29. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma! 🖋️
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Lepsényi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 1788
Írta: 2015. november 16. 20:45 | Link

Állia Szipenni

A tegnapi nap túlságosan zsúfolt volt Zalánnak. Nem elég, hogy megérkezett az iskolának nevezett kastélyba, át kellett vennie a könyveit és más iskolaeszközeit, gyorsan meg kellett ismernie az itteni szabályokat, ami még nem sikerült teljesen. Új a hely, új a közösség. Nem ért semmit, hogy mi miért történik. Gyűlöli az ilyen helyzeteket, de nem volt más választása. A szülei döntöttek felette, muszáj itt tanulnia. Zalánnak ettől függetlenül nem sok kedve volt ehhez az egészhez. Még bele kell rázódjon ebbe a világba, a szó szoros értelmében. Ugyanis van annyira balfék, hogy első nap elaludjon. Gratulálok fiam, de komolyan! Bágyadt és álmos szemeit alig nyitotta csak ki, az órát meglátta és ugrott egy nagyot. Lerúgta takaróját és két perc alatt kész állapotba rendezte magát. Hozzátenném, hogy az a "kész állapot" annyit jelentett, hogy lógott rajta a ruha, haja kócos, a talárja pedig még csak a kezében volt. Tudta, hogy mi az első órája, úgy rémlett neki, hogy valami elemi mágia izébizé, az is már negyed órája tarthatott. Csak a termet kellett neki megtalálnia. Kifutott az alvóhelyéről és ment amerre emlékei vitték. Pontosan nem tudta, hogy hol van és hova tart, de ment. Méghozzá elég gyorsan. Az egyik sarkon befordulva meglátott egy nála idősebb nőt közvetlen közel, de sajnos már nem bírt lassítani, érezte, hogy sietségből válla súrolta a másikét.
- Sorry. - Nyögte ki halkan, egy pillanatra összenézett vele és közben lassított tempóján. Inkább az az "letudtam a bocsánatkérést, azt jó' van" típusi flegma szövege volt, mintsem hogy komolyan gondolta volna, de hát ez már megszokott tőle, ahogy sajnos az is, hogy elalszik reggelente. Majd hozzászoknak a tanárok.
Hozzászólásai ebben a témában

Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. november 16. 21:23 | Link

Lepsényi Zalán
Ruha

Milyen jó dolog, ha az embernek nincs első órája. Reggel kényelmesen eltudok készül, nyugodtan megihatom a kávém a saját lakásom kényelmében és még így is beérek a második órára a faluból. Egyedül a könnyű táskámat hiányolom, mivel most minden könyvemet ami az adott napon szükséges magammal kell vinnem. De lassan ehhez is hozzá szokok.
Nem sokkal az első óra kezdete után felkapom a táskám és halvány mosollyal az arcomon elindulok.
A kastélyba érve kicsit alább hagy a jó hangulatom, a bájitaltan sosem tartozott a kedvenceim közé. 
Mielőtt elindulnék a nyugati szárnyba elintézek néhány apróságot a déliben. Aztán a fejetlenség folyosóján átvágva elindulok a termem felé. A kihalt folyósokon végig sétálva már éppen megállapítom, hogy milyen jó mikor nem rohangálnak körülöttem. Amikor az egyik sarkon befordulva egy srác félig elsodorta a vállam. Egy pillanatra ránézek az ismeretlenre, a bocsánat kérésre magamban legyintek. Majd mintha misem történt volna megyek tovább, végül is nem az én dolgom törődni a későkkel. Erre vannak a tanárok és a prefik.
Utoljára módosította:Állia Szipenni, 2015. november 16. 21:27
Hozzászólásai ebben a témában

Lepsényi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 1788
Írta: 2015. november 16. 22:06 | Link

Állia Szipenni

Drágám, ezt jól megcsináltad! Mondjuk nem meglepő, hogy elaludt, normálisan is csak az utolsó pillanatokban mászik elő az ágyból, bár ez most nem sikerült beidőzítenie. A kínos az egészben csak az, hogy ez az első napja. Mihelyst összekapta magát, kifutott a folyosóra és ment amerre jónak látta. Egy idő után türelme fogytán volt és kezdte belátni, hogy halvány lila dunsztja sincs, hogy merre van észak és dél, vagy éppen a fel és a le. Talán a kezdeti, ám még teljesen ki nem bontakozó dühének eredményeként szaladt bele egy lányba. Mivel mégis csak a másik nemet képviselte az áldozata, ezért megfordult féloldalasan és egy halk, nem túl őszinte angol "bocsit" elnyögött. Ez az incidens kizökkentette teljesen, lelassult. Végigfutott az agyában, hogy talán megkérdezhetné tőle az elemi mágia terem koordinátáit. A gond csak az volt, hogy az elég ciki lenne számára. Végül is mindegy, őt már amúgy is hülyének fogják nézni. Egy mérges fújtatás után megfordult a lány felé.
- Figy', merre van az elemi mágia terem? - Kérdezte Zalán valamennyire határozottan, mintha nem tudná, hogy a vak is látja, hogy szarban van. Arcán kivehetők voltak a mérgelődés jelei, de ezen kívül a szokásos fapofa jellemezte.
Hozzászólásai ebben a témában

Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. november 17. 17:49 | Link

Lepsényi Zalán

Azon kívül, hogy egy srác előbb belém szalad ma kellemesen indul a napom.
A plusz alvás miatt nem törődök a fiúval, sőt néhány pillanattal a találkozás után már folytatom a megszakított gondolatmenetemet és újra a kviddics meccsek sorrendjén töprengek. Az első meccsünkön nem játszok, de azért nyomon követem...
A hátam mögül felhangzó kérdés miatt újfent meg kell szakítanom a töprengésemet. Egy kisebb sóhajjal fordulok meg. Mért engem találnak meg a szerencsétlenkedők?
Hüvös tekintettel nézek a srácra, aki előbb elsodorta a vállam.
-Neked is hello.
Ha már útbaigazítom egy kis jó modort is tanítok neki. Ezután átpörgetem fejben a termeket, aztán válaszolok.
-Ha az elemi mágia teraszára gondolsz, akkor második emelet keleti szárny.
Összefonom a karom a mellkasom előtt, unott arccal várom a reakcióját. Remélhetőleg nem teljesen szerencsétlen és így már oda talál.
Utoljára módosította:Állia Szipenni, 2015. november 17. 17:52
Hozzászólásai ebben a témában

Lepsényi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 1788
Írta: 2015. november 17. 18:26 | Link

Állia Szipenni

Talán jobb is, hogy beleszaladt egy lányba, legalább megállt egy pillanatra és felmérhette a helyzetet. Igen, majdnem elsodort valakit, de ez most cseppet sem érdekelte. Zalánnak nem fájt, gondolta a csajnak sem, aki nem kezdett el nyávogni, tehát tényleg nem volt vészes. Még csak az hiányzott volna, hogy egy csitrit fogjon ki ilyen feszült pillanatban. Nem bírta a panaszkodó, hisztiző személyeket, de hála Merlinnek ezt nem lehetett elmondani a feketeségről. Lépett párat menetiránynak megfelelően mikor eldöntötte, hogy megérdeklődi a célhelyszín hollétét. Nem várta meg, hogy meggondolja magát, megfordult és rákérdezett. A lány bizonyára zokon vette a modorát ugyanis ő köszönt az elsősnek, fordítva ez pedig nem történt meg. Zalán szúrós szemekkel válaszolt rá, jelezte neki, hogy nem ér rá ilyen hülyeségekre és hogy nincs játékos kedvében. Érezte, hogy szaporán teltek a másodpercek, talán lassan már be sem éri menni az első órájára. Kezdett hozzászokni a gondolathoz, de végül a lány válaszolt a kérdésére. Hát, mindent megtudott, bár ez csak még jobban kiábrándította. Feleslegesen tett egy nagy kerülőt, elvégre a keleti szárnyból jött, amennyiben ott található a Levita. Arcán újabb fújtatás látszódott, de most jóval visszafogottabban mint az előbb. Kifújta a levegőt, majd elfordult féloldalasan az összefont karú lánytól.
- Köszi. - Mondta ugyanolyan halkan, mint ahogy az első szavát. Lányoknak "köszi", fiúknak csak "kösz". Évek óta ehhez tartja magát Zalán, amennyiben egyáltalán megköszön valamit. Jelen esetben sejtette, hogy már így is feszegeti az illem határait, ezért megköszönte az útbaigazítást. Teljes testtel megfordult és elindult az eredeti irányába. Filózott, hogy bemenjen-e órára, vagy ne erőltesse annyira.
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium