29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 61
Írta: 2020. március 19. 18:31 | Link

iroda

A Hivatal egy igen fontos helyszíne a polgármesteri iroda, melybe csak a kint ülő titkárnő engedélyével és előzetes megbeszélés nyomán lehet belépni. Nagy meglepetés természetesen nem fogja várni a embereket: a szoba rendkívül letisztult és egyszerű, semmilyen felesleges használati tárgy vagy luxuscikk nem kapott benne helyet. Mi több, mióta a helyiség Daróczy Konrád kezei közé került, jóval üresebb és átláthatóbb, mint volt. Az egyetlen bútor, ami nem került szanálásra, az íróasztala mögött árválkodó, jogszabályokról szóló könyvekkel és hivatali iratokkal megtömött régies szekrény, mely cseresznyefából készült vitrinként funkcionál.
A szokásokat természetesen ő sem kívánta megtörni, így a jól ismert, nehéz faasztal és a kényelmes, kissé antik székek emlékeztetik az embert a mugli filmekből jól ismert környezetre. Jórészt a barna egy mély, kellemes árnyalata, valamint khaki szín jellemzi, a hatalmas brokát függönyök pedig tovább erősítik a hivatalos légkört. A nyugodt hangulatot a falak szintén zöld színe és a világosság adják. Az iroda így tökéletesen alkalmas arra, hogy Konrád csendben és zavartalanul dolgozzon, de ahhoz is, hogy a hivatalos ügyeit kényelmesen intézhesse.
Hozzászólásai ebben a témában
Mester Adrián Dominik
Független varázsló, Bogolyfalvi Tanács tagoffline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2020. március 19. 19:48 | Link


Tanácstag felvételi | everybody knows the deal is rotten

A polgármester akkor kelti csak fel igazán az érdeklődését, amikor egy leheletfinomságú gyors kíváncsiskodást követően semmiféle gátat nem talál, ami elválaszthatná a másik elméjétől. Nincs okklumenciája, a legkisebb mértékben sem védi tudatát semmi. Első ránézésre legalábbis. Egy hivatalnoknál? Érdekes.
 - Bár szigorúan véve, okmányaim szerint a fővárosban lakom, a rokonságom a faluban telepedett le és örömmel venném ki a részem abban, hogy a lehető legjobbá tegyük a mindennapokat – körítés, kötelező körök, a motiváció tisztázása. Kedélyes és könnyed, egyáltalán nem feszeng az íróasztal másik oldalán ülő férfi hivatali pozíciója miatt, vagy mert tulajdonképpen egy felvételi interjún vesz részt. Nem is bagatellizálja el a helyzetet, a szavai mögötti szándék érezhetően őszinte és szívesen hasznosítaná ismereteit a település javára.
Miközben az alapvető tudnivalókat tisztázzák és tökéletesen tartja az érdeklődő, de formális hangnemet, ismételten elkalandozik. Mivel képessége bejegyzetlen, ritka eset az, amikor full frontálisan megy és csinálja, nem törődve azzal, hogy jelenléte észrevehető- e vagy sem. Talán nem is képes rá, hogy olyan óvatlan legyen, hogy keretestül rúgja be az ajtót. Most is csak Konrád elméjének küszöbén lavíroz ellenállás hiányában, majd mintha csupán egy árny lenne, kúszik rajta keresztül, még mindig kiélezetten a másik rezgéseire és az impulzusokra, arra figyel, hogy változik- e valami most, hogy átlépte a határt. Bár semmivel sem hat többnek Dominik jelenléte, mint bármelyik felszínes és tudatosság nélkül elúszó gondolat, lehetséges, hogy Konrád az okklumencia hiányát álcaként használja, ezért fel van készülve. A pontos számot már megtippelni sem tudná, hányadszor lép magánterületre teljes inkognitóban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. március 19. 20:03 | Link

Mester Adrián Dominik

Bármennyire is tartja érdekesnek Dominik profilját, bizonyos kérdéseket muszáj feltennie, pusztán a miheztartás végett. Egyértelműen látszik a beadott önéletrajzból, hogy alkalmas a tanácstagi pozícióra, ám sohasem szabad elkiabálni semmit. Legalább olyan fesztelen, mint a másik, kényelmesen ül hátradőlve székében, egyik lábát keresztbe veti a másikon. Ő nem az a típus, aki nyomást gyakorol más emberekre, elvégre általában ennek hiányában is az esetek túlnyomó többségében megkapja azt az információt, amire kíváncsi.
- Vannak esetleg konkrét tervei, ötletei is? Mit vél hiányosságnak a jelenlegi körülmények között? - hangja érdeklődő, tapogatózó, azonban érezhetően könnyed is. Testtartásáról lerí, hogy Mesterre koncentrál, s nem is tűnik fel neki először, hogy illetéktelen behatolóként elméjének peremén tapogatózik. Hogy is tűnhetne? Sohasem tanult okklumenciát, felesleges és megerőltető procedúrának tartotta, amolyan sok hűhó semmiért alapon. Meg persze, az ő elméje, amennyire rendezett és letisztult, annyira nehéz is benne eligazodni. Konrád ugyanis rendszerek szerint él: mindennek megvan a maga helye, de sohasem igazán ott, ahol a laikus ember keresné.
Míg a válaszra vár, azonban furcsa érzés keríti hatalmába. Mert ezúttal már megérzi, hogy átlépték elméjének küszöbét, s bár tenni ellene nem tud, udvarias ember lévén megkérdőjelezhetetlen, hogy szívélyesen fogadja a kéretlen látogatót. Dominik ugyanis, mikor belép, egy egyszerű, mégis bizarr hatást keltő szobában találja magát. Egy íróasztal mögött Konrád ül: tőle jobbra találhatóak vitrinek, melyekben különböző szoborfejek vannak elhelyezve, arcuk folytonosan váltakozik. Balra pedig iratszekrények: pedáns, tiszta, logikus - már legalábbis gazdája számára. Mivel akadályba nem ütközik, könnyedén beléphet és körülnézhet, azzal azonban számolnia kell, hogy az élmény több, mint nyomasztó lesz annak ellenére is, hogy minden bizonnyal nem ez az első elme, amelyben engedély nélküli utazást tesz. Eközben kívülről csupán annyit vehet észre, hogy halványan ugyan, de megjelenik egy mosolykezdemény Konrád arcán. Ha legalább a pulzusszáma megemelkedne, biztos lehetne benne, hogy teljesen emberi, amivel szemben áll, azonban a hidegvér bárkit elbizonytalanítana abban, hogy ez a helyzet normális.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mester Adrián Dominik
Független varázsló, Bogolyfalvi Tanács tagoffline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2020. március 20. 00:22 | Link


Tanácstag felvételi | everybody knows the deal is rotten

Nem is számított másra. Már a felvételit illetően, legyen bármennyire is a legmegfelelőbb jelölt a posztra, a polgármester kiléte, kiállása más kérdés. Egészen üdítő csalódás a férfi az isten háta mögötti, hírhedt iskolával szomszédos település élén. A beszélgetés hangvétele két idegen és pozíciójában is egyértelmű szerepeket betöltő egyén közti természetes távolságtartás, de felesleges erőfitogtatástól és hízelgéstől mentes; kellemes.
 - Az igazat megvallva épp a hivatalváltás idején érkeztünk, így a korábbi helyzetről keveset tudok – válaszol egyszerűen és őszintén. – A szociális viszonyokról konkrét adatok ismerete híján nehéz nyilatkozni. A település kaszinóját és a kisebb villákat látva nem egészen tűnik úgy, mintha komoly problémák megoldására lenne szükség, szűkös keretből. - Halványan elmosolyodik. Továbbra sem kicsinyli le a betölteni kívánt feladatkört, éppen ellenkezőleg, a feltett kérdésre már potenciális referensként szeretne reagálni. Érezhetően nem kibújni szándékozik egyébként a kérdés alól, inkább kér pontosítást annak kapcsán, mire is kíváncsi a férfi.
Az elméje előtt megnyíló képre nem számít, a legkevésbé sem. Ha Konrád valamit máris elkönyvelhet, az az, hogy meglepte Dominikot – és ez nem kis teljesítmény.
Egyetlen röpke pillanatra megtörik légzésének egyenletessége, de nem szembetűnő a reakció, mellkasának süllyedésén is épp csak észrevehető; és őszintén… betudható bármi másnak. Tüzetesen megszemléli környezetét, az asztalánál ülő férfiről azonnal a szobrokra terelődik figyelme, nézi őket egy kis ideig, miként változnak, majd az iratok felé les, a rendszerezés jelöléseket futja végig. Tekintete végül lassan megállapodik a polgármesteren és egy hosszú pillanatig csak figyeli, a vonásait, a tekintetét, a helyiségben uralkodó makulátlan csendet hallgatja, a hibátlan környezetet, ami mégis velejéig romlott. Az életlen, szinte megfoghatatlan rezgésekre figyel. Teljesen le van nyűgözve. Egy hitetlen, de érezhetően derűs, kurta nevetés hallatszik a másik elméjének ajtajában, majd lebontja álcáját és mintha eddig valóban csupán árnyék lett volna, vagy valamiféle láthatatlan légnemű anyag, most Konrádhoz hasonlóan valódi alakját képezve le materializálódik. Tökéletesen szemben helyezkedve, zsebre tett kezekkel, arcán a férfiéhoz hasonlatos halvány mosoly tükröződik.
- Ugyanakkor természetesen nem minden olyan, mint amilyennek első ránézésre tűnik – folytatja tulajdonképp előző gondolatmenetét, mosolya töretlen.
Nincs értelme rejtőzködnie, hiszen ebben a mértani pontossággal igazgatott rendben már az a minimális mozgás is feltűnést keltett, hogy megérkezett. Hát még, ha tüzetesebben nekiáll kutakodni… És mégis miért lopakodna, továbbra is a háta kellős közepén Konrád mindentudó tekintetével? Ennyi erővel tiszta lapokkal is játszhatnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. március 20. 00:47 | Link

Mester Adrián Dominik

A választ hallgatva finoman bólint egyet. Őszinteség. Nagyon jó. A hazugság apró, ámde markáns jeleit nem véli felfedezni Dominikon, ez pedig eleve jó jelnek számít nála. Maga is nyílt lapokkal kíván játszani a továbbiakban, ami pedig azt illeti, a jelek szerint másra nem is nagyon lesz lehetősége.
Nem tudja, mi ez a különös érzés, csak abban biztos, hogy szokatlan. Nyilvánvalóan nem érzékelheti ezt a finom, precíz tapogatózást, de amikor egy pszichopata rendezett elméjében hirtelen valami nem odaillő, valami kéretlen jelenik meg, az óhatatlanul is feltűnik. Nem az okklumenciáról szól mindez, pszichológiai kórképe egészen más elmeállapotot feltételez, mint azt első pillanatra gondolná az ember, s mivel viselkedése nem tükrözi másságát, a gyanútlan legilimentort könnyen éri meglepetés. Mert lássuk be, azt csinálhatna, amit akar, mégis van egy olyan visszataszító, ijesztő légkör ebben a csendben és kínos rendezettségben, ami hátrálásra készteti a behatolók többségét.
Nem úgy a férfit, aki egy nevetés kíséretében, mely fülsüketítően hat, végül materializálódni látszik és be is lép azon a bizonyos ajtón, mosolyogva. Úgy tűnik, eddig a pontig játszottak becstelenül, most kezdődik csak a valódi ismerkedés.
- Elsősorban az idősek támogatását kell megoldanunk, illetve a falu várossá alakítását. Infrastruktúrában már elértük a kívánt célt, azonban rengeteg fejlesztés áll még előttünk, amelybe beletartozik az előkészítő és többek között a Bagolykő támogatása is. Hátrányos helyzetű diákok és szüleik érkeznek ide, fontos, hogy a megfelelő bánásmódban részesüljenek - ugyanolyan fesztelenül folytatja a csevegést, mintha nem elméjének ajtajában ácsorogna az ismeretlen, épp bizalmába férkőzni vágyó Mester.
A hófehérre festett falak szinte már vibrálnak, ahogy pedig Konrád feláll, nem nyikordul meg a szék, nem is csúszik a szintén hófehér padlózaton. Mintha az egész tér egybe olvadna. Közelebb lép Dominikhoz, de nem túl közel, kezeit zsebre vágja, szemei az egyik szoborra tévednek. Most tökéletesen látszik a procedúra, ahogy eladja magát. Az érdeklődés című szobron lévő arckifejezések váltakozása lassú, immáron jobban megfigyelhető, lemásolható. Ahogy megtalálja a tökéleteset, íriszei ismételten a behatolóra vándorolnak és meg is jelennek rajta az előbbi művön látott mimikai jelek. Miben segíthetek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollóvölgyi Zsófia
Független boszorkány


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös =^.^=
offline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 35
Írta: 2020. április 19. 11:34 | Link

Polgármester úr
Egy újabb újrakezdés
Mit viselek ma?


Idegesnek kellene lennem, mert találkozom veled? Sosem érzek igazán idegességet, mert pontosan tisztában vagyok a tudásommal, a képességeimmel, a kapcsolataim milyenségével. Pontosan tudom, hogy hol a helyem a világban, hogy hányadik fokán állok annak a képzeletbeli létrának, ami az ember életét jelzi. Pontosan tudom, hogy egyet lejjebb csúsztam aznap reggel, amikor nem engem, hanem Vivient választották, és bár Benő elmélete tetszik a miértekről, mégsem merülök alá az önsajnálatban azzal, hogy csak szenvedek, hogy miért nem kértem én is pénzt Richárdtól. Én valami mást kértem tőle, és bevallom, akkor, amikor az ajtóban álltam, rettegtem. Mert az érzelmeim kordában tartása nehezebb volt, mint bármikor az életben.
Nem fogom feladni. Nem fogok szenvedni, holott megtehetném, hiszen gyakornokhoz képest kiemelkedő fizetéssel rendelkeztem, még tanulok, és anya után, illetve a nagyszüleim révén is van pénzem. Olykor a szerencsétlen csillagzat alatt született gyermek is szerencsés, mert noha nem viselem apám nevét, anyué is eléggé mérvadó a varázsvilágban. A mi fajtánk sosem adja fel, az élet pedig nem a pénzről szól. Részemről nem. Én a tudást hajszolom, a sikert. Én a magasba vágyom. Nem akarok szárnyalni, én fentről akarok szemlélni. Az én szívem részben dobog csak úgy, mint ahogy helyes volna, engem más vonz, mint másokat.
Hozzám képest itt mindenki szürke. Már kinézetre. A legtöbben szürkét viselnek, mások feketét és fehéret, én csak nagyon ritka esetben nyúlok ehhez az átlagos, de elegáns kombinációhoz. Többnyire ragaszkodom egy központi színhez, mely köré építek mindent, és amely kellemes kombináció a vörösségemmel és szeplősségemmel. Így érkezem meg hozzád is, Konrád, hozzád, aki az Edictum hasábjain oly megnyerően nyilatkozol, és akiről az egyetemen is érdekesebbnél érdekesebb meglátásokat hallottam. Furcsa, de amikor még biztos voltam a dolgomban a minisztériumban, te már akkor is a b tervem voltál, és láss csodát, itt állok, az ajtóban, és ahogy felnyílik, határozottan, tekintetedet keresve lépek be, mosolyom épp csak annyi, hogy elsőre bizalmat sugározzak. Hát itt vagyok, üdvözlésre nyújtott kézzel.
- Polgármester úr, örömömre szolgál, hogy fogadott. Hollóvölgyi Zsófia vagyok, és úgy hallottam, szüksége lenne egy titkárnőre, így tennék egy próbát, hogy lenyűgözzem.
Helló magabiztosság, édes drága barátom, már igazán hiányoztál.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. április 20. 03:12 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

Jó ideje nem tart titkárnőt, ugyanis nem találja az erre alkalmas személyt. A mindennapi adminisztráció egy részét ugyan kiadhatja a többi aktatologatónak a hivatalban, azonban bizonyos ügyek kizárólag rá, mint polgármesterre tartoznak. Amíg Veréna a keze alá dolgozott – bár valljuk be, mindez nem volt számottevő időintervallum -, sokkal kényelmesebb volt az élete. Ha nem lett volna a csúnya gyilkossági ügy, talán még ma is ő ülne itt, az irodája előtt és ő ellenőrizné a kezei között átfutó anyagokat. A hirdetése már több hónapja áll kifüggesztve és igen szép számmal jelentkeztek is rá, de sem a személyes találkozó, sem a próbanap nem győzte meg arról, hogy bármelyikük is alkalmas lenne az állás betöltésére. Ma már a megszámlálhatatlan interjúk újabb felvonása következik, Konrád mégsem unottabb vagy kedvetlenebb a szokásosnál. Az alany önéletrajza igen impozánsnak bizonyult, mind végzettsége, mind családfája, s ebből fakadóan neveltetése megfelelőnek tűnt első ránézésre. Az első megugrandó léc az időpont betartása, hisz a jelentkezők legalább fele képtelen pontosan érkezni. Nincs dolog, ami a rend be nem tartásánál és a napirendjének tönkre tételénél jobban frusztrálná, azonban most nem beszélhetünk ilyesmiről.
Zsófia a megadott időpontban kopogtat be hozzá, ő pedig némi nemű elégedettséggel lép az ajtóhoz, hogy kitárja azt a nő előtt. Ami ezután történik, az csupán pillanatok csalfa játéka: végig méri a nőt, ám nem feltűnően, eközben levonja az előzetes megfigyeléséből eredeztethető következtetéseit, s mire azt hinnénk, hogy mindez feltűnik a másiknak, már szívélyes mosollyal nyújtja maga is a kezét.
- Részemről a szerencse Hollóvölgyi kisasszony, Daróczy Konrád vagyok, fáradjon beljebb – nem mintha be kéne mutatkoznia, no de az illemet, mint olyat, nem hagyhatja figyelmen kívül. Ugye mindenki emlékszik az egyik legfőbb alapelvre? Udvariasság. Ez áll mindenek felett, hiszen, ha az egyik fél megadja, a másiknak is meg kell, ha viszont bármelyikük elhagyja ezt a gesztust, a dinamika megbomlik és egyenlőtlenség alakul ki. Nem volna méltó hozzá, ha engedné, hogy megsértsen egy ifjú hölgyet, főleg akkor, ha az ilyen csinos. Mert igen, Konrád szerencsére csak a józan eszét vesztette fel születésekor, a látását nem, s ezen az állapoton azóta sem változtatott.
- Kérem, foglaljon helyet – ahogy íróasztalához sétálnak, az előtte elhelyezett bútor két oldalán lévő székek közül a balt kihúzza Zsófiának, hogy úriemberként hellyel kínálja, majd ő maga leül vele szemben. Ilyenkor sohasem a nagy diófa szerkezet mögé ül le, inkább közvetlenebb módon, erejét nem fitogtatva lép fel. – Meg kell vallanom, igen meggyőző volt a beadott jelentkezése. Megtenné, hogy mond pár szót arról, mivel foglalkozott ezidáig és miért Ön a legjobb választás a számomra? – ajkai mosolyra húzódnak, s most kivételesen ugyanaz a kíváncsiság rejlik benne is, mint amit látni lehet arcán. No persze nem olyan izgatott, se még csak nem is olyan eleven, mint amilyennek kívülről tűnhet, ez amolyan hidegvérű, megfontolt érdeklődés. Ideje lenne, hogy a Tanács után a saját emberei is a megfelelő minőségben legyenek megválogatva, azonban titkárnő hiányában ez egyelőre nem jöhet létre. Zsófia kérem, győzzön meg.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollóvölgyi Zsófia
Független boszorkány


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös =^.^=
offline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 35
Írta: 2020. április 20. 23:21 | Link

Polgármester úr


Igazak azok a pletykák, melyek az egyetemen terjednek rólad, Daróczy Konrád. Hogy van a tekintetedben valami, amit nehezen ereszt el az ember, valami, láthatatlan kötelék, ami az első pillanatban kialakul, a kérdés csak az, hogy vajon ez szerencsés-e a másik félnek, esetünkben nekem. Én nem azt nézem, amit sokan, hogy te férfi vagy, erős kezű, határozott, akivel szívesen menne az ember tovább, engem az érdekel, hogy a kötelék kedvezően hat-e az életem alakulására. Hasznos vagy-e nekem. Jelen pillanatban csak remélni merem, hogy igen, és hogy a kölcsönös hasznosság elvén ez egy win-win játszma lesz.
- Köszönöm.
Szóval a balt. Gyorsan felmérem a környezeti adottságokat. Az ember egyetlen akaratlan mozzanata is árulkodhat agya hátsó zugában tett benyomásairól. A bal szék az ajtóhoz képest távolabb helyezkedik el, a maradást szimbolizálja a jobbal szemben. Hiszem, hogy a jelentkezéseket alaposan átnézed, mert neked olyan ember kell, aki érted akár tűzbe is menne, de legalábbis olyan, aki tud védeni, akár a legkényesebb helyzetben is. Attól még, hogy ez titkárnői állás, és én rohamtempóban közelítek a summa cum laude zárás felé, olyan ajánlással, ami megdönthetetlen, elvégre maga a mágiaügyi miniszter adta, saját gondolatait közvetítve, ami igen nagy szó a huszas éveink elején, nem érzem kevesebbnek, már nem. Nyilván, a Bogolyfalvára vezető utam alatt gyászként éltem meg, hogy nem én lettem a kiválasztott, de őt már ismerem, te azonban, egy különös, új terep vagy. Félreértés ne essék, nem kívánlak. Az egyetemi évek alatt, mikor példának felhoztak, az ember érdekelt, a tettek, a miértek, és nem az, hogyan nézel ki, vagy hogyan néztél rá egy-egy csoporttársamra, már ha igaz volt egyáltalán, amit mondtak. Van valami a tekintetedben, egészen mélyen, valami megfejthetetlen és riasztó. Most még riasztasz, ami egy normális emberi ösztön, normálisabb is, mint az, amit többnyire az ellenkező nem egy-egy kivételesebb tagja kivált. Hiszen annyi a kérdés, ami felmerül, látva téged. Időt akarok, hogy megértselek.
- A mágiaügyi miniszter közvetlen jogi csapatában voltam, gyakornoki pozícióban, mivel az egyetem nem engedte a teljes munkakört, ahogy hivatalosan a minisztérium sem engedi, hogy gyakornokok legyenek ilyen magas körökben, ám annak érdekében, hogy tudásomat kamatoztathassam, az egyik fél engedett. Elsősorban jogi felülbírálatokkal, feddhetetlenséggel, tanácsadással foglalkoztam, egy-egy törvénymódosítás előtt ellenőrként voltam jelen, arra törekedtem, hogy ne maradjanak kiskapuk. A támadhatatlanság kiemelten fontos tényező nálam, ahogy az is, hogy akivel egy lapon említik a nevem, ne rombolja le, amit felépítettem.
Nem csupán a másik védelme fontos, hanem az is, hogy én magam védve legyek egy esetleges botrány során. Nem menteni a menthetőt, hanem külső szemlélőként, rezignált nyugalommal végignézni, ahogy összeomlik egy kártyavár, mert ha össze is kell esnie, Daróczy úr, az a lényeg, hogy mi megvádolhatatlanok legyünk.
- Arra, hogy miért én vagyok a legjobb választás, hosszú körmondatokkal válaszolhatnék, de lenne értelme? Én a tettekben hiszek. Van egy impozáns bemutatkozásom, egy kiváló ajánlólevelem, papírok, amik talán elindítanak egy úton, de utána már semmit sem érnek. Nem mondhatom azt, hogy velem szerencséje lesz, mert ahogy ön, úgy én sem tudom, hogy ez igaz állítás-e.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. április 29. 21:00 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

Konrád egy fikarcnyi jelentőséget sem tulajdonít olyan dolgoknak, minthogy melyik széket húzza ki a nőnek. Már csak azért sem, mert ha valóban foglalkozna ezen apró-cseprő ügyek szimbolikájával, valószínűleg ki sem tehetné a lábát az irodájából, vagy inkább lakásából. Számára az volt a fontos, hogy egy úriember képét keltse, amely meg is valósult azzal, hogy nem csupán hellyel kínálta, de a széket kihúzva segített is egy hölgyet. Ilyen egyszerű, se több, se kevesebb. Látszat. A látszat a minden.
- Igazán impozáns felsorolás – bólint egyet, miközben előrehajol, hogy ujjait összekulcsolva kezét az asztalra helyezze. Ez még akár fenyegetőnek is tűnhet, azonban acélkék tekintete minden bizonnyal megnyugtatólag suhan a jól kivehető szeplőkről a magabiztos íriszekbe. – Egy dolgot azonban jobb, ha mielőbb tisztázunk. Amíg én vagyok ennek a városnak a polgármestere, itt nem folyhat kétes ügylet. Bárkit, akiről megneszelem, hogy a játszóteremre piszkít, haladéktalanul eltávolíttatok. Ez nem az a politikai közeg, amihez a Minisztériumban szokott. Én és a Tanács azért vagyunk feddhetetlenek, mert az időnk nagyrészét nem lopással, hanem munkával töltjük, ugye értjük egymást? – felvonja fél szemöldökét és, bár ajka mosolyra ível, van benne valami megfoghatatlanul hidegrázó. Ez nem az a megnyerő férfi, aki pillanatokkal ezelőtt volt, inkább afféle eszelős csillanás látszik az örvénylő lélektükrökben, azonban azelőtt, hogy Zsófiának lehetősége lenne komolyabban analizálni azt, már el is tűnik, s ismét az a kedélyes, udvarias Konrád ül előtte, aki akkor, mikor helyet foglaltak.
Újonnan hátradől és figyelmesen hallgatja az elhangzó feleletet, mely igencsak kedvére való. Nem szereti, ha nyalogatják akár egóját, akár testének azon részét, melyen épp kényelmesen terpeszkedik. Ahogy az korábban már elhangzott, nála pont, hogy nem ezek jelentik a biztosítékot arra, hogy a megfelelő emberre lelt, s mintha ezt a nő is érezné.
- Kellemesen csalódtam. Osztozom az Ön véleményében, miszerint az idő mindent eldönt. Az bizonyos, hogy teljes mértékben alkalmas az állás betöltésére, még talán túlképzett is – kellemes bók, megnyerő görbe az arcon, magabiztosság, nyugalom. A szokásos, rendkívül hatásos fegyverek, azonban ezzel sem érdemes túlzásba esni: nem akarja, hogy diszkomfortossá váljon a helyzet Zsófia számára, aki nem azért ül vele szemben, hogy saját magáról hallgasson dicshimnuszt vagy ódákat. Ez a nyilvánvaló tény persze hízelgőnek hathat, mégsem rejtőzik mögötte álságosság vagy rossz szándék. – És mondja, mit vár Ön ettől az állástól? Miért minket választott? – kedélyesen teszi fel a kérdést, elvégre ez itt a lényeg. Azon túl, hogy tudása és papírjai jobb lehetőséget vetítenek előre, ez mégis csak egy titkárnői állás. Mi keresnivalója lenne itt? Ez az igazán fontos kérdés.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Rothstein Elektra
Bogolyfalvi lakos, Edictum szerkesztőoffline
RPG hsz: 21
Összes hsz: 50
05.06.
Írta: 2020. május 6. 21:42
| Link

Daróczy Konrád részére


 
Izgatott. Nincs jobb szava rá, pedig igen bő és választékos szókinccsel rendelkezik. Mégsem talál megfelelőbbet. Szinte el sem hiszi, hogy ilyen hamar választ kapott a polgármesteri hivatalból. Ugyan nem egészen azt amire számított, de úgy érzi ez talán még annál is jobb. Kislányát a szüleire bízta. Előszedte a még dobozban összehajtva heverő legjobb ruháját, ami megfelelt az alkalomhoz és kivételesen mágiával tette patika tisztává, vasalttá. Napok óta informálódott majd elkészítette a jegyzetét, elhozta a felrúnázott diktafont a rádióból és most itt áll a hivatal előtt készen arra, hogy belépjen az oroszlán barlangjába. Daróczy úr túl elfoglalt ahhoz, hogy személyesen bemenjen egy interjúra, de szívesen ad egyet az irodájában, amit ezután lejátszhatnak a műsorban. Írták a bagolyban azon a jól ismert hivatalos hangnemen, ahogyan csak a bürokraták kommunikálnak. Elektra tehát kapott az alkalmon. Mikor szüleitől és Imolától búcsúzott még volt jó pár órája. Hazaérve még egyszer átolvasta jegyzetét. Fel akart készülni. A lehető legtöbbet megtudott a városvezetőről. Képei alapján még kicsit magában elemezte is az arcát, de nem volt le előre semmiféle következtetést. A hangjára és a szavaira is kíváncsi volt. Érzett valami hűvösséget a nyájas mosoly mögött. Valami kegyetlenséget a egértőnek ható tekintet mögött. Nem tudta hová tenni ezeket az egymásnak ellentmondó jeleket. A tudása kopott volna meg, vagy csak részlehajlóvá vált volna? Maga sem tudta, ezért eldöntötte, hogy nem ítélkezik. Csak kérdez és a válaszokat megkapva von le konklúziókat és azokat is csupán önmagában. A műsora pártatlan és az is marad ha rajta áll. Belépve az épületbe hamar túljut a formaságokon, s mivel időpontra érkezett így a titkárnő sem állja útját, hanem bevezeti a város első emberének irodájába. Körbepillantva a puritán, barna és khaki színekkel operáló helységre arra következtet, hogy itt katonás rend vegyül a vasszigorral. Minden olyan kimért és szinte üres. Melegséget aligha áraszt. Bár nem is feltétlenül ez a cél. - Jó napot kívánok! - köszönti a férfit és kezét nyújtja felé, melyet ha a másik elfogad röviden de határozottan rázza meg - Rothstein Elektra vagyok a Bogoly Fm-től és köszönöm, hogy elfogadta az interjúra való felkérésemet - kezdi minden tömjénezéstől mentesen, de mindenekelőtt udvariasan. A célja az, hogy egy olyan beszélgetést kezdeményezzen, amit a hallgatók érdeklődéssel fogadnak majd, így igyekszik a legjobb benyomást tenni a férfira, hogy amennyire csak lehet elnyerje a bizalmát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Elektra
Hollóvölgyi Zsófia
Független boszorkány


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös =^.^=
offline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 35
Írta: 2020. május 12. 15:40 | Link

Polgármester úr


- Bár ez más közeg, vannak kifejezések, melyek helyszíntől függetlenül megállják a helyüket.
És az, hogy azt mondtad, eltávolítasz bárkit, pont egy ilyen kifejezés. Az emberek csodálnak, szeretnek, és valljuk be, rengeteg minden van benned, ami magnyerő, ami térdre kényszerít bárkit. Én is térdre kényszerülnék, ha más helyzetben lennénk, már csak attól is, ahogy tekinteteddel rám nézel, ahogy vizslatod az arcom, ahogy szemeink összefonódnak. Elindul valami. Több valami, mert több mindent érzek irántad, belőled, feléd egyszerre, van pozitív és negatív is, ám összességében nem bízom az emberekben, így jelen pillanatban benned sem, ahogy nyilván te sem bízol bennem, és ez így van jól. Az emberek annyira naivak, annyira együgyűen képesek gondolkozni, annyira kellemetlenül túldramatizálják a csalódásaikat, melyek jó részét maguknak generáltak. Nem árulnálak el, egy nap pedig - talán - bízni is fogok benned, de nem ma. Nem itt és nem ma. Nem így. A bennem lévő gátak ennél sokkal erősebbek, és nem te leszel az, aki egyből áttöri ezeket.
- Mindazonáltal, értem, amit mond, és alkalmazkodom a helyi sajátosságokhoz.
Való igaz, és ebben neked is igazad van, hogy másabb a játék itt. Hogy talán túl sok évet töltöttem a minisztériumban. Igen, ez az állítás is egy, mely meggyőzött arról, hogy nincs itt az apokalipszis, hogy csak egy más szemszögből kell nézni a dolgokat, hogy másik oldalról kell megvizsgálni azt, hogyan is lehet jóként és nem visszaesésként felfogni egy ekkora változást. Mert mindenki más számára talán visszaesés ez, megvallom, saját magam számára is visszaesésként tekintettem a minisztérium kötelékéből kipottyanva egy éppen csak várossá avanzsált hivatal kávéfőző kisasszonyaként tetszelegni. De, és ezen van a hangsúly, úgy vélem, nekem most erre volt szükségem.  
- Talán túlképzett vagyok, ami a tanulmányi háttért illeti, de alulképzett a dolgok lelki oldaláról. Megismerni egy kistelepülés lélegző, virágzó mindennapjait, megismerni a fejlődést, a nehézségeket, ez hiányzik belőlem. Kifogástalan maximalizmussal találom meg minden jogi dokumentumban a kiskaput és az átverést, de egy robot voltam, egészen addig, amíg nem kaptam egy pofont, ami ráébresztett arra, hogy sok minden hiányzik belőlem.
Egy pillanatig megállok, mert valljuk be a magamfajtának nem könnyű ezekről a dolgokról beszélni. Ne aggódj, semmi pityergés, semmi könny, én nem az a fajta ember vagyok, aki olyan sok érzelmet közvetítene, minden, ami igazi érzelem Benőn csapódik le, ő az egyetlen, akinek elég erősnek kell lennie hozzám, neked nem kell félned, hogy magyarázkodom, könnyezek vagy vállat vonok zavaromban. Nem teszek ilyet.
- Nincs jövőképem, terveim, előttem mindig csak a minisztérium volt. Ebben a pozícióban sok lehetőség van, nem csak a felszínen, hanem a felszín alatt is, és amíg be nem léptem ide, nem értettem igazán, hogy mit keresik, de látva a városiakat, az itt dolgozókat, azt hiszem, magamat. Azt várom az állástól, hogy megtudjam, valóban képes vagyok-e újra a nulláról a csúcsra jutni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. május 17. 03:35 | Link

Rothstein Elektra

Mostanában egyre nagyobb a média érdeklődése kicsiny városuk, vagy épp annak vezetője tekintetében. Ez persze mit sem zavarja Konrádot, bármikor szívesen ad interjút, ha ideje engedi. Ezúttal a széles körben is hallgatott Bogoly Fm kereste meg, s bár jobban örült volna, ha bemehet és élő adásban beszélhet, lévén ilyesmire még nem akadt példa, végül be kellett látnia, hogy egyéb teendői és megbeszélései nem teszik lehetővé ezt a kiruccanást. Ettől függetlenül sem érzett különösebb csalódottságot vagy idegességet: pontosan ugyanúgy fog viselkedni és válaszolni, mint eddig. Az ablak előtt állva nézi a téren zajló életet, a sok polgárt, akik ügyes-bajos dolgaikat intézve rohannak a terület egyik feléről a másikra. Éppen elegendő fejfájást okoznak neki a félbemaradt építkezési munkálatok. Olyan ez a hely, mintha nyugdíjas maffia működnék benne, lévén Jolika és a rossz lányok – legalábbis egyesek így hívják őket – teljes erőbedobással azon vannak, hogy meghiúsítsák a beruházást. Júniusig kellene átadniuk terv szerint az új utcát és társasházat, azonban erősen él a gyanúperrel, hogy ez a tervezet el fog maradni a várttól. Bár az egyeztetések folynak, a legnagyobb probléma, mint kiderült, nem a zajjal van, hanem a település terebélyesedésével, melyet viszont Konrád semmiképp sem kíván háttérbe szorítani. A sok idegen, a rengeteg újdonság és a programok csökkenése arra kárhoztatta az idősebb korosztályt, hogy háborús helyzetnek, sorsfordító változásnak éljék meg mindennapjaikat.
A kopogtatásra az ajtó felé fordul és egy kedves mosollyal üdvözli titkárnőjét, s a vendéget, akit bevezet. Nem sokat tud a nőről, pusztán annyit, hogy kemény múlt és még keményebb jelen van mögötte. Ha őt megpuhítja, bárkit megpuhít, hisz lássuk be: egy iskolai újságnak tökéletes interjút adni egészen más lapra tartozik, mint egy országos szinten ismert rádiónak, azon belül is egy olyan nőnek, aki nem fél rákérdezni az igazságra, ha arról van szó.
- Üdvözlöm Rothstein kisasszony, Daróczy Konrád vagyok, kérem foglaljon helyet – egy rövid kézfogás erejéig érintkeznek, a férfi pedig könnyeden, ámde határozottan fonja össze ujjaikat. Fontos az első benyomás, ami semmiképp sem lehet negatív. – Köszönöm a felkérést és elnézést, hogy csak itt tudom fogadni, sajnos rengeteg teendőm van, melyektől nem tudok elszakadni – hangjának tónusa mély és lágy, mely illik a magára öltött arckifejezéshez, még csak szemei sem árulkodnak semmiről. Többek között arról sem, hogy Elektra minden rezdülését figyeli, hogy a megfelelő reakciókat adhassa rájuk, éppen ezért egy könnyed mozdulattal húzza ki a széket, hogy helyet foglalhasson, majd ő maga is elhelyezkedik, éppen vele szemben. Noha nem mondja, szinte rá van írva az arcára: várom a kérdéseket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 49
Írta: 2020. május 17. 03:37 | Link

Hollóvölgyi Zsófia

A magyarázat nem különösebben hatja meg, ha az életét nem kontrollálva, komoly keretek közé szorítva élné, minden bizonnyal most vállat vonna. Mégsem teszi, helyette csak hátradől és felelet nélkül hagyja ezt a kérdéskört. Pont nem érdekli, hogy miért mondta azt, amit. Mit gondol, miért nem lehet fogást találni a férfin? Pontosan ezért: fegyelem. Minden szónak súlya és jelentősége van, még akkor is, ha erre az adott pillanatban nem gondol az ember. Egy rosszul csavart mondat, egy félresikerült megfogalmazás tönkre tehet mindent az ember körül.
- Ebben nem kételkedtem – hisz mi mást tehetne, ha nem alkalmazkodik? Tán majd a polgármester és tanácsa, netán a város fog idomulni egy fiatal fruska elképzeléseihez? Ugyan kérem, ez még viccnek is igen csúfos volna, pláne ismerve ezen személyek habitusát és kiállását. Bár Zsófiának még nem adatott meg a lehetőség, hogy megismerhesse a település több, vezető pozíciót betöltő emberét, minden bizonnyal impozánsnak és roppant erőteljesnek tartaná a felállított közösséget. Hatékonyságuk nyoma már most megmutatkozik, ám nem pusztán az ügyintézések precizitásában és gyorsaságában, hanem abban a szellemben is, mely profizmusra és maximalizmusra sarkallja őket. Ebbe a csapatba keres ő most egy hasonlóan agilis, talpraesett embert, aki mindennapi papírmunkáit, jogi ügyeit és egyeztetéseit képes elintézni anélkül, hogy minden munkaórájában szorosan fognák a kezét. Ettől a kis nyelvi botlástól eltekintve természetesen továbbra is alkalmasnak találja, már csak azért is, mert a felháborodáson túl fontos számára, hogy olyan emberek vegyék körül, akik képesek eltakarítani azokat az apró-cseprő bizonyítékokat, melyeket alkalomadtán hátra hagynának.
Csendben hallgatja a beszámolót, ez a fajta kitárulkozás az, a motiváció és indíttatás, amire kíváncsi volt. Nem kerüli el figyelmét az sem, hogy a nő milyen nehezen beszél erről, s szükségesnek érzi, hogy megálljon mondandójában, mielőtt folytatja. Ilyenkor érzi azt az ember, hogy elkapta a másikat. Ilyenkor, mikor a gyenge pontok feltárulnak és pőrén állnak, várva a másik reakcióját, mégis mit kezd ezen letisztult, sebezhető mivoltjukkal. Konrádnak természetesen már vannak is tervei, ezek azonban olyan gondolatok, melyeket semmi szín alatt nem fog megosztani Zsófiával.
- Mindig is szimpatikusnak tartottam, ha egy ember ismeri a gyengeségeit és az a célja, hogy ezeken fejlesszen. Meg kell mondanom, már az önéletrajza után sem volt kérdés számomra, hogy Önt fogom választani – úgy tesz, mintha ő maga is nyílt kártyákkal játszana, ujjperceit összeérinti maga előtt, amely azt sugallja, épp összegzi a fejében kavargó gondolatokat. Ha Zsófia szemfüles, azért észreveheti, hogy nem teljesen kuszák azok és minden bizonnyal, ha nem is napokkal ezelőtt, de az elmúlt pár percben volt ideje és lehetősége véleményt formálni, amit meg is tett. Azt, hogy ezeket szavai mennyire tükrözik, nem valószínű, hogy meg tudja mondani, de láthatóan inkább pozitív és őszinte irányba billen a mérleg nyelve. – Nem tudom megígérni, hogy itt minden készségét fejlesztheti majd, azonban számos, a későbbiekben hasznos tapasztalatra tehet szert. Bár az álláshirdetés nem ezt sugallta, nem csupán titkárnőt keresek magam mellé: az Ön kezei között futnak majd át a szerződések, megbízások és nem utolsó sorban minden megkeresés, legyen szó egy lakos panaszáról, egészen komoly minisztériumi ügyekig. Tartom annyira talpraesettnek, hogy Önre bízhassam ezt a felelősséget. Önállónak kell lennie, nekem nem lesz időm, hogy szorosan fogjam a kezét és segítsem minden ügy elsimításában, viszont elvárom, hogy mindenről, mely fontos lehet a számomra, tájékoztasson. Sokat várok, de reményeim szerint megfelelően tudom majd honorálni a kemény munkát – kétség sem férhet hozzá, hogy ez már egy ajánlattételnek minősül, bár Konrád ezt egészen addig nem mondja ki, míg a nővel mindent le nem tisztáz. Meg kell állapodniuk a fizetésben, a feladatokban, illetőleg át kell vennie rengeteg, jelenleg is aktív ügyet, melyek a férfi vállát nyomják titkárnő hiányában. Nem mintha köze lenne bármelyikhez vagy feladatkörébe tartozna intézni, azonban egy ideillő idézettel élve: magad uram, ha szolgád nincs. Nos, remélhetőleg ez a kérdés hamar megoldódik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Rothstein Elektra
Bogolyfalvi lakos, Edictum szerkesztőoffline
RPG hsz: 21
Összes hsz: 50
Írta: 2020. május 17. 19:49 | Link

Daróczy Konrád részére


Megkezdődik tehát Bogolyfalvára való megérkezésének eddigi legkomolyabb interjúja. Nem valószínű, hogy olyan sokan fogják majd hallani az interjút a késő esti műsorsávban, de ha sikerrel elkészíti, akkor saját magával szemben állított mércéjét emeli. Így tehát a kölcsönös bemutatkozás után hősnőnk elhelyezkedik a számára mutatott ülőalkalmatosságon, ami épp annyira kényelmes, hogy ne kívánjon rajta órákig lebzselni az ember. A politika nem a puha süppedés területe, ezt Elektra pontosan tudja. Sokkal inkább sakktáblának tartja, ahol ha rossz taktikát választ valaki, akkor igen hamar mattot kaphat. A jó játékos ismérve pedig a ravaszság, a figyelem és az összpontosítás. Ezekkel vértezi hát most a nő is magát. Kérdez, figyel minden apró részletre és kihozza a helyzetből a lehető legtöbbet.
- Ha megengedi rögzítem a szavait és a lehető legkevesebb utóvágással fogom majd természetesen adásba tenni a beszélgetésünket - veszi elő táskájából a felrúnázott kis hangrögzítőjét, majd amikor megkapja a férfi beleegyezését be is kapcsolja és már fogalmazza is magában az első kérdést.
- Biztos vagyok benne, hogy jó néhányan faggatták már azzal kapcsolatban, hogy miként is lett városunk első embere - kezdi a felvezetőt - Hiszen számtalan információ kering több más mellett erről is a médiában - emeli tekintetét egyenesen a férfira és most, hogy élőben is látja az arcát és hallja a hangját próbálja őt elemezni - Jómagam ezért azt szeretném inkább megtudni kezdésként, hogy milyen érzés volt először belépnie irodája ajtaján? - hangzik tehát el az első kérdés. Elektra pedig úgy gondolja, hogy ha csak a negyede is igaz annak, amit olvasott a férfiról, akkor Daróczy úr már most tudja, hogy ő nem a szokásos formalitásokra fog rákérdezni. Ahogy azzal is tisztában kell lennie, hogy a szaftos pletykák sem a nő asztalán landolnak. Szerelmi élet? Eltitkolt gyermek? Maffia kapcsolatok? Erre ott vannak a kollégái, akik mindenkiről mindig tudnak valami mocskosat és jó pénzért tovább sem restek adni az infót. Elektra ehelyett az emberre kíváncsi a hírek és főleg az álhírek mögött. A motivációikra, a lényükre és lényegükre. Mert mindenkinek van egy története a sallangok alatt. A siker, a pénz és a hatalom mögött senki sem  több mint egy ember. Ahogy a tragédiák árnyékában is csak hús és vér alakok állnak. Ha magával készíthetne interjút sem azt kérdezné meg, hogy mit érzett, amikor a férje és a kisfia nem jutott ki a lángok közül, hanem, hogy miért harcol a történtek után a mindennapokban. A válasz pedig egyértelműen az lenne, hogy Imoláért.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Elektra
Hollóvölgyi Zsófia
Független boszorkány


Nyomokban Vasváry-t tartalmazó pöttyös =^.^=
offline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 35
Írta: 2020. május 24. 16:32 | Link

Polgármester úr


Mi az, ami vonzó benned? Mi az a plusz? Minden férfiban és nőben van valami különleges, valami, amivel felhívja magára a figyelmet. Valami, ami miatt majd egy nap kiválasztja őt egy másik ember. Bennem, bár sosem hittem volna, a szeplőim a legvonzóbbak. Gondolhatod. Mondjuk abban biztos voltam, hogy nem a személyiségemmel ragadom meg az embereket, mert az hihetetlenül rossz. Hogy kitől örököltem? Nem tudom. Az én csodálatos anyukám, Konrád, egy tündér volt. Nyugodt, jólelkű asszony, aki igaz hittel szeretett, aki a világot egy csodának élte meg. Hogy a másik fél? Talán Richárd ilyen, talán tőle örököltem, fogalmam sincs, egyelőre még nem ismerem. Huszonhárom évet kell bepótolnunk, szerinted mennyire esélytelen? Igen, szerintem is totálisan.
De benned mi van? Nem értem, de akarom. Tudni akarom, hogy mit rejt a bőr, mit a szem, megnyitva koponyád, elméd mit rejt? Mire vagy képes? Mik a határaid? Meddig vagy nyugodt? És mit teszel türelmed végén? Látni akarlak, Konrád, vonzz az ismeretlen, és minél tovább ülök veled szemben, annál jobban vonzasz engem. Nem úgy, mint hiszed, vagy mint mások hiszik, máshogy, egy sokkal betegebb szinten. Minél tovább ülök veled szemben, annál jobban a közeledben akarom tudni magam, egy egészen egészségtelen módon. Kellesz, akarlak, a bőröd alá akarok férkőzni. Imádom a rejtélyeket, imádom a titkokat, lerombolni, elbukni, felállni, újrakezdeni. Add meg nekem magad. Nem. Sosem fogod. Te nem olyan vagy. Nálad a szavak mindent jelentenek, nem? Nem kell hazudnod, elmondhatod az igazat, oly mondatokban, melyben a másik fél sosem fedezi fel, mit is tettél. Azt hiszem, imádlak. Máshogy, mint mások, de imádlak téged.
- Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a kapcsolat jövedelmező lesz a jövőben mind a kettőnk számára. Minden lehetőség fejlődés, korábban is voltak háttérbe szorított képességeim, melyek talán most teret nyernek, talán nem. Könnyedén tudom a fókuszt úgy fordítani, hogy jó célt szolgáljanak.
Tudom, ezek mindig nagy szavak, minden állásinterjún elhangzik a rugalmasság, bár leginkább ezt a szót használják, nem igaz? Rugalmas vagyok, kiválóan alkalmazkodom a változásokhoz. Ezeket mondják, nem igaz? Talán én is ilyen vagyok, de mégsem így tekintek rá. A változásra kiváltképp, gyűlölöm, rosszul viselem, szenvedek. Ha hiszed, ha nem, egy igazi drámakirálynő vagyok. Kérdezd csak meg Benőt, hányszor látott a menedékben történtek óta. Igen, pont a nulla a jó válasz rá. Mert szenvedek, mert kínzom magam, mert drámázok, mert úgy viselkedek, mint egy ribanc. Belül és ha egyedül vagyok. Megváltozott a kapcsolatunk, megváltozott a dinamikám. Más lettem, és félek, hogy elvesztettem önmagam. Nem vagyok rugalmas, nem tudom jól kezelni a változást, ezért ezek a szavak nálam nem léteznek. Én átcsoportosítok. Az erőmet, a tudásomat, bármit, ami a helyzethez kell. Alkalmazkodok a szituációhoz. Képes vagyok felülkerekedni, de ne akard tudni, hogy bennem milyen folyamatok mennek végbe.
- Nem kérek többet, mint amennyit a korábbi titkárnők kerestek. Tanulni szeretnék, fejlődni. Van hol aludnom, van mit ennem, van mit viselnem, nem vágyok anyagi jólétre, én tudni és tapasztalni szeretnék. Amennyiben ez önnek megfelel. Esetleg egy új kávégépet, ahogy láttam, a mostani karbantartása igencsak elmaradt, a lefőzött kávé zaccos, vizes.
Várakozáskor az ember ezt-azt megfigyel, és bár talán nem most kellene neked egy ilyennel előhozakodnom, de mikor máskor, ha nem az után közvetlenül, hogy nem kívánom megrövidíteni a költségvetést, holott jogosan kérhetném a három-vagy négyszeresét is annak, amit jelenleg fizetni fogsz nekem? Egyensúly, adj és kapj. Én sokat adok, keveset kérek, de nem számít soknak amiről lemondok, ellenben rengetegnek, amit kaphatok. Ismerem az emberi természetet, és egy jó kávé tudom, hogy nagy csodákra képes.
- Ha gondolja, és megfelelőnek tart mindent, akár már el is kezdhetek dolgozni.
Sokan csak egy interjúra készültek ide, én dolgozni jöttem, és a papírjaim, ajánlásaim, nevem révén nem kellett aggódnom, a személyes interjú nem az erősségem, de láthatóan jól ment. Dolgozni jöttem, nem interjúra, ez a titka az egésznek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház