37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Fülöp Félix összes hozzászólása (25 darab)

Oldalak: [1] Le
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2012. december 28. 17:45 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Szépen szálingózott a hó, és Félix szorosabbra húzta magán a kabátot. Oldalra sandított a testvérére, miközben azzal játszott, hogy a kilégzés közben képződött párából próbált értékelhet karikákat fújni.
- Szerinted milyen lesz? - kérdezte Farkast, akivel annyira hasonlítottak egymásra, mint két tojás. Félix gyakran vicceslődött azzal, hogy a szüleik különös gyönyört lelhettek az alliteráció okozta örömökben, mire az apjuk rendszerint megjegyezte, hogy legközelebb, talán egy egészz X-nyi gyereket össze fognak tudni hozni. Ez persze jóval hitelesebben hatott volna, ha jó pár évvel korábban nem jelentette volna ki a felesége faggatására, hogy köszöni szépen, neki két gyerek több, mint elég. Az informatikus anya volt az, aki elkezdte az ikreket viccesen F1-nek és F2-nek becézni (mikor Félix megtudta, hogy az F1-gyel segítséget lehet kérni a számítógépen, egész megalapozottnak látta ezt a logikai kapcsolatot!), de nem engedett, mikor az ikrek szóvá tették, hogy ez esetben egészen F12-ig kellene menniük, így nem lettek Flórák és Fannik a családban.
- Nem értem, miért vagyunk megint külön házban... - morogta. Igaz, Új-Zélandon sem egy házba kerültek, de ugye a remény hal meg utoljára. És bár Félix nem ismerte volna be, örült volna, ha kicsit közelebb van hozzá a segítség. Persze, csak a biztonság kedvéért.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2012. december 28. 21:58 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Kettejük közül Farkas volt az, aki a nevéhez egy cseppet sem méltó módon, többnyire birka türelemmel kezelte a dolgokat, míg Félix egy kiskutyához hasonló lelkesedéssel vetette bele magát a felfedeznivalókba. Persze, Farkas nyugalma és éleslátása jól jött, mikor éppen azokat a csínyeket tervezték meg, amik révén hírhedtek lettek.
- Az azt is jelenti, hogy sok eldugodt, felfedezni való terület van, nem? - vigyorgott a tesójára. Egész kellemes hangulatot árasztott a grandiózus kastély - a sötétben inkább szellemkastélynak hatott, de a horrorfilmek is kellemesek, a szó bizonyos értelmében.
- Kinézném belőlük! - dohogott Farkas ötletére. A szüleik elég rutinossá váltak az ikrek dolgainak kezelésében az elmúlt évek alatt.
A kapuhoz érve Farkas vette át a vezetést, és Félix engedelmesen baktatott a nyomában, miközben a körülöttük lévő területet vette szemügyre.
- Hát egy ekkora helyhez minimum egy térkép járna - felelte. A Bagolykő közel sem hasonlított az előző iskolára, ahol az elmúlt két évet töltötték. A kisebb varázsló populáció miatt Új-Zélandon nem volt szükség ekkora iskolákra, de mindenki ismerte a másikat - és persze az ikreket is ismerte mindenki. Sűrűn látogatták az igazgatói irodát is, de csak azért, mert Jenny Gellent, az igazgatónőt olyannyira tüneményesnek találták.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2012. december 30. 15:45 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Az iker-nyelv mindig is nagy könnyebbséget jelentett a fiúknak, mikor egymással kellett beszélniük, és Félix a mai napig nem értette, a szüleik hogyan nem sajátították el ezt a nyelvet. Mármint az apjuk négy nyelven beszélő diplomata, az ég szerelmére, az anyjuk meg informatikusként folyamatosan rendszerekben gondolkozik, tehát minden lehetőség adott volt számukra, hogy megtanulják az ikrek által kifejlesztett közös nyelvet.
Mivel a kapu nem nyílt ki, Félix a kaput vette szemügyre: refelxből azt próbálta kitalálni, milyen gyorsan és milyen technikával tudnának átmászni rajta. Az még sosem ártott, ha volt B-terv is, ugyebár. Aztán a nyakába pakolt hómennyiség egy pillanat alatt kitörölte a matematikai-fizikai számításokat a fejéből és tüstént a tesója nyomába eredt. Szerencsére Farkasnak nem volt még annyi előnye, így Félix viszonylag gyorsan behozta, és rávetette magát. Pillanatokon belül mind a ketten a földön fetrengtek (igen, anyukájuk megtanította nekik az első benyomás fontosságát, csak egyelőre annál minden fontosabb volt nekik: akkor az, hogy temperával összekenjék a másikat, most pedig a megtorlás!), és megpróbálták "hóbaölni" a másikat.
Mikor Félix úgy ítélte, eléggé bosszút állt, legördült a bátyjáról (akkor épp ő volt felül, de az esetleges külső szemlélők jól láthatták, hogy kiegyensúlyozott kűzdelem volt), és elterült mellette a hóban. Pár pillanatig semelyikük nem törte meg a csendet, majd Félix a tesójára nézett, és vigorogva közölte:
- Még az alsógatyám is latyakos lett, remélem, örülsz -
Mindjárt bemennek a kastélyba, mindjárt, csak előbb valaki kaparja őket össze a földről - lehetőleg még azelőtt, hogy mindketten begyűjtenek egy kiadós tüdőgyulladást.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2012. december 31. 13:00 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Miután kibunyózták magukat, és mindkét fiú úgy nézett ki, mint egy ázott, csapzott, zilált kutya, Farkas összekaparta magát, és Félixet is a földről (bár az utóbbi nem lelkesedett túlzottan a mozgás gondolatára), és némi lelkesítő beszéd után (welcome drink, helló) elindultak az épületbe. Az ajtó hatalmas szárnyai hatalmas dörrenéssel csapódtak ki, ám szerencsére senki nem volt a közelben, aki megróhatta volna őket a látványos bevonulásért. Az ikrek tétován álltak az ajtóban, közben pedig a szél egyre több havat hordott be.
- Asszem, be kéne zárni... - kapott észbe a fiatalabb iker, és elindult az ajtó hozzá közelebbi szárnya felé abban a reményben, hogy Farkas majd intézi a másikat. Meleg ugyan nem lett ettől, de ha már Félix mozgásba lendült, nem kellett félteni.
- Nézd! - kiáltotta, ahogy odaszökelt a kirakott kupákhoz, majd a tesójához fordult - Találhattak volna ezeknek valami biztonságosabb helyet is.
Megrázta a fejét, hogy a rosszallását kifejezze, aztán kicsit erősebben rázta, hátha ki tudja szedni a szeméből az előre olvadt hajtincseket. Mikor nem ment, akkor a kezével besegített. Mikor újra kilátott, tekintetével végigpásztázta a kihalt csarnokot:
- Nem hogy welcome drink, de még fogadó bizottság sem jár? Biztos jó helyen vagyunk?
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2012. december 31. 15:04 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Farkas felvetésére ijedten nézett fel ő is. Brr... borzasztó ötlet, rossz belegondolni is!
- Hát, remélem, nem ez a helyzet, de ha mégis ... - itt kicsit megakadt, hogy mivel is nyugtassa meg mindkettejüket. Mondhatta volna, hogy ők mindig itt vannak egymásnak, de ezt ennyi év után mindkét iker szó nélkül is tudta, és amúgy is hatásosabb lett volna, ha nem két külön házban vannak elhelyezve. - akkor hazamegyünk! - fejezte be végül diadalmasan a mondatot. Szinte látta a lelki szemei előtt, hogy ketten együtt gyalog nekivágnak a hazaútnak, dacolnak az elemekkel, és egyszer csak beállítanak a nélkülük oly' csendes lakásba, ahol a szüleik magányosan szomorkodnak csak. Jó volt belegondolni, hogy ez a lehetőség mindig adott.
- Úgy gondolod, hogy jártak, nem? - vonta fel némileg provokatívan a szemöldökét, majd a bátyjára vigyorgott. Nem voltak az ész nélküli rongálás hívei, de Félix csőrét nagyon piszkálta, hogy tényleg ennyire senkit nem érdekel, hogy megérkeztek. De majd ők bemutatják magukat, ne féljen senki!
- Ó, oké, vacsora, király. De hol? - lelkesedett ő is. Igen, a káosz-botrány jövő hajlandó volt elnapolni vagy esetleg teljesen törölni a napi rendről egy kiadós adag vacsora függvényében.
- Semmit nem hallok. Szerinted induljunk el spontán valamerre? Esetleg szórjunk ki morzsákat, hogy visszataláljunk is?
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 1. 18:02 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Nem tehetett róla, muszáj volt hangosan nevetnie Farkas elképesztő ötletein.
- Varázsló-kommandó? Király ötlet, tesó! Amint sikerült megtalálnunk a bőröndünket, neki is foghatunk a szervezet megalapításának! Mert koszos alsóban mégsem lenne hozzánk méltó világmegváltó terveket szőni, nemde? - lapogatta meg Farkas vállát, amiért az ilyen remek ötlettel rukkolt elő.
- Ha nem tudják, hogy ki volt az, nem lehet felelőségre vonni a tettest. Ezt már igazán tudhatnád - nézett provokatívan a bátyjára. Az, hogy meg kellene változniuk? Szóba sem jöhetett! Úgy voltak jók, ahogy voltak!
- Nem hiszem, hogy morzsákkal jól laknál, ha annyira éhes vagy, mint én! Én ugyanis egy egész orrszarvút meg bírnék enni! - felelte, miközben ő is a lehetséges irányokat vette szemügyre.
- Tőlem megindulhatunk felfelé, de ha elveszünk, a te hibád lesz! - tette hozzá, majd elkezdett felfelé mászni a lépcsőkön. A szőnyeg miatt tette le erre a voksát, de azért megnyugtatta volna, ha valahogy legalább valami nyomot hagyhatnak maguk után. A latyakot leszámítva.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 2. 11:59 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Miután kijöttek a tesemből, Félix félve nézett körül: mi van, ha minden megváltozott, míg ők bent voltak? Szerencsére semmi ilyesmi nem történt, a padlón a szőnyeg ugyanaz volt, a szobrok ugyanúgy álltak, és egy kósza lélek nem sok, annyi sem került elő.
- Hát, mondjuk erre mehetnénk - intett tétován jobbra, és jobb ötlet hiányában az ikrek vélül megindultak arra. Félix a szokrokat vette szemügyre:
- Miért van ezekből ennyi? Úgy érzem magam, mintha megfigyelnének... lehet, hogy van bennük megfigyelőkamera? - vonta fel a szemöldökét kíváncsian, ahogy lecövekelt az egyik elé, hogy jobban szemügyre vegye a páncélos alakot.
- Tisztára úgy érzem magam, mintha egy rossz kémfilmben lennénk - mondta. Aztán közelebb lépett a bádogemberhez és megkocogtatta a sípcsontját: nem túl meglepő módon, fémesen visszhangzott. Aztán továbblépett, ezúttal egy kép elé lépve.
- Lehet, nem is egy iskolában vagyunk, hanem egy múzeumban - tette szóvá, ahogy közelebb hajolt a képhez, hogy jobban szemügyre vegye. Miután a következő percet is ott töltötte, úgy döntött, segítséget kér:
- F, gyere egy kicsit. Olyan fura ez a fa... mintha a fele másmilyen lenne, mármint... na, inkább nézd meg! - mondta, és odabökött, ahol az erdő szélén álló különálló fa volt látható a képen. A vékony barna törzs mögött itt-ott valami fekete tülemkedett ki oldalra. Furcsa ízlése lehetett a festőnek.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 3. 19:31 Ugrás a poszthoz

TESÓ

A felfedezés újdonsága még tartott: a korgó gyomor ellenére is elég lelkesek voltak még, bár az anyjuk volt a megmondhatója, mennyire gyorsan kezelhetetlenné váltak, ha nem táplálkozhattak rendszeresen.
- Most, hogy mondod, tök szívás! Megígértem Benjinek, hogy rendszeresen jelentkezünk majd, de valaki elmondhatná, mégis hogyan, mert az sms tutira nem opció - duzzogott, miután eszébe jutott ez az incidens. Új-Zélandon az egyik cseles felsőbbéves megbűvölte a telefonjukat az első napon (mert ennyire királyok az ottani emberek, ezt nektek nyamvadt, fogadásképtelen Bagolykő!), és az ott szerencsére gond nélkül működött a továbbiakban. Sajnos, itt viszont nem, pedig az ikrek megpróbáltak mindent a telefonok újraindításától a SIM-kártyák kiszedésén át, mégsem történt semmi. Ami Benjit illeti, ő az egyik legjobb barátjuk volt az előző suliban. Nem csak barát, de Félix szobatársa is, és két év egy légtérben könnyedén összekovácsolja az embereket, akár akarják, akár nem.
- Ha manót találsz, el ne engedd! - nézett provokatívan Farkasra, hogy neki is egyértelmű legyen biztosan, a manók tudhatják az univerzum, a világmindenség meg mindenre a választ (42 - remélem, mindenki tudta, a manóktól függetlenül is!) - azaz jelen helyzetben, hogy hol szerezhetnek kaját!
Aztán a képet vették szemügyre.
- Nem is értem, miért aggatnak ki mindenféle selejtet - vonta meg Félix is a vállát, majd otthagyta a képet, és tovább indult.
- Mi a vihar lehet az a gemmológia? - töprengett félhangosan, ahogy elért a következő ajtóig. - Szerinted érdemes ide benéznünk?
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 8. 20:06 Ugrás a poszthoz

TESÓ

- Ha ilyen korán van takarodó, és ennyire kihalt az egész, akkor az egész sok lehetőséget biztosít nekünk - felelte félhangosan Farkasnak. Nem akarta, hogy valaki már most kiszagolja a jövőbeli (és jelenleg cseppet sem kidolgozott) terveiket, és örült volna, ha a tesója nyugodt marad. Valakinek a racionalitást is meg kellett testesítenije kettejük között, és Félix nem erről volt híres. A dolog űködhetett, mert Farkas akcióba lendült, és elkezdett valami lépcsőn lefelé haladni. Félixet túlzottan lekötötte, hogy a környezetüket vette szemügyre, így egyszer-kétszer meg is botlott az úton, de nem esett el - le is tarolta volna a bátyját, mint egy kuglibábut!
Végre bejutottak a konyhába. A két iker tátott szájjal nézte az eléjük táruló képet.
- Morgana - javította ki automatikusan Farkast. A muglik között mindenki Istenezett, a varázslóknál mindenki Merlinezett, Félix meg szeretett különcködni, így ő többnyire Morganázott. Meg amúgy is, női egyenjogúság, satöbbi. Az anyukájuk biztos jobban ki tudta volna fejteni ezeket a dolgokat.
A házimanók jelenléte azonban kizökkenti a fiúkat. Farkas teljesen el van hűlve és ez esetben Félix a logikusabb:
- És felháborít minket ez annyira, hogy ne akarjunk enni? - érdeklődik, ahogy szemügyre veszi az ikrét. Nem cukkolódásból kérdezi, valóban tudni akarja a választ. Kétség sem merülhet fel: ha Farkast zavarja a manó-dolog, akkor nem esznek. Ennyire egyszerű.
Utoljára módosította:Kahlil L. Rochard, 2013. január 28. 13:55
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 9. 19:52 Ugrás a poszthoz

TESÓ

- Ugyan már! Majd vadászunk magunknak egy sellőt, vagy valami... - próbált ötletelni, hogy legalább a jókedv látszatát megtartsa, és szerencsére erről eszébe jutott valami: - Emlékszel, mikor azt a mókust akartuk levadászni?!
Természetesen a mókus ép őrrel megúszta, mert az ikrek anyja időben hazaért, és megvédte a kis állatot. Ez vagy tíz évvel korábban volt, amikor éppen London környékén laktak. Félix a fejébe vette, hogy ha egy kis állat ennyire cuki, mint a mókus, akkor biztos, hogy finom is - Farkas pedig egyszerűbbnek találta haladni az árral.
Miután megvitatták a teológiát érintő kérdéseket is, jött a korgó gyomor kontra lelkiismeret. Maslow tudhatott valamit, mert Farkas sem tudott a manók jogai mellett érvelni üres gyomorral, így a két tesó a hűtő felé óvakodott, és az idősebb elkezdte kipakolni azt, illetve a tartalmát.
- Van egy kis lekó? Desszertnek kéne valami édes is - adta meg a feleletet a testvére kérdésére. Úgy tippelte, hogy két felvágottas kenyér után egy kis lekváros még igazán belefér az esti programba.
Rutinosan elkezdték a vacsorát gyártani, miközben Félix hangosan gondolkozott:
- A kaja-kérdést most megoldottuk, de nem hiszem, hogy sokáig tudnánk rántottán élni - utalt ezzel kettejük szegényes konyhai tudására, és hogy a továbbiakban az élelmezésük komoly problémába ütközhet. Örömmel lobbizott a manók jogaiért, de nem akart folyamatosan éhezni sem. Miközben ezen vívódott, méretes harapásokkal pusztította a közben elkészült szendvicset.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 19. 11:30 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Száraz ruhába bújva, szépen kisétáltak az eridonból. Félix végül azt a véleménye szerint ronda, de meleg, barna kötött pulcsit húzta fölülre, amit búcsúajándékként kaptak az előző iskolájukba. Ezt mind a ketten kedves ajándéknak gondolták, mert az új-zélandi télben legrosszabb esetben ment csak -1 fokig a hőmérő higanyszála, ám Magyarországon hidegebb idő is előfordulhatott. Megy talán egy egészen picikét honvágya is volt.
- O-ó! - nézett kétségbeesetten a testvérére, mikor az feltette az ominózus kérdést. Persze, jókor merült fel Farkasban is a kérdés, miután az ajtó becsukódott már. Egy pár pillanatig ötlettelenül néztek egymásra, majd végül egy vállrántással letudták a dolgot (úgysem tudtak semmin változtatni), és elindultak. Pár lépés után Farkas egy fényképet varázsolt elő a farzsebéből, ahol hárman, Benjivel vigyorogtak a kamerába. Félix nosztalgikusan nézte a hármasukat: Benji göndör fürtjei éles kontrasztot adott az ikrek gravitációnak ellentmondó frizurájával.
- Persze! A tavalyi téli szünet előtti utolsó napon készült! Azért van rajtunk rövid gatya, meg Hawaii mintás ing. Ú, ez pont az a nap volt szerintem, amkor megpróbáltuk eladni az új tanárnak, hogy Benji a harmadik iker! - nevetett fel a gondolatra. Természetesen senki nem hitt nekik, de hatalmas nevetések forrása volt a képtelen ötlet. Még mindig furcsa volt belegondolnia, hogy ott pont fordítva vannak az évszakok és az időjárás, mint Magyarországon. Az ikrek a nosztalgiázás közben számos folyosón és sarkon áthaladtak. Most éppen valami kupisabb helyszínen voltak. Legalábbis erre utalt, hogy a földön három pergamenlap feküdt, rajtuk az az utasítás, hogy csak a lapokra lehet lépni, ha tovább akarnak jutni. Természetesen Félix azonnal ráállt a középsőre, és azt várta, hogy Farkas besoroljon elé (ő volt az elsőszülött, vagy mi a fene!), hogy aztán előre adhassa a hátsó lapot neki és léphessenek előre.
- Fura hely ez, de tetszik - állapította meg.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 21. 21:26 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Az ikerek, csak úgy mind a jelszó-sosem tudása okozta kétségbeesésen, az emlékezés okozta boldog-szomorú perceken is hamar túlléptek. Az egyikkel kapcsolatban nem tudtak mit tenni, a másikkal kapcsolatban pedig Félix gyorsan eldöntötte, hogy amint lehetősége lesz, ír Benjinek, már persze, ha még ebben az életben megtalálják a bagolyházat, ami szigorúan csak Farkas ágyának és a cuccainak megtalálása után következhetett a fontossági listán.
Hamarosan aztán papírokkal haladtak előre, Félix élvezte is a játékot, ám nem figyelte merre mennek, mert túlzottan lekötötte, hogy kiszedje a lapokat a ragacsból. Csak akkor tűnt fel számára, hogy valami nincs rendben, mikor erre Farkas felhívta a figyelmét. Megálltak és egymás felé fordulva számbavették az opcióikat:
- Levegőben talán... megfussunk egy Mobiliarbust vagy egy Mobilicorpust? - vonta fel kíváncsian a szemöldökét, miután arra jutott, hogy a földön nem nagyon tudnak haladni a jelen pillanatban. Az elsőt gond nélkül végre tudták hajtani, de a lap a levegőben tartása úgy, hogy a másikuk rajta állt, lehet, hogy kicsit nagyszabású feladat lett volna. A Mobilicorpusnál meg nem mindig volt 100%-os a siker, még nem volt elég gyakorlatuk benne, pedig sokat gyakorolták!
- Ú, vagy "kitakaríthatnánk" kicsit! - lelkesült be az újabb ötlettől, miközben Farkas csöndben méregette a lehetőségeiket. Nyilvánvalóan a folyosó vízzel való elárasztására gondolt. Az ötletet az a kósza remény inspirálta, hogy a víz viszonylag jó oldószer.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 24. 19:37 Ugrás a poszthoz

TESÓ

Farkas vevő volt minden elvetemült ötletére (hiszen logikusan belegondolva, teljesen kizárt volt, hogy a két varázslat közül bármelyik bevállhat nekik, de Félix sosem fogadott el semmit készen, akár a falnak is fejjel nekirohant, ha ellenőrizni akarta, hogy elég kemény-e, elvégre az ember logikusan belegondolva nem lehet képes varázsolni), így először a mobiliarbusszal próbálkoztak. Farkas félrelépését Félix annyira viccesnek találta, hogy kétrét görnyedt a nevetéstől, amitől viszont ő is a földön kötött ki. Miután végre, teljesen festékesen újra felkászálódtak, megpróbálták egymást lebegtetni, de számottevő siker nélkül.
A második típusú ötlet sem váltott ki jelentős tiltakozást Farkasból, így elvégezték a lepergető bűbájt, majd háromig számolva kilőtték az első varázslatokat. Miután a vízcseppek földet értek, egyszerűen felszívódtak, és semmi változás nem történt. Még kétszer próbálkoztak, egyre tanácstalanabb tekintettel pislogva egymásra, de aztán leeresztették a pálcákat.
- Szerintem most csináltunk medencét az alattunk lévő teremből, bármi volt is eredetileg az - vigyorodott el Félix. Igaz, az elképzelt medence őket nem segítette ki, de király volt a tudat, hogy már az első csínyt megejtették.
- Nekem egyelőre nincs más ötletem. Neked? - fordult a tesója felé újra. A tudata mélyén egy újabb gondolat kezdett formát önteni, de még nem volt elég szilárd ahhoz, hogy használni is tudják.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. január 30. 17:55 Ugrás a poszthoz

TESÓ

- Ha alattunk van a hálószobád, lehet valami masszív törő átok kellene inkább nekünk - vigyorodott el kissé egy vállvonás kiséretében, amivel azt kívánta jelezni, hogy más lehetőségük nem is nagyon van amúgy se. Ha tényleg ott a hálószoba és megállt a víz is, akkor legalább egy medencébe érkeznek: stílusosan bomba-ugrással, persze! Félix a körülöttük lévő folyosót vette szemügyre, és csak akkor fordult az ikre felé, amikor az idősebb Fülöp gyerek számon kérte rajta a kinézetét, ekkor azonban ő is bezsált a tükrös megoldásba, így egyszerre igazították meg a másik ruháit és haját. Az eredmény két egyre maszatosabb-színesebb ikerfiú lett.
- Én is punknak nézek ki? - viccelődött kicsit, aztán jobban szemügyre vette a saját művét a tesója fején - Lehet, el kéne gondolkoznunk valami színesebb imidzsen. Nekem egészen tetszik ez a kék - bökött Farkas haja felé, ahol a szivárvány összes zsíne ott pompázott, bár igazából neki az ott lévő összes szín tetszett, ha jobban belegondolt.
Közben igyekezett megfontolni Farkas ötletét is. Szerencsére egy rugóra járt az agyuk - ez amolyan iker-dolog volt - , és Farkas ötletétől eszébe jutott az a gondolatocska, amit korábban nem tudott felidézni.
- Vagy lehet, egyszerűen hátrafelé kéne haladnunk! Sőt! Egyszerre a kettőt! - nevetett fel, mint aki valóban megoldotta a rejtélyt. Abba azonban még nem gondolt bele, hogy ha vissza is jutnak a folyosó elejére, attól még egyáltalán nem jutottak előre.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. május 18. 19:43 Ugrás a poszthoz

Tesó

Félix fintorogva nyit be a terembe. Természetesen megint összekeverték Farkassal. Máskor az ilyesmin jót szokott derülni, de most fáj a feje, mert kialvatlan és kissé rosszul érintette, hogy a folyosón elkapta egy számára ismeretlen tanár, leüvöltötte a fejét, amiért rosszul teljesített a MitVall vizsgán, majd gyakorlatilag beráncigálta ebbe a terembe, hogy "márpedig innen addig fel nem állsz, míg meg nem tanulsz mindent az európai mitológiákról!" és a továbbra is ismeretlen tanár (mégis mi van az emberekkel ebben a kastélyban, hogy még a bemutatkozásra sem veszik a fáradtságot?! - A tanár nyilván ismerte Farkast és feltételezte, hogy őt kapta el, így számára fölöslegesnek tűnt a bemutatkozás. - a szerk.) Félix elé rakott egy legalább ezer oldalas, poros könyvet. Az ifjabb Fülöp megpróbált tiltakozni, de cserébe olyan pillantást kapott, ami egy pillanat alatt elhallgattatta, így csöndben, és szokatlanul megszeppenve húzta maga elé a könyvet, majd sóhajtva felcsapta. Negyedóra múlva még mindig a bevezetést "olvasta" - gyakorlatilag csak meredt az ötödik oldalra, és megpróbált rájönni, hogy hogy jár jobban; ha A) megtanulja a dolgokat és levizsgázik Farkas helyett, vagy B) ha megszökik innen (ez komoly tervet igényelt, lévén, hogy az ominózus tanár két sorral arrébb, az egyik fotelben foglalt helyet Félix mögött abban a reményben, hogy ez tanulásra ösztönzi majd az eltévelyedett diákot), vagy C) az asztalra borulva alszik egyet abban a reményben, hogy ez legalább majd elmulasztja a fejfájását. Mielőtt meghozhatta volna a döntését, az ajtó hangos durranással csapódott ki, és mindenki - Félixet és a professzort is beleértve - meglepetten kapta oda a fejét. Az egyetlen különbség az volt, hogy Félix arcán remény, a tanárén rosszallás látszott.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. június 3. 21:23 Ugrás a poszthoz

Tesóm

Félix gondolatban éppen ott tartott, hogy vajon, az asztal szélével le tudná-e reszelni a haját, és ha igen, vajon mennyi idő alatt tudna belőle kötelet fonni. Ugyanis annál kreatívabb ötlet nem jutott eszábe, hogy egy óvatlan pillanatban megkíséreljen kimászni az ablakon. Szerencsére ilyen mértékű reakciókra nem volt szükség, így sem Félix haja, sem az egója nem sínylette meg az üldögélést. Farkas ugyanis egy figyelemfelkeltő hanghatással tette emlékezetessé a belépőjét. A fiatalabb iker boldogan üdvözölte a felmentő sereget, bár közel sem annyira, mint szíve szerint tette volna. Félix szeretett volna felüvöltve indiántáncot járni, de a mufurc tanár arckifejezése láttán bent ragadt benne a szusz is, moccanni sem mert, csak a tekintete ugrált Farkas és a tanár között. A tesója szerencsére akcióba lépett, és közelebb óvakodott a Rémhez, sőt, be is mutatkozott neki!
Egy hosszú, és néma perc telt el, miközben a szobában lévő minden jelenlévő egy évet öregedett. Aztán még egy perc, és egyben öt év telt el. Félix szinte érezte, hogy szivárog ki a kék hajszálaiból a festék, és hogy őszül meg. Mikor nem bírta tovább, lassan, céltudatos lassúsággal elkezdte mozgatni a végtagjait: hátrább csúsztatta a székét, felemelkedett ültéből, majd apró lépésekkel, feltűnésmentesen (haha, mintha ez lehetséges lenne egy ilyen szituációban!) a testvére mellé óvakodott. Bajban össze kell tartani, ezt megtanulták az anyjuktól - ennek az összetartásnak számos baleset áldozatául esett vázának a cserepeit szedegették már össze síri csendben, kettesben. Így igazán ösztönszerű cselekedett volt ez Félix részéről. Az odaérkezése mintha csak robbantotta volna a tanárt, akinek egy szempillantás alatt vörös lett a feje, és az ikrek arcába hajolva üvölteni kezdett velük arról, hogy hogyan képzelik ők ezt, és hogy a feljebbvalójuk félrevezetése súlyos sértés az iskola hagyományainak, és a többi, és a többi. Talán az első percekben Félix is megszeppent, de ahogy teltek a percek, úgy szedte össze magát a fiú is. Bűnbánóan nézte a cipője orrát, csakhogy közben a szája sarkában egy csúfondáros mosoly ült.
A tanér azonban megelégelte a monológot, így egyszerűen megragadta a fiúk fülét (aú!) és szinkronban húzta ki őket a szobából azzal a szöveggel, hogy majd ő talál valamit, amivel jóvátehetik ezt a szarvas hibát! Félix pedig, aki hagyta volna még az első dolgokat elsiklani, ebben a percben elkönyvelte, hogy ezért a viselkedésért bosszút áll. Vajon Farkas hajlandó segíteni?
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. november 2. 20:42 Ugrás a poszthoz

HALLOWEEN, 3. csapat

Jó ötletnek tűnt kicsit kimozdulni a kastélyból, és az ikrek úgy gondolták, kicsit kibővítik az ismerőseik körét, szóval ez az este az úgy nevezett win-win szituációnak ígérkezett. A bemutatkozásokon gyorsan túlestek, és a DÖK képviselője gyorsan elmondta a feladatot. Szerencsére Caius magához ragadta a vezetést, és tudatta a többiekkel is a feladatot. Első pillantásra látszott, hogy őt is megakasztották az intrukciók, és Félix sem érezte jobban képben magát. A homlokát ráncolva pislogot a tükörképére, majd elvigyorodott, és átvette Caiustól a pennát, és lefirkantotta a saját három sorát.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. december 7. 12:20 Ugrás a poszthoz

Bátyám

Annak ellenére, hogy Farkas minden lehetséges módon kerülte Félixet, a fiatalabb fiú kreatív volt és kitartó, így alkalmanként láthatta a testvére elsuhanó, gravitációnak ellentmondó frizuráját. Persze ez messze nem volt elég Félixnek, így aztán kénytelen volt egyéb módon érintkezni a rendesebbik felével. Ebben segített neki az üzenetküldő rendszer, és meglepő módon Benji is. Félix megírta neki, hogy mennyire hiányolja a testvérét, és hogy miket mondana neki, ha el tudná érni, és meglepő módon a következő, Új-Zélandról érkezett válaszlevélben ott volt Farkas válasza is, nem csak Benjié! Aztán az egész bújócskázás új ötletet adott Félixnek, így ahányszor a Navine felé kanyarodott, hagyott valami üzenetet Farkas ágyán vagy asztalán, és persze a karácsonyi készülődés jegyében olykor mézeskalácsot, szaloncukrot vagy mandarint is csempészett oda. Erre aztán Farkas is hasonlóan reagált, így rendszerint Félix cuccai között is rejtőztek ilyen apró meglepetések, amik elviselhetőbbé tették az elmúlt napokat.
De ma reggel végre véget ért a kényszer-szünet! Az eridonos tetőtől-talpig piros hacukába bújt, és miután felállította a haját, felapplikált mögé egy Mikulás satyakot is. Aztán a szobatársai segítségével becsomagolta magát színes csomagolópapírba, úgy hogy csak a feje meg a lábai maradtak szabadon. Gil valamivel korábban leosont a nagyterembe, és Farkas közelébe, az asztal alá rejtette Félix ajándékát. Azt, hogy hogyan oldotta meg a feladatot, Félix nem tudta, mert ő még azzal volt elfoglalva, hogy megközelítse a Nagytermet: ki gondolta volna, hogy kéz nélkül ennyire megváltozik az ember egyensúlyérzéke?!
Szerencsére egyben leért, és miután egy levitás segített neki bejutni az ajtón, szép csöndben Farkas mögé lopakodott, és hátulról hozzádörgölte az arcát a testvére nyakának.
- Meglepetés!
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. december 11. 21:23 Ugrás a poszthoz

Bátyám

Félix nem gondolta volna, hogy ilyen tökéletesen sikerül majd a meglepetése - mert hát Farkas bármikor hátrapillanthatott volna, zörgött a csomagolópapír, és persze a teremben lévő összes diák lebukási forrás volt, valljuk be. Mindenesetre, Farkas nagyon örült a meglepinek, és alaposan megölelgette a testvérét, ám mivel nem csomagolta ki, Félix nem zavartatta magát különösebben, úgy, ahogy volt, becsomagolva leült az asztalhoz az ikre mellé.
- Micsoda mázli! - vigyorgott, majd folytatta: - De persze nyilván mindenki egy ikret akar karácsonyra.
Aztán Farkas jelezte, hogy mindjárt éhen pusztul, és elkezdte felhalmozni a bundáskenyereket a tányérjaikra.
- Digon - bólogatott lelkesen, majd miközben ő figyelemmel követte, Farkas határozott mozdulatait, az idősebb fiú enni kezdett.
- Tesó... - itt megvárta, míg Farkas rápillantott, majd szégyellősen elvigyorodott, és folytatta: - Asszem, segítened kéne.
A szóba jöhető lehetőségek a következők voltak: Farkas kibonthatta az "ajándékát", ezáltal Félix keze felszabadul, és meg tud reggelizni. Vagy érintetlenül hagyja a csomagolópapír borítást, és megeteti a másikat. Természetesen Farkas az utóbbit választotta. Így az egyszerűség kedvéért ketten ettek egy kenyeret: egy falat ide, egy oda. Farkas igyekezett igazságos maradni, és a kenyereket felváltva vette el a két tányérról.
- Narancslé? - kérdezte két falat között Farkast, mikor kezdett kicsit nehezére esni a nyelés. Közben Farkas előbányászott valamit, és megpróbálta kitalálni a funkcióját - nyilván közelében sem volt a Félix által kieszelt zseniális tervnek.
- Eredetileg arra gondoltam, hogy darabokban elpostázom neked az egész pénznyerőt darabokban, és karácsonyra majd megkapod a használati utasítást - magyarázta két falat között. Természetesen semmi ilyen terve nem volt, hiszen mégis honnan akasztott volna le egy egész pénznyerő automatát? - Természetesen ez a következő kihívásod része. Az egyik levitás lánynak vagy fiúnak kell virágként prezentálnod, miközben vagy szerelmet vallasz, vagy énekelsz neki. - vigyorgott galádul a bátyjára. Mióta átkerültek a Bagolykőbe, nem nagyon foglalkoztak ezzel a hagyománnyal, amit oly' szívesen űztek Új-Zélandon. De Félix úgy gondolta, ideje feléleszteni ezt a szép szokást, ami szerencsére eddig sosem durvult el - az egésznek az volt a célja, hogy feldobjanak vele valakit. Vagy, ha az illető nem volt vevő a humorukra, magukat mindenképpen jókedvre derítették ezekkel a kihívásokkal. Mivel utoljára Félixnek kellett a teljes új-zélandi tanári kart végigkínálnia saját készítésű sütikkel, miközben a Reszket a hold a tó vízén című magyar számot kellett gyönyörű tenor hangján zengenie végig - no, nem mintha a szöveget a két Fülöp testvéren kívül bárki értette volna! A végére azonban a közelben lévő emberek többsége megpróbálkozott legalább a refrénnel. Lényeg a lényeg, végre Farkas jött!
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. december 18. 20:10 Ugrás a poszthoz

Bratyóm

- Miről beszélsz?! - kérdezte teljesen felháborodva (már amennyire egy ember felháborodottnak tűnhet, egy bundáskenyér-csücsökkel a szájában!). - Gil segített benne, és szerintem tök pöpec lett!
Mármint Félix élő becsomagolása olyan jó lett, mint amennyire valami ennyire jó lehet. A papír legalábbis nem szakadt el sehol, és körbeérte a Fülöp gyereket, és ezzel a két ponttal így ő már elégedett is volt. Aztán a testvérek beszélgetése irányt váltott, és a kihívásra terelődött.
- Jorjah cukipofa volt! Emlékszel azokra a málnás muffinokra, amiket csak azért sütött, hogy levegyen a lábadról? - merengett el a fiatalabb iker. Őt nyilván sokkal jobban tűzbe hozta testvére rajongójának a sütési képessége, mint maga a fiú. Szegény Jorhah egyik Fülöpnek sem volt az esete - ami az ikrek szempontjából azért is volt jobb, mert ha összejöttek volna (bármelyikükkel), Jorjah mellett pillanatok alatt görögdinnyévé terebélyesedtek volna!
Az ajándékozás kapcsán Farkas végre nagy kegyesen megkönyörült a testvérén, és kihámozta csillogó jelmezéből, így Félix végre a saját kezeit használva leshette meg az ajándékát.
- Atyaég, ef, ezt nem hiszem el! - hajolt közelebb a jelvényhez, és ujját óvatosan végigfuttatta rajta. - Ezt meg honnan akasztottad le? Kőröz minket valaki?
Miután sikerült kellőképpen kigyönyörködnie magát a szép új ajándékában, Félix egy pillanatra eltünt az asztal alatt, ahol némi keresgélés után megtalálta a Gil által korábban lecsempészett ajándékot. Mivel Farkasnak az elmúlt időszakban nyoma sem volt, így Félix sokáig törte a fejét, mi is adjon neki. Csaknem festett egy önarcképet, hogy újra úgy érezze, megvan a másik fele. Végül ennél egy fokkal kevésbé művészi megoldás mellett döntött: az apró kis csomagban egy szépen megmunkált, régi karóra rejtőzött. Ezt még a nagyapjuktól örökölték pár éve, de eddig sosem tudták eldönteni, melyikük érdemli meg jobban. Mostantól hivatalosan is Farkasé volt.
- Vedd fel - sürgette a testvérét.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. december 20. 20:02 Ugrás a poszthoz

Tesó

Farkas igen gyorsan újratervezte az elméleti szituációt, és csaknem belátta, hogy Félixnek igaza van, ám aztán feltette az egyik legkardinálisabb kérdést:
- Ezt úgy mondod, mintha nem lehetne becsempészni egy palackot a lábamnál! - közölte tettetett felháborodottsággal. Persze a palackozós módszer sem oldana meg mindent, de szerencsére az ikrek nem tervezték továbbvinni az elvi vitát. Közben Farkas úgyis kicsomagolta az öccsét.
- Tudtam, hogy örülni fogsz neki! - vigyorgott a tesójára.
Aztán bár megállták, hogy ódát zengjenek azokhoz a mesés málnás muffinokhoz, mindössze egy hajszál választotta el az ikreket, hogy ne kezdjen folyni a nyáluk pusztán az emlékek hatására. Aztán az ajándékozás kicsit kizökkentette őket a merengésből.
- Ez fantasztikus! Képzeld csak el, micsoda lehetőségek rejlenek ebben! - csillogott a szeme lelkesen. Éjszakai szabad portyázások, a többiek utasítgatása - ez a világ legklasszabb ajándéka! Ezek után Félix is átadta a saját ajándékát.
- Naná hogy! Nem holmi Olcsó János vagyok - közölte, testvére meglepettségét látva. Farkas kellőképpen értékelte az ajándékot, de még közel sem annyira, mint amennyire kellett volna, figyelembe véve azokat a változtatásokat, amiket Félix eszközölt.
- És ez még nem minden! - igazi összeesküvőként közelebb hajolt a testvéréhez, hogy beavassa a titokba:
- Kicsit megszereltem. Ha megnyomod rajta ezt a pöcköt, felnyitja az óralapot. Az ottani felülettel tudsz nekem üzenni. - Farkas órája, amire a pálcája hegyével tudott üzenetet írni, a Félix nyakában lógó medállal volt összekötve. Így a jövőben elkerülhetik majd a magányos időszakokat, és remekül szórakoztathatják egymást az unalmasabb tanórák során is.
- Jól van. Melyikünkhöz akarsz menni?
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2013. december 26. 19:48 Ugrás a poszthoz

Tesó

A széllelbélelt ikerpár most egyetlen nap alatt próbálta kiélni az összes elmulasztott pillanatot. Egyszerre beszéltek három különböző dologról, dobálták egymást papír cetlikkel vagy csokis sütivel, és készültek a hazautazáshoz. Magyarán, szinte minden a szokásos mederben zajlott.
Farkas le volt nyűgözve az ajándékától, Félix viszont úgy döntött, elteszi későbbre az övét. A januárban visszaérkező diákok még kevésbé lesznek képben azzal, hogy ki a prefi és ki nem - legalábbis így okoskodott. Mire befejezték a becsomagolást, szépen felöltöztek, jó késő lett. A két fiú igyekezett nagyon kitenni magáért: a fehér szegélyes, szürke öltöny mellé Félix fehér inget és  csokornyakkendőt kötött, Farkas viszont szürke ing, és egyszerű nyakkendő mellett tette le a voksát. A kivételesen diszkét eleganciát választó fiúk végre egyszer jól megkülönböztethetőek voltak!
A terembe lépve Farkas azonnal magáévá tett egy csirkecombot, és azzal hadonászott. Félix krumplisalátát választott: így ketten kitettek egy teljes fogást!
- Hókirálynő, természetesen - felelte, mintha csak arra adta volna meg a választ, hogy mennyi kettő meg kettő. - Leszel a Hókirályom, dicső lovag? Szép a ruhád, meg a hajad.
Miután pukedlizve felkérte testvérét, és sikerült elintézniük a jelölésüket is, tovább sétáltak. Farkast biztos megihlette a kovászos uborka, ugyanis teljesen tűzbe jött a díszítés lehetőségétől.
- Nagyon szeretnék egy csillámporból alkotott karácsonyfát. Azt meg tudod oldani? - faggatta az ikrét, miközben melléállva az asztalon lévő dolgokat vette szemügyre. Még mindig ott volt a salátás tányér a kezében, így egyelőre nem ült le, mert alkotni úgyse tudott volna.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2014. január 12. 17:26 Ugrás a poszthoz

Bratyóm

Farkas gyorsan papírra véste a neveiket, és bepottyantotta a neveiket a megfelelő helyre. Innentől a két fiú komoly, méltóságteljes módon viselkedett, kart-karba öltve kölzlekedett - még a hajuk is jobban csillogot, a hirtelen elhatározástól. A Fülöp ikrek komolyan vették a jelölésüket, de Félix fejében egy apró hang megpróbálta felkészíteni az eridonost, hogy lehet, hogy nem fogják megnyerni a szavazást. Mármint egy ilyen nagy múltú, patináns kastélyban, ami tele volt szűklátókörű emberekkel, biztos lesznek páran, akik nem érhetik majd fel ésszel, hogy mennyire csodálatos a két testvér.
Félix elnyammogott a salátájával, miközben Farkas vadul dekorált. A fiatalabb fiú a körülöttük lévőket vette szemügyre. Farkas kérdése zökkentette ki csak.
- Fúú, szuper lett! - vigyorgott, ahogy közelebb hajolva szemügyre vette a csillámrengeteget, közben oda sem figyelve letette a tányérját az asztalra - és sikeresen belenyúlt a csillámporba. Értetlenül pislogott a kezére, aztán, gyorsan elvigyorodott, és a tiszta, bal kezével, megfogta Farkas arcát, és oldalra döntötte, majd a csillámos jobban egy csillagot pingált testvére orcájára.
- Na, így már mindjárt jobb - vigyorgott elégedetten. Közben a zeneváltás arra inspirálta Farkast, hogy táncba vigye az öccsét.
- Természetesen - bólintott elegánsan, ahogy elvonultak a parkettre. Az első szám kicsit pörgősebb volt, így ugrándozva indítottak - párszor egymást imitálták, aminek most is, mint mindig, nagy sikere volt a körülöttük táncolók körében.
A második szám viszont kicsit lassabb volt már, és a párok többsége nemes egyszerűséggel lassúzásra váltott. Félix megvonta a vállát, és a kezét nyújtotta Farkasnak. Először a hivatalos kéz tartással táncoltak, gondosan tartották a távolságot, de ez valahogy nem ment, így az egyik látványos pörgés után egyszerűen összeölelkeztek, és úgy táncoltak tovább. Így persze Félixre is került a Farkas arcán lévő csillámporból.
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
nyusziugrálós
Írta: 2015. április 6. 12:24
Ugrás a poszthoz

Alex

Egy külső szemlélő számára talán úgy tűnhetett, hogy Félix eszeveszetten rohangált fel s alá a kastélyban, de persze a külső szemlélők sosem tudtak semmit. A Fülöp ikrek a szokásos, éves húsvéti hajszájukat próbálták kivitelezni. Különböző versenyszámok voltak: festett tojással való futás, nyuszi simogatás, maratoni sonkaevés, tojás festés, vödör vízzel való locsolás, és a többi, és a többi.
Most éppen a nyuszi ugrások következtek soron, úgyhogy Fejetlenség folyosójára befordulva, Félix reflexből belekezdett a talárujjának a felhajtásába, hogy ne zavarja a feladat elvégzésében. Közben kiszúrta, hogy Alex is ott van – és szemmel láthatóan ő nem versenyez. Nyilván nem tudja, mi a jó.
-    Hé, Alex! – kiáltott oda a levitásnak. – Ugye, most nem csinálsz semmit?
Meg sem várta, hogy a szemüveges fiú válaszolhasson, vagy kibúvókat kereshessen, máris odasietett hozzá, és a szokásos lelkesedéssel magyarázni kezdett neki:
-    Most van a húsvéti hajsza, és ha más is csinálja velem, dupla pontot kapok. Szóval, ugye van kedved nyuszi-ugrásban végig jönni a folyosón? Vagy ha nem megy, jöhetsz béka-ügetésben is! Légyszi!
Nem aprózta el, bevetette a boci tekintetet is, és könyörgően csimpaszkodott Alex karjába, és feltűnés mentesen elkezdte a folyosó közepe felé húzni a srácot. Nincs vesztegetni való idő!
Fülöp Félix
INAKTÍV


Testvérben az erő!
RPG hsz: 72
Összes hsz: 146
Írta: 2015. április 6. 17:12 Ugrás a poszthoz

Alex

Félixet sosem zavarta, hogy kicsit nagyobb veszélyben van, mint általában. Mármint, ha az ember egy ikertestvérrel rendelkezik (és lobbizik egy kishúgért), akkor igazán sokszor megesnek az elesések, apróbb törések és vágások, kisebb-nagyobb bosszú rontások, s társai. Szóval az, hogy pont egy lehetetlen folyosón tervezett végigugrálni. De szerencsére legalább nem egyedül. Mert hogy Alex nem tiltakozott kézzel-lábbal, Félix őszinte örömére.
- Nagyon egyszerű. Így leguggolsz a földre, a kezed kicsit szélesebbre rakd - mondta, miközben illusztrálta is a dolgot. Aztán gyorsan megállította a tanulási folyamatot, hogy Alexnek is felhajtsa a talárját, nehogy összeakadjon ugrálás közben, és összekócolja a fogait.
- Szóval a kezeid mennek előre, aztán a lábaid, párosan minden, mint a nyusziknál - vigyorgott teljes erővel (és némileg mániákus fejjel) a Dolánszky gyerekre.
- Van kedved versenyezni, vagy menjünk együtt? - érdeklődött Alex tervei felől. Az eridonos nyilván nem bánt egy kis extra versenyt a versenyen belül, de úgy volt vele, hogy ha Alex jobban élvezi a közös mozgást, akkor ő aztán nem lesz semmi rossznak az elrontója. Már csak arra kell koncentrálnia, hogy a zsebeibe rejtett csokitojások épségben átvészeljék - ha sikerül majd eljutniuk a folyosó végére, Alex is kap majd egy hála-tojást.
- Hóó-rukk! Indulás! - adta ki a parancsot.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Fülöp Félix összes hozzászólása (25 darab)

Oldalak: [1] Fel