28. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Tanári és házvezetői pályázatok a hírek között, sok sikert kívánunk mindenkinek!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 11:50 | Link

Dwayne

Bárki bármit mond, nagyon nehéz a csapatban legfiatalabbnak lenni. Valami oknál fogva Kornél szeret kímélni a nehezebb feladatoktól, ha ki is küld terepre a többiekkel együtt, akkor is a legegyszerűbb feladatok hárulnak rám. Kezd már szörnyen elegem lenni belőle, hogy úgy kezelnek, mint egy tanoncot, pedig már rég befejeztem az iskolát és attól, hogy nő vagyok és kissé báránylelkű, teljes értékűnek kellene tekinteniük, nem egy porcelánbabának, akit védeni kell. A kiképzésen megtanultam magam megvédeni, nem szorulok nulla-huszonnégyes testőrgárdára, aminek egy-két tagja ha tehetné, a kezeit is rajtam tartaná folyamatosan. Azt, hogy folyamatosan én állok az ugratások középpontjában, már megszoktam. Mindig engem cukkolnak, leginkább azzal, hogy egyedül élek az erdőben... valahogy nem tudják feldolgozni, hogy nekem ott jó és úgy jó, ahogy van. Így legalább nem szól bele senki sem abba, hogy mikor mit csinálok és nem nyavalyog senki sem, ha éppen fáradt vagyok és nincsen kedvem ehhez-ahhoz. Néha jó volna egy társ, de a szociális igényeimet teljesen kielégítik a kollégák is.
A mai nap is eseménytelennek ígérkezett, egész addig, amíg egy igencsak csapzott bagoly be nem esett egy üzenettel. Azonnali hatállyal Debrecenbe rendeltek minket egy gyilkosság felderítésére, lerendezésére. Mint utólag kiderült, pár suhanc jó dolognak tartotta a betörést, csak azzal nem számoltak, hogy a nő otthon lesz és bizony védekezni is fog. Egyikük tök jó bulinak tartotta egy Sectumsemprával felnyitni az öreglányt, aztán hagyni elvérezni. Az ilyen rohadékok viszik a világot oda, ahová most tart. Sajnos az elmúlt időben eléggé megszaporodtak az ilyen esetek és egyre több kiskorú kerül javítóba.
Kissé meggyötörve estem be a kirendeltségre megint, rögtön meg is kaptam utasításba, hogy írjam meg a jelentést. Kezdtem kissé besokallni a papírmunkától, így nem túl vidám arckifejezéssel és mint egy tank indultam meg az irodámhoz vezető folyosón.
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 12:08 | Link

Almásy Léna

Ritkán jár erre, de nem kerülheti el végérvényesen. Bár hivatalosan az Alabamai Parancsnokság állománya alá tartozik, itt tartózkodása idejére mégis az itteni minisztériumnak is tartozik bizonyos fokú elszámolással. Az efféle csere-bere munkaerő mindennaposnak számít a szakmájában, különösképp a szövetségi szervek szeretik minen országba becsúsztatni saját embereiket. Hősünk pedig ugyanennek áldozatául esett.
A többiek után száll ki a liftből, orrát azonnal megcsapja a tinta és a semmibevett tisztviselők unalmának szaga. A bogolyfalvi kirendeltség, más dolga nemigen lévén az országszerte képződő aktát legnagyobb részét kezeli és szortírozza, így az aurorparancsnokságon jóval több irodai munkás kapott helyet, mint mondjuk Budapesten. A régimódi írógépek, melyek önmaguktól dolgoznak, monoton ontják papírhalmaikat, kupacokban dobálva a padlóra. Dwayne véleménye szerint a pályán parkoltatott vagy leszerepelt aurorok parkolópályája ez.
Kezében egy vastagabb mappával siet előre, út közben biccent pár haloványan rémlő ismerősnek.
 - Léna! Hé... Léna!
Hátulról felismeri a nőt, bár nem találkoztak sokat, de őt egy egyszerű oknál fogva sikerült megjegyeznie: eddig kétszer is sikerült rásóznia a papírmunka oroszlánrészét és kereket oldania a feladat elől. Sietősebb tempóra vált, hogy beérje a folyosón, mielőtt a nő eltűnne az irodája rendetlenségében.
Hozzászólásai ebben a témában
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 12:26 | Link

Dwayne

Nem én vagyok az egyetlen áldozat természetesen, rengetegen szorultak az írógépek és a papírok halmazai mögé az osztályon, mégis sikerült személyes támadásnak vennem ezt az egészet. Azt reméltem, hogy majd a legilimencia tanulmányaim kirángatnak kicsit ebből a szakmai mélypontból, de túl nagy változás eddig nem mutatkozott. Azon az állásponton vagyok, hogy egy fiatal pályakezdőnek nem az íróasztal mögött kellene aszalódnia, hanem minél több tapasztalatot kellene szereznie a nagyvilágban. Ezt persze a feletteseim nem értik meg a jelen példa szerint, miért is értenék, hiszen mindenki elvan a saját kis világában.
Már-már azt hittem, eljutok az irodának nevezett kis zugomig anélkül, hogy valaki megállítana és valami ugratással vagy még egy nagy adag papírral sikerülnek az amúgy is plafonon lévő agyvizemet a csúcsra juttatni. Azt hittem, a számításaim nem jöttek be; körülbelül háromnegyed úton sikerült egy, a nevemet buzgón gyakorolgató férfinek utolérnie. Nagy sóhajjal torpantam meg, majd fordultam az ismerős ismeretlenhez.
 - 'napot Mr. Warren - sikerült némi szarkazmust vinnem a köszönésembe, holott én egyáltalán nem ilyen vagyok. Csupán csak rosszkor talált meg.
 - Remélem, hogy azt nem nekem hoztad - fejemmel biccentettem egy aprót a vaskos mappa felé, amit magánál tartott.
Tudtam, hogy ki ő, természetesen. Az iskola őrzője, tanára és valami amerikai kirendeltség vagy parancsnokság aurorja. Nem igazán értettem soha sem, hogy miért éppen itt van, ezt be lehet tudni a fejletlen diplomáciai érzékemnek is.
Utoljára módosította:Almásy Léna, 2014. március 3. 12:42
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 12:37 | Link

Almásy Léna

 - Éppenséggel, reméltem, kisegítesz vele.
Nem kertel, hiszen annyi dolga van még, nem ér rá ilyesmivel pepecselni. Otthonában sosem bíztak rá semmi ilyesmit, ami nem csoda. Finoman szólva az aprólékos odafigyelést igénylő ülőmunka nem hősünk legnagyobb erőssége. Idővel mindenki belátja, hogy jobb nem is kísérletezni ezzel, a hibái javítgatása több munkába kerül, mint elvégezni helyette az ilyet.
  - Nem sok különben - tekintete a mappára téved, mely hosszú hetek kínos elmaradását tartalmazza - de nekem nincs erre időm. Neked van.
Ha Dwayne hibáit kellene sorba venni egy terjedelmes pergamenen, az első néhány hely egyikét az előítéletekre való hajlam foglalná. Részéről nő egészen egyszerűen, nem lehet auror. Mármint lehet, ha munkája kimerül az iktatásnál, azonban ennél többet egyre sem bízna, még véletlenül se.
 - Esetleg, kaphatsz cserébe valamit.
Teszi hozzá még gyorsan, látva az arcán, hogy nem igazán tetszik neki az ötlet.
Hozzászólásai ebben a témában
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 12:52 | Link

Dwayne

- Ó hogyne, én mindig mindenkit kisegítek. Lassan fel kellene csapnom tündérkeresztanyának - bosszankodtam egy sort, bár teljesen feleslegesen. Az emberek többségét általában nem szokta meghatni az ilyesfajta reakció, akkor miért pont egy Dwayne-hez hasonló vegye fel a dolgot?
- Igen, időmilliomos vagyok. Kár, hogy ezt nem fordíthatom igazából arra, amit szeretnék - vontam meg a vállam. Tényleg csak megszokás kérdése az egész. A nők tényleg elég sok előítéletbe botlanak, ha aurori pályáról, karrierről álmodoznak. A férfiak szerint ugyanis egy nő nem lehet elég kemény ehhez a hivatáshoz, közel sem bírnak el annyit, mint ők. Általános badarság, köztudott, hogy a nőneműek sokkal több fájdalmat, terhet bírnak el, mint hímtársaik.
 - Gondolod, hogy engem ennyivel meg lehet győzni? - kérdeztem egy angyali vigyor kíséretében.
Az év kilencvenöt százalékában nem kellett volna könyörögnie, hogy elvállaljam a jelentéseinek leiktatását, kiegészítését, postázását, most viszont ellenállásba ütközött. Egyszerűen csak nem volt kedvem megint éjszakába nyúlóan szemet folyatni csak azért, hogy másnak a dolgai rendben legyenek. Az én ügyeimet mikor rendezi el valaki is helyettem?
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 13:04 | Link

Almásy Léna

 - Jobb ha megszokod. A fiataloknak ez a dolga.
Megrántja a vállát, kissé türelmetlenül. Arrébb áll az útból, hogy két kolléga papírokat lobogtatva elsiethessen mellette és eltűnjenek a folyosó végi irodában. Sajnos nem tapasztalatból beszél. Zűrös időszakot éltek akkoriban, így az akadémián végezve egyhamar a terepen találta magát, tapasztalat nélkül. Adminisztrációról pedig távolról sem hallott még jó ideig, mintha mágikus módon a jelentés megírná saját magát.
Most őszintén, miért is ne?
 - Jahm. Reméltem.
Feleli könnyedén, a mappát egyszerűen kinyújtva felé. Már csak a zsebre tett kéz hiányozna, hogy megmintázza a tökéletes, irodai tahót, de ezt megbocsáthatjuk neki. Az államok kultúráját is képviselnie kell valakinek minden redneck- ősöktől örökölt viszonylatával együtt.
 - Alabamába kell postázni.
Hozzászólásai ebben a témában
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 13:20 | Link

Dwayne

 - Fiataloknak? Úgy tudom, nem sokkal teszel rajtam túl - hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esett rosszul, amit mondott, ugyanakkor tudom, amit tudok. Jó irodai dolgozó révén utánanéztem már egy kicsit a kollégának és történetesen tudom, hogy alig pár évvel idősebb nálam. Lehet, sőt biztos, hogy tapasztalata többszöröse az enyémnek, az évekkel dobálózni akkor sem szép dolog.
- Várom az ajánlatod - feleltem hűvösen, ahogy elvettem a mappát a kezéből. Egyszer tényleg a jó szívem fog a sírba vinni, ezt mindenki tudja.
A falhoz préselődtem, amikor a többiek szintén egy halom irattal vágtattak végig a folyosón. Olyan szörnyen szűkösek a terek, mintha az ember egy börtönben lenne.
Nem tudom, talán egy számomra észrevehetetlen Ügyfélszolgálat, lelki szemetesláda felirat van a hátamra ragasztva. Más ötletem nincsen, talán csak az, hogy messziről lerí rólam, hogy a szolgálatra teremtettek... vagy csak mert nő vagyok és a nőket szeretik alárendelni, birtokolni és ugráltatni. Talán nekem is egy olyan országban kellene munkát vállalnom, ahol megbecsülik a gyengébbik nem munkáját is.
Utoljára módosította:Almásy Léna, 2014. március 3. 13:21
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 13:34 | Link

Almásy Léna

 - Meghívlak valamire. De fizethetek is, amit akarsz.
Legyint szórakozottan, taln már nem is fgyel igazán a nőre. Sokáig nem lehet fenntartania a koncentrációját és így, hogy a munkát minden bizonnyal sikerül rásóznia, nem érdekli a beszélgetés tovább.
Ismét a falhoz kell húzódnia, mormogva köszön az elhaladóknak, kik most a másik irányból érkeznek. Épp lépne utánuk, hogy dolgát végezve elhagyja az emeletet, amikor az utolsó köszönésképp borítékot csúsztat át a kezébe "sürgős, fejvesztés terhe mellett elintézendő feladat" tekintettel.
Sajnos itt is megvannak a maga főnökei.
A borítékot tépi fel, futólag felpillant a nőre, tekintete végigfut a hivatalos sorokon. Kínosan elhúzza a száját.
 - Nincs elég ember nálatok, vagy mi, hogy engem küldözgetnek terepre?
Kérdi ingerülten kabátja zsebébe gyömöszölve a levelet. Neki nem ez a munkája, mégis, talán, hogy szórakoztassák, megbízzák pitiáner felaatokkal, amire mégis rámehet a fél napja. Hát ki akar suhancokat üldözni akkor, amikor már eltervezett egy egész napos, nagyszerű semmittevést?
 - Na látod, ezt is felajánlom szívesen cserébe.
Mormogja csk úgy magának, nem mintha komolyan gondolná a dolgot. Még ha az aktamanónak jól is jönne a friss levegő.
Hozzászólásai ebben a témában
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 16:45 | Link

Dwayne

- Hagyjuk ezeket a felesleges köröket - ezt a csatát már akkor elvesztettem, amikor nem folytattam az utam az irodához.
Egyáltalán nem lepődtem meg, amikor egy borítékot nyomtak a férfi kezébe. Ez a tapasztaltak körében teljesen normális, a naponta két-három ilyen üzenet is átlagos. A megszaporodott bűncselekmények miatt mindenkinek sok a dolga, ennél fogva a jelentések száma is megsokszorozódott és akkor ismét témánál vagyunk.
 - Nézz körbe, itt mindenki tényleg dolgozik - kihangsúlyoztam minden egyes szót. Már nem célozgatás végett, csak úgy. Nem rá haragudtam, inkább a világra, meg azokra, akik felelős pozíciókban a lábukat lógatják és közben ezreket keresnek. Megbecsülik őket, istenítik őket, pedig a piszkos munkát azok az emberek végzik, akik ezeken a helyeken össze vannak zsúfolva és ki vannak zsákmányolva.
- Valóban? De ha igényt is tartanék erre a felajánlásra, nyilván nem bíznád rá pont egy nőre. Egy kezdő nőre - tettem hozzá, majd aktáját hozzá fogtam a másik kupac kitöltendő és postázandó papírhoz. Majd eljön az én időm is előbb vagy utóbb. Senki sem kezdte profiként, nem sok olyan mágus van, akit azonnal kilöktek a kereszttűzbe, gyilkolni, üldözni.
- Hová kell menned? - nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel a kérdést. Mindig is kíváncsi természet voltam, ez talán a legrosszabb tulajdonságom.
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 17:01 | Link

Almásy Léna

Persze, hogyne dolgoznak, hogyne, csak lógatják a lábukat naphosszat. Hisz mi más oka lehet, hogy megint őt ugratják, méghozzá nem is életbevágó fontosságú feladatra. Most, hogy az iskolában tölti a napjai egy részét, a szabadideje végtelenül limitálttá vált, ha pedig itt is számot tartanak rá, saját szánalmas kis életére kevéske ideje sem marad.
A karórájára pillant a balján, mely azt mutatja, mennyi ideje maradt még a következő hivatalos teendőjéig. Elvégre van még bőven, addig talán elintézhet ezt-azt, vagy megpróbálhat aludni egyet. Érdekes módon ez jobban megy neki nappal.
 - Ide a szomszédba. Bratislava.
Int közben, mintha tényleg a szomszédról beszélne. Közel-kelet európai ismeretei jelentős hiányokat mutatnak, ezt a várost is mindössze egy pár héttel ezelőtti látogatásának betudhatóan ismeri. Az ország nevére nem emlékszik tisztán, szomszédos, annyi szent és minden bizonnyal teljesen értelmetlen.
 - Kezdő nőre? Egyedül? Persze, hogy nem.
Helyesel, ki sem hallva a leheletnyi iróniát. A nőt figyeli elgondolkodva egy ideig.
 - De ha akarsz, jöhetsz.
Hozzászólásai ebben a témában
Almásy Léna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 1332
Írta: 2014. március 3. 20:34 | Link

Dwayne

 - Pozsony - mormogtam, nem is a férfinek, sokkal inkább magamnak. Jártam már ott nem is egyszer, gyakorlatok alkalmával. Nincs olyan messze, mégis más világ, mint Bogolyfalva. Ennél a helynél minden izgalmasabb lehet csak.
- Pillanat.
Ajánlatára nem szóltam egy szót sem, hátat fordítottam neki és a mappákkal együtt az irodámba siettem. Egy hanyag mozdulattal az asztalra dobtam őket, majd egy cetlire rövid üzenetet firkantottam. Igyekeztem minél előbb végezni a művelettel, hogy ne legyen Dwayne-nek ideje meggondolnia magát. Az üzenetet az ajtón kilépve egy sietős léptű tanonc kezébe nyomtam. Kornél talán nem lesz olyan mérges, amiért csak úgy fogtam magam és engedély nélkül leléceltem, ha meg igen, hát a következményekkel ráérek később is foglalkozni.
 - Nos, én készen. Biztosan akarsz egy koloncot a nyakadba? - küldtem felé egy sötét pillantást, ahogy visszaértem mellé. Nem gondoltam volna, hogy csupán jófejségből visz el egy olyan útra, ami számára rutin és fél kézzel is elintézheti.
- Részletek? Mire számíthatok? - biztos voltam benne, hogy előbb vagy utóbb magától is felhozta volna a dolgot, de én jobban szeretek mindennel előre tisztában lenni. A levele nyilván a fontosabb információkat és instrukciókat tartalmazta. Igen, a logikám néha páratlan...
Utoljára módosította:Almásy Léna, 2014. március 3. 20:34
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
KARANTÉN


officer friendly
offline
RPG hsz: 1575
Összes hsz: 3608
Írta: 2014. március 3. 22:06 | Link

Almásy Léna

Pillanat. Hogyne, hát ő ráér, akármeddig szívesen ácsorog a folyosón, ha arról van szó. Egészen a falnál maradva leengedett keze mellett a kopottas tapétát tépkedi türelmetlenül. Semmiképp se felejtsen el rágyújtani mindenek előtt odakinn, az ilyesmi jó hatással van az idegeire és a koncentrációjára egyaránt.
Végül megérkezik a hölgy is, a kérdésre lepillant rá, bólint egyet bizonytalanul.
 - Majd meglátjuk.
Szinte biztos benne, hogy nem fogja különösebben hasznát venni odakinn, de a visszavágásai valahogy szimpatikussá teszik számára. Tudja ő is, hogy a nagyszájú diákokból, az állandó rendzavarókból lesznek a legsikeresebb emberek, hát őket is hagyja érvényesülni általában. A józan ész határain belül, természetesen.
 - Tessék, olvasd. Én is ennyit tudok.
Ismét előveszi a gyűrött levelet, elindulva a folyosón átnyújtja neki. Kezei a zsebébe csúsznak, kifelé pedig már nem igazán köszön senkinek, örüljenek, hogy egyáltalán idejött.

folytatás Pozsonyban
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2014. március 3. 22:11
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér