29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Tanári és képességoktatói pályázat reloaded, részletek a hírben!
Nagy baj van, kérem, riadó! Halló, halló, már megint egy Évnyitó!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa
Kísértetház - Saragob Kíra hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Saragob Kíra
Bogolyfalvi lakos



offline
RPG hsz: 174
Összes hsz: 564
Írta: 2013. október 7. 20:52 | Link

Ginnie és Runa

Nagyon unatkozott. Márpedig Kírának első számú, ősellensége az unalom. Egyszerűen ilyen fából faragták, hogy nem tud megülni egy helyben, és rendszerint talál is magának elfoglaltságot.  A hangulatától függően vagy bevackolja magát a könyvei közé, és valami eddig számára ismeretlen tudományos vizekre evez, vagy egyszerűen csak a házi gyertyagyártás csínját-bínját igyekszik elsajátítani. Máskor pedig inkább sétál egyet a természetben, és kíváncsi ötéves módjára fedezi fel a környezetét.
Ma úgy döntött kombinálja a kettőt. Annak örömére, hogy már egy ideje Bogolyfalvára tette a székhelyét, kicsit a helytörténetet olvasgatta. Persze nagyrészt ismerte már a falu múltját, hiszen akkor is akadt már a kezébe pár irat, amikor még csak a kastélyban tanult. Azóta viszont sok minden változott, már nem egy flúgos kislány, igazi érett, felnőtt nő lett. Fogjuk rá.  Abból a szempontból biztosan, hogy úgy döntött, nem csak olvasgatni fogja, hanem írni is a helytörténetet, igaz, erről még nem tud a falu önkormányzata,  és egyébként Kírán kívül senki a világon. Neki is csak jó öt perce született meg a korszakalkotó ötlete.  És persze, hogy is foghatna hozzá a dologhoz, ha nem terepmunkával. A falu határában álló romos épületről elég sok minden van a könyvekben, bár nem egységesek a leírások. Na mintha azt várta volna, hogy ha odamegy, az épület majd szépen elmeséli neki az egész történetet, onnantól kezdve, hogy Jóska bácsiék kiásták az alapot... Ennyire azért még ő sem volt elrugaszkodott a józan ész kereteitől. De azért, ha a házról akar írni, mindenképpen tüzetesen meg kell vizsgálnia a helyet. Igaz, valaha diákkorában többször is megfordult ott, de csak poénból, meg mert átverték.
Teljesen tájidegen öltözetben, csinos, homokszínű ballonkabátban, sötétzöld harisnyában és fekete bokacsizmában közelítette meg a helyet. Az ember általában nem ilyen szerelésben megy poros, omladozó épületekbe, de Kírát ez cseppet sem zavarta, szerette volna megadni a módjáét annak, hogy ő most megfigyel és információt gyűjt. Még egy jegyzetfüzetet meg egy tollat is berakott a zsebébe, orrá biggyesztette az okuláréját, és teljes harci díszben vonult a falu széle felé.
Élvezte ahogy a lágy, őszi szellő a hajába kap, és a napsugarak az arcát simogatják. Sőt, abban a pillanatban kifejezetten élvezte az egész életet is. Néha elgondolkodott, hogy ideje lenne már valami napirendet vagy életstílust kialakítania, de ilyesmi nem szerepelt az életében, mióta elballagott az iskolából. Egyelőre pedig nem bánta, hogy "szabadúszókén" csak úgy lézeng a világban.
Elérte a kísértetházat, de mielőtt belépett volna, a ház előtt növő különböző színes kis őszi virágok vonták magukra a figyelmét. ~ Deszép! ~ Gyorsan el is határozta, hogy szednie kell egy csokorral, de úgy döntött, erre ráér akkor is, ha már kifelé jön. Nagy levegőt vett, mint aki éppen hihetetlen veszélyes kommandóakcióra készül, és belépett az épületbe. Megállapította, hogy nem sokat változott, mióta legutóbb ott járt. Elkezdte módszeresen átvizsgálni a földszintet, hátha valahová kiírták nagybetűkkel, hogy "ITT JÁRT TUDODKI" és az évszám.
Szál megtekintése
Saragob Kíra
Bogolyfalvi lakos



offline
RPG hsz: 174
Összes hsz: 564
Írta: 2013. október 18. 23:43 | Link

Ginnie és Runa

A fal semmiféle információt nem tartogat egy átlagember számára, és reménykedhetünk ugyan, hogy Kíra mégis talált valami felbecsülhetetlen értékű dolgot, de ez persze nincs így. A fal csak fal, a málladozó festék csak festék, a vakolat vagy vakolat. Még azután sem tárják fel a szupertitkos mágikus képességeiket, hogy Kíra több ízben is szakszerűen megbökdöste őket a pálcájával. Ez az apró kudarc azonban nem vette ez a lelkesedését, hiszen ettől még rengeted meg nem fejtett titkot tartogathat a ház. Neki pedig feltett szándéka kifürkészni ezeket, ám mielőtt behatóbb vizsgálódásba kezdene, egy női hang zökkenti ki a gondolataiból. Megpördül a tengelye körül és szemben találja magát egy fiatal, vörös hajú lánnyal.
- Szia! Öööö...persze - bólint mosolyogva, miután némi fáziskéséssel sikerült dekódolnia az ismeretnem üzenetét. A vörös leányzó tekintetét követve gyorsan megtalálja a lapot, amit előzetesen sikerült megtaposnia, de lényegi károsodást azért nem okozott. Nagy műgonddal arrébb lép, és gyorsan felveszi a papírt. Kíra kíváncsi természete azonnal előtérbe kerül, és mielőtt kiadná a kezéből az esetlegesen világuralmi terveket tartalmazó lapot, vet rá egy gyors pillantást és átfutja a benne foglaltakat. Valamikor hét-nyolc évvel ezelőtt akadt a kezébe hasonló példány, amikor is ötödikes növendékként el kellett döntenie, hogy milyen szakon szeretné folytatni a tanulmányait. Egy-két tantárgy és követelmény újdonságnak számít Kírának, de azt azonnal megállapítja, hogy a mestertanonci rendszer nem sokat változott azóta, hogy ő elballagott.
- És melyik szakkal szimpatizálsz? - kérdezi kíváncsian, miközben átnyújtja a lapot jogos tulajdonosának. Egyáltalán nem zavartatja magát olyan apróságokon, mint hogy egy állítólagosan kísértet járta, romos épületben tartózkodnak, vagy hogy a lány minden bizonnyal tanúja volt annak, hogy látszólag teljesen ok nélkül merően bámulta a málladozó falat. Az ő világában az ilyesmi annyira természetes, mint hogy a chupacabra szereti a kecskéket.
Még mielőtt azonban mélyebben belemerülhetnének a boszorkánynövendék jövőjébe, vagy Kíra elkezdhetne mesélni a saját iskolás éveiről, valami égtelen ricsaj szűrődik le az emeletről. Nem sok hasonló hangeffektussal volt még dolga Kírának, így sajnos nem tudja beazonosítani, hogy egy lépcsőn leguruló személy jellegzetes zaját hallja.
- Remélem kopogószellemek! - jegyzi meg csillogó szemekkel. Egyrészt ha találkozna szellemekkel, talán megtudna ezt-azt a ház történetéről - ~ ó, ezaz, szellemekkel kell majd beszélnem! ~ -, másrészt pedig szórakoztatónak tartja őket, és szívesen beszélget velük.
De nem szellemek jelennek meg, csak egy középtermetű, kissé ijedt leányzó, aki így első ránézésre azt sem tudja hol van. A habogásából Kíra azt szűri le, hogy a lányt egy bagoly hozta dobozban, amiből kiesett és így került le ide. Csakhogy ez még az ő számára is elég képtelen elképzelés, így kénytelen azt feltételezni, hogy nem teljesen jól értelmezte a lány szavait. Csak annyi biztos, hogy nem szellem. Meg az, hogy nagyon népszerű ma ez a ház. Kíra nem zavartatja magát a váratlan események miatt, sosem volt az a fajta, akit ekár egy pillanatra is leblokkol az ilyesmi, neki mindig van mit mondania, még ha elég képtelenek is néha az asszociációi.
- Szellemek? - neveti el magát Kíra. Nem akarja ő kinevetni a jövevényt, de mégiscsak mulattató, hogy azt feltételezik róla, hogy szellem! És hogy itt él!
- Lehet, hogy kicsit sápadt vagyok, de szellem azért még nem! Kírának hívnak - hogy alátámassza a szavait, még meg is tapogatja az arcát, és ha már ott magtat a keze, és a hajába is beletúr.
- De csak a magam nevében beszélhetek - ezennel pedig át is adja a stafétát a vöröskének.
Szál megtekintése
Kísértetház - Saragob Kíra hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa