31. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Erdős K. I. Julianna összes RPG hozzászólása (76 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 » Le
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. november 27. 10:12 Ugrás a poszthoz

Véda

Az ebéd lassan fogyna, ha lenne már előtte valami. Érzetre egy egész évtized telik el, ami persze csupán pár másodpercet jelent. A kávé is megérkezik, extra adag koffeinnel, ami hamarosan már a nő gyomrában lotyog.
Édes felüdülés, Julianna csak lehunyja a szemét, és élvezi az ízét, az illatát, mindenét, egészen addig, amíg vészjóslóan meg nem csikordul a gyomra. Akkor kissé lelombozva nyitja ki megint a szemét, és kezd el ebédelni. Egy kis meleg húsleves, a többi pedig még jócskán kérdéses lesz.
Nem is venne észre semmit, de reflexei neki is bekapcsolnak, és felnéz a tányértól. Egy kis gyermek, és édesanyja, az egyik kollegina foglal helyet mellette, és mivel nem hitte volna, hogy ennyire meglátszik rajta a dolog, csak rövidest összefoglalja.
- Sok a tennivaló. Egy hete nem alszom, úgy nagyon kb. Javítás, álmatlanság, ilyesmi, de most már tudnék pihenni. Viszont most meg nem lehet, szóval.... *Sóhajt* - Ördögi kerék.
Hangja egyszerre lemondó, és beletörődő, de a mosoly az arcán megjelenik, talán a kávénak, talán másnak hatására, maga sem tudja. A pici nagyon ellenne, talán édességgel, vagy valamivel, így hirtelen felindulásból elé nyújt egy cukorkának kinéző valamit, ami természetesen valami zöldségből készült csoda, amiket a manók örömest csinálgatnak éjjel, és nappal. Hát ez az életük.
Aztán visszafordul a nő felé.
- Kóstold meg a sodót. Valami isteni.
Mondja elismerően, miután egy kiskanállal vesz belőle, és elnyammogja. Lenyeli, elkezdi emészteni, amire még jobban megkívánja, de egy picit azért visszafogja magát. Valószínlűleg rosszul is lenne a sok kajától, ami egyszerre előtte van, meg egyébként is...
- És neked milyen visszarázódni az itteni életbe. A napirend, meg a nyüzsgés, meg ilyesmi. Bár a nyüzsgés úgy hiszem meglenne egyébként is, csak kicsit más formában.
Mosolyodik el, és tekint a gyerekre. Semmi kutakodást nem akar, csak érdeklődik, hiszen nem lehet egyszerű az, hogy valaki tanított, egy időre elment, és most visszajön. A visszarázódás sosem könnyű. Ezért van nála is az, hogy mindig ismétléssel kezdenek.
- És hogy van a két nagyobbik?
Teszi még hozzá, mert valahogy az is eszébe jut, hogy hallotta már, hogy két lány is van a családban, akik itt tanultak, de most fogalma sincs, hogy merre járnak, merre vannak. Vagy csak ő nem tudja, hogy kik is ők?
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. november 27. 17:47 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

Gyönyörű, napfényes délután köszöntött mindenkire, és mivel talán az utolsó ilyen alkalom ebben az évben a hideg előtt, így érdemes mindenkinek kihasználni a jó időt. Ezzel Julianna sincs másképp, hiszen mielőtt még észbe kapna, máris viszi a lába előre, lefelé, valamerre a faluban.
Egy ideig elnézelődik, a házak között sétál, kicsik, nagyok, tömbházak, meg társasházak, és ilyenek, kívül pedig nagyobb otthonok, szinte villák találhatóak meg. Érdekes egy felépítés a faluban, még ahhoz képest is, hogy varázslófalu.
Kiérve a gigantikus épületek közül, megpillant egy picurka tavacskát, aminek a partján valaki elég fiatalnak tűnő ült. Talán diák? Vagy valamelyik itteni lakos gyermeke?
Mivel egyelőre fogalma sincs, odasétál hozzá, és leheveredik.
- Szia! Nem gond, ha leülök, ugye?
Mosolyodik el, szinte megszokott már tőle, ahogy az is, hogy magát is diáknak tartja, és gyereknek. Mindenkivel így beszélget el, de legalábbis úgy, ahogy annak a kora megköveteli. Meg úgy is érzi magát. A mozgása is könnyed, és finom, már nem is rémlik neki a tegnapi fáradtság. Arca az izgalomtól kipirult, és ekkor pillant le a lány ölébe, ahol a könyv van. Már az első pillantásra felismeri, hiszen ő maga tanít ebből, de nem akar most nagyon az iskolára koncentrálni. Inkább élvezi a szabadságot, és a hétvégét, ahogy valószínűleg a lány is, akinek a neve nem igen rémlik neki. Egy biztos. Nem gyakorlatis. De majd úgyis rájön, hogy szólítsa, ha meg nem, majd megkérdezi.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. november 30. 17:37 Ugrás a poszthoz

Lori

Lori jóval előbb megérkezik a terembe, de nem véletlenül. Most, kivételesen van oka a tanárnak is, hogy egy cseppet később érjen oda, de ez nem publikus. És nem utolsó sorban nem is lényeg.
Amikor ő is megérkezik, csak némán áll, nem szól semmit, csak a lány reakcióit, és viselkedését figyeli, majd amikor már elégnek tűnik, akkor lépked még közelebb, és szólal meg a szokásos stílusban, és hangnemmel.
- Szép délutánt kívánok neked! De vágjunk bele. Ne haragudj, hogy elkéstem. Lássuk, mit hoztál mára.
Mosolyodik el, és a múltkori helyre csüccsen le. És bár elég kusza volt az első mondata, vagyis mondatösszessége, ettől függetlenül reméli, kivehető volt belőle a lényeg, és nem csak neki, hanem Loreleinak is. Ha pedig akar, akkor csak kérdezzen.
Miután leheveredik, máris előbukkantja a szokásos gömböt, most vízzel benne, és hagyja kibontakozni, és érvényesülni a lányt.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 12. 07:28 Ugrás a poszthoz

Enikő

Elsőre nem is rossz próbálkozás, bár az eredmény messze elmarad, mint amit el szeretne érni a lány. A víz meg sem mozdul, ugyanolyan sima marad, mint előtte. És bár csalódás érheti először Enikőt, tegyük hozzá, ez szokványos tud lenni, és az is, lévén senki nem születik profinak. És ezt nem csak a felnőttek tudják.
- Nem rossz próbálkozás, ha jól sejtem hullámokat akartál kelteni. Gyere segítek!
Int a fejével, és bár nem áll fel a helyéről, előtte ugyanúgy megjelenik a pici gömb. A kezébe veszi, és az ujjával, de csak eggyel, odaér a gömb mellé, azzal pontosan szemben, majd az ujját előre, és hátra ingatja, mintha terelné a vizet. Ezzel lehet ugyanis legkönnyebben a valóságban is hullámokat gerjeszteni.
- Próbáld meg, hogy úgy teszel, mintha az ujjaddal meglöknéd azt a vizet. És emellett jó, ha kitisztítod az elméd, és csak erre gondolsz. Előbb átvedd magadban, mit teszel, aztán merülj el magadban, "szedd" elő azt a mágiát a belsődből. Ehhez pedig az kell, hogy lemenj az elmédben, olyan mélyre, mint eddig sosem. Az energia, ami benned van, valahol ott szunnyad. Próbáld meg előhívni. Képzeld azt, hogy te vagy a víz. Minden, ami ő, az vagy te. És így próbáld meg!
Tanári instrukció vége, innentől tőle már csak a szokásos csend honol. A lányé a terep.

//Sikerül, kérdés, hogy mennyire, de ezt hagyd majd rám. Smiley //
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 12. 07:33 Ugrás a poszthoz

Lori

Az ismétlés a tudás anyja, a nem ismétlés meg, hát ezt ne is mondjuk ki...
Az viszont pozitívum, hogy vigyünk újat a régibe, és ezt tagadni is kár lenne. A gyakorlás meghozza majd úgyis a gyümölcsét, Lori kérése azonban picit szokatlan. Benne van a tanulási, és a cselekvés utáni vágy, és ez jó.
A tanárnő csak meghökkenve néz rá, mikor saját ötletét veti fel, de próba cseresznye.
- Biztos, hogy jó ötletnek találod?
Hangja egy kicsit bizonytalan, azonban utána szinte rögtön jön a fellelkesült, és gyermeki énje.
- Ahogy gondolod. Lássuk, mire mész vele.
A szemei kitágultak, vigyor, mosoly, pirospozsgás arc a helyén, már csak az kell, hogy lássa, mire fog menni Lori. És ha valahol a kettős folyamatnál elakadna, segít neki megtartani a vizet, hogy csak a múltkori feladatra koncentrálhasson. De erről persze egy szót sem szól.


//Kiemelés tuti siker, akár egyedül csinálod, akár nem Cheesy
A gyakorlást te döntöd el, hogy milyen lesz, hiszen neked kellett gyakorolni Smiley //
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 12. 07:36 Ugrás a poszthoz

Ginnie

//Hát jócskán megkésve, de akkor most belevesszük a második órádat is //

A papír aláírva, jöhet a feladat. Miközben előkerül a gömb, máris hallatszik az utasítás.
- Nem szólok bele, mit fogsz csinálni, sem azt, hogy mit nem, vagy hogy csináld, vagy hogy ne. A feladatod annyi, hogy magadtól, saját erődből csinálj valamit a gömbben lévő vízzel, ami most itt lebeg az orrod előtt.
Nem sok, szinte semmi, de a feladat egyértelmű. És ugyanaz, mint a többieknél, így nincs hátrányban a lány. A többi pedig csak rajta múlik. Esetleg egy- két információt még elfogadhat.
- Nem kell nagy dologra gondolni. Kicsiben kezdjük. Elég, ha megmozdítod, vagy csak hullámokat képzel. Na de többet nem árulok el.
Mosolyodik el, majd innentől tényleg átadja neki a terepet.

//Döntést kérek rám bízni//
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 13. 10:50 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

Persze, persze leülhet, de azért maradjon csendben, hiszen ő most éppen olvas. A szeme még mindig elsiklik az anyagon, és valljuk be, nem is érdekli. Nem vallatóbizottság, hogy mindennek utánajárjon. És a diáknak ugyanúgy legyen meg a magánélete, és privátszférája, mint a tanároknak, és mindenki másnak.
Ezért nem is felel, hanem inkább csak leheveredik, és hallgat. Amíg a könyv csukódását nem hallja, a tájra mered, és arra a hideg, mégis kellemes nyugalomra ami most elárasztja. A bemutatkozás tőle elmarad, nem úgy, mint a lánytól, aki rögtön hadar. A tanerőt valami olyan keríti ettől hatalmába, hogy kellemetlenség, meg betanultság, és reflex.
Mindez szükségtelen, hiszen az óráján is látja a lányt, ott pedig ugye mindenki nevét tudja, és ismeri.
- Tudom. Már találkoztunk.
Mosolyodik el, és lehunyja a szemét. Fura egy nő. Egyszer csacsog, mintha szófo*ása lenne, máskor meg néma, mint a kietlen táj...
Ettől függetlenül most is próbál azért társalogni, egészen addig a pillanatig, míg meg nem borzong. Ekkor a kezeit maga köré fonja, és megdörzsöli a karját, ami talán a legjobban kitett testrésze a hidegnek, aztán a lányhoz is odafordul.
- Nem fázol?
Szemei kérdők, és tettre készek, azonban addig nem akar semmit sem csinálni, amíg a feltett kérdésre választ nem kap.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 17. 14:09 Ugrás a poszthoz

Lori

Egyedül emeli ki a lány vizet a helyéről, azonban a megtartás már cseppet sem annyira könnyű. Ebben egy pici segítségre szorul, de nem vészesen. A múltkori jéggé fagyasztás és az e közbeni gyakorlásnak köszönhetően azonban a haladás nagyon jó.
A víz mindössze pár másodperc alatt megfagy, ami nagynak tűnhet egy alig tíz centis gömbön, de pici egy egész felületen, mondjuk egy tavacskánál, azonban ne felejtsük el, hogy innen már csak gyakorolni kell a többit, és meglesz előbb utóbb az is. Miután a lány végzett, és megcsinálta a feladatot, semmi reakció, és dicséret nélkül, kiadja az újabb utasítást.
- A következő feladatod ugyanez lesz, egy picit nagyobban. A vizet, az egészét kell megfagyasztanod. A felület adott, a koncentrációnak nagyobbnak kell lennie, ahogy az odafigyelésnek, és minden egyébnek.
Csak a feladatot adja ki, semmi mást, majd megint csendben ül tovább, ezúttal a folyamot figyelve, kényelmesen a lábát maga mellett tartva, és megtámaszkodva a földön. Innentől megint Lorin a sor.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 17. 16:25 Ugrás a poszthoz

Enikő

A megállapítás, miszerint minden nehezen kezdődik, egyértelmű, és ezt bólintással is megerősíti, meg egy szelíd mosollyal. Aztán kiadja a feladatot, aminek első próbálkozása kudarccal végződik. De a kérdések, megállapítások helytállók, és témához illőek.
- Az a gömb, ahogy látod, tulajdonképpen nem gömb, hanem egy gömb alakú víztömeg, amit kiemeltünk a folyóvízből. Tekints rá, mintha sima víz lenne, semmi egyéb. Egy parányi részlete a természetnek.
A problémát természetesen érti a nő, így el is tudja mondani, mit is lehet tenni. Azonban van olyan, hogy nem feltétlen kell ragaszkodni az egyhez. Miért ne lehetne belőle kettő?
- De ha úgy könnyebbnek találod, és gondolod, átmehetünk a vízre, ami előtted hever, ebben a mederben, ezen a helyen, viszont ennél jóval több mindenre szükség van. Vagyis mennyiségben. Azért kezdenénk a kiemelt kis víztömeggel, mert könnyebb. De ha gondolod, akkor kezdhetsz nagyban is.
A választás Enikőé, nem fog beleszólni, hogy mit tesz. A feladat ugyanaz, a kérdés, hogy min fog próbálkozni.

//Ugyanaz a szabály, mint eddig  //
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 20. 15:59 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

Hideg van, és ezen semmi nem változtat. És hogy fázik- e a nő?
- Igen, én fázom.
Próbál elmosolyodni, de az ajka remegéstől, ami lassan már kocogássá erősödik, lassan már szólni sem tud. A kávét természetesen elfogadja, egy jó meleg ital mindig jól jön. Addig nagyjából semmit nem is fog fel, míg az első kortyot meg nem issza, és át nem járja a melegség.
- Köszönöm.
Mosolyodik el ismételten, majd másodpercekkel később egy kis láng gyullad, éled fel kettejük előtt. Melegít, és mindketten érezhetik a lángok simogatását, de a tűz csak lobog, nem is kell észrevenni. Az már csak ott lesz, amíg el nem mennek, és nem fogja engedni, hogy bármelyiküknek fázóssá váljon az érzete.
- Finom a kávé, köszönöm, tényleg. A receptet pedig kérem szépen.
Azt már nem teszi hozzá, hogy majd, de most már talán majd megoldódik a nyelve egy kicsit.
- Hogyan bírod ki ezt a hideg időt? De komolyan? Mindeni már fázik, és én is mondhatni, egész jól viselem a hűvöset, de ez már hideg.
Azt már nem mondja, hogy kik voltak a lány ősei, hiszen udvariatlanság lenne, de a hőháztartása az nagyon durván jó.
- Örülni fog neki majd a háziállatod, vagy a rokonaid, vagy...
Nem fejezi be a mondatot, nem gondol ő semmire sem. Minden esetre a hideg téli estéken majd jól fog jönni a melegsége, amikor alvásra kerül a sor, és ő fűteni fog, mint a kályha, a másik meg fázni fog, mert hideg van.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 25. 18:05 Ugrás a poszthoz

Ginnie

Látszik, ahogy pattanásig feszülnek az idegei Ginnie-nek, és ez nem is csoda, azonban ez nem fog most segíteni. Aztán jó, hogy szépen lassan ez elmúlik, és valami koncentrációvá fejlődik át, ami viszont már hasznos, és teljesen helyén való. Az első pár mozdulattól, amit az ujjával végez, semmi nem történik, azonban a következőre már igen. Enyhén, de megmozdul a víz a "gömbben", most már csak a gyakorlás kell majd.
- Ügyes. Lássuk, meddig bírsz elmenni ma. Csináld újra, de próbáld meg a pici hullámzást nagyokra fejleszteni.
Adja ki a fejlődés első szakaszára vonatkozó utasítást, majd megint csak vár, és nem mondd semmit, elvégre minden megvan, ami szükséges a sikeres gyakorlathoz. És ami még fontos: koncentráció, figyelem, erő előhívás. Most az utóbbi az, amire a hangsúlynak kerülnie kell.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 25. 18:21 Ugrás a poszthoz

Enikő

A döntés mindenképpen tiszteletben maradna, de azért valamiféle megkönnyebbülés tölti el a nőt is, hogy mégis az egyszerűbbel kezdjék. Gömbből kiindulva.
- Rendben, akkor tiéd a terep.
Mutat előre, maguk elé, mintha terítene, aztán csak figyel. A lány belenyúl a vízbe, ami a többiektől eltérően egy jó ötlet, azonban ugye ő nem mond semmit sem. Ezután próbálkozik meg a feladattal, ami nem olyan sokadjára, sikerül neki.
Erre ő is felderül kissé, de szinte rögtön folytatja is a mondókáját, és a tanítást.
- Ahogy látod, a vízzel nem könnyű dolgozni, ahogy egyik elemmel sem. Ami nagy szó, az az, hogy ilyen szépen megoldottad a feladatot. Az előtte való úgymond "energiafelvétel" egy jó ötlet, amire magam nem is gondoltam eddig. De úgy néz ki, hogy hasznos, hiszen nálad is tökéletesen működött. A következő dolgod annyi, hogy ezt megpróbálod erősíteni.
Egyet lendít a kezével, majd csettint, mire minden gondolat kitisztul, mindegyikük fejéből.
- Ahogy érzed, most a fejed tiszta, csak koncentrálnod kell, meg figyelni, és előhívni, ami benned van. Ezt megkeresni úgy tudod, hogyha egy pillanatra lehunyod a szemed, és úgy gondolkozol, mintha víz lennél. Összevissza ficánkolnál, és mindig mennél, mintha csobognál, és szaladnál. Próbáld meg megérezni magadban mindezt, és utána próbáld meg ismét a feladatot.
Próbál néhány tanácsot adni neki, aztán magára hagyja oly módon, hogy mutassa, hogy is megy ez.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 14. 13:55 Ugrás a poszthoz

Yooji

Mindenkinek megvan a maga eleme, és nem véletlenül az, ami. Emiatt megy egy piromágusnak jobban a tűzzel való munka, vagy földmágusnak a földdel való munka. Ahogy most Yooji-nak a levegővel való munka. A gyakorlatok, mindegyik, egytől egyig, tökéletesen mennek neki, a legtökéletesebb pedig ugyebár nem is kell kérdezni, a levegő. Elismerő tekintet, és egy hozzátartozó vidám, és boldog mosoly kúszik fel a nő arcára, aztán már haladnak is tovább.
- Szuper. Most, hogy ezzel is megvagy, megvagyunk, jön a következő fokozata mindennek. Gyerünk szavak nélkül, ergo, nonverbálisan. Nem lesz gond, nyugalom.
Próbál néhány biztató szót mondani, mielőtt a gömböket eltüntetné, majd szimpla, érintetleneket visszahozna. Közben folyamatosan figyelni fog, mint ahogy eddig, de most, az utolsó előtti feladatnál már mást is figyelni fog.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 14. 14:15 Ugrás a poszthoz

Zoé

A felhők feletti állapot nagyon is jó dolog, és talán még segíthet is. Ő is kénytelen nevetni mindezen, hiszen a jókedv, pláne ez, ragadós.
- Jól van. Örülök neki, de akkor most egy picit koncentráljunk a feladatra is!
Kéri meg, és máris ott van a gömb előtte, előttük, aztán ráhagyja, hogy csinálja, amit kell. A feladat közben erősen koncentrál, és úgy tűnik, tényleg segít neki a mostani állapota, hiszen mint aki jól végezte dolgát, az általa elképzelt esemény megvalósul, nem is akárhogyan. Ő is elismerően néz rá, és dicséri meg.
- Hm... szép munka. Akkor most olyat fogunk csinálni, amit eddig még nem. Ezt a gyakorlatot szépen begyakorlod még, hiszen messze nincs kész, és megtanulva a dolog. Azonban most rátérünk az órai anyagra, ami már a negyedikesek szintje. Az órán nyolc varázslatról volt szó, amire, reményeim szerint emlékszel. Fel tudnád nekem őket sorolni, és azt, hogy mire valók? Ha ezeket tudjuk, és átismételtük, akkor majd megkapod a következő feladatot.
Mosolyodik el, és most csak a válaszokat várja, arra a kérdésre, amit feltett. Nyolc ige, ami az elméleti órákon már elhangzott. Nem nehéz feladat, és így a lány azt is tudja bizonyítani, hogy márpedig ő igenis tanul.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 16. 13:31 Ugrás a poszthoz

Odett

A mostani első feladat nem nehéz, és a válaszok is szinte teljesen rendben vannak, egyet kivéve, ami kiegészítésre szorul.
- Meg tudod azt is mondani, hogy a Coloris, és Visibilis közt mi a különbség, ha van, akkor mi, ha nincs, akkor pedig mit érünk el vele?
Egy kis apróság, tényleg szinte csak belekötés, de hát ez van. Valamit tanulni is muszáj, a gyakorlatisoktól pedig elvárható, hogy minden csuklóból menjen. Ha végzett a lány a válasszal, és minden egyéb mostani feladattal, szinte látni az arcán a tettre készséget, azt, hogy bármit megtenne, hogy haladjon végre.
- Rendben, akkor lássunk hozzá. A feladatod az előbb felsorolt igék végrehajtása, amit ezeken mutathatsz meg.
A szavai nyomán felbukkan a lány előtt az a kilenc gömböcske, amiket fel kell használnia.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 22. 10:16 Ugrás a poszthoz

Odett

A helyeslés, és elismerés jeleként csak néhány vidám mosoly, meg bólintás, mondhatni fejhajtás Odett érdeme, aztán amikor a gömböcskék ismét megjelennek, és csinálni is kéne valamit, valami teljesen más reakció bukik ki belőle.
- Nem mi, hanem ki. És a ki, az te vagy. Nyugalom, menni fog.
Nem az lett neki mondva, hogy mindent fejből, és magától kell csinálni, hanem, hogy használja azokat az igéket, amiket megtanult az elméletek után. Ez pedig cseppet sem másabb, mint egy bűbájtan, vagy sötét varázslatok kivédése.
Ahogy beletörődni látszik, és csinálja, amit kell, szépen sorjában, minden gyakorlata tökéletes, és már pattanásig feszülnek az idegek, mikor az utolsó, levegő elemhez ér. Akkor aztán kipukkan a rózsaszín buborék, és Julianna kénytelen egy "He?"-t elereszteni.
- Akarom mondani, tessék?
Néz rá nagy szemekkel. Nem boldogul vele, vagy nem akar.
- Most nem akarsz vele boldogulni, vagy nem tudsz. Próbáltad már?
Kissé csalódott a hangja, de aztán előveszi a saját pálcáját, és megmutatja maga a két ige hatását. Előbb a Colorist, aztán a Visibilist.
- Ahogy látod, a colorisnál minden szín előfordul nagyjából, az élénksárgától a feketéig. Ennél annyit kell megtanulni, hogy melyik szín mit jelent. Ez pedig egyszerű. Minél sötétebb egy alkotóelem, annál mérgezőbb, vagy egészségtelenebb. Ezt értem azalatt, hogy a barna, sötétkék, sötétzöld, és fekete színeket kerülni kell. Nem ajánlatos ilyen légtérben tartózkodni. Ellenben a világoskék a víz molekulák színe, szóval itt is azért van mit tanulni.
Mosolyog, aztán jöhet a másik.
- A visibilis hasonló, azonban láthatod, hogy itt csak a fehér szín jelenik meg. Azt mutatja meg, hogy itt, a környezetünkben oxigén van javarészt. Ha ez más színű lenne, teszem azt kék, vagy sárga, akkor az azt jelenti, hogy nem oxigénből van a legtöbb a levegőben, tehát nem biztos, hogy számunkra jó ott lenni. Tehát a kettő közt csak annyi a különbség, hogy az egyiknél minden összetevőt színről színre megláthatsz, a másiknál pedig csak azt nézheted meg, hogy nagyjából milyen összetételű közegben vagy. Így már érted?
Mosolyodik el, közben nagyon is beleélve magát a szituációba, és ha valami ezután nem okés, akkor megmutatja majd, most viszont átadja a terepet a lánynak, hogy most rajta a sor. Két új gömböcske, benne levegővel.
- Akkor most lássuk, mennyire is értetted meg, amit kellett.
Mutat a gömbökre, és csak figyel.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 22. 10:23 Ugrás a poszthoz

Enikő

A lány utolsó tanulós évében járnak, legalábbis az alapképzésből, így a mostani, utolsó órán rengeteg feladatuk lesz.
Julianna már a teremben várja, köszön neki, bevezeti a helyére, ahol múltkor is voltak, majd bele is kezd.
- Remélem, a múlt alkalomtól fogva sikerült megnézni pár dolgot, mint az egész negyedikes tananyag, tehát az elemi mágiával foglalkozó igék például, hogy meghatározd, hogy mi elemi mágia, mi nonverbális, és utolszor, de nem legutolsó sorban, feszegetted a határaid. Ma sok dolgunk lesz, így kezdjünk is bele. Első feladat.
A mondatot kijelenti, szándékosan nem fejezi be teljesen, helyette jön a szokásos gömböcske, nyolc darab, minden elemi igére egy- egy, ahogy eddig már Odettnél, és Yoojinál is.
- Mutasd be vagy nonverbálisan, vagy kimondva, hogy mely igéket tanultuk a vízhez, tűzhöz, földhöz, levegőhöz. Levegőnél kettőt válassz ki, és azt csináld meg!
A feladat gyors, és mondhatni egyszerű, innentől pedig Enikőn a sor, hogy produkáljon.
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. február 4. 18:40 Ugrás a poszthoz

Odett

Az első izgalmak után jöhet az éles, a nehezebb feladat. Mikor a tűz, víz, és föld már kész van, jön a levegő, amivel kicsit megakad Odett. Pár utasítást kap, tippet, tanácsot, majd neki kell megcsinálnia a hallottak alapján.
A feladat tényleg nem könnyű, de meg tudja csinálni, méghozzá nagyon szépen, és ügyesen. Az egyik gömbben tiszta fehér köd gomolyog, vagyis úgy néz ki, mint a köd, a másikban pedig a fehértől a feketéig minden előfordul.
- Nos. A gömbben, hogy könnyebb legyen a feladat, minden elem megtalálható volt. De ebben a helyiségben sajnos ez nem működne. Itt, mivel távol vagyunk minden káros anyagtól, és itt vannak a növények, a fák, így csak az oxigént, széndioxidot, vizet, és esetleg egy kis port mutatna ki a varázslat. Szín szerint fehéret, kéket, szürkét, és egy cseppnyi világosbarnát.
Adja a magyarázatot, majd máris folytatja a beszédet, és talán nem fog tetszeni a most következő pár mondat a lánynak, azért próba, cseresznye.
- Na, akkor moooost, mindezt hangtalanul, ergo, nonverbálisan. Minden elemen. Koncentrálj, higgy magadban, és hívd elő magadból a mágiát!
Mosolyog rá biztatóan, aztán a gömbök eredeti helyzetükre állnak vissza. Sehol semmi szokatlan, csak a gömbök, bennük az anyagokkal.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 1. 17:59 Ugrás a poszthoz

Ginnie

A második itt töltött év legelső órája elé néz mindenki. Az elemisek közül Ginnie órája kezdődik leghamarabb, már rögtön az első tanítási napon, másodikán. Vagy legalábbis Julianna első tanítási napján.
Az idei év első napján, első óráján mindössze egy konkrét feladat van, az ismétlés. Erre már jó előre felkészülten jelenik meg a nő, kényelmes fekete talárjában, alatta pedig vízhatlan ruhákkal, mert bár irányítja a vizet, ahova most besétál, ennek ellenére nem árt az elővigyázatosság. Ő is köszönti a lányt, miközben az odasétál mellé, és leül vele szemben. Miután kényelmesen elhelyezkedett, akkor neki is láthatnak a dolgoknak.
- Nos. az idei évben legelőször egy picit ismétlünk, hogy felelevenítsük, ami az elmúlt tanévben volt. Nem jutottunk sokáig, így ezt most kell bepótolnunk. De előbb lássuk azt a vízfodrozást. Szépen, nyugodtan, nem kell sietni vele, időd van, míg ki nem csengetnek.
Vigyorodik el, csak hogy oldja a feszültséget, a gömb máris a szemük előtt, innentől Ginnie dolga pedig egyszer, mint az egyszer egy.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 1. 19:42 Ugrás a poszthoz

Ginnie

Egy rövidke beleegyező mozdulat, és már kezdődhet is a banzáj. Nem is akárhogy. Bár Ginnie nem haladt sokat előre, talán ez válik most kivételesen kicsit előnyére, hiszen a víz fodrozódása egyenletes, és pont jó. Közepesen erős, amilyen náluk az ideális. Erre mondják, hogy lehet még gyakorolni, de nem érdemes.
- Hm. Ez szép volt. Akkor nézzük, mit művelsz most a tavacskán. A feladat ugyanannyi, csak egy kicsit nehezebb. A menete ugyanez, előbb nyugalom, aztán nyújtsd ki az elméd a víz felé, majd minden egyéb mozdulat nélkül, próbálj meg hullámokat kelteni. Nem kell nagy, elég, ha a nyoma meglátszik.
Mosolyodik el, majd immáron a szabadtér felé, a tavacska felé mutat, melynek vize mágikus úton, tükörsima, annak ellenére, hogy a másik végében a forrás vidáman zubog alá.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 2. 10:55 Ugrás a poszthoz

Ginnie

Teljes figyelmet szentel a nő a lányra, miközben végrehajtja, amit kért, mert tudja nagyon jól, hogy a diákság, pláne a nagy megmérettetéseknél, nagyon szeret csalni. És még jó, hogy mindezt megteszi, mert bár látszatra Ginnie nagyon is jól halad, a magabiztossága nem ezt mutatja.
- Nyisd ki a szemed!
Kéri tőle szinte rögtön, mikor a csuklója megmozdul. Egy picit még vár, mielőtt belekezdene a mondandójába, hiszen még előbb át is szeretné azt gondolni, hogy mit is fog mondani, vagy mit nem fog mondani. De előbb utóbb elérkezik az első, mostani hozzá intézett szava.
- Előbb nyugodj meg. Semmi nincs itt, ami kárt tehetne benned, és semmi olyan nincs itt, ami hátráltatna. Egyedül magad, ha nem nyugszol meg. Végy egy nagy levegőt, tartsd bent pár másodpercig, és fújd ki, mindezt csukott szemmel. Aztán nyisd ki megint, és nézz fel. Nézd meg, mivel állsz szemben.
Közben ő maga is ugyanezt teszi, hiszen "utánozni" egyelőre könnyebb, mintsem azt valaki gondolná.
- Tehát. Előbb megnyugszunk, aztán cselekszünk. Ha szembenézel a tóval, nyugalmat látsz. Éld bele magad, szinte érezd, ahogy nem mozog, ahogy síkként terül el előtted. Olyan, mintha te magad is csak feküdnél, pihennél egy pamlagon. Akkor képzeld el, hogy egy pontból apró hullámzások, körgyűrűk alakulnak ki, melyek egyre nagyobbak, de vele együtt gyengébbek is lesznek, valahogy így.
Mutatja be a feladatot. Előbb megáll egy helyben, ellazul, és pontosan ezt teszi, amit az előbb elmondott. A végén a normális levegővétellel együtt keletkezik az első kis körgyűrű, méghozzá a parttól nem túl messze, hogy a lány is észrevehesse. Megvárja, míg a hullámok elérik a túlpartot, majd hirtelen abbahagyja, átadva ezzel Ginnienek a terepet.

//Annyi kiegészítés lenne hozzá, hogy nem akartam semmi konkrétat írni, mert mindenkinél másképp jöhetnek elő a dolgok, így onnantól, hogy a levegővétellel együtt alakulnak ki a gyűrűk, azt a sajátodba ne írd bele. Próbálj kreatív lenni, és ami a játék lényege, beleélni magad a szituációba ^^ //
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 5. 13:12 Ugrás a poszthoz

Ginnie

A lassabb, de biztosabb munka mindig jobb, és ez most sincs másként, bizonyítja ezt az is, hogy a feladat újrakezdése, nyugodtan, és beleélve több sikert hoz, mint a másik hozott volna. A víz, bár nem annyira, mint az előbbi "bemutatónál", de gyűrűzni kezd. De ahogy mondani szokás, lassan, de biztosan.
- Jó. Látod, hogy megy ez neked. Mire gondoltál közben?
Érdeklődik a nő az után, hogy mivel is tudta elérni Ginnie az eredményt, hiszen nem biztos, hogy mindenki ugyanazzal a gondolattal, módszerrel dolgozik. És ő sem azért van, hogy bebetonozott tudást adjon át. Abból jó, soha nem fog kisülni.
Mikor Ginnie majd elmondja, hogy mi is volt az, és megbeszélték, akkor máris lép tovább a következő részre, ami már az ez éves tanulnivaló, gyakorolnivaló.
- Nos. Ebben az évben olyan varázslatokkal fogunk dolgozni, melyek elemi mágiával kapcsolatos igék, de nem a belső képességünkből fakadnak. Ahogy az már az elméleti órán elhangzott, tudjuk, hogy mind a négy elemhez kapcsolhatunk igéket. Először ezeket szeretném majd tőled visszahallani, egy- egy mondattal, hogy mire jók, és mire valók.
Viszont kell levegő is, és így most elsőként ad egy kis időt, hogy Ginnie átgondolhassa a választ, másodjára levegőt vesz, és még mielőtt hallaná a válaszokat, már folytatja is, hiszen az idő nagyon szalad.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az, hogy be is mutasd nekem őket. Mind a négy elemen mind a kilenc varázslatot.
Aztán csettint az ujjával, mire a már jól ismert pici gömböcskék megjelennek, sorban, egymás után, de nem kilenc, hanem csak hét...
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 5. 13:20 Ugrás a poszthoz

Lori

Már egy ideje a helyemen vagyok, hiszen az előző tanévben elég sok olyan óra volt, mikor időben érkeztem, de elkéstem. Ebből tanultam idén, és immáron bent, a szokásos helyen fogadom ismételten Lorit, aki ugyanolyan, mint tavaly volt, és ezzel a dologgal elég széles vigyort csal az arcomra.
- Köszönöm kérdésed, kicsit laza, és néhol kemény, de ahogy nézem, neked csak gratulálni lehet.
Utalok ezzel arra, hogy már nem egy ötödéves diákkal állok szemben, hanem egy felnőttel. Bár nekem egyelőre még akkor is csak diák marad. Ez van. Mint a szülő a gyerekével. Tök mindegy, a gyerek hány éves, akkor is a gyereke marad.
Sóhajtok egyet, aztán máris belevágok.
- Látom semmit nem változtál, aminek felettébb örülök, és ha ennyire szeretnél máris a tettek mezejére lépni, akkor parancsolj. A helyszín adott, a tér szintén. Mutasd, mit csináltál a szünetben, és még a tavalyi év folyamán. Nehezítésként annyit mondanék, hogy a tavacskát bontsd ketté. Egyik felén az egyik, másikon a másik gyakorlatot szeretném látni.
Na bumm, tessék, ott a feladat, elsőre nehézkesnek tűnhet, de annyira ám nem vészes. És egyébként is, egy elemi mágusnak tudnia kell bánni, és uralkodnia az erején, pláne, ha az illető már "csak" szorgalomból jár tanulni.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 6. 16:48 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

Mindig vannak első alkalmak, és most is egy első óra lesz. Mint ahogy tavaly. Első Sharlotte-nak, és első ebben a tekintetben Julcsinak is. A szokásos körökkel fogja kezdeni, ami talán picit unalmas lesz, de majd kiderül.
Az óra kezdete előtt jelen van már Julianna, így mikor Sharlotte megérkezik, előre köszön neki. Aztán pedig elneveti magát.
- Igen, tudom, hogy te vagy az. Sőt, már találkoztunk is.
Vigyorog rá, egyelőre még a mindenki által elérhető részben. De azért, hogy ez ne legyen így sokáig, szinte rögtön folytatja is, már elég komoly hanggal.
- Az első dolgod az lesz, hogy ezt aláírod nekem.
Adja oda neki a pergamen darabot, melyen a következő áll:
- Annyit tartalmaz az iromány, hogy a suliban, és azon kívül nem használod a mágiád, míg erre engedélyt nem kapsz, és azután sem használhatod támadásra, stb. stb.
Kicsit unalmas a szöveg, de a szokásos elővigyázatosság kedvéért muszáj ezt a kört leverekedni. Ha pedig Sharlotte aláírta, akkor máris átlépnek a számukra már izgalmas helyszínre. Ahogy már a múlt tanévben Odettel, most vele is ugyanott foglalnak helyet. Egy viszonylag szilárd terepen, körülöttük mindenfelé tűz, és annak megjelenési formái.
Ha odaértek, Julianna csak mutat a kezével, hogy tessék, csüccs le, aztán ha mindketten már helyet foglaltak, akkor kezd csak bele.
- A mai órán inkább csak ismerkedünk egy picit a mágiával, és szeretnék rólad megtudni pár dolgot. Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig majd még egy kis meglepetés jönni fog. Mit szólsz hozzá?
Kérdezi a lánytól, megvárja a válaszát, aztán mintha elvágták volna a zsinórt, máris belekezd.
- Tehát, tudod, miért vagy itt. Most az a kérdésem feléd, hogy mit vársz a tanulástól, mire gondolsz, hogyha azt hallod, hogy elemi mágia, azon belül, hogy tűz. Mit szeretnél elérni a tárgy keretein belül?
Egyelőre csak ennyi, de majd haladnak még tovább is.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 6. 17:27 Ugrás a poszthoz

Alex

Nagyon felduzzadtak a teendők egy pár napja, legalábbis néhány embernek biztosan. Köztük van a fiatal tanerő is, aki már egy teljes napja görnyed az asztala felett. Most se óra, se gyakorlat nincs, így megteheti. Sőt nem is csak megteheti, de muszáj neki. Szerencsére számos szorgalmit kap, és mind nagyon jók, így van, amelyiket nem csak egy alkalommal olvassa el. Pedig sietnie kéne, ha még mást is akar csinálni a hétvégén, mint az írásokat javítani, és értékelni.
Fel sem figyel, amikor kopognak, arra meg pláne nem, hogy valaki ki is nyitja, azonban arra már igen, hogy őt keresik.
Kissé meghökkenten áll fel az asztaltól, és sétál oda, azon gondolkodva, hogy ki, és mit szeretne. Amikor odalép az ajtóhoz, és átveszi kollégája helyét, csak meglepődöttség tükröződik az arcán, keverve egy kis érdeklődéssel is.
- Nocsak. Alex. Mi járatban erre? Gyere fáradj be! Az asztalom megtalálod. Az egyedüli tiszta kupi a mostani állapotban.
Invitálja beljebb a fiút, majd becsukja utána az ajtót, és a helyére vonul, Alex nyomában. Aztán helyet foglal, lesöpör mindent a tölgy asztalról, és arra támaszkodik.
- Szóval, minek köszönhetem látogatásod?
Az addig még oké, hogy idén ő segít neki, de most el nem tudja képzelni, hogy mi járatban lehet. Reméljük, nemsokára kiderül.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 7. 12:18 Ugrás a poszthoz

Alex

Izgatottan várja, mi is lesz a kérdés, vagy nem kérdés, kérés, de azért nem csacsog közbe. Sejthető, hogy valami az anyagokkal kapcsolatban nem stimmel, de aztán megkönnyebbül, mert látja, hogy egyáltalán nem így van. A szakkör. Hát persze, ami tavaly volt, de idén már nincs. Kezeit feltámasztja az asztalra, és az állát ráteszi. Pihentető, és a kezeknek sem fárasztó.
Kis mérlegelés után pedig válaszol is.
- Hát idén nem lesz szakkör, ezért nem láttad sehol sem a felhívást. Mivel nem volt olyan az érdeklődés, mint amilyenre számítottam, ezért úgy gondoltam, hogy akit érdekel, annak idén egyedül tartok "órát".
Az utolsó szó a tipikus zárójeles, idézőjeles hangsúlyban van, mert nem is igazán óra, inkább egy tök más valami, ami se nem szakkör, sem nem óra. Talán szabadidő eltöltésnek lehetne hívni, amiben tanul is az ember.
- Leo már jelentkezett, hogy szeretne részt venni, ha gondolod, jöhetsz vele is, ha gondolod, jöhetsz egyedül is. De nagyszabású előre meghirdetett szakkör nem lesz, valószínűleg jövőre sem.
Egészíti még ki a monológot, mert így teljes a dolog, és utána csak vár egy ideig. Ha nem kap kérdést, sem megjegyzést, akkor viszont ismételten ő kérdez.
- Szerettél volna még mást is kérdezni? Ha nem, akkor megbeszélhetjük most a részleteket az órával kapcsolatban, feltéve, ha már teljesen megfogalmazódott benned a dolog, és vannak elképzeléseid.
Mosolyog rá megint, hiszen nyitott ő mindenre, ha pedig valaki tanulni szeretne, miért zárná el tőle? Ő bármikor kész átadni a tudását, ellentétben másokkal, akiknek jegyzet, meg minden más is kell hozzá. Ő az emberekért, és fordítva. Ez az alapelve.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 8. 10:20 Ugrás a poszthoz

Alex

Igen, az a rellonos, és az a zöld. Bár válaszként nem mondja ki, de gondolatban nagyon egyetért vele. Az előtte lévő érdeklődő dologra, miszerint miért nincs meghirdetve a szakkör, és miért nincs rá érdeklődés, csak vállat von, mert maga sem tudja. Ő tavaly megtette azt, amit lehetett, a többi meg nem rajta múlt.
Csak hallgat, nem mond semmit sem, egészen addig, míg Alex "bele nem törődik" a helyzetbe, miszerint csoportosan nem, max. két- két fővel fog dolgozni. Úgy néz ki, hogy ez jobban klappol neki, így csak bólint rá, hogy oké, neki is rendben van a Leoval való együtt tanulás.
Mivel kérdés sincs egyelőre, így lassan elkezd felszállni a helyéről, hogy udvariasan kísérhesse ki Alexet, de még az utolsó pillanatban a fiúnak kérdése van. Tud- e harmadévesen, vagyis érdemes- e neki ennyi idősen tanulnia a nonverbális varázslást. Erre csak felkacag, még szerencse, hogy nincs bent sok ember, így nem látják, mennyire gyerekes is tud lenni.
- Nincs olyan, hogy nem érdemes, vagy nem lehet megtanulni. Bár nehezebb, és kicsit lassabb folyamat, érdemesnek mindig érdemes. Ha valaki tanulni szeretne, akkor meg kell próbálni, maximum rengeteg gyakorlás kell hozzá, ami nem rajtam múlik.
Válaszol készségesen a kérdésére, majd rövid úton befejezi a társalgást.
- Nos, ha több kérdés nincs, akkor gyere, menjünk vacsizni. Lekísérsz? Közben elmondom a tudnivalókat.
Áll fel a helyéről, és Alexnek kinyitva az ajtót, majd vele együtt haladva mondja el, hogy könyvekre nincs igazán szükség, csak egy pálcára, és kell akaraterőre, és érdeklődésre, kitartásra, és türelemre. Viszont ha nagyon szeretne könyvet kivenni, akkor bár szakirodalmat nem talál, egy igés könyvet nyugodtan beszerezhet.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 12. 20:21 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

A figyelemnek hamari továbbmenetel a jutalma, így nem is kell sokat pepecselni, mire a lányon a sor, hogy elmondja, mit is gondol, mit szeretne, meg hát ami ezzel jár. Még szinte be sem fejezi a mondandóját, máris kapja a választ.
- Helyes. Valahogy mertem remélni.
Érti ezt a tanulásra, és arra, hogy fejlődni szeretne. Bölcs döntés. Talán az első ezen típusú válasz azóta, hogy itt tanít, tehát bő két éve. Csak bólint, és akkor máris jön az első feladat. Előkerül a pici, körülbelül alma nagyságú gömböcske, mint annak idején pl. Odettnél is, és csak arra vár, hogy valaki megbuherálja.
- Nos. A feladatod nagyon egyszerű. Csak annyi a teendőd, hogy valamit csinálsz vele. Nem pálcával, nem megrázással. Hozzá nem nyúlsz, csak az akaraterőddel irányítod. Nem segítek elsőként, szóval mindenképpen csak a te mágiád lesz benne. Használd a fantáziád, ennyit talán megsúghatok.
Mosolyodik el, és a már szokásos módon innentől némán ül, figyel, és koncentrál a gömbre, amíg Sharlotte valamit megpróbál vele ügyködni.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 12. 20:36 Ugrás a poszthoz

Lori

Igen, gyakorolnivaló mindig is lesz dögivel, de ez nem jelenti azt, hogy valaki semmit sem fejlődik. Mert mindenki, mindennel fejlődik, akárhányszor próbálgatja megcsinálni, amit akar. Azt örömmel hallja Julianna, hogy végre eldöntötte a lány, hogy mi is szeretne lenni.
- Na, szuper, gratulálok! És mesélj, mire jutottál?
Lelkesül fel, és cseppet sem fog haragudni, hogyha nem ezzel a dologgal fog kapcsolatban állni. Elvégre nem lehet minden képességtanulójából olyan ember, aki csak ezzel fog foglalkozni. Sőőt!!!!
Amíg Lori mesél, addig majd figyel, aztán ön a munka elemi része, megmutatni, hogy mit is gyakorolt a szünetben. Fagyasztás, és hullámzás. Nem is rossz ahhoz képest, hogy még csak egy éve tanul a leányzó, és azért, hogy kicsit egyszerűbb legyen a dolog, mégiscsak megmutatja neki a nő, hogy hogy is kellene.
- Nos. Nem rossz elsőre a hártya a vízen, és a hullámocskák a másik félen. Megmutatom, az előbb mire gondoltam, ahova neked is el kéne jutni az év végére, ami csak rajtad áll.
Mosolyodik el, és máris csinálja. A víz felé fordul, és minden kézmozdulat nélkül saját magában, az elméjével kettébontja a víztömeget, amelyekkel külön- külön fog foglalkozni, gondolataiban viszont mégis egyszerre. ugyanakkor koncentrál arra, hogy a víz megfagyjon, és hogy a másik fele elkezdjen dús hullámokat ontani, és pár másodperc múlva már drámai a hatás. Nem is kell hozzá több, mint megfelelő elosztás, és gondolatok. És ezt el is fogja mondani. Most.
- Próbálhatod kézzel is, azzal neked még egyszerűbb. A titka annyi, hogy oszd szét magadban egy határon a két felet, amikkel foglalkozni fogsz. Az egyiknél koncentrálj a fagyásra, a másiknál a hullámokra, tehát a tök ellenkezőjére. Ha ez megvan, és elképzelted, minek is kell majd történnie, oszd magad lélekben is ketté, és egyszerre összpontosíts a feladatra. A kézmozdulataiddal pedig egy kicsit könnyíthetsz is magadon, ezt rád bízom.
Fejezi be a mondókáját, és megint csak figyelni fog, ha nagyon kell, akkor mellé segíteni is, de ezt inkább hanyagolná. Az előzőt látva pedig kétli, hogy ilyen dolgokra kell vetemednie, hogy segítsen.
Most már az előbb hullámzó, és másik félen jéggé fagyott víz megint az eredeti állapotában van, itt az ideje, hogy Lori kezdjen vele valamit. Vagyis nem valamit, hanem a feladatot.
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 16. 13:20 Ugrás a poszthoz

Sharlotte

Nem igazán válik be, akármit is csinál Sharlotte. Igaz, egy tűzmágus növendéknek van talán ebből a szempontból a legnehezebb dolga, de hát azért lett tűzmágus, mert van hozzá affinitása. Nehéz, a kezdet mindig nehéz, de hát ezen túl kell lenni, és elő kell szedni mélyről az érzéseket, az ehhez kapcsolódó gondolatokat, magát a mágiát.
- Előbb akkor egy kis relxációs gyakorlat. Csukd be a szemed. Ha megvagy, akkor tessék megnyugodni. Beszívod a levegőt, kicsit bent tartod, és amikor kifele jön, nem túl gyorsan, akkor a feszültséged fújd ki vele együtt. Ezt ismételd meg párszor, aztán utána jöhet a többi.
Ő is mosolyog, és lehet, hogy az óra most kicsit tovább fog tartani, mint másoknak, máskor, de előbb az alapok legyenek tisztázottak, és pontosak. Ha Sharlotte mindent végigcsinált, ami eddig volt, akkor mennek is tovább.
- Remek. Akkor most képzeld el, ahogy a földdel érintkező testrészeidet kinyújtod a föld felé, esetünkben a tűz felé. Ezeken az összeköttetéseken energia áramlik, belőled kifele a feszültség, és minden zavaró tényező gondolata, beléd pedig az energia, ami felszabadítja benned a tüzet.
Szép lassan kell haladni, és mire is nem jó egy- egy, láthatóan nem ide tartozó dolog, ami az egyik legfontosabb az elemi mágusok számára. Ha Sharlotte ellazult, és megtette, ami ilyenkor szükséges lehet, akkor máris mehetnek tovább.
- Megint próbáld meg, de valami olyasmi gondolattal, ami maga a tűz. A lángok a meleg, a hő.
Ennyi segítség kijár neki, aztán innentől úgyis megint rajta a sor.
Utoljára módosította:Erdős Julianna, 2013. április 16. 13:20
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Erdős K. I. Julianna összes RPG hozzászólása (76 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 » Fel