28. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma! ✴
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Révay Lili Athalie
Független boszorkány, Színjátszós, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár


KisVajdá(n)é <3
offline
RPG hsz: 365
Összes hsz: 893
Írta: 2019. december 21. 14:25 | Link

Ms. Strakhova
Ruhám

Azért persze egyedül is bele kell vetnem magam a tömegbe, mert nem jöhetek mindig úgy, hogy valaki van velem, mert az ajándékokat mindig egyedül szeretem megvenni. Egyszer elvittem magammal Ricsit, amikor Ádám húgának, Hannának kerestem ajándékot. Akkor még kisebb volt a lányka, a kapcsolatunk első szakaszában jártunk, és ahogy megálltunk a barbie részlegen, az egész megtervezett vásárlás szétesett, és átment komolya értékrendi és nőszerepi diskurzusba, túl azon, hogy azzal szórakoztattuk magunkat, hogy ki találja meg a legribisebb és legtranszvesztitább barbie-t. Előbbiben Ricsi nyert, utóbbiban meg én. A fél készlet úgy nézett ki, mintha minden nő pénzéhes, ruhamániás és gonosz arcú lenne. Van a barbie-k arcán az a gonoszság, ha sokáig nézed. Aztán már van idős barbie is, akinek csak nevetőránca van, meg fehér haja, de pont úgy néz ki, ahogy Cath, amikor fehér a haja, szóval ebben sincs semmi realitás. Na szóval, ez is csak egy példa, hogy miért is vásárolok egyedül ajándékot. Hanna amúgy mesekönyvet kapott, állatosat, mert az összes hercegnőnek van valami frusztrációja. Zugmesenéző lettem, egy ideig, aztán már a mesékre se tudtam úgy tekinteni, mint régen. Szeretem Ricsit, szeretek vele egy-egy feldobott témában "vitázni", mert fejlesztjük mind a ketten a tudásunkat.
Hosszú fekete kabátom kibontva, a nyakam körül egy vékonyabb anyagból készült sárga-fekete sál. Hiába nem vagyok már Bagolyköves, azért az emlékek és a házamhoz fűződő hűség örök és megmásíthatatlan, így természetes, hogy a fekete és sárga dolgokhoz nyúlok először, amikor egy boltban több opció is van. De persze szeretek színesen öltözködni, szeretem a változatosságot. Meg a forralt bort, amíg idén még nem is ittam, szóval most még, a vásárolgatás elején állok be a sorba, és mosolyogva nézelődöm, amikor megpillantom a tanárnőt. Intek neki, és mosolyom kiszélesedik kissé.
- Üdvözlöm, meghívhatom egy forralt borra?
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíj 2018 \o/
Iskolaelső 2019 tavasz
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2019. december 21. 16:37 | Link

Révay kisasszony Smiley


Eddig morgolódtam. Még alig múlt el az ősz és minden karácsonyi köntösben állt. Díszek és csillogás november elején... Nekem ez annyira elveszi a kedvem az egész téli csoda és szeretet ünnepe képtől, hogy alig tudok ránézni egy-egy kirakatra, vagy bemenni a boltokba. Illúzió romboló. Nem véletlenül hívom ilyenkor még "harácsonynak" az ünnepeket. Nehezen tért most is vissza a hangulatom, de így pár nappal szenteste előtt azért megerőltetem magam és kioldalogtam a termemből, ahol kész kutatólabort igyekeztem eddig berendezni. Kell egy kis lazítás. Az ajándékokat sem ártana megvennem annak a pár barátomnak, akik még mellettem állnak. Ugyan földrajzilag elég távol vagyunk egymástól, de így, hogy teljesen elárvultam csak ők maradtak nekem. Egy árus előtt állok épp, aki szépséges kerámiákat kínál. Egy nagyjából húsz centis angyal van a kezemben. Elgyönyörködöm szépséges arcában, szokatlan módon sötét hajában és szürkés, vadmadár szerű szárnyában. Csodaszép. Meg fogom venni a barátnőmnek Agnieska-nak. Gyűjti az angyalokat és azt hiszem minden bizonnyal a kollekciója egyik ékévé válik majd ez a mesés darab. Egy nagy adag papír és egy doboz lesz addig is a lakóhelye, amíg postázni nem tudom. Míg várom, hogy eltehessem meglátom, hogy egyik diákom nekem int, majd meg is szólít. - Szép napot Révay kisasszony! - mosolygok a lányra, aki a tavalyi év egyik legszebb vizsgájával örvendeztetett meg - Oh..Köszönöm - hirtelen nem is tudom mit mondjak, de olyan kedvesen kérdezi, hogy pár pislogás után ártatlan örömmel folytatom - Elfogadom a meghívást. Kellemesen telik a szünete? - érdeklődöm vidáman miközben elpakolom a kék szövet szatyromba a kerámia angyalt tartalmazó dobozt. Már előre boldog vagyok, ha rágondolok barátnőm felragyogó arcára amikor meglátja majd.
Utoljára módosította:Anastasia Strakhova, 2019. december 22. 17:26
Hozzászólásai ebben a témában
Révay Lili Athalie
Független boszorkány, Színjátszós, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár


KisVajdá(n)é <3
offline
RPG hsz: 365
Összes hsz: 893
Írta: 2019. december 24. 09:55 | Link

Tanárnő

Örömmel konstatálom, hogy nem tart tolakodónak a kérdés miatt, nem is annak szántam, és már nem is vagyok bagolyköves diák, szóval fel sem merülhet senkiben, hogy a jobb jegyre hajtok. Nem mintha nekem valaha is hajtanom kellett volna, ha érzelmileg stabil vagyok. Az az időszak meg, amikor Ricsi és én külön voltunk, és másról sem szólt, mint a kegyelem megfelelőkről, merüljön örök homályba. Arra nem vagyok büszke, és tudom, hogy csak azért nem adtak rosszabb jegyeket év közben, mert én voltam az iskolaelső, és ismertek, pontosan tudták, hogy valami van, amiért nem teljesítek. Akkor, ha rosszabbat is adnak, sem értettem volna meg, hogy miért történt, pontosabban, de, de nem lett volna ébresztő hatással. Akkor túlzottan is magam alatt voltam, és ahogy ő visszatért az életembe, mindenben sokkal motiváltabbá váltam. Nekem szükségem van Ricsire, mert bármennyire is feminista a világ, én általa létezem igazán.
- Milyen ízvilágot szeretne?
Érdeklődöm kedvesen, mert ahogy közelebb lépünk a sorban már látszik a tábla, meg tudjuk nézni a lehetőségeket. Mondjuk én még mindig úgy vagyok vele, hogy ilyenkor a narancsos az, amit innom kell. Ez lesz az idei első forralt borom, és annak mindig narancsosnak kell lennie. Még apával hoztuk be ezt a szokást a mi kis szokásaink közé, és amikor tegnap beszéltem vele egy kicsit, elmesélte, hogy ő ma készül meginni az elsőt, és mondtam neki, hogy akkor ma én is iszok. Hiába a távolság, vannak hagyományok, amiket tartani kell. Megyünk majd hozzá még idén, csak most egy kicsit minden besűrűsödött.
- Igen, köszönöm. Elég aktívan, de lassan minden a helyére kerül. Látom, ön is az utolsó pillanatokban vásárolgat még. Hazautazik a szünetben?
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíj 2018 \o/
Iskolaelső 2019 tavasz
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2019. december 24. 12:42 | Link

Révay kisasszony


A sor, bár nagyon hosszú, azért halad és mi hamarosan már ott toporgunk a hatalmas és meleget árasztó üstök előtt, amikből illatos gőz száll felénk. Teljesen más ez most, mint a régi karácsonyaink. Még emlékszem, amikor a szüleim éltek elmentünk a rokonokhoz, előbb Szegedre, majd Szentpétervárra és ott töltöttük az ünnepeket. Vonatoztunk odáig, gorogot ittunk, misére mentünk és a mamuskáékkal trojkáztunk. Imádtam. Aztán elmentek egyik a másik után és nem sokkal később anya is meghalt. Apa pedig egyre kevesebbszer mozdult ki hosszabb útra. - Annyira finomnak tűnik mindegyik - morfondírozok gyermeki döntésképtelen áhítattal - Na jó, legyen három deci áfonyás - választok végül - Köszönöm - veszem át az innivalót. Elképesztő illatát lehunyt szemmel beszippantva örömmel konstatálom, hogy remekül döntöttem. - Igen, kicsit nehezen jött meg idén a karácsonyi hangulatom - mesélem immár kiállva a borra várók közül - Már a Kastély az otthonom, úgyhogy nem utazom el sehová - mondom kicsit elszomorodva. Rossz érzés szembesülni a ténnyel, hogy a szeretet és a család ünnepén magam állok majd a fám mellett a kis lakrészemben. - Önnek merre vezet az útja? Nagy család várja haza? - érdeklődöm immár őszinte, ártatlan  kíváncsisággal, kedvesen. Szomorúságomat hamar félreteszem. Rövid az élet arra, hogy kesergéssel nehezítsük a perceket. Ráadásul azért vannak még akiket szerethetek és akik engem is szeretnek. Például Agniseka. Ráadásul most már nem csak tanítani fogok, de gyógyítója is leszek a Kastély népének. Így örömöm még inkább átragyog lelkem bánatfelhőin. Belekortyolok a borba. Csodálatos! Az áfonya íze érződik és színétől szinte feketének látszik a bor. Vérré válik bennem.
Hozzászólásai ebben a témában
Révay Lili Athalie
Független boszorkány, Színjátszós, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár


KisVajdá(n)é <3
offline
RPG hsz: 365
Összes hsz: 893
Írta: 2020. január 5. 17:56 | Link

Tanárnő

Végül ő az áfonya, én pedig a narancs mellett döntünk, és már az első szippantásnál tudom, hogy jól választottam, de nem kortyolok bele, mert nem szeretem annyira forrón. Szeretem rendesen érezni az ízét, majd egy három perc múlva már jó lesz. Tudom, nagyon borzalmas vagyok ebből a szempontból, mindent szeretek hidegen is, a teát, a kávét, a kakaót. Szóval nem feltétlenül vagyok a forró italok elkötelezett híve.
- Nagy is, kicsi is. Igazából rengeteg utazás. Az egyik apukám Olaszországban lakik a feleségével és a gyerekekkel, a másik apukám Angliában a kutyákkal, idén a bátyám Nath is pont akkor lesz otthon, amikor én, ami nagyon jó lesz, régen nem láttam. Aztán a nővéremékhez is megyünk Budanekeresdre, jön a harmadik baba, úgyhogy ők már nem nagyon utaznak, és Ricsi szüleihez is megyünk. Plusz még lesz egy versenyem is. Ha a hopp hálózatért fizetni kellene, belőlem gazdagodnának meg.
Felelem kuncogva, bár én inkább autóval mentem volna, de az nagyon sok időt elvenne, és egy kis gyomorforgatás azért, hogy több időt legyek a családommal, minden pénzt megér. Ahogy arrébb sétálunk elpillantok a kastély felé, és elmosolyodom kicsit, az emlékek miatt.
- Régen nekem is a kastély volt az otthonom, az egyetlen hely volt, ahol biztonságban éreztem magam. De ha akkor nem döntök úgy, hogy inkább az egyetemre megyek, akkor talán sosem léptem volna ki, és még muszáj élnem egy kicsit.
Megterveztem mindent. Már ami a jövőmet illeti. Az utolsó évem a korcsolyában három év múlva lesz. Szép búcsú, remélhetőleg a pályám csúcsán. Huszonhárom évesen, tökéletes lesz. A színházat csökkentettem már, de otthagyni teljesen sosem fogom tudni, és erre Ricsi világított rá egyik este. A lényem része, kötelék apa és köztem. A tánc pedig a nővéremmel köt össze, igaz ő most babázik, mégis  szükséges energialevezetés miatt szintén nem fogom elhagyni. Három évem van, mikor még enyém lehet a világ, és ennyi a célom. Utána? Nos utána jöhet majd minden más.
- Nem is tervez semerre utazni? Én úgy vagyok vele, hogy amíg nincs gyerekünk, addig nézzünk meg mindent, utána pár évig úgyis nehezebb lesz egy-egy kiruccanás.
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíj 2018 \o/
Iskolaelső 2019 tavasz
Anastasia Strakhova
Tanár, Gyógyító


Angyal
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 150
Írta: 2020. január 15. 06:35 | Link

Révay kisasszony


Illatos párával borított poharam felett mosolyogva hallgatom a lányt. Szeretem a csevegő embereket. Amikor belemerülnek a beszédbe a hangjuk megtelik élettel. Jelen esetben szeretettel, várakozással, örömmel és izgalommal. Egy új élet érkezése, utazások, pihenés. Végtére is ez mind-mind nagy kaland. Ugyan a magam részéről kimaradtam az ilyesmikből, mégis rám tud ragadni egy kevés az ő érzéseiből. Nekem is csillogni kezdenek nagy, ártatlan kék szemeim, ahogy sorban jönnek az információk a mellettem sétáló diáktól. - Egy villám látogatást tervezek a családom nyughelyeinél, de más programot igazából nem találtam ki magamnak - mesélem kicsit szomorkásan, de hamar felváltja a keserűség vonásait arcomon a mosoly - Azért nem leszek magányos. Ott lesz velem a macskám Lex és azokkal is biztosan össze fogok futni, akik a Kastélyban maradnak az ünnepekre - kortyolok bele szavaim lezárásaként a már kellemesre hűlt boromba. Ezután még kis ideig beszélgetünk, ám mindkettőnket szólítja a maga dolga. Így kedves jókívánságokkal és a jövőbeni viszontlátás reményével a szívünkben köszönünk el egymástól. Még sétálok egy kicsit, megveszek pár apróságot és hazaindulok a lakrészembe, ahol macsekom már tűkön ülve vár engem. Felveszem a karomba és bundáját babrálva állunk az ablak előtt elmerülve az elénk táruló táj és a kövér pelyhekben hulló jó látványában.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér