26. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Maja Bojarska
Független boszorkány, Navigátor, Staff


méhecske° | mom, the bee°| Queen-bee°
offline
RPG hsz: 1176
Összes hsz: 4133
Írta: 2018. július 18. 23:20 | Link


Az északi rész alagsorában, egészen közel a rellonosok klubhelyiségének bejáratához kicsi beugró zug látható. Mivel folyamatosan homály és sötétség fedi, na meg a zöldeken kívül nem is sokan merészkednek ide, nem volt népszerű éveken át, azonban nem akármit rejt. Benyitva a kő szegélyezte tölgyfaajtón egyből fáklyák gyulladnak a kör alapú teremben és a szekrények engedelmes, ám lomha csikorgással emelkednek ki a falból feltárva polcaikat. Különböző fiolák, üvegcsék, üvegek és lombikok sorakozna. Néhol sárkányvér, máshol viperafog, de különfélébbnél is különfélébb bájitalösszetevők virítanak, hol elrejtve ritkaságuk miatt, vagy éppen, mert olyan ital komponensei, amit ne akarjon bárki. Máskor pedig egészen elől vannak, mint az üröm, vagy az órákról jól ismert gumók.
A terem közepén egy viszonylag tiszta asztal, hatalmas lyukkal a közepén, amire pont egy üst tehető, vélhetően a korábbi szertárért felelős, vagy Felagund jobb és bal kezei itt gyakoroltak. Adott is hozzá minden eszköz, és talán hozzávaló is.

Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Lóránt Bence
Diák Eridon (H), Másodikos diák


Birdie
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 459
Írta: 2018. december 5. 20:57 | Link

Leszter

- Haaaj, ne. Előbb azokat az üvegcséket kell megtisztítani, hogy majd a gyökereket belé tegyük - feddi meg a gólyát, akit mellé osztottak büntetőmunkára. Semmi baja a lánnyal, csak hát ismeri a professzort és nem akar még egyszer dolgozni.
- Az a baj, hogy - itt lehalkítja a hangját, még körbe is pillant, mielőtt folytatná - Felagund nagyon szigorú, így ha nem lesz jó, kezdhetjük elölről. Érted? Elölről - olyan rossz szájízzel mondja, hogy biztos benne, hogy a lányka nem sértődik meg miatta. Nem is szemétkedésnek szánta, csak ez az igazság, és ez egy olyan igazság, amit érdemes már elsőben elsajátítani. Egyáltalán hogy élte meg ezt a kort az öreg?
- Amúgy hogy tetszik a suli? Olyan, mint elképzelted? - fogja meg a majomgyökeret, és szépen sorba rendezi magassági sorrendben, mert így a helyes tárolása. Mivel ez egy elég hosszú folyamat a majomgyökerek számossága  miatt, így ő ezzel foglalkozik, amióta itt vannak. Csak közben figyel a lánykára, hogy hogyan sikerül neki a feladata.
- Sajnos mágiát nem használhatunk, azt Felagund azonnal kiszúrná. Tudom, nem kérdezted, csak gondoltam megtanítalak egy két dologra. Amúgy miért kaptál büntetést? - érdeklődöm, hátha valami újat mond. Mindig van valaki, aki nagyon kreatív büntetett hajt végre, mint például Dina, aki Várffy prof haját próbálta átfesteni. Mondjuk azt még most is merésznek és menőnek gondolom, de jobb ha nem tud róla, mert még a fejébe száll a dicsőség.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kerpely L. Eszter
Diák Rellon, Elsős diákoffline
RPG hsz: 1
Összes hsz: 4
Írta: 2018. december 5. 21:33 | Link

Bence

Ha őszinte akarok lenni, ezer más tevékenységet el tudtam volna képzelni délutánra, mint hogy a bájital-laborban suvickoljak különféle üvegcséket, és próbáljak rendet tenni az amúgy ötezer éves pókhálókkal átszőtt polcok közt.
Egy kicsit el is álmosodtam, s inkább unottan tevékenykedtem, nem figyelve arra, hogy mit is csinálok, míg Bence – azt hiszem, ezen a néven mutatkozott be a srác – rám nem szólt, hogy mit is rontottam el.
- Haj neee, micsoda szörnyűséget tettem – némi gúny is megült hangomban, ahogy picit próbáltam kifigurázni a szőke herceget, miközben hetykén rámosolyogtam.
- Nem lehet, hogy egy picit túlságosan rá vagy görcsölve ezekre a dolgokra? Amúgy, ha ellenőrizné, szerintem akkor sem venné észre, olyan vaksi már az öreg – igazán nem ismertem őt, de nagyjából efféle elképzeléseim voltak az ötven pluszos oktatókról, s nem is akartam ezen nézeteimen változtatni, mert akkor én magam is félősen dörgöltem volna azokat az üvegcséket.
- De tudod mit? Hogy a kis lelked megnyugodjon, egészen alaposan át fogom törölni, látod? – az egyik edény belsejébe leheltem, míg az be nem párásodott, s csak utána dörgöltem át a ronggyal, míg arról el nem tűnt az utolsó folt szennyeződés is.  – Tessék, lecsekkolhatod – ha elvette, kezébe nyomtam az üveget, majd feljebb nyújtóztam, hogy egy újabb edénykét emeljek le a takarítás szent oltárára. Pechemre azonban az üveg kicsúszott ujjaim közül, s kettőnk közt tört darabjaira, éppen a lábunk előtt, ezzel pecsételve meg Bence kérdését.
- Upsz…ennek lőttek. Egyébként.. – felpillantottam a srácra, szinte már magam előtt láttam szörnyülködő arckifejezését, de inkább beszéltem, mint hogy ismét megdorgáljon– ..nem rossz a suli, bár kicsit máshogyan képzeltem el. – vállat vonva nem igazán akartam neki arról mesélni, hogy mennyire negatív emberekkel vagyok körülvéve, s hogy milyen nehéz barátokat találni házon belül.
- Látom, nagyon tartasz ettől a Felagund professzortól – jegyeztem meg egy sanda mosollyal, s közben leguggoltam a földre, hogy összegyűjtsem a törött üvegszilánkokat.
- Ha tényleg kíváncsi vagy rá, azért kaptam büntetést, mert visszafeleseltem az egyik professzornak, aki ki akart oktatni engem bizonyos dolgokról. Nem tetszett neki, és gondolom azonnal szaladt Felagundhoz, hogy bemószeroljon. – vállat vontam, már megszoktam azt, hogy az emberek így viselkedtek.
- Na és te, Bence? Mit követtél el? Halljuk! Nekem te nem tűnsz egy bajkeverő alaknak, nálad ezerszer rosszabbak vannak a rellonban…-kíváncsian emeltem pillantásom a srácra.
Utoljára módosította:Kerpely L. Eszter, 2018. december 5. 21:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lóránt Bence
Diák Eridon (H), Másodikos diák


Birdie
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 459
Írta: 2018. december 6. 07:49 | Link

Leszter

Gúnyolódik. Oké, Rellonos, elsős, nincs még tapasztalata. Abban viszont van, hogy én nem veszem fel, csak egy vállvonással tudom lereagálni a cikizését.
- Ha Felagundról van szó, teszek kivételt. De ha gondolod, még lejárhatunk pár hétig ugyanezt csinálni, ahelyett, hogy valamit meginnánk valahol, vagy tök mást csinálnánk - válaszolok vissza tanító jelleggel, hiszen én milyen rendes vagyok már néha. Amúgy meg tényleg nincs kedvem többször is megcsinálni ezt, évente egynél többször. Az öregnél könnyű kihúzni a gyufát.
- Így már fantasztikus, igazi őstehetség vagy - mosolyodok el végül, mert azért ez már irónia volt inkább, mint gúnyolódás. Azt jobban bírom. - Ó, Várffy seprűjére, ne már! - hagyom abba a ténykedésem, amikor eltöri az egyiket. - Bár így könnyebb megtisztítani belülről, nem? - horkantok egyet, majd előhúzom a pálcámat. - Reparo - bökök rá, majd a kis üvegcse darabjai mozaikként elkezdenek egymáshoz kapcsolódni és végül visszakapjuk azt, ami eredetileg volt. - Azért örülök, hogy a leheleteden kívül nem volt benne más - veszem fel az immár újnak tűnő üvegcsét és nyomom a kezébe Eszternek.
- Milyennek képzelted el? Vagy mi nem tetszik inkább, ha jól sejtem ez van a dolog mögött - emelem rá a tekintetem, miközben tovább rendezem a majomgyökereket. Én nem képzeltem semmilyennek, csak varázslatosnak, annak meg az, tele meglepetéssel.
- Ó, szóval nem hagytad magad. Majd fogod - vigyorgok rá, nos mindenki kipróbálja ezeket kis-, vagy nagymértékben, aztán belövi, hogy meddig tanárnál meddig mehet el.
- Ó, tudom én azt, hogy sokkal rosszabbak is vannak nálam, de nem csak a Rellonban. Örülök, hogy nem tűnök annak, végül is nem is vagyok az, igaz! Ha te mondod - nevetgélek, de aztán válaszolok a kérdésére is. - Semmi különös, az egyik felsőbb éves az én szendvicsemre pályázott, én meg menekülés közben ráborítottam Felagundra néhány virágot pár célt tévesztett varázslattal - vonok vállat. Pont akkor kellett arra mennie, nem volt szerencsém. Persze a felsős srác elhúzott a fenébe, és megúszta. Közben elvégzem a rendbetételt és a nagy üvegbe beleteszem az összes gyökeret, amik elrendezik magukat. Mindig bámulom a különleges növényeket, ahogy tudják, mit kell csinálni. Nem úgy, mint a diákok.
- Segítsek, vagy csinálhatom a többit? Azért jó lenne, ha még ma végeznénk, mert még rohadt sok van hátra - fújok egyet, és nézek a poros szekrényre. Én nem tudom, hogyan porosodik be hetente így, de tuti az öreg csinálja, hogy tudjon adni büntetőmunkát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Charlotte Elisabeth Felagund
Prefektus Rellon, Bogolyfalvi lakos, Harmadikos diák


Charlie
offline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 159
Írta: 2019. január 9. 18:57 | Link

Gondnok

Kezdek anyám nyomdokaiba lépni. Az a baj, hogy több szempontból is. Már én is felfedezem, hogy a nőre jobban hasonlítok, már jellemileg is, mint apámra, amivel nincs feltétlenül bajom, csak lehet, az itteniek sokalnak be egyszer. Egy suliból már eltanácsoltak, nem kellene, hogy innen is. És ezt alapjáraton igyekszem is észben tartani, csak néha jön a vörös köd, és akkor a fene se tudja, mit csinálok.
Most viszont aránylag nyugiban vagyok. El tudtam érni, hogy adjanak nekem egy esélyt, had legyen nálam is egy jelvény, ami zöld utat ad nekem, és persze megfogadtam mellette, hogy nem lesz több gáz velem.
Na ez a része az, amit erősen kétlek. Viszont most így takarodó után is, nyugodtan állok a fortyogó üst felett. Néha szeretek a hobbimnak is élni, és megnézni, az öreg könyveiben lévő bájitalok, mennyire hasznosak. Persze, nem kötelező olvasmányok, gyanítom, ha tudnák, hogy egy-egy példány nálam van, el is oroznák tőlem, mert nem a magamfajta bakfityeknek lettek írva. De nem érdekel, van egy dolog, ami végre érdekel is annyira, hogy ne csak egy életben egyszer foglalkozzak vele.
- Banyek - ugrok el, egy kisebb robbanás után, mert hogy nem szabadna ilyenkor elmélkednem. Hála égnek, ez nem szól akkorát, épp csak az éppen erre elhaladók hallhatták meg, ennek ellenére, az ajtóra szegezem a szemem, hihető kifogás után kutatva fejemben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ohridszki-Füst Álmos
Gondnok, Végzett Diák, Független varázsló


álomjáró
offline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 92
Írta: 2019. január 15. 19:35 | Link

Felagund


Már csupán percek választják el attól, hogy befejezze a munkát mára és hazamenjen Nekeresdre. Egy utolsó fáklyát kell előtte csupán lecserélnie az alagsorban, mert jelezték, hogy már csak pislákol az egyik sarkon egy példány és jó lenne, ha rendesen világítana, mivel ide a napfény nem jut be ennek hiányát alkalomadtán pótolandó. Szerencsére rendelt nem is olyan régen, úgy három hónapja talán egy egész készletet, hogy ne egyenként kelljen beszerezni minden egyes alkalommal az utánpótlást. Szeret előre gondolkodni és ebben a gondnoki pozícióban nem is árt az ilyesmi, így most tettre készen sétál le az alagsorba lazán vállára vetve a cserefáklyát, amelyet majd mindjárt felszerel pislákoló elődje helyére, aztán pedig szépen hazamegy (vagyis át Lillához, de ez csupán részletkérdés, senkinek semmi köze hozzá amúgy sem, hogy a Csillagösvény helyett két utcával odébb fog tartózkodni éppen, ahhoz meg aztán főleg, hogy mindkét helyet az otthonának érzi már, sokkal inkább, mint az itteni lakrészét). A terv egész jónak tűnik, egész addig a pillanatig ráadásul még megvalósíthatónak is, amíg egy robbanás nem rázza meg a folyosót. Nem olyan vészes ugyan, hogy szerkezeti károkat okozhatna, ha nincs itt, nem is észlelné, de mivel éppen jókor van ehhez jó helyen, vagy éppen rosszkor a rosszon - nézőpont kérdése -, nyomban elönti az agyát a vörös köd, mert éppen ettől tartott amióta csak bekövetkezett a robbanás a levita tornyában. Itt ráadásul még veszélyesebb is az egész vállalkozás, hiszen ha a pince omlik, magával viheti a fél épületet ráadásnak, hogy aztán koplalhat mindenki tökfőzeléken és köménymaglevesen öt évig ünnepi menü címszó alatt is. Leengedi a kezét, most már úgy lóbálva a fáklyát, mintha bot lenne, sietős léptekkel közelíti meg a robbanás vélt helyét, hogy aztán Felagund professzor becses unokájába botoljon. Ezekből sincs elég, a Krise lány is azzal hencegett, hogy bezzeg a keresztapja, vagy mi a szösz, de kit érdekel az egész. Ékes káromkodások közepette szegezi a pálcáját a lányra.
- Kifelé - fogalmazza meg az egész áradat közepette, mit is akar pontosan, és elfeledkezve a pislákoló fáklyáról maga elé terelni igyekszik a lányt. - A tanáriba most azonnal - teszi még hozzá dühösen, az se érdekli ebben a pillanatban, ha fel kell vernie valamelyik tanárt vagy akár az igazgatót. Ezt nem fogja tétlenül szemlélni, főleg, hogy aztán persze az ő nyakába szakad a felelősség, ha valami történik, mert miért nem figyelt a megfelelő varázslatokra, miért nem ellenőrizte a tartószerkezetet, satöbbi. Na nem, ezt nem játssza.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor