28. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma! ✴
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2019. december 21. 16:37 | Link

Révay kisasszony Smiley


Eddig morgolódtam. Még alig múlt el az ősz és minden karácsonyi köntösben állt. Díszek és csillogás november elején... Nekem ez annyira elveszi a kedvem az egész téli csoda és szeretet ünnepe képtől, hogy alig tudok ránézni egy-egy kirakatra, vagy bemenni a boltokba. Illúzió romboló. Nem véletlenül hívom ilyenkor még "harácsonynak" az ünnepeket. Nehezen tért most is vissza a hangulatom, de így pár nappal szenteste előtt azért megerőltetem magam és kioldalogtam a termemből, ahol kész kutatólabort igyekeztem eddig berendezni. Kell egy kis lazítás. Az ajándékokat sem ártana megvennem annak a pár barátomnak, akik még mellettem állnak. Ugyan földrajzilag elég távol vagyunk egymástól, de így, hogy teljesen elárvultam csak ők maradtak nekem. Egy árus előtt állok épp, aki szépséges kerámiákat kínál. Egy nagyjából húsz centis angyal van a kezemben. Elgyönyörködöm szépséges arcában, szokatlan módon sötét hajában és szürkés, vadmadár szerű szárnyában. Csodaszép. Meg fogom venni a barátnőmnek Agnieska-nak. Gyűjti az angyalokat és azt hiszem minden bizonnyal a kollekciója egyik ékévé válik majd ez a mesés darab. Egy nagy adag papír és egy doboz lesz addig is a lakóhelye, amíg postázni nem tudom. Míg várom, hogy eltehessem meglátom, hogy egyik diákom nekem int, majd meg is szólít. - Szép napot Révay kisasszony! - mosolygok a lányra, aki a tavalyi év egyik legszebb vizsgájával örvendeztetett meg - Oh..Köszönöm - hirtelen nem is tudom mit mondjak, de olyan kedvesen kérdezi, hogy pár pislogás után ártatlan örömmel folytatom - Elfogadom a meghívást. Kellemesen telik a szünete? - érdeklődöm vidáman miközben elpakolom a kék szövet szatyromba a kerámia angyalt tartalmazó dobozt. Már előre boldog vagyok, ha rágondolok barátnőm felragyogó arcára amikor meglátja majd.
Utoljára módosította:Anastasia Strakhova, 2019. december 22. 17:26 Szál megtekintése
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2019. december 24. 12:42 | Link

Révay kisasszony


A sor, bár nagyon hosszú, azért halad és mi hamarosan már ott toporgunk a hatalmas és meleget árasztó üstök előtt, amikből illatos gőz száll felénk. Teljesen más ez most, mint a régi karácsonyaink. Még emlékszem, amikor a szüleim éltek elmentünk a rokonokhoz, előbb Szegedre, majd Szentpétervárra és ott töltöttük az ünnepeket. Vonatoztunk odáig, gorogot ittunk, misére mentünk és a mamuskáékkal trojkáztunk. Imádtam. Aztán elmentek egyik a másik után és nem sokkal később anya is meghalt. Apa pedig egyre kevesebbszer mozdult ki hosszabb útra. - Annyira finomnak tűnik mindegyik - morfondírozok gyermeki döntésképtelen áhítattal - Na jó, legyen három deci áfonyás - választok végül - Köszönöm - veszem át az innivalót. Elképesztő illatát lehunyt szemmel beszippantva örömmel konstatálom, hogy remekül döntöttem. - Igen, kicsit nehezen jött meg idén a karácsonyi hangulatom - mesélem immár kiállva a borra várók közül - Már a Kastély az otthonom, úgyhogy nem utazom el sehová - mondom kicsit elszomorodva. Rossz érzés szembesülni a ténnyel, hogy a szeretet és a család ünnepén magam állok majd a fám mellett a kis lakrészemben. - Önnek merre vezet az útja? Nagy család várja haza? - érdeklődöm immár őszinte, ártatlan  kíváncsisággal, kedvesen. Szomorúságomat hamar félreteszem. Rövid az élet arra, hogy kesergéssel nehezítsük a perceket. Ráadásul azért vannak még akiket szerethetek és akik engem is szeretnek. Például Agniseka. Ráadásul most már nem csak tanítani fogok, de gyógyítója is leszek a Kastély népének. Így örömöm még inkább átragyog lelkem bánatfelhőin. Belekortyolok a borba. Csodálatos! Az áfonya íze érződik és színétől szinte feketének látszik a bor. Vérré válik bennem.
Szál megtekintése
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2020. január 15. 06:35 | Link

Révay kisasszony


Illatos párával borított poharam felett mosolyogva hallgatom a lányt. Szeretem a csevegő embereket. Amikor belemerülnek a beszédbe a hangjuk megtelik élettel. Jelen esetben szeretettel, várakozással, örömmel és izgalommal. Egy új élet érkezése, utazások, pihenés. Végtére is ez mind-mind nagy kaland. Ugyan a magam részéről kimaradtam az ilyesmikből, mégis rám tud ragadni egy kevés az ő érzéseiből. Nekem is csillogni kezdenek nagy, ártatlan kék szemeim, ahogy sorban jönnek az információk a mellettem sétáló diáktól. - Egy villám látogatást tervezek a családom nyughelyeinél, de más programot igazából nem találtam ki magamnak - mesélem kicsit szomorkásan, de hamar felváltja a keserűség vonásait arcomon a mosoly - Azért nem leszek magányos. Ott lesz velem a macskám Lex és azokkal is biztosan össze fogok futni, akik a Kastélyban maradnak az ünnepekre - kortyolok bele szavaim lezárásaként a már kellemesre hűlt boromba. Ezután még kis ideig beszélgetünk, ám mindkettőnket szólítja a maga dolga. Így kedves jókívánságokkal és a jövőbeni viszontlátás reményével a szívünkben köszönünk el egymástól. Még sétálok egy kicsit, megveszek pár apróságot és hazaindulok a lakrészembe, ahol macsekom már tűkön ülve vár engem. Felveszem a karomba és bundáját babrálva állunk az ablak előtt elmerülve az elénk táruló táj és a kövér pelyhekben hulló jó látványában.
Szál megtekintése

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér