29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor
Bájital-labor - Lily hozzászólásai (5 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Lily
INAKTÍV


Lilyke, a vándor
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 58
Írta: 2019. október 11. 19:17 | Link

Balasa úrfi

Egy pakoló bűbáj ide, egy oda. Egy üvegcse a polcra, egy pedig a ládába. Így haladok a teremben. Ritka, hogy megbízzanak takarítási feladattal, ilyenkor is rendszerint csak a hálókörletekben szorgoskodhatok.
 Már félig elkészültem, amikor éreztem, hogy egy csomó nehéz valami esik rám. Ez mi volt? Nem emlékeztem rá, hogy nekimentem volna valaminek, úgyhogy kénytelen voltam rájönni: más is van itt.
 A segítségét megelőzöm, a könyveket a helyükre reptetem.
 - S-semmi baj. - Csóválom meg a fejemet, leporolva magamat. Felnézek a gólyaforma fiúra, és - életemben először! - kezet nyújtok.
 - Lily vagyok, házimanó. Angelica Black Wing manója. - Kicsit furcsa érzés, ahogy megfogja a kezemet. Nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc gesztusom.
 Meglepődtem ugyan a lényes kérdésre, de inkább elengedem. Vannak muglik is, és mugliszületésűek is. Meg kell szoknom őket, hogy csodálkoznak rajtam.
Utoljára módosította:Lily, 2019. október 11. 21:09 Szál megtekintése

Visszatértem, ahonnan jöttem.
Lily
INAKTÍV


Lilyke, a vándor
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 58
Írta: 2019. október 12. 09:35 | Link

Balasa úrfi

 A szemeim hatalmasra kerekedtek - igen, tudnak nagyobbra is - azt a kérdést hallva, hogy jól bánik-e velem a Gazdám.
 Erre akkor is 'persze' lenne a válaszom, hogy szabad lenne rosszat mondania a manóknak mindenkori gazdájukról. Nekem szabad, csak a régi gazda emléke néha visszatér. Angelicáról igazából nem is mondanék rosszat. Nyomatékosan megrázom a fejemet.
- Természetesen jól bánik velem. - közben sikerül felkászálódnom a székre. Takarítás után úgyis végeznék mára.
 Ismét meglepő kérdéssel áll elő a diák, ami - mugliszületésű ide vagy oda - megint szemkidüllesztésre ad okot. Most
az elejétől mondjak el mindent a végéig? Az hosszú lenne, és talán elunná. Inkább csak sablonszerűen írom le neki. Szóba írom le, igen.

 - Én a Black családot szolgálom nagyon régóta. Vagyis a férfiágat. - kezdek bele egy apró sóhajjal - Minden házimanó szolgál egy általában aranyvérű családot, vagy iskolát, amíg nem kap valamilyen ruhát. Ez - matatok a rózsamintás sálammal - lehet akármilyen ruhadarab, és azt jelenti, nincs több szolgálat. Ez sokszor nagy csapás, mert a ruhát kapott manókat kevesen fogadják fel. - Én nem mentem volna munkát kérni, pont ezért - Általában ilyenkor iskolákba vonulnak. Én egyszerűen
Kisgazdámhoz mentem, mert ő bánt velem a legjobban, és szolgálni szerettem volna. El is fogadta, iskolaidőben pedig a konyhán főzök és takarítok. -

 Elgondolkodok, hogy kihagytam-e valamit, de hirtelen nem ugrik be semmi.
 Felnézek a fiúra, és kíváncsian figyelem, mit mond.
Utoljára módosította:Lily, 2019. október 12. 09:42 Szál megtekintése

Visszatértem, ahonnan jöttem.
Lily
INAKTÍV


Lilyke, a vándor
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 58
Írta: 2019. október 14. 14:54 | Link

Balasa úrfi

Egy... egy pillanat! Most tényleg a segítségét ajánlotta fel? Ez komoly? Na nem mintha akkora baj lenne, csak éppen ez eléggé ritka dolog. Nem is tudom hirtelen, hogy mit mondjak. Takarítani már nem kell, a konyhában pedig nem hinném, hogy örülnének neki. Marad az ágymelegítők kihordása, de azt csak a saját hálótermében csinálhatná. Mármint a levitás gólyafiúkéban.
 Kicsit gondterhelten nézek magam elé, mert nem szeretném megsérteni sem a fiút.
 Párszor majdnem megszólalok, de elnémít valamilyen furcsa érzés. Rosszul esik utasítani valakit akkor is, hogyha ő kéri. Viszont közben segítség is. Rágódok nagyban körülbelül egy percig. Végül egy egész normális ötlet villan fel a fejemben.
 - A manók lehet, hogy nem örülnének, hogyha "elvennéd a munkájukat", viszont a házadnak lehet hogy tudnál segíteni. Esetleg a házvezetőnőt megkeresheted ilyenekkel... persze csak ha szerernéd. - suttogom a végét.
Szál megtekintése

Visszatértem, ahonnan jöttem.
Lily
INAKTÍV


Lilyke, a vándor
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 58
Írta: 2019. december 6. 14:40 | Link

Balasa úrfi

Magamban felsóhajtok, hogy nem erőlteti a manós témát. Biztosan lennének olyanok, akik inkább segítenek, mintsem hogy elfogadják a segítségek.
 Kérdésére felkapom a fejemet, és egy félmosoly kúszik az arcomra.
 - Általában Kevés szabadidőm van, de megvagyok vele. Amikor végzek a dolgommal, vagy belefutok egy diákba, segítek és beszélgetek. Körülbelül ennyi. - Nem túl mozgalmas, de nekem megfelel.
 - Mi járatban egyébként errefelé? - Kérdezem, és közben körbenézek, hogy lehet-e még valamit takarítani.
Szál megtekintése

Visszatértem, ahonnan jöttem.
Lily
INAKTÍV


Lilyke, a vándor
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 58
Írta: 2019. december 22. 12:18 | Link

Balasa úrfi

Picit felhúzom a szemöldökömet. A gólyák nem azzal szoktak foglalatoskodni szabadidejükben, hogy bájitalokat dobjanak össze. A manók pedig nem azzal, hogy gólyák magánügyeibe üssék az orrukat. Gondolom egy kis bűntudat kíséretében.
 A százfűlé említésére viszont felkapom a fejemet, és már döbbenten fürkészem a fiút. Az indoklása elég érdekes, egy idősebb diáknál gyanakodnék valami másra. Most viszont bizonytalan vagyok.
 A levitások körletének említésekor komolyan elgondolkozom azon, hogy szólnom kéne valakinek, de végül elvetem az ötletet.
- Hát igazából még ott is megfordulnak néha a diákok. Nem tudom, hol lehetne a legbiztonságosabban megfőzni de sajnos nem is segíthetek. - hadarom az utolsó pár szót, mert hallom, hogy a gazdám szólít.
 - Mennem kell, örülök a találkozásnak. Szia! - intek, és elhoppanálok.
Szál megtekintése

Visszatértem, ahonnan jöttem.
Bájital-labor - Lily hozzászólásai (5 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor