31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Kapitány Valentina
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2019. április 19. 21:08 | Link


Wape fun || TünciElkéstem.
Képes voltam elkésni a munka miatt, ami amúgy megőrjít. Nem tudom, hogy lehet ezt hosszú éveken keresztül csinálni, nekem már ez a pár hónap is a lelki békémbe került. Hiába volt eszméletlen minden egyes edzés Liammel, amikor reggel be kellett menni a hivatalba, minden egyes alkalommal úgy éreztem magam, mint aki egy gyászmenet tagja. Változatosságot akartam, erre ennél monotonabb cselekvést keresve sem találhattam volna. Ma is egész nap az órát figyeltem, hátha végre elszabadulhatok, de persze, hogy az utolsó fél órában kellett sürgősen feladnom ugyanazt a levelet - persze külön-külön leírva - az összes többi minisztériumi kirendeltségre. Mint valami félnótás kezdő! A nyomozás terén talán tényleg kezdő voltam, de nem holmi gyakornok.
Mindenesetre az a tíz perc késés megbocsájtható még, szóval nem kapkodtam a lábamat. Talán bocsánatot kérek, de nem ér meg egy találkozó sem annyit, hogy egy az átlagnál is szánalmasabb nap után lélekvesztve fussak.
A vendéglátó negyedbe érve már kicsit nézelődtem, hátha kiszúrom itt vagy ott a legnagyobb Payne-t. A cukrászda előtt csak egy pillanatra torpantam meg, gyorsan eldöntöttem, hogy majd ha nyitva lesznek még, amikor végeztünk, akkor fogok sütit venni. Addig meg megteszi a vízipipa is, amúgy sem próbáltam már ezer éve.
Utoljára módosította:Kapitány Valentina, 2019. április 19. 21:10
Hozzászólásai ebben a témában
Jason Henry Payne
Egyetemi tanár, Elemi mágus


A grizzly
offline
RPG hsz: 101
Összes hsz: 200
Írta: 2019. április 19. 21:43 | Link

alezredes


Nem tudom meglepek-e bárkit is azzal, ha azt mondom, nem vagyok az az izgulós fajta? Én úgy tippelem, hogy nem, de ha most meglepődtél, akkor hangeffekt meg tádádá' vagy bármi, amit csak szeretnél, nehogy politikailag inkorrekt legyek rögtön a történet elején. Tudnod kell rólam, kishaver, hogy én aztán nem számolom a perceket, és nem bámulom veszetten a találkahely bejáratát, hogy mikor lép már be rajta Hamupipőke. Esetemben még az is előfordulhat, hogy bár várom a cipőjét kereső kisasszonyt, az a találkozónk helyszíne előtt két utcával megtalálja a tízcentis harmincnyolcasát, aztán meg elfelejt megérkezni... én meg várok, ja.
Mielőtt azt gondolnád, szeretnélek megnyugtatni: a külvilág elkeseredett, szomorú kiskutyaszemekkel való bámulása helyett épp a keskeny faberakású pultot támasztom, és míg bal lábam a helyet átjáró zene ütemére jár, a kiszolgáló sráccal röhögünk valami észveszejtő baromságon. Muglik a Holdon? Uggggyanmá', mikor meg hogy? Mondjuk, ha engem kérdezel, szerintem az még nem is akkora hülyeség, minthogy Obama elnök valójában - tudod, mikor esténként lemossa a sminkjét - gyíkember.
- Ja, ja, ja - hangos röhögéssel értek egyet a fiatal srác körültekintő részletességgel előadott okfejtésével, majd közelebb hajolok hozzá, és a hangomat némileg visszafogva adom le neki a rendelésemet, mielőtt újabb gondolata támadna az USA-val vagy Németországgal kapcsolatban. A végén tényleg ott lyukadnánk ki, hogy Hitler amúgy él. Szóval... egy mentolos és egy görögdinnyés szipákszipák lesz, itt fogyasztásra. És sör. Jó sok sör.
Hát mikor máskor alapozná meg az ember azt a fajta, csak és kizárólag érett férfiakra jellemző és kőkemény, szorgalmas munkával elért sörhasát, amiről a leendő gyerekei felismerik majd, ha nem most?
Utoljára módosította:Jason Henry Payne, 2019. április 19. 21:46
Hozzászólásai ebben a témában

#chillbaby #navinés-plüsssárkány
...ha még nem hallottad elégszer
Kapitány Valentina
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2019. április 19. 22:16 | Link


Wape fun || Cap is hereSikeresen nyugtáztam magamban, hogy igen, én vagyok az egyetlen, aki képtelen időben érkezni. Jöhetnék mindenféle szöveggel, hogy a világ siet, nem én kések, de az ilyen magasröptű mellébeszélések nem az én asztalom. Általában a pontosság az életem, de senki sem fog belerokkani egy kis csúszásba.
Az a jó Jasonben, hogy nem kell sokáig keresni, hamar kiszúrod. Elég volt egy körbenézés, nem kellett kint álldogálnom. Nyílegyenesen bementem a teaházba, szerencsére nem is kellett tovább trappolni, sem piruettezni mások között.
- Hali - köszöntem, ahogy lefékeztem Jason mellett. - Bocs, feltartottak - legyintettem, mintha mi sem történt volna. Legalább nem tűnt elkeseredettnek, vagy elveszettnek. Mondjuk egyik jelző sem szerepelt a férfi szótárában szerintem, ezek olyan életidegen fogalmak lehettek számára.
A srác a pult mögött egy tálcára pakolta a pipa kellékeket, mire elismerően néztem a Payne srácra.
- Szép munka. Keressünk egy asztalt - bólogattam párat, szívem szerint még össze is dörzsöltem volna a tenyerem. Mielőtt indultam volna, azért még megkértem a fiút, hogy nekem vajsört hozzon.
Imádtam az áprilist, mert a teraszon sem fáztunk délután, minden adott volt egy jó kis beszélgetéshez. Lehuppantam az egyik kényelmes székre, majd amikor Jason is így tett, ujjaimat összefonva néztem rá.
- Mi a helyzet mostanában, professzor úr? - kérdeztem külön kiemelve a titulusát.
Hozzászólásai ebben a témában
Jason Henry Payne
Egyetemi tanár, Elemi mágus


A grizzly
offline
RPG hsz: 101
Összes hsz: 200
Írta: 2019. április 20. 22:28 | Link

alezredes
chill


- Buddy, nem akarlak elkeseríteni, de ha lehetek veled őszinte, akkor... - jegyzem meg félelemmel a hangomban, és mielőtt folytatnám, még aggodalmasan beszívom az alsóajkam is. Engem színpadra teremtett a Jóisten, nem is kérdés. Kossuth-díjas Shrek lennék. - Azt sem tudom, ki az a Beyonce, nemhogy azt, hogy tényleg meghalt-e valami bitang hatalmas autóbalesetben, szóval mosom kezeim az ügyben, hogy tényleg évek óta a klónja helyettesíti-e vagy sem - kissé bizonytalanul vonom fel a szemöldököm, míg a pipa kellékeit tálcára pakoló pultossrác arcát figyelem. Meg kell mondjam, a vonásai egészen életre keltek, mióta itt vagyok. Szinte érzem a még bőre alól is párolgó örömöt, hogy ki tudja hány sikertelen év után bennem végre megtalálta a lelkitársát - már ami az összeesküvés-elméleteket illeti. - Ja, a Bermuda-háromszög rejtélye az én fantáziámat is birizgálja. Egy nap lehet felpattanok egy magyar mennydörgőre, aztán hasta la vista, baby, irány az Atlanti-óce... hali!
Épp csak, hogy befejezem a gondolatot - majdnem -, azzal a lendülettel már fordulok is a megérkező alezredes kisasszony felé. Az egyébként is derűs mosolyom kiszélesedik ahogy rá nézek; bírom az arcát tarkító szeplőket. Kis pulykatojás. Mikor elnéz mellettem, vele együtt én is a mostanra teljes pompájában ragyogó pipákra pillantok.
- Neked dinnyéset választottam - közlöm már úton a Pillangóvarázs terasza felé, séta közben próbálok úgy lavírozni a kisebb-nagyobb társaságok között, hogy lehetőleg semelyikük fejére ne borítsam rá az egyre csak forrósodó széndarabokat. Mögöttünk a kissrác jön, a keze valószínűleg majd' leszakad attól a sörmennyiségtől, amennyit kikértem. Nem baj, öcskös, teher alatt nő a pálma, a te karodon meg úgy nézem, elfér még némi izom.
- Kiadó lakást keresek - felelem hunyorogva, miután kényelmesen elhelyezkedek - természetesen a lemenő Nappal szemben. - Az öcséméknek nemrég született meg a második gyerekük, meg aztán lassan rám rúgja az ajtót a harmadik x, szóval... - csettintek egyet a nyelvemmel, majd megvonva a vállam a szemközt ülő lányra emelem a pillantásom, hogy aztán derűsen somolyogva kezdjem őt figyelni. - Mi újság az aktákkal? Ma is szépen névsorba rendezgetted őket?
Á, nem élvezem a kérdést, nehogy azt higgyétek. ... IMÁDOM cukkolni a nőket, még akkor is, ha mindeközben az életemmel játszok. Borzasztó emberek vannak, hát ilyet!
Szemtelenül megcsillanó szemekkel fürkészem Valentinát, a számszegletében huncut kis mosoly bujkál. Ki tudja, talán még ma éjjel meghalok. Meglátjuk, humoránál van-e a kis vörös, vagy az aktákkal együtt azt is le kell porolni.
Hozzászólásai ebben a témában

#chillbaby #navinés-plüsssárkány
...ha még nem hallottad elégszer
Kapitány Valentina
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2019. április 21. 01:41 | Link


Wape fun || Cap is hereMeg sem lepődök, hogy félbeszakítottam egy minden bizonnyal roppant érdekfeszítő beszélgetést. Sárkányok, Atlanti óceán, talán nem is akarom tudni, miről volt szó. Egész vicces lehet itt dolgozni, főleg, ha ilyen Humor Heroldok térnek be. Mert hogy viccelt, tuti csak szórakozásból mondott ilyet.
Röviden bólintottam a dinnyés választásra. Jó lesz az, nekem még a mézes-áfonyás is jöhetett volna, nem igazán számít. Az édes íz tuti eltereli a figyelmem majd a napi túl kevés szénhidrát bevitelemről.
Szemrebbenés nélkül néztem végig, ahogy a pultos fiú lepakolta a rengeteg sört az asztalra. Igazából tökéletes balance volt, és neki sem kell rohangálnia minden kör után. Vagyis arra tippeltem, hogy Jason nem olyan szende alkohol fogyasztó, mint például én. Picikét talán túl kimérten köszöntem meg a segítségét, egész gyorsan lelépett tőlünk. Mindegy, amúgy sem rá vagyok kíváncsi.
- Ha nincs kisállatod, pillanatok alatt találsz majd - feleltem logikusan. Hiába vagyok boszorkány, az én főbérlőm első kérdése is az volt, hogy van-e macskám, vagy bármilyen állatom. Teljesen megnyugodott, amikor közöltem, hogy nem jövök ki valami jól a négylábúakkal. - De én a helyükben megtartanálak bébisintérnek - megvontam a vállam. Már a karrierista beszélt belőlem, pedig ha nekem is lenne egy pici babám, biztos senkinek nem engedném, hogy vigyázzon rá. Ez viszont már a múlt, a gyerek dolog ki van zárva nálam.
- Nem csak névsorba rendeztem őket, de külön színkóddokkal jelöltem meg a problémásabb ügyeket. - A legszörnyűbb az egészben, hogy ez még csak nem is vicc. - Közben meg azon gondolkoztam, hogy milyen színű kötéllel akasszam fel magam. A barna túl hétköznapi, valami vadabbat szeretnék, mondjuk kéket.
Oké, talán nem is erre kíváncsi a férfi. Valami mosolyfélével próbálkoztam, hogy azért elvegyem az élét, közben inkább a pipával szerencsétlenkedtem. Az elmúlt hét évben nem igazán láttam ilyet, szóval jó mélyről kellett előhalásznom az információkat hozzá. Szerencsére nem kellett vele sokat bajlódni, már csak be kellett izzítani. Kezemben a csővel végre hátradőltem és nem analizáltam túl a dolgokat.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed