopogtatni kezdtek. Kávésbögrémet a konyhapultra helyeztem, majd a köntösöm kötőjét szorosabbra húzva a hang irányába fordultam. Ákos baglya verte az üveget a csőrével. Nem számítottam levélre a bátyámtól, szemöldökömet összevonva nyitottam ki Ulrik előtt az ablakot. A friss, hideg levegő gyorsan beszökött a madárral együtt, a hideg is kirázott. Nincs túl jó idő így januárban, az egyszer biztos. Megelőzve, hogy kimenjen a jó meleg bentről, visszacsuktam, majd visszamentem a pulthoz, ahol a szárnyas elhelyezkedett.
- Mit hoztál Ulrik? - jobb kezemmel kivettem csőréből a levelet, a ballal kétszer megsimogattam a fejét. Rikácsolt egy hangosat. Mosollyal az arcomon nyitottam fel a borítékot, szemem kíváncsian csillogott. Megmondom őszintén, képekre számítottam. Már egy hete kértem a testvéremet arra, hogy küldjön friss fényképeket az unokahúgaimról, ennek ellenére egy darab kép sem pottyant ki a levél mellől. Szétnyitottam a pergament, félhangosan olvasni kezdtem.
"Barbi!
Sajnos nem tudok elszabadulni itthonról, így nem tudom betartani az ígéretemet. Ma tízre menj el a Boglyas téri szökőkúthoz!
Örök hálám,
Ákos"

Az első gondolatom az volt, hogy én nagyon nem szeretem, amikor nem vagyok beavatva a dolgokba. Semmit nem tudtam meg ebből a két mondatból. Kezdem megszokni...
Fejemet csóválva csúsztattam be a levéltartóba az első ide érkezett levelemet, eztán pedig csípőre tettem a kezeimet. Negyed kilenc volt éppen, még rengeteg időm volt tízig.
Pár perccel később a bagoly útnak indult, hosszú út állt még előtte. Nem küldtem vissza választ, Ákos úgyis tudja, hogy teljesítem amit kér. Előtte viszont még teljes nyugalomban megittam a maradék kávémat, és összedobtam egy egyszerű reggelit. Két szelet pirítóssal mindig jól indul a nap.
Télre való tekintettel meleg ruhákat készítettem ki a gardróbomban. Frissítő zuhany, és további fürdőszobai készülődések után húztam fel egy sötétkék nadrágot, fehér garbót, és föléje a fekete szövetkabátomat.
A téren nem éppen lézengésnek volt nevezhető az iskolában leáramló diákok futkározása. Nekem egy célom volt, hogy épségben, ütközéseket elkerülve megálljak a szökőkút legközelebb eső részéhez, és várjak. Szemügyre vettem a közeledőket, miközben néha-néha rápillantottam a karórámra. Vártam. Hogy mire, azt viszont még én sem tudtam.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 15:59 Ugrás a poszthoz

Markovits.

Alapjáraton erre a napra pihenést terveztem. Ritkán, de néha a munka mellett is volt egy-egy napom, amikor azt csináltam, amit csak szerettem volna. Ezen alkalmakkor szokott előkerülni a festőállványom, ha szerencsém van, az ihlettel együtt bújik elő a ritkán használt holmiktól roskadozó szekrényből. Egyelőre nem zökkentem vissza a nyugodt életbe, és arra, hogy a szökőkutas meglepetés után is lesz a hobbimra időm, csak a téren várakozva jöttem rá.
Jobb dolgom nem volt a percek telése alatt, mint hogy a körülöttem sétálgatókat figyeljem. Talán akad köztük olyan is, akivel egy szakon vagyunk. Nem árt a háttérből információkat szerezni. Ismerős személy egy szál nem volt, azonban egy ismerős név ütötte meg a fülemet. Egy barna hajú, fiatal lány futott oda barátnőjéhez, és pusmogni kezdtek valamiről. Egy bizonyos Markovits köszönt neki, visszaköszönni már nem tudott, úgy fülig pirult. Megingattam a fejemet, hogy biztos csak rosszul hallottam, vagy csak névrokonok...
Nem telt el egy perc sem, mintha újból képzelődni kezdtem volna. A 'Barbi' megszólításra meglepetten pislogtam fel. Elfordítottam a fejemet, majd a reakcióm nem állt másból minthogy fokozatosan elmosolyodtam. Ismerős, jellegzetes vonásai egy másodperc alatt felébresztették az agyam alvó részét. Gondolhattam volna, csak össze kellett volna kapcsolnom... Persze. Ákos, és a lányok pusmogása...
- Szia... Marki - kis gondolkodás után eszembe jutott, hogyan becéztük a csapattal. Azóta nem tudom, milyen viszonyban van a becézéssel. Jobb kezemmel intettem neki, miközben közelebb mentem hozzá.
- A bátyám nem tudott eljönni - egészen úgy éreztem magam, mint anno, évekkel ezelőtt. Zavartságomat bocsánatkérő pillantással lepleztem, reméltem, hogy nem leszek melegebb éghajlatra utaztatva.
Abban a hitben voltam, hogy az csak egy kislányos dolog volt, ami mára teljesen elmúlt. Eszembe sem jutott, aminek bevallom, örültem. Nehéz időszak volt.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 18:35 Ugrás a poszthoz

Dobrai Vanda.

Az Istvánnal való találkozásom óta pár óra telt csak el. Felkavart, ez az igazság. Annyi idő után újra látni, és még mindig azt érezni, mint tizennyolc évesen... Nem túl jó. Igaz, utána egyszer sikerült csak hasonló érzéseket táplálnom férfi iránt, az egy fél évig tartó kapcsolat volt.
Ez az esemény feljegyzésre került a lila kemény kötéses naplómban. Elfogott az az érzés, hogy tegyek ellene, ideiglenesen legalább. Sosem ittam túl sokat, már egy pohárka is a fejembe tud szállni. Ez kellett nekem, ezt követően pedig egy kiadós alvás.
Másodszori tusolás következett, főként időhúzás céljával. Mit akarok én itt, egyedül egy ekkora házban? Titkon reméltem, hogy majd legalább Ákos bekopog így az első itt töltött napom estéjén, hogy pezsgőt bontsunk, de őt már lefoglalja a családja. Számomra a munkám volt egészen idáig az első, ezekben az időpontokban is legtöbbször a kapkodás volt porondon, mintsem a csárdába készülődés.
Lassan de biztosan felkészültem az első bepillantásomra a kocsmába. Amíg még itt éltünk, édesanyámék nem engedték, hogy bemenjek a sötét alakok közé. Még Ákosnak sem örültek, ha kiderült hol járt.
Fekete ruhákat öltöttem, mindössze a nadrágom volt méregzöld szaténanyagból. Bokacsizmában, sállal és kesztyűvel léptem ki a kis birtokom kapuján. Lassan haladtam, elméláztam a szomszédaim házain. Minden bizonnyal alig lakik a régiek közül ott már valaki. Talán egy nap, amikor lesz kedvem, átmegyek párukhoz süteménnyel, mint a filmekben. Az jó pont, igaz?
Ez a Máguscsárda semmi olyannal nem szolgált, ami meggyőzött volna róla, hogy itt a helyem és törzshellyé fog válni. Elhúztam a számat a töménytelen mennyiségű kosz és piszok láttán. Ha nem teszem az ujjam az orrom alá, száz százalékig eltüsszentettem volna magam. Na de ha egyszer bejöttem, nem kellene kifordulni egy az egyben az ajtón. Odaléptem a pulthoz, és megvártam, hogy a kiszolgáló felfigyeljen rám.
- Egy vajsört kérek - hangom annak ellenére, hogy korántsem voltam biztos a hosszú ideig tartó ital elfogyasztásában, határozott volt. A közelben leültem egy szabad asztalhoz, lassan pedig levettem a meleg kabátot, és a kesztyűt.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 21:19 Ugrás a poszthoz

HSZ-t kellene írnom, inkább benézek ide a maradék 10 percemben. Smiley Szép estét!
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 21:26 Ugrás a poszthoz

Miért lesz egy aranyos kisfiúból halott?
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 6. 21:31 Ugrás a poszthoz

Tartózkodom tőle, hogy jobban megismerjem. Smiley
Jó éjt!
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 8. 20:25 Ugrás a poszthoz

Dobrai Vanda.

A franciatanárnőm már réges-régen megmondta; Barbi, tündérmesék nincsenek. Meg kell dolgoznod azért, ami az álmod. Nem adtam fel, én el is értem minden álmomat, és a magam elé kitűzött céljaimat. Boldog vagyok, jól élek, nem tagadom, hogy el vagyok kényeztetve. És hogy ez hogy jött a képbe? Tündérmese és elkényeztetett szőke hercegnő. A tündérmese az én kis fejemben annak idején a csárdáról más volt, nagyban más. A díszes berendezés és tisztaság mellett tökéletesen csillogóra törölgetett poharak és az idő múlását nem megmutató berendezések kaptak helyet. Ehhez képest ahogy ott ültem a koszfészekben, előttem az asztalon egy pohárral, amin még látszódtak az előző használatkor rajtamaradt ujjnyomok, azt éreztem, a kislánykori tündérmese egy bazi nagy csalódás. Puff, ennyi volt a csárdáról alkotott tökéletes kis képzeletem. Habár nem mondom, lehet én vagyok a kényes és elkényeztetett. Ettől függetlenül azt elvárnám, hogy legalább a kosz mellett arra adjanak, hogy a poharakat nem csak hébe-hóba öblítik le. Elő kellett vennem a vadi új hófehér zsebkendőmet, valamivel kénytelen voltam letörölgetni a DNS mintákat.
Ami alatt ezen ügyeskedtem, megjelent az asztalom mellett egy nőnemű lény. Felpillantottam rá, majd vissza a pohárra. Az egytized másodperc alatt amíg ránéztem, fel sem tűnt, hogy nem akar tovább menni, hanem megszólít.
- Heló! Csak nyugodtan - kedvesen rámosolyogtam a lányra. Körülbelül annyi idősnek tűnt, mint én. Bólintottam, ezzel felelve a kérdésre. Gondolom híre ment, és nem olyan kis lakásba költöztem, hogy ne vették volna észre. - Itt laksz Te is? - megvártam, hogy leüljön, csak ezt követően kérdeztem vissza.
Tekintetemet nem különösebben vettem le róla, csak amíg felemeltem a fényesre törölgetett szélű poharamat. Párat kortyoltam a vajsörből, és meg kell hagyni, az ital kárpótolt a hely mocskosságával szemben. Nagyon eltalálták, tetszésemnek rövid hümmögéssel hangot is adtam.
- Mellesleg Győri Barbara vagyok, kihez van szerencsém? - kezemet a lány felé nyújtottam. Valamelyest megörültem, hogy sikeres volt az első találkozás eddig.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 8. 20:53 Ugrás a poszthoz

Markovits.

Rendben bevallom, libabőrös lettem amikor megölelt. Régen is megszoktuk egymást ölelni, ahogy azt barátok szokták, de így évekkel azután a szép időszak után... Arcom csak a vidámságot tükrözte, a széles mosoly sem a kameráknak volt. (Első sorban mivel nem voltak, illetve nem vettem észre, hogy lettek volna.) Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszer újra fogom látni. Félig-meddig viszonoztam a puszit és természetesen az ölelést is.
- Amint látod, én még nem futkosok az ikerlányaimmal a karjaimban - tártam szét a kezeimet. Ami azt illeti, cseppet sem csodálkoztam a bátyám otthonmaradásán, különben is sokat voltak az utóbbi hetekben velem a picik. Az asszonykája helyében biztos én sem néztem volna jó szemmel, hogy mással vannak az apjuk helyett a gyerekeink.
- Ákos nem mondta? A Bagolykőben fogok tanulni, ideköltöztem pár napja a faluba - kissé meglepetten tapasztaltam, hogy a karrieremről tud, arról pedig nem, hogy visszatértem Magyarországra. Nyílt titok volt már hónapok óta, hogy tervben van a pihenés, és az új út keresése.
Mielőtt még rákérdezhettem volna, hogy mi volt az oka a nagy összeröffenésüknek - illetve tervbevételének -, felhozta a kis gondot. Őszintén szólva ezen a ponton kissé feleslegesnek éreztem magam, időhúzónak, aki csak elveszi István idejét.
- Esetleg ha van időd, és kedved, megmutatom hol lakok. Voltam vásárolni, ebédet is tudunk összeütni - mivel mással nagyon nem, ezzel a tervvel rukkoltam elő. Sosem voltam egy hivatásos szakács, a visszajelzések viszont nem voltak rosszak a főztömre. Ha időm engedi, általában magam készítem el az ebédemet. Kíváncsian pislogtam kékjeimmel rá. Ha nem tetszik neki az ötlet, akkor... Majd kitalál valami kedvére valót.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 8. 21:09 Ugrás a poszthoz

Bonsoir! Ki hogy s mint van ezen a kellemes havas estén? Smiley
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 8. 21:34 Ugrás a poszthoz

Itthon már besötétítettem, nem tudom, esik-e. Cheesy

Sharlotte: mit szeretnél elvágni? : o
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 8. 21:39 Ugrás a poszthoz

Problémás, ha a nevetéstől nehézkes a megállás. Cheesy Az a csúnya gravitáció a fő gonosz, igaz? Rolleyes
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 12. 16:10 Ugrás a poszthoz

Markovits.

Arcomra két dolog miatt ült ki a meglepett arckifejezés; hogy a bátyám elhallgatta előle az érkezésemet, és ami még jobban ledöbbentett, hogy István a tanárom lesz.
- Ezentúl Tanár úrnak kell, hogy szólítsalak – zavartan mosolyogtam rá, különös érzés, amikor idegenek előtt tudok teljesen megnyílni és a magabiztos énemet mutatni, mellette meg... Újra annak a buta kislánynak éreztem magam, aki bármit megadott volna a nagy kviddicsezőért, de mindezt titokban kellett tartanom. Ákos meg is ölt volna, ha beszélek neki a szívügyeimről.
Beszélgetésünk alatt megállapítottam magamban, hogy nem sokat változott. Kedves, jóképű, és közvetlen maradt, amilyen mindig volt.
- Az ereklyekutató szakra jelentkeztem, mindig szerettem a történelmi dolgokat – finoman megvontam a vállam, hisz ismer. Tudja mi érdekel, legalábbis ami fiatalabb koromban érdekelt. Rémlik, hogy néha amíg ők a csapattal egy-egy taktikát dolgoztak ki, vagy kártyáztak, én a sarokban álló magas fotelben ücsörögtem a Világtörténelmi enciklopédiámat bújva.
Kíváncsi lettem volna arra a férfidologra amit eltervezett a bátyámmal való találkozás alkalmára. Azonban még ráért a faggatás, gyorsan kitaláltam, hogy jöjjön el hozzám a házamba.
- Ennek örülök.
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 14. 16:49 Ugrás a poszthoz

Dobrai Vanda.

A poharamra pillantva mosolyodtam el. Megfordult a fejemben egyszerre két dolog is; hogy igazándiból eléggé fényűző otthonom van, és hogy jobban tettem volna ha nyáron költözöm, amikor a fák teljes egészében eltakarják a Barbiházat. Sohasem szerettem volna villogni a vagyonommal, de ha már keményen megdolgoztam érte, elvárom a jó körülményeket. Hiszen az otthon a legfontosabb az életben.
- Melyik házban laksz? Régóta vagy itt? - egyből két kérdést szegeztem neki. A sok szomszédház közül tippem sem lett volna rá, hogy melyikben lakhat.
Lassacskán, hogy ne név nélkül folytassuk a csevejt, bemutatkoztam neki. Megörültem a magyar nevének, mostanság olyanokkal voltam körülvéve, akik egy szót nem beszéltek magyarul. Rossz lett volna abba a hibába esnem, amit már annyi helyről hallottam, hogy sokak elfelejtenek a saját anyanyelvükön beszélni. Az én beszédemben akcentus sem észrevehető, hála az égnek.
- Jobban szeretem a Barbit, a Barbara olyan hivatalos – vontam meg a vállam finoman felnevetve. Őt azonban nem igen lehetne becézni, erre a következtetésre jutottam pár másodperc gondolkodás után. Vanda. Vandus? Kissé...babás, és nem öt perc ismertség után kellene így hívnom. Egyelőre hagytam.
- Pontosan – bólintottam. Arckifejezésem a lány korsóján éktelenkedő undorító nyomok láttán hamar elváltozott, az övé rosszabb volt, mint az enyém. Azon legalább csak ujjlenyomatok voltak.
Tetszett, ahogy szólt a pultosnak. Én feleslegesnek tartottam az első betérésem alkalmával máris elkezdeni a kötözködést, és a kis praktikák, amik még csak nem is olyan feltűnőek, mindig beválnak. Apró kortyok akartak csak fogyni a vajsörömből, rá kellett jönnöm, hogy az íze nem minden. Ha nem kívánja az ember, akkor hiába. Megvártam amíg a férfi mogorván teljesítette Vanda kérését, közben körbepillantottam a helyiségben.
- A Bagolykőben fogok tanulni. Ereklyekutatónak tanulok majd, és amúgy itt nőttem fel a faluban, tehát visszatérő vagyok. Bejártam a fél világot - válaszoltam semmit nem várva. -Annyi csodás hely van! Neked van kedvenc városod, vagy országod?
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 23. 20:59 Ugrás a poszthoz

Beírtam a googleba, hogy bagyolkő. Hm, azt hiszem fáradt vagyok. Smiley Jó estét!
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 23. 21:49 Ugrás a poszthoz

Negyedbéla? Ez elég aranyköpés szagú. Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 23. 22:00 Ugrás a poszthoz

Felcseréltétek a nemeket is? Shocked Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. január 30. 21:32 Ugrás a poszthoz

Jó estét mindenkinek! Gondoltam rátok, és arra is, hogy a mai nap se teljen el OFF-os hozzászólás nélkül. Smiley
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. február 19. 20:12 Ugrás a poszthoz

Jó estét mindenki! Smiley
Mi újság emberek?
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. február 20. 22:05 Ugrás a poszthoz

Egyszer megcsináltam azt, hogy étolajjal masszíroztam. Nem volt büdös, tehát Emma, ha nem égeted oda rá, akkor recsegésre is tökély. Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. március 1. 19:34 Ugrás a poszthoz

Sziasztok! szép estét! Smiley
Juj de régen jártam itt. Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. március 1. 19:36 Ugrás a poszthoz

Nem mondtad még, miért...? Rolleyes

Ez elég macskanőcis, mi ez? Cheesy
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. március 1. 19:41 Ugrás a poszthoz

Óh a mai fiatalok...bezzeg az én időmben a szuperhősök nem villantottak... Smiley
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. március 1. 19:46 Ugrás a poszthoz

Szerintem bőrszerkó helyett inkább egy ilyennel próbálkozz. Wink

Walter mióta szuperhős, Emma? ... Rolleyes
Utoljára módosította:Győri Barbara, 2013. március 1. 19:46
Győri Barbara
INAKTÍV


Mother of Dragons
RPG hsz: 43
Összes hsz: 631
Írta: 2013. március 1. 19:51 Ugrás a poszthoz

Hohó, úgy látszik nekem senki nem beszélt a kritikán aluli hősökről. Cheesy
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Győri Barbara összes hozzászólása (182 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 » Fel