28. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Tanári és képességoktatói pályázat reloaded, részletek a hírben!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
offline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 57
Írta: 2020. március 19. 18:31 | Link

iroda

A Hivatal egy igen fontos helyszíne a polgármesteri iroda, melybe csak a kint ülő titkárnő engedélyével és előzetes megbeszélés nyomán lehet belépni. Nagy meglepetés természetesen nem fogja várni a embereket: a szoba rendkívül letisztult és egyszerű, semmilyen felesleges használati tárgy vagy luxuscikk nem kapott benne helyet. Mi több, mióta a helyiség Daróczy Konrád kezei közé került, jóval üresebb és átláthatóbb, mint volt. Az egyetlen bútor, ami nem került szanálásra, az íróasztala mögött árválkodó, jogszabályokról szóló könyvekkel és hivatali iratokkal megtömött régies szekrény, mely cseresznyefából készült vitrinként funkcionál.
A szokásokat természetesen ő sem kívánta megtörni, így a jól ismert, nehéz faasztal és a kényelmes, kissé antik székek emlékeztetik az embert a mugli filmekből jól ismert környezetre. Jórészt a barna egy mély, kellemes árnyalata, valamint khaki szín jellemzi, a hatalmas brokát függönyök pedig tovább erősítik a hivatalos légkört. A nyugodt hangulatot a falak szintén zöld színe és a világosság adják. Az iroda így tökéletesen alkalmas arra, hogy Konrád csendben és zavartalanul dolgozzon, de ahhoz is, hogy a hivatalos ügyeit kényelmesen intézhesse.
Hozzászólásai ebben a témában
Mester Adrián Dominik
Független varázsló, Bogolyfalvi Tanács tagoffline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 25
Írta: 2020. március 19. 19:48 | Link


Tanácstag felvételi | everybody knows the deal is rotten

A polgármester akkor kelti csak fel igazán az érdeklődését, amikor egy leheletfinomságú gyors kíváncsiskodást követően semmiféle gátat nem talál, ami elválaszthatná a másik elméjétől. Nincs okklumenciája, a legkisebb mértékben sem védi tudatát semmi. Első ránézésre legalábbis. Egy hivatalnoknál? Érdekes.
 - Bár szigorúan véve, okmányaim szerint a fővárosban lakom, a rokonságom a faluban telepedett le és örömmel venném ki a részem abban, hogy a lehető legjobbá tegyük a mindennapokat – körítés, kötelező körök, a motiváció tisztázása. Kedélyes és könnyed, egyáltalán nem feszeng az íróasztal másik oldalán ülő férfi hivatali pozíciója miatt, vagy mert tulajdonképpen egy felvételi interjún vesz részt. Nem is bagatellizálja el a helyzetet, a szavai mögötti szándék érezhetően őszinte és szívesen hasznosítaná ismereteit a település javára.
Miközben az alapvető tudnivalókat tisztázzák és tökéletesen tartja az érdeklődő, de formális hangnemet, ismételten elkalandozik. Mivel képessége bejegyzetlen, ritka eset az, amikor full frontálisan megy és csinálja, nem törődve azzal, hogy jelenléte észrevehető- e vagy sem. Talán nem is képes rá, hogy olyan óvatlan legyen, hogy keretestül rúgja be az ajtót. Most is csak Konrád elméjének küszöbén lavíroz ellenállás hiányában, majd mintha csupán egy árny lenne, kúszik rajta keresztül, még mindig kiélezetten a másik rezgéseire és az impulzusokra, arra figyel, hogy változik- e valami most, hogy átlépte a határt. Bár semmivel sem hat többnek Dominik jelenléte, mint bármelyik felszínes és tudatosság nélkül elúszó gondolat, lehetséges, hogy Konrád az okklumencia hiányát álcaként használja, ezért fel van készülve. A pontos számot már megtippelni sem tudná, hányadszor lép magánterületre teljes inkognitóban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 40
Írta: 2020. március 19. 20:03 | Link

Mester Adrián Dominik

Bármennyire is tartja érdekesnek Dominik profilját, bizonyos kérdéseket muszáj feltennie, pusztán a miheztartás végett. Egyértelműen látszik a beadott önéletrajzból, hogy alkalmas a tanácstagi pozícióra, ám sohasem szabad elkiabálni semmit. Legalább olyan fesztelen, mint a másik, kényelmesen ül hátradőlve székében, egyik lábát keresztbe veti a másikon. Ő nem az a típus, aki nyomást gyakorol más emberekre, elvégre általában ennek hiányában is az esetek túlnyomó többségében megkapja azt az információt, amire kíváncsi.
- Vannak esetleg konkrét tervei, ötletei is? Mit vél hiányosságnak a jelenlegi körülmények között? - hangja érdeklődő, tapogatózó, azonban érezhetően könnyed is. Testtartásáról lerí, hogy Mesterre koncentrál, s nem is tűnik fel neki először, hogy illetéktelen behatolóként elméjének peremén tapogatózik. Hogy is tűnhetne? Sohasem tanult okklumenciát, felesleges és megerőltető procedúrának tartotta, amolyan sok hűhó semmiért alapon. Meg persze, az ő elméje, amennyire rendezett és letisztult, annyira nehéz is benne eligazodni. Konrád ugyanis rendszerek szerint él: mindennek megvan a maga helye, de sohasem igazán ott, ahol a laikus ember keresné.
Míg a válaszra vár, azonban furcsa érzés keríti hatalmába. Mert ezúttal már megérzi, hogy átlépték elméjének küszöbét, s bár tenni ellene nem tud, udvarias ember lévén megkérdőjelezhetetlen, hogy szívélyesen fogadja a kéretlen látogatót. Dominik ugyanis, mikor belép, egy egyszerű, mégis bizarr hatást keltő szobában találja magát. Egy íróasztal mögött Konrád ül: tőle jobbra találhatóak vitrinek, melyekben különböző szoborfejek vannak elhelyezve, arcuk folytonosan váltakozik. Balra pedig iratszekrények: pedáns, tiszta, logikus - már legalábbis gazdája számára. Mivel akadályba nem ütközik, könnyedén beléphet és körülnézhet, azzal azonban számolnia kell, hogy az élmény több, mint nyomasztó lesz annak ellenére is, hogy minden bizonnyal nem ez az első elme, amelyben engedély nélküli utazást tesz. Eközben kívülről csupán annyit vehet észre, hogy halványan ugyan, de megjelenik egy mosolykezdemény Konrád arcán. Ha legalább a pulzusszáma megemelkedne, biztos lehetne benne, hogy teljesen emberi, amivel szemben áll, azonban a hidegvér bárkit elbizonytalanítana abban, hogy ez a helyzet normális.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mester Adrián Dominik
Független varázsló, Bogolyfalvi Tanács tagoffline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 25
Írta: 2020. március 20. 00:22 | Link


Tanácstag felvételi | everybody knows the deal is rotten

Nem is számított másra. Már a felvételit illetően, legyen bármennyire is a legmegfelelőbb jelölt a posztra, a polgármester kiléte, kiállása más kérdés. Egészen üdítő csalódás a férfi az isten háta mögötti, hírhedt iskolával szomszédos település élén. A beszélgetés hangvétele két idegen és pozíciójában is egyértelmű szerepeket betöltő egyén közti természetes távolságtartás, de felesleges erőfitogtatástól és hízelgéstől mentes; kellemes.
 - Az igazat megvallva épp a hivatalváltás idején érkeztünk, így a korábbi helyzetről keveset tudok – válaszol egyszerűen és őszintén. – A szociális viszonyokról konkrét adatok ismerete híján nehéz nyilatkozni. A település kaszinóját és a kisebb villákat látva nem egészen tűnik úgy, mintha komoly problémák megoldására lenne szükség, szűkös keretből. - Halványan elmosolyodik. Továbbra sem kicsinyli le a betölteni kívánt feladatkört, éppen ellenkezőleg, a feltett kérdésre már potenciális referensként szeretne reagálni. Érezhetően nem kibújni szándékozik egyébként a kérdés alól, inkább kér pontosítást annak kapcsán, mire is kíváncsi a férfi.
Az elméje előtt megnyíló képre nem számít, a legkevésbé sem. Ha Konrád valamit máris elkönyvelhet, az az, hogy meglepte Dominikot – és ez nem kis teljesítmény.
Egyetlen röpke pillanatra megtörik légzésének egyenletessége, de nem szembetűnő a reakció, mellkasának süllyedésén is épp csak észrevehető; és őszintén… betudható bármi másnak. Tüzetesen megszemléli környezetét, az asztalánál ülő férfiről azonnal a szobrokra terelődik figyelme, nézi őket egy kis ideig, miként változnak, majd az iratok felé les, a rendszerezés jelöléseket futja végig. Tekintete végül lassan megállapodik a polgármesteren és egy hosszú pillanatig csak figyeli, a vonásait, a tekintetét, a helyiségben uralkodó makulátlan csendet hallgatja, a hibátlan környezetet, ami mégis velejéig romlott. Az életlen, szinte megfoghatatlan rezgésekre figyel. Teljesen le van nyűgözve. Egy hitetlen, de érezhetően derűs, kurta nevetés hallatszik a másik elméjének ajtajában, majd lebontja álcáját és mintha eddig valóban csupán árnyék lett volna, vagy valamiféle láthatatlan légnemű anyag, most Konrádhoz hasonlóan valódi alakját képezve le materializálódik. Tökéletesen szemben helyezkedve, zsebre tett kezekkel, arcán a férfiéhoz hasonlatos halvány mosoly tükröződik.
- Ugyanakkor természetesen nem minden olyan, mint amilyennek első ránézésre tűnik – folytatja tulajdonképp előző gondolatmenetét, mosolya töretlen.
Nincs értelme rejtőzködnie, hiszen ebben a mértani pontossággal igazgatott rendben már az a minimális mozgás is feltűnést keltett, hogy megérkezett. Hát még, ha tüzetesebben nekiáll kutakodni… És mégis miért lopakodna, továbbra is a háta kellős közepén Konrád mindentudó tekintetével? Ennyi erővel tiszta lapokkal is játszhatnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Daróczy Konrád
Polgármester, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 40
Írta: 2020. március 20. 00:47 | Link

Mester Adrián Dominik

A választ hallgatva finoman bólint egyet. Őszinteség. Nagyon jó. A hazugság apró, ámde markáns jeleit nem véli felfedezni Dominikon, ez pedig eleve jó jelnek számít nála. Maga is nyílt lapokkal kíván játszani a továbbiakban, ami pedig azt illeti, a jelek szerint másra nem is nagyon lesz lehetősége.
Nem tudja, mi ez a különös érzés, csak abban biztos, hogy szokatlan. Nyilvánvalóan nem érzékelheti ezt a finom, precíz tapogatózást, de amikor egy pszichopata rendezett elméjében hirtelen valami nem odaillő, valami kéretlen jelenik meg, az óhatatlanul is feltűnik. Nem az okklumenciáról szól mindez, pszichológiai kórképe egészen más elmeállapotot feltételez, mint azt első pillanatra gondolná az ember, s mivel viselkedése nem tükrözi másságát, a gyanútlan legilimentort könnyen éri meglepetés. Mert lássuk be, azt csinálhatna, amit akar, mégis van egy olyan visszataszító, ijesztő légkör ebben a csendben és kínos rendezettségben, ami hátrálásra készteti a behatolók többségét.
Nem úgy a férfit, aki egy nevetés kíséretében, mely fülsüketítően hat, végül materializálódni látszik és be is lép azon a bizonyos ajtón, mosolyogva. Úgy tűnik, eddig a pontig játszottak becstelenül, most kezdődik csak a valódi ismerkedés.
- Elsősorban az idősek támogatását kell megoldanunk, illetve a falu várossá alakítását. Infrastruktúrában már elértük a kívánt célt, azonban rengeteg fejlesztés áll még előttünk, amelybe beletartozik az előkészítő és többek között a Bagolykő támogatása is. Hátrányos helyzetű diákok és szüleik érkeznek ide, fontos, hogy a megfelelő bánásmódban részesüljenek - ugyanolyan fesztelenül folytatja a csevegést, mintha nem elméjének ajtajában ácsorogna az ismeretlen, épp bizalmába férkőzni vágyó Mester.
A hófehérre festett falak szinte már vibrálnak, ahogy pedig Konrád feláll, nem nyikordul meg a szék, nem is csúszik a szintén hófehér padlózaton. Mintha az egész tér egybe olvadna. Közelebb lép Dominikhoz, de nem túl közel, kezeit zsebre vágja, szemei az egyik szoborra tévednek. Most tökéletesen látszik a procedúra, ahogy eladja magát. Az érdeklődés című szobron lévő arckifejezések váltakozása lassú, immáron jobban megfigyelhető, lemásolható. Ahogy megtalálja a tökéleteset, íriszei ismételten a behatolóra vándorolnak és meg is jelennek rajta az előbbi művön látott mimikai jelek. Miben segíthetek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház