31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Május 15-én (szombat) véget ér az Évnyitó, kérünk, addig zárjátok ott játékaitokat!


Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: « 1 2 ... 62 ... 70 71 [72] 73 74 ... 82 ... 87 88 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Csornay Kíra Lotti
INAKTÍV


Ł o T t i C s E k .*
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 1542
Írta: 2017. február 9. 23:22 | Link

H_a_J_n_A

Gyorsan feldolgozom az infót, szóval van Máté meg van Ákos ez így tiszta. Egészen okosan felfogom a dolgot.
- Valami eltávról volt benne sz...úhh linzer. A mi asztalunknál mindenki megette.
Már nyúlok is érte és mindenfajta kertelés nélkül tömöm bele a számba, miközben a levelet báulom, aztán Hajnát.
- Igazi mugli katonák? Akik fegyverrel harcolnak meg ilyenek? Csúú, eddig csak filmen láttam. Hol vannak most?
Tökre nem vagyok képbe ezekkel a dolgokkal. De Hajnának van egy igazi katona testvére. Ez milyen nagyon menő! Meg veszélyes.
- Akkor ők biztos meg tudnák mondani, hogy miért olyan hangos a fegyer amikor kilövik belőle a golyót. Tökre izgis. Amúgy azt írta szívesen meglátogatna, majd valamikor.
Úgy mondom el ezeket az infókat, minths csak az időjárasról lenne szó, pedig Hajnának ez biztos nagyon fontos.
Utoljára módosította:Csornay Kíra Lotti, 2017. február 9. 23:24 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csizmazia Hajna
INAKTÍV


#BestHousemate
offline
RPG hsz: 335
Összes hsz: 2713
Írta: 2017. február 9. 23:30 | Link

L o t t i


Elképedve hallgatja a lányt, nem bírja feldolgozni azt, hogy egyik pillanatban még a levélről beszél a következőben meg valami linzerről. Kezd derengeni neki, hogy miért nem álltak le eddig társalogni, mert valószínűleg hamar megfojtotta volna a szeleburdisága végett.
- Igaziak és fogalmam sincsen hol vannak, mint olvashattad nem kötötték az orromra - grimaszol egyet. Eddig nem is igazán kapott levelet, így teljesen értetlenül áll az egész előtt. Eltáv? Az nem jelent semmi jót, főleg nem Ákos és Máté esetében, valami biztosan történt, a kérdés már csak az, hogy micsoda.
- Nem hiszem, hogy különösebben foglalkoztatná őket az, hogy miért hangos egy fegyver - legjobb tevékenységnek most az tűnne, ha a fejét verné az asztalba és akkor Lotti bizonyosan elkönyvelné valami félőrültnek, akkor pedig itt hagyná. Meggondolandó lehetőség, lehet a későbbiekben beveti.
- Meg, aha, hát ez remek - örülnie kellene, de ezzel az információval nem tud mit kezdeni. Kissé zavartan üldögél, tekintetét lassan vezeti Lottira, aki a linzert pusztítja magába.
- Mikor jött ez a levél? - ez sem egy utolsó információ, bár nem valószínű, hogy fog rá választ küldeni, hiszen nem tud nagyon mit írni benne. Hacsak nincsen még ott valami, amit Lotti elhallgat.
- Még valami volt benne? - fejét megtámasztja a kezével és úgy nézi a Navinést. Valószínűleg nélküle is kideríthetné a levél tartalmát, de unatkozik és még viccesnek is kezdi tartani ezt a bolond viselkedést.
Utoljára módosította:Csizmazia Hajna, 2017. február 9. 23:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csornay Kíra Lotti
INAKTÍV


Ł o T t i C s E k .*
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 1542
Írta: 2017. február 10. 10:19 | Link

H_a_J_n_A

- De miért?
Nem, nem kezdek rá, de tényleg érdekel, hogy két ember miért ennyire titokzatos, talán ez valami szabály, amiről nem tudnak az egyszerű népek, mint mi? Amin betömtem az első linzert, már nyúlok is a második után. Miért van az, hogy itt mindig van süti? A rellonosok tuti azért olyan búskomorak, mert nem esznek ilyesmit, tiszta gáz.
- Őket lehet, hogy nem, de engem nagyon nagyon érdekel, miért hangos a fegyver. Te nem tudod véletlenül? Cserébe elmondom az összes várost, ami Nebraska államban van. Na?
A lényegtelen információk valamiért mindig megmaradnak, ha nem is összeset, a nagy részét biztosan fel tudom sorolni, ha kell akár ABC sorrendben is, nem is hinné senki, ugye? Pedig de. Simán. Soha nem fogom hasznát venni, de azért vicces, ha valaki tud ilyeneket
- Tegnap késő délután. Már nem tudtam akkor odaadni, mert vacsorázni nem jöttem.
Kicsit elhúzom a számat, annyira fura volt más életébe csak így belenézni, hogy nem sok kedvem van a levél tartalmáról beszélni, az egész olyan borongós, furcsa, az embernek rossz előérzete van tőle, én meg tök sokat parázok.
- Hát...miért nem a tesód írt neked? Mármint, a levél elég kis szűkszavú volt, ahhoz képest, hogy benne van a "rég nem hallottál rólunk" fordulat. Nem tom, én nem értek az ilyenekhez Hajna ne is kérdezz.
Rázom a fejemet, majd inkább letolom az a harmadik linzert is, azzal kísérletezve, hogy mennyi fér le belőle egyszerre a számba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csizmazia Hajna
INAKTÍV


#BestHousemate
offline
RPG hsz: 335
Összes hsz: 2713
Írta: 2017. február 10. 10:48 | Link

L o t t i


- Miért ne? Ez az ő dolguk, őket így nevelték- nem is különösebben érdekelni, hogy merre vannak, főleg azért, mert ha olyant olvas, amiről mostanság csak a rosszat hallani, akkor átváltozna az aggódó hugicává, amit nem engedhet meg mostanság magának. Kell az erős jellem látszata, ezt segíti az, hogy amiről nem tud, az bizony nem fáj.
- Lotti, ha ennyire érdekel, írj egy levelet és kérdezd meg tőle, engem nem érdekelnek a szaros városaid– kezd kijönni a sodrából, hát hogy lehet valaki ennyire idegesítő. Egyszerre hasznos számára a lány, de éppen ugyanennyire haszontalan is, ha az elvesztegetett időt és a felesleges szavakat nézzük. Nem tudja felfogni, hogy miért olyan nehéz egy témára koncentrálni, ha túl vannak rajta utána aztán meg is tömi a Navinést a sütikkel, ha arról van szó, de most csak a lényegre szeretne koncentrálni.
- Jó ez nem olyan vészes. Azt hittem hetek óta pihenteted rajta a formás feneked  -megnyugtató, hogy legalább annyi volt a lányban, hogy viszonylag hamar átadja a levelet. Ez egy jó pont, így esélye van megúszni a tömést
- Valószínűleg történt valami, ezért Máté írt, nem tudom Lotti, koncentrálj – saját magának okozta ezt a zűrzavart. Mennyivel egyszerűbb lett volna elvenni a levelet, aztán sarkon fordulni és itt hagyni a lányt. De ő valamiért belemászott a beszélgetésbe, most meg az agyvize fogja megbánni ezt az ostoba döntést.
- Mindegy, majd elolvasom. Vincéről tudsz valamit? - esetleg a terelés téma bejöhet, ha már úgyis pocsékba ment az este, akkor ki kell  belőle hozni a lehető legtöbbet. A levél ügyben, ahogy érzékelte Lotti keveset tud már segíteni, így inkább majd nyugodtan szemügyre veszi és mérlegeli, hogy érdemes-e válaszolni rá.
Utoljára módosította:Csizmazia Hajna, 2017. február 10. 10:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csornay Kíra Lotti
INAKTÍV


Ł o T t i C s E k .*
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 1542
Írta: 2017. február 13. 16:26 | Link

H_a_J_n_A


 - Jó bunkó vagy.
Vetem oda sértetten, miközben összefűzöm magam előtt a karjaimat és nyelvet öltök rá. Tudom, hogy nem hatja meg, de nem is fog rajta megsértődni, így simán ráolvashatom, nem fogja zavarni a dolog. Amúgy meg töl jól esik.
- Mire kellene koncentrálnom? Hagyjál már, semmi nem volt ebben a hülye levélben, kb négy sor..azt hittem izgi lesz, de tök uncsi.
Az ujjammal megpiszkálom a hamradik linzert, de mikor Hajna rámszól gyorsan visszarántom a kezemet, mintha megégettem volna.
- Írja az uncsi regényét...ha épp nem az egyetemen van. Figyu, ha akarsz vele dumálni a Mancs-helyen megtalálod. Minden este ott van.
Néha elgondolkodom rajta, vajon melyikünket fogadták örökbe, engem, vagy őt? Hát ki akar annyi lapot feleslegesen tele írni?
Utoljára módosította:Csornay Kíra Lotti, 2017. február 13. 16:27 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Csizmazia Hajna
INAKTÍV


#BestHousemate
offline
RPG hsz: 335
Összes hsz: 2713
Írta: 2017. február 13. 16:42 | Link

L o t t i


– Te meg bolond vagy – megvonja a vállait. Ha már Lotti megengedheti magának, hogy ilyen nyíltan kifejezze magát, akkor ő sem tántorodik vissza ettől. Hiszen csak egyértelmű tényeket közölnek egymással. Nem fogja magára venni ezt a megjegyzést, senki se állította, hogy ne lenne az, de nem fog ellene tenni. Hiszen elméletileg ő most itt a sértett fél, akinek a tulajdonát megrongálta egy kotnyeles alsóbb éves. A Navinés örüljön neki, hogy még nem került a feje egy tál müzlibe.
– Hát, ha nincs más, akkor a továbbiakban haszontalan vagy a számomra - amúgy is azt érzi, hogy az elméje nem bírja tovább. Lotti olyan szinten húzza le a mélybe a hirtelen váltásaival, hogy mellette úgy érzi ő maga nem is annyira bolond. Pedig aztán…
– Ja jó, lehet majd megkeresem – bár Vince meg a teljes ellenpólus. Legalábbis ahogy eddig észrevette, mellette úgy be tud lassulni néha, hogy abban sem biztos, hogy él még. Hogy lehet ez a kettő gyerek egy vérvonalból származó, sokszor eltöpreng ezen.
- Azt hiszem, ha nincs más, akkor én most itt is hagylak, hogy tovább hizlalhasd a hátsódat – vigyorogva a linzerek felé bök, amelyek száma megcsappant, amióta a lány itt ücsörög. – Szerintem csomagolj is belőlük, hogy még éjszakára is maradjon – odatol elé még egy tányérral, hogy biztosan elég legyen. Persze nem gondolja komolyan, gúnyos megjegyzésnek szánja, de nem biztos benne, hogy a lánynak ez leesik.
Utoljára módosította:Csizmazia Hajna, 2017. február 13. 16:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kaisch Ráhel
Mestertanonc Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanonc


Blondie - Cinderella
offline
RPG hsz: 283
Összes hsz: 2239
Írta: 2017. február 15. 21:36 | Link

Mata Hari & Teréz anya akcióban
Kolos ~ De marha jól nézek ki Rolleyes- Mulatozást - sápítozok úgy, mint aki legalább egy káromkodásáradatot hallott volna. Az öreglány, akit alakítok, vélhetően így viselkedett volna, és azt hiszem, kellően alakítom az ügyeletes szentet. Azért nehéz nem felnevetnem Kolos csilingelő hangján. Vizsgának fogom fel inkább, azokat mindig véresen komolyan veszem.
- A szórakozás az ördögtől való, leány... ebben az intézményben meg főleg nincs helye ennek. Alázat, szorgalom, tisztesség... Mondd csak, mondanak ezek a szavak neked valamit? Erősen kétlem - vágom csípőre a kezem, a fejemet ingatva közben. Nem akarok túlzásokba esni, és azt sem szeretném, ha Kolos emiatt berágna rám, és rossz szerepeket adna már csak azért is, hogy bosszút álljon. Bár... nem hiszem, hogy ennyire lealacsonyodna.
- A mi kötözködő jelenlétünknek köszönhető, hogy nincs anarchia, és a diákok, tisztelik őket - mutatok a tanárok asztala felé, erősen kikérem magamnak hangnemben adva elő mindezt.
- Mit gondolsz, mekkora káosz lenne itt, ha mindenkinek hozzád hasonló felfogása lenne, ha? - kérem számon, bár tudom, sőt még Kolos is tudja, hogy ez a vita még élesben is tök felesleges lenne. De maradjunk a szerepnél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Choi Min Jong
KARANTÉN


damfír - életművész
offline
RPG hsz: 424
Összes hsz: 5017
Írta: 2017. február 20. 17:21 | Link

Várkonyi Kedvenc Prof bácsi

Mit akit pofán vágtak nézek a tanárra ijedt arccal, ahogy azt mondja, jós tehetség is vagyok. Mindenre vágytam már, de erre az egyre biztosan nem. Persze hamar rájövök, hogy ironizál, így megrázom a fejem és összekapom magam, hogy az előbbi szemtelen vigyorral nézzek rá újra.
- Igyekszem - felelem könnyedén, mert azt hiszem nagy dolog lehet nála tíz pontot esni, bármit is jelentsen ez, nem mintha komolyan venném. A problémát viszont igen. Mármint lehet nem látszik, de tényleg aggaszt a dolog, ami azért rendkívül meglepő, mert soha nem érdekelt az asztrológia, most meg hát khm... azt hiszem érdekel. De ezt azért hangosan nem fogom bevallani. Inkább felteszem az engem annyira foglalkoztató kérdést, aztán pedig csak nagyra nyílt szemekkel bámulok a csodás eszközre, amit Várkonyi elővarázsol a zsebéből.
- És ezt a professzor úr mindig magánál tartja? - kérdezem őszinte ámulattal, közben pedig bizonytalanul elveszem a felém tartott papír darabot. Nézegetem, próbálok rájönni, hogy működik, de őszintén szólva halvány lila gőzöm sincs.
- Soha életemben, de nagyon szép! - Próbálkozom értelmes választ adni, pedig nehezemre esik. Csupa vonalka meg számok.
- Nulla... nulla... - nekem ránézésre több nulla is van, de persze nagy nehezen megtalálom azt, amelyikre szerintem a tanár gondol. - Nulla! - bökök rá, letéve a lapot az asztalra, és kifejezetten büszke vagyok magamra.
- Hogy mi? - kérdezek vissza, mert természetesen nem értem. Hogy is érteném. Ez az egész olyan bonyolult, még akkor is, ha neki szent meggyőződése, hogy én valami született tehetség vagyok. Nem vagyok. Szimplán mákom volt eddig. Persze lehet, addig jó, amíg nem tudja. Kár, hogy pár percen belül kiábrándul belőlem.
- Megmutatja? - kérdezem kiskutya szemekkel nézve rá, odanyújtva az órai horoszkópomat meg a kis kört és várom a csodát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

You only realize how much you know someone when they disappear.
Warren Mina
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós, Független boszorkány


CsöppWarren | Kávéslány
offline
RPG hsz: 405
Összes hsz: 879
Írta: 2017. február 27. 13:29 | Link

Édesapa

Mostanában zajlanak az események. Az egész ház lakott, még jó, hogy végre ki lett bővítve, de mindig van otthon valaki, sosincs olyan, hogy csend lenne vagy egyedüllét. Tény, hogy eddig sem ez jellemezte a családi lakot, de most már egy kviddics csapatot is alakíthatunk, ha éppen ahhoz van kedvünk. Na persze ne legyen, rosszul vagyok a magasság gondolatától is. Viszont lett egy nevelt testvérem, egy nagynéném, egy unokahúgom, akik eddig csak látogatóban voltak, most viszont már hivatalosan is ott laknak. Furcsa, szokatlan nekem, aki inkább a csendet részesítem előnyben, de ez még nem jelenti, hogy nem örülök neki, csak szoknom kell. Nehezebb megszerezni a privát szférát. De szerencsére itt fent tudok gondolkozni, tervezni.
A táskámat ledobtam a szobámban, először nem is akartam lejönni enni, de mivel fent csak egy almát találtam, ami nem elég a rendes koncentrációhoz, így végül rávettem magam arra, hogy lesétáljak a Levita toronyból, be egyenesen a nagyterembe, ahol láss csodát, ott ült az én édesapám egyenesen az asztalunknál. Azt hiszem ez az, amikor a sors úgy mozgassa a szálakat, hogy ne lehessen tovább húzni a nagy beszélgetést. Nem mintha nagyon vonzott volna a gondolat. Azt hiszem ebben is hasonlítunk, nem szeretjük a lelkizést. Viszont mire ezt megállapítottam, már ott is voltam előtte.
- Amikor elsős voltam, sokkal nagyobbnak tűnt ez a terem. Szia apukám.
A taláromat megigazítva ültem le vele szembe, végigpillantva a lehetőségeken végül a szezámmagos - csípős csirkében és némi sültkrumpiban állapodtam meg, amiket ki is szedtem magamnak. Pedig ezen a héten vegetáriánus vagyok, de hát ritkán van ez a kedvencem, anya meg mindig arra helyezi a hangsúlyt, hogy kicsi gyerek is van otthon, így ő sem csinál olyan sokat.
- Hallottam, hogy az anyámmal kavarsz, megint. Mik a szándékaid? Gyerek, házasság, ház a tóparton?
Miközben kérdezek, az ujjaimat a tányérom fölött összeérintem, és mint a nagy maffiavezérek ütögetem őket egymás után egymáshoz. Az arcomon mímelt kutató tekintet. Anya nem mondott semmit, szerintem ő se nagyon tudja, hogy mi van. Náluk sosem lehet tudni, hogy mi van, és rám akadnak ki, ha nálam se lehet tudni, hogy éppen mi van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. február 27. 13:43 | Link

Warren Mina


Ha teheti, már évek óta nem ül a tanári asztalhoz, inkább valamelyik házhoz járul ebédelni, amikor már ürülni kezd a terem. Felesleges puccparádé. Ahogy pedig az évek alatt kitapasztalta, a marhapörköl a Levita asztalánál messze a legjobb, mintha az égiek szeretnének üzenni ezzel valamit.
A mérsékelt zajban étvágytalanul kavargatja a tányérján a tésztát, a fejét a tenyerébe ejtve. Akkor pillant fel mindössze, amikor egy ismerős hang megszólítja, majd a hanghoz tartozó lány leül mellé a padra. Vérszegény mosolyt villant egy pillanatra, ami alig rendezi át nyűgös vonásait.
   -  Amikor elsős voltál, fel se érted a főbejárat kilincsét.
Elmélázva dünnyögi a választ, valójában oda sem figyelve arra, amit mond. A gondolatai egészen máshol járnak - ebbel a pillanatban a Rellon asztalánál, ahol egy diák hátát nézi percek óta, meglepő kitartással. Bár meglehet, csak abba bambult bele.
   -  Mi? - felemeli a fejét, a villával agresszívan szúl a nyúlós tésztacsigák közé. A szeme élesen fordul a lányra - Ehhez nincs sok közöd.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Warren Mina
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós, Független boszorkány


CsöppWarren | Kávéslány
offline
RPG hsz: 405
Összes hsz: 879
Írta: 2017. február 27. 14:08 | Link

Apukám

- Chö.
Igen, ennyivel le is reagálom a dolgot. Na nem mintha ne érdekelne, de baromira vicces egymás mellé állítani a két szülőm viselkedését. Anya egész nap udvarolt nekem. A kedvencemet főzte, sütött süteményt, vett egy csomó magazint, amit alapvetően nem olvasok vizsgaidőszakban. Különösen most nem, amikor az egyetemre való bejutás a tét, és nosztalgiázott, miközben szépen lassan úgy állította be a dolgot, hogy az apukám egy jó ember. Én ezt tudom. Vagyis tudom, hogy nem teljesen jó, ahogy anya sem, de nem hiszem, hogy nekem kellene őt jóként beállítani. Szóval élveztem a kényeztetést, és vártam, hogy mi lesz a végeredménye. Valahogy sejtettem, hogy ez. Hihetetlenek.
- Anya kérte, hogy tájékoztassalak arról, hogy nekem is van párom. Hogy ebből később ne legyen fennakadás.
Mondjuk eléggé érdekes volt az is, mire ezt kinyögte, de legalább jót szórakoztam rajta. Furcsa örömmel töltött el, hogy láttam, mennyire nyüglődik, pedig csak simán közölnie kellett volna, hogy mondjam meg apának, tovább léptem Ombozi Noel és Dorian Green szellemén és új kapcsolatba kezdtem.
- Grace-nek hívják, anya egyik barátnője, látásból biztos ismered. Levitás.
Na, hát elmondtam minden lényegeset, a pipi pedig igazán porhanyósra sikerült, kellőképp csíp és ízletes, minden elismerésem a szakácsnak, aki ma ezt készítette. Képzeletben felírom magamnak, hogy szóvá kell tennem anyának, hogy igenis gondoljon a nagyobb gyerekére is, amikor az otthoni ebédet tervezi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1578
Összes hsz: 3611
Írta: 2017. február 27. 14:30 | Link

Warren MinaChö. Ő pedig nyugtázóul bólint egyet. Félreértés ne essék: feltétel nélkül szereti a lányát, Mina olyan ember az életében, akiért gondolkodás nélkül odaadná a nyomorult kis életét. Ahogy azonban ő is felnőtt, a kapcsolatuk kívülről nézve ridegebb, valójában azonban sokkal szorosabb állapotban normalizálódott. Az, hogy így beszélnek egymással, nem az ellenszenv jele, inkább az odaadó bizalomé, olyat mondhatnak el magukról, amit kevesen: történetesen, hogy apa és lánya lényegében barátok.
Tudja, hogy egyszer kénytelen lesz megbeszélni vele, mi folyik közte és Zója közt, ám ez nem az a nap. Ő sem tudja még, hová tegye a történéseket... az szinte teljesen biztos, hogy nincsenek együtt, mint pár. Ám nem is idegenek.
   -  Sosem kértem, hogy tájékoztass.
Nem mindig érti maradéktalanul ezt az apa- szerepet. Féltenie és óvnia kellene a lányát a szerelemtől? Bizonyára ezt váják el tőle, ám ő sosem volt olyan. Persze megköszönte neki, hogy nem esett idő előtt teherbe, de különben nem ártotta bele magát a lánya ügyeibe. Ahogy most sem.
A szeme végül ismét elszakad a rellonos lány találjáról a terem túlvégében és a lányra fordul. Grace.
Magában néhányszor kimondja a nevet.
   -  Csak ügyesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Warren Mina
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós, Független boszorkány


CsöppWarren | Kávéslány
offline
RPG hsz: 405
Összes hsz: 879
Írta: 2017. február 27. 14:47 | Link

Apukám

- Kösz, és tudom, hogy te nem, ez a nő mániája, akit teherbe ejtettél anno.
És bumm, így lett a Mina. Ajj, azt hiszem ez a vizsgaidőszak nem tesz jót az agyamnak, gyorsan veszek még egy adagot a kajámból, mielőtt még valaki észreveszi, hogy milyen jóízűen eszek és lecsap rá. Ebből nem jár másnak, ezt direkt nekem csinálták.
- A hétvégén elmegyek egyetem nézőbe, Pécsre.
Nem sok örömmel mondjuk, de ezt nem teszem hozzá. Nem ide akartam járni, hanem Amerikába, de hát ha már egyszer így alakult, akkor örüljünk annak, amit itt tudnak nyújtani. Tele minden jósággal, mert jó ez a hely, attól még, hogy nem ez volt a szívem vágy. De az ember nem kaphat meg mindig mindent. Majd ebből hozom ki a legtöbbet.
- Te mit csinálsz a hétvégén?
Érdeklődöm miközben kitöltök egy kis almalevet. Ez az a kesernyésebb zöld fajta. Mostanában elég furcsa ízeket kedvelek, ami most oké, de remélem, hogy nem marad meg a hátralévő éveimre is, mert szegény gyomrom szét fog maródni. Ez is remélem csak ilyen iskolavégét jelző dili.
- Örülök nektek, amúgy.
Teszem hozzá még mellékesen, persze nem mellékes a dolog, de nem fogok nekiállni megint lelkesedni, mert náluk lehetetlen kiszámítani, hogy meddig is tart a nagy összejövetel, de amíg tart és jól elvannak együtt, addig támogatom őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. február 27. 18:18 | Link

Teréz anyus és én, Mata Hariként
Ráhelke is szép, de én szebb vagyok


Ráhel iszonyat jól hozta a vénasszonyt, akinek kissé elvetemült, fanatikus nézetei jóval lemaradtak a kor szellemiségénél. Ellenben a Kolos által alakított Mata Hari az élvezetek és szórakozást mindennél jobban szerette. Ez állt közelebb hozzá, leszámítva a... ruházatot és a stílust.
- Ördögtől! - kiáltott fel, a kezét is a magasba tartva. Valószínűleg Mata Hari nem volt nagyon hívő asszony. - Árulja el, anyám, minden, ami szebbé teszi az itteni életet, az ördög műve? - hangsúlyából jól kivehető volt az irónia és a szórakozás. Mert hogy alapvetően nagyon szórakozott a szituáción.
Ment egy széles kört, kicsit talán kitolva a bámészkodókból állók körét, majd a tanári kar felé mutatva majdnem felröhögött. De ehelyett inkább Mata Harihoz méltón csak felkacagott.
- Tisztelet, mi? Feléjük? Akkor az nem a szigor miatt kell, hogy legyen. - Ha jól emlékezett, Mata Hari nem éppen a normális, családi háttérrel rendelkező nők közül került elő. Így talán még érthetőbb is, hogy a tisztelet sem tartozott túlzottan az értékei közé. Főleg a férfiak iránt. Micsoda nő volt!
- Az anarchia nem olyan rossz, mint ahogy gondolja, igaz? - fordult a közönség felé kitárt karokkal, hogy némi támogatást szerezzen. Valahogy meg kellett nyernie a vitát. Ez elvi kérdés volt.
Néhány bátrabb bámészkodó lelkesen felkiáltott a kérdésére, majd még egy-két ember követte. A végén még lázadást fog szítani a tanári kar ellen....
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 999
Írta: 2017. március 4. 15:48 | Link

Nóri

Átlagos pénteki nap volt. Már ha a vizsgaidőszakban egyetlen napot is átlagosnak lehet nevezni. Szerencsére erre a napra csak egyetlen írásbeli vizsgája volt, de így is nagyon ideges volt miatta. Nem akart úgy járni, mint az előző évben, hogy a lustasága miatt ne léphessen évfolyamot, így idén sokat tanult rájuk. Ám ez bevonzotta azt is, hogy jóval idegesebb volt, mint az előző években. Nem igazán lehetett hozzá szólni, ha valaki mégis megpróbálkozott vele, arra egy öt perces fejmosás várt, hogy miért is zargatja őt a butaságaival, mikor sokkal fontosabb dolga van, és keressen másik személyt akit idegesíthet.
Utolsó órában halál félelemmel, de bement a terembe. Szerencsésen túlélte a vizsgát, így mosolyogva távozott a teremből. Összességében úgy érezte, jól oldotta meg a feladatokat és elégedett volt magával. Ezért is döntött úgy, hogy sétál egyet a ragyogó napsütésben. Kicsit talán tovább napfürdőzött és gondolkodott a kelleténél, így mire észbe kapott már régen vacsora idő volt. Roham léptekben igyekezett a kastélyba, immáron teljesen lenyugodva, hogy nehogy lekésse a vacsora időt, hiszen ebéd helyett tanult.
Szerencsére időben volt még, rengeteg diák evett még. Gyorsan körbenézett az Eridon asztalának felé eső végben, hátha felfedez a tömegben ismerős arcokat. Igazán szerencsés napja volt, így meglátta Nórit, akivel nem olyan rég igen kellemesen elcsevegett.
Odasétált a lány mellé és kérdés nélkül helyet foglalt mellette.
- Szia! Remélem nem baj, hogy leültem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. március 4. 16:49 | Link

Rebi

Hosszú napom volt, mármint tanulás szempontjából. Már csak két vizsgám maradt, de még nem volt merszem egyikre se feljelentkezni. A többiek elmondásából nehéznek tűnnek, úgyhogy még pár napot tanulok, hogy minél jobban menjenek. Végre az idő is szép lett, így egy kicsit kimentem levegőzni, napozgattam és sétálgattam. Jólesett már kicsit kint lenni nem öt réteg ruhában, hanem csak egy laza kabátban és pulcsiban. Jó végre látni a napot, már nagyon hiányzott. Sokkal jobban szeretem a tavaszt, mint a telet, akkor hideg van és a nap sem süt annyit. Mostanra a kedvem is jobb, az élet is szebbnek tűnik. Gyorsan le is szaladtam vacsorázni, úgyhogy jóízűen falatoztam a hatalmas asztalnál. Épp kicsit elbambultam, amikor leült valaki mellém és megszólított. Rebi volt, akivel jót beszéltünk a múltkor.
- Ó, szia, bocsi, hogy nem vettelek észre hamarabb, ülj le nyugodtan. - Mondom neki vidáman, és odébb húzódok, hogy elférjen.
- Mi újság, hogy vagy? - Érdeklődök, közben a krumplit felszúrom a villámra. Örülök, hogy idejött, máris jobb lett a napom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 999
Írta: 2017. március 5. 18:44 | Link

Nóri

Eltelt egy kis idő, mire a másik észre vette, hogy leült. Addigi is a vörös szedett magának egy jó nagy adag ételt, mellel igyekezett a kimaradt ebédet is pótolni. Addig is míg arra várt, hogy Nóri végre észrevegye, hozzá látott az első fogás elfogyasztásának. Szerencsére nem sokára háztársa is kikerült a révületből és érzékelte jelenlétét.
- Semmi baj, előfordul néha, és mint látod már megtettem – nevette fel. Nóri valahol tényleg máshol járhatott. Lehet hogy a vizsgákon agyalt, de az is lehet hogy egy fiú vette el az eszét, de igazából bármi elképzelhető volt.
- Hogy hogy vagyok? - kérdezte sóhajtava – Hát mit ne mondja, nem a legjobban. A vizsgák teljesen kikészítenek, mint mindenki mást. De legalább végre látszik, hogy jön a tavasz és ez jó hír. Mert bár én a telet is szeretem, de azért a tavasz az igazi kedvencem. Vagyis minden évszaknál elmondom ezt, de mindegy... És feléd mi újság van? - Rengeteget beszélt és gyorsan. Rossz szokása ez, mely néha felbukkan, de általában nem ennyire beszédes. Szülei, nagyszülei és úgy általában minden rokona rászólt már, hogy ne hadarjon annyira, de mivel ezt a szokást valahol nyolc-kilenc éves kora környékén vette át, így már szinte lehetetlen leszoktatni róla.
Addig is amíg a válaszra várt tovább evett. Egy igazán ízletes sült csirkemellet vágott apró darabokra és így fogyasztotta el ez adag rizs társaságában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ombozi Noel
Független varázsló, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


Bejegyzett pyromágus
offline
RPG hsz: 697
Összes hsz: 6209
Írta: 2017. március 7. 18:50 | Link

Kornél

A házak asztalai előtt, éppen csak belépve a nagyterem ajtaján áll meg, és pillant el a navinések irányába. Tekintete végigsuhan néhány ismeretlen és mintha láttam volna már valahol arcon, majd egy különösen csinos pofi hívogatása ellenére a mellette csámcsogó, már jól ismert, torzonborz fejen állapodik meg. Szája derűs mosolyra húzódik, de mielőtt még elindulna Kornél felé, gyorsan leemeli orráról fekete, vastag keretes szemüvegét, a márkajelzéssel ellátott szárait összehajtja, és egy óvatos mozdulattal farmerkabátja belső zsebébe rejti. Noha már egy ideje kénytelen szemüveget hordani, erről ezidáig elfelejtett szólni az ötödéves srácnak. Már nem azért, mert azt gondolja, hogy cikizni fogja emiatt, csak... hát de, talán mégis.
Míg sietős léptekkel elindul, meglapogatja párszor kabátja mellkasrészét, megigazítja a farmeranyag alól kikandikáló inggallérját, végigsimít pulóvere hosszán, aztán világosodó tincsei közé túr, és ide-oda simogatva azokat próbál kikezdhetetlen összképet elérni.
- Csá - huppan le végül drága barátja mellé úgy, hogy teljes testével felé forduljon, és mindenféle kertelés meg felesleges cicomázás nélkül kezd bele az interjúztatásba. - Hallod, milyen érzés itt lenni, távol a mugli környezettől? Gatya, fain, vagy tudom is én... megrázó?
Őszinte érdeklődést erőltet zöldjeibe, amiket le sem vesz a másikról, még ajkait is összepréseli, nehogy ásítani kezdjen véletlen, vagy elröhögje magát, hiszen ez nagy jelentőséggel bíró dolog - még akkor is, ha a látszat nem ezt mutatja. Mondhatná, hogy sejti: nem, nem Kornél a legjobb alany erre a tesztre, de minek, úgyis mindenki tudja. Csakhogy nem ismer senki mást, aki olyan profi szinten lenne jártas a varázstalanok furcsaságaiban, meg egyébként is, elég ideje ismerik már egymást, megérett a kapcsolatuk némi komolyságra, érzelemre meg... efféle értelmetlen kérdésekre.
Előredőlve - Kornél aurájának határmezsgyéjét rég átlépve - mered a másik arcába, pislog néhányat, közben feltűnés nélkül előhúz a zsebéből egy gyűrött, dohos pergament meg tollat tintával. Aztán sunyiban lepillant rá, majd nagyra kerekített szemeit visszaemeli az alanyra.
Utoljára módosította:Ombozi Noel, 2017. március 7. 18:57 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. március 7. 22:45 | Link

Rebi

Rebi hadarni kezd, így nagyon kell figyelnem, hogy mindent értsek. A vizsgáknál egyetértve bólintok, közben szemelgetem a steak krumplimat és a sajtos-gombás csirkemellet vágom apró darabokra.
- Én is szenvedek a vizsgáktól, de szerencsére jól haladok velük. Mostanában pedig sokszor sétálok kint a jó idő miatt, nagyon jó, hogy végre elmúlt a tél. Tudsz valami olyan termet vagy szobát a suliban, ahol még nem voltam és érdekesebb, mit a többi hely? Eddig a Lélekszobában voltam, annyira tetszett, tuti megyek majd oda tanulni. - Válaszolom neki, közben eltűnődöm, vajon hány hely van még a kastélyban és környékén, amit nem fedeztem fel. Ma kissé fáradt vagyok, megint sokat tanultam, és az Elfeledett Varázslatok Tana vizsgára gyűjtöttem anyagokat. Hát, nem sok sikerrel, mivel eltűnt egy jó része az anyagoknak, de talán legközelebb többet találok.
- Mi a hobbid? Én sokat szoktam olvasni, de tényleg mindenfélét, varázs és mugli könyveket is. Már beleolvastam anya könyveibe is, de a Legendás állatok és megfigyelésük tetszett eddig a legjobban. Neked van kedvenc könyved? -Közben töltök egy pohár limonádét magamnak az előttem lévő pohárba, és belekortyolok. Hmm, itt minden isteni finom. Igen jól főznek itt, az egyszer biztos, éhezni nem fogok. Mondjuk szeretek enni, így ez duplán jó. Lassan befejezem a vacsorát, és hátradőlve szusszanok egyet, nem kis adagot szedtem, de el is fogyott minden a tányérról. Közben Rebit hallgatom figyelmesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Iványi Polett
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 10. 16:10 | Link

Várkonyi tanár úr


Kifejezetten élveztem az elmúlt két hetet, merthogy úgy döntöttem, két héttel meghosszabbítom szeretett barátaim szenvedését. Nem is akárhogyan tettem, a büntetőmunka-feladatom kiváló ihletanyagként szolgált, és remekül szórakoztam.
Mindig akkor sütöttem el a legjobb válaszaimat, amikor észrevettem, hogy a mélyen tisztelt tanár úr is a közelben tartózkodott, tehát jó eséllyel hallhatta is.
Aznap is egy ilyen szép gyöngyszemet készültem elsütni… a harmincadik nyelvvel, az angollal zártam a sort.
Amikor megkérdezték, hogy „avatatlan” vagyok-e, szimplán rávágtam, hogy nem, Nyilas a csillagjegyem. Nem bírtam megállni, annyira jól mulattam rajta. Kellett már ez az eseménysor ahhoz, hogy ne haljak meg az unalomtól vizsgaidőszakom végére.
- Kellemes délutánt, Tanár úr! Hogy tetszett a műsor? – érdeklődtem bájosan mosolyogva. – Gondoltam, túl unalmas lenne, ha két hét után csak úgy felsorolnám a nyelveket, így sokkal szórakoztatóbb volt a feladat.
Könyörtelenül kihasználtam, hogy ilyen kreatív büntetőfeladatot kaptam, mert így a két hét lejárati idő minden egyes napjára jutott valamilyen nyelv, amin megtagadhattam bármiféle kérdést, kérést.
Utoljára módosította:Iványi Polett, 2017. március 10. 20:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 10. 20:27 | Link

Iványi KisasszonyA vizsgaidőszaknak is megvannak a kellemetlen velejárói, pedig az az év legszórakoztatóbb része. Várkonyi szeret számonkérni, a nap minden percében, bármit, ami csak az eszébe jut, vagy ami nem. Tulajdonképpen örülnie kellene, hisz ez az ő időszaka, most még sem boldog maradéktalanul, ugyanis megbuktatott egy negyedévest, aki összekeverte az Asztronómiát az Asztrológiával, és ez főbenjáró bűn. Azt hitte, elmondta világosan, minden évben szájba rágta, de erről a renitensről minden tudás lepergett. Az ügy nem maradt annyiban, a bukott nebuló papírrepülőt csinált a tanár úr jegyzeteiből, és körbereptette őket az iskola egész épületében. Feldúltan rohangál körös-körül, miközben az elkövető már a diri irodájában izzad, de ez csak a kezdet természetesen. Papírjai java megkerült, egyik szerencsésen egyben, másik kicsit megtépve, de legalább a sok munka nem veszett teljesen kárba. Lanettának lesz mit másolgatni, besegíthet a bűnösnek.
A hírek szerint a Nagyteremben láttak pár kósza krikszkrakszos cetlit, és a leírás alapján Várkonyi ráismert. Rögtön idesietett, de elképzelhetjük, hogy nincs a legjobb hangulatban, mikor Polett megszólítja.
- Csak nem azt akarja mondani, hogy a maga műve?! - Mutat a magasban repkedő csinos origamikra. A méregtől habzik szinte a szája, megdöbbenten néz a vidoran vigyorgó lányra. Szemei elsötétednek, homloka összeráncolódik, szemöldökei a magasba kúsznak, mielőtt kitör belőle az őrjöngés.
- Mi a fenéről beszél? - A düh átcsap értetlenségbe, aztán érdektelenségbe. Elvégre nem gondolatolvasó, hogy kitalálja, éppen mire gondolnak a növendékei. Pont fordítva. Találják ki ők, hogy mire gondol a tanáruk. Ez Polettnek nem sikerült, ezért rosszul áll a szénája.
- A büntetést nem azért adtam, hogy maga jól szórakozzon. - Ezt a szemtelenséget, ki hallott még ilyet. Egyesek nem tudják, hogy a büntetés mi célt szolgál. Mit lehet ezzel a kellemetlen ténnyel kezdeni?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Iványi Polett
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 10. 20:43 | Link

Várkonyi tanár úr
Naa, nem ér rám fogni a papírokat XD

- Mi a… - az orrom előtt repkedő papír elől elhajoltam. Na, ez már nem járja, hogy még ezt is rám keni. – Én nem utazom ilyen kisstílű marhaság-szinten. Költő vagyok, nem hajtó…gató.
Ej, kurafi, a tanár úr sem a régi. Ki bosszanthatta így fel, hogy szinte átmegy veszett rókába? Még jó, hogy ezt nem méltóztattam hangosan is kimondani, és reménykedtem benne, hogy nem legilimentor, különben a gondolataim miatt is hatalmas bajban lennék.
- Ó, ezek szerint nem hallotta – csalódottan biggyesztettem le ajkaimat, és sütöttem le a barna szemecskémet. Azt hittem, a szonett után legalább erre figyelni fog, de ennyit erről. Legközelebb szólok a lányoknak, hogy hagyjuk a bácsit, nem szeret szórakozni.
- Azt hittem, tetszeni fog magának, ezért törtem magam két hétig, hogy letagadjam a csillagokat is az égről? – adtam hangot nemtetszésemnek. A büntetés szót nagyvonalúan elengedtem a fülem mellett.
Pedig kezdtem belejönni úgy alaposan. A barátaim nem kicsit néztek rám furán, de az is volt a cél, hogy kicsit ugrassam őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 10. 21:58 | Link

Iványi KisasszonyEgy arra járó kósza repcsi az orruk előtt landol a földön, a férfi lehajol, hogy felvegye, aztán pálcájával hadonászik, hogy egy Invito-val gyűjtse be a többit, egyelőre nem túl nagy sikerrel. Így nem csoda, ah a lányra nem tud kellő figyelmet szentelni, és félreért mindent, amit félre lehet.
- Mi köze ennek a kviddicshez? - kérdi újra értetlenül. Már megint az a hülye játék. Nem is érti, hogy mit lehet rajta szeretni, hiszen halomra gyilkolja őket a gurkó. Az mitől olyan buli? Persze régen elfelejtette már, hogy ő is játszott még fiatalon az iskolai csapatban, bár azóta benőtt a feje lágya.
- Mit kellett volna hallanom? Nem segítene egy kicsit? - Utasítja a levitást, egy messzebb leereszkedő papír alkotás beszerzésére. Int is a kezével, hogy gyorsabb mozgásra ösztökélje, bár tudja, hogy kicsi a remény, de azért próbálkozik. Persze feltűnt neki az elmúlt napokban, hogy a lánytól folyton csak a "nem" szót hallotta különböző nyelveken, de nem tulajdonított jelentőséget neki, elvégre nem telt le a határidő, és mivel nem is neki szólt a dolog, nem tekintette a büntetés teljesítésének. Nem így szólt az egyezségük, ami egyoldalú volt ugyan, de ilyen az élet. Újabb repcsi érkezik a tanerő látószögébe, de elvéti a behívó bűbájt a gyors mozgás miatt.
- Nem bratyizunk, megmondtam az elején, hogy egy mosoly, de semmi több. Három lépés távolság, tartsa be, amíg szépen kérem! - Lendíti a pálcáját, hogy megállítsa a rendetlen repkedőt, de abban a pillanatban, éktelenül hangos zene riasztja meg. Annyira hirtelen történik meg, hogy a tanerő elrántja a pálcát, pont abban a szent pillanatban, ahogy varázsolni akar, így a bűbáj, a lányra lesz hatással, ha el nem ugrik. Ha nem vigyáz, könnyen mozdulatlanná dermedhet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Iványi Polett
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 10. 22:16 | Link

Várkonyi tanár úr

Hát. Hát. Soha ne mondd, hogy soha, és most már örökre a fejembe vésődött ez a kis közhely, ami sajnos tényleg igaz is. Bezzeg, aki korán kel, az már nem tuti, hogy aranyat lel.
- Ez egy szóvicc akart lenni – világosítottam fel az asztrológia tanárunkat, aki tényleg nem volt a humor magaslatán.
Biztos magányos szegényke. Teljesen száz százalék, hogy egyedül van, hát nem csoda, hogy ilyen morogva szegény. Megszántam, úgyhogy segítettem azért neki, nagy szívesség ám, úgy bizony, próbálja ezt valaki ilyen jól utánam csinálni.
Amióta rájöttem, hogy jobb az élet, ha hagyom a sok agyalást, és néha kizökkenek a könyvek világából, és észreveszem a körülöttem zajló eseményeket, akkor sokkal jobb. És tényleg. Mesés. Varázslatos.
- A tanár úrból csak úgy árad a jóindulat - forgattam a szemeim.
Pf… na szép. Máskor aztán lesheti, hogy ilyen jól összetákolt műremekeket halljon tőlem. A csajok tényleg elszúrták, ez így kezdett unalmassá válni.
Szépen odébb slisszoltam, mielőtt telibe talál a tanerő, és be is fogtam azzal a lendülettel a fülem, miután elhagyta a számat egy-két keresetlen kérdés a megszólaló borzadályra vonatkozóan:
- Ki az az idétlen idióta, akinek ilyen pocsék zenei ízlése van? Inkább azt a delikvenst kéne elátkoznia a gyengélkedőig.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 11. 13:45 | Link

Iványi KisasszonyA papírrepülő eregetése biztosan sokkal jobb móka, mint az összeszedegetése, és Várkonyi örömmel rábízta volna a tettesre ezt is, de a szent jegyzeteiről volt szó, ami legalább annyira bizalmi ügy, mint a fogorvos vagy az urológus. Ezért aztán egyedül indult a szökevények után. A magával cipelt táskában már sorban gyülekeznek az összehajtogatott lapok, ám még rengeteg hiányzik, amiről még fogalma sincs, hogy hol lehetnek. Nem gondol bele  abba, mi lesz, ha nem kerülnek elő, így is elég sötét a hangulata, amit nem fényesít ki Polettel való találkozása sem. A lány titokzatosabb, mint azt el tudná viselni most, ebben a krízisben, szeretné már lerendezni mindkét ügyet.
- Nem a jó indulatomért fizetnek - veti oda szúrósan. Nem díjazza a bizalmaskodást, pláne nem akkor, mikor az illető büntetésben van, csillagozva került be a noteszébe, és főleg nem, ha szerelmet vallott neki, ami ráadásul nem is volt igaz. Óriási bűnök halmaza. Ehhez képest annak a harminc szónak a megtanulása nem nagy tehertétel. Már bánja, hogy ilyen nagylelkű volt, de nem késő rátenni még egy lapáttal, egyébként is, Várkonyinál soha nem késő. Bosszúsan legyint egyet, mikor elvéti a varázslatot, persze azon dühöng a legjobban, hogy a lány sem kapott belőle. Összetörten rogy le a legközelebbi padra, táskáját a levitás felé nyújtja, rakja bele az összekapart papírgépeket. Közben az idegesítő zene is alább hagy, így már értik egymás szavát is.
- Na, hogy áll a feladattal? Bár nem a legjobb időpontot választotta, de azért hallgatom. Kérem a listát a kiválasztott nyelvekről, én meg össze-vissza kikérdezem. -
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 999
Írta: 2017. március 12. 17:28 | Link

Nóri

- Igen, szerencsére lassan már én is letudom őket. Ma volt még egy vizsgám, így nem is ebédeltem, ezért aztán roppant éhes vagyok, mit ne mondjak. - Ez utóbbi információt csak úgy mellékesen teszi hozzá, mert igazából egyáltalán nem lenne fontos, de azért Ő csak hozzá teszi, mert megteheti.
- Egyébként én is pont kintről jöttem, csak annyira elgondolkoztam, hogy azt hittem lekésem a vacsorát. Egyébként rengeteg ilyen terem van, és rengeteg ahol még én sem jártam. De ha majd gondolod, szívesen körbevezetlek egyszer – ajánlja fel fejét oldalra billentve. Mostanában rászokott arra, hogy teljesen véletlenszerű mondatoknál oldalra dönti a fejét, és így néz a beszélgetőpartnerére. Maga sem tudta, hogy kitől tanulta vagy honnan vette, de önkéntelenül csinálta, az egyszer biztos. Mindezek után azért folytatta a már felaprózott csirke és a hozzá társuló elfogyasztását.
- Hogy mi a hobbim? Rengeteg mindent fel tudnék sorolni, amit a hobbimként említenék. Többek között a zenélés, zenehallgatás, olvasás, kviddics, írás és éneklés. Ezek közól mondjuk csak keveset végzek úgymond közönség előtt, tehát mondjuk a gitározáson kívül másról csak azok tudnak, akiknek elmondom. Meg hát persze a szobatársaim, mert előttük semmi nem marad titok. Egyébként általában mugli könyveket olvasok, innen kerültek ki a kedvenceim is. - A végére megajándékozza a másik lányt egy nevetéssel és tovább folytatja az étkezést, arra várva, hogy társa felhozzon egy újabb témát vagy reagáljon előző hozzászólására. Vagy legalábbis feldolgozza a rengeteg szöveget, amit az előbb elhadart a vörös.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Iványi Polett
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. március 13. 19:07 | Link

Várkonyi tanár úr és a repülő iratok Cheesy


A repülő iratoknak valahogy én sem örültem, annak a fülsértő, zenének nevezett borzalomnak még úgy se, úgyhogy bőszen fohászkodtam Merlinhez, segítse a tanár urat tetten érni. Stréberség, vagy sem, de minimum büntetést érdemel e pocsék DJ uraság, vagy hölgyemény, és egy jóféle kurzusra beíratnám, hogy tanuljon meg bánni az ilyen hangosító-bűbájokkal, ha már random bulit akart szervezni.
Fejemet csóválva álltam odébb a tanerő útjából, hogy begyűjthesse az ó-szent-repülőket, amik engem feleannyira sem érdekeltek, de bunkónak se neveltek engem.
- Hát észrevettem. Egy kicsit nyugodtan lazíthatna, jót tenne magának – jegyeztem meg csak úgy halkan, bár nem reméltem, hogy Várkonyi tanár úr nem hallja meg. Úgyis meghallja.
- Remekül, és épp azért szóltam kicsivel előbb a lejártánál. Mikor érne rá? Szívesen tartok bemutatót, és köszönöm a motivációt, a görög nyelvbe elkezdtem beleásni magam – tértem rá a tárgyra, ami eddig háttérbe szorult néhány papír miatt, amikre roppantmód mérges voltam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Révész Kornél
INAKTÍV


Kornélia, Timi ikre
offline
RPG hsz: 162
Összes hsz: 1522
Írta: 2017. március 14. 15:53 | Link

Ombozi Noel

Étkezik. Táplálkozik. Burkol. Zabál. Tömi a búráját. Eszik. Ezek közül mindössze a konszolidáltabb jelzők azok, amelyek nem illenek rá, merthát, ha tanult is asztali etikettet, az legfeljebb az alsóközéposztályt megcélzó vendéglátóipari egységek pultjánál történt. Ne is mondjuk, hogy ez nem számít releváns képzettségnek. Épp ezért az elegáns szemezgetés helyett már a második tányér gulyáslevest lapátolja be magába, csak azért ennyire gyorsan, hogy minél előbb elérjen a következő fogásig: az aranygaluskáig. Ma ilyen magyaros napja volt a manóknak, úgy tűnik, nem mintha neki baja lenne bármivel, amit elé raknak, amíg az ehető. Épp egy falattal van teli a szája, amikor Noel ráköszön, úgy biccent felé a fejével.
- Shő. *ford.: Cső. Majdnem sikerül jól artikuláltan a visszaköszönés, mindössze az kellett volna a teljes sikerhez, hogy ne állja a hangok útját néhány répaszem, két kocka -mostmár pépesre rágott - hús, egy kocka krupmli és még ki tudja, mit kanalazott hozzá. Jól hallható, ahogy sikerül legyűrni a torkán az ételmennyiséget.
- Te nem késtél el ezzel a kérdéssel jópár évet? - vigyorodik el, miközben újabb kanállal lapátol be.
- Én elvagyok, de azért lehetne jobb is. - Sokkal jobb is. Eleinte elég kényelmetlen és kellemetlen volt az élet a költözés után, de előbb-utóbb megszokja az ember az áram és netnélküliséget. Mint a pottyantós budit.
- Mondd, hogy nem valami Edictum cikket írsz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. március 29. 17:54 | Link

Rebi

- Milyen vizsgád volt? Nem csodálom, hogy éhes vagy, én se bírok enni, csak vizsga után - fűzöm hozzá, közben tovább falatozgatok. Nem semmi ez a vizsgaidőszak, összevissza eszek én is. Hol kimarad a reggeli, hol a vacsora, már nem sok nassolnivalóm maradt, de majd veszek a faluban.
- Hú, az jó lenne, ha körbevezetnél, biztos találnánk magunknak egy jó kis zugot, ahol jókat tudnánk beszélgetni. Nem is hittem volna, hogy ez a kastély ilyen hatalmas. De majd együtt felfedezzük! - Közben megtörlöm a számat és iszok egy kis limonádét. Ezután a maradék pár krumplit és húsdarabot tüntetem el a tányérról.
- Hű, te aztán sokoldalú vagy! Én olvasok, zongorázok leginkább. A zongorát már kiskorom óta nyüstölöm, az elején nem ment valami jól, de mára már egész ügyes lettem, egy-két darab fejből is megy. A kviddics nem a kedvencem, inkább apa nézi, mondjuk repülni jobban szeretek. Régen én is írtam, főleg verseket, de jobban szeretek olvasni, mint alkotni. Viszont a helyesírási hibákat messziről kiszúrom. Szóval ha lektorra lenne szükséged, csak szólj! - Ránevetek én is, olyan könnyű vele lenni. Mintha mindig is ismertem volna, de ez tetszik. Megiszom a limonádémat, majd szusszanva hátradőlök. Közben újabb témán töröm a fejem, szerencsére nem kell sokat gondolkodnom.
- És ki a kedvenc mugli íród? Én Agatha Christie könyveit imádom, mindig zseniálisak a történetei. Sose találnád ki a gyilkost, de a végén mindig meglesz a bűnös. De még van pár kedvencem, mondjuk most egy se jut eszembe hirtelen. - Előredőlök, és bal kezemmel megtámasztom az állam. De más most nem ugrik be, biztos a sok könyvtárazás miatt. Közben figyelmesen hallgatom Rebit, olyan jó végre kötetlenül beszélgetni mindenféléről.
Utoljára módosította:Varga Nóra, 2017. március 29. 17:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Hercegh Kriszpin
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 161
Összes hsz: 294
Írta: 2017. április 2. 21:46 | Link


Évnyitó ünnepély
- 2017. tavaszi-nyári tanév -


Ezen a jeles hétfői napon, délután fél 5-kor a terem ajtajai kitárulnak, utat engedve az ünnepségre érkező diákoknak, tanároknak és a tanoda más dolgozóinak. Bőven van ideje mindenkinek kényelmesen elfoglalni a helyét és gyönyörködni a piros, kék, sárga, zöld díszítésben. Az ünnepély 5 órakor veszi kezdetét.
A teremben a házak zászlai lengedeznek a hosszú asztalok fölött. A falakon, szobrokon girlandok húzódnak. A magasban gyertyák lebegnek. A tanári asztal fölött az iskola címere foglalja el méltó helyét.

//ehhez a hozzászóláshoz szálazzatok (Válasz erre), vagy a játékra érkezett bármelyikhez! a címzésnél jelöljétek, hogy az Évnyitó ünnepélyen vesztek részt!//
Utoljára módosította:Hercegh Kriszpin, 2017. október 20. 13:51 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 62 ... 70 71 [72] 73 74 ... 82 ... 87 88 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet