30. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Évnyitó ünnepély a Nagyteremben!

Megjelent az Edictum legújabb száma!

Elkészült a discord szerver, elérhetőség ITT!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 17 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Révész Kornél
INAKTÍV


Kornélia, Timi ikre
offline
RPG hsz: 162
Összes hsz: 1522
Írta: 2016. június 22. 15:24 | Link

Noémi és Hedda

Az mondjuk elég furcsa, és az életében igencsak ritkán előforduló jelenet, hogy egy lazának és kúlnak tűnő mozdulat sikerül. Most éppenséggel az, hogy leintse a környező felháborodott embereket anélkül, hogy azok közül valaki felkelne és a gallérjánál fogva kipenderítse. Nem, helyette mindenki visszafordul mormogva, mintha nem is tudom, mintha ennek a kölyöknek lenne bármilyen tekintélye.
Mwaahaha.
El is akad egy pillanatra tudomásul venni a váratlan sikert, aztán mint aki pont így tervezte, úgy fordul vissza a lányokhoz. Mert igen, ő már csak ekkora májer, hogy le tud pisszegni néhány elhivatott diákot a tanulóban, akik amúgy is inkább szívesebben figyelnének a könyveik tartalmára.
- Aha, biztos, ja - hümmögi Noémi kioktatására csak félig odafigyelve, és csak kevés választja el tőle, hogy vállat ne vonjon. Azt sem azért mellőzi, mert akkora lenne az önuralma, mindössze most nem akaródzik annyira a mozdulat. Butus, jó ég, ki használja még ezt a szót? Körbenéz, és tudomásul kell vennie, hogy még mindig általános irritáltság van körülöttük, de ezt inkább próbálják fokozott koncentrációval elnyomni, belemerülve az olvasmányukba. Tehát azt teszik, amit tulajdonképpen neki is tennie kéne.
- Kornél. - Ehelyett bemutatkozik egy amerikai vígjátékból szalajtott szurkolólánynak. Meg egy másiknak, aki szintén úgy néz ki (Heddának elég sportos alkata van), csak ő a piramis alján tartja a madárcsontúbb lánytagokat. Sokkal jobb.
- Ide száműztek. Azt mondták, hogy vagy beülök x órára a tanulóba tanulni, vagy ellopják a telefonom egy óvatlan pillanatban és lenullázzák a candy crush pályáimat.
Komoly fenyegetés, mert bár Kornéltól meglepően nehéz lopni, de az ő figyelme sem lehet 0-24-ben maximumon. A lankadatlan éberség esetében egy kifejezetten elérhetetlen cél. Meg lusta is arra, hogy mindig ezen stresszeljen.
- Szóval elhesszelek itt, amíg boldogok nem lesznek. - Ásít.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vittman Noémi
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 110
Írta: 2016. június 27. 13:17 | Link


Ajh tökre király, mert Heddának a kommentjével így totálisan egyetértettem, és tisztára éreztem a köztünk kialakuló kapcsolatot, egyszerűen nagggyon menő, hogy mennyire megértjük egymást!
- Ugye? Szerintem is tökre, nagyon szupcsin megfogalmaztad! - néztem a lányra így nagyon elismerően meg minden, hadd érezze hogy tisztára megfogalmazta amit gondoltam. Mert hát tökre gyökér volt aki megzavart, tényleg. Meg tényleg marhára meg is zavart. Úgy tűnik tényleg nincsen nap anélkül, hogy ne kelljen valami rémséggel szembenéznem ebben a kastélyban, szörnyű. Pedig az undorító anyagú egyenruhát már nem is számolom, mert totál kegyes vagyok ugyibár.
A fiú is tisztára egyetértett meg minden, bár csöpimöpit lestrapáltnak tűnt a kis butus, nem is értem miért. Hol van belőle az energia? Biztos gázosak a csakrái, vagy valami. Már nyitottam volna a számat, hogy adjak neki egy-két tanácsot, hátha akkor az energetikája majd kircsibb lesz, de közben válaszolt a korábbi kérdésemre és megmondta a nevét is. Kornél. Kornél? Jézi, hát milyen név ez? Egyáltalán nem szexi. Meg nem is laza, ami tök furi amúgy, mert a srác így tisztára annak tűnik... Azt a sok butus könyvmolyt is milyen ügyin elhallgattatta. Ültem és egyszerűen nem értettem. Akkor mégis hogy lehet Kornél? Itt biztike valami véletlen van. Ha nem, akkor nagyon sajnálom szegényt, mert akkor a szülei nagyon elrontották... Egy ilyen fiút Kornélnak nevezni, Jehovám...
Szinte meg sem hallanám Kornél béna indokát, de aztán megemlítette, hogy ő is így tökre odavan a mobiljáért, és újra tisztára lelkes lettem, még egy mosolykát is megengedtem magamnak, miközben végignéztem rajta. Furi srác.
- Én természetesen a fényviszonyok miatt jöttem. Itt tökélyül lehet látni a különbségeket az árnyalatok között - csillant fel a szemem, ahogy buksimmal így a szájfényeim felé böktem. Ezek után még az is tiszta ügyin eszembe jutott, hogy így tökre rendi legyek és visszakérdezzek.
- És te mit csinálsz itt, csajszi? - érdeklődtem a legédibb hangsúlyommal, miközben az ujjaim között kecssesen megforgattam az egyik szájfényt. Jézi, hogy én ezt mennyit gyakoroltam, de már tiszta ügyin megy!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Ivanorovics Black
INAKTÍV


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 403
Összes hsz: 2893
Írta: 2016. november 3. 19:43 | Link


still homie|tudom, hogy imádsz ♥

Amikor esik az eső, te pedig átestél egy hajnali edzésen, na akkor nincs kedved beadandót csinálni. És erre vannak az olyan barátok, mint Árpi. Mert bizony, Hajnalka unokatestvére a legjobb barátom, hát ki gondolta volna, hogy ilyen szoros kapcsolatokat fogok kötni a Köröndiékkel. Ilyen vagy olyan okokból.
Fogalmam nincs mikor süllyedtem le idáig.
A melegítőmben hoppanállok fel, mert nincs az a Merlin szakálla, hogy én kitegyem a finnyás orrom a sárba, szóval ja. Ahogy megjelenek az épület kapujának szárazabbik oldalán, el is kezdem keresni az én drága lelki társam. Némi kérdezősködés után meg is kapom a drótot, mire full lelkesen kocogok fel a teremig - mert engem csak így hajt a tudásvágy. Nyilván. -, majd nyitok be rajta. És tádá, ahogy meglátom, el is terül az arcomon a legbarátságosabb vigyorom, ami még egyáltalán nem feltűnő. Nem buta a gyerek, vigyázni kell vele. Veszélyes.
- Szia Árpi - a neve még mindig túl magyar az én nyelvemnek, de azért próbálkozom, és ez értékelendő nálam. Le is ülök mellé, a  fejem oldalra biccentem, hogy jobban lássam az arcát. Meg észlelje az érdeklődésem, mert én ebben a pillanatban nagyon érdekel, hogy mi van vele.
Amennyiben olvas valamit - mert mindig olvas valamit, nincs olyan, hogy ne legyen nála egy enciklopédia akármiről
- Hogy vagy? - akkor szépen megvárom, hogy befejezze a bekezdést, vagy az oldalt, és rám szentelje a figyelmét. Mert én ilyen kedves vagyok. És nagyon kell nekem az a beadandó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Dr. Köröndi Árpád
INAKTÍV


Főgyík
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 363
Írta: 2016. november 20. 17:32 | Link

AIBUnalmas, szürke hétköznap volt, olyan, amikor még az Árpi-félék sem magolnak semmit, hanem csak heverésznek egész nap a kanapén. Árpi ugyan nem süllyedt ide - hároméves kora óta nem telt el nap tanulás nélkül -, de a könyvtár helyett a tanulószobában üldögélt, vaskos lexikon helyett pedig egy újságot lapozgatott.
Az eső halkan kopogott az ablakon. Árpi lassan kortyolt egyet a kávéból, majd merengve kibámult az ablaküvegen, le a víztől csillogó tájra. Sokáig nem izgatta a látvány, pillantása hamar visszavándorolt az újságra.
Előtte az asztalon a Főzettani értekezések múlt havi száma hevert – ezt már mintegy szórakozásként forgatta (bár a környezetének, ami azt illeti, igencsak más fogalomképe volt a szórakozásról). Fáradt volt, de minden dolgozatát sikerült befejeznie (ez mondjuk nem volt meglepő, hiszen mégiscsak Dr. Köröndi Árpádról beszélünk, aki id. dr. prof. habil. Köröndi Árpád PhD elméleti részecskefizikus, egyetemi kutatótanár és Dr. prof. habil. Köröndi Árpádné DSc. kitüntetett szívsebész, egyetemi kutatótanár (mindketten a természettudományok, ill. az orvostudomány arany fokozatú kandidátusai, az MTA rendes tagjai) gyermeke. Laposakat pislogott, legszívesebben aludt volna egyet. A gondolkodás lefárasztja az agysejteket, így Árpi viszonylag sokat aludt (hogy aztán újult erővel térjen vissza a kockasága).
Azt, hogy Adrian mellette állt, csak akkor vette észre, amikor már megszólította. Elmotyogott egy sziát.
- Voltam jobban – ásított egyet a hogylétét firtató kérdésre, majd becsukta az előtte fekvő újságot (ritkán tett ilyet). – Hát veled mi újság? – kérdezte tompán, majd ivott még egy kortyot. Kellett a koffeinforrás, Árpi úgyis ritkán jutott metilxantinhoz. Ha mégis, agyi teljesítményét nem nagyon fokozta (igaz, ezt nehéz is lett volna tovább fokozni), de az ízét szerette.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Ivanorovics Black
INAKTÍV


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 403
Összes hsz: 2893
Írta: 2016. november 26. 18:45 | Link


still homie|tudom, hogy imádsz ♥

Árpi a legokosabb ember az ismerőseim közül, még magam is beleértve. Ezen igazából nem sok szégyellni való van, tekintve, hogy Árpinál okosabb embert nehéz lenne a bolygón, ha Stephen Hawking-ot nem vesszük figyelembe. Bár én azért szívesen megnézném őket egymás mellett. A válaszára felvonom szemöldökeim, de nem igazán kötök bele. Minden bizonnyal nehéz munka lehet mozgásban tartani annyi haszonképes neuront. A kérdésre megvonogatom vállaim, lepakolom magam mellé, felhúzom a pulóverem ujját a könyökömig.
- Hát velem sem sok. Nemsokára lesz meccsem, arra készülök - jó, hát igazából ez nem annyira nagy újdonság, de több mint a semmi. Én meg amúgy szeretem a meccseim, meg az azokra való hajtást. Egy ideig kopogok ujjaimmal az asztalon, gondolkodom, halogassam-e még a témát, vagy inkább térjek rá egyből. Végül inkább belecsapok a közelébe, gondolván, Árpinak van magától is annyi esze, hogy előbb-utóbb rájöjjön, akarok tőle valamit. A legtöbb emberrel azért állok szóba, mert akarok tőle valamit.
- Figyelj csak, van ez a feladat diplomáciából - és itt komolyan, a legszebb nézésemmel nézek rá. A lehető legszebbel. És legjobbal. Amit csak el lehet képzelni, hogy kitelik tőlem. - Arra gondoltam, hogy esetleg segíthetnél... ha megkérlek - annyira megerőltetem magam, hogy ezt így magyarul teszem hozzá. Én mondom, hogy megteszek mindent.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. február 2. 20:26 | Link

Ráhel


A vacsora után elhoztam pár könyvemet a szobámból és elindulok megkeresni a tanulószobát. A többiek szerint elég csendes hely, így benézek, hátha jövök máskor is errefelé. A vizsgaidőszak már nemsokára itt van, szóval felszerelkeztem pár könyvvel és füzettel, átolvasok pár tananyagot. Most Átváltoztatástant, Bűbájtant és Asztrológiát hoztam, ezekből még nem annyira készültem. Leülök az egyik fotelba, és az asztalra teszem a cuccaimat. Hoztam egy pennát is, hogy aláhúzzam a lényeget, de pergament persze elfelejtettem. Gyorsan körbenézek, bal oldalt egy polcon a pennák mellett ott is vannak. Odasietek, és gyorsan elveszek párat, majd újra leülök. Kinyitom az Asztrológiát, és elkezdem olvasni a Bolygók jellemzői című leckét. Hát nem egyszerű, aláhúzgálok pár dolgot, néha pedig körülnézek, hátha van valami érdekes, ami nem tanulás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Kaisch Ráhel
Mestertanonc Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


100% Mácsai
offline
RPG hsz: 261
Összes hsz: 2206
Írta: 2017. február 8. 17:47 | Link

Nórcsa


Az utolsó... talán. Az biztos, hogy ennyire még nem fájt egy edzés, a csuklóm, mintha cserben hagyott volna, minden egyes ütés marhára fájt, és szégyen, nem szégyen, ott kellett hagynom az edzést. Tudom, az sem tett túl jót, hogy annak ellenére, mekkora profik voltunk, a Colton gyerek elkapta a cikeszt, így meg lettünk fosztva a kupától. Pedig akartam, fú de nagyon, de nem baj... idény jövőre is lesz, addigra meg csak sikerül annyira összeszednem magam, hogy ne kezdőnek legyek titulálva.
Gyors zuhany után, szedem össze a cuccom, hogy a tanulószoba felé vegyem az irányt, mert ennek tetejében a vizsgák is a nyakamon vannak, bár hogy őszinte legyek, én nem feszkózok rá erre annyira. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy Zója megnyugtatott afelől, hogy még egyetlen első éves se halt bele az időszakba, amit én őszintén csodálok.
Talán kissé meglep, hogy van ott bent még valaki, mikor én jövök, az általában egy kietlen táj, no de mindegy.
- Feszkózol? A vizsgaidőszak miatt? - pakolok le hát mellé, mert tök feleslegesnek érzem a távolságot tartani, mikor a vége úgyis az lesz, hogy valamilyen úton-módon szóba elegyedünk.
- Állítólag a tanárok ilyenkor engedékenyebbek ám, vagy... nem olyan szigorúak, mint nap közben, meg elvileg a vizsgák se olyan marha nehezek - igen, próbálom én megnyugtatni, még rá is mosolygok, miközben megvonom a vállaim.
- Szóval felesleges parázni, sőt nem is érdemes, még a végén vérszemet kapnak, ha meglátják, hogy félsz - vigyorodok el, mert a tanerők többségéből - köztük a HV-mből is -, ezt simán kinézem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. február 8. 18:06 | Link

Ráhel


Miközben olvasgatom a leckét, egyszer csak belép egy lány és lepakol mellém és megszólít.
 - Hú, hát igen, ez az első vizsgaidőszakom és minél jobban szeretnék teljesíteni. Remélem rendesek lesznek majd, és úgy lesz minden, ahogy mondod, mert már nagyon izgulok. - Visszamosolygok, és leteszem a pennámat.
 - Te gondolom már túl vagy már vizsgaidőszakon, vagy neked is ez lesz az első? Mert ha voltál már, örülnék pár tippnek, mert nem tudom, mi hogy megy itt. Elég izgulós is vagyok, még sose vizsgáztam semmiből. - a füzetem lapozgatom közben, mert egy betű se jut eszembe abból, amit most jegyzeteltem. Remélem majd ott a tanár előtt nem ez lesz, mert akkor igen rossz jegyeket fogok kapni. Azt pedig nagyon nem szeretném.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Kaisch Ráhel
Mestertanonc Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


100% Mácsai
offline
RPG hsz: 261
Összes hsz: 2206
Írta: 2017. február 19. 19:27 | Link

Nórcsa


- Csak ne próbálj meg puskázni. Az lehetetlen, és egyből ki is vágnak, viszont a kreativitást meg nagyon díjazzák. Nekem is egy felsőbb éves mesélte ezt, akinek nagyon adok a szavára - gyorsan tisztázom is, hogy honnan tudok ennyi mindent. Engem Mina meg Franci rendesen felkészítettek, Zója meg abban segített, hogy ússzam meg a vizsgapánikot, így tényleg sztoikus nyugalommal vágok neki az időszaknak. Persze, az sem elhanyagolható, hogy biztos vagyok a tudásomban, meg hogy rendesen tanultam egész évben. Csak azok parázhatnak, akik ellinkelték.
- Én is elsős vagyok. Csak engem kiképeztek a nagyobbak, úgy hogy sokkal szerencsésebb is. Ha meg nagyon izgulsz, keresd fel Zóját, a pszichológust. Hatalmas arc a nő, és nagyon érti a dolgát, ilyenkor meg főleg szívesen segít, engem is ő látott el tanácsokkal, ezért sem feszkózom túl - kényelmesen dőlök hátra a széken, kinyújtva a lábaim, elégedett vigyorral nézek a lányra.
- Egyébként Ráhel vagyok, navinés prefi... ja, így elsőben, ami totál gáz, mert nem tudok megbüntetni senkit, aki idősebb nálam - igen, most már csak nevetek ezen, jövőre már másképp lesz... vagyis nagyon remélem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2017. február 19. 20:18 | Link

Ráhel


 - Nem is akartam puskázni, nem olyan vagyok. Kreativitás... Nem is gondoltam volna, hogy az is kell ide, azt hittem, elég, ha leírom a válaszokat. Olyan nyugodt vagy, én nagyon izgulok. Hú, köszi, akkor felkeresem majd, nem tudod véletlenül, hogy hol találom? Még nem ismerem ki magam annyira. - Eközben kicsit lazítok én is a tartásomon, és hátradőlök a székemben. Sajnos még nem volt senki, aki adott volna tippeket a vizsgákkal kapcsolatban, úgyhogy ez most pont kapóra jön. Sose árt pár jó tanács, bármikor jól jöhet.
 - Azta, prefektussal még nem is találkoztam. Mi a dolgod pontosan? Én Nóra vagyok, Eridonos. Akkor nem vétek a szabályok ellen, mert engem simán megbüntetsz. - Mosolygok rá kedvesen, majd becsukom a füzetemet.
 - Neked melyik tárgy megy nehezebben? Szerintem a Bűbájtan nem egyszerű, rengeteg az anyag. A kedvencem a Legendás Lények Gondozása meg az Asztrológia. Neked melyik tetszik legjobban?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Samantha Carpetner
INAKTÍV


Sam
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 63
Írta: 2017. február 23. 19:17 | Link

Révay Franciska Veszna

Úgy döntöttem, hogy megnézem a tanulószobát. Ezért felkaptam pár könyvet a szobámból és elmentem a tanulószobába. Amint beléptem a szobába, rögtön nagy csend lett. Ez a szoba olyan, minthogyha kizárná a hangos zajokat, és a külvilág hangjait, csak hogy aki ide belép, tudjon gondolkozni is. Bár rajtam most tényleg kell a gondolkozás. Főleg az Átváltoztatástanhoz. Nem a legjobb vagyok belőle, inkább a Mítoszok és a Legendákban vagyok jó. Leültem az egyik zöld fotelra, és elővettem az Átváltoztatástan könyvet. Elkezdtem lapozgatni és olvasgatni. Próbáltam memorizálni a fontosabb dolgokat, de nem sikerült. Ekkor bejön egy lány a tanulószobába.
- Szia, a nevem Samantha Carpetner! De szólíts csak Samnek - köszönök a lánynak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Révay Franciska Veszna
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 119
Összes hsz: 385
Írta: 2017. február 23. 19:40 | Link

Sam

Az új fogadalmam szerint csak akkor találkozhatok Ash-sel, ha végeztem a tanulással. Nem előtte, nem alatta, csak és kizárólag utána. Egyrészt, mert maximalista és rengeteget tanul, másrészt meg, mert ha ott van, akkor nem tudok rendesen koncentrálni, és ha én nem tudok koncentrálni, akkor zavarni kezdem őt, és bár nem mondja, tudom, hogy zavarja. Így annak érdekében, hogy minden vizsgája kiváló legyen, engedem, hogy most az első számú szerelmével, a tankönyvkészletével randizzon. Nekem még nincs kiírva minden vizsgaidőpontom, így még csak tanulgatok,  próbálok rákészülni arra, hogy beüljek megírni a vizsgákat. Állítólag a hoppanálás kegyetlen. Szomorú gondolat, mert szeretném, ha jól menne, utálok ugyanis hopp - porral utazni, folyton piszkos leszek és hányingerem lesz tőle. Az LLG jegyzeteimmel érkezek meg a tanulószobába, ahol meglepő módon nincs más, csak egy lány. Pedig azt hittem, ilyenkor tömve lesz.
- Szia, Révay Franciska vagyok, Franci. Örülök, hogy megismertelek, Sam.
Köszönök neki én is vidáman, majd lepakolva a cuccaimat a könyvespolchoz lépek, hogy keressek pár használható könyvet a témában. Mondták, hogy van itt bent egy sárga borítójú könyv, amiben hasznos jegyzetek is találhatóak, olyanok, amiket évek során diákok jegyeztek fel és tökéletesítettek, azért, hogy segítsék egymást.
- Áh, megvagy!
Mosolyodom el szélesen, és levéve a polcról őt és még két társát, sétálok vissza az asztalhoz, ahol a többi cuccomat hagytam. Nem sok kedvem van hozzá, de hát azért teszem, hogy ne bukjak, mert még a végén Mr. Everett gáznak gondol és szakít velem.
- Mit tanulsz?
Érdeklődöm, mert pont ennyi kedvem van tanulni. Szívesebben ismerkedek, hiszen tényleg ráérek még, sok nap van vissza addig, hogy azt mondják, elfogyott minden lehetőségem a vizsgázásra. Remélem őt sem zavarja, hogy inkább hozzá beszélek, mint, hogy tanulnék.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Samantha Carpetner
INAKTÍV


Sam
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 63
Írta: 2017. február 23. 20:11 | Link

Franci

Miután a lány is megmondta a nevét, odamegy az egyik könyvespolchoz és levesz egy sárga borítójú könyvet. Majd leül mellém.
- Átváltoztatástant. Nem megy nekem valami könnyen - válaszoltam a lány kérdésére.
Közben ránéztem az Átváltoztatástan könyvre, hogy megjegyzek pár dolgot. De néha olyan nehéz megtanulni pár dolgot. Közben a lányra néztem, nagy mosollyal az arcomon.
- És te mit olvasol? Mi van a könyvben? - kérdezem Franci kezében lévő sárga borítójú könyvre nézve. Mert hát, eddig nem nagyon jártam itt, és nem tudom hogy itt milyen jegyzetek és könyvek vannak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Révay Franciska Veszna
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 119
Összes hsz: 385
Írta: 2017. február 23. 21:20 | Link

Sam

- Az átváltoztatástan nekem se ment könnyen. Eddig magántanuló voltam, mert sokat költöztünk, nyáron mindig a legjobb barátom segített nekem.
Ash minden nyáron igyekezett lehozni a lemaradásomat és rám pakolni annyi tudást, ami alkalmassá tett a következő évfolyam elvégzésére, persze nyáron ment a dolog, jó tanárom volt, na meg persze türelmes is, és szerintem élvezte, hogy kiskorúként varázsolhat a szünetekben.
- Legendás Lények Gondozása. Tele van jegyzetekkel, amiket diákok írtak. Vizsgatapasztalatokkal, gyakran visszatérő kérdésekkel. Nagyon hasznos, állítólag ha ezt elolvassa az ember, sokkal nagyobb eséllyel megy át jó jegyekkel. A párom, ő egy nagyon okos fiú, nagyon sokat tanul és nem szeretném, ha butának tartana. Mármint nem fog, mert kiskorunk óta ismerjük egymást, csak nem szeretném, ha leégetném. Érted?
Nem szeretem csak úgy terhelni az embereket a problémáimmal, nem is szoktam, de most még olyan vékony jégen lépegetünk, hogy félek, nehogy valami apróság miatt beszakadjon. Elég sok minden van, ami necces körülöttünk, és hát ez most eléggé ki is visz az észből. Közben meg itt van a vizsgaidőszak is. Rossz az időzítés, ha viszont még mindig csak topognánk, lehet, hogy a visszatartott érzéseim miatt felrobbannék.
- Óóó, még nem? Pedig hasznos. A polcokon van nagyon sok könyv, amiben hasznos infók vannak hagyva, hogy milyen a tanár, vagy mi az, amit mindenképpen tudj a vizsgán. Érdemes egyszer időt szánni rá, és átnézni a polcokat, mert nagyon sok minden van itt, ami megkönnyíti a dolgod.
Kinyitom random a könyvet, és szélesen elmosolyodok.
- Látod? Ez itt általános ismertető a puffskeinekről, de itt nagyon sok mindenki hozzáírt olyanokat, amik nincsenek benne a tankönyvbe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Samantha Carpetner
INAKTÍV


Sam
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 63
Írta: 2017. február 27. 17:49 | Link

Franci

- Hát magántanulónak lenni nem piskóta dolog. Az egyik barátom is magántanuló volt. - hát ő  nagyon sokat panaszkodott, hogy már pedig nem is olyan egyszerű magántanulónak lenni. Volt hogy fél órán át csak arról panaszkodott, hogy a magántanára nem magyarázza el érthetően a dolgokat. Vagy hogy nyáron is tanulnia kell, és hogy az nem igazságos.
- Értem, kivéve azt a fiús dolgot. De szerintem nem égetnéd le azzal, hogy ha nem tanulsz annyit mint ő. Vagy ugyanolyan okosnak kell lenned hozzá? Én nem értek az ilyen, szerelmi dolgokhoz - eddig még nem volt fiúm. Hát legalábbis, nem éreztem meg egy fiú iránt se azt, hogy talán ő az igazi. Hát nem is voltam annyira szerelmes még életemben. Ekkor Franci kinyitja a könyvet és megmutat egy varázslényt.
- Látom. Szóval, a diákok azért találták ki ezt a könyvet, hogy megkönnyítsék a többieknek a tanulást? - kérdeztem Francitól.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Révay Franciska Veszna
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 119
Összes hsz: 385
Írta: 2017. március 13. 23:15 | Link

Sam

- Én furcsa, de azt tapasztalom, hogy valahogy sokkal jobban haladtam magántanulóként. Azt hiszem itt sok minden elvonja a figyelmemet. Persze nagyon örülök, hogy a kortársaim között lehetek, de valahogy nem minden olyan, mint, ahogy azt elképzeltem. Apukám színész, és ezért elég sokat költöztünk, mindig másfele vitt minket az élet.
Én vagyok szerintem az egyik rekorder azok között, akik több iskolában járták az alapképzést. Én magam több helyen voltam tanuló, mint ahogy évig az alapképzés tartott. Viszont megérte, mert nagyon sok tájat láttam és nagyon sok kultúrát tapasztaltam, emellett nagyon sok tanárral találkoztam, így már tudom, hogy miként kezeljem a zűrösebb helyzeteket is. Szóval öröm az ürömben, ahogy mondani szokták.
- Nem, vagyis gondolom, hogy nem. Csak ő a legjobb barátom is, tudod? Már egészen kicsi korunk óta. Mindig csodáltam őt. A kitartását és a szorgalmát. Most is, hogy mennyire oda koncentrál a kiváló vizsgáira. Én meg elég linknek érzem magam mellette, mert tanulok, de nem ilyen beleéléssel.
Ash szerintem akkor sem tagadna le, ha épp csak bukdácsolnék. A mi kapcsolatunk különleges, tudom, hogy az, mert amíg nem mondtam ki, addig olyan volt a pocimban meg a torkomban az érzés, mintha valaki folyton ütne és fojtogatna, most meg, mióta már tudja, hogy nem csak a barátomnak tartom, olyan vagyok, mint akit tényleg a föld felett két méterrel tartanak a pillangók.
- Amúgy nyugodj meg, én is béna vagyok a szerelemhez. Ez az első kapcsolatom, pedig lassan húsz leszek, szóval fogalmam sincs, hogy jól csinálok -e bármit is.
Pedig jó lenne tudni nagyon, mert nagyon szeretem ezt a fiút, és mindent meg akarok tenni, hogy boldog legyen mellettem.
- Igen. Pár könyvbe már írtam én is. Alapvetően utálom, ha a könyvek össze vannak firkálva, de itt minden betű a jó ügyet szolgálja. Szerintem sokkal érdemesebb innen tanulni, mert ezekbe a könyvekbe olyanok is benne vannak, amiket nem adnak le órán, de ha a vizsgádba beleírod, sokkal okosabbnak tűnsz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Marieanne Isabelle Beauvoir
INAKTÍV


Belle | Isa | Hercegnő
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 417
Írta: 2017. június 6. 07:47 | Link

Juhász Ramóna Zita
A megbeszélt időpont előtt...

A tanulószoba felé igyekeztem a hónom alatt pár jegyzettel és azon morfondíroztam, hogy vajon elég jegyzetet hoztam el magammal, vagy még fussak vissza gyorsan és kapjam fel az összes papírost. Nehezemre esett a döntés, de a nemnél maradtam, elvégre akkor biztosan elkéstem volna. Mire visszafutnék, összeszedném, átfutnám, hogy jó anyagból hoztam-e el őket, majd újra ide jutni… Nem kockáztattam meg. Milyen benyomást keltenék ezzel a lányban? Felsóhajtottam és véglegesen letette az ötletemről, inkább beljebb tessékeltem magam a szobába. Az ablakpárkányhoz vettem az irányt, majd el is helyezkedtem ott miután leraktam a táskám és előszedtem a tananyagot, amit még át akartam nézni előtte. Elvégre egy leendő tanár sem mehet korrepetálni valakit megfelelő tudás nélkül, nem? Végigfutottam az anyagot, de ezt ma már legalább háromszor megtettem még reggel, ám sosem árt átismételni semmit, még ha látszólag könnyű is az anyag. Miután megvoltam vele kitekintettem az ablakon és az égen feltűnő madarakat bámultam. Gyönyörű idő volt, habár nagy volt a valószínűsége, hogy ha kimennék, akkor biztosan inkább melegnek találnám, de innen szemlélve tökéletes volt. Ugyan a falakon belül nem éreztem olyan melegnek az időjárást, de azért egy egyszerű fehér nyárias ruhát és egy szandált kaptam magamra reggel. Elsöpörtem a kósza tincsemet oldalra és a bejárat felé pillantottam. Ugyan volt megbeszélt időpontunk, de még nem volt késésben. Nekem volt szokásom a korán érkezés, róla nem tudhattam melyik kategóriába lehetne sorolni, hiszen még csak alig ismerjük egymást.
Utoljára módosította:Marieanne Isabelle Beauvoir, 2017. június 6. 07:48 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Ramóna Zita
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. június 6. 19:50 | Link

Marianne Isabelle Beauvoir

A francia levitással megbeszélték, hogy együtt készülnek Mugliismeretből. Maire-t kedves, szimpatikus lánynak találta, olyannak, akivel szívesen tanulna együtt, és remélhetőleg némi önfegyelmet is nevel belé.
Neki ez az aranyvérű-história kissé túl magas volt, az apja nagyon nem hozakodott elő odahaza, mivel az anyjáért cserébe képes volt ott hagyni a varázsvilágot, és csak mugli módra élni, nagyon ritkán használta a pálcáját, úgyhogy volt mibe beleszokni, beletanulni.
Az aranyvérű szokások különösen érdekelték. Félvér lévén szeretett volna minél többet tudni mindkét származási ágáról, noha annyira nagy jelentőséget nem tulajdonított ennek, apja mindig is arra tanította, hogy soha ne a vérminőség alapján ítéljen meg más embereket, és ne is az anyagi javak legyenek a mérvadók.
A tettek sokkalta inkább mutatják meg, kik is vagyunk valójában… emlékezett vissza apja szavaira.
A Tanulószobába érve majdnem megijedt, hogy elkésett, aztán rápillantott a karórájára, és megkönnyebbülten sóhajtott. Épp időben érkezett, az a pár másodperc meg mi már?
Nem számít, a lényeg, hogy nem egyedül unatkozik a körletében.
- Szia! – köszönt a nagylánynak, és kisebb lelkesedéssel, de csak odasétált egy kényelmes ülőalkalmatossághoz, és lehuppant rá, kezében tankönyvvel, jegyzetekkel, meg egész írócucc-arzenállal felszerelkezve egy kis, hengeres tolltartóba pakolva. – Sokat vártál rám?
Utoljára módosította:Juhász Ramóna Zita, 2017. július 18. 21:17 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kováts Marcell
INAKTÍV


Éjfélherceg
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 665
Írta: 2017. július 16. 17:08 | Link

Bojarski professzor

Vannak tantárgyak, amik nem mennek könnyedén, sőt... egyenesen kínszenvedés a tanulás olykor. Marciról tudniillik, hogy ő gyűlöl segítséget kérni diáktól, s tanártól egyaránt, inkább a maga módján tanulja meg. Vagy valami olyasmi. Azonban a vielkedéselemzéssel roppantul meggyűlik a baja, mi sem bizonyítja, hogy tavaly pont ebből a tárgyból bukott meg. Bármennyire is igyekszik, vet be mindenféle módszert, egyszerűen nem megy a fejébe, mintha ez a tantárgy direkt szórakozna vele. Házijai általában pontatlanok, dolgozatai állandóan troll minősítést kapnak, s ezek egyre jobban elveszik a vöröske kedvét. Akárcsak régebben a muglisuliban a matek. Legszívesebben elégetnék a tankönyvet, szétcincálná a jegyzeteit, dobná ki az ablakon a pennáját... Azonban a minap végül megint sikerült felszívnia magát, s úgy határozott, hogy ő bizony megoldja a problémát. Így vagy úgy. Félfüllel hallotta, hogy Bojarski professzor mindenhez konyít valamennyit. Különben is szimpatizált a tanár úrral, nem mintha hosszasan beszélgettek volna a valaha. Pusztán köszönnek egymásnak a folyosón, ha Marci látja, hogy épp segítség kell, mert nem bír a seprűkkel, ő nagyon szívesen cipeli a járgányokat stb. Talán ő az egyetlen a kastélyban, akitől hajlandó lenne segítséget kérni. Azt is mondták, hogy ő nem feltétlen ragaszkodik a régi módszerekhez, könnyen szót lehet érteni. És különben is, inkább neki szól, mintsem Naizer professzornak. Valószínűleg már a kezdettől fogva beskatulyázta. Legalább Bojarskinál még lenne esélye. Szóval ami azt illeti így is tett, felkereste, nem vetette el a gondolatot, s szerencsére a professzor simán beleegyezett. Úgy döntöttek, hogy egy jó kis péntek délutánt rászánnak erre.
Most pedig az a bizonyos péntek délután van. Marci sebes léptekkel halad a tanulószoba irányába, talárja csakúgy lebeg utána. A legrövidebb utat választotta, ugyanis késében volt már induláskor. 5 órát beszéltek meg, s ő konkrétan akkor indult el. Baromira reménykedett abban, hogy ő ér oda előbb, mert ha a Bojarski már ott fog üldögélni az elég kínos lesz.
Hála égnek perceken belül megérkezik a keleti szárny második emeletére. Gyorsan kitárja az ajtót, s mosolyogva nyugtázza, hogy senki nincs benn. Elhelyezkedik egy babzsákfotelben, jegyzeteit és tankönyveit pedig az ölébe fekteti.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
KARANTÉN


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2017. július 16. 21:48 | Link

Mr Kováts

Általában, ha megkérdeznek, hogy milyen a viszonyom a diákjaimmal, azt válaszolom, neutrális. Nem igazán akad rá alkalmam, időm és energiám, hogy az órán kívül is kontaktot teremtsek velük, pedig néha tudom, hogy nem ártana, mert az adott illető mondjuk magányos vagy rendes. Csak erre nem én vagyok az alkalmas ember.
Persze, mindig akadnak kivételek, akik erősítik a szabályt. Olyanok, akikre egy kicsit több figyelmet és empátiát fordítok, mint másokra. Ilyen volt például Satana vagy Mr Kováts az eridonból. Nem mondhatnám, hogy különösebben hatalmas barátok lettünk volna. De ha láttam a folyosón, köszöntem, esetleg még egy mosoly is belefért. Ha az óra után nem volt sietős a dolga, megkérdeztem, hogy van, mi újság vele. Cserébe ő is foglalkozott egy egészen minimálisat az én dolgaimmal és ezt értékeltem a részéről.
Szóval mikor megkért, hogy segítsek neki a viselkedéselemzés háziban, felcsaptam a naptáramat és kerestem egy olyan napot, mikor Maja is később ér csak haza és még belefér egy óra plusz, hogy segítsek az úrfinak.
A péntekem mindig szívás, kimaxolom a teljes délutánt, így nem meglepő, hogy mikor az órámra néztem, már öt volt és én még csak el sem pakoltam. Így sikerült azt hiszem, hogy legalább tíz teljes percnyni késést felhalmoznom, de az ajtó előtt megtorpantam kicsit, hogy fellélegezzek. Nem kelt jó benyomást, ha kapkodok a levegő után és úgy nézek ki, mint aki éppen most szökött egy szélgépből. Lazán a helyére túrtam a hajamat, majd benyitottam a szobába, ahol - nem meglepő módon -, már ott ült a srác. Megeresztettem egy félmosolyt, intve, majd tettem pár lépést közelebb.
- Sajnálom, hogy késtem. Mi a pálya?   - vontattam közelebb egy babzsákot, hogy aztán ledobjam rá magam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kováts Marcell
INAKTÍV


Éjfélherceg
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 665
Írta: 2017. július 16. 23:19 | Link

Bojarski professzor

Marcell sosem pontosságáról volt híres, legyen szó dolgozatbeadásról, találkozóról, randiról... A 5 perc késéssel simán lehetett számolnia partnerének, de volt olyan, hogy 25-tel is. Mindegy, ez Marcival jár, így kell elfogadni. Viszont azt tökéletesen tudja, hogy olyan találkáról, amit ő indítványozott, s ráadásul a másik fél tanár, teljes mértékben illetlenség lenne nem időben betoppanni. Hiába igyekezett ő, a 2 perc simán megvolt.
Merlinnek hála így is ő volt a gyorsabb. Hamar letelepedett egy babzsákra, kényelembe helyezkedett, s kifújta magát, ugyanis nem gyors sétának, hanem egyenesen kocogásnak lehetett nevezni, amit ő leművelt a szobájától ideáig. Igaz, ami igaz: totálisan megérte. Legalább nem szerez elsőre rossz pontot Bojarski professzornál, ha már a legtöbb tanárnál nincs a kedvencek listáján. Egyébként sosem akart ő kiskedvenc  lenni, de a fekete listán sem akart szerepelni. Az erős közép szeretett volna lenni, akinek nem igazán tudják a nevét, mert nem is rossz meg nem jó. Azonban sikerült a felkerülnie arra a hülye feketelistára. Bár az elmúlt két évben mindent megtett, hogy megkapja ott a helyét.
Felkapja fejét, mikor nyílik az ajtó, s a professzor teszi be lábát egy félmosollyal együtt. Erre Marci ajkai is mosolyra húzódtak.
 - Jó napot! - üdvözli, miközben nézi, ahogyan a férfi elhelyezkedik mellette. - Nagyon hálás vagyok, hogy szakít rám időt, tényleg! - próbál nem nyálas lenni, s igaz, már egyszer megköszönte, ám úgy érezte, azért még egyszer meg kell. Így csinálja egy udvarias srác, nem igaz?
 - Szóval tudja, most vettük ezt az áramütéses vizsgálatos dolgot amit ez a Stanley izé... Stanley Milliam, vagy Miligram, áh... lényegtelen. Szóval ez a fickó csinált és hát... Szimplán nem vágom mi ez. Mármint nyilván elolvastam, meg figyeltem az órán, - itt azért elejt egy halvány mosolyt, mert abszolút nem igaz. Minden más érdekesebb, mint a tananyag. - de egyszerűen nem megy bele a fejembe. Esetleg el tudná magyarázni? - sóhajt egyet, s közben felényújta tankönyvét, kétségbeesett tekintettel együtt. Baromira reméli, hogy ez a kis délutáni különóra használni fog, s nem pocsékolja erre az idejét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
KARANTÉN


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2017. július 16. 23:42 | Link

Mr Kováts

Bár tény, hogy ha edzésről, vagy kviddicsről volt szó nagy általánosságban, a pontosságom és precizitásom megkérdőjelezhetetlen, azért az iskola falain belül hagyott maga után kívánnivalót mind a kettő. Éppen csak rápillantottam az órámra és kénytelen voltam megállapítani, hogy körülbelül abban a pillanatban kéne ott lennem a tanulószobában és én meg jó pár folyosóval odébb fütyörészek lelkesen. Szóval miután összepakoltam, először csak gyors sétában szlalomoztam az órákról menekülő diákok közt, egy-két csúnya pillantást kiérdemelve, aztán már sokkal inkább futottam, ahogyan kisebb lett a népsűrűség.
Az ajtó előtt megtorpanva rendeztem a légzésem és kissé a külsőmet is, mielőtt beléptem volna. Aztán bent már kissé oldottabb hangulatban intettem az eridonosnak üdvözlésképpen. A jó napot hallatán elfojtottam egy mosolyt, hiszen ahhoz képest, hogy órán kívül voltunk, még mindig magázott. Ami persze sosem baj, csak szokatlan, általában azért kell szólnom, mert az órán is hellóval köszönnek. Odavonszoltam a babzsákot, majd ledobtam rá magam és érdeklődve figyeltem, hogy miben is kéne a segítségem.
- Nincs mit, mondtam korábban is, ha bármi gond van, lehet hozzám fordulni. Persze, csak olyasmivel, amihez értek is - jegyeztem meg szórakozottan, mert hát jöhetnek hozzám azzal a lányok, hogy mit akarnak a rellonos mt-k látni rajtuk a bulikon, legfeljebb tanácsom van, konkrét válaszom nem.
Bele is vágtunk a közepébe hála az égnek, nem nagyon szerettem, mikor kerítenek valamiben, de kissé fel kellett vonjam a szemöldökömet. Ezt itt?
- A Milgram-kísérlet? Annyira nem bonyolult... bár szerintem inkább egyetemi tananyag, de ez már nem az én hatásköröm - tartottam fel a kezeim megadóan, mert nem volt beleszólásom, hogy más tanár hogyan is tartja az óráit. Persze, nem könnyíti meg a tanuló dolgát az sem, ha éppen nincs kedve figyelni és lemarad, majd részletekből próbálja összerakni a képet. -  Igazából ez egy szociálpszichológiai kísérlet, amivel azt vizsgálják, hogy egy átlag ember képes-e parancsra olyan cselekedetet végrehajtani, ami az alapvető erkölcsi normáknak ellentmond. Eddig tiszta sor, ugye?
Biztos, ami biztos, a táskámból kihalásztam egy tollat, meg hozzá papírt és a tankönyvre pillantva a szemem sarkából, elkezdtem jegyzetet készíteni, amivel később elő tudja hívni a lényeget.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kováts Marcell
INAKTÍV


Éjfélherceg
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 665
Írta: 2017. július 17. 00:13 | Link

Bojarski professzor

Ez a viselkedéselemzés nem lenne olyan rossz, ha nem lenne ilyen rohadtul száraz az anyag, vagy lenne valami gyakorlati óra. A sárkánytan, vagy a legendás lények azért szimpatikus számára, mert ott valóban tud tapasztalni, de egy ilyen órán... Sőt, még azt is meg meri kockáztatni, hogy a gyógynövénytan is izgalmasabb, ez pedig merész kijelentés!
 - Úgy hallottam, hogy ön ebben a témában is otthon van... - jegyzi meg Marci. Amit azonnal meg is bán, mert a professzor simán érdeklődhet azután, hogy mi mindenről hallott még a vörös. Fú, ha a tanárok tudnák micsoda pletykák terjengenek róluk... Bár ez nem a diákok hibája, sokkal inkább a portréké. Marci gyűlöli őket. A bajkeverésen kívül máshoz nem igazán értenek.
Próbálkozik a drága felvázolni a problémát, azonban már valószínűleg itt elássa magát, mert a béna tananyag alapja sem jut eszébe. Érzi, hogy kicsit izzadni kezd. Mindig ez történik ha a ideges. Megvakarja tarkóját, izegni-mozogni kezd. Azt kívánja, bárcsak legalább egy kicsit is konyítana ehhez a hülyeséghez, vagy a béna agya legalább a fránya nevet megjegyezte volna, de nem.
 -Igen, igen totál. Nem is értem miért most vesszük. Baromság - helyesel, meg bólogat, mintha már korábban is gondolt volna erre. Vagyis arra mindenképpen, hogy az egész egy nagy baromság, de nem igazán tudta fölmérni, hogy ez nem negyedikesnek való anyag.
 - Igen, igen ez megvan. De mi is volt ennek a pontos menete? A tankönyv ezt olyan hosszan ecseteli, és olyan béna szavakat használ... - panaszkodik Marci, de aztán megembereli magát. Kihúzza magát. - Persze ez így van rendjén, én pedig mindezt meg akarom tanulni - olyan, mintha magához beszélne. Mintha leginkább meg akarná győzni magát ezekről a dolgokról. Több-kevesebb sikerrel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
KARANTÉN


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2017. július 17. 00:39 | Link

Mr Kováts

Szemem sem rebbent, mikor úgy kezdődött a mondat, hogy "azt hallottam". A portrék, diákok, sőt, még a tanárok is hajlamosak voltak a pletykára már abban az időben is, mikor még én jártam ide, kékként. Ez azóta sem változott, a dolgok nagy része hozzám is visszajutott, csak ha lehet, addig hatszor-hétszer megcsavarták, mindig teljesen más volt az eredeti történet.
- Iiiigen, mondhatjuk, ez lenne az egyik egyetemi szakom. De nem kell ám mindent elhinni, amit a kastélyban pletykálnak... Lehet tőlem kérdezni is, általában készségesen válaszolok. - horkantam fel, hogy megelőzzem a kétségeket erről a frontról. Mert ugye az a baj az itteni pletykákkal, hogy a többségük cseppet sem mondható kedvesnek vagy hízelgőnek. Általában igen rosszindulatúak és néha még tényleg galibát is okoznak.
No, de lassan napirendre tértünk a magánéleti gondok felett és próbálta nagyjából elmagyarázni, mivel is van a gond. Kissé hebegős-habogósan ment, láttam, hogy ideges is miatta, de nem akartam még inkább zavarba hozni, hiszen nem az én órámon voltunk. Azért jöttem, hogy segítsek neki.
- Segáz, helyrerakjuk nagyjából a problémát, nem kell ezen idegeskedni - legyintettem, egy félmosollyal a szám sarkában. Már ez is jóval több volt, mint amit tanárként meg szoktam engedni magamnak a diákok előtt.
Nagyjából vázoltam, hogy mi is a kísérlet neve és a lényege, eddig azt hiszem nem is akadt probléma. Aztán a "pártfogoltam" elém terjesztette a problémát, hogy ő leginkább azt nem érti, hogyan is zajlott a folyamat, mert a tankönyvben hosszan volt leírva. Az alsó ajkam rágcsálva fojtottam el a kuncogást, miközben magam elé húztam a könyvet.
- Anno én is ezt próbáltam elhitetni magammal, kevés sikerrel... - jeleztem, hogy hát ezzel nincs is semmi gond, majd a papírt kihúztam a könyv alól és az ujjaimmal doboltam az asztallapon elgondolkozva, hogyan is lehetne ezt a leginkább összefoglalni.
- A lényege az volt, hogy egyszerre két ember vett részt a kísérletben. Egy, aki a tanár szerepét kapta meg, illetve egy színész, aki a tanítványt játszotta el. Természetesen a tanár szerepét kapó alany nem tudott róla, hogy a másik fél színész. - Mivel a meccsek előtt is gyakran szoktunk rajzot alkalmazni a taktikai megbeszéléseken, szinte akaratlanul is készítettem egy apró vázlatot, amin jelöltem, hogy hol van az egyik és hol a másik. - A "tanító" egy szobában ül, ahol kapcsolók vannak, míg a "tanítvány" itt, az üvegfal másik oldalán, egy "villamosszékben". A "tanító" feladata az, hogy ha egy általa feltett kérdésre rossz válasz érkezik, akkor egyre erősödő áramütésekkel büntessék az alanyt. Még mindig érthető nagyjából minden?
A pillantásom többször is a mellettem ülő fiúra vetettem, hogy bizonyos lehessek benne, nem vesztette el a fonalat és én sem bonyolódtam bele túlságosan.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 17. 00:40 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kováts Marcell
INAKTÍV


Éjfélherceg
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 665
Írta: 2017. július 17. 23:05 | Link

Bojarski professzor

Szóval bármennyire is igyekszik a drága, tudatlanságát nem igazán sikerül lepleznie. De hiszen ezért vannak itt, hogy megtöltsék üres kis buksiját finom, ropogós tudással. Nincs miért szégyenkezni, minden a legnagyobb rendben lesz. Bojarski különben sem fogja lenézni, vagy lebutázni... legalábbis ebben reménykedik a kis vörös. Aztán majd kiderül, hogy a beszélgetés végére milyen szemmel fog a srácra nézni. Mindenesetre Marcinak úgy kell koncentrálnia viselkedéselemzésre mint még soha.
A professzor bele is kezd a magyarázásba. Marci összpontosít. Hol Bojarski-t bámulja, hol a földet. Néha egyetértően bólint egyet, mintha mindent felfogna. Egyébként hihetetlen, de így is van. Esküszöm. Ezerszer jobbnak találja, mint az órán, sőt, egész élvezetesnek. Végül azért csak rákérdez arra, ami a leginkább foglalkoztatja, ami leginkább nincs a buksijában. A professzor pedig megadja neki a pontos választ. A férfi kerít papírt meg íróeszközt, s vázolja a helyzetet. Na, lássanak csodát, a vöröske megértette! Wooow. Ez aztán teljesítmény a javából!
 - Igen, igen. Teljesen! Jobb, mint az órán. Komolyan - mosolyog rá a srác. - Úgy emlékszem van valami 4 alappillére, hogy miért ennyire kényszerítő erejű a normáknak való engedelmesség. Vagy valami ilyesmi. Ezt is el tetszik nekem magyarázni? - kérdi. - Vaaagy haladjunk szépen sorban, ahogy ön jónak látja - teszi hozzá Marci. Nem akar ő csapongani, de őszintén szólva kicsit siettetné a dolgot. Inkább beszélgetne másról Bojarskival, mintsem ilyen unalmas dolgokról. Beh. Undorító.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
KARANTÉN


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2017. július 18. 20:24 | Link

Mr Kováts

Igaz, hogy nem arra szerződtem le az iskolával, hogy majd különórákat tartok diákoknak, erről szó sem volt, pláne nem olyan tárgyakból, amiket nem tanítok... de! Ha már egyszer személyesen vette a fáradtságot, hogy megkérjen rá, gondolom elég fontos lehet neki a dolog ahhoz, hogy tényleg tegyen is valamit az ügy érdekében.
Rövid időn belül bele is fogtam a szituáció elmagyarázásához, mert hát, minél előbb érti meg, annál előbb dobhatjuk ezt a rettenetes beszélgetési témát. Nem, mintha nem akarnék segíteni, de ki akar órákon kívül is még pluszba tanulni? Én legalább csak olyat hallok egész nap, ami nekem tetszik. Ő nem.
Néha megerősítésként a kis vörösre pillantottam, majd ha úgy láttam, minden rendben van, akkor folytattam a magyarázást.
- Örülök, ha tudok segíteni... - mosolyodtam el halványan, de aztán el is fojtottam, mert nem kell rögtön túlzásokba esni. Kissé fel szerette volna pörgetni a tempót, nekem pedig nem volt ellenemre a dolog, szóval nagyjából igyekeztem összerakni fejben, hogy miről is volt szó még ezen az előadáson nálunk. - Nem, nem, nincs baj, csak kell egy kis idő, mire kapcsolok, hogy melyik anyagrész mihez tartozott. 4 alappillér? Itt azokról volt szó, hogy természetes döntési pontok hiánya, felügyelet, áttételek, ideológiai igazolás?
A hangom és az arcom is egy kissé kérdő volt, mert hirtelen nem voltam biztos benne, hogy jó dolog ugrott-e be. Hülyeséget meg nem akartam mondani, elvégre mégis a segítségemet kérte, nem, hogy belezavarjam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Bálint Fruzsina Ingrid
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. november 9. 19:34 | Link

Pálmi

Nem is rossz ez az ötlet. Szerettem vele gyakorolni, ezúttal zsugorító főzet szerepelt a projektünkön. Legalább bájitaltanból volt gyakorlótársam, és most elhatároztam, hogy nála rákérdezek, szerinte ki az esélyes, aki ennyire szeret üzenetekkel bombázni. Kedves tőle, hogy írt nekem, és ezek után már ideje lenne megismernem. Szerencse, hogy vannak informátoraim a Levitában. No, nem mintha bárkit is meg akarnék lincselni, eddig velük kapcsolatban csak jó tapasztalatom volt.
A levitásokkal barátkozni egyébként is előnyös, náluk jobb tanulótársat keresve se találhatnék.
- Szia! - köszöntem Pálmának, amint beestem a helyiségbe, pakkomban a kötelező felszereléssel.
Sosem árt a gyakorlás, megéri a kockázatot, a jobb jegyért cserébe, hátha anyám is örülni fog egy kicsit, hogy nem hanyagolom el az ő imádott szakterületét.
Egyszerű, kicsit kinyúlt felső volt rajtam, amit övvel csinosítottam a derekamon, és egy sima leggings, meg tornacipő, ennyiből állt a ruházatom. A hajamat jó alaposan a fejem tetejére kontyoltam, hogy még csak véletlenül se fordulhasson elő semmilyen haj-baj. Nem szeretnék hónapokat várni, mire újra kinőne a hajacskám.
A hajamat szerettem magamon, és örültem, hogy ezt valaki észrevette, és pozitívan díjazta.
Az üstöt lepakoltam, felállítottam, és a vizet recept szerint előkészítettem a főzethez.


Hozzászólásai ebben a témában
Weisz Pálma
INAKTÍV


• Lady Black Magic •
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 121
Írta: 2017. november 10. 20:16 | Link

Fruzsi


Eljött a nap ezen része is, a bájitaltan. Pálmi már nagyon várta, hisz ez a kedvenc tantárgya, ráadásul ma zsugorító főzet készítése volt a feladat, amit új tanulótársával Fruzsival kellett véghez vinnie. Emiatt az együtt dolgozás miatt nagyon izgatott volt, és már az óra kezdete előtt jóval megjelent a már jól ismert teremben. Lepakolta a cuccait, és várta a többieket, addig is hogy elfoglalja magát, a könyvtárból újonnan kivett könyvét kezdte el olvasni. Egy kis idő múlva aztán el is kezdtek szállingózni az emberek, és nem sokkal később Fruzsi is megérkezett.
-Szia!-Köszönt vissza neki.
Miután Fru felállította az üstöt és előkészítette a vizet, Pálma elkezdte felkockázni a százszorszép gyökeret. Remélte hogy nem fog semmit sem elrontani, hisz ha valaki hát ő képes rá.
-Fruzsi, idehoznád kérlek a kékmályvát? Addig megkeresem a vidrafüvet.-Mondta és már el is indult a polcok felé.

Hozzászólásai ebben a témában

Call me by your name
Varga Nóra
INAKTÍV


Főnixprefi
offline
RPG hsz: 137
Összes hsz: 714
Írta: 2018. március 6. 17:22 | Link

Várffy tanár úr

Már nem sok van a vizsgaidőszakból, de azért nem árt kicsit tanulni a maradék két vizsgámra. Még az önismeret és a csillagászat maradt, ezek nehezebbek. A másik három sikeresen megvan 100%-ra, anyáék nagyon örültek neki. Úgy tűnik, hogy nagyon jól megy a suli, ennek én is örülök.
Most kissé ködös és esős az idő, nem is tavasznak tűnik, inkább a tél távozik nagyon lassan. Ezért inkább bent maradok, mostanában nem is sétálgattam kint, csak ha muszáj.  Kicsit meg is vagyok fázva, így épp egy bájitaltankönyvet bújok, hátha találok valami bájitalt a gyógyulásra. Tudom, ott a tea, de attól nem fogok meggyógyulni, maximum jobban érzem magam a melegtől. Tudom, elmehetnék a gyengélkedőre, de ezt én magam akarom megoldani. Ha már bájitaltanon pár dicséretet már kaptam a tanártól, talán fog menni egyedül is egy kis kotyvasztás. Az egyik kényelmes fotelban ülve olvasgatok törökülésben, hátamon egy takaróval.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Legaktívabb eridonos '17 ősz
Kedvenc prefektus Fannival '17 ősz
Várffy-Zoller Róbert
Igazgatóhelyettes, Tanár, Valkűrök csapattag, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 1949
Írta: 2018. március 6. 17:44 | Link

Varga Nóra

Összességében meg voltam elégedve eddig a diákjaim vizsgaidőszakban nyújtott teljesítményével. De azért arra is kíváncsi voltam, hogy hogyan készülnek fel. Ezért úgy döntöttem, hogy ellátogatok a tanulószobába, és kicsit elvegyülök a vizsgára készülők között.
A tanulószoba egy kiváló hely volt arra, hogy az ember megtanulja, rosszabb esetben bemagolja az elméletet. Gyakorlásra viszont teljesen alkalmatlan volt, pedig az lenne igazi, ha a tanultakat rögtön a gyakorlatba is átültethetnék a diákok. Ezen még valahogy túllendültem, de a falak ocsmány kék színén már nem tudtam. Gyorsan le is huppantam egy zöld fotelba, hogy valahogyan feldolgozzam ezt az emberiség elleni merényletet. Biztos valami levitás döntött a színről. Ekkor vettem csak észre, hogy velem szemben Nóra ül, az egyik diákom, aki igazán ügyesen szerepelt a vizsgán. Egy vaskos bájitaltan könyvet bújt éppen, amit ezer közül is felismertem volna.
- Van, ami sosem változik. Bájitaltan vizsga Felagundnál? - kérdeztem rá fennhangon, nem érdekelt, ha megzavarom a lányt. Az öreg generációkat tanított bájitaltanra, tegyük hozzá, hogy véleményem szerint nem valami eredményesen. Nekem mindig olyan érzésem volt az óráin, hogy egyszerűen nem tudja átadni azt az állítólag fene nagy tudását. És akkor tanév végén menetrend szerint jöttek a szívatós, maratoni hosszúságú vizsgák. Úgyhogy csak részvétet tudtam érezni Nóra iránt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!


Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 17 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet