30. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] Le | Téma száljai | Témaleírás
Vizsnyiczky Heléna Sára
Prefektus Eridon, Eridonos patrónus, Elemi mágus, DÖK tag, Edictum lektor, Negyedikes diák


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 571
Írta: 2020. március 4. 21:10 | Link


outfit|music


Örömmel töltötte el, hogy végre a másik lány is felszabadult kissé a kérdésétől. Így más kevésbé érezte magát rossz arcnak, amiért az előbb olyan csúnyán ráijesztett. Hát nem valami gonosz rellonos ő, hogy csak úgy ijesztgessen bárkit is!
- Tényleg? Pedig olyan kis vékonyka vagy, gondolom sokan mondják - mondta mind az ötvenkét kilójának büszke tulajdonosaként. A balett megtette hatását a testére, vékony, szálkás és lapos lett, mint egy darab fa. Domborulatok helyett maximum az izmai gömbölyödhettek, de legalább a hajlékonyság plusz pontot jelentett. Remekül fel lehetett vágni az ilyen különleges képességekkel, mint a spárga vagy az állásból megcsinált híd.
- Na most akkor mi van? Összezavartál. Annak készülsz de nem vagy az? Miért, mi akarsz lenni? - Kíváncsian fürkészte a Levitást, próbálta elképzelni amint a különböző sportágakban kipróbálja magát. Kviddicsezni túl törékenynek tűnt, ahogy az általa ismert összes mugli labdajátékhoz is. Esetleg valami tornászként, vagy seprűakrobataként tudná elképzelni, bár nyilván egyáltalán nem ismeri a lányt.
Miközben a szöszke visszapakolt mindent amit jogtalanul eltulajdonított - na jó, csak kölcsönvett egy kis időre - addig Sári nyújtott. A bemelegítés a tánc egyik alappilére - mondta mindig Frau Müller, az első balettoktatója. Hosszú évek múltán jött csak rá, hogy a szigorú asszonynak mennyi mindenben igaza volt. Kegyetlen volt és vasszigor uralkodott az óráin, de minden tanítványából kiváló táncos lett.
Szóvál Sári szépen terpeszülésben hajlítgatott először az egyik, majd a másik lábához, végül előre dőlt, majd hátra. Megismételte ezt a gyakorlatsort mégegyszer, majd lement spárgába.
- Heléna Sára, szólíts ahogy szeretnél. Egyébként Eridon második évfolyam - eresztett meg egy kedves mosolyt, miközben kezetrázott a lánnyal. Arról az egyről elfeledkezett, hogy talán nem kéne túl sokáig ebben a kényelmetlen pozícióban ücsörögnie, mert a combizmai keményen megszenvedhetik.  
Utoljára módosította:Vizsnyiczky Heléna Sára, 2020. március 9. 12:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
Diák Levita (H), Harmadikos diák


MAZSOLA #kivilili
offline
RPG hsz: 223
Összes hsz: 866
Írta: 2020. március 8. 10:34 | Link


~ Sári ~Lassan egészen feloldódott, a lebukástól legalábbis már nem félt, és többé-kevésbé arról is meg volt győződve Lili, hogy nem vált vicc tárgyává, amit majd évekig hallgathat másoktól. Noha a balerina újabb kérdésével is úgy volt kissé, hogy nem tudta, bóknak vegye-e.
- Izé, említették már, hogy ha jönne egy nagyobb szellő, elvinne a következő településig, igen - bólogatott zavartan, ahogy kicsit végignézett magán.
Tényleg nem volt valami vaskos teremtés, épp ellenkezőleg, de hát nem is igazán törekedett rá, vagy épp az ellenkezőjére. Evett, amennyit jól esett, ez hol kevés volt, hol sok, de soha semmi nem látszott meg rajta igazán. Monjuk mozgott is eleget, szeretett lendületesen menni ide-oda, ami néha futást jelentett, főleg, mivel késésben is gyakran volt.
- Hát az van, hogy imádok repülni. Seprűn - kezdett bele, miután össze-vissza fecsegésével láthatóan összezavarta a másikat. - Úgyhogy nagy kviddicses pályafutást tervezgettem magamnak, mióta ki tudom mondani, hogy kviddics. Illetve még azelőtt is, csak akkor még úgy mondtam, hogy klidics.
De persze, ez már történelem volt, legalábbis Lili elég könnyedén lebeszélte magát, ha másnak nem is sikerült, miután saját szemével látta, hogy bizony ez egy fájdalmas sportág, ha épp balszerencséje van az embernek.
- De aztán felfedeztem a seprűakrobatikát, és most ez az új álmom! Csak még nem igazán tudom, hol kell elkezdenem.
Persze Csenge segített, és támogatta, de ha valóban ezt akarta csinálni, bizony neki is jobban bele kellett ásnia magát.
Időközben a balerina nyújtani kezdett, Lili pedig leült vele szemben a színpadon, hasonlóan pakolt lábakkal, csak az egyiket maga alá húzta. A spárgát már nem csinálta utána, és kicsit el is vigyorodott a helyzet abszurditásán, elvégre sose mutatkozott még be és fogott kezet ilyen pozitúrában lévő emberrel.
- Heléna? Mint a trójai, ugye? - kérdezett vissza szegényes lexikális tudásával menőzve. Nem tudott túl sok mindent, de amit mégis, azzal szeretett felvágni, hogy okosabbnak tűnjön. Igaz, gyanította, hogy Sári (mert ez a név mégis szimpatikusabb volt neki) ezt az észrevételt elég gyakran megkapja másoktól is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🥝
Vizsnyiczky Heléna Sára
Prefektus Eridon, Eridonos patrónus, Elemi mágus, DÖK tag, Edictum lektor, Negyedikes diák


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 571
Írta: 2020. március 9. 16:07 | Link


outfit|music


Úgytűnt, végól a Lilivel egészen jól meg fogják érteni egymást. Reménykedett benne, hogy előbbi mondatát nem sértésként, sokkal inkább bókként élte meg a másik leányzó.
- Ne aggódj, nem vagy egyedül a problémával - nyugtatta a lányt mosolyogva. Akik nem ismerik igazan régen gyakran diagnosztizáltak valamilyen eveszavarral vagy éppen krónikus,  drasztikus fogyással járó betegséggel. De nem is tudott es nem is igazan akart hízni, hiszen az a plusz néhány kiló valószínűleg táncos pályafutása véget jelentette volna. Így sem számíthatott túl hosszú karrierre, hiszen lábai mar most kezdek megadni magukat. Néha a horzsolásoktól, zúzódásoktól es ficamoktól járni is alig tudott, de ezzel együtt is imádta ezt az egészet.
- Szerintem neked jobb választás a seprű akrobatika. Bar nem tudom, hogyha most igy, kicsit későn kezdesz neki mennyire lesz könnyű dolgod. Jársz valami edzésre? - Megmosolyogtatta, hogy a lány követi a példáját, az azonban lejött neki, hogy közel sem elég hajlékony meg seprű akrobatának. Mindig van hova fejlődni, es megállapítása szerint Lilinek elég sok gyakorlásra lenne szüksége. Amiben egyebkent szívesen segítene a másiknak, de ezt a felajánlást egyelőre megőrizte későbbre.
- Mint a trójai Szép Heléna, igen. Anyámék mindhármunkat valami megmagyarázhatatlan okból egy-egy görög mitológiai személyről neveztek el. Én meg használom is a Helénát, vagyis most már igazából nem, de régen sokan hívtak így. A nővérem a Médeával az öcsém meg a Jácinttal kicsit rosszabbul járt, szóval egy rossz szavam sem lehet - fejtette ki megvonva vállait, majd emberi pozícióba tornázta magát. Kint, a Herzbergben mindenki Helénának szólította, külföldi füleknek valamiért ez sokkal emészthetőbb volt, mint a Sára. Ezért is nehezen szokta meg, hogy itt viszont kérdés nélkül mindenki kapásból Sárizta. Mostanra azért beletörődött és a Helénát csak igazan különleges embereknek tartogatta, mintegy különleges gesztusként.
- Nem bánod, ha kapcsolok valami zenét melegítéshez? – fordult a szőkeséghez miközben a gramofonhoz lépett. Persze, ha Lili azt mondta, hogy jobban élvezi a csendet nem kapcsolt alapzajt, hanem csendben folytatta a melegítést.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
Diák Levita (H), Harmadikos diák


MAZSOLA #kivilili
offline
RPG hsz: 223
Összes hsz: 866
Írta: 2020. március 22. 14:14 | Link


~ Sári ~Sokkal kellemesebb volt így a színpadon csücsülni, és beszélgetni, igaz, a székek közé esésnél sok minden volt kényelmesebb, és hirtelen nem is tudott Lili néhány dolognál többet elképzeni, ami rosszabb lehetett volna. Mármint persze olyan esetetet, amikor még képes a kommunikációra és nem csak a velőtrázó ordításra vagy a csendes elvérzésre.
Rámosolygott Sárira, hangleejtéséből sejtette, hogy önmagára gondolt, mikor azt mondta, nincs egyedül a dologgal, és ahogy elnézte, ha libikókára ültek volna ők ketten, nem tudta volna megjósolni, melyik irányba billent volna az el.
Aztán az eridonos kérdését hallva kicsit lesápadt Lilike. Nem gondolta volna, hogy túlkoros lenne, de igaz, ez még nem került szóba köztük Csengével.
- Még nem.. de.. remélem nem késő. Mármint magamtól azért repkedtem már sokat, meg futni is szoktam.. igaz, azt nem direkt. De a lényeg, hogy jó erőben vagyok.
A hajlékonysága valóban nem volt a legjobb, de csak mert még sosem kellett nagyon csavargatnia magát össze-vissza. De úgy érezte, ezen most kár aggódnia, ha nem lesz alkalmas, majd akkor görcsöl.
Helyette inkább jót derült a görög mitológiát kedvelő szülők választásain, és hogy Sári, aki Heléna, valóban jobban járt, mint testvérei. Vajon nekik is van egy harmadik neve, amit használhatnak?
- De valóban szép vagy, szóval találó - mondta, majd hirtelen támadt zavarában ő is felpattant.
Körbekémlelt, aztán észrevette a gramofont, ami felé a másik lány tartott.
- De jó, itt ilyen is van? - derült fel. - Persze, nyugodtan.. illetve, csak ha nem aggódsz, hogy valaki meghallja, és ide talál jönni, megnézni, ki van itt.
Ő persze nem aggódott ezen, de egész hitelesen előadta, hogy mégis. Csak a vigyora volt árulkodó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🥝
Vizsnyiczky Heléna Sára
Prefektus Eridon, Eridonos patrónus, Elemi mágus, DÖK tag, Edictum lektor, Negyedikes diák


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 571
Írta: 2020. március 22. 17:52 | Link


outfit|music

- Biztosan nem késő, ne aggódj ezen - próbálta biztatni a lányt, de látta rajta, hogy kicsit elkeserítette. Nem akarta ő megbántani, csak nem gondolta végig, hogy lehet, ez rosszul esik a szöszkének.
- Oh, igazán köszönöm. De hát te sem panaszkodhatsz - vigyorgott rá Lilire. Mindig jól esett, ha a külsejére pozitív megjegyzéseket kapott, függetlenül a beszélgetőpartner nemétől. Dehát ezzel talán minden lány így van és nem ő az egyedüli.
- Még sosem buktam le ezért, nem kifejezetten aggódom - vonta meg vállait majd elindított valami mugli slágerekből álló listát.  Ezekre szeretett a legjobban melegíteni, hiszen a pörgős ritmusok és energikus dallamok motiváltak, hogy folytassa csak.
Most inkább újra elkezdte elölről a melegítést, kicsit alaposabban, hogy jó példával járjon a leendő sportoló előtt. Először nyakkörzést végzett, majd a vállát és a karját mozgatta át. Ezután törzs átmozgatása, végül a lábak következtek. Ezután, hogy az átfogó bemelegítésnek a végére ért következtettek a talajelemek. Mérlegállás, spárga, híd, sorra csinálta a könnyebb elemektől haladva a nehezebbek felé.
- A most következőket ne csináld utánam semmi képen sem, elég balesetveszélyesek - nézett komolyan a lányra. Először lábát felemelte közel vízszintesig, majd behajlította a térdéhez. Ismét kinyújtotta, majd fellendítette egészen függőlegesig. Az állóspárgából lehajolt, először tenyerét tette le a földre, majd alkartámaszból fellendült kézállás szerűbe. Lábait lassan spárgába nyújtotta, majd először jobb lábát tette le a földre, majd a balt és ülő pozícióba tornázta magát. Terpeszülésbe helyezkedett, hajlítgatott egy kicsit mindkét lábához majd feláll és lerázta tagjait.
- Ezt tényleg ne próbáld ki. És ne ijedj meg, jó? - A színpad széléhez sétált, nekifutott és kéz nélkül átfordul a levegőben. Az arábel már haladó gyakorlat volt, hosszú gyötrelmes hónapok munkájába telt megtanulnia, de azóta igenbüszkén villogtatta mindenkinek. Azért figyelmeztette a lányt, hogy ne ijedjen meg, mert egyesek hajlamosak voltak az ugrás láttán úgy gondolni, hogy Sári bizony most kitöri a nyakát. Meg egyébként is, a leérkezését erőteljes hanghatások kísérték, a színpad szerkezetének köszönhetően.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
Diák Levita (H), Harmadikos diák


MAZSOLA #kivilili
offline
RPG hsz: 223
Összes hsz: 866
Írta: 2020. március 22. 19:48 | Link


~ Sári ~Nem aggódott ő, legalábbis csak a kérdés erejéig, nem volt értelme előre félni valamitől, ami ráadásul ennyire a tervezés stádiumában volt még csak. Sőt, úgy sejtette, inkább azon kéne izgulnia, hogy miért nem jutott még egyről a kettőre, nem azon, hogy mi lesz a hárommal, ha nem lehet belőle négy.
Úgyhogy csak megrázta a haját, ő ugyan semmin se görcsöl, és inkább Sárira fordította figyelmét, pláne, mert nagyon is megérte őt nézni. Miután felkelt, állva folytatta tagjai bemelegítését, Lili pedig valahogy ösztönösen követni kezdte példáját, mintha ugyan ő is most készülne az előadására, pedig ugye erről szó se volt. Csupán nem akart némán, tétlenül ülni és bámulni ki a fejéből, pláne mert így ráfoghatta az arcára kiülő melegségre, hogy a mozgástól van.
- Köszönöm - motyogta kicsit meglepetten. Látta, hogy Sári hozzá van szokva, hogy dícsérik a külsejét, de akinek ilyen volt, valószínűleg gyakrabban is megkapta, mint mondjuk azt, hogy "szia", de Lilit egyáltalán nem dícsérték agyon eddig. A szülei, persze, meg egy-két rokon, akik ritkán látták, és ilyenkor Lilkó anyja ügyelt rá, hogy jó színben láttassék a kicsi lánya, ne úgy, mint általában.
- Amúgy nem szeretek panaszkodni, szóval amúgy se tenném - tűnődött el, a fejével kőrözve. Roppant egyet-kettőt, de még nem esett le, szóval minden rendben volt.
De aztán nagyjából ennyiben ki is merült az ő "bemelegítése", mert bár nem tervezte, hogy csak állni fog, és bámulni, mint borjú az újkapura, Sári elég lenyűgöző kapunak bizonyult. Mozdulatait egy idő után már lélegzetvisszafojtva nézte Lili, és nem azért, mert nem látott még hasonlót se, csak nem testközelből. És nem olyasvalakitől, aki ugyanolyan embernek tűnt, mint ő, és nem valami névtelen káprázatnak, aki nincs is, csak az előadásra hozzák le a padlásról.
- Ha minden jól megy, én is fogok hasonlókat csinálni - mondta elámult hangon, de persze közben emlékeztette magát, hogy az a negyedik lépés, vagy talán inkább majd a huszonnegyedik.
- A trójai Heléna is tudott ilyesmiket vajon? Mert ha nem, akkor szerintem jól lefölözted!
Utoljára módosította:Süveges Lili, 2020. március 22. 19:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🥝
Vizsnyiczky Heléna Sára
Prefektus Eridon, Eridonos patrónus, Elemi mágus, DÖK tag, Edictum lektor, Negyedikes diák


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 571
Írta: 2020. március 22. 21:17 | Link


outfit|music

Örült, hogy sikerült kicsit motiválnia és önbizalmat növelnie benne. Szeretett ilyen "közhasznú" tevékenységeket végezni, mindig örült, amikor mosolyt csalhatott valaki arcára.
Még lett volna hova melegíteni, általában egy-egy balettóra felét legalább ez tette ki. Ha nem akartak a próbákon megsérülni, akkor szükség is volt erre. Most viszont nem akarta ezzel untatni a lányt a, maximum nem vállalja majd túl magát és igyekszik vigyázni.
- Akkor itt lesz az ideje, hogy elkezd a gyakorlást, egy-egy elem hónappok kemény munkája - osztja meg vele ezt a kulisszatitkot. A laikusok nagytöbbsége úgy gondolta, hogy a táncosok megnéznek egyszer egy-egy bonyolultabb elemet és másnap már tudják is. De abba kevesen gondolnak bele, hogy mennyi munkájuk lehet vele.
- Nos azt hiszem, abban az időben ezeket az elemeket még nem találták fel. De köszönöm azért - mosolygott. Legjobb tudomása szerint a balett például a 16. században kezdett el hódítóútjára indulni. De nem akarta összetörni azért a lány álmait sem.
Leült a színpad szélére, hogy cipőt cseréljen. Ideje volt végre rendes spicc cipőre cserélnie balettcipőjét. A zoknira emlékeztető vékonyka lábbelit gondosan helyezte el a deszkák peremére, hogy ugyanilyen lágysággal húzza lábaira elnyűtt táncoscipőjét. Nagy gonddal kötötte körbe bokáját a rózsaszín szaténnal, majd felállt. Lábfejei sokkal hosszabbnak tűntek ebben a cipőben, de meglehetősen komoly benyomást keltett vele. A gramofonhoz trappolt és átállította a zenét. Ezúttal valami klasszikus balett zenét indított, ideje volt a rendes gyakorlásnak.
Ahogy lábujjhegyre állt cipője fa orra hangosan koppant a deszkákon. Fel-le tornázta magát, forgott egyet, egy lábra állt és úgy forgott, megemelte a kezét, összességében tehát végre elkezdett egy balerinára hasonlítani talajtornász helyett.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
Diák Levita (H), Harmadikos diák


MAZSOLA #kivilili
offline
RPG hsz: 223
Összes hsz: 866
Írta: 2020. április 1. 12:05 | Link


~ Sári ~Lassan azért kezdte Lili úgy érezni, hogy ideje lenne magára hagynia az eridonos lányt. Bizonyára nem véletlenül jött ő sem ilyenkor ide, mikor senki más nincs a közelben sem. Már-már szertartásszerűnek hatott az egész bemelegítés és zenefeltétel, amit aztán a cipellő követett, és a táncban fog csúcsosodni.
Na nem mintha nem nézte volna végig, sőt, Sári azt mondta, maradhat is, de tudta ő, hogy illene nem tennie. Igaz, hogy gyakran az ilyen érzések nem nagyon voltak rá hatással, hogy mit kéne, vagy szabad tennie, de Sári valahogy másként hatott rá, mint a legtöbben. Ami fura volt, hiszen most ismerkedtek csak meg.
Elhessegette a gondolatot, és inkább azt kezdte emésztgetni, hogy mennyire melós is lesz neki felzárkózni Csenge mellé. Vagyis inkább valahova jóval alá.
- Akkor el is kezdem, úgyis jön a szünet, más dolgom úgyse lesz.
Nagyon elhatározta magát, legalábbis úgy érezte, mintha valami esküt tett volna épp le, és arcára is olyasfajta határozottság ült ki, amit vagy nagyon komolyan lehetett csak venni, vagy egyáltalán nem, és az már paródia volt. De Lili nem megjátszotta, más kérdés, hogy végül mennyire fogja tudni betartani.
Zavartan álldogált egyik lábáról a másikra, miközben figyelte Sárit, amint cipőt cserél. Nem akart tovább zavarni, ugyanakkor annyira elsietni sem akart még innen, de nem halogathatta örökké. Ő úgyis csak bolondozott itt, unalmában ütötte el az időt a kellékek felpróbálásával, Sári viszont hasznosan töltötte az idejét. Lili azért remélte, hogy talán majd egyszer megnézheti nem csak gyakorlás közben őt. Habár nem volt benne biztos, hogy nem csak hobbiból táncol-e, mert akkor fellépésre nehezen számíthatott.
Végül is indulóra vette a figurát, amint minden, amit elhozott a helyéről, visszakerült oda, és úgy tűnt, nem fog ittlétére valaha fény derülni. Kivéve persze, ha Sári elmondja valakinek, de ez nem volt valószínű, hiszen ugye azzal magát is leleplezi.
- Én most.. megyek, de jó gyakorlást neked, és remélem majd még beszélünk!
Úgy tippelte, nem sok Szép Heléna lakik az Eridon tornyában, szóval biztos volt benne, hogy nem lesz lehetetlen újból ráakadnia Sárira. Addig is, intett párat, és mosolygott, mint egy vadalma (bár még sosem látott olyat, szóval csak a szóbeszédből tudta, hogy van ilyen), aztán párat szökellve az ajtóhoz ért, majd még egyszer visszapillantva és intve kislisszant rajta.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🥝
Podlovics Natasa Kornélia
Diák Rellon, Művészetis tanonc, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 4
Összes hsz: 45
Írta: 2020. november 16. 10:58 | Link


péntek kora délután; outfit;
színipalánták folyamatban


Amikor három évvel ezelőtt átléptem az iskola küszöbét, égtem a vágytól, hogy részt vegyek mindenféle iskolai elfoglaltságban, és így minél több ismeretségre tegyek szert. Aztán ahogy telt az idő, és százféle szakkör nélkül is sikeresen kialakítottam a saját baráti köröm, a szereplési vágy kezdeti fellángolása lassan csillapodni kezdett, míg végül végleg ki nem hunyt. Ehhez az is hozzájárult, hogy a tanulmányaim mellett bőven elégnek bizonyult a művészeti iskola és a kviddics. Csakhogy most, hogy úgy döntöttem, határozatlan időre abbahagyom a kviddicsezést, gyakran hiányérzetem van.
Anya azt tanácsolta, keressek új elfoglaltságokat, Mórnak pedig minden bizonnyal azt, hogy segítsen megtalálni a megfelelőt. Máskülönben múlt héten nem tette volna az a csípős humorával megspékelt megjegyzést, miszerint amilyen jól megjátszom magam időnként, gyerekjáték lenne bekerülnöm a színjátszókörbe. Nem mondom, hogy különösebben meghatott a beszólása, nem is szoktam megjátszani magam, de tagadhatatlan, hogy párszor még eszembe jutott a nap hátralévő részében.
„Nem is olyan rossz ötlet”.
Mielőtt bekerültem volna a művészetibe, kissé dilemmáztam azon, hogy melyik szakra jelentkezzek, és a színészet a listám második helyén volt. Készen is álltam arra, hogy több tagozatra is járjak, ha sikerül, de a szüleim attól tartottak, hogy túlvállalom magam, így első körben mindössze egy iskolán kívüli elfoglaltságot engedtek. Nem fogok hazudni, hálás vagyok, amiért nem hagytak fejjel a falnak rohanni.
Ha nem is rögtön a Grosserliebbe, úgy döntöttem kipróbálom a színészetet, és az iskola színjátszó körébe jelentkezem. Azt hallottam, nem én vagyok az egyetlen ezzel a szándékkal, és ha bárki megkérdezné, hogy kitől, hol és mikor értesültem erről, valószínűleg nem tudnám megmondani, de hírét vettem, hogy Bernáthy Zsófi is idén vágna bele a színészkedésbe. Emiatt a hét elején felkerestem azzal, hogy nem lenne e kedve együtt készülni a meghallgatásra, és mivel beleegyezett, mára beszéltünk meg egy próbát.
Kölcsön kenyér visszajár alapon megkértem Móricot, hogy segítsen összeállítani egy gyakorlási listát, amiért az utóbbi vizsgán segítettem neki, így most azzal a kezemben tartok a színjátszókör próbaterme felé, remélve, hogy nem foglalt. Elvégre péntek van... lefogadom, hogy a színjátszósoknak is akad jobb dolguk a próbálnál a hétköznap utolsó napján. Valószínűleg mi sem most próbálnék, ha nem ez lett volna a legalkalmasabb időpont a héten mind a kettőnk számára.
A helyiségbe lépve elégedetten konstatálom, hogy üres, és beljebb sétálva a színpadhoz közli ülések egyikébe helyezem kényelembe magam, míg Zsófi megérkezik. Ösztönösen a karórámra pillantok, és biztosra veszem, hogy hamarosan ő is idetalál, ugyanis öt perc van a megbeszélt időpontig. Pont elég idő ahhoz, hogy még egyszer átolvassam az ajánlott feladatokat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bernáthy Zsófia
Diák Eridon (H), DÖK tag, Színjátszós, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 32
Írta: 2020. december 30. 23:02 | Link

Natasa
Próba | Outfit

Többszőr megfordult már a fejemben a színjátszóhoz való csatlakozás, eddigi évek alatt viszont nem jutottam el odáig, hogy meg is tegyem. Idén aztán végül úgy döntöttem neki kezdek. Bizonyára a sok szabadidőm vett rá, miközben próbálok összehozni egy elfogadható VAV eredményt. A "sok-sok" tanulás mellett viszont van idő egy kis drámára is, nem? Szóval beszéltem végül a harmadéves sráccal, és tárt karokkal fogadott egy meghallgatásra. Ahogy - mint utóbb kiderült - Podlovics Natasát is. A rellonos a hét elején keresett fel, és pedig örömmel mondtam neki igent. Hiszen a színház fontos része a közösség, ez az, ami annyira vonz benne. Miért ne csináljuk együtt? Úgy sokkal izgalmasabb az egész. Rögtön meg is beszéltünk egy időpontot.
Eddig nem sok tapasztalatom volt a színészkedéssel, de azt biztosan állíthatom, hogy szeretek színpadon lenni. Mivel pedig nem hivatásként fontolgatom a színjátszást, nem lesz probléma, hogy totálisan amatőr vagyok. Azért reméltem viszont, hogy Natasának van bármi ötlete arról, mit is fogunk csinálni péntek délután. Meg azt is, hogy nem happolták el az orrunk elől a próbatermet. Diáktársaimat ismerve viszont, biztos mindenkinek van jobb dolga, mint drámázni a próbateremben.
A péntekem hosszú nap, így utolsó mágiatörténet után gyorsított léptekkel indultam a próbaterem felé, ami legnagyobb szerencsémre az iskola másik felén található. Bíztam benne, hogy Natasa nem vár rám régen, tekintve, hogy öt perce ott kellett volna lennem.
Majdnem 10 perc késéssel rontottam rá a rellonosra. Gyorsan csekkoltam, de igen, ő volt az, és nagy szerencsénkre egyedül volt a teremben, így nyugodtan tudtunk készülni.
- Szia! Remélem nem vársz rég - nagyot szusszanva ledobtam magam a mellette álló székre, táskámat pedig a földre, ami nagyot puffant a halom könyvvel benne. - Mit olvasol? - közelebb hajolok hozzá, hogy rálássak a kezében tartott papírra, közben pedig kiveszem fülbevalóimat, hogy az ékszerek ne zavarjanak semmiben. Felállva a pénztárcámba rejtem őket, majd Natasa felé fordulok. - Van bármi ötleted, hogyan tudunk gyakorolni?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium