26. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: « 1 2 [3] Le | Téma száljai | Témaleírás
William Eric Payne
Gyógyítósegéd, Egyetemi hallgató, Gyógyító


Gyógyító Kappa
offline
RPG hsz: 152
Összes hsz: 536
Írta: 2015. november 18. 19:26 | Link

Rendrakós összeröffenés

- Azt a bánatos...
A pletykák a folyosón már elértek. Valamit hallottam, de nem nagyon figyeltem. Éppen nagyon le voltam foglalva a kutatásommal, ugyanis egy kis múlt idézős cikket készültem írni, amihez nem kevés háttérmunka szükségeltetik. Meg aztán most ez az élet nevű társasjáték se pont a szerencselapokat dobálja nekem. Ez pedig szörnyen frusztrál is. Szóval amikor megláttam a kupit, akkor eléggé elment a kedvem a maradástól, a lábaim azonban mégiscsak befelé vittek.
Igyekeztem kikerülni mindent, amit csak lehetett, hogy ne essen más cuccában kár, mert naná, hogy az enyémmel kezdem, és naná, hogy az én asztalom van a legbeljebb. Úgy örököltem meg a tanárrá lett Eridonos Podmaniczkytól, aki valamiért szeretett itt hátul üldögélni. Pedig azt gondolná az ember, hogy az ilyen főnixverziók inkább valahol középen helyezkednek el, hogy középpontban legyenek. Mondjuk a rellonosok is ilyenek, azonban nekem határozottan jó ez a hátsó megoldás, csak nem akkor, amikor tényleg mindenki cucca a földön hever. Nem mintha pont erre számítottunk volna.
Sikeresen letudom a távot, elméletileg egy papír sem sérült meg a lábam alatt. Így érkezek meg a saját asztalomhoz, ami körül ott van az egész tartalma. Először egy kép felé nyúlok. Nem igazán vagyok az az érzelgős fajta, de a betört üveg a szőke lány arcán most pont rosszkor talált meg. Válságban már nem vagyunk, leginkább sehogy sem vagyunk, ami miatt az itteni kinézet is jobban bosszant.
- Ez nem is az enyém.
Állapítom meg szórakozottan az első papírt felemelve. Igyekszem kisilabizálni, hogy kinek az írása, és mivel valami Disney-s, ezért úgy tippelem, hogy ez bizony Nina tulajdona. Nem viszem el neki, ahhoz még elég nagy a kupi, és valószínűleg találok itt még olyan lapokat, melyekhez nincs közöm, így felesleges minden alkalommal végigevickélnem a laptengeren.
Hozzászólásai ebben a témában

Mihael Gérard Saint-Venant
INAKTÍV


XV. - Az Ördög
offline
RPG hsz: 383
Összes hsz: 5183
Írta: 2016. április 22. 22:20 | Link

Nina- A pofavizit
-*péntek délután, órák után-


Büdös nagy kedvvel csatangol végig a déli szárny folyosóján, éppen az utolsón, hogy tiszteletét tegye az Edictum szerkesztőségében. Ő. Írni. Soha. A. Rohadt. Életben. Nem. Fog.
Természetesen már törte az agyát különféle megoldásokon az ügyet illetően (sajnos ez lett a nagy "szoktassuk vissza a környezetbe Mihaelt" projektből), de eddig a legjobbnak a harmadikos levitás kiscsaj, Ignel Sára bizonyult. Majd a lány megírja helyette hónapról hónapra a francos cikkeket, ő pedig megfizeti a szíves szolgáltatást természetben. Tiszta ügy, csak az edictumos degeneráltaknak nem fog róla szólni. Mindenek előtt viszont pofavizitet kell tennie a társfőszerkesztőnél, ugyanis a rendes nagyfejes valamiért nagyon ritkán jár be az irodába. Na mindegy, azt mondják, jó bige a csaj, legalább ennyi kártérítés jusson neki, ha már muszáj többet foglalkoznia a társadalmi élettel, mint szeretne. Majd kiderül, mennyire nyerik el egymás tetszését.
Amint kinyitja az ajtót, egyből megcsapja a benti zsivaj, diákok jönnek-mennek, gesztikulálva magyaráznak egymásnak, és az a francos nyomdagép mi a halál retkes bokájának kell zúgjon és kattogjon és baaahhh! Egyből elmegy még az életkedve is, nem hogy be akarjon lépni, de hát már meglátták, már néhányan odaintettek. Arcán olyan szájzáras mosollyal int vissza, mintha a kivégzőtelepre érkezett volna karácsonyi bál helyett. Szemközt, ahogy előzőleg megkapta a kritikusan rövid eligazítást, ott a főszerkesztő meg a társfőszerkesztő asztala... és, ha minden igaz, valahol itt kellene legyen az a társfőszerkesztő is. Jobb ötlete nem lévén, mivel hogy az említett íróasztalnál senki sincs, a legközelebb mellette elhaladó nő vállára teszi a kezét, hogy megállítsa egy pillanatra.
- Ne haragudj, nem tudod, hol találom Egerszee....gi... Ninát? - Hát ez nehezen jött ki belőle, ugyanis a lány, akivel szembekerült, káprázatosan szép, már-már földöntúli vonzereje van. Nincs rajta semmi különös, na de a kisugárzása az mégis... az mégis... Hát igen, van még remény a férfiaknak!
Utoljára módosította:Mihael Gérard Saint-Venant, 2016. április 22. 22:27 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

>Év terelője 2015-16 ősz-tél< | Gyakorló apuka
Egerszegi Nina Viktória
INAKTÍV


félvéla legilimentor
offline
RPG hsz: 602
Összes hsz: 3847
Írta: 2016. április 22. 22:43 | Link

Mihael

A délutáni órák szoktak a legforgalmasabbak lenni, főleg a cikktervek leadása és kidolgozása végett. Kivételesen én is bent tartózkodom a szerkesztőségben, noha a kastélyba való járkálásom továbbra is büntetni való. Arról volt szó, hogy elmegyek a felügyelőkhöz és kérek engedélyt, de olyannyira röhejesnek találtam az egészet, hogy inkább nem mentem be az irodájukba. Szóval igen, tilosban járkálok, nagyon badass lettem itt hirtelen...
Az előző szám anyagait pakolgatom épp, mivel úgy érzem, többre ma nem futja tőlem. Ez az érzés egyébként igen pocsék, de mit van mit tenni, meg kell elégednem ezzel is, más úgysem csinálja meg helyettem. Közben a szerkesztők is folyamatosan bombáznak kérdésekkel, így elég lassan haladok. Az archívum rendbe rakása félbe maradt a legutóbb, ráadásul amit megcsináltunk, Zétény azt is tönkre tette, így annyit tehettünk, hogy legalább a legújabb anyagokat rendben pakoljuk el. A többi pedig várakozik, hogy szépen összerendezgessem.
Épp egy méretes papírhalommal sétálok át a szobán, mikor valaki a vállamra teszi a kezét. Megtorpanok és felé fordulok, egyenesen ránézek és igen, ez egy Mihael. Csak hallomásból tudom, hogy amnéziás, Michelle pedig azt mondta neki, hogy mi épp... Hát szóval ez egy kacifántos történet, maradjunk ennyiben. Nekem pedig tartanom kell magam ehhez, hiszen nem zavarhatom össze ebben a kényes állapotban. Azt már meg sem jegyzem, mekkora troll ő is, meg Becca is, akik simán etetik őt a legnagyobb hülyeségekkel, mint például, hogy a gyerek Beccától van... No mindegy, nem fagyok le percekig, inkább csak egy pillanatra meglepődöm.
- Szia drágám, minden rendben? - egy kedves, vélabáj nélküli mosolyt küldök felé, miközben egy mellettem elhaladó cikkíró grabancát elkapom, hogy a kezébe nyomjam az iratkupacot, majd az archívum irányába biccentsek. Láthatóan elfoglalt vagyok, nincs helye ellenkezésnek. - Nem tudtam, hogy jössz, akkor úgy végeztem volna - fogalmam sincs, hogyan kéne viszonyulnom hozzá. Mármint, tudom milyen az, amikor értem elhagynak egy másikat, de hogy válás is legyen benne... Gondolom akkor nem mutatkozunk nyilvánosan vagy ilyesmi. Nehéz ügy. Én viszont nyilván halál szerelmes vagyok, meg akkor ő is, ha beáldozza a házasságát. Istenem, miért keveredtem én ebbe bele?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mihael Gérard Saint-Venant
INAKTÍV


XV. - Az Ördög
offline
RPG hsz: 383
Összes hsz: 5183
Írta: 2016. április 22. 23:13 | Link

A leendőm O_O ?
- Oh, I'll prove you wrong -


Szép. Gyönyörű! Úristen, de szeretné, ha üres lenne a szerkesztőség most! Ráadásul úgy fest, ismeri őt a nő, tökéletes. Most jönne az a rész, hogy lelépnek innen és többet nem jönnek vissza ebbe a tintaszagú, fos helyiségbe hülye sztorikat kitalálni. Nyilván minden hazugság, amit itt megírnak és elmondanak (Mihael sosem szerette az újságírókat), de ha ezek az ajkak ejtenék ki, hol nem zavarná? Mondjuk ki: Nina jackpot a Mihael-féle skálán vélabűbájjal vagy anélkül.
- Öhh... bocs, ismerjük egymást? Te vagy... Nina? - Még a fáradtságot se vette, hogy az állítólagos aráját közelebbről megnézze, legalább fényképről. Ez egyrészt sértő, másrészt egy egészen picit érthető. Egy amnéziás embernek baromi sok, ha előadják neki, hogy most vált el egy másik nőért, de egy harmadik szült neki gyereket. Lefordítva: elvált Szelniczky Míneától, hogy elvegye Egerszegi Ninát, de Becca szült neki. Hatványozottan brazil szappanopera szaga van az egésznek, de sornyi ember bőszen állította, hogy ő meg Mínea, meg Ninával is, meg Beccával is... és végül már nem tudta, mit higgyen, úgy hogy az ötletét is elvetette, hogy jobban utánanézzen Egerszegi Ninának.
- Állítólag be kellene jelentkeznem nála, mert ide száműztek... építeni a társadalmi kötelékeim. - Arca egy látványos, hányós fintorba torzul, csak hogy szemléltesse, mennyi kedve van az egészhez. Azért nagyon érdekelné, ki ez a nő és honnan ismeri, hogy drágámozza. Nem mintha zavarná, ó, dehogy! Ha utána leléphet vele valami csendes helyre, még többet megenged neki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

>Év terelője 2015-16 ősz-tél< | Gyakorló apuka
Egerszegi Nina Viktória
INAKTÍV


félvéla legilimentor
offline
RPG hsz: 602
Összes hsz: 3847
Írta: 2016. április 22. 23:26 | Link

Akkor a... Pasim asszem xd

A felismerés szikráját sem látom rajta. Ez akár még bánthatna is, de nem veszem magamra. Bár amúgy ildomos lett volna utána nézni, ki az, akiért elhagyta a most már ex-nejét, de végül is, amennyi információ mostanság Mihael nyakába zúdulhat... Nem tudom hibáztatni érte.
- Igen, én vagyok Nina. Alig hiszem el, hogy elfelejtettél - elhúzom a számat, ami igazából úgy is értelmezhető, mennyire nagyon megráz, meg úgyis, hogy felejthetetlen élmény vagyok és ez sértő. Igazából a kettő keveréke, de erről senkinek sem kell tudnia. Annak idején egyébként, mikor valóban először megismerkedtünk, a kapcsolatunk természetéből adódóan simán benne volt a pakliban, hogy rövidebb-hosszabb ideig leragadunk egymás mellett. Persze az idő előrehaladtával rájöttünk, hogy szeretjük ugyan egymást, de Merlin óvjon meg minket attól, hogy normális kapcsolatba kezdjünk, ne adj isten meg is házasodjunk. Úgy értem egymással és nem mással.
- Azért nem lesz itt olyan rossz. Talán minket is ismét összehoz a közös munka - kacéran tekintek végig rajta. Oké, ez genyó dolog, de tudjátok, milyen rég volt utoljára, hogy egy férfival elköltöttem egy... Hosszú estét? Mert én istenemre nem emlékszem. És üthetünk vághatunk engem emiatt, de ha már belekeveredtem ebbe az ügybe, legalább hadd élvezzem ki. Különben sem gondolnám, hogy Mihaelnek ellenére lenne egy kis ez meg az... Roxanne úgyis elhagyta - ami így csúnyán hangzik, de tényleg -, ha emlékeinél lenne se hiszem, hogy kifejezetten tiltakozna. Ráadásul látva, hogyan reagál a jelenlétemre... Mmm, nem, nem hagyom veszni a lehetőséget.
- Bár nem emlékszel, de miattam hagytad el a volt feleségedet. Úgy tudom, hogy Michelle már mesélt neked erről - az ikertestvére említése nyilván nem fogja meglepni, hiszen ő gondoskodik Misiről, Beccával karöltve. Azért van jelenleg épp az a helyzet, ami...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Apáthy Marcell
Prefektus Rellon, Edictum főszerkesztő, Harmadikos mestertanonc


Sárgászöld vidrabocs | Újságírók gyöngye
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 265
Írta: 2018. március 15. 20:32 | Link

Ismerkedős este, avagy összeröffenünk kicsikét

Többször beszéltük már Jonathannal, hogy nem ártana ha legalább egyszer úgy összeülni a szerkesztőségben, hogy mindannyian itt legyünk, mert esetleg érhetnek meglepetések minket. Mivel tudom, hogy őt érte, én meg gonosz módon megírtam, hát gondolom, hogy nem igazán boldog attól, hogy ilyen módon találkoztak.
A feladatot, hogy egy ilyet szervezzek meg, mint helyettes, megkaptam úgy egy hete, ám az, hogy fejben megvan, nem biztos, hogy gyakorlatban is könnyen megvalósul. Mivel olyanban, hogy díszítés és kézzel készített cuccok totálisan, de nagyon béna vagyok, hát megkértem a Nőszemélyt, hogy segítsen már, mert nem akarok leégni. Én elmondtam neki, hogy mit képzeltem el, ő elmondta, hogy meddig tart a realitás, és hol kezdődik a "Marcell, nem te vagy itt a helyi maffia feje, szóval nyugi" rész. Az elmúlt héten azonban úgy vélem, sikeresek és hatékonyak voltunk.
Az ajtó mellett rögtön névjegykártyák vannak, melyeken az írói álneveink szerepelnek, és melyekre, ha akarjuk, ráírhatjuk a saját nevünket is. Először arra gondoltam, hogy a nevüket is ráírhatnánk, de mivel nekikezdődött a "hány lány van a szerkesztőségben és hogy néznek ki, biztos csinosak és azért csinálom ilyen lelkesen ezt az egészet" rész, hát inkább visszaszívtam, hogy a nevük kerüljön rá, és inkább azt mondtam, nem tudom mennyien vannak. Azt már meg sem említettem, hogy az ételek elkészítésére Linát kértem fel, mert akkor az a "talán" átalakult volna "marha gyorsan takarodj"-ba, és ahhoz most nem volt kedvem, mert Lina nagyon jól főz, és csak attól éhes lettem, hogy elmondta, miket készítene.
Végül az asztalokat átmenetileg kipakoltattam a manókkal, helyette alacsony asztalokat hoztak, amiket középre helyeztünk el. A párnákat a társalgóból szereztük, a fényeket a rellonos lányok szobáit végigjárva kértem kölcsön, amíg Dia Felhővel játszott. Az asztalra a főfogásokat helyeztük, míg az édességeket két oldalra. A névjegykártyák mellett vannak aranyszínű poharak és fekete filcek is, melyekkel szintén alkothatnak az emberek. Minden készen van, a meghívók kimentek, már csak az embereknek kell jönniük.


Kinézet
Ételek
Nassolnivalók
Utoljára módosította:Apáthy Marcell, 2018. március 15. 20:39 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Rozsos Annamária
Mestertanonc Navine (H), Edictum lektor, Másodikos mestertanonc


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 466
Összes hsz: 733
Írta: 2018. március 17. 17:35 | Link

Ismerkedős est


A Mari esete a van Bergh fiúval megkapta a maga öt perc hírnevét. Most ne időzzünk el azon, milyen furcsa volt a kis navinésnek egy olyan cikket lektorálnia, ahol ő maga került terítékre, pontosabban a pletykarovat könyörtelen hasábjaira, hanem csak maradjunk ennél a kellemesnek ígérkező következménynél, miszerint végre megismerheti a munkatársait. Cserébe találkoznia kell majd a főszerkesztővel is, ami kicsit érdekes lesz a pletykarovat miatt, de hát nem lehet minden tökéletes, szól az ősi mondás.

Ahogy bátortalanul bekukkant az ajtón, van alkalma megfigyelni, hogy sehol senki, cserébe van kaja, szóval ő már panaszkodni nem fog. Beóvakodik a terembe, és közben egyszerre igyekszik láthatatlan lenni, meg azért jelezni, hogy amúgy ő megérkezett, húzzák ki a nevét a névsorból. Nem könnyű megtalálni a helyes arányt; az álmodó nagyon gyakran túlzásba esik a láthatatlan résszel. A kis navinés is erősen hajlamos az ilyesmire; most is csak bátortalanul köszön egy félhangosat - Öhm.. szép jó estét..? - majd keres egy kényelmesnek látszó sarkot, és elfoglalja. Itt is van, meg nem is. Igazi kis navinés a szentem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jonathan Gerhard Van den Bergh
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


belgian prince
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 730
Írta: 2018. március 17. 23:35 | Link

- ¤ -
T. Szerkesztő Társak
- ¤ -
edictumos összejövetel

Marcira bíztam a kis összejövetel megszervezését. Neki azt mondtam, hogy azért, mert biztosra veszem, hogy nála ez jó kezekben lesz. Az igazság viszont az, hogy egyszerűen csak nem akartam én szervezni. Ha én partyt tartok, az annyiból áll, hogy elmondom pár szolgának, hogy mikor és mit akarok, aztán elvárom, hogy ezt pontosan úgy valósítsák meg, ahogy én azt elképzeltem. De igazából ráadásul inkább eljárni szeretek ilyen eseményekre, semmint házigazdáskodni.
Ahogy belépek a szobába, rögtön egy elismerő bólintással nyugtázom a hangulatot. Megszerzem a névjegykártyámat és úgy döntök, nem fáradok a teljes nevem felírásával. Mármint nem maga a felírás a fáradtság -hiszen ha kétszer ilyen hosszú lenne is végtelen örömmel körmölném le-, hanem az eredmény hiánya. Úgyse jegyzik meg, kiejteni meg végképp nem tudják. Még a Jonathant sem. De az meg úgyis rajta van.
Miközben világoskék, kifogástalan szabású ingemre nyomom a névcédulát, ezzel mágikusan rá is tapasztva azt, körbepillantok és meglátom a két eddigi jelenlévőt.
- Üdv a kedves szerkesztő társaknak - köszöntöm őket. A sarokba húzódott Marinak biccentek egy nagyot. Képemen ugyanaz a mosoly ül, mint ami a folyosón volt látható abban a helyzetben, amely alapjául szolgált annak a bizonyos pletykának. Mindenem a rivalda, szóval amíg egy-egy ilyen szóbeszédben nem kérdőjelezik meg a rangomat vagy a stílusomat, addig nem teszek egyebet, mint lubickolok a tényben, hogy a középpontban vagyok.
Odasétálok főszerkesztő-helyettesemhez és lekezelek vele.
- Kitettél magadért - nézek körbe a szerkesztőségi szobában.

###
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2018. április 7. 16:06 | LinkInnen is sikerült elkésni, állapítja meg csak úgy magának gondolatban, miközben a csuklóján lazán ide-oda szánkázó órát kézfejét néhányszor megrázva igyekszik úgy bírni mozgásra, hogy a számlapot is lássa. Beletörődésének sóhaj formájában ad hangot, amint megpillantja a számokat végre, de a következő pillanatban már el is mosolyodik, ahogy lepillant a rá hatalmas szemeket meresztő babára. A dadus baglya az utolsó pillanatban szédelgett be az ajtón. Először bizonyára neki is csapódott, amilyen állapotban volt, na meg a hangos puffanás is ezzel lehetett összefüggésben, aminek köszönhetően egyáltalán ajtót nyitott. Állítólag valami egészségügyi probléma van a háttérben, de lényegtelen. Pöttömke most ennek eredményeképpen itt van vele, bizonyára mindenki örülni fog neki, hogy megismerheti. A nagyszüleinek valahogy mégsem szívesen passzolja le őt, legyen szó bármelyik oldalról. Igazából az apja felől még mindig csak halogatja azt is, hogy bekopogjon hozzájuk, közölve, hogy khm, khm, bemutatná az unokájukat. Még Leventének sem szólt, habár már most látni, hogy Ronan a haj- meg a szemszínét például határozottan tőle örökölte. Lehet, hogy nem ártana mégiscsak írnia legalább egy levelet, hiszen mindjárt fél éves lesz a kisfiú. A cumin cuppogva bámul körbe éppen egyébként, de abban a pillanatban, ahogy lenyomja a kilincset és benyit a szerkesztőségi szobába, már repül is az a cumi, akkora lendülettel köpi ki és sír fel éktelenül hangosan, torkaszakadtából. Meglehet, hogy az egóját az anyjától sikerült örökölni.
- Nanana... édesem, nyugalom - motyog neki, miközben egy helyben toporogva kezdi ringatni. Táskáját a legközelebbi asztalra teszi, hogy fél kézzel ügyködve kotorja elő a pálcáját, gyűjtse be és tegye ismét bacilusmentessé a cumit, hogy aztán Ronan ismét rácuppanhasson és csend legyen.
- Höh... - szusszan fel, amint ez végre megtörténik, majd körbepillant és némi zavart érez meglepő módon a kisfia helyett is az iménti jelenetért. Még szerencse, hogy legyűrni könnyen sikerül.
- Hát helló. Rég találkoztunk, de a következő lapszámtól már ismét boldogítani fogok mindenkit. Ja és ő meg itt Ronan Murtagh Wallace. Nem volt kire hagynom, úgyhogy... - vonja meg a vállát, szabad kezét kissé megemelve, ő erről aztán nem tehet. Tervezett, csak nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezte. - Na mi újság? Meséljetek. Egy örökkévalóságnak tűnt ez a pár hónap, változott valami? Vagy inkább úgy kellene kérdeznem, hogy mi változott?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Varga Nóra
Prefektus Eridon, Edictum lektor, Szavazásfelelős, Ötödikes diák


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 106
Összes hsz: 602
Írta: 2018. április 8. 15:01 | Link

Ismerkedős est
Ruha

Az eridonos buli után újabb buli következik, egy ismerkedős est. Az Edictum jól működő csapata még nem bulizott együtt és most ezt próbáljuk pótolni. Úgyhogy úgy döntöttem, én is megjelenek és megismerkedek jobban a többiekkel. Ezért felkaptam ezt a ruhát, gyors smink, majd jöttem is. Marci mondta, hogy intézi a kaját meg mindent és pont tökéletes lett minden. Szép a díszítés, a kaják meg istenien néznek ki. Tuti, hogy a főzős csajszi csinálta, Lina, mert csak ő ilyen profi a főzésben. A manók is ügyesek, de nem tudnának ilyet főzni, nem túl kreatívak buliszervezésben. Már itt van Cam, Marci, Jonathan meg lektortársam, Annamari is, szóval végül én is befutottam.
- Sziasztok! Na mi lesz a program? - kérdezem, majd megkeresem a nevem a kártyák közt. A baba sír, de Cam gyorsan elhallgattatja. Engem nem zavar, olyan kis cukik a babák. Ezután Cam kérdezget, én meg Jonathant figyelem, majd ő válaszol. Végülis ő a főszerkesztő meg ő tudja, mikor ment el Cam és mi minden változott. Közben elveszek egy csokis tejet sütivel és eszegetek. Ma még nem sokat ettem, ez jó lesz étvágygerjesztőnek.
Utoljára módosította:Varga Nóra, 2018. április 9. 16:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Jonathan Gerhard Van den Bergh
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


belgian prince
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 730
Írta: 2018. április 9. 16:19 | Link

- ¤ -
T. Szerkesztő Társak
- ¤ -
edictumos összejövetel

Háztársamnak szánt dícséretemet egy nyíló ajtó és egy rögvest üvölteni kezdő pólyás hangja követi. Odakapom a fejem és alaposan elfintorodom. Szerencse, hogy most mindenki a baba felé néz, így szerintem pont nem látják őszinte véleménynyilvánításomat. Egy műmosolyt erőltetek az arcomra. Igyekszem jópofát vágni a túlontúl fiatal résztvevőhöz. Így illik.
- Örömmel hallom - bólogatok Camnek, ahogy a visszatérését említi.
- Áh - adom ki a megértés hangját, amikor elmagyarázza, miért lóg rajta a gyerek. Még mosolygok is hozzá, miközben állam megemelem kissé. De az már túlzás lenne, ha nyugtatni kezdeném, hogy persze, semmi baj és hogy jól tette, hogy elhozta. Ezt meghagyom másnak. Addig is szerzek egy aranypoharat, rájegyzem a nevem és töltök magamnak valamit, néhány pálcaintéssel. Hamarosan kezembe lebeg az italom. Közben Nóri is befut. Biccentek üdvözlésül.
- A leadási határidőkön módosítottunk egy keveset. Hamarabbra hoztuk pár nappal. Illetve lett egy új tagunk, Adél. Nem tudom, eljön-e ma. Különben pedig töretlen népszerűségnek örvendünk - emelem derűsen poharam, miután vázoltam az elmúlt idők történéseit röviden. A programmal kapcsolatban ismét csak Marcinak adom meg a válaszadás jogát. Végülis ő szervezett.

###
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Apáthy Marcell
Prefektus Rellon, Edictum főszerkesztő, Harmadikos mestertanonc


Sárgászöld vidrabocs | Újságírók gyöngye
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 265
Írta: 2018. április 14. 19:03 | Link

Partizunk, mint állat

Az első érkezőre szélesen elmosolyodok, és már oda is ugrok, hogy köszöntsem őt. Szegény, amilyen bizonytalan, én olyan lelkes vagyok, szóval remélem, nem kap instant sokkot tőlem.
- Helló, örülök, hogy eljöttél, Marci vagyok, a főszerkesztő-helyettes. Válassz névjegyet, a kaják tekintetében szabadrablás van. Remélem hamarosan jönnek a többiek is.
Lassan eljön a kezdés időpontja, és tudom, hogy egy buliról illik késni, és valahogy most értem meg, mit is jelent úgy igazán házigazdának lenni. A várakozás idegtépő, de én igyekszem nagyon pozitív maradni.
- Főnök!
Köszöntöm széles mosollyal Jonathant, aki éppen a megfelelő pillanatban érkezik, még mielőtt a negatív gondolataim, mint rossz a dátum, a helyszín, a terep, és ehhez hasonló nyünnyögések elkezdik felemészteni az elmémet. Minden a legnagyobb rendben van. Gyors kézfogás, ezt nagyon csípem amúgy a Rellonban, mert a srácok lekezelnek egymással, semmi integetés, semmi szerencsétlenül állás, hanem gyors, határozott, férfias.
- Vagy, nagyon jól választottam asszonyt.
A nagyobb elemeket valóban én helyeztem el, és a pálcám forgott egész nap, de irányítani a nőszemély irányított, szóval igazából nekem már csak annyi a dolgom, hogy bezsebeljem helyette az elismerést. Valóban, ha Kamilla nem volna, lehet még most is ott szerencsétlenkednék az asztalok felett, vért izzadva, de ő mindent könnyedén vett, és az akadályozók inkább kívül maradtak. Éppen szólnék a felettesemhez, amikor megérkezik egy szőke lány, akit megvallom őszintén nem mindig tudtam eldönteni, hogy valóban lány-e. Aztán terhes lett, és véget értek a kérdések.
- Szabad?
Nem tudom, hogy ki a gyerek apja, valahogy a forrásaim totális zsákutcába vezettek mindig, de vannak pletykák. Azonban én, mint az egyik fő gyártó, tudom, hogy ezeknek nem szabad mindig hitelt adni. Viszont, ha engedi, akkor átveszem tőle, csípem a kisembereket, akkor is, ha teljesen összenyáladzanak. Persze remélem, hogy ebből az átvételből nem következtetik majd azt, hogy én vagyok a gyerek apja, mert akkor tutibiztos, hogy egy szokatlan időjárási jelenség okozza majd a halálomat. Persze figyelek azért a többiekre is.
- Kötetlen leginkább, hogy egy kicsit jobban megismerjük egymást.
Fordulok Nóri felé, hogy válaszoljak neki a feltett kérdésre.
- Még képet is csinálok, amit véletlenül majd elhagyok az iskola több területén, hadd lássák a népek, milyen jó dolog edictumosnak lenni. Aztán tömegével jelentkeznek majd az írók, és onnantól jól meg lesz dolgoztatva mindenki. Mi meg uralkodni fogunk rajtuk. Tetszik a gondolat? Mindig hoznak neked csokit, ha azt kívánsz, vagy főnixtollat Felagund titkos készleteiből.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2018. április 15. 09:46 | LinkRövid, klasszikus fekete ruhában van. A megjelenése makulátlannak mondható, talán csak annyi benne a fura, hogy a kisugárzása valahogy mégsem az az igazi nőies. Sosem volt az, ezért is szerette játszani mindig is a kis játékait, amelyeknek köszönhetően szinte mindenki azt hitte, hogy fiú. Aztán jött Levente egy kocsmában töltött estét követően, és a szerkesztőségben legalábbis már teljességgel egyértelmű, hogy lány (már ha valaki azt nem gondolja, hogy valami természeti csoda vagy netán ufó). Nem zavartatja magát, amikor látja, hogy Jonathan azért nem repes az örömtől, hogy Ronant is elhozta kénytelen-kelletlen, inkább átadja Marcinak, ha már megkérdezi tőle, hogy szabad-e.
- Persze. Szereti az új arcokat, csak vigyázz, a cumiját ne köpje ki, mert úszni fogsz a nyálban - közli, miközben kicsomózza a kendőt, amely eddig a kisembert tartotta, aztán nyom egy puszit a kisfia arcára, és átadja a főszerkesztő-helyettesnek.
- Na ezt örömmel hallom - válaszol máris a főszerkesztőnek, amint végighallgatja azt is, miféle változások történtek, amíg ő otthon próbált napirendre térni a változások fölött. - És csak egy új? Hát mi történik itt? Senki nem megy már újságírás szakra, vagy csak nem akarják itt tölteni a gyakorlatot? Amikor még mestertanonc voltam, annyian voltunk, mint nyáron a legyek, és csak úgy tolongott mindenki, hogy írhasson pár cikket, mert a tanárok mennyire díjazzák már ezt a fajta tevékenységet - kezd rövidebb szónoklatba némi csalódottságnak is hangot adva, hiszen mi történik itt a diákokkal? Ő a mai napig szívesen jár vissza ide, hogy alkosson, még ha nem is származik belőle semmi haszna azon túl, hogy néhány publikációt felmutathat. Ha akarna, biztos találna munkát valami nagyobb lapnál is, de minek? Ott biztos nem lenne ilyen remek társaság, és leginkább ezt hiányolná.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Jonathan Gerhard Van den Bergh
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


belgian prince
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 730
Írta: 2018. április 15. 19:57 | Link

- ¤ -
T. Szerkesztő Társak
- ¤ -
edictumos összejövetel

Italom a kezemben, kissé felszegett állal hallgatom az eszmecseréjüket, meg figyelem, ahogy háztársam magához ragadja az apró, hivatlan mágust. Mivel neki is úgy kellett elkérnie, így remélem, nem érkezik el majd egy váratlan pillanat, amikor valahogy az én kezembe adják, csak hogy megfogjam egy kicsit.
Nevetek egy keveset az ábrándképen, amit Marci fest fel a közeljövőnket illetően. Majdnem kibukik belőlem, hogy dehát most is uralkodunk ezen a maroknyi szerkesztőn, de végülis megállom. Hiszen ezt igazából csak én teszem és mivel kiváló uralkodó vagyok, ők észre sem veszik, hogy rabigában tartom őket. Legalábbis én ezt így látom. Belekortyolok italomba.
- Nem tudom, én már arra értem ide, hogy mindenki lusta és hasznavehetetlen - közlöm Cameron kérdésére, mikor nekiáll a Bagolykő diákságának aranykorát ecsetelgetni. Aztán nevetek egyet, mintha igazából csak tréfáltam volna. Pedig nem. Teljesen komolyan mondtam.
- Már aki nem edictumos - emelem poharam, hogy tovább szépítsek. Egy ideje kezd elkopni a diplomatikusságom. Idő kérdése és teljesen levetkőzőm. Végülis minek az, ha egyszer apám szerint semmi érzékem a politikához és nem fogom vinni ezekben a körökben semmire? Ahogy már megint ekörül a téma körül kezdenek forogni a gondolataim, gyorsan felhajtom italomat, mintha egy csepp alkohol is lenne benne. Nem érdekes. Megteszi ez most.

###
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Thomas Middleton
Prefektus Navine, Navinés mesélő, Navinés média, Edictum szerkesztő, Másodikos diák


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 90
Összes hsz: 471
Írta: 2018. október 8. 23:08 | Link

MARCI
koradélután az ajtó előtt | x

Egy igazán furcsa eset másnapján indulok el az iskolaújság szerkesztőségi szobája felé. Előző éjjeli őrjáratom alkalmával összeakadtam az egyik rellonos mestertanonccal és mindössze pár perc alatt annyi minden történt, hogy még most is csak kanalazom össze az emlékeket. Pedig mindössze abból állt a dolog, hogy benyitottam a társalgóba, ő meg ott ült és iszogatott valamit egy talpas pohárból, amiről nekem az a sanda gyanúm támadt, hogy bor lehet. Szóval mestertanoncsága okán azzal még nem is lett volna probléma, hogy kint lébecol takarodó után, az ital viszont még a felsőbbéveseknek is tiltott a suli területén. Mielőtt viszont erről szót ejthettem volna, sőt, még mielőtt az ezzel kapcsolatos gondolataim jelentősebb formát ölthettek volna a fejemben, a nálam jóval idősebb srác elkezdett beszélni hozzám. És csak beszélt és beszélt. Megnyerően, választékosan és levegőt alig véve. Meg néha feltett egy-egy kérdést és engdett felelni. Végül felhajtotta az utolsó kortyot abból az akármiből, elköszönt és távozott. Hogy mi köze ennek ahhoz, hogy most itt vagyok? Nos az, hogy az Edictumról beszélt nekem és nem is akármit. Ennek okán jöttem.
Odaállok az ajtó elé, bekopogok, majd igazítok oldaltáskámon, miközben várom, hogy szabad-e a bemenet. Remélem, találok itt valakit, akivel egyeztethetem a továbbiakat! Addig is megcsodálom a levelesládát meg folytatom az éjjel elemezgetését magamban. Valamint azon is elmélkedek, jó ötlet-e itt lennem. Majd kiderül.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 [3] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium