28. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma! ✴
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér
Korcsolyapálya - Ideiglenes téma - Harmat Betti hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Harmat Betti
Diák Levita, Elsős diákonline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 28
Írta: 2019. december 24. 22:59 | Link

     Árkony Adél
A levegő igen hideg volt, így orromra húztam a sálam. A kabátom zsebeibe dugtam a kesztyűs kezeimet, és így sétáltam a korcsolyapály felé. A friss hó ropogott a lábam alatt. Nem bírtam betelni a tiszta, csillogó fehérség látványával. A Nap már kisütött, így a hó néhol olvadozni kezdett, és nagy cseppekben hullott a fák ágairól. Elhaladtam egy csapat hógolyózó gyerek mellett. Az egyikük el is talált, mire összerezzentem a hirtelen puffanástól. Megszeppenve álltak meg egymás mellett, kipirosodott pofijukkal rám meredtek. Máskor lehet, hogy morcos lettem volna egy ilyenért. Mindig utáltam ha megijesztenek. De ahogy ránéztem a hidegtől kipirult arcocskájukra, csak elmosolyodtam, s folytattam az utam.
Odaérve felhúztam a korcsolyát amely még tavaly karácsonyi ajándék volt, a jégre léptem. Egészen sokan voltak, minden korosztályból. Láttam egy nénit, ait unokái támogattak a jégen, de voltak egészen pici gyerekek is, akik vagy maguk totyogtak ici-pici korikkal a lábukon, vagy akár még szüleik hátára kötve utaztak. A pálya szélén is sokan álltak. Voltak akik csak látványosságként nézték a korcsolyázókat, voltak kifáradt korisok is. Néhányan gyerekeiket ismerőseiket kísérték el, és a pálya széléről figyelték őket. Sokat forró csokival, kürtőskaláccsal a kezükben bámészkodtak, olvasgattak valamit.
Óvatosan megindultam a jégen. Nagyon rég voltam korcsolyázni. Most is nehezen vettem rá magam, hogy a meleg klubhelyiség helyett idekint töltsem ezt a napot. Pár kör után viszont már egyáltalán nem bántam, hogy merészkedtem ide. Eleinte persze lassan, ingadozva haladtam, azok bosszúságára, akiknek véletlenül az útjába kerültem. Szépen lassan viszont belejöttem, és előjött a régi tudásom, mindaz, amit a szüleimtől vagy nagynénémtől tanultam.
Több tucatnyi kört tettem meg, mire uralomra tört bennem a fáradtság. Megkapaszkodtam a korlátban, és nekidőlve a Nap felé fordítottam az arcom.


Szál megtekintése

Az élet nehéz, de menni kell tovább! 🍀
Harmat Betti
Diák Levita, Elsős diákonline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 28
Írta: 2019. december 26. 22:28 | Link

     Árkony Adél
   A pályán állva lassan felszínre törtek a régi emlékek. Amikor anyáék először vittek korcsolyázni - emlékszem, még nekem is olyan cipőre csatolható korcsolya éleim voltak. Alig mertem  jégre merészkedni, mert pont előttem esett hasra valaki. Apa az ölébe vett, és úgy indult el. Később már két oldalról megfogtak, és úgy róttuk a köröket.
Pár évvel múlva Dominik is csatlakozott hozzánk. Amikor én már egyedül tudtam haladni a jégen, az ő kezét fogták meg. Nagyon sokat jártunk korcsolyázni. Mielőtt ]elindultak  oda, elmentünk együtt. Akkor már Szófia is velünk jött. Borzasztóan élveztük. Akkor még eszembe se jutott, hogy többé nem lesz ilyen alkalmunk. Hogy soha többé nem korcsolyázhatok kézenfogva a szüleimmel, soha többet nem fognak felsegíteni, ha hasra vágódik valamelyikünk.
   Gondolataimból egy srác ugrasztott ki, mikor is belém jött hátulról. Nem tudtam volna felidézni, mikor rúgtam el magam a korláttól, de akkor épp nem ez volt a legnagyobb problémám.  Az ütéstől csúsztam egy jó pár métert, majd nekiestem a palánknak. Lehet, hogy át is bucskázom rajta, ha nem áll ott az a fiatal lány. Teljes sebességből nekimentem, s fejemmel nekiütköztem az ő fejének. Csoda, hogy a lendülettől nem esett hátra. Alólam viszont kicsúszott korcsolyás lábam, és hiába próbáltam a korlát után kapni, csak a lány sálját értem el, ezzel majdnem berántva a jégre. Ezt követően viszont hátraestem, és jól bevertem a fejem, hogy még véletlenül se ússzam meg sérülés nélkül ezt a kiruccanást.
   - Jajj ne haragudj! - siettem a lányhoz amint sikerült feltápázkodnom a jégről. Kisebb sokkot okozhattam neki az előbbi kis akcióval. - Nem volt szándékos! Tényleg! Ugye jól vagy?
   A tekintetem elég ijedt lehetett, és még kapaszkodnom kellett a korlátba, nehogy a remegő lábaim kicsússzanak alólam. Engem is elég nagy sokk ért, már mikor hirtelen belém jött valaki. Másik kérdés az, hogy a srác tovább ment egy szó nélkül.
   - Tényleg nem akartalak meglökni, csak valaki belém jött hátulról -
magyarázkodtam, bár talán inkább a saját lelkemen próbáltam könnyítemi ezzel.
 

Utoljára módosította:Harmat Betti, 2019. december 26. 22:30 Szál megtekintése

Az élet nehéz, de menni kell tovább! 🍀
Korcsolyapálya - Ideiglenes téma - Harmat Betti hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér