30. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: « 1 [2] Le | Téma száljai | Témaleírás
Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. augusztus 25. 10:51 | Link

Révay Lili Athalie

Végre valahára kezd úgy tűnni, hogy Révay kisasszony felkészült és nem teljes mértékben alkalmatlan arra a posztra, melyet bizalmi alapon megadtak neki. Az időpont egyeztetésre hümmög egyet, mert bár nincs tisztában a konkrét menetrendjével, abban biztos, hogy szoros lesz.
- Mindenképp, viszont kérem, hogy a titkárnőmmel konzultáljon, jelenleg ő tartja nyilván a találkozóimat, bizonyára sokkal hamarabb dűlőre jut vele, mint velem - egy kedves mosolyt villant, mielőtt visszafordulna a papírokhoz, hogy az utolsó pár darabot is aláírja. Kevés olyan jó döntést hozhatott volna, mint Zsófia felvétele, erre viszont tagadhatatlanul büszke. A nő szorgalmas, törtető, tanulni és tenni vágyik, neki pedig épp ilyen emberre van szüksége. Minden megbeszélést előre jelez, sőt, a hét elején külön listát állít össze arról, Konrádnak mire kell készülnie a héten. Nem mintha nem tartaná észben a legfontosabb eseményeket, de minden apró-cseprő nyűgös találkozót egyszerűen nem hajlandó megjegyezni. - Ami a könyveket illeti, igazán megtisztelő és nagylelkű felajánlás, természetesen szívesen fogadjuk. A rendszeres látogatók bizonyára örömmel fogadják majd a bővülést - s ha ez nem is lenne igaz, ő maga mindig is szorgalmazta a lexikális tudás bővítésére irányuló törekvéseket. Ő maga is - antiszociális személyiségzavarán túl - azért juthatott idáig, mert nem állt meg egy ponton, mondván eleget tud, hanem addig folytatta tanulmányait, amíg arra lehetősége nyílt.
- Nincs ellenemre, hogy elemi mágusok teszteljék a kialakított védelmet, azonban kizárólag szigorú felügyelet mellett tehetik ezt. A Minisztérium nem szívleli őket, úgy vélik túlságosan lazán fogják a gyeplőt és csírájában fojtják el az elemisták támogatását. Én nem szándékozom ilyen vaskalaposan kezelni az ügyet, de fontos, hogy ebből a kormány semmit se érzékeljen - miért is kellene tartania tőlük? Nem mintha ne értesült volna a pár évvel ezelőtti igen komoly razziáról, amikor felügyelők lepték el a tanodát és kijárási, valamint erőkorlátozásokat vezettek be. Az erről szóló feljegyzéseket előszeretettel lapozgatta, amikor Bogolyfalváról kívánt szélesebb körben informálódni.
- Önökre bízom. Nem szeretném az érdeklődök elől elvenni a helyet, így azt javasolnám, hogy az én páholyomba szóljanak a jegyek. Ami Fisher kisasszony bérletét illeti, kérem térítsék meg részére, majd a Hivatal állja, ajándék gyanánt, úgyis nemrég volt a születésnapja, igazán megérdemli, hogy meglepjük valamivel - és íme, a figyelmes úriember, akire mindenki vágyik. Hogy erről az információról honnan értesült? Történetesen ezt is épp Zsófiának köszönheti, elvégre a nő nem állhatta, hogy az ilyen fontos részletek homályba vesszenek. Konrád, bár nem tartja sokra az ilyen köztudatban nagyra becsült és fontos dátumokat - jószerével sajátjáról is megfeledkezne -, de ha ettől elégedettebbek lesznek, ám legyen. Nem áll mások boldogságának útjába - hacsak rá nem kényszerítik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Révay Lili Athalie
Független boszorkány, Színjátszós, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


A halálosztó kiskedvence :3
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1029
Írta: 2020. augusztus 25. 19:20 | Link

Polgármester úr

Ha nem lennék annyira jólnevelt, mint amennyire vagyok, akkor most a fejem égne, ahogy visszaválaszolok neki, hogy ebben egészen biztos vagyok én is. De nem teszem, helyette csak ugyanolyan udvarias mosolyt ejtek meg, mint amilyet ő maga is. Ez nem jelenti azt, hogy belül nem ordítok, mert de, ordítok. Persze közben folyton azt ismétlem magamban, hogy szükségem van arra, hogy ő is aláírja a gyakorlati teljesítésemet, mert képtelen lennék egy ennél rugalmasabb helyet találni, bár lehet, ha meghallja a kívánságom, nem lesz miről beszélnünk. Azonban jelen pillanatban még van, és ahogy elnézem, még legalább egy, de inkább két ciklust lehúz itt, és ha Ricsi megint inkább a politikai életét akarja fellendíteni, akkor nekem pont ennyi éj kell lennem: egy szelíden mosolygó nőnek.
- Ennek igazán örülök, akkor a munkaidős után mindenképpen beszélek vele, szeretne valamikor találkozni is önnel, szóval megkérdezhetem Zsófiától, hogy melyik héten lesz a legelfoglaltabb?
Szeretem az apáimat, de amíg Révay ágról hátbarúgnábak a fészek szélén reszketve, hogy oldjam meg, addig Everett oldalról a fa körül mindenhol párnák és bárányfelhők lennének, hogy egy karcolás se érjen. Ez utóbbi pedig nagyon veszélyes lenne egy találkozó során, ahol azt ecsetelné, hogy milyen nehéz sorsom volt. Nem akarom, hogy tudja, vagy, ha tudja, akkor beszéljenek róla. Nem akarok a lány lenni, akit a kvibli szülei féltékenységből eldobtak, aki árvaházban élt, vagy akin mágia fokozó lánc van. Én az ő szemében csak Liliána szeretnék lenni. Nem több, nem más, csak ennyi. Ez is éppen elég félelmetes.
- Mindenképpen maximális odafigyelés és az esetleges zavaró elemek kizárása mellett.
Neki se kell, nekem se kell, hogy a nyugdíjas maffia valamely eleme felnyomjon minket, ahogy én is tudok a korábbi incidensekről, hogyisne tudnék, ha már azt is tudom, hogy életem párja a szakítást követően most az egyik múltbéli bűnösnél él. Ennek köszönhetően új utakon járok én is, mert még nem szeretnék Ricsivel találkozni. Nem tudom, hogy mit mondhatnék neki, és a semmit nem egy jól kecsegtető opció. Pedig az igazság ennyi, nincs mondanivalóm a számára.
- Ez kedves öntől, hogy így figyel.
Bukik ki belőlem most mégis az őszinte csodálat és meglepettség kettőse, mert mindig is olyannak gondoltam, akit az ilyen dolgok nem érdeklik, hogy azért nincs mellette senki, mert nem igényel egy emberi lényt, emberi dolgokkal, mint születésnap és évfordulók. Ez a mostani viszont meglep, és boldog mosolyt csal az arcomra. Persze az én dolgom is itt van még.
- Mindenképpen intézem, írok hozzá egy szép üzenetet és áthozom ellenőrzésre, illetve aláírásra. Volna itt még valami.
Nehogy könnyű legyen, ugyebár, a tekintetét keresem, nem állna jól, ha most a földet nézném, mert ez fontos, nekem fontos.
- Októberben lesz az olimpiai válogató, és szeretnék emiatt egy hónapig nem dolgozni. Nekem nincs hivatalosan szabadságom, mivel gyakorlati időt töltök, de ilyen hosszú eltávnál már az ön beleegyezése is kell, és szeretném, ha hozzájárulna, hogy szeptember tizenegyedike után egy hónapig távol legyek.
Utoljára módosította:Révay Lili Athalie, 2020. augusztus 25. 19:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíj 2018
Iskolaelső 2019 tavasz
Rothstein Elektra
Bogolyfalvi lakos, Edictum szerkesztő


Kolumnista - Igazságvadász
offline
RPG hsz: 303
Összes hsz: 528
Írta: 2020. augusztus 26. 21:26 | Link

Daróczy Konrád részére


A territóriuma határait élesen kijelölte a férfi és nyájas mérsékeltséggel borít rá asztalt. Ezt Elektra tisztán érzékeli és ehhez még arcolvasási vagy hang és beszédelemzői szaktudását sem kell latba vetnie. Pattognak közöttük a szikrák, csak nem az általánosan ismert értelemben és töltettel. Haragosokká lettek-e? Vagy épp bosszútól kellene tartania? Mindkét kérdésre nemleges választ adna magának. Annyi borsot még nem tört a város első emberének orra alá, hogy tartania kellene a retorzió bármilyen rendű-rangú formájától. Minden esetre egyelőre visszavonulót fúj, s erre két oka is adódott. Első szándékból megkapta amit akart. Másod sorban pedig letelt az ideje. - Nos, remélem az említett programok, fejlesztések és együttműködések a továbbiakban is olyan gyümölcsözőek lesznek, mint eddig és méltán szolgálják városunk javát, hozzásegítve a további fejlődéshez - mondja őszinte, de nem elbizakodott jóakarattal. Ebben ő mindentől függetlenül a polgármesteri székben helyet foglaló személy mellett áll míg az a település jólétéért is tevékenyen képes cselekedni. Elve szerint minden politikusnak vannak stiklijei, kinek kisebb, kinek nagyobb, de míg privát machinálásuk vagy más egyéb ügyeik nem mennek a település rovására, addig nincs értelme hadjáratba kezdeni és ellen frontot verbuválni velük szemben. Bárki kerül is hatalomra, a keze úgyis előbb maga felé hajlik és csak azután a köz felé és ez alól Daróczy sem kivétel. Nyájas természet, félelmet generáló kisugárzás ide vagy oda most ő ezen portán a góré. Hősnőnk azonban itt helyben fogadalmat tesz magának, hogy rajta fogja tartani minden szemét és fülét a férfin. - Nos, köszönöm, hogy rám szánt értékes idejéből. Az anyag némi vágás után kerül adásba és az Edictum hasábjaira - mondja tájékoztató jelleggel miközben lekapcsolja a diktafont és táskájába csúsztatja, majd feláll és átnyújtja kezét az asztal felett. - További kellemes napot! Viszont látásra! - köszön le a férfitől egy kézfogással, majd nyugodt tempóban, nőies léptekkel sétál ki a makulátlan irodából, ahol mégis valahogy bepiszkolódni érezte magát és csak azt reméli, hogy ezen egy pohár bor, egy jó zuhany és a lányával való játék éppúgy segíteni fog, mint általában, amikor egy nehezebb esettel van dolga.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Elektra
Hollóvölgyi Zsófia
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Végzett Hallgató


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös Zsafi=^.^=
offline
RPG hsz: 112
Összes hsz: 127
Írta: 2020. augusztus 29. 07:29 | Link

Polgármester úr
Ruha

- Nem gondolt még rá, hogy lesz egy helyettese?
Kockáztatom meg a kérdést, ami az első munkanapom óta foglalkoztat, az aláíráskupac közepe táján járva. Ezek az új pályázatok dokumentumhalmai illetve a Művelődési Központ felújítását finanszírozó pályázat elszámolási dokumentációja. Vagyis nem más, mint aláírás aláírás hátán. Ezeknél sosem elég csupán csak az aláírás résznél aláírni, hanem minden oldal alját is kell, nehogy valami mókolás legyen benne. Többnyire képes vagyok arra, hogy szétszortírozzam őket és kisebb pakkokkal érkezzek, de most valahogy minden ma futott be, és nem szeretem nagyon halogatni ezeket az ügyeket, és lévén, hogy péntek késődélután van, nem is nagyon tudom. Terveim szerint ma eljutok legalább a feléig, aztán szombaton bejövök és befejezem a maradékot, hogy hétfőn reggel azonnal postára tudjam adni.
- Azt hittem, hogy Mester úr az alpolgármester.
Emlékeszem, hogy ott álltam, amikor bemutattak, és nála éreztem azt, hogy őt mutatják be majd úgy, mint a város alpolgármestere. A tanács másik négy tagja fiatal, tele tettvággyal, de valahogy nem éreztem rajtuk, azt a komolyságot, amit Mester úron igen, ráadásul ő felel a szociális ügyekért, teljesen logikus lenne. A következő pakkot tolom elé, miközben elhúzom a már kész csomagot, és bár nem akarok beleszólni, de azt mondták, hogy ha érdekel valami, akkor kérdezzek. Eddig nem igen tettem, de most valahogy mégis jött egy olyan dolog, ami érdekel. Mivel a munkámat is befolyásolja, ha ő hirtelen lelép, és hallottam mondatfoszlányokat, amik megragadták a fülem, és bár tényleg, eszemben sincs belefolyni, tudom kell, hogy mire készüljek, illetve talán nem árt, ha tud arról, hogy:
- Odry kisasszony a múltkor megkérdezte, hogy segítenék-e neki néha, de azt mondtam, hogy előbb meg kell kérdeznem öntől. Elkért volna, de szerettem volna én beszélni erről önnel. Segíthetek neki? Illetve, a kisasszony hosszan marad?
Mondom, hallottam dolgokat, de én nem azért vagyok, hogy ezeket terjesszem, vagy egyből kombinálva számon kérjem, és bár Mester úr alpolgármestersége és Odry kisasszonyra való rákérdezésem összefügg, de én nem mondok ki semmit helyette, mert lehet, hogy blődség az egész.
Utoljára módosította:Hollóvölgyi Zsófia, 2020. augusztus 29. 11:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. augusztus 30. 11:55 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

Az a baj az eszes emberekkel, hogy bizonyos idő elteltével kérdéseket fogalmaznak meg. Kíváncsiak. Noha ez az emberi természet sajátja, gyakorta kellemetlen tud lenni, már amennyiben figyelembe vesszük kérdéseik kínosságát. Most is, ahogy egy hatalmas kupac papírt ír alá, titkárnője szórakoztatja. A beszélgetés ezidáig teljesen ártatlan, mondhatni felszínes mederben csordogált, s ez így is volt rendjén - más se hiányozna, mint egy felreppenő pletyka, hogy viszonyuk van -, csakhogy eljutottak abba a fázisba, amikor megkezdődik az érdeklődés.
- Egyelőre nem találom a megfelelő embert erre a pozícióra - szűkszavúan válaszol, s egy mosolyt ugyan megenged magának, belsejében kényszeredettség visszhangzik. Hangja egyébiránt unott, ami betudható az őrá váró temérdek papírmunkának, mosolya pedig csak részben hat őszintének, ám ez sem keltene alapvetően gyanút senkiben. - Mester? Nem. Jó viszonyt ápolok vele és való igaz, hogy a tanács tagjai közül Őt tartanám a legalkalmasabbnak a poszt betöltésére, de nem szándékoztam előléptetni. A Tanácsnak és a polgármesternek, ebbe beleértve annak helyettesét is, valamelyest el kell különülnie egymástól, az ő esetében viszont ez nem valósulhatna meg - nem mondhatja mégsem, hogy Dominikkal voltak... beszélgetéseik. Olyan beszélgetések és olyan, látszólag jelentéktelen sakkjátszmák, melyek világossá tették egymás előtt, hogy semmi sem az, aminek látszik. Ő az első - és reménykedjünk benne, hogy egyetlen - ember, aki számára egyértelművé vált, micsoda is Konrád.
- Oh, persze, nyugodtan. Ameddig az itteni munkáját maradéktalanul ellátja, nyugodtan segédkezhet Odry kisasszonynak - beleegyezőn bólint, ám feltűnhet, hogy ezzel csupán csak a kérdés egyik felére ad választ. Hosszan maradni. Mit jelent hosszan maradni? Egy hetet? Egy hónapot? Netán egy évet? Vagy tíz évet? Ez a meghatározás igencsak relatív, minden esetben függ a körülményektől. - Odry kisasszony addig marad, amíg én is. Nem szeretném, ha folyosói pletykából értesülne róla, de ő a menyasszonyom, így az elkövetkező időszakban viszonylag sokszor fognak találkozni - amikor valaki értesül arról, hogy a férfi megházasodik, általában megdöbben. Nos, igen. Legyen bármily kifinomult a stílusa, legyen bármilyen úriember, vannak olyanok, akik mellé egyszerűen nem tudnak elképzelni egy társat, mert túlontúl magányos farkasok ők ahhoz. Vagy csak túlontúl hátborzongatóak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollóvölgyi Zsófia
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Végzett Hallgató


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös Zsafi=^.^=
offline
RPG hsz: 112
Összes hsz: 127
Írta: 2020. augusztus 30. 12:14 | Link

Polgármester úr

Figyelmesen hallgatom a magyarázatot, és azért egy kis kő leesik a szívemről, hogy tényleg érdemi választ is kapok. Nem félek tőle, sem attól, hogy leteremtene, én végtelenül tisztelem azt az embert, aki az asztalnál ül, és mintha nem lenne fáradtságos munka, újra és újra leírja a nevét. Valljuk be, a monoton munkavégzésnél nincs unalmasabb, és hiába változatos minden oldal tartalma, hiába okozott jót és fog okozni jót a településnek, mégis, az emberek többsége az ilyen kötelezettségektől húzódozik a leginkább. Ettől és attól, hogy olyan orvosokhoz látogassanak el, akik intim részeiket és fogaikat szemlélik meg. Ő mégis igazán felnőtt, igazán férfi.
- Nem is gondoltam a külsős alpolgármester gondolatára.
Vallom be őszintén, hogy jó ötletnek tartom-e vagy sem, nem számít, én nem az a fajta ember vagyok, aki kéretlenül osztja meg a gondolatait, de tény és való, hogy vegyes érzéseket vált ki belőlem a gondolat, hogy egy számomra idegen intézkedjen is. A tanács tagjait kedvelem, van, akit jobban, mást semlegesen, de mindenki jól fogadott és szívesen segítem a munkájukat. Jó érzés egy ennyire tettre kész csapatot látni.
- Akkor jól sejtettem Odry kisasszony szemének csillogását. Gratulálok önöknek.
Bár azt nem mondanám, hogy kölcsönösnek érzem azt a csillogást, igaz nem sokat láttam őket együtt, akkor is leginkább csak semlegesen néztek egymásra. De azt tudom, hogy milyen, ha valaki szeme máshogy csillan, az én szemem is csillant már eképpen, de az egy igazán bonyolult helyzetté fajult, és nem hiszem, hogy az övék eljuthat oda, hiszen már készülő házasságról beszélünk. Mindazonáltal, mint házastárs, hasonló nőt képzeltem mellé, túl azon, hogy szentül hittem aszexualitásában. Egy kedves, végtelenül türelmes és jólelkű nőt.
- Mondhatok valamit még a témával kapcsolatban?
Mert nem akarom megsérteni, sem illetlen lenni, de ha engedélyt ad rá, akkor elmondanám, azt az egy mondatot, ami bennem van, és nem, nem azt fejteném ki neki, hogy úgy véltem eddig a pontig, hogy szexuálisan nem képes senkihez se vonzódni, valami mást, már-már aranyosnak mondott gondolatot. Emberi viszonyaimban, ha úgy tetszik, fejlődőképes vagyok. Talán egy nap még az a bizonyos "apa" szó is elhagyja a számat, ha Richárdot megszólítom.
- Ismét sok panasz érkezett, összegyűjtöttem őket, de ha csak nem szeretne bent éjszakázni Jolán néniék miatt, akkor nem hoznám be őket, illetve küldettem virágot Machay kisasszonynak a kórházba és jobbulás kártyát is mellékeltem hozzá.
Utoljára módosította:Hollóvölgyi Zsófia, 2020. augusztus 30. 12:15 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. augusztus 31. 08:08 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

Sokan nem gondolnak rá. Konrád sem kíván teljes mértékben idegen embert kinevezni a posztra, bár ha őszinte véleményt kérnek tőle, azért nem, mert egyáltalán nem vágyik egy helyettesre. Magasak az elvárásai, s mivel meggyőződése, hogy senki sem képes úgy ellátni munkáját, mint ő maga, nem kíván kísérletezni és kirugdosni maga mellől az embereket. Ez egyébként egy teljesen tudatos kérdéskör részéről, hisz volt alkalma megtanulni, sőt meg is tapasztalni, hogyha senki sem elég jó, akkor végezze el saját két kezével a feladatokat, abban semmiképp sem csalódik, ha pedig mégis, ő fogja tudni helyretenni a hibát, amit vét.
- Köszönjük - megmártogatja tollát a tintában, s eközben felpillant, hogy elmosolyodjon. - Tudja, örömmel tölt el, hogy ezek szerint jó úton haladok a meghódítása felé. Engem valószínűleg sohasem fog úgy látni, mint Őt: csillogó szemmel és szerelmesen. Úgy vélem, polgármesterként nem azért ülök itt, hogy a rózsaszín fellegeket kergessem - mielőtt még asszociálna a valóra, tehát arra, hogy lényegében semmit sem érez Lizi iránt, sőt más iránt sem, inkább a maga jól ismert, rigorózus véleményét ismerteti, ami már illik hozzá és elfogadható. Mindenki egy komoly és kötelességtudó férfiként ismeri, aki arra koncentrál, ami a dolga, nem pedig kislányos álmokat kerget. Azt feltételezi az ember, hogy a négy fal között más ember lehet, sokkal lazább és engedékenyebb, ellenben a város első férfijával, aki kimért és karót nyelt bizonyos tekintetben.
- Természetesen - azt mégsem mondhatja, hogy nem, esetleg megtiltja... Illetve de, mondhatja, de pontosan jól tudja, hogy jobban jár, ha nem szakítja félbe ezt a bizalmasba hajló beszélgetést. A maga részéről még annyira sem informális, mint a nőnek, aki számára most körvonalazódnak az események.
Ezután monoton mód, ütemesen, szinte már ritmusra folytatja az aláírást, hogy végül Zsófia szavaira megcsóválja fejét. Fel kell számolnia a nyugdíjas maffiát mielőbb, mert viselhetetlenek, ahogy minden egyes városújító tevékenysége ellen ágálnak ahelyett, hogy esélyt adnának. Ezért gyűlöli az öregeket - és ezért is nem nekik gyűjtött a futóverseny alkalmával, noha felmerült ötletként. - Megköszönöm, ha megkímél. Mivel a menyasszonyom a fejébe vette, hogy mindenképp segíteni kíván nekem, esetleg ő megkaphatja ezeket a panaszokat és elsimíthatja őket. Kíváncsi vagyok, meg tudja-e puhítani őket - noha kifelé szórakozottnak hat, mélyen belül inkább próbatételként tekint a dologra. Mivel lerázni magáról a házasság koloncát úgysem fogja tudni, hasznot még húzhat belőle és, ha már itt tartunk, ez feltett szándéka. - A figyelmességét pedig köszönöm. Kérem, ha bármi érdemlegeset megtud az állapotáról, feltétlenül értesítsen. Ha kiengedik a kórházból, szeretnék neki egy kisebb összejövetelt szervezni, hiszen a ColorRun és ColorParty megszervezése jószerével az ő keze munkáját dicséri - kedvesen mosolyogva pillant ismét Hollóvölgyi kisasszonyra, hogy utána tekintetét ismét az előtte tornyosuló papírhalomra irányíthassa.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mester Adrián Dominik
Független varázsló, Bogolyfalvi Tanács tagoffline
RPG hsz: 28
Összes hsz: 34
Írta: 2020. augusztus 31. 12:47 | Link


Tanácstag felvételi | everybody knows the deal is rotten

Nem árt leszögezni még mielőtt mélyebbre merülnénk a többség számára biztosan morbidnak ható élvezetekben, hogy Dominik tapasztalt már rizikós és megannyi különleges helyzetet, így eshet meg az, hogy fejvesztve menekülés helyett már-már túl kényelmesen viseltet a látottak iránt. A megannyi hamis okmánya közül pedig pont hivatása az, ami maximálisan valós alapokon nyugszik, így képessége segítségével viszonylag gyorsan és gond nélkül von le következtetéseket röpke vizsgálódását követően, bár a betonbiztos diagnózishoz lubickolnia kéne még ebben a zseniális miliőben. Nyilván nem a polgármester úr az első találkozása az antiszociális személyiségzavarral, mindenesetre kifejezetten kellemes meglepetés. Már önmagában a tény is, elméjének fizikai kivetülése pedig végképp – a folyamatosan mozgásban lévő, zavargó káosz után, amit általánosan érzékel, ha bármelyik családtagjának tudatában kíván frissítő sétát tenni. Kedveli az összetett jellemeket.
- Természetesen – bólint. – Az iskolák támogatása korábban is a település gondja volt, vagy kiegészítő támogatások létrehozásáról, az lehetőségek bővítéséről lenne szó? – érdeklődik tovább. Bár a polgármester úr titkát felfedezvén némileg módosulnak a számításba vett tényezők, a látszat fenntartásához elengedhetetlen, hogy komolyan vegyék a játszott szerepet.
Végigfut rajta a libabőr a helyiség természetellenes sterilsége kapcsán, de nem negatív reakció ez, inkább érzi magát úgy, mint bármelyik kisgyermek Disneyland kapujában. Közelről végig nézni ezt a procedúrát… Csak ismételni tudja magát; igazán lenyűgöző.
Jó barátok leszünk mi ketten. Gondolat-énjének mosolya szinkronban szélesedik a valóban Konrád előtt ülővel, ahogy ezt megállapítja. Nehéz olyan embert találni, akivel megéri szövetségre lépni és nem kell fokozottan, sokszorosan körbejárni a terepet ahhoz, hogy kellőképp értésére legyen adva, miért éri meg ez neki. Persze az életüket vagy a szeretteiket a legtöbben épp eléggé féltik ehhez, de a félelemre való támaszkodás nem minden esetben célravezető. Ugyanis az emberek ostobák.
Daróczy úr ellenben… Bugyuta érzelmi fellángolások biztosan nem befolyásolják egyes döntésekben, magas pozícióban van, szép befolyással a kezében. Az ideális jelölt egy kifogástalan társuláshoz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollóvölgyi Zsófia
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Végzett Hallgató


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös Zsafi=^.^=
offline
RPG hsz: 112
Összes hsz: 127
Írta: 2020. augusztus 31. 13:22 | Link

Polgármester úr

Halványan elmosolyodom az őszinteségére, nem nagyon volt még ennyire bizalmas beszélgetésünk, de jól esik, hogy majdhogynem a bizalmába fogadott azzal, hogy válaszol a kimondott és a ki nem mondott kérdéseimre is. Nem vagyok annyival másabb, hogy ne értesülhetnék abból a bizonyos folyosói pletykából, de örülök, hogy már tudom. Viszont majd amikor nekem mesélik a pletykára éhesek, akkor valószínűleg kénytelen leszek tetett megjátszással színlelni a meglepődést, mivel nem kenyerem a pletyka, tőlem biztos, hogy nem tudják meg.
- Nem hiszem, hogy azért, mert házasságot köt, hiteltelenné kell válnia az emberek szemében. Úgy vélem, egy kedves gesztus, mint egy kézfej megsimítása sokkal jobban átadja a szeretetet egy férfinál, mint az, ha ábrándokat kerget.
Én, bevallom őszintén, nem tudom elképzelni azt sem, hogy otthon mackóban, ábrándos tekintettel nézi élete párját, ahogy kuglófot süt neki, és közben millió becéző szóval illeti. Én őt otthon is öltönyben látom, makulátlan megjelenéssel, jól megválasztott feleséggel, pontosan betáblázott házassággal. Sokkal inkább tűnik kihívásnak a választott asszonynak beilleszkedni ebbe, mint neki, hogy megbékéljen a gondolattal, elkelt.
- Én úgy gondoltam, hogy ön nem lép rá erre az útra.
Arra nem térek ki, hogy egy fikarcnyi szexuális energiát sem érzek a részéről, ha megkérdezné, amit tudok, hogy nem fog, azt felelném, hogy magányos farkasnak tűnik, olyan embernek, akinek azért működik jól az élete, mert nincs benne más, csak ő. Ezért is nem érdekelt különösebben, hogy nincs helyettese, de ugye Odry kisasszony megjelenése felvetette azt a lehetőséget, hogy esetleg több ízben szabadságra kíván majd menni, hogy nászútra utazzon például, vagy a költözésüket koordinálja, esetleg korukból adódóan aktív családalapításba fogjanak.
- De örülök, hogy olyan embert választott, aki nem száll el a rangtól, ami igazából az öné, jó, hogy tudja használni a kérem és köszönöm szavakat, és hogy tényleg tenni akar. Könnyebb így, mint egy üres fejű, de erőszakos nővel, aki inkább csak a kirakat miatt lenne jelen az életében.
Nem, ezt a fajta nőt sem tudnám feltétlen elképzelni, mégis, akárhányszor felbukkant itt egy ilyen hódításra kiéhezett, hosszúcombú miniszoknya, a gyomrom összerándult, hogy csak ne ő legyen, csak ne vele kelljen a jövőben háborúznom azért, hogy békében hagyja dolgozni a férjét. Valahogy az ilyen embereket nagyon nehezen viselem. Egész életemben nehezen viseltem őket, anya mesélte, hogy egyszer az egyiket még le is köptem ragacsos narancslével. Állítólag senki sem köpött olyan ívesen két műmell közé, mint én négy évesen.
- Azt hittem, a rózsaszín köd hiánya ellenére kedveli a menyasszonyát.
Ez az a mondat, amit nem szerettem volna kimondani, de kimondtam, csak úgy kibukott, de nem sértő, csak az ilyen megjegyzéseket inkább le szoktam nyelni. Egy pillanatnyi zavar után azért megigazítom a vonásaimat és bölcsen bólintok is hozzá.
- Ez esetben nyitok egy mappát Odry kisasszony részére, illetve akkor segítem a munkáját.
Azért azt megnézném, ha sikerülne neki. Ezek a nők szörnyűek, mindenbe beleszólnak, mindent jobban tudnak, és szörnyű dolgokat terjesztenek az emberekről. Én például Vasváry Richárd korábbiakhoz képest nem túl szép barátnője vagyok, aki ráakaszkodott, pedig nem. Történetesen a lánya vagyok, akit nem vett a nevére, de ennyi. Nem én vagyok az egyetlen a világon, de már nem is reagálok rájuk, már kevésbé bosszantanak.
- Mindenképpen, kedves gondolat öntől.
Eddig sajnos semmi biztatót nem mondtak, de már az is csoda szerintem, hogy életben maradt, legalábbis a beszámolók alapján. Nem tudom, hogy képes lennék-e elmenni az ispotályba, anya óta nem voltam ott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. október 21. 14:03 | Link

Révay Lili Athalie

Egyesek számára talán meglepő információ, hogy alapvetően senki iránt nem táplál ellenérzéseket, mindenki maga vívja ki azokat. Éppen ezért, mivel eddig sem vett tudomást Lili létezéséről és, ha továbbra is megfelelően végzi a munkáját, nem is fog, a pánik teljes mértékben abszurd. Még csak félnie sem kell, hiszen mi lehet a legrosszabb dolog, ami megtörténik vele? Ki lesz rúgva. Annyira nem fontos szereplő a sakktáblán, hogy egyéb módszerekre vetemedjék.
- Természetesen. Nincs akadálya a találkozónak, Hollóvölgyi kisasszony pedig majd ad időpontot – na már csak ez kellett neki. Mit meg nem tesz a falu jólétéért… Újabb jelentéktelen, semmitmondó, egymás seggét fényesre nyaló találkozó, ahol elmesélik az élettörténetüket, összebratyiznak és ebből remélnek busás hasznot. Everett azt, hogy piedesztálra emelik, Konrád pedig szimplán a nyomorult könyvtáruk bővítését. Ha tehetné, másra hagyná ezeket a jelentéktelen feladatokat, úgymint tanácsának tagjaira, akik idejébe bőségesen beleférne egy-egy bájcsevej. A probléma persze ott kezdődik, hogy egy polgármester nem csak akkor polgármester, amikor át kell adnia ünnepélyesen mindenfélét a településén, hanem akkor is, mikor ezért meg kell dolgozni. Ezzel alapvetően semmi baj nincs, csak ne lenne ennyire értelmetlen a dolog…
Bólint egyet, noha több szót nem fecsérel a témára. Cirkusz kell a népnek, amit biztonságosan kell megoldaniuk, s miközben meg kell felelniük a Minisztérium szabta irreális elképzeléseknek, ki kell elégíteniük a lakosok és gyerekeik igényeit is. Csak azért nem fájdul meg benne a feje, mert abszolút nem érzelmi oldalról közelíti meg a dolgot, sokkal inkább tárgyilagosan és ridegen. Ez a fajta objektivitás tartja jelenleg is a város élén.
- Fisher kisasszony remek munkát végez, úgy vélem teljesen természetes, hogy ilyen apróságokra is odafigyelünk – futólag felpillant, hogy kedves és lehengerlő mosolya megvillanhasson, de utána folytatja a dokumentumok aláírását. A mugliknál például létezik aláírás bélyegző; na ezt lehet ő is be fogja vezetni. – Köszönöm, ez kedves Öntől – tulajdonképpen ez a dolga, de inkább nem köt bele. Vannak elvárásai, amiket jobbnak lát nem megosztani a nagyérdeművel, elvégre más sem hiányozna már, csak a színtiszta felháborodás. Mégis hogy képzeli, hogy természetesnek tekinti azt, hogy az emberek ellátják a munkájukat? Hallatlan.
S már érkezik is a kérés, amire a tollat leteszi az asztalra, hogy íriszeit Lilire emelje. Megtilthatná neki, talán egy kicsit még élvezné is az erre érkező kétségbeesett vagy felháborodott reakciót, azonban nem áll szándékában magára haragítani a lányt. Tűnődve pillant a naptárra, mint aki mérlegeli a felmerülő lehetőségeket és esetleges akadályokat. – Szeptemberben indul majd az új évad a színházban. Amennyiben az Ön hiánya nem okoz majd fennakadást, nincs ellenemre, hogy eltávot kapjon és felkészüljön a válogatóra. Sok sikert kívánok – ismételten egy kedves, szívélyes mosoly kerül fel arcára, még szemei is azt tükrözik, hogy megenyhült és épp megengedő. Nincs miért aggódnia Révay kisasszonynak, Konrádot teljes mértékben hidegen hagyja az ügy – az persze már más kérdés, ha esetleg tovább jut és nyer is egy érmet. Onnantól a falu büszkeségévé válna, ez pedig remek apropója lehetne egy kampánynak. Az órára pillant és gyorsan elkezdi aláírni a maradék iratot, hogy véget vethessen ennek a kis találkának.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. október 21. 14:04 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

Mivel az elmúlt időszakban több időt töltött Zsófiával, mint bárki mással, s ezáltal a nő többet is látott belőle, mint eddig bárki, nem tartja fontosnak, hogy titkolózzon. Elég sokan pusmognak már a házasságáról, hogy elvesz egy Odry lányt: némelyek úgy tartják, szánalomból teszi, mások azt kifogásolják, hogy a nő már túl idős és nem fog elég gyermeket szülni, vagy épp nem fiú gyermeket. Konrádot mindez hidegen hagyja, hiszen kényszercsaládot alapít, nem azért veszi feleségül, mert szereti és teljesen tisztában van azzal, hogy ez az állapot nem is fog változni.
- Ön félreértett. A munkám különválasztása a magánéletemtől azt jelenti, hogy óvom attól Elizabetet, hogy a pletykák kereszttüzébe kerüljön. Nem kívánok sem a Reggeli Hírmondóban, sem az Edictumban leközölt képeket látni arról, hogy álompár vagyunk, netán mennyire szerelmesek és romantikusak. Arról írjanak, ami valóban számít: a városfejlesztésről, a teendőinkről, a terveinkről és arról, amit véghez viszünk. A magánéletünk csak ránk tartozik – hangja szigorúnak hat, ám valahol logikus, amit mond. Mivel összeházasodnak, elkerülhetetlen, hogy megjelenjenek ezzel kapcsolatban információk, de az eddigi városvezetéssel ellentétben nem kíván teret engedni annak, hogy az öltözködésüket, viselkedésüket és életüket bemutassák, közszemlére tegyék, netán bírálják vagy beleszóljanak. Tudnak majd róla, hogy van egy nő az életében, ezt a nőt látni is fogják, de ameddig ez rajta múlik, nem csámcsognak majd rajtuk. Nem szül jó vért, ha kiteregetik a szennyest.
- Ilyen nő akkor sem lehetne a feleségem, ha Merlin kötelezne rá. Erről biztosíthatom – nem mintha nem lenne teljesen egyértelmű, hogy ki nem állhatja az üresfejű libákat, mert valljuk be, az iménti felsorolás tökéletes leírása volt az említett csoportnak. Persze, amennyiben a nyilvánosság elismerésére és irigylésére vágyna, egy 100/E-s mellű, szőke macát választana, aki készségesen nyújt extra szolgáltatásokat egyes pályázatok megnyerése érdekében. Ha kirakatbábut kíván, majd vesz magának egyet, addig viszont jól megvan nélkülük. – Ha nem kedvelném, nem lenne a menyasszonyom. Azonban a vele kapcsolatos véleményemet nem kívánom megosztani Önnel, ha nem veszi a szívére – pedig lehet itt lenne az ideje, hiszen Zsófia minden kételyét eloszlathatná azt illetően, hogy miért is fog megvalósulni a frigy. Hogy valójában egy mélyen érző, igazi férfi, csupán a rideg külső védelmezi a belül elevenen dobogó szívet.
- Köszönöm, hogy gondol rá. És azt is, hogy ilyen figyelmes – nem osztogatja ész nélkül a bókokat, éppen ezért Zsófia igencsak elégedett lehet az elismerését hallván. Ez tulajdonképpen felért azzal, mintha azt mondta volna: Ön egy megbízható ember, akire lehet számítani, s ha Ön nem lenne, fogalmam sincs, mit tennék. Bár ez ebben a formában nem teljesen igaz, azért van benne valami.
- Össze fogok hívni egy tanácsülést. Fisher kisasszony hamarosan Bianchi lesz és lemond a tagságról, ráadásul el is költözik a férjével Olaszországba, már jelezte felém. Black nem elérhető egy hónapja, Mayhay kisasszony pedig ispotályban fekszik. A tanácsom fele hiányzik, át kell beszéljük a továbbiakat – hihetetlen, hogy egy ilyen helyzetben is mennyire objektív és előrelátó, sokan irigyelnék tőle ezt a fajta talpraesettséget. Mások kétségbe esnek, pánikolnak és összefont ujjakkal malmoznak, ám Konrád azonnal a megoldáson töri a fejét. – Kérem, hogy küldjön meghívót minden tanácstagnak jövő hét hétfőre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 85
Írta: 2020. október 21. 14:06 | Link

Mester Adrián Dominik

Az elméjében lévő patinás rend túlságosan árulkodó, ahogyan az egyéb, nem elhanyagolható részletek is. Nem védi az elméjét, sohasem gondolt rá, hogy kellene, hiszen ide belépve ő maga kalauzolja el a kedves látogatókat. Tartania kéne tán a betévedők reakciójától? Az emberek igen nagy többsége nincs tisztában az antiszociális személyiségzavarral, sem annak ismérveivel, fogalmuk sem lenne, mivel állnak szemben, s hamarabb következtetnének valamiféle kényszerbetegségre, semmint pszichopátiára. Tulajdonképpen előbbi sem áll messze a valóságtól, hisz e kettő Konrád esetében kéz a kézben jár.
- Nem tartozik a település feladatai közé, azonban ha komolyan kívánunk foglalkozni város mivoltunkkal, fel kell virágoztassuk a Bagolykövet és a Shanes előkészítőt is. A több tanuló több lakost, több bevételt, több igényt jelent. A nem megfelelő színvonal pedig elvándorlást eredményez – sokkal egyszerűbben hangzik ez így levezetve, mint ahogy a valóságban zajlik. Összeszedettségét remekül mutatja, hogy míg egy óvatlan fül számára tökéletesen logikus és precíz választ ad, addig ők ketten, ahogy elméjének küszöbén néznek farkasszemet, egy teljesen más síkon folytatnak kommunikációt. Ami azt illeti, szinte már ijesztő ez a fajta profizmus, ahogy az érzelmek teljes hiányában képes élni és létezni. A falak üressége, a vakítóan fehér közeg, a szoros ABC rend, a különböző arcok és érzések megjelenítése, az a roppant gyors reakcióidő, ahogy egyik pillanatról a másikra vált… Szinte libabőrössé teszik az embert.
Magam is reménykedem a gyümölcsöző együttműködésben. Ugyan nem láthat bele Adrián fejébe, nem kell sokat töprengenie azon, hogy a férfi miféle fajzat. Becstelen, alávaló, ravasz és fondorlatos, ehhez pedig társul a tény, hogy életveszélyes. Ha akarná, mindent lerombolhatna és újraépíthetne, s ha szándékában állna, meg is tenné. Konrád mégsem tart tőle, ugyanazzal a nyugodt, magabiztos gondolatén mosollyal néz vissza rá, ahogy eddig tette.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Végzett Hallgató


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös Zsafi=^.^=
offline
RPG hsz: 112
Összes hsz: 127
Írta: 2020. október 25. 13:58 | Link

Polgármester úr


- Ön egy igazán okos ember.
Nem, nem azért mondom, hogy az egóját fényezzem, tudom, hogy tisztában van az értékeivel, mert ő egy egészséges önbizalommal és tudással megáldott férfi, aki nem azért érzi magát jónak vagy többnek, mert az emberek azt mondják. Van egy lány, Marcsi, az auroroknál odaát, aki viszont rendesen retteg a főnökétől és mindig dicséri, hogy a férfi ne akarjon vele állandóan ordibálni. Én nem félek Daróczy Konrádtól, sosem tettem, sosem adott rá okot. Lassan vált a kapcsolatunk oldottabbá, hogy már megengedhessek magamnak ilyen kijelentéseket is. Nem mindig, csak néha, amikor úgy érzem, illő, vagy amikor - mint most is - kicsúszik.
- De néha azt vettem észre, hogy szörnyen naivan kezeli a világot. Az embereket az érdekli, amitől ön óvja a feleségét. Mindenki arra lesz kíváncsi, hogy milyen volt a ruhája a nagy napon, hogy vajon a nászúton már megfogant-e a gyermek, ha nem, miért nem, ha igen, milyen nemű lesz. Az emberek élete egysíkú, ha a sajátjukban nem lelik meg a kielégülést, akkor másében keresik. Ön egy elégedett férfi, de a világ túlnyomó többségére ez nem igaz.
Mondjuk engem nem érdekel a magánélete, de az tény, hogy mivel nő vagyok, a menyasszonyi ruha kinézete engem is ugyanúgy foglalkoztat, mint mindenki mást. Az enyémet már gyerekként kitaláltam, sőt, egyszer egy kiállításon meg is vettem és azóta is mindig magammal költöztetem, nem mintha sorban állnának a kérők, hogy a feleségük legyek, ellenben, ha mégis akad egy ilyen őrült, akkor el tudok vele szökni Las Vegasba. Tudom, tudom, hahaha.
- Sajnálom, meggondolatlanul nyilatkoztam.
Tudtam abban a pillanatban, hogy kimondtam, hogy nem kellett volna. Ő a bizalmába avatott egy kényes témában, én pedig rögtön elkeztem buta liba lenni. Nem szép dolog így viselkedni, és nem is jellemző rám, valamint nem most fogom elkezdeni ennek a fajta viselkedésnek a megjelenését az életemben. Nem mentegetőzöm hosszan, nem vagyok a híve a nagy, drámai földön csúszásnak, mert nem mondtam illetlent, és valóban örülök, hogy az lesz a felesége, aki, mert kedvelem a nőt, néha kicsit túlpörög és Kovács néni kerítésének a lefestését is egy grandiózus eseménnyé formálja, de alapvetően normális, és ez nagy előny.
- Ez természetes, polgármester úr.
Igen, én értem a mögöttes tartalmat, ajkaimon meg is jelenik a halvány mosoly, ami az elégedettségemet mutatja. Szeretek elismerést kapni, de csak akkor, ha igazán megérdemlem, nem kell minden lépésemért fejsimire menni, szóval ez most egy évre elegendő dicséret volt. Ahogy mondani szokás, jövőre, veled, ugyanitt.
- Rendben, öt órára hívhatom őket?
Ha áldását adja, akkor nem is zavarom tovább, amint az utolsó aláírás is megjelenik a papírokon, már indulok is kifelé, hogy a tanácstagoknak szóló levelet megírjam és a postázó hölggyel még a mai napon kiküldjem, hogy fel tudjanak készülni a hétfői ülésre és annak témájára.


Love Love Love
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Révay Lili Athalie
Független boszorkány, Színjátszós, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


A halálosztó kiskedvence :3
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1029
Írta: 2020. november 19. 11:57 | Link

Polgármester úr


- Rendben.
Nem akarok kuka maradni, hogy az előbbiek után csak bólogatok, mint egy hülye. Tekintve, hogy nagyobb terveim is vannak a településen, amihez nyilvánvalóan az kell, hogy ne nézzen degeneráltnak, muszáj szavakat használnom. De csak annyit, amennyi szükséges, nem kezdek el itt hálálkodni meg áldást osztani a feje búbjára, mert akkor biztos lehetek benne, hogy nem csak ezen az ajtón, de az összesen kipenderít, arra meg nincs szükségem. Én az a fajta állampolgár vagyok, aki becsülettel fizeti a helyi adókat és amikor csak tud, a helyi termelőktől vásárol, elkötelezett bogolyfalvista, vagy hogy mondják ezt szépen az öregek.
És nem, nem Daróczy Konrádra gondolok az öreg alatt, ő egész jó korban van, meg nem is néz ki hozzá olyan nagyon rosszul sem. Valahogy úgy tudom elképzelni őt, hogy most megállt ezen a szinten, és tizenkét év múlva pont így fog kinézni, miközben a világ körülötte öregszik. Jaj annak a nőnek, aki majd mellék kerül, és tartania kell ezt a szintet. Vagy férfinak. Sosem fogom tudni róla eldönteni, hogy milyen. Pedig jó megérzéseim szoktak lenni, de ha ránézek, az jut eszembe, hogy ez a férfi szexuálisan lenyűgözhetetlen. Hogy élete legjobb élménye is közepes hármasba sorolandó lesz, és nem szép ilyeneket feltételezni, meg ilyeneken agyalni, nyilván elismert emberről beszélünk, de ki az, aki nem gondolkozik ilyeneken? Még a frigidek is, mert az ilyen gondolatok után gondolják magukat frigidnek. Jaj belebonyolódok én itt az eszmefuttatásba, amíg ő aláír! Gyorsan ki is pillantok az ablakon, mielőtt még azt feltételezné, hogy szándékkal bámulom őt, és mint oly sokan, a buktatóit keresem. Szerintem ennek a fickónak nincs fogáspontja. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy a csillagjegye fwooper, avagy mugli nyelven szűz.
Visszamosolygok rá, nem tudom miért, olyan ösztönösen megszelídül az ember arca attól, ha egy ennyire egyenes vonalakból álló fickó elmosolyodik. Kicsit még a szívem is félrever, de nem úgy, ahogy most sokan dörzsölt tenyérrel remélik, aki azt várja, hogy itt most egy titkos viszony bontakozik ki, azt el kell keserítsem, mert soha életemben nem jutna eszembe ilyet tenni. Megvan a magam embere, akivel ha nem is tökéletes a harmónia, de minden megvan, ami kell, úgyhogy előre is elnézést mindenkitől, aki már a botrány szagát érzi, nem tőlünk származik. Viszont ez a mosoly valami olyan, mint a szexualitása, fogalmam sincs mit rejt, de nem tudok majd nem gondolni rá.
- Van egy kiváló helyettesem a másodszereposztásban, és az ő helyére mehetne egy újonc, akit néhány hónapja fedeztek fel, de ügyes. A későbbi premierekre pedig visszatérek. Összesen két szereposztás változna. És köszönöm, remélem, hogy öregbíthetem a település jó hírnevét.
Amit valljuk be, leginkább neki köszönhetünk, hiszen rövid ittléte alatt már most olyan fejlődést hozott el, amilyet a rendszerváltás óta az összes polgármester együtt nem volt képes. Nyilván ehhez olyan emberek is kellettek, de összességében ő az, akié az érdem, és ez elvitathatatlan. Megvárom, amíg végez a papírokkal, és kellemes búcsút veszek tőle, miközben távozok, még váltok néhány szót a titkárnőjével, intézek apunak időpontot és már ott sem vagyok. Titkon bevallom, szeretem ezeket a rövid alkalmakat, bármennyire is hullámzónak élem meg őket, imádom a különleges embereket, és Daróczy Konrád az egyik legérdekesebb személy számomra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíj 2018
Iskolaelső 2019 tavasz

Oldalak: « 1 [2] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház