29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Stoltz Ákos
INAKTÍV


We're so faaaaab!
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 9
Írta: 2017. május 1. 20:46 | Link

ColtonTeljesen belemerülök a gyakorlásba, közben a tükörre már nem is figyelek, így aztán az a nem éppen elhanyagolható tény sem tűnik fel,
 hogy egy felsőbb éves belépett a terembe. Éppen a cabriole közepén vagyok,
 amikor leállítja a zenét, és már éppen készülném alaposan leszúrni, bárki is az, amiért pont annál a résznél szakít meg, amit gyakorlok. Aztán még a levegőben rájövök, hogy prefektus. Hát, ennél jobban már úgysem szívhatom meg.
 Tudom fejből a dalt, úgyhgy végigcsinálom a mozgássort, mielőtt válaszolnék.
 Úgyis csak az arabeszk van vissza, azt pedig szépen, lassan, nyugodtan csinálom meg hátrafelé. Szinte kifejezetten idegőrlőre nyújtom, kilencven fok megvan, miközben a hátam továbbra is teljesen egyenes. Bár ez, még ennyi év után is olyan érzés, mintha a hátam egy présház nem megfelelő területén rekedt volna. Majd leengedem a lábam, és ránézek a kivddicscsapattársamra, és felvilágosítást nyújtok neki.
- Balettnek hívják, és te a mai este első tökéletes cabriole-ja közben kapcsoltad le a zenét. Bár gondolom ez téged nem kavar fel.
Felkapom a gramofon mellé ledobott törölközőmet, megtörlöm a homlokot,
 aztán iszok egy korty vizet.
- Mennyi az idő?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Effacé, jobb jeté, bal jeté, tour, nekifutás, tour en l'aire, érkezés, tour, bal jeté, jobb jeté, effacé
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. május 4. 22:57 | Link- Mondtam már, hogy ez így nem jó! Mintha lenne benned élet, rendben? - forgatta a szemét, idegesen a hajába túrt, fe-le járkált a színpadon, és mindent megtett, hogy ne kelljen közben Lanettára néznie.
Nem is emlékezett arra, mennyire idegesítő a lány. Mit evett rajta Egerben? Egyszerűen képtelen volt elhinni, hogy nem tud normálisan elmondani egy tisztességesen megírt szöveget!
Persze, hogy jól kiegészített, kerek mondatok voltak. Elvégre mégiscsak ő írta. Ő, Ardai Kolos, Ardai Lukács író fia. Csak tudja forgatni a pennát, ha már van néhány kiadott könyve az öregének! De ez a csaj! Mintha valami kis szerelmes fruskát alakítana. Pedig ez egy akciójelenet! Üldözéssel meg átkokkal.
- Oké, kezdjük elölről, rendben? Addig maradunk, amíg meg nem csináljuk a jelenetünket!
Ez a kijelentés most még nagyon határozott volt, pedig már nagyon kívánkozott... akárhova máshova, ahol nincs az eridonos nőszemély.
Utoljára módosította:Ardai Kolos, 2017. július 14. 21:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Vér Lanetta
INAKTÍV


Tancinéni
offline
RPG hsz: 278
Összes hsz: 2226
Írta: 2017. május 4. 23:32 | LinkA színpadon állt, kezében egy rakat teleírott papírral és fel alá járkált, miközben igazán próbálta beleélni magát a szerepbe, ám mikor már épp elkapta volna a fonalat a fiú minduntalan kitépte Lalát a buta belefecsegéseivel.
Dühödt tekintettel nézett Ardaira, majd vissza a papírra. Ami azt illette, már egy ideje tudta fejből is a szövegét, mégis valamiféle biztonságérzetet kínált neki az, hogy ha mégis elfelejtené ott lapult nála a puska.
Újra kezdte, ki tudja hányadára. Mély levegőt vett, egy pillanatra lehunyta szemét, kitörölte Kolos emlékét majd kinyitotta ajkait.
És csak úgy simán félbeszakította a szó közepén. Ezt már még sem hagyhatta szó nélkül. Melyik ostoba embernek jutott eszébe pont Ardai kezébe adni az irányítást?
- Hagyd már abba a dirigálást! Én igyekszem, de folyton kizökkentesz a szerepemből. - mordult rá, felszegve fejét. Természetesen nem vele volt a baj, hanem a másikkal, még ha ő is hibázott, ez Kolos esetében mindig így volt, így van és így is marad.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

|Vér-Kasza|csillagőrző| ExKanadai|Feleség ❤
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. május 19. 21:47 | LinkAzt hitte, elég lesz az a pár óra, és mehet is vissza a rellonba, de ez a nőszemély folyton csak panaszkodott, hogy milyen szöveg ez, meg szerinte nem így kell meg ilyenek. Hát kérem, ha Kolos a rendező, akkor az van, amit Kolos mond.
- Nélkülem ebből nem lesz semmi - sóhajtott fel ingerülten, majd a papírokra sandított a kezében. - Na jó. Onnan, hogy "magamra kell hagynod..."
Pedig jó történet volt. A háború közepén jártak, átkok húztak el a fejük körül, és Lanettát eltalálták. Ez pedig a végső búcsú volt. Lebénult a lába, és hátra kellett maradnia a csapattól. Csak így élhette túl a sereg közeledtét a főszereplő. Lanetta meg ez esetben csak járulékos veszteség volt. Igazán testhez álló szerep.
Oké, talán volt benne egy minimális romantikus szál, de ez kötelező eleme volt az ilyen akciójeleneteknek. Különben nem lehetett volna megsajnálni az eleső Lanettát. Pedig ez kulcsfontosságú szerep volt.
Karjával mutogatott, hogy kezdjen Lanetta. Olyan volt, akár egy karmester, még előre is hajolt, úgy próbálta átvinni, mit is kellene éreznie a lánynak. De az olyan volt, mint egy darab szúette fa. Totál üresség.
Utoljára módosította:Ardai Kolos, 2017. július 14. 21:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Vér Lanetta
INAKTÍV


Tancinéni
offline
RPG hsz: 278
Összes hsz: 2226
Írta: 2017. június 4. 00:02 | LinkDühödt tekintetet villantott Ardai felé, majd lehunyta pilláit, mély levegőt vett, magában abban a fél másodpercben annyi szitkot és átkot mondott a fiúra amennyit tüdeje bírt, azután kifújta a benn tartott levegőt, felnyitotta szemeit és a tajtékzó méreg helyett, mely eddig íriszében tombolt,most megtelt fájdalommal, rémülettel és összetörtséggel, ahogy kiejtette azokat a szavakat, amelyeket Kolos az előbb megadott kezdési pozíciónak.
- Magamra kell hagynod...Itt az idő, az elválásunk pillanata - keserű de szelíd mosoly ült ki ajkára. - Azt hittem több jut majd nekünk. Gyűrű, házasság, gyermekek és a boldog, közös öregkor. De így is jó. Az én életem a tiédért cserébe... - és ekkor eltüsszentette magát, a búbol hamar kuncogás lett, a kuncogásból pedig pillanatok alatt kedélyes kacagás.
- Bocsi, bocsi ne haragudj, életemben először hibáztam. - tette hamar szája elé kezeit, zavartan integetve Kolos felé, akire nem is nagyon mert ránézni a lány, mert nem tudta, hogy vajon ő is jót derült-e vagy paradicsom vörös képpel éppen szemmel veri a lánykát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

|Vér-Kasza|csillagőrző| ExKanadai|Feleség ❤
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. június 12. 23:23 | LinkHevesen gesztikulált, ahogyan ajkaival együtt formálta a szöveget Lanettával, és olyan átéléssel fogta vissza magát, hogy ne ugorjon fel a színpadra és csinálja meg a lány helyett, hogy akár még igazi rendezőnek is nézhette a kívülálló.
Nem csoda hát, hogy majd felrobbant a dühtől, mikor Lanetta elnevette magát. Pedig már egészen jól sikerült volna ez a rész!
Mindkét kezével a magasba csapott, a szövegkönyv kezében tartott részét pedig leejtette maga mellé, ami hangosan csattant a parkettán.
- Életedben először, mi? - tette fel a kérdést gúnyosan, de arcán neki is megjelent egy mosoly. - Mint amikor azt mondtad Egerben, hogy tudod, merre megyünk?
Jól emlékezett már minden apró momentumra, amit vele töltött akkor. Azóta, hogy bezárta őt a Bagolyházba, kismilliószor futott végig minden jelenet a fejében.
Utoljára módosította:Ardai Kolos, 2017. július 14. 21:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Allan Colton Fisher
Független varázsló, Viharmadarak csapattag, Végzett Diák


pultosfiú | ColeciCa
offline
RPG hsz: 299
Összes hsz: 613
Írta: 2017. június 17. 11:30 | Link

Stoltz Ákos

Szóval éppen táncol. Nem, a drága még akkor sem méltóztatik megszólalni, amikor kérdezek tőle valamit, helyette inkább táncol tovább, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Kissé összeszorítom az ajkaim, felvonom a fél szemöldököm, flegma-elégedetlenkedő kifejezést vesz fel az arcom. Stoltz, ejnye, ez már most plusz három büntetőkör a következő kviddicsedzésen. Ha már így szeretsz táncolni, biztos bírni fogod.
Abbahagyja végre, én meg továbbra is csak a falat támasztva nézem az embert. Le kell törni kicsit a szárnyait, asszem', túlságosan el van szállva magától. Mint ahogy minden kib****tt balettos.
Kijavít, halk (és gyilkos) nevetést hallatok. "Balettnek hívják", istenem, mintha csak Rosiet hallanám. Miért van az, hogy minden táncos ugyanolyan elviselhetetlen?
- Én nem látom értelmét. Csak ugrálsz. - Közlöm vele a nyilvánvalót. - Nekem mondjuk tök mindegy, mivel b***od el az idődet, de valóban nem hat meg, ha valamit tökéletesen csinálsz. Max a pályán.
Ami még mindig nem megy neki sokszor, mivel tökre újonc és baromi fiatal. Ezért szadizom folyamatosan én is, meg Mini is. Mi megszoktuk, hogy nincsenek kezdők a csapatban, viszont sokan fognak elmenni jövőre, kell a vérfrissítés, az új generáció, Stoltz meg elég kontrolláltan mozog, szóval nem rossz. Mondjuk a posztján azért néha röhögök.
- Nagyon meggyőző - mondom némiképp szarkasztikus stílusban, mikor megkérdi, mennyi az idő. - Takarodó után vagyunk, te is pontosan tudod. Gondolom, észrevetted, hogy a folyosók tök üresek.
Ha öt perce múlt volna el takarodó, talán még kedves is lennék, ugye, kinek van kedve cseszekedni az adminisztrációval, de így, hogy már majdnem fél órája a körletben kéne lennie, sajnos azt kell mondanom, hogy kénytelen leszek valamit kitalálni neki. Hacsak nem mond nagyon jó érveket rá, hogy ne tegyem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Stoltz Ákos
INAKTÍV


We're so faaaaab!
offline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 9
Írta: 2017. július 1. 13:21 | Link

Colton


A nevetéstől kicsit megrándul az arcom, már látom magam előtt a plusz köreimet a pályán. Bár megszokhattam volna, két hónap alatt rájöttem, hogy nem tesz túl jót a kapcsolatunknak, hogy táncos vagyok. Csak  tudnám mi a fene baja van a balettosokkal... A pályás beszólás meg... Köszi szépen, tudom, hogy nem vagyok a profi liga szintjén, de próbálom a legjobbat nyújtani.
- Próbáltam úgy idejönni, hogy ne vegyenek észre. Nem hiányzott egy hisztiző színjátszós, amiért a próbatermükbe indulok. Úgyhogy az üres folyosóknak még örültem is.
Elhúzom a számat. itt töltött hónapjaim alatt futottam már bele ilyenbe, azért járok ide inkább takarodó után.
- Gyorsan lenyújthatok  még? Csak hogy holnap tudjak futni az edzésen.
Mire kimondtam rájöttem, hogy nem volt éppen bölcs kérdés, nyugodtan nyújthattam volna a hálókörletben is, és akkor elkerülöm a további problémázást. Most már mindegy, Inkább kilépek a jobb lábammal előre, bal hátul nyújtva, és elkezdem lefelé nyomni a csípőmet. Érzem, hogy a bal lábam hátsó izmai nyúlnak,közben végig egyenesen tartom a hátam. Rosszabb úgyse lesz a helyzet, hacsak nem dönt úgy, hogy a büntetésem egy tarantallegra lesz.
Utoljára módosította:Stoltz Ákos, 2017. szeptember 1. 15:32 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Effacé, jobb jeté, bal jeté, tour, nekifutás, tour en l'aire, érkezés, tour, bal jeté, jobb jeté, effacé
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. október 18. 22:19 | Link

Kolos
ruha || zene


Év eleje óta talán most lesz először egy kis időm végre foglalkozni ismét a színjátszósokkal. Jó, kicsit zűrösen telt az eleje, de vége. Vége hivatalosan is. Mivel ami nem megy, azt nem erőltetjük. Pedig élveztem az elmúlt két és fél évet. Na, de ne is firtassuk tovább!
A múlt éjjel járőröztem, viszont most nem zabáltam fel a manók édességkészletét. Vérben forgó szemekkel zavartak el a konyha környékéről tegnap is, amikor csak épp egy elsőst kergettem, mert éjjel fél tizenkettőkor még kint császkált. Őszintén, mi a jó istent csináltak a manók még ott olyankor és miért nem adtak nekem belőle? Na jó, a végét megértem. De akkor is mit csináltak még ott?! Sajnos nem kérdezhettem meg, mert mint mondtam.... elzavartak! Tuti a közeledő halloween miatt dugdosták így előlem a sok sok sok édességet, amik csak rám várnak még most is, hogy megegyem őket.
Nagyokat trappolva haladtam végig a folyosókon, a taláromat ledobtam az ágyamra még a toronyban, mivel már vége volt a tanításnak, helyette a kedvenc farmerszoknyámban masíroztam egyenest a próbaterembe.
Akár egy meteor, úgy robbantam be a többiek tudatába. Az ajtót belöktem háttal, jobb lábammal és végignézve a díszes társaságon, majd megláttam a kedvenc exrellonosomat.
- Kolooooooos! - kiáltottam a pajtim nevét és megrohamozva a nyakába ugrottam, csimpaszkodtam rajta. Ja, azt hiszem ez egy: "Jaj, de rég láttalak már. Milyen sokat nőttél és úgy hiányzott a lüke fejed!" típusú ölelés volt.
- Mikor megyünk megint a temetőbe futni? - kérdeztem cinkos vigyorral a képemen, miközben elengedtem, nehogy a végén megfulladjon miattam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. október 29. 14:55 | LinkHosszú napok álltak mögötte, és bizony az egyetem mellett kifejezetten nehéz volt folyton visszajárni a színjátszós bagázshoz. Már rég lemondott volna az egészről, ha nem nőtt úgy volna hozzájuk a szíve. Elvégre az ő népe volt, vagy mi a csuda. Hűségesen követték az elmúlt pár évben, ő meg nem hagyhatja cserben őket.
Létszám ellenőrzést tartott, mikor elkezdték  próbát. Páran hiányoztak, de nem volt meglepve. Nehezen jöttek össze a próbák, és hiába akart erről beszélni patronálójukkal, még arra sem talált alkalmat, mikor írja meg neki a levelet.
- Jól van. Ez a jelenet jó lesz. Úgyhogy lépjünk tovább az első felvonás harmadik jelenetére... - kezdte szépen instruálni az embereket, mikor a hatalmas robajjal kitárult az ajtó.
Kolosnak oda sem kellett fordulnia, hogy tudja, ki érkezett meg. Széles vigyor terült szét az arcán, mikor hátranézett, és Fanni a nyakába ugrott. Szorosan ölelte magához, és még meg is pörgette egy kicsit.
- Már azt hittem, elfelejtettél... minket - egészítette ki gyorsan a mondatát, és a többiekre sandított. Volt néhány új tag, akikkel még nem találkozott Fanni, úgyhogy biztosan kellően furcsán figyelték a jelenetüket.
A lába mellett heverő szövegkönyvek egyikéért nyúlt, hogy odaadja Fanninak. Arra sem igazán emlékezett, melyik szerepet is kapta meg végül, de ez nem számított. Ezt most csak maguknak, gyakorlásnak szánják. Ha nagyon jók lesznek, talán még az iskola is láthatja őket egy nap.
- Tudod, te most mit csinálunk? Halloweenre egy kis temetőlátogatás a cél - kacsintott rá, miközben felvette rendezői magatartását. Vagyis kihúzta magát, és megigazította kifejezetten erre az alkalmakra használt sálját. Már csak a napszemüveg hiányzott róla.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. október 29. 18:52 | Link

Kolos
Ruha || TrainingWheels


Imádtam, hogy Kolossal ennyire jóban voltunk még mindig, pedig már nem találkoztunk nap, mint nap és ugrottam a nyakába a folyosón vagy csak oldalba böktük egymást. Jó volt. Most is rácsimpaszkodtam és igen, megkaptam azt a pörgetést, amit imádtam, gyereknek éreztem magam.
Amint a talpaimra huppantam, kicsit bűnbánóan ám annál több mosollyal legyintettem egyet.
- Ugyan, titeket soha! Sajnos mostanában több feladatom is akadt prefi-bubusként és hát muszáj volt megcsinálni őket - húztam a szám vállaimat vonva. Végül inkább figyeltem, hogy miért hajolgatott, vagyis matatott a lábainál végül elvettem tőle azt, amelyiket ha jól láttam megemelte volna, hamar átlapoztam, miközben a cinkos mosolyom és ravasz kérdésemnek adtam hangot. Igazából tényleg csak átlapoztam, de beleolvasni nem olvastam, … még.
Hamar jött Kolostól a válasz én pedig hónom alá csapva a szövegkönyvet tapsikolni kezdtem. Nem foglalkoztam azokkal, akik furcsán nézhettek ránk. Én úgy fogok viselkedni a barátaimmal, ahogy akarok, bárhol is legyek. Mások dorgáló pillantásai pedig leperegnek rólam.
- Akkor menjünk most, még süt a nap és és és fúj a szél, de süt a nap! - nem, nem hangzott kicsit sem úgy, mintha nyolc liter kávét gurítottam volna le vagy tíz csomag cukrot zabáltam volna fel, áááh, dehogy. Pfff, hova gondolsz?
A sálas megmozdulást a kuncogásom követte - Már csak egy szemüveg és egy barett sapka kellene és olyan lennél, mint azok a nagymenő mugli filmrendezők, ja és egy olyan bazi nagy tölcsér megafonbigyó - fenékkel oldalról meglöktem gyengén, hogy értse a poénkodásomat.
- Amúúúgy, folytassátok nyugodtan, a próbát én is megpróbálok térben és időben elhelyezkedni köztetek. Mondjuk, ott a színpad középén helyezem el magam térben és szerintem most sétálok oda, hogy időben is elhelyezzem magamat - vadul mutogattam, a hónom alatt szorongatott papírkupacot előhúztam és kikerestem a részemet, hogy körülbelül tisztában legyek azzal, mi is lesz a pontos feladatom vagy szövegem legalább is a szerepem. Reménykedtem, hogy valami izgit kapok és nem mondjuk fának kell öltöznöm. De ha fának kellene lennem vagy egy lámpának, én lennék a legmenőségesebb lámpa, mondjuk… Húsz százalékkal menőbb lennék az átlagnál, ha!
Utoljára módosította:Kasza Fanni Stefánia, 2017. november 2. 22:51 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Fellegi L. Milán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 183
Írta: 2017. október 30. 23:01 | Link

Boró
(Zárt)

Már akkor tudnia kellett volna, amikor a hajlott korú füvesember a szemüvege felett gyanakodva rásandított és visszakérdezett: „Szegfűszeget?
De nem. Milán nyilvánvalóan azon emberek táborát erősíti, akik lehetnek bármilyen okosak a gyarló materiális világ ügyefogyott jellemvonásaival kapcsolatban, a szociális skilljeik azonban az olyan ínyencségekre, mint utalás, célozgatás, ne adj’ Isten sejtetés már nem terjednek ki. Mert egyértelmű, hogy még egy félig vak, félig süket fóka is felfogta volna, hogy esetünkben a Szegfűszeg valami többet jelent sima Szegfűszegnél, de Milán nem. Neeem-nem. Ő mosolyogva bólintott, egy pillanatig sem csodálkozott a horribilisen magas áron, de még akkor sem (!) fogott gyanút, amikor a bácsika a polc helyett a raktárból hozta elő a „Szegfűszeget”, előtte pedig olyan alaposan nézett körül, mintha minimum a Halálcsillag tervrajzait kellett volna kicsempésznie egy tucat rohamosztagos között. Igen Milán, tényleg, ez mind tök hétköznapi. Üdvözült arccal távozott a kastélyba az aranyárban mért szegfűszeggel és persze arra sem jutott kapacitása, hogy a szobájáig akár csak egyetlen pillantást is vessen rá. Annyi éppen elég lett volna pedig, hogy rájöjjön, ezzel aztán igazán marhára kár lenne húslevest fűszerezni.
Persze ami késik, nem múlik. Fél órával később már Borót is sikerült felkutatnia – ő volt hirtelen az egyetlen, aki (nem túl hízelgő módon) eszébe jutott olyan személyként, aki bármit is tud kezdeni az illegális növény jelenlétével. Valamiért az volt az érzése, hogy a lány mintha gyakrabban birkózna meg ilyen helyzetekkel mint ő, habár hogy eme feltételezését mire alapozta, az merő rejtély.
Szóval egész odáig jutottak újabb röpke egy óra alatt, hogy teapartit szerveztek (nem, ez nem vicc). Most pedig vigyázban álltak egymás mellett a színjátszósok gyakorlóterme előtt, mert Boró az imént esküdözött, hogy ilyenkor itt tutira nincsen senki. Boró kezében egy nagy tál, elvitathatatlanul gyanús kinézetű sütemény – ennél már csak Milán dudorodó zsebe lehet gyanúsabb, amelybe a biztonság kedvéért még a kezét is beletette, mintha csak folyamatos megerősítésre lenne szüksége azzal kapcsolatban, hogy igen, tényleg az van nála, ami.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Almásy Boróka
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 102
[zárt]
Írta: 2017. október 30. 23:32
| Link

Milán

Amikor Fellegi Milán (igen, tudod, az az egész helyes levitás, aki még tök okos is, elvileg) felbukkan, mert keresi őt. Igen, bizony egy levitás kéri az ős segítségét egy növénynél. Boró melle pedig ennek hallatán dagad a büszkeségtől, hiszen azt megszokhatta, hogy néhány háztársa hozzá fordul a gyógynövénytan házival, na de az, hogy egy levitás! Kéremszépen ez már valami, ez már nagy hír. Aztán persze máris világossá válik számára a tény, hogy miért is őt kereste fel a srác - sértő is lehetne, de több kell ennél ahhoz, hogy a bongyorka haragudjon valakire, a művészet világa gyakran összeköti őt a hasonló khm, növényekkel. Pár percig meglepetten pislogott, majd miután Milán elhebegte a történetet, legalább három percbe tellett mire levegőt kapott a fuldokló nevetéstől. Igazán nem akarta megsérteni, kinevetni a levitást, de annyira komikus volt a helyzet, hogy képtelen volt nem megmosolyogni. Mindezek után szokott határozottságával - ami a borzalmas ötleteinek sajátságos velejárója - karon ragadta a tanácstalan Fellegi úrfit és elcipelte a konyhába sütit sütni. Igen, olyan sütit. Na nem rakta bele az egész „szegfűszeget“, hagyni kellett egyéb mókákra is, és abból az adagból, amit Milán sikeresen beszerzett bőven jut.
Nos, egy kis idővel később, már teljesen átvéve az irányítást mutatja a színészpalánták helyét a kastélyban. Ha jól emlékszik ilyenkor már nincs próba, de abban csak reménykedhet, hogy senki nem maradt itt egy kis magángyakorlásra. Óvatosan kukkant be az ajtón és amint üresnek bizonyul a terem belép, hogy vigyorogva köszöntse itt a nyomában belépő vendéget is.
- Üdv a Bagolykő színészeinek otthonában! - mutat körbe szabad kezével, majd odahúz egy széket az egyik ablakpárkánynál lévő babzsákfotelhez. A székre leteszi a tálcát a babzsákba pedig a saját hátsóját. Felkap egy még meleg sütit és beleharap, a morzsákat gondosan lesöpri a pulcsijáról.
- Nos, sütink már van a tökéletes teadélutánhoz, már csak tea kellene, nem gondolod? - fél szemöldökét felvonva bök Milán dudorodó zsebe felé az állával, majd feltápászkodva tömi a szájába a maradék sütit. - Kell lennie itt valahol néhány bögrének, azt hiszem - félig teli szájjal, de viszonylag érhetően kezd kutatni a kellékek között. Felettébb nőies, gratulálok Boró.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fellegi L. Milán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 183
[zárt]
Írta: 2017. október 31. 13:42
| Link

Boró

Andris jut eszébe, amint a csukott ajtó előtt álldogállnak. Ő is színjátszós, biztosan gyakran megfordul erre. Gyanakvóan néz a kinyíló ajtó mögött feltáruló teremre, mintha csak a puszta tény, hogy a fiú már jó pár alkalommal járt itt előtte is valamiféle jelentőséget hordozna, pedig józanul nézve erősen képtelenség, hogy bármi itt maradhatott belőle azon a gondolaton kívül, hogy járt már erre. Megembereli magát és belép ő is az ajtón, miközben kékjeit a gyanús kinézetű süteményre függeszti. Sosem evett még ilyen süteményt, a szó bármely értelmében is próbáljuk nézni. Sem ilyen sütit, sem ilyen sütit, pontosabban korábban semmi olyat és igazából csak azért leplezi erős aggályait a dologgal kapcsolatban, hogy Boró előtt ne tűnjön gyengének. Az Eridonosok rettenthetetlenek, ő azonban nem Eridonos. Bár ha azt nézzük hány Eridonossal és hány Levitással mulatja az idejét, talán mégiscsak a besoroláskor romlott el valami. Tulajdonképpen a Levitába őt nem is sorolt a süveg, cdak választott egy házat amikor átjött a Herzbergből. Mivel jó tanuló és világ életében fontosnak tarotta a tanulmányait, ez tűnt jó választásnak. Így utólag belegondolva viszont már nem biztos benne, hol is van a helye. Mostanában semmilyen értelemben.
- Milyen lett? - érdeklődik a sütire sandítva, közben azonban a kezébe vesz egyet. Bármi legyen is a válasz, túl drága volt ez ahhoz hogy most egyszerűen Boró rossz véleménye miatt ne kóstolja meg. Egyébként is, a lány teli arca egyáltalán nem arra enged következtetni, hogy a süteménnyel bármiféle minőségbeli probléma lenne.
- Tulajdonképpen még most sem értem, a manók hogy a fenébe nem vették észre. Butábbak mint gondoltam. - Nincsen semmi gondja a manókkal igazából, azonban igazi vérbeli mágusgyerek lévén soha nem is volt különösebben lelkes tőlük. Ő is harap egyet az egyik sütiből, majd Boró mögé lép és ő is bögre után kezd kutatni.  Talál is egy nagyon csinos kis porceláncsészét rózsaszín virágmintával. Nos, igazán illik az alkalomhoz... Fellengzős orrhangon szólal meg:
- Eme csésze megfelel igen kifinomult ízlésének? - érdeklődik enyhe vigyorral az arcán, miközben még a kisujját is eltatja kicsit, úgy fogja a kezében a csészét. Tökéletesnek tűnik. Közben magát figyeli, hogy az első szelet sütemény elogyásával párhuzamosan észrevesz-e magán bármilyen gyanús jelet, egyelőre azonban nincsen olyan érzése, hogy bármi különleges történt volna. Lehet hogy mégiscsak szegfűszeg az a szegfűszeg.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Almásy Boróka
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 102
[zárt]
Írta: 2017. november 1. 18:43
| Link

Milán

Persze Borókának amúgy eszébe sem jut, hogy esetleg adjon egy kis pénzt Milánnak, pedig biztosan nem lehetett olcsó mulatság, de talán egy józanabb pillanatában majd megfordul a fejében, hogy az ilyenek nincsenek általában ingyen. Még akkor sem, ha a srác kopogtatott be hozzá tanácstalanságában.
- Oltári - bólogat lelkesen csillogó szemmel, feltekintve a kutatásból. És tényleg igazat mond, nem a  szegfűszeg miatt mondja ám, a sütinek tényleg finom íze van extráktól függetlenül. No, azért a plusz adag bolondság nem árt az édességnek, habár hatását még nem érezni egyelőre igazán. Felnevet amint szerencsétlen manók jutnak az eszébe.
- Elképzelhető, hogy véletlenül hagytam nekik pár darab sütit az elnézésükért cserébe - vonja meg a vállát, miközben a lehető legártatlanabb szemeit mereszti Milánra. A manók is megérdemelnek egy jó estét, mindenkinek jár egy kis lazulás. Először szokásához híven elneveti magát, majd pár pillanat alatt rendezi vonásait, és beszállva a játékba arisztokratikusan megemelt állal veszi szemügyre a csészét.
- Azt hiszem ez a tökéletes csésze az alkalomhoz, gratulálok! - biccent nagy komolyan, majd ő is felmutatja a szerzeményét, ami ugyan kevésbé elegáns, de reméli, hogy a babakék alapon pompázó apró fehér pöttyök megnyerik a közönséget. Még gyorsan felkap egy kannát is, hogy aztán a szerzeményekkel együtt újra helyet foglaljon a babzsákfotelben.
- Szóóóóval, akkor kell forróvíz, meg a varázslatos teafű - dörzsöli össze a kezeit, majd előkapja a pálcáját, és egy gyors aguamenti-bűbájjal megtölti a kannát. - Enyém volt a víz, tied a forralás, na? - vigyorog Milánra, miközben elvesz egy újabb sütit, és a tálcát a fiú felé nyújtja. Az speciel meg sem fordul a fejében, hogy mit kaphatnának amúgy ezért, ha valaki rájuk találna.
- És ha kész a tea, már csak a vendégeinket várjuk, a fehér nyulat meg a Bolond Kalapost - nevet fel, amint eszébe ötlik a mindenki által - legalábbis az ő világában, ergo muglik között - ismert mese, aztán a süti felét már el is tünteti a szájában.
Utoljára módosította:Almásy Boróka, 2017. november 1. 18:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fellegi L. Milán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 183
[zárt]
Írta: 2017. november 1. 21:58
| Link

Boró

A sütemény tényleg finom. Nem is kicsit, annak ellenére meg aztán főleg, hogy nem csak általános alapanyagok vannak benne. Elvigyorodik Boró cseppet sem szerény megszólalására, közben pedig serényen bólogat.
- Tényleg jó! Ha előbb tudom, hogy így tudsz sütni, már a múlt hónapban félreértettük volna egymást a bácsival... - jegyzi meg, enyhén azt a látszatot keltve, mintha bármennyire is szándékos lett volna a félreértés. Francokat volt az, persze. Ezt nyilván a lány is tudja, elvégre felért egy vallomással az, hogy Milán csendben végighallgatta, ahogyan a lány kicsit sem diszkréten kiröhögi. Nem volt teljesen indokolatlan, na.
- Miii?! - hagyja el az ajkát a szó végére egyre magasodó rövid hangocska, amelyet egy jóízű nevetés követ - ...nagy franc vagy - teszi még hozzá nevetve.
Miután megtalálták a megfelelő csészéket (az ő úri ízlésének is megfelel a kis pöttyös) és Boró vizet is töltött, Milán is előveszi a pálcáját, hogy a maga kis részét megtegye. Közben lezuttyan a Boróé melletti babzsákba.
- Felülről fogd meg majd kérlek a kannát. Csak vigyázzunk, nehogy megégesselek - mondja, miközben elvesz egy újabb süteményt és beleharap egy nagyot, majd a másik felét gyorsan leteszi az ölébe.
- Lacarnium Inflamare! - a vártnál nagyobb láng csap ki a pálcájából, Milán száját pedig elhagyja egy diszkrét "huere". Kissé meglepve konstatálja, hogy a schwitzerdütsch káromkodást nemigen sikerült levetkőzni. Borót szerencsére nem égette meg, de ez is csak a szerencsén múlott. Meglepve néz hol a pálcájára, hol a kezére, de a láng mérete már szerencsére beállt a normálisra. Alulról melengeti vele a kannát, várva hogy a víz bugyogni kezdjen. A sütinek továbbra sem érzi sok hatását, bár talán Eridonos tettestársának feltűnhet, hogy mintha a mosolyai kicsit szélesebbek, a nevetése kicsit hangosabb lenne. Aztán Boró mond valamit teljes zagyvaságot, Milán pedig ráncolni kezdi a szemöldökét? Valamit biztosan marhára rosszul csinál, ha a lánynak már most ennyire megártott, ő meg még semmit sem érez.
- Parancsolsz? - néz rá aggodalmasan. Kicsit tart tőle, hogy a következő mozdulattal a lány eldobja a forró vízzel teli kancsót, utána pedig kiabálni kezd, vagy pucéran rohangálni... Talán kicsit előreszaladtunk. De ha egyszer kalapos nyulakról vagy mikről beszél!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Almásy Boróka
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 102
[zárt]
Írta: 2017. november 4. 12:29
| Link

Milán

Sosem állította, hogy nagy konyhatündér, de eléggé édesszájú ahhoz, hogy a sütéshez összeszedje magát és valami finomat alkosson. Persze azért felröhög Milán megszólalásán; igazából neki nagyon jól jött ez a félreértés. Na, nem mintha gyakran keveredne kapcsolatba illegális gyógyfüvekkel, de azt sem állítanám, hogy soha nem vásárolt még magának, tegyük hozzá, hogy csak kifejezetten színházi tapasztalatok érdekében.
- Az a te nagy szerencséd, hogy ekkora FRANC vagyok! - vonja meg a vállát ő is nevetve. Ha nem teszi meg ezt az apró szívességet a manók talán már régen elpletykálták volna a kis titkukat. Mondjuk még így is megtehetik, de ha teljes biztonságban lennének, akkor hol maradna az izgalom?
A gyorsan megtöltött kannának már csak egy kis hő hiányzik, amit a levitás gyorsan orvosol is. Még szerencse, hogy Boró éppen harap a sütiből és nem látja a láng nagyságát, csak a hőt érzi. Ha látta volna, valószínűleg már rég eldobta volna a kannát. Így csak a furcsa szóra kapja fel a fejét, fogalma sincsen mit jelent, de az is lehet, hogy csak beütött a süti és amúgy tök normális dolgokat mondott a levitás.
Aztán csak néz. De tényleg, döbbent, kimeredt szemekkel. Hát olyan nincs, hogy valaki ne tudjon Csodaországról. Pislog párat, majd miután tényleg tudatosul benne, hogy elképzelhető, hogy Milán nem tettette a tudatlanságot, nagy sóhajjal szólal meg.
- Hát tudod, Csodaország, Alíz, meg a teaparti. A hernyó a vízipipával meg a fehér nyúl, aki az óráját nézi! - Nem, még mindig nem képes felülemelkedni azon, hogy valaki nem ismeri Alízt.  - Azt ne mondd, hogy fogalmad sincs miről beszélek… Hát ez… alap, mindenki ismeri - megcsóválja a fejét, mert még mindig nem hiszi el ezt a képtelenséget. De tényleg, arra vár, hogy Milán majd elneveti magát, és azzal hecceli, hogy jobb színész nála.
- Egyébként szerintem már jó lesz a víz, mutasd azt a teafüvet - vigyorodik el, habár még mindig ott húzódik a fiú tudatlansága, és ennyivel nincs letudva a téma, erre bárki mérget vehet. Inkább folytatja a sütimajszolást, hátha akkor elmúlik az ámulat. A végén még kénytelen lesz bocsánatot kérni a Kalapostól, amiért Milán nem ismeri.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. november 26. 20:08 | LinkMosolygott. Sőt, inkább vigyorgott. Szeretett visszajárni a kastély falai közé, hisz itt végre olyan emberekkel találkozhat, mint Fanni. Nincs még egy olyan a föld kerekén, mint ő, és Pécsen bizony kifejezetten kevés a kevésbé őrült verziója is.
Vágott egy fintort a prefektusi melóra. Cöh! Méghogy ilyen ostobaságok miatt kelljen kihagynia a heti találkozókat vele? Vagyis a színjátszóval? Kész szégyen! Erről mg el kell bizony beszélgetnie vele, pláne, ha komolyan gondolják a színjátszós próbákat. És Kolos komolyabban gondolta, mint az egyetemet.
- Ha beszerzel nekem egyet, tutira hordanám minden nap - jelentette ki egy vigyor kíséretében, és már látta magát a jövőben, nagymenő rendezőként állva a színházban. A nagyszínházban, ahol ő irányítja majd az embereket. De persze ez csak játék volt.
És hogy hű legyen a játékhoz, Kolos szépen adja a rendezői szerepet. Mutogat, instruál, elhelyez embereket. Még a szövegkönyvet is dobálná, de túl jók a színészei, így túl váratlan lenne egy hirtelen kifakadás, úgyhogy csak az újra, újra, újra szöveget veti be milliárdodszorra is, mire azok a drága színészek meg nem elégelték a dolgot.
- Jól van, szép munka volt. Jövő héten találkozunk, de addigra mindenki tudja a szövegét, jó? - nézett nagggyoon komolyan a kisétáló tömegre. Mielőtt azonban mindenki elhagyta volna a termet, elkapta Fanni kezét, mielőtt ő is távozott volna, és hátrahúzta a függönyhöz.
- Akarok mutatni valamit, és mint hivatalosan is jó ízléssel rendelkező személy, neked kell rá mondanod az áment - készítette fel vigyorogva Fannit. Egy kis hatásszünetet tartott, és elhúzta a függönyt, hogy megmutassa Fanninak a kezdetleges, összetákolt díszletet. Itt-ott kilógott a sarka, néhol foltos volt a festés, de viszonylag biztonságos két szintes, nyitott ház állt a színpadon, hogy minden néző belátást nyerjen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. november 26. 23:51 | Link

Kolosom
Ruha || TrainingWheels


Nem tudom elmondani, mennyire, de mennyire felvillanyozóan hatott rám a próba. Úgy mentem oda, mint egy ázott veréb, amit lehányt egy szivárvány. Mondjuk, általában úgy mozgok, mint akit lehányt egy szivárvány, csak akkor nem tűnök ázott verébnek. Vagyis, remélem nem.
- Jó! - bólintottam egy nagyot és már ki is találtam, hogy amint hazahopponálok... mármint anyámékhoz haza, ahol internet is van rendesen, onnét rendelek valami menő barettet neki. Feketét, az tök művészes meg minden és akkor lehet magamnak is egy pasztell szőrös, rózsaszínt lézerszemű unikornisokkal. Ahw, igen!
A próbát ügyesen lezavartuk, persze néhányszor egy róka sunyiságával Kolosra pillantottam s vigyorra húzódott minden alkalommal a szám, amikor megszólalt vagy az újra szót ismételgette. Megszámoltam, összesen negyvenhétszer ejtette ki, de lehet azt is beleszámoltam, amit nem kellett volna. Azaz más szavakat. Na mindegy. Vicces egy fiú, pont ezért lopta be magát annyira a szívembe, de pszt. Ez titok!!!
Végül integetve köszöntem el a többiektől, ahogy a cókmókjaikat szedegették össze és távoztak a próbateremből. Kuncogva figyeltem azt a naggyoooon komoly tekintetét Kolosak, még úgy is mókás volt a számomra. Már majdnem én is elindultam, amikor a csuklómnál fogva hátrahúztak a függönyhöz. Meg akartam kérdezni, hogy mit szeretne, ám ő tutira a fejemben olvasott mert már válaszolta is meg a kérdésemet. Tiszta legilimentor, vagy tudom is én.
- Nekem? Áment? - kérdeztem vissza izgatottan, alig vártam, hogy láthassam, mit szeretne nekem mutatni, erre elhúzta a függönyt.
- Nahááááááát! - szaladt ki a számon a döbbenet és hagy szemekkel mértem fel a kis házikót - Hát ez irtó menő! - felugrottam és közelebb rohanva vizsgálgattam közelebbről is.
- Itt-ott kicsit kihagyott a festés és picit ki is lóg a sarka pár helyen, de ez nagyon szuper! Te csináltad? Ez olyan menő! - nem bírtam visszafogni magamat és a háztól visszafutottam Koloshoz.
- Erre hogy a Merlinbe ne mondanék áment? Bár... ha gondolod, segíthetek csinosítani rajta - cinkos vigyor húzódott az arcomon, ahogy ránéztem a rendezőúrra, mivel az ő ámenje kellett ehhez, ez esetben.
- Van itt egy létra?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. december 3. 19:45 | LinkIzgatott volt, hogy mit fog mondani Fanni majd a látványra. Egész büszke volt rá, annak ellenére, hogy még ő is meg tudta mondani, jócskán van rajta mit javítani. De stabilan állt a talpán. Egy igazi férfi keze munkája, kérem szépen.
Szélesen elvigyorodott, ahogyan Fanni arcán megjelent az a döbbenet, amit Kolos várt is. Egy hetyke mozdulattal vonta meg a vállát, és kulcsolta össze a tarkójánál a kezét.
- Aha, persze, hogy én. - Bólintott is hozzá, csakhogy Fanni is biztos legyen benne.
Átvetette a kezét a vállán, mikor odarohant hozzá, és egy pillanatig még élvezte a mesterműve munkáját. Messziről, az igazi művésszel az oldalán.
- Azt hittem, meg sem kérdezed már - kacsintott le vigyorogva rá, és már kezdett is magyarázni arról, hogy képzelte el az egészet. - Szóval a ház ezen része színesnek kéne lennie, tudod, az átvitt értelem miatt. A másik meg elég szürke, ott laknak majd az igazgatóék meg a tanerő. Mármint a darab szerint. - Nagy karlendítésekkel magyarázott, és még előrébb is lépett, hogy a teljes képet lefesse Fanninak. Már amennyire át tudta adni a fejében alkotott képet róla.
- Létra? - vakarta meg a tarkóját, ahogyan visszafordult a leányzó felé, és egy pillanatig tanácstalanul lesett körbe. - Hát tegnap este még itt volt valahol...
Előhúzta pálcáját, hogy egy bűbájjal megoldja a dolgot. Bár majdnem kimondta az invito varázslatot, mire rájött, hogy az bizony lehet fájdalmas találkozás lenne a létra lábával.
- Valahol ott lesz hátul - mutatott az első járásra rendezői balon, és elindult a díszlet mögé, hogy egy perc múlva hatalmas robaj meg szitkozódás között előrángassa a létrát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. december 3. 21:58 | Link

Kolosom
Ruha || TrainingWheels


Átvetette a kezét a vállamon, először a mancsára összpontosítottam, majd vigyorogva felnéztem rá. Jaj, annyira imádtam, hogy magasabb volt tőlem és felnézhettem rá, mert így picinek és törékenynek éreztem magam. Jó, azért elég átlagos az a 172 centiméter lányoknál, de elég furin érzem magam, ha fiú évfolyamtársaim is hasonló magasságokba emelkedtek, mint én. Szóval vigyorom után óvatosan keze után nyúlva gyengéden belekapaszkodtam ujjaimmal az övéibe. Bátortalan mozdulatom hatására picit megszorítottam a kezét, aztán elengedtem. Eszembe jutott, hogy ez lehet nyomulás és olyan fucsán zavarban voltam. Lepleznem kellett, ezért gyorsan fel is ajánlottam a segítségemet neki. A kacsintásra a félénk mosolyom csak fülig érővé vált s elengedve őt hagytam, had magyarázzon nekem.
- Aaah, vágesz-vágesz! Ez nagyon jól hangzik így, -bólogattam-  annyira erős lesz a két kontraszt, hogy a nézők álla a padlót fogja súrolni! - jelentettem ki mutogatva két kézzel az erőket szimbolizálva, viszont kellett volna egy létra, mert a földről nem fértem hozzá a házikó tetejéhez és nem hiszem, hogy Kolosnak pont arra volt felesleges energiája, hogy engem a nyakába tartson meg ilyenek. Szóval.... LÉTRA, AKARLAK.
Hümmögve, kacsaszájjal töprengtem, hogy miként növeszthetett lábakat az elébb említett lajtorja s a fiú tanácstalan arcát méregettem közben. Nem volt mit tenni, meg kellett keresni, ilyen egyszerű.
A pajtim után kotorva igyekeztem neki segíteni előszedni hátulról az eszközt, mivel valaki oda elpakolta hátra. Hát komolyan, nincs szeme az embernek? Nem látja, hogy ott egy félkész házikó, erre elrejti a létrát kukutyinba?!
- Azt hittem, lábai nőttek és elszaladt egy kedves kis elsős hatására - dünnyögtem, ahogy segítettem előrevinni a félkész díszlethez. Észre sem vettem, hogy hátul (amíg a létrát pakoltuk ki) belefejeltem egy pókhálóba és… hát a lakója is ott csüngött oldalt a hajamban. Tuti tipp hozzám: Rettentően félek a pókoktól, ha látsz egyet a sarokba, inkább ne is szólj róla, mert elszaladok sírva, legyen az akármilyen pinduri.
- Szerintem kezdjük a szürke részének az igazításával, mert az olyan… olyan… szürke - felnéztem Kolosra és mivel éreztem, hogy picit viszketett a fejem búbja, hozzányúltam. Elkezdtem megvakarni, de... valami nem volt ott okés és hát le is húztam a fejemről egy kis darabka sűrű, szürkés pókhálót.
- Ko... Kolos - cincogtam remegő hanggal - Va... van pók is a hajamban? - éreztem, hogy a félelem elkezdett úrrá lenni rajtam lassan a pókháló láttán. Undorodtam tőle és a lakójától is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. december 18. 23:09 | LinkTudta, hogy Fanni érteni fogja azt a művészi értelmezést, amit még maga Kolos is csak nagy nehezen szedett össze a fejében. Ha nem értett valami gondolatot, akkor ő azt csak művészinek titulálta. Valami olyan, aminek nem sok értelme van, de mindenki elájult tőle. Ez volt a definíciója a művészi értelmezésnek Kolos szerint.
- Elsős? Jajaaaa, ólálkodott néhány itt, mikor alkottam - jegyezte meg egy-két nyögés közben, ahogyan megpróbálta kiszabadítani a létra hátsóját a beakadt takarófüggönybe. Hogy a Merlinbe képesek ezek így közlekedni a színházban?
- A szürkével? Okés, főnök, hogyan hozzuk helyre? - állt szolgálatkészen Fanni parancsai előtt. Még majdnem szalutált is, ha útközben nem jött volna rá, hogy bizony ő itt most rendező, vagyis ő a főnök. Egy rendező meg azért mégsem szalutálhat csak úgy ide meg oda.
Épp a díszletet mérte végig, mikor Fanni természetellenesen vékony, cincogó hangot hallatott a háta mögül. Felvont szemöldökkel fordult meg, és meredt a Fanni fejét éppen behálózó élőlényre.
- Jaaa, de ne aggódj, ez csak egy kaszáspó... - legyintett egyet, hisz azok nem bántanak, csak hosszú a lábuk ugye. Aztán Fanni arcát jobban szemügyre véve, helyesbített. - Ugyan, nincs itt semmi. Csak kosz. Várj, leszedem.
Egy kissé zavart vigyorral az arcán lépett fölé, hogy óvatosan megfogja az épp középtermetű kaszást. Lomha állatok voltak, nem volt velük nagyobb gond, csak csúnyák. Nem is értette, hogy miért akadnak ki ezen az emberek. Tánya is kikészült tőlük, pedig ő Kolossal nőtt fel, és hát bizony az kellő elégedettség adott.
Egy gyors mozdulattal termett Fanni háta mögött, mikor a pók már a kezére mászott. Akár még egy táncmozdulatnak is betudhatták volna, ha Kolos tudott volna táncolni. Amint kikerült Fanni látótávolságából, lerázta a kezéről az ártatlan állatot, jó messzire hajítva őt el, majd Fanni vállát megfogva még igazított egy kicsit a haján, hogy amaradék pókháló is eltűnjön onnan.
- Na nézd, kész is. Azééért, moss hajat ma este, kicsit... poros volt a létra. Tudod... - Odaállt mellé, egy vállvonással fejezte be a mondatot, majd nyomott egy puszit a rémült Fanni arcára, és mosolygott rá. - De azért nincs gáz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. december 19. 16:39 | Link

Kolosom
Ruha || TrainingWheels


Elkapott az a NAGYON fura érzés, amikor tudod, hogy valami, de nem tudod, mi az a valami és a valamitől majdnem összecsokiztad a bugyidat ijedtedben. Lehet hogy az Eridon a bátrak háza, de engem akkor a szortírozáskor nagyon  rossz helyre pakoltak be. Mondjuk, lehet a rellonba kerülnék, mert hát tudok tüzet csiholni medzsik nélkül, mint egy sárkány és szokott zöld is lenni a hajam. Nem? Nem...
Amikor azt mondta, hogy ne aggódjak, kétségbeesetten néztem rá, mire inkább megváltoztatta a mondandóját. Reménykedtem, hogy tényleg csak valami kosz volt, mert ha pók, lehet valami Chemotoxszal jövök vissza... az megöli őket egyáltalán? Mindegy is, zavartan álltam és vártam, hogy Kolos leporolja a hajam, addig a cipőm orrát néztem. Hogy lekopott róla a műbőr...
Jó érzés, hogy megvédett, még ha ez a fenyegetés nem is volt akkora, mint amekkora ügyet csináltam belőle, amint megéreztem a kezét a vállamon, elvigyorodtam és bal kezem mutatóujja hegyét végig húztam gyengén az övéin, mint a pengetőt a gitárom húrjain. Jobb kedvem volt már sokkal, Neki hála. Ahogy végzett, felemeltem a fejemet és hálás mosollyal bólogattam.
- Persze-persze, megfogom. Úgyis tervbe volt, mert én ma akartam még festeni is otthon. Olyankor pedig még a kutya is festékes, mert belegyalogol a festékbe vagy az orrát dugja bele.
Hirtelen közeledni kezdett az arcával hozzám, jesszusom, talált még valamit a hajamba? Benne maradt a pók csak nem látta először? Ugye nem izzadtam le? Ám csak egy puszit kaptam az arcomra és ledöbbentem, próbáltam visszazökkenteni magam, de nem ment, olyan hirtelen jött és olyan helyes volt és úristeeeeeen. Éreztem, hogy ebbe belepirulok.
- Hééé, nem kérdezted meg, hogy szabad-e a pusziiii - böktem meg az orra hegyét egy amolyan huncut vigyorral.
- Ezért bünti jár - ezt én sem gondoltam át, viszont a kijelenés sem volt a legkomolyabb, inkább szórakozott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. december 23. 19:36 | LinkFelmerült a kérdés benne, vajon éppen milyen színű lesz majd Fanni haja, de lenyelte a kérdést. Szerette azt, hogy folyton változott a leányzó kinézete. Sosem tudta, hogy pontosan milyen küllemmel jelenik majd meg a próbákon. Régebben sokat látta a folyosón, vagy a nagyteremben, vagy bárhol a kastély területén, így annyira nem is tűnt fel neki, milyen gyakran változik a színe. Most azonban, hogy alig hetente járt fel a tanodába, már kicsit másképp tekintett erre.
- Mi? De hisz' nekem nem kell engedély! - Úgy tett, mint aki nagyon megsértődött, és természetesnek vette volna a puszit. Neki szabad mindenkit megpuszilnia mindenfajta kérdés nélkül. Fanni meg a puszilista élén állt. Vagy minek az élén. Bármi is volt az, annak az élén volt.
- Büntetés? Igen?
Elmosolyodott, olyan fölényesen, és az éppen felállított létrára támaszkodott. Ennek fejében a létra elkezdett dőlni, és összeesni, mire Kolos utána kapott, és megállította, mielőtt még tönkretenné élete fő művét, vagyis az összetákolt házat.
- Na mondd csak, és milyen büntetést szabnál ki rám? - A létra helyett ezúttal inkább Fanni vállára rakta a könyökét, és vigyorgott rá egész közelről.
A létra biztonságosan állt, ahogyan Kolos is Fanni közelében, és a magabiztos mosoly az arcán is hasonló elkötelezettséggel várta a lány válaszát.
Utoljára módosította:Ardai Kolos, 2017. december 25. 19:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. december 23. 22:37 | Link

Kolosom
Ruha || TrainingWheels


- De keeeeellll! - nyújtottam ki rá a nyelvemet gyerekesen, amikor sértődötten ezt így megjegyezte.
Na jó, talán ez a büntetéses ígéretem nem volt a lehető legbölcsebb döntés, amit az elmúlt tíz percben hoztam, de hát na, ilyen vagyok. Úristen, az a mosoly megöl. Most mit mondjak? Egyre jobban kezdtem zavarba jönni és éreztem, hogy az arcom megtelt vérrel. Igen vonzó volt mindig is, de ezelőtt sosem érdeklődtem úgy iránta, most pedig olyan, mintha épp flörtölne vagy mit csinálna velem. Jézusom, azok a szemek...
Ahogy ott állt, támaszkodott és dőlt... várjuk, dőlt? A létra dőlt bizony, én meg reflex szerűen hátrébb ugrottam egy lépésnyit. Persze nem rám akart dőlni, de tudod, ha az ember hirtelen megijed.
Először a vállamon lévő mancsát néztem, majd lassan fel rá. Közel volt a arca megint, tuti direkt csinálta! De csak ha hülyéskedik, felgyújtom a nadrágját!
- Még... még nem tudom. De... de ne aggódj, mert biztos kitalálok valamit! Te is tudod, milyen színes a fantáziám - igyekeztem továbbra is magabiztos lenni, bár nem igazán akart összejönni, éreztem, hogy az arcom élénk piros színe mellett egy paradicsom elbújhat, s lebukva elmenekültem Kolos mosolya elől. Ezzel feltehetőleg kizökkentve az egyensúlyából, mert hát rám támaszkodott. Én meg elszaladtam. Vele ez olyan más volt, mármint most tényleg fel akar szedni vagy csak direkt szédít és élvezi, hogy majd meghalok zavaromban? De... igazából ez tetszik.
- Inkább, inkább kezdjük el a festegetést, hogy kész legyünk az előadásra- pálcámmal legyintve a fekete és fehér festékes vödröket a létrán lévő két kis kampóra akasztottam aztán felmásztam rá, hogy lenyugodjak és az arcomból visszaáradhasson az összes testrészembe a vér.
- Fogod nekem a létrát, hogy biztosan megálljon? Nem szeretnék leesni.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2017. december 26. 12:13 | LinkElpirult. Fanni bizony elpirult. Kolost pedig annyira meglepte ennek a ténye, hogy egy pillanatra el is ámult a látványra. Persze nem azért, mert egy lány elpirult a jelenlétében, hisz nem egyszer használta már a megjelenését és kisugárzását más lányokon a falvakban. Inkább az a tény lepte meg, hogy ezt most akarata ellenére érte el. De Merlin legyen a talpán, aki ezek után abbahagyná! Hisz meg kellett jegyeznie, hogy Fanninak bizony igen jól állt a piros szín.
- Abban nem kételkedem - nevette el magát, és a lelke mélyén remélte, hogy valami igen piszkos dologgal hozakodik majd elő.
Magabiztosságából Fanni menekülése billentette ki. Konkrétan az eddigi támasza, és szép lett volna bizony azt mondani, hogy Kolos ennek fényében szépen elhasalt, de hazugság lett volna. Az utolsó pillanatban ugyanis visszanyerte az egyensúlyát, és sikerült ismét két lábbal a földön megállnia.
- Ne aggódj, tartom - lépett a létrához, és fogta meg annak lábait, míg Fanni felmászott rá.
Alulról kicsit másképp festett, mint eddig, és Kolos arcán megjelent egy pimasz vigyor. Pedig ő aztán úriember, igazán nem gondolt semmi rosszra, és ha lehetett volna, még el is nézett volna, de... Azok az ösztönök valahogy nem engedték pillantását másfelé kalandozni.
Kissé megrázta a fejét, és behunyta a szemét. Az úriemberek maradjanak csak úriemberek.
- Kihagytál ott egy foltot - bökött inkább vigyorogva az ablak melletti kis részre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Kasza Fanni Stefánia
INAKTÍV


†Lunatic†
offline
RPG hsz: 366
Összes hsz: 3250
Írta: 2017. december 27. 20:13 | Link

Kolosom
Ruha || TrainingWheels


Ijedtnek annyira nem neveztem volna magam, amikor úgy gondoltam, elszaladok előle a létrához és felhagyok a legjobb támaszték szerepével, bár tuti tőlem jobb támasza nem is akadt volna a színjátszósok között Kolosnak. Csak is én.
Nem láttam, hogy kibillent az egyensúlyából, akkor csak arra koncentráltam, hogy ne zavarodjak bele a zavaromba. Vagy ne zavaromba zavarodjak... mi van?
Hamar megmásztam a létrát, egészen magasan álltam végül rajta. Nem kapaszkodtam -minket azt-  csak nekiláttam festeni a fehér festékkel s egyre magabiztosabban álltam a két lábamon, tudva, hogy biztos nem eshet szét alattam az eszköz s már kezdtem visszakapni eredeti színemet.
- Hmm? Hol? - szemeimmel kezdtem keresni a foltot, amit kihagytam Kolos szerint, de az elég magasan volt. Lábujjhegyre pipiskedtem magam, hogy elérjem a foltot ám egy pillanatra elvesztettem az egyensúlyom és az ecsetemet akaratlanul elhajítottam valahova. Végső ötletként, hogy megtartsam az egyensúlyom, belekapaszkodtam a ház egyik kiálló sarkába, de az nem volt elég stabil, hogy megtartsa az 55 kilómat, egy szóval: hátraestem. Asszem Kolosra vagyis hát ha alattam volt, akkor rá, de én egy pár másodpercig tartó sikoly kíséretében lezúgtam a létráról, a festékes vödrök pedig kilögybölődtek és a festék szétfolyt mindenhol.
- Auu... -nyöszörögve feküdtem és fájlaltam leginkább a hátsómat meg a könyököm. Rá se mertem nézni a házikóra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #BestF*ckingB*tcheswithJinjin
Ardai Kolos
INAKTÍV


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 361
Összes hsz: 2547
Írta: 2018. január 8. 21:20 | LinkGondolatai, bármennyire is próbálta csukva tartani a szemét vagy másfelé tekintgetni, még mindig a formás hátsó félen időztek. Már épp meg akart szólalni, hogy hagyja a fenébe a foltot, majd arrébb teszi a létrát, mikor megbillent, kapaszkodott, törött, aztán meg esett és minden csupa kék-zöld-sárga-piros folt cikázott Kolos szeme előtt.
Épp csak elengedte a létrát, mikor Fanni telibe rá esett, a létra meg dőlt tovább, pontosan a házra, átszakítva a vékony gipszkarton lapokat. Valami még Fanni előtt a fejére is koppant valami, meg valami sűrű izé folyt le a fejéről. A hátsójára huppant, Fanni meg az ölébe.
Mire kinyitotta a szemét, a festék össze-vissza folyt, a színpad deszkáitól kezdve a díszlet minden zegét-zugát bejárva. Beleértve a kis párost is, akiknek sikerült túlélniuk a világvégét. Kevésbé persze a háznak.
- Fanni... - nyögött fel, ahogyan megpróbált fájdalommentesen felkönyökölni, hogy jobban szemügyre vehesse a helyzetet. - Tudtam én, hogy nagy zseni vagy, de... Gondolod ezt értékelni fogják a nézők is? - mérte végig az átszakított, fehér pöttyökkel és foltokkal tarkított házikót.
 
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Sárközi Alexandra
INAKTÍV


Wittner(n)é
offline
RPG hsz: 31
Összes hsz: 85
Írta: 2018. november 29. 13:51 | Link

Tristan mammuthajtó Devereux
takarodó után, fél kettő tájban


Felhúzott lábakkal kuporgok a hátsó sor egyik ütött-kopott székében, és a kiszakadt, rojtos karfán könyökölve irányítom eperfa pálcám a színpad mögötti háttérre. Az folyamatosan változik, hol a nyári búzamezőt, hol a Kanadát ölelő Csendes-óceán őszi képét varázsolja elém.
Éberen figyelem a sötét vízfelszínt, és szinte érzem az ottani hűvös szelet belopakodni a pulóverem alá. A szemeimben visszacsillan a világítótorony, amit évekkel ezelőtt az öcsémmel a partról dobáltunk, mintha az apró kavicsok bármikor is elérhették volna azt. Mégis, milyen jó volt hinni benne.
Még csak alig két napja gurult be a vonat a pesti állomásra, de szívem szerint máris továbbindulnék. New York, London, Lisszabon? Nem számít, látni akarom a világ végét is. Mindent!
Tényleg nem tudom mi a gond velem, hogy miért vagyok képtelen a maradásra, legalább egy kicsit itthon lenni, lassítani és ahogy anya kérte, csak egyetlen halvány kis esélyt adni az életnek, Istennek vagy a karmának. Egyetlen esélyt adni magamnak.
Lejjebb csúszok a székben, és arcomat a puha támlának döntve lehunyom a szemem. Nem vagyok álmos, korántsem, csak így könnyebb magam elé képzelni anyát, és felidézni a beszélgetésünket, meg az ígéretet, amit a vacsora utáni mosogatáskor tettem neki: itt végzem el a mesterképzést.
- Ha törik, ha szakad - suttogom, és sóhajtva kinyitom a szemem, hogy újra felpillantsak a háttérben magányosan álló világítótoronyra. Bár a víz állandóan ostromolja, az mozdulatlan, állandó és stabil. Egyszóval utálatos.
Utoljára módosította:Sárközi Alexandra, 2018. november 29. 15:39
Hozzászólásai ebben a témában

Lóránt Bence
Diák Levita (H), Viharmadarak csapattag, Legilimentor, Ötödikes diák


Birdie
offline
RPG hsz: 402
Összes hsz: 1519
Írta: 2019. január 5. 16:21 | LinkKomolyan úgy volt, hogy visszaadom neki, na! Masa odaadta az egyik könyvét, én meg el is olvastam és már megbeszéltük, hogy visszaviszem neki... de valahogy mindig elfelejtettem. Persze ez a regény, olyan Levitás... tele van fura fogalmakkal, ilyen orvosi bűntény, vagy mi, és olyan bájitalokkal, amiknek a nevét inkább átugrottam, mert összecsomózta a nyelvemet, a kimondásukkor. Már elolvasni sem volt könnyű őket, így mindig csak az első két betűjükkel jegyeztem meg ezeket, pl Mi, Pi, Li, meg hasonlók. Na, én Lóránt Bence, aki vagyok, így két hét késés után - igen, mindig látom magam előtt a vádló tekintetét, sajnálom na! - fogtam magam és a hónom alá csaptam a könyvet és elindultam felkutatni Masát. Nagy ötlet, mi? Egy másodikos okos ötlete, hogy majd úgy járva a kastélyt egymásba botlunk. Jó terv, csak a kivitelezés nem stimmel. Így aztán célirányosan kezdtem a kedvenc Levitásomat keresni, szóval odamentem kék talárosokhoz. Szerencsére prefi, így ismerték, de gőzük sincs hol lehet. "Ja Masa? A toronyban bujkál, a kutyáját keresi." Van kutyája? Nem is mondta. "A Zippzhar-t keresed? Senkit nem kapott még el, nem kell félned." Röhögött egy idősebb kék, hát ezzel sem jutottam közelebb. Talán le kéne parkolnom a bejáratuk előtt és beüzenni neki. Vagy mondjuk bagollyal elküldetni a könyvet, de az meg már túl égő lenne, ha miután a fél kastélyt bejártam, ez a remek ötlet utána(!) jutott az eszembe. Gratulálok Lóri, Troll, ülj a helyedre. Szóval elindultam a Levita felé, és akkor hallottam meg a zenét. Valami zúzós, de az énekes hangja egyszerűen irritált. Tényleg imádom a zenét, de valahogy a pasi, vagy nő, vagy én nem is tudom mi... szóval kirázott a hideg tőle. Azonnal be kell fejeznie, mert itt varázslók és boszorkányok füle bánhatja. A próbateremből jött a hang, így oda is fordultam és szinte berobbantam a terembe. Egy ismeretlen lány felől jött a zene, így hozzá suhantam.
- Ne haragudj, de kikapcsolnád ezt az éktelen... zajt? Hallgass ennél jobbakat, mert tényleg eléggé bántja a vájt fülűek... izé, fülét! Őszintén mondom, hogy ez nem nekünk való, rosszat fogsz álmodni! - mondom aggódva, de komolyan. honnan vehette vajon ezt? Rejtély! Ráadásul hallgatja is, szegény.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legjobb postairón a környéken.

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium