28. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma! ✴
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Bodza Edina Gyöngyvér
Diák Eridon (H), Eridon Vezetőségi Segítő, Eridonos patrónus, Edictum szerkesztő, Negyedikes diák


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 143
Összes hsz: 456
Írta: 2019. december 18. 17:08 | Link

Lili

Ruci

Ó, megnyitott! Már hetek óta ezt vártam, hogy végre itt is jégre mehessek. Nem is haboztam, első dolgom volt elhívni Lilit, hogy szórakozzunk egyet némi forró csoki meg süteménye társaságában. Fantasztikusan néz ki a felújításoknak köszönhetően, és nem csoda, hogy ennyien vannak, a falu különlegessége ez a pálya.
– Gyere, próbáljuk ki magunkat végre hazai pályán is – nevettem önfeledten, az ujjamon bizony már egy egyszerű arany karikagyűrűvel. Nem vertük még nagy dobra a dolgot, először csak a személyes kis körünkben közöljük, úgy döntöttünk. Annyira jó, hogy sikerült megtalálnom azt a személyt, aki mellett el tudom képzelni a jövőmet. Persze, néha köztünk is akadtak súrlódások, például a bájitalos mérgezős sztorim, khm, azzal a rózsával, de megoldottuk, miután gondolkozott, hogy amiatt voltam ilyen, és eltüntette, hogy még véletlenül se tudjon tovább hatni rám. Hálás is vagyok neki, mert én akkor éppen nem tudtam tisztán gondolkodni a bűvölt rózsa miatt.
A koriban egyre jobb lettem, és még mindig határozottan nem akarok versenyezni, noha az edzőm fel-felvetette, hogy érdemes lenne kipróbálni magam egy komplett zsűri előtt, amolyan fejlődési mérceképpen. Én még úgy éreztem, nem jött el az ideje.
Én már javában a korim fűzőjével bíbelődtem, az egyik padon. Nem fantasztikus? Korcsolya, barátok, család… na, igen, ezt szeretem ebben az időszakban, hogy együtt lehetek azokkal, akiket szeretek.
Az is hihetetlen, hogy felnőttem. Már alig-alig ismerek magamra, szinte eltűnt az a szeleburdi, minden balhéban benne levős, zabolázhatatlan kislány, aki még elsőben fogta magát é kiment az erdőbe sátorozni, aki megbűvölt egy egész hóemberre való havat, és egyéb dolgok, amiket elkövettem, mostanában egészen megjavultam, mondhatni.
Nem is tudnám megmondani, minek a hatása, de jó volt. És az is, hogy végig a fahéj, a narancs, és a szegfűszeg illata áradozott. Hm, nyamm.
Szál megtekintése
Bodza Edina Gyöngyvér
Diák Eridon (H), Eridon Vezetőségi Segítő, Eridonos patrónus, Edictum szerkesztő, Negyedikes diák


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 143
Összes hsz: 456
Írta: 2019. december 21. 23:35 | Link

Lili

A saját korcsolyám, mint mindig, most is tökéletesen passzolt a lábamra. Egyszerűen imádtam ezt a félig-meddig újnak számító hobbit, és főleg azt, hogy ennek segítségével találtam meg életem szerelmét, akivel olyan jó dolgom volt, ő nem akart kényszeresen megváltoztatni, ahogy én se őt. Tőle nagyjából azt csinálhatok, amit akarok, egész addig, amíg azzal nem veszélyeztetem magam, és nem ütközik szabályokba, amiből komoly bajom lehet. És jól esik, hogy félt.
Amikor először pár hónapja barnára festettem a hajam, rácsodálkozott, de nem reklamált érte. Cserébe kaptam tőle egy spéci festett hajra való hajápoló bájitalt. Hát nem édes? Kicsit tartózkodóbb, kicsit hűvösebb jellem, de nem bánom, legalább valamelyikünk képes higgadt fejjel gondolkodni.
- Köszönöm – mosolyodtam el a dicséretre, s miután elkészültem a korcsolyámmal, lenéztem a kezemen levő aranyosra. – Remélem, jövő nyáron ott leszel.
Igen. Jövő nyárra terveztük ezt, amikor már vége a sulinak, hogy legyen időnk megélni a jegyben járást is, és persze, a tanulmányaim befejezése előtt semmiképp sem akartuk. Alig vártam, hogy Emily-t is végre megtaláljam, és beszámoljak, és meghívjam őt is párostól.
- Lennél koszorúslány? – ajánlottam fel. Elsők között gondoltam rá, hogy ott legyen, muszáj. Elvégre neki köszönhetem ezt az egészet, hisz ha akkor tavaly nem hív meg a versenyére, akkor a szünetben sose futok össze szívem csücskével.
Megvártam, hogy együtt tudjunk bemenni, ne kelljen a tömegben a másik után kajtatni.
Szál megtekintése
Bodza Edina Gyöngyvér
Diák Eridon (H), Eridon Vezetőségi Segítő, Eridonos patrónus, Edictum szerkesztő, Negyedikes diák


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 143
Összes hsz: 456
Írta: 2019. december 29. 16:24 | Link

Lili

Kuncogni támadt kedvem, hogy korainak tartja az időpontot. – Annyira nem hamar az, ötödév végére tervezzük, Evgenij mindenképpen szeretné, ha befejezném az alap tanulmányaimat, és csak utána ugrunk fejest az életbe.
Azt még nem döntöttem el, hogy Moszkván belül is hol, de biztos lesz továbbtanulás, addig meg Evgenij javaslatával élek, és eljárok expókra meg ilyesmikre, hogy megtaláljam álmaim foglalkozását. A vendéglátás tuti-biztos alap, hobbinak mellette ott a korizás, de még mindig nem akartam versenyszinten űzni. Az nem az én világom, ennyire nem vagyok versenyző-típus.
- Alap, hogy gondolok a legjobb barátaimra. – kacsintottam. – Már csak Emily-nek kell elmondjam. Ő lesz a harmadik, ha beleegyezik.
Az első koszorúsom a húgom, Csilla, még szép, imádom a tesóimat, nekik alapból jár az első hely a szívemben.
- Köszönjük, mi is úgy érezzük. Ki gondolta volna, hogy kiütközik rajtam végül a ruszki vér – vigyorogtam euforikus hangulatomban lubickolva. Imádtam Oroszországot, és Evgenijt is, mellette le tudtam valahogy csitulni és komolyabban venni a dolgokat, ugyanakkor megőrizhettem azt a vidám, bohókás oldalamat is, ami nélkül nem tudnám elviselni az életet. Mondhatni, a vidámság a lételemem, és khm, sikerült letennem arról az ötletről is, hogy meglovasítsak három lovagi páncélt és csapjak némi balhét karácsony örömére. Mert nem leszek a suliban az ünnepekre. Családi banzáj lesz, és már alig várom, kivételesen, bár igaz, a tanulnivalókat is vinni fogom magammal a saját érdekemben, hogy ne vizsgaidőszak előtt egy héttel kezdjek el mindent a fejembe tömni.
Khm, mint ahogy első két évben műveltem. Nagyon nem jövedelmező ötlet.
- Ó, nahát! Csak nem előléptetés? – ha nem, az se baj, a lényeg az, hogy nekik legyen jó, és ha így örülnek, én miért lennék ünneprontó? Egy költözés nem a világ vége, létezik egy csomó mód ma már a gyors közlekedésre, akár mugli, akár varázsvilágbeli módszerrel is megoldható. -  Gratulálok! És, merre költöztök? Néztetek már csini házat magatoknak?
Szál megtekintése
Bodza Edina Gyöngyvér
Diák Eridon (H), Eridon Vezetőségi Segítő, Eridonos patrónus, Edictum szerkesztő, Negyedikes diák


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 143
Összes hsz: 456
Írta: 2020. január 10. 13:45 | Link

Lili

Szerencsésnek mondhattam magam. Szuper család, szuper barátok, szuper párkapcsolat… mi kellhet még? Szinte semmi, a kényelmes kis saját otthonon kívül, amit a magunk ízlésére rendezünk be. Abban biztos voltam, hogy a vendéglátásban is megtaláltam a helyem, tudtam, hogy én ott akarok dolgozni. Imádom a pörgést, az eseményeket, hogy szinte mindig van mit tenni. Eddig még a Félszeműben se volt olyan, hogy unatkoztam volna, igaz, általában nem is délelőttösnek kerültem be, tekintve, hogy milyen az órarendem. Talán jövőre le tudok úgy faragni a tárgyaimból, hogy minél kevesebb felesleges terhet tegyek magamra, és az erősségeimre koncentráljak.
- Alig várom, hogy elmondhassam neki – vigyorogva lépkedtem immár a pálya irányába, hogy rálépjek a jégre. – Már csak a ruhámat kell megtalálni addig, meg a tietekét is. Nehogy utolsó pillanatra halasszuk.
Na, igen, minden menyasszony egyszerre vágyálma és rémálma is, a ruhakérdés. Én biztos, hogy kölcsönözni fogom az enyémet, mert nincs az az istenség, hogy én megvegyem egyszer, aztán még évekig tároljam egy eldugott szekrényaljban, hogy tönkremenjen. Azért az egy napért fölösleges megvenni, a kölcsönzés sokkal környezet-tudatosabb megoldás.
- Szerinted sóher leszek nagyon, ha azt mondom, kölcsönözzünk? Óvjuk a környezetünket, amennyire lehet – vetettem fel az ötletem, rálépve a jégre.
- Az csúcs. Lakhatásotok ugye már van? – Azt hiszem, ez az év csodásnak ígérkezik. Körülöttem szinte mindenki remekel a maga életében, persze, néha vannak buktatók, de hát az ég szerelmére, erről szól az élet, fentekről és lentekről.
Szál megtekintése
Bodza Edina Gyöngyvér
Diák Eridon (H), Eridon Vezetőségi Segítő, Eridonos patrónus, Edictum szerkesztő, Negyedikes diák


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 143
Összes hsz: 456
Írta: 2020. január 11. 20:24 | Link

Lili

Alig várom már, hogy belevessem magam ebbe az egészbe. Szinte lubickoltam mostanában, olyannyira, hogy néha úgy érzem, mintha egy teljesen más ember lennék. Sehol sincs már az a szeleburdi, minden lében kanál, rendbontó vörös hajú fenevad, aki voltam, a tanárok rémálma-kölyök. Már a körülöttem levőkből se csinálok átlag heti kétszer hülyét, bőven gondoskodnak arról, hogy le legyen kötve az összes fölösleges energiám, hogy még véletlenül se tudjak unatkozni.
Nem bánom, találtam célt, hobbikat, és sikereket is érek el, a buktatók mellett, amik viszont az élet velejárói. Például, amikor először estem hasra a korcsolyával. Vagy a tériszonyom, amit akkor szereztem be magamnak, amikor lezuhantam elsőben a seprűről egy néhai évfolyamtársam – és most már exem – karjába.
Az mondjuk rém ciki volt. Vagy amikor véletlenül bájitaltanon magamra robbantottam egy üstnyi löttyöt, és bezöldült tőle a képem… a hajam zölden mondjuk jobban tetszett, az még úgy elment, de a zöld pofi az felejtős úgy örökre. Nem áll jól nekem.
- Te mázlista. Akinek egy tervező a barátja az tényleg jól jár – forgattam a szemem, tettetve a sértődöttet, majd elnevettem magam.
- Az átalakítás nem egy rossz dolog, de egy napért én nem szívesen dobnék ki annyi pénzt. Nem szeretek spórolni a hasamon – kacsintottam. Imádtam enni, és szerencsére az alkatom is megengedhette magának, bár azért mostanában figyeltem arra, hogy mit és hogy eszek, és főleg mennyit.
- Ó, ha már jó híreknél tartunk… Cili cicámnak kölykei lettek – közöltem. Három kis apróságnak adott életet, fantasztikus. Kettő cirmos, és egy fehér alapon cirmos mintázatú. – Ha valakiről tudod, hogy cica kéne neki, nyugodtan hintsd el az infót.
Nem árt, ha már most gazdit találok nekik, és reméltem, hogy sikerül a legjobbat megtalálnom nekik.
- Nem csak volt, még mindig annak tartom, hivatali formaságoktól függetlenül. Még mindig eszméletlen sokat tanulok tőle.  Köszi, hogy bevállaltad ezt a napot, kellett már ez a csajos kimozdulás – élveztem, hogy laza tempóban, nyugisan suhantam a jégen. Egész jól ment már, a szintemhez képest, ha azt nézem, hogy a nulláról hova jutottam.
Szál megtekintése

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér