29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint
Erkély - Derek Taylor hozzászólásai (8 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 15:28 | Link

Kirának

Még mindig nem tudja elhinni, hogy tényleg itt van. És, hogy tényleg van mágia, meg vámpírok és sárkányok, vagy fura kimondhatatlan nevű, sosem hallott lények. Például házimanó. Meg dememicsodák.
Holmijait már áthurcolta a gólyarészleghez, ahol egy rakás emeletes ágy sorakozott. Sikerült becsekkolnia egy földszinti ágyhoz, felette pedig egy Tom nevű gyerek aludt, aki egészen jó fejnek tűnt elsőre. Nagyjából kipakolt - vagy inkább kihajigálta amit kiakart hajigálni - otthonosabbá tette kicsit az ágyát, aztán arra lett figyelme,s hogy ahhoz képest, mennyi mindent csinált ezen a napon, még mindig elég korán van. Veszélyes küldetésbe kezdett hát. Úgy döntött, hogy elkezdi felderíteni a kastélyt egyedül. Először arra gondolt, hogy odaül a többiekhez, akik egy kisebb kupacba verődve beszélgettek, de annyi furcsaságról dumáltak, amennyit nem tudott volna megemészteni egy napra. Így inkább azt mondta nekik, hogy éhes, és keres valami kajálda helyet, így elindult, hogy hosszú sétát tegyen a Bagolykőben. Igazából egyáltalán nem volt éhes, hiszen annyit falt a vacsora alatt, hogy még mindig majd kidurrant. Ahogy sétált a folyosókon, minden sarkon belebotlott valami furcsaságba. Beszélő, mozgó festmények, ahogyan Kristóf mesélte, - beszélgetett is egy kámzsás férfival, aki valamilyen mágikus tudós volt régen - zörgő lovagi páncélok, - az egyik jól rá is ijesztett, mikor utána fordult - és mintha az egyik elágazásnál egy ugráló, rózsaszín plüssnyulat látott volna, de eltűnt, mire odaért, és megszólíthatta volna. Minden olyan csodálatos volt, és olyan idegen, meg rémisztő. De valahogy mégis otthon érezte magát, és minden különös pillanat mosolyt csalt az arcára. El is határozta, hogy másnap azonnal levelet küld Bendegúzzal édesanyjának, hiszen máris annyi minden mesélni valója akadt.
Nagyjából egy órányi séta után bukkant rá az erkélyre. Vagy valami hasonló lehetett. Amikor kisétált, még észre sem vette az ott ücsörgő lányt, csak egyenesen a korláthoz ment, és szájtátva nézte az esti tájat. Talán már későre is járt, így nem maradhatott sok ideje a mászkáláshoz, de azért ez a kilátás megér még jó néhány perc álmélkodást.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 17:42 | Link

Kirának

Derek teljesen elmerül a sötét, csillagos szépségben, amikor hirtelen furcsa hangra lesz figyelmes maga mellől. Oda fordul, és egy kedves kis mókust pillant meg az egyik virágcserépben. Azonnal szélesen elmosolyodik.
- Szia! Hát te meg ki vagy? - kérdezi kedvesen az állatkát, amikor meghallja a torok köszörülést a háta mögül. Ijedten fordul meg, attól tartva, hogy talán egy tanár az, ő meg máris tilosban jár az első este, de csak egy lányt talál a háta mögött. De milyen lányt! Még sosem tett ilyet, de most szabályosan elámul a látványtól.
- Szia... - köszön vissza bátortalanul, majd egyszerűen csak kibukik a kérdés a száján. - Te angyal vagy?
Elég hülyén hangzik a dolog, de máris annyi minden újról hallott, hogy ezen sem lepődne meg. A lánynak pedig olyan szép, és különleges arca van, hogy szinte sugárzik, bevilágítva vele a környezetet.
- Igen, az...
Aztán hirtelen magához tér, és sikerül magára erőltetnie egy halvány mosolyt a bámulás helyett. Hiszen az nem is illő. Végre csak hozzá beszél valaki, ő meg elbaltázza egy hülyeséggel? na azt már nem!
- Én Derek Taylor vagyok... te is itt laksz? Vagyis tanulsz? Vagyis... valami?
Na... beszélgetés kezdeményezésből 1-es.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 18:22 | Link

Kirának

Mikor a lány elkezd kuncogni, kissé zavarban érzi magát, pedig ez ritkán fordul vele elő.
- Hát öhm...
Csak felnevet ő is. Most esik csak le neki, milyen bután is viselkedett.
- Bocsi, csak... hát szép vagy. Én meg mugli születésű, és nem ismerek itt még semmit meg senkit, azt se tudom mi merre hány méter. - vakarja meg zavartan a tarkóját. - Gondoltam létezhetnek angyalok is, ha már vámpírok, meg demeizék, meg ilyenek is, és Te totál... hát tökre úgy nézel ki, mint valami angyal, vagy tündér, vagy nem tudom. Vagy véla, vagy mi.
Na, a végén még saját magába is belezavarodik.
- Kiranella? Nagyon szép a neved. Szólíthatlak Kirának? Vagy Nella? Nelli? Van valamilyen beceneved? Az enyém egyszerűen csak Derek, így simán.
Végre elhallgat egy kicsit, amikor rájön, hogy már megint túl sokat beszél. Mindig dől belőle a szó. Inkább meghallgatja a lányt, de már a mondatain felénél ezer gondolat kavarog a fejében.
- Én is ma érkeztem, és annyi minden történt ennyi idő alatt! Elsős vagy te is? De jó! Én Eridonos lettem, és képzeld én is itt fogok tanulni, pedig magam se hiszem el, mert pár hete még totál mugli voltam! És...
Hirtelen félbe szakítja a saját maga mondatát, és mintha kissé még el is pirulna.
- Ne haragudj, sokat fecsegek... mondták már páran... most biztosan totál lököttnek nézel...
Felfigyel az aranyos kis mókusra, mely hirtelen a lány vállán terem, és hamarosan az is kiderül, hogy Csipetnek hívják, és Kiranella tulajdonát képezi.
- Nahát, a tiéd? Nagyon aranyos! Meg lehet simogatni?
Ha a lány igent mond, akkor megpróbálkozik a dologgal, és persze közben még elkezd beszélni egy csomó mindenről. Hogy még sosem látott mókust ilyen közelről, és neki egy baglya van, Bendegúz, ami tök jópofa, mert állítólag ezek a madarak viszik a leveleket, és a többi.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 19:38 | Link

Kirának

- Kira, oké.
Derek nyugtázza a nevet, és még csak félnie sem kell tőle, hogyha esetleg később összefutnak valahol, majd nem fog emlékezni a lányra. Olyan jellegzetes arca van.
A lány beszélni kezd, Derek pedig valóban úgy érzi, mintha egy kedves kis angyal csilingelne neki valahonnan fentről. Egyre közelebb lép hozzá, főképp mókusügyben, és közben hallgatja Kirát.
- Apukád varázsló? És anyukád nem? - érdeklődik aztán. - Érdekes. Akkor te nem is vagy mugli születésű.
Megsimogatja a kis állatkát, aki felszalad a vállára, a fiú pedig harsányan kacagni kezd, ahogy csiklandozzák a lábacskái. Nagyon aranyosnak gondolja. Hirtelen elhatározásból le is telepszik Kira elé a földre, és törökülésbe teszi a lábait, úgy figyel rá, mókusos vállal.
- Hát... - kezd bele bátortalanul a segítséges mondatot hallva. - Igazából elég sok minden van, amit kérdezni tudnék... de elsőre talán annyit csak, hogy... hogy a fenébe néz ki egy házimanó?
Ez a kérdés valamiért nagyon foglalkoztatta azóta, mióta Kristóf szóba hozta még odalent a faluban. A lakoma isteni volt, állítólag manó csinálta, de egyet se látott belőlük.
- Nektek van házimanótok?
A lány kérdésére feltűnően töprengő arcot vág, aztán pár perc elteltével szólal csak meg.
- Gondolkoztam már rajta, de igazából még azt sem tudom, milyen órákat lehet majd felvenni. De talán majd együtt is fogunk órákra járni. - mondja vidáman. Aztán felvonja a szemöldökét.
- Kviddics? Mi az a kviddics?
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 20:22 | Link

Kirának

- Félvér? De ez csúnya szónak számít? Mert akkor én nem fogom használni. - húzza ki magát ültében, és bal kezének mutatóujjával óvatosan megvakargatja Csipet füle tövét. Tényleg olyan kis Csipetes, ahogy ott cserreg a fülébe, mintha folyamatosan mondani akarna neki valamit.
Mikor Kira a házimanókról kezd beszélni, figyelmesen és illedelmesen végighallgatja ezúttal. Nem akar a szavába vágni, mert nagyon tetszik neki a dolog, hogy végre van valaki, akivel ilyen jól el tud beszélgetni, el magyarázza azt, amit ő nem ért, és közben nem nézi teljesen bolondnak.
- Gima? De jó! Akkor rendesek a varázslók a házimanókkal azért? Mert hallottam rosszat is a dologról... de remélem egyszer majd én is látok egyet végre! Köszi!
A lány nyelvbotlása szerencsére nem tűnik fel neki, mert egyelőre, eddigi 14 éve alatt egyszer sem foglalkoztatta a "járás" gondolata senkivel, így csak tovább lelkendezik, mennyire nagyszerű volna majd együtt órákra menni.
Amikor aztán a Kviddicsre kerül a sor, nem tudja már magát annyira türtőztetni. Ugyanis ez olyasvalami, ami rettenetesen felcsigázza most az érdeklődését.
- Aaaztaaa! Hát ez nagyon jól hangzik! Láttam seprűket amikor anyáékkal vásároltunk, és csodálkoztam is, miért bámulják annyira, meg minek van nekik külön boltjuk... de értem már! Akkor repülni is lehet seprűkön? Csúcskirály!
Aztán némiképp elpirul.
- Gondolod, hogy én is kviddicsezhetnék majd valamikor? Mert én nem vagyok igazi varázsló, meg hasonlók... - motyogja egészen halkan a végét.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 20:45 | Link

Kirának

A szavakat hallva szaporán bólogat, jelezve, hogy megértette, és a félvér nem tabu. Aztán amikor Kira kissé mintha zavarba jönne, és suttogva folytatja, közelebb hajol a lányhoz. Majd felszalad a szemöldöke.
- Sárvérű? Bocsánat! - mondja, mikor rájön, hogy túl hangosan kérdezte. Megismétli immáron ő is suttogva. - Szóval sárvérű?
Oldalra billentett fejjel hallgatja tovább a lányt, aztán lassan, de biztosan leesik neki a dolog, mert akármennyire bolondos is, azért nem teljesen lökött.
- Aham... azaz, hogy én is az volnék, ha jól értem. Nem?
Nem is firtatja tovább a dolgot, és egy jóval kellemesebb témára terelődik a szó, amit alighanem egyikük sem bán. Kira pedig olyan kedvesen lelkesíti, hogy teljesen elönti az önbizalom, és a melegség.
Pedig még csak most találkoztak először, de máris olyan...
- Olyan aranyos vagy... mintha máris barátok lennénk.
A tőle megszokott őszinteséggel mondja ki a számára nyilvánvaló érzéseket. Aztán szélesen elvigyorodik.
- Hát tudod, muglik közül jöttem, azaz, hogy az a sár... tudod mi vagyok. Hát nem igazán. Lesz válogató szerinted? És szerinted megpróbálhatnám? Tök klassz volna. Bár még sosem kviddicseztem ugye, nem, hogy hallottam volna róla... - szomorodik el kissé, hiszen ez majdnem teljesen tény arra, hogy úgy sem fog neki menni a dolog. Felnéz a csillagos égre, majd vissza Kirára.
- Mit gondolsz, nincsen még túl késő? Nem akarom, hogy az első este máris megbüntessen valaki. - vigyorog. - Neked hol van a klubhelyiséged? Az enyém fent a toronyban, magasan... azt hiszem valamerre arrafelé. - mutat az egyik irányba, és ráncolja a homlokát, mert közben sikeresen ráébred, hogy nem is egészen biztos benne.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 21:47 | Link

Kirának

Mikor a lány kifakad, először csak kerek szemmel néz rá, majd elvigyorodik.
- Azta! Te aztán elég határozottan tudsz beszélni! - bólogat szaporán.
- Jó oké. De aranyvérű? Az a teljesen mágus ugye?
Néha saját magán is elámul, hogy mennyire tudatlan is még ebben az új világban. Talán kissé még idegesítő is lehet. Erre eddig még nem is gondolt.
- Nekem tökéletesen megfelel ez az ajánlat! - nyújtja kezét végül széles mosollyal arcán, és kezet rá a lánnyal. Valami különös öröm szárnyal most a lelkében. Végül is, ha ő nem is így tervezte, de máris van egy barátja, ha nem is házabeli. Sajnos.
Derek nevetve megvakargatja még az izgő mozgó állatka hátát, aki máris Kira ölében landol egy pár pillanattal később. Inkább nem is kérdezi már meg, hogy "Hú, ha seprűre ülünk?" mert ismét csak hosszas monológokba fogna, inkább feláll a földről, mert érzi, hogy egészen hűvös lett az a feneke alatt. Hiába, cudar egy ősz fog rájuk köszönteni az idén.
- Igen. Anya nagyon odavolt ezért az egészért, és ha kicsapnának, lehet rosszabbul érezné magát mint én. Menjünk! - nyugtázza a dolgot, majd kérdőn néz a lányra. Mert ő bizony elfelejtette, hogy merre is kellene.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 22:28 | Link

Kirának

Kira is kissé elbizonytalanodottnak tűnik, mégis biztos léptekkel indul meg előre, hát Derek követi. És hála az égnek, hamarosan ki is érnek arra a pontra, ahonnan már ő is nagyjából ismerősnek érzi magát, a még teljesen ismeretlen, új környezetben.
- Nem, nincsenek. - von vállat a kérdésére. - Egyke vagyok. Én is nehezen sikerültem anyáéknak. Tulajdonképpen még az orvosoknak is segíteniük kellett nekik. Ki gondolta volna, hogy ez lesz belőlem. - vigyorodik el. - Iker húgaid? Jó lehet, ha van testvére az embernek, főleg ha több is. Én mindig szerettem volna egy ikertesót! Az klassz volna! Mintha magammal haverkodnék.
Az előcsarnokba - talán így hívják - lyukadnak ki végül, és Derek teljesen megnyugszik. Innen már nagyjából tudja az útvonalat.
- Hát... nekem meg arra. - mutat egy hosszú, kőlépcsősor felé. - Csak úgy... kábé ötezer lépcsőfok... és otthon, édes otthon!
A mutatott irányba néz, majd Kirára.
- Oké, de inkább itt találkozzunk a bejáratnál, mert idáig tuti, hogy eltalálok legközelebb! - nevet fel. - És majd innen megyünk valahová. Persze csak ha tényleg van hozzá kedved! Akkor jó éjt, és viszlát holnap!
Visszaint a lánynak, majd mikor Kira elindul a pincék felé, ő elkezdi szedni a lábait, hogy mire nagy nehezen felszenvedi magát a toronyba, jóleső, mosolygós fáradtsággal dőljön be az emeletes ágy legalsó szintjére.
Szál megtekintése


♪ ♫ ♩ ♬
Erkély - Derek Taylor hozzászólásai (8 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint