28. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Még akadnak nyitott pozíciók a Bogolyfalvi Tanácsban, csekkold a híreknél! Wink
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Lévay Hanna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 33
Írta: 2012. október 25. 17:34 | Link

A kastélyban újból felpezsdültek a napok, de lassan ismét eljön a hétvége ideje, ami egyben az újonnan beköszöntött unalmat jelenti. És a legszörnyűbb, hogy mostanság nem tudok ezen a bizonyos unalmon túllépni, merthogy nincs mivel. Úgy döntöttem, újabb helyekre látogatok el, és nem mindig a megszokott útvonalon közeledek a faluba. Illetve a kezdetleges vonal ugyanaz, csakhogy most sem a Boglyas tér, sem pedig a Fő utczát nem tűzöm ki célpontnak. Éppenséggel meguntam az egyes boltok soha nem változó kirakatait, és az ódon cégéreiket.
Még sosem lépkedtem a lakósor tág utcáján, aminek mentén bizony mindenféle házak vannak. Kacsalábon forgó palotától kezdve a leroskadt, már-már csak magas fűbe burkolózó, megmaradt viskókig. Egy nagy, gazos kőépület felé pillantok, ami máris megragadott. Egyből tudtam, mi ez a hely, hiszen a soknál több mendemonda járja a kastély falait. Ódon kőtömbök, amikbe netalántán kísértetek is lakoznak. A gaztól ki nem látva eredek meg a ház felé. Már egy kitaposott úton haladok, amikor is egy nyitott helyiségbe érek. Nem is dohszag lakozik odabent, hiszen csak régi, omladozó falak támasztják a helyiséget. Ellenben a másodikban, ahova utam vezet, már van pár bútor, nevezetesen egy asztal és egy fotel. Ámde mikor továbbsiklik a tekintetem, egy elég épnek tűnő ablakot is megpillantok, majd rá kell jönnöm, nem vagyok egyedül. Egy magas férfi nyitja ki az ablakot, a félhomályból és a háttal való állásból csak ennyit látok.
- Hé! - hívom fel magamra fel a figyelmet. Ami nem biztos jó hogy jó döntés volt egy ilyen helyen.
Az agyam azonban gyorsan pörög, cigifüst és elhagyatott hely- ez csak egyet jelenthet, mégpedig hogy lelóg a faluból.
- Depressziós hangulat levetése?
Hozzászólásai ebben a témában

DESTROY WHAT DESTROYS YOU
Kőváry Erik
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 25. 17:52 | Link

Számba veszem az újabb szálat és már éppen készülök meggyújtani, amikor is egy Hé üti meg a fülemet. Unottan fordulok a hang irányába. Sok gondot nem okozhat bárki is az. Ha egy szellem akkor sincs semmi. Nem félek tőlük. Sőt az egyikkel igen jó kapcsolatot alakítottam már ki.
- Hé... - válaszolok unottan, kissé érthetetlenül, ugyan is a szál cigi még mindig ott lóg a számban. Hamarosan kattan az öngyújtó és az újabb adag nikotin szétterjed a tüdőmben.
- Depressziós hangulat... nem tudom mire gondolsz és miért. -
Egy újabb slukk, majd mint illedelmes ember benyúlok a zsebembe kiveszem a doboz cigarettát, majd a lány felé nyújtom.
- Kérsz egy szálat? -
Várok a válaszra. Ha kér akkor megvárom, hogy vegyen, ha pedig nem akkor egy vállvonás kíséretében leteszem a dobozt az asztalra. Az újabb adag keletkező füstöt immár kör alakban fújom ki, majd lejjebb csúszok a fotelbe és fejemet megtámasztom a háttámlán.
- Amúgy foglalj helyet köreimben. Ne aggódj tiszta az asztal. Pár leányzó letakarította már előtted. -
Egy sokat sejtető, talán túlzottan is elégedett mosoly ül ki arcomra, majd alaposabban végigmérem a lányt.
- Ismerős vagy nekem. Nem találkoztunk mi már valamikor? -
Cseppet sem foglalkozva a jó modorral, újra és újra, tetőtől talpig megnézem magamnak, majd feljebb csúszok a fotelbe és egy gyors mozdulattal megszabadulok a kapucnimtól.
- Nem téged hoztalak fel ide a minap... -
Nem fejezem be a mondatot, talán érti mire gondolok, ha pedig nem... hát annál jobb. Sajna nem emlékszem már a lány arcára. Sötét is volt, ittas is voltam. Az ilyen nem túl fontos dolgok kiesnek az agyamból sajna, mint ahogy a neve is.
Hozzászólásai ebben a témában
Lévay Hanna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 33
Írta: 2012. október 26. 20:03 | Link

- Tudod, depresszív hangulat... mikor az emberek magukba zuhannak - gondolkodás nélkül letegezem a furcs jövevényt, aki láthatóan otthonosan mozog a házban. Mintha már ismerné minden szegletét. - Nem mondhatod, hogy tökéletes a lelki állapotod, ha egy ódon házban önfeledten dohányzol.
Az ablak kinyitása pedig igen jó döntés volt, a cigifüst bekerülése az orromba mindig is irritált, így hátráltam is pluszba egy lépést.
- Nem, kösz. - figyelem undorodva, ahogy az asztalra helyezi a cigarettát.
Eddig fel sem tűnt, hogy portalan az asztallap, miközben oldalt egy könyvespolcon nagyobbacska porréteg tátong. A kijelentésére felvonom a szemöldököm, ezek szerint egy nagyon semmi életű férfival állok szemben, akiktől ódzkodok, és el kéne menekülnöm. Én azonban most akkor is itt állok, és nem tágítok, főleg nem, mikor a kedves lehúzza a fejéről a kapucniját. Mert akkor még a gyér fényben is belém hasít a felismerés, miszerint egy bagolyköves diákkal van dolgom. Bár igazából semmiféle dolgom nincs, de így semmiképp sem riadok vissza tőle. Inkább csak a viselkedésétől. Dohányos, és napi akár több lányt is magam mellé szegít. Az előbbi cselekedetére csak gúnyosan elmosolyodok, és magabiztosan állok előtte.
- De nem ám - válaszoltam utolsó kérdésére, amit nekem szegezett - Nos, itt a kérdés, vajon ki lehetek én? Tippeket kérek szépen!
Rájön-e magától, hogy egy prefektussal van dolga? Mostanság elég gyakran keveredek össze megbüntendő diákokkal.

Végül a két diák visszament a kastélyba.
Utoljára módosította:Zachary Alex Williams Circle, 2012. november 14. 18:42
Hozzászólásai ebben a témában

DESTROY WHAT DESTROYS YOU

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa