29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2016. július 6. 22:03 | Link

Ruarc L. Mornien
este | a boltban | x

Nem rejtőzöm, nem zárkózom be. Olyan nyitott könyv vagyok, amelyen az írás ismerős bár, azonban nem igazán olvasható. Kivehetetlen, miről szólnak az oldalak, mégis valahogy biztonságot ad a tudat, hogy ott vannak. Hogy őrzik a lapok a történetet, a mondanivalót. Olyan nyitott könyv vagyok, amely csak azért zárul be néha, hogy ne zavarjon össze másokat. Ezért is hordok gyakran napszemüveget: hogy ne kelljen a szemembe nézniük.
Dallamom sekélyessé, rideggé válik, ahogy Abel feltűnik a színen. Egy fajtársam. Ha minden igaz, találkoztunk már. A helyre és az időre nem nagyon emlékszem De nem is érdekel. A dallamunk hasonlósága meg jórészt biztos csak halhatatlanságunkból adódik. Kételkedem az egyéb, közös vonásokban.
Nem zavar, hogy hall. Nincs mit titkolnom vagy féltve óvnom. Egyedül a nyugalmamért teszem. Csak azért nem szerepel az önéletrajzomban mindaz, amiket az évszázadok során elkövettem, hogy békén hagyjanak. A minisztérium az esetek töredékéről sem tud. Mivel pedig az idő nekem dolgozik, minden egyre inkább elévül, és lassan esélyük se lesz rá, hogy bármit felgöngyölítsenek. Nem mintha nagyon megerőltetnék magukat érte. Azt hiszem, úgy vannak vele, hogy látják, milyen békében élek a halandókkal és örülnek, hogy akad ilyen is a fajtámból. Inkább nem kutatnak. Remélik, úgyse találnának semmi jelentőset.
A fiú csak akkor hallhatná meg a múltam részleteit, sötét szimfóniáit, ha hagynám. Ha megmutatnám. Ezt persze nem teszem. De a lenyomatát nyilván érzi. A dallam borongósságát, mélységét, árnyait. Ezek azonban meglepően lágyan szövik át békés, régi zenémet, mintegy megágyazva neki.
Lepillantok jobbomat érintő kis kezére, majd vissza különleges szemeibe. Kérésére finoman megráncolom homlokomat és pár hosszú pillanatig csak figyelem őt. Az első, ami eszembe jut, az az, hogy ez nem jó ötlet. Mindig ez az, ami először bevillan, ha az éjszaka közepén egy kölyökkel hoz össze a sors. Azonban általában hagyom magam sodródni az árral. Eltöltök velük egy kevés időt beszélgetéssel, sétával, vagy ami éppen akad, aztán ki-ki megy a maga dolgára. Most azonban az előttem álló kis albínó az egész éjszakát velem szeretné tölteni.
~ Miért? - teszem fel tudatában egyszerű kérdésemet. A választ természetesen sejtem, de tőle akarom hallani. Mit akar tőlem? Mire számít? Mit vár az együtt töltött óráktól? Különben is, nem kéne visszamennie? Nem keresik? Nem ütné meg a bokáját? És ez az Abel mit szólna hozzá?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ruarc L. Mornien
Független varázsló, Végzett Diák


Kvibli melodimágus
offline
RPG hsz: 191
Összes hsz: 425
Írta: 2016. július 10. 23:15 | Link


A felelet egyetlen sóhajfinomságú cirógatás, egyetlen Adam lényét megpendítő hang. Mert te te vagy, én pedig én. A fiú kísérletet sem tesz rá, hogy győzködje, annak ellenére, hogy már puszta ittléte egy nem túl bölcs, ám annál makacsabb elhatározás eredménye, amit a legkevésbé sem bánt meg. A férfit nyugtalanító gondolatokra nem tudja, mit feleljen, mert bár annak egyetlen szavába kerülne, hogy mindent elmondjon neki, nem akar még jobban terhére lenni és ezáltal elveszteni a lehetőséget, hogy találkozásuk ne csak egyszeri legyen.
Olyanok vagytok számomra, mint az óriási, égig nyúló fák. Nem akarok semmit, csak az árnyékotokban időzni, mert a kérgetek alatt ott őrzitek az évszázadokat, csendjüket és dallamukat egyaránt. Nem vágyom sem arra, hogy nyomot véssek, sem halhatatlanságotokra, sem titkaitokra vagy évgyűrűitek számolgatására. Ru vámpír mellett nőtt fel és természetesnek tekintette létezésüket, mindenestül - a zsákmány ösztönös félelme eltűnt belőle, a halandók ismeretlen és egzotikus iránti vonzalmával együtt, nem táplált felesleges elvárásokat velük szemben. Annyit szeretne, amennyit kért, Adam mellett maradni az éjszakára, mert az első napsugarak már a kastélyban találnák. A kastélyban, ahol ma éjjel nem keresték és már nem is fogják, mert senkinek se hiányzik, ahogy ő sem vágyik a falak közé vissza.
Abel... nincs itt. Amíg nem ártasz nekem, nem hiszem, hogy kifogása lenne ellene. Érzékelte a vámpír ellenszenvét, bár nem sokat tehet ellene, de tartozik neki ezzel a válasszal, mert míg mostani szökésének felelőssége az ő vállát nyomja (és esetleg Elizabetét, bár ez alig érdekelte), látogatása valóban rengeteg bajt hozhatna Adam fejére.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2016. július 11. 20:32 | Link

Ruarc L. Mornien
este | a boltban | x

Jól eshet bár hatalmas lombkoronám alatt időzni, élvezve a végtelen nyugalmat, azonban ha vihar támad, ágaim csak ideig-óráig védenek, ám ha lecsap a villám, valószínűleg az alattam heverészőt találja el. Akármilyen békés vagyok, természetem nem tagadhatom és nem is akarom. Nem hiába intek inkább óva mindenkit attól, hogy megbízzon bennem. Hiszen én sem bízhatok meg teljesen saját magamban. Viszont amennyiben valaki ragaszkodik enyhet adó árnyamhoz, ám legyen. A lényeg, hogy tudja, mit vállal. Ez a fiú pedig tudja.
Bólintok. Rendben van. Maradhat, ha akar. De nyilván nem várja el, hogy egész éjjel a tudatában időzzünk. Meg is szakítom hát ezt a köteléket és a telefonszerkezettel a kezemben a pult mögé sétálok. Pennát és pergament veszek magamhoz. A készüléket félreteszem. Ráhajolok a pultra és körmölni kezdek. Néhány sor a mestereimnek a kedves ügyfelünk kívánságáról. Mikor kész vagyok, a telefont egy fadobozkába helyezem a jegyzetekkel együtt és a megfelelő polcra rakom. Reggel Ilosvai úr mindig azzal kezd, hogy átnézi ezeket a kiemelt feladatokat, amiket ráhagyok. Ha minden jól megy, egy-két nap és az eszköz visszakerül a tulajdonosához.
Folytatom a darabjaira szedett rádióval való foglalatoskodást. Leülök a székre és egy újabb alkatrészt veszek hosszú, fehér ujjaim közé. Közben futólag felpillantok a látogatómra és lélektükrein keresztül, tudatába sugallva, felhívom figyelmét az üzlet másik sarkában található hokedlire. Idehozhatja magának, ha gondolja. Mindezt persze mondhatnám is, de úgy tűnik, a gondolati út a legkellemesebb a számára. Nekem pedig nem áll semmiből. Ha nem ütközöm akadályba, nem probléma. Márpedig ő nem állít elém ilyesmit. Nem zárja be előttem elméje kapuját.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ruarc L. Mornien
Független varázsló, Végzett Diák


Kvibli melodimágus
offline
RPG hsz: 191
Összes hsz: 425
Írta: 2016. július 13. 21:03 | LinkMagára maradt a gondolataival és azzal a furcsa csönddel, aminek helyét egy pillanattal előbb még Adam töltötte ki - akármilyen finoman is engedte el elméjét, a hiány hűvös fuvallatként legyintette meg és finoman beleborzongott. Minden, ami eddig elkerülte a másikra kiélezett érzékeit, hirtelen ott volt megint körülötte, a rengeteg néma, síkos üveglap és a polcok közt bolyongva sóhajtozó homály, a padló kopott, nyikorgó faillatával és ezernyi láthatatlan cipőnyom csikorgása. Mindig különös élmény volt elszakadni és visszalökődni a díszletek közé, az ember elfeledkezett a kinti világról, mely nélküle rohant tovább - volt, hogy tárt karokkal fogadta és volt, hogy fogai közé kapta. A bolt csak álmosan elnyújtózott körülötte és ásított egyet, ő pedig lehunyta a szemét, hallgatva, hogyan szuszognak halkan a falak.
A vámpír hiába keresi tekintetét, ennek ellenére a gondolat eljut a fiúhoz. Az ijesztően vékony karok kissé ügyetlenül cepelik át a hokedlit a helyiségen, hogy Adam székétől nem messze tegye le - nem kell látnia, min munkálkodik és akadályozni sem akarja, mégis, a közelsége ritka kincs számára. Amint leül, fészkelődik egy kicsit, megpróbálva kényelmes pózt találni magának.Egyik térdét felhúzza és magához öleli, hogy azon pihentesse állát - ahogy haja arcába hull, békés, bár valahogy szomorú álomnak tűnik mozdulatlansága. Az ember szinte késztetést érez, hogy ellenőrizze, nem apró gömbök tartják-e össze tagjait, annyira olyan, mint egy elhagyott játék. Aztán megtörik dermedtsége, finoman, de ütemesen hintázik, mintha magát ringatná, valójában az idő lüktet bensőjében, Adam dallamával keveredve. Kint érzékeit simogató csönd, odabent halk zene - mi mást akarhatott volna ettől az éjjeltől? Egy kis darabja tovább sajgott, mert valahol a sötétben ott világított egy távoli pont, elérhetetlenül messze, akár a csillagok, de túl fáradt volt és túlságosan jólesett ez az átmeneti menedék. Egészen halkan dúdolni kezdett, hogy elűzze a gondolatait, amik éjszaka kínozták a leginkább, amikor a napközben tagjaiban összekuporodva alvó emlékek előmásztak rejtekeikből és Abel felé nyújtózott lénye.

Hajnal van, aludni kellene, de fények vannak odakinn és sötétség idebenn. Szúként perceg a lelkiismeret, s lassan elhallgat, mert fogytán az anyag, a lyukakon át peregnek eltékozolt napok lomha percei, s emlékek járatszerű útvesztőiben tévelyeg, bolyong az elme. Függönyök ráncába rejtőznek az álmok és várnak, bóbiskolva, hogy lábujjhegyen jöhessenek és párnámra telepedve, szárnyaikat összedörzsölve ciripelhessek. Néha csak egyetlen éjszaka az éltük, s én az is átvirrasztom - reggel az asztalról söpröm le tetemüket, amikor leoltom a lámpát.

Mit tegyek? Aludni kellene. De nem lehet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 1. 00:13 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópult mögött | x

Nagyon megy az üzlet. Mivel mindenki elégedett mind a szolgáltatásunkkal, mind az árainkkal, így a jó hírünket viszik tovább és érkeznek sorra az új vevők. Meglehetősen elkél hát a segítség Ilosvai úrnak és Szilviának, hogy figyelmük nagy részét szakterületeiknek, a bűvölésnek és a rúnázásnak szentelhessék. Kins és én is gyakran elintézünk egy, s mást, azonban a fő támaszuk az elmúlt időkben mégis csak Alex volt. Kezelte a kasszát, rendezte a raktárt... Mindig, amit kellett. Azonban nemrég egyetemre ment és többek közt a tanulmányai miatt megcsappant az ideje. A lényeg, hogy már nem tud sajnos annyit segíteni, mint szeretne és mint kéne. Kifüggesztettünk hát egy hirdetést, gyakornokot keresve. Hamar akadt jelentkező.
Papírokat böngészek és rendezkedek egy keveset a pult mögött állva. Ma estére beszéltem meg találkozót az új segéderő jelöltünkkel, őt várom. Nincs késésben, csak én jöttem hamar. Személyesen nem volt még szerencsénk, de ismerjük egymást, hiszen jó ideig az Edictum szerkesztőségének tagja volt. Írott üzeneteken át voltunk kapcsolatban, ahogy a legtöbbekkel. Most viszont találkozni fogunk, hogy átbeszéljük, milyen feladatai lennének, mikor kéne dolgoznia, mennyi fizetség járna érte, és hasonló részleteket. Azt nem ez alapján akarnám eldönteni, megfelelő-e a munkára. Ez ki fog derülni az első napokon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 1. 01:38 | Link


kinézet


Jó estét – előzi meg a hangja, ahogy benyit a kereskedésbe. Első dolga ujjaival áttúrni néhány gyors mozdulattal sötét, rövidre vágott tincseit, és közben körülnéz. Bár nem először jár itt, szája mégis kissé elnyílik a csodálkozástól. Nem véletlen tanult elektromágiát, még ha csak hóbortnak tűnik is, hiszen egyszerűen imád mindenféle kütyüt meg ketyerét szétszedni, tanulmányozni, alaposan megismerni, na és természetesen bütykölni. A saját szerzeményeivel néha el is babrál. A napokban szerzett, matuzsálemi kort megért, ódivatú rádió például még mindig ott hever kibelezve a konyhaasztalon. Ha sikerül összeraknia, talán még szólni is fog újra, főként, ha azt is elsajátítja, hogyan lehet ezeket az elektromos eszközöket mágikus térben is működésbe hozni. Sajnos ehhez még túlságosan is a tanulmányai elején tart, de kicsit ettől a gyakornoki pozíciótól is azt reméli, hogy közben elleshet néhány hasznos dolgot, kaphat szakemberektől tippeket, tanulhat. Ezért is örült nagyon, amikor meglátta a hirdetést, hogy embert keresnek éppen ide. Jelentkezett is azonnal, és most itt van pontos időben, és magához képest egész visszafogottan. Felsőjén lehúzza a cipzárat is, kissé melege támad az ajtón belül, majd kezeit zsebeibe mélyesztve sétál el a pultig, lassú, már-már óvatos, tapogatózó léptekkel, mert tekintetét nehezen veszi le a vitrinek mögött rejlő kincsekről.
Hűha, egy Roadstar lemezjátszó... és... huh, itt aztán sok gyönyörűséget látni. Üdv. Cameron – mutatkozik be, mert habár előre megbeszélt találkozóra érkezett egyébként, és még az Edictum kapcsán is dolgoztak együtt, személyesen valahogy mégsem találkoztak. Az írását annál jobban ismeri. A pult előtt ácsorogva is himbálózik kicsit, súlyát egyik lábáról a másikra helyezve, és elnéz egy-egy szeme elé kerülő szerkezetet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 2. 21:47 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópultnál | x

Hallom, hogy közelít valaki az utcán, de csak akkor pillantok az illető felé, amikor belép az ajtón és köszönöm. Biccentek neki, röpkén végigtekintek rajta, és amíg ő a kütyükben gyönyörködve elér a pulthoz, én rendezem soraimat. Mindent elteszek, ami nem kell, elöl legyen, és kilépek az érkezőhöz.
- Adam - nyújtom nagy, hűs kezem a bemutatkozáshoz.
- Köszönöm, hogy eljöttél - bólintok, hiszen nem éppen egy hagyományos időpontban kérettem ide. Már jóval záróra után vagyunk. Dehát én előbb nem tudok ugyebár itt lenni.
- Elmondanám, mik lennének a feladataid, aztán megbeszélnénk, milyen beosztásban tudnál dolgozni, illetve azt, mindezért mit ajánlunk, és amennyiben vállalod a munkát, kezdhetsz, amint tudsz - vágok a közepébe nyugodt baritonomon. Szerintem az eddigi írásos kapcsolatunkból is rájöhetett már, hogy nem bánok túl bőkezűen a szavakkal. Meg biztos hallott is már egy s mást. Nincs gondom a terjengéssel, azonban nekem nem stílusom. Valószínűleg ezzel a mostani alkalommal többet fogunk beszélni, mint az elkövetkezendőekben összesen. Jó, ez talán túlzás, de nem olyan nagy.
- Megfelel? - kérdezek azért rá, részéről rendben van-e ez a menetterv.
Különben eléggé összeöltöztünk. Ha valaki bepillantana a kirakatüvegen át, vagy halálfaló vagy rocker találkozót sejthetne. Bár nálam nem nehéz kitalálni, mit fogok viselni adott estén, hiszen az elmúlt években nagyjából öt ruhadarabot váltogatok. Mind fekete, vagy legalábbis sötét. Van, amelyikből akad persze még egy. Sőt talán mindegyikből, hogy mégse mindig pont ugyanaz legyen rajtam, illetve akármi történhet vele. Minden esetre, aki feketét vesz fel, nem igazán lőhet mellé a velem való összeöltözésben. Szilvia nem is szokott. Rajta mindig ilyen holmik vannak. Igazán illenek is a személyiségéhez, amely különben eléggé hasonlít az enyémhez. Csak ő még befordulóbb, komorabb és különcebb, ami azért nem kis teljesítmény.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 3. 13:07 | Link– Végre személyesen is találkozunk. Igazán örvendek - válaszolja egy féloldalas mosoly kíséretében, és határozott fogással ráz kezet a férfival. Meglehetősen hűvös az érintése, de ezt csupán önmagának észrevételezi csendben. Kellemetlennek nem mondaná egyébként sem, mégsem jégvarázslóval áll szemben, aki egyetlen őrült gondolat eredményeként jégszoborként teremti újra egy röpke mozdulattal. Van szerencséje ismerni ilyet is. Mielőtt feltenné a kérdéseit még körberdozza a tekintetét futólag. Nehezére esik nem elgyönyörködni egyik-másik szerkezetben, ami épp a szeme elé kerül, de gyorsan abbahagyja a nézelődést és Adam felé fordul, amikor a férfi sorolni kezdi válaszul a fel nem tett kérdésére, mi mindent is kellene megbeszélniük.
Remek, persze, megfelel - válaszol bólogatva, széles mosollyal arcán. – Tulajdonképpen úgy jöttem, hogy azt se bánom, ha csak tapasztalatot nyerek ebből a gyakornokoskodásból, legfőképp tanulni szeretnék, ha már érdekel az elektromágia - folytatja a mondandóját egész lazán, tudva, hogy ha még komolyan is veszik a szavait, és tényleg nem kapna fizetséget, a pénz nem jelent gondot. Van rendes állása a kiadónál, nem beszélve arról, hogy nem veti meg a nagylelkű atyai támogatást sem, amiben részesül, nem kell attól félteni, hogy ezen múlna a megélhetése.
Főállásban könyveket illusztrálok, de az amúgy is csak otthonról végzett, határidős munka, emellett bármikor be tudok jönni, ha van mit csinálni éppen, de igaz is, az lenne az első, hogy mik is lennének a feladataim - kanyarodik vissza a legelső kérdéshez, megvakargatva a nyakát leheletnyit zavartan, amint rájön, hogy talán kicsit túlságosan is lelkes éppen. Hagyni kellene a reménybeli főnökét is beszélni esetleg, ha tényleg szeretné ezt a pozíciót.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 3. 20:25 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópultnál | x

Talán a legtöbben nem hinnék rólam, de kedvelem és becsülöm a lelkes embereket, attól függetlenül, hogy én magam nem vagyok egy, a bőrömből kiugró alkat, és az örömeimet ugyanazzal a kivehetetlen arccal palástolom, mint a bánataimat. Úgyhogy a viselkedése nem hogy nem zavar, még imponál is. El lehet tisztességgel végezni bármilyen munkát úgy is, hogy az illető a háta közepére sem kívánja, azonban mégis sokkal jobb mindenkinek, ha inkább rajong érte.
- Árubeszerzésben és raktárkészlet kezelésben kél el a legnagyobb segítség. Ezen kívül akadnak olykor eladói feladatok, és gyakran rendrakás, takarítás is - sorolom fel a legfőbb tevékenységi köröket. Egyik sem ördögtől való. Olyannyira nem, hogy mielőtt gyakornokot vettünk volna fel, ezeket az alkalmazottak végezték el minden más mellett. De könnyebbség, ha ezekkel kevesebbet kell foglalkozniuk.
- Wigner Szilvia a bűvölőnk és Ilosvai György a rúnázónk. Ők vannak itt teljes munkaidőben, tehát ők lennének azok, akikkel együtt dolgoznál, akiknek besegítenél, hogy így nagyobb figyelmet szentelhessenek a szakmájuknak. Amelybe persze szívesen beavatnak és tanítanak - fedem fel előtte, miért is gyakornoki pozíció ez a gyakornoki pozíció. Aki pedig ennyire elhivatott, mint ő, elég hamar magába fogja szívni a tudást.
- Vasárnap kivételével minden nap reggeltől délutánig nyitva vagyunk. Napi hány órát tudnál jelen lenni és mely napokon? - kérdezem egyenletes hangon. Eddig magam mellett lógatott kezeimet zsebembe csúsztatom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 5. 12:00 | LinkÉrdeklődve hallgatja, milyen feladatai is lesznek, és közben átfut agyán a gondolat, hogy a raktár lehet tulajdonképpen az igazi kincsesbánya. Itt bizonyára csak néhány érdekesség van kirakva, aminek hely akadt, de a raktárok és műhelyek mindig többet rejtenek. A polcok végeláthatatlan labirintusai ezek a helyek, mindenféle kellékkel, hozzávalóval, félkész, még éppen csak alakot öltő alkotásokkal, igazi kis csodaországok valakinek, akit kifejezetten érdekel a tartalmuk. Ez a részlet most még inkább felvillanyozza, hiszen még annál is jobb, mint amire számított, pedig meglehetősen optimista elképzelései voltak már kezdettől fogva. Hogy mellé takarítani is kell, az csak aprócska áldozat lesz a tudás oltárán, és különben is tudja, hogyan lehet bűbájjal működésbe hozni egy seprűt például. Nem fog belepusztulni. Hümmögéssel egybekötve bólogat a felsorolás végén, hiszen érti, megjegyezte, és se kérdése, se ellenvetése nem akad.
- Alig várom, hogy megismerkedjek velük - jelenti ki, amikor szóba kerül, kik is lennének a közvetlen munkatársai. Egy bűvülő meg egy rúnázó - öröm hallani. Még a mosolya is szélesebb lesz kicsit, és csak akkor tűnik el, amikor a programján kezd gondolkozni. Majdnem elfeledkezett róla, hogy az egyetemen is vannak órái, amelyeken nem árt megjelenni. Szerencsére a munkája meg a cikkírás olyasmi, amit bármikor meg tud csinálni, amíg szem előtt tartja a határidőt, így meglehetősen nagy szabadsággal rendelkezik legalább e téren. Az órák viszont... ajkát rágva igyekszik felidézni, mikor is vannak, és melyiken kötelező a jelenlét.
Pfuuu, hát... csütörtökön délelőtt vannak óráim az egyetemen, de be tudok jönni kettő után... de inkább kezdem hétfőtől. Szóval hétfőn és kedden tudok lenni nyitástól zárásig, szerdán nyitástól kettőig, csütörtökön kettőre tudnék jönni, pénteken meg tízre, szombaton viszont ismét nyitástól zárásig, és ha bármi változik, szólok időben. Ez így megfelelne? - kérdez rá, miután elsorolta, mikor mennyi időt is tudna bent lenni pontosan. Gondolatban még egyszer gyorsan végigveszi azért a dolgokat, hogy biztos legyen, semmit nem felejtett ki.
Tanítási szünetekben meg természetesen teljes munkaidőben tudok lenni bármelyik napon. Hétköznapi elektromágiát tanulok amúgy Pécsen - teszi még hozzá, mert úgy rémlik, ezt nem is mondta, pedig eléggé témába vág, hiszen ott tanulja az elméletet - egyelőre -, itt meg első sorból szemezgethet a gyakorlatból hozzá. – És a fizetséggel hogy is lenne?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 5. 22:47 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópultnál | x

Mivel azt már tudtam, hogy egyetemista, így számoltam a lehetőséggel, hogy talán nem lesz alkalma túl sok időt az üzletben tölteni. Azonban hiszem, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Amennyiben jól dolgozik, sokkal nagyobb segítség lehet még így is, mint más, aki esetleg fele ilyen jól látná el a feladatait, de sokat itt lenne. Meglep tehát azzal, hogy igazából minden nap tudna jönni és gyakran nyitástól zárásig maradni.
- Teljesen - bólintok habozás nélkül. Azt már nem állok neki taglalni, hogy ha hamarabb kész a tennivalóival, akkor nyilván nem kell itt malmoznia. Egy részt mert ez úgyis kiderül majd számára menet közben. Másrészt pedig azért nem mondom, mert a lelkesedéséből ítélve koránt sem malmozna, hanem a kínálatunkba vetné magát, amint jutna rá ideje. Azt meg valahogy sejtettem, valamint reméltem is, hogy a tanulmányai szintén témába vágnak. Már csak ő miatta reméltem. Jó, ha valaki azt tanulhatja, amit ennyire szeret és ami ennyire érdekli.
- Attól függ... - bólogatok kicsit.
- Pénzbeli juttatást szeretnél, vagy inkább a ketyerék közül választanál olykor valamit? - felelek kérdéssel a kérdésére, de talán nem bánja, hogy választási lehetőségekkel szolgálok neki. Sok gyakornoki állás nem jár semmilyen fizetéssel, én azonban szeretem díjazni a munkát a tapasztalatszerzésen felül is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 10. 19:15 | LinkUgyan még nem tudja, hogy az óráira például tanulni mikor is fog, de nagyon is szívesen tenne-venne inkább itt az íróasztal mellett töltött kényszerű könyvlapozgatás helyett. Majd csak ragad rá gyakornokoskodás közben is éppen elég tudás ahhoz, hogy sikerrel vegye a vizsgának nevezett akadályokat. Korábban a vizsgáira gyakorlatilag semmit sem tanult, úgyhogy egész bizakodó e tekintetben. Mégiscsak úgy marad meg a legtöbb, ha gyakorlatban látja, mi hogyan is működik, itt pedig az első sorban ülve nézhet meg mindenféle kütyüt meg alkatrészet, na és persze a javításukat, bütykölésüket és rúnázásukat is. A fizetségre is rákérdez végül, a válasz pedig széles mosolyt rajzol az arcára. Ennél jobb ajánlatot nem is lehetne tenni neki. Ha mostanig nem lett volna lelkes, hát ezzel is megvették volna kilóra.
Inkább a ketyerékre szavaznék, ha már lehetőség. Folyton bütykölök valamit úgyis, néha jóljön egy-két alkatrész, vagy csak szerkezet, amit szétszedhetek, összerakhatok és közben tanulmányozhatom, hogyan is működik - felel nagyon is lelkesen, és futó pillantást vet az egyik vitrinre.
Ha pénzbeli juttatást kapnék, úgyis itt költeném el jó eséllyel - jegyzi meg vigyorogva, majd a pultra könyököl. Eddig is szimpatikus boltnak tűnt számára ez a kereskedés, de most már oda meg vissza van az egész helytől. Ha így folytatja, záráskor úgy kell majd kirakni, hogy menjen már dolgára.
– Valahová adhatok egy autogrammot, vagy a papírforma ráér legközelebb is? Nekem végülis nem sietős amúgy sem, bár majd jövő félévtől talán eladnám ezt szakmai gyakorlatnak az egyetemen, és akkor ha minden igaz, még annyival is több időm lesz itt lenni - magyarázza, elgondolkodva vakargatva meg a fülcimpáját. Tulajdonképpen ez cseppet sem sietős, és még egészen sok van addig a félévig, de ha már eszébe jutott, nem tartja magában. Mégiscsak jó legalább előre tudni, hogy ez így járható út lenne-e, ha megérik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 10. 23:37 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópultnál | x

Sejtettem, hogy jobban fog tetszeni neki ez a fajta juttatás. Nagyot bólintok, magam is körbepillantva. Itt aztán lesz miből választania, és mivel vannak bár hibáink, de a fukarság és szűkmarkúság nem tartozik ezek közé, így valószínűleg az új gyakornok tejjel-mézzel folyó kánaánnak fogja vélni a boltot. Igazából mind anyagi, mind szellemi javak tekintetében.
- Az első munkanapodon ráér, ha így neked is megfelel - válaszolom a szerződéseket illetően. Ezeket Ilosvai úr szokta elkészíteni. Ő veszi majd át vele a pontjait, valamint ő is íratja alá vele a papírokat, és ad neki saját példányt belőle.
- A munkatársak mindent megmutatnak majd, elmondják, mik a teendők és körbevezetnek. Van egy személyzeti helyiségünk és raktárunk hátul, valamint az üzlet feletti lakás is mienk - mutatok a mennyezet irányába. Ez viszonylag új fejlemény, mindössze pár hónapos. Kiadó volt, de már rég nem bérelték. Nekünk meg mindig jól jön a hely, így megszereztük. Van fent konyharész, egy fürdőszoba és egy kis hálószoba is. Aki akar, megszállhat vagy megpihenhet itt az alkalmazottak közül, ha éppen úgy hozza. A legfontosabb persze a nagyszoba. A lakás lelke. Tágas és kényelmes. Nem is kell jobb hely némi tervezgetéshez, ötleteléshez, bütykölgetéshez.
- Mikor tudsz kezdeni? - térek is rá arra, hogy vajon mikor lesz az a bizonyos első munkanap. A lelkesedése alapján az sem lepne meg, ha itt aludna és holnap reggel már a vitrinek körül serénykedne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 16. 21:46 | LinkEz a hely valóságos tárháza mindenféle kincseknek, ami csak érdekli, így lelkesedésén csak még inkább dob - már ha ez lehetséges -, hogy fizetség gyanánt innen válogathat majd. Folyton vándorló gondolatait, unatkozó elméjét a színek tudják lekötni, na meg ezek a kis csodás szerkezetek, fogaskerekek, csavarok és huzalok, drótok és egyéb apró elemek mesés egysége, amit megérteni igyekszik. Kis földi menyország ez, ahová most nyílt ajtó számára, és hirtelen még úgy is érzi, hogy ezt bizony meg kell becsülni. Ritka lehetőség és még ritkább az alkalom, hogy ilyesmi megfordul a fejében, és nem magától értetődően járónak érzi.
– Persze, ráér. Addig még gyakorlom a vasárnapi aláírásomat - válaszolja vigyorogva, megmozgatva kissé a csuklóját is, mintha most nem tudná éppen olyan kacskaringós betűkkel papírra vetni a nevét, még éppen olvashatóan, mint bármikor máskor. Nem siet, nem kergeti senki, hiszen már így is biztosnak érzi itt a helyét.
Nagyszerű - állapítja meg tenyerét összedörzsölve. Már alig várja, hogy sor kerüljön arra a túrára, és láthassa a bolt minden, egyelőre ismeretlen sarkát, zugát.
– Reggel is akár gond nélkül. Vagyishogyhát holnap csütörtök van, igaz? Akkor kettőtől csak, talán kicsivel hamarabb, ha megint elmarad a bevezetés a rúnák világába - válaszolja mondandója közepén némileg letörve, amint rádöbben, hogy sajnos reggel nem fog tudni bejönni, kénytelen lesz az iskolapadot koptatni egy unalmas, de kötelező tanórán. Elmélázik aztán kicsit, hogy vajon akadna-e még bármi kérdése, de nem jut eszébe semmit igazán érdemleges.
Lehet, hogy holnap egy nagy rakás kérdésem lesz amúgy, sőt szinte biztos, de most nem jut eszembe egy sem. Bár azt hiszem, minden létfontosságú választ megkaptam hirtelen - töpreng, bár tulajdonképpen legszívesebben letáborozna most így hirtelenjében a bolt közepén és elbámulná a szerkentyűket. – Tényleg, azt nem is kérdeztem, hogy ugye nem csak vásárolni lehet, de javíttatni meg rúnáztatni is, ugye? Csak hogy nyugodt szívvel ajánlgassam az évfolyamtársaimnak, hogy hozzák ide a kütyüiket, ha gondjuk volna.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1243
Összes hsz: 8047
Írta: 2017. március 17. 22:43 | Link

Cameron Wallace
este | az eladópultnál | x

A kedves és izgatott viccelődésére ugyanúgy reagálok, mint a lelkesedésére, vagy éppen az időpontjai összekavarására. Sehogy. Vonásaim legalábbis nem sokat változnak. Ám ennek ellenére nem tűnök közömbösnek, vagy unottnak. Mindössze néma, nyugodt hallgatóság vagyok. Mint mindig.
- Így van - bólogatok határozottan arra, hogy itt a boltban bizony nem csak hogy megbűvölt és felrúnázott ketyeréket árulunk, de vállaljuk a hozott eszközök bájolását és javítását szintén. Igazából a vásárlóink nagy része végül azokból lesz, akik először csak szervízbe hozzák el a meghibásodott kütyüiket.
Mivel lassan menni készülök, a pult mögé húzódom és leürítem teljesen. Ne álljon rajta feleslegesen semmi. Ahogy pedig így teszek, szemem megakad a kasszagép fölött található táblán, és erről eszembe jut, hogy ezt még tisztázzam az új gyakornokkal. Nem akarnám Szilviáékra hagyni.
- Ez jelent bármi gondot? - mutatok erre a kiírásra. ~ Nagykorú vásárlóinknak a szolgáltatások után fizetendő összeg bizonyos hányadát lehetőségük van véradással kiváltani. Bővebb tájékoztatásért, kérjük, forduljon a bolt dolgozóihoz! ~
Kérdésem komoly és bármiféle felelősségre vonástól mentes. Reményeim szerint ezt kiérzi hangsúlyomból és látja is rajtam. Nem mintha neki kéne ezt a elvégeznie. Ilosvai úr intézi a véradományokkal kapcsolatos mindennemű teendőt. Szóval igazából mindössze az érdekel, nem ütközik-e az elveivel esetleg.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. március 22. 11:52 | LinkMhm - hümmög elgondolkodva válaszul, magának elkönyvelve, hogy ez remek. Már tudja is mit ajánl majd minden ismerősének, aki csak kütyüt szeretne venni, javítani vagy éppen rúnáztatni. Nem mintha úgy gondolná, hogy nélküle nem kapná meg a kellő reklámot a kereskedés, inkább másik oldalról fontos a válasz, hiszen ő szívesen javít meg bárkinek bármit, csak azért még egyelőre ott tart, hogy inkább csak szétszed, megfigyel és összerak bármit. Néha még az utóbbit is csak bajosan teljesíti. Kell egy jó válasz, ha bárki hozzá fordul ilyen ügyben. Mivel más kérdése nincs, már idejét is látja menni mára, ha egyéb megbeszénivaló nincs. Rákérdez, de nem számít rá, hogy akad még, így némileg meglepődik azon, hogy mégis, ám gyorsan túllép ezen, elolvasva a kiírást. Meg is rázza a fejét, miközben még az utolsó felkiáltójelig el sem ért. Anélkül is egyértelmű már a szöveg.
Dehogyis - fejezi ki szóban is a véleményét. Őt ez aztán nem zavarja, vámpírokkal semmi problémája nem volt soha, nem most fogja elkezdeni, ráadásul ezt teljesen normális és élhető hozzáállásnak is ítéli. A kérdés fejtegetése helyett azonban csendben marad, úgyis egyértelműen közölte, hogy ez a legkevésbé sem gond, a filozófiai mélységek pedig mellőzhetőek, ebben az időpontban már mindenképp, bármiről is legyen szó. Még utoljára körbenéz azért, mintha ugyan nem láthatná aztán az egész boltot huzamos ideig, de ha már Adam is zár, kénytelen távozni. Majd holnap folytatja a nézelődést már munka mellett. De jó is lesz. Előre élvezi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 502
Összes hsz: 1058
Írta: 2017. május 31. 23:02 | Link

Cameron

Azt hiszem, mostanra már igazi menyaszörny lázban kellene égnie, de mégsem érzi, hogy itt lenne a helye. Talán a hat - nyolc szakítás, amit az elmúlt hónapban eszközöltek Mr. Warrennel, elvette a kedvét attól, hogy a finishben nekiálljon pattogni. Már nem sok kell ahhoz, hogy egy új gyűrű kerüljön az ujjára, egy olyan, amit amúgy ő fog elkészíttetni, mert pontosan tudja, hogy a férfi nem lenne hajlandó még egy "vacakért" pénzt kiadni. A mostani, nem csúnya darab, ami az ujján van, így is akciós volt, amiből még volt pofájuk alkudni is. És nem, egy pillanatig se bánta meg, hogy így tettek, és igen, egy auror fizetéséből bőven telne jobbra, de ő maga sem akarta ezt.
Szabadságot azonban így is, úgy is kell kivennie, bár nem akart, de annyi minden halmozódott fel itt a szervezkedés miatt, hogy már egyszerűen nem tűrhette tovább, cselekednie kellett. Első körben elment a hosszú listával, amit reggel írt, és megvette a hiányzó tételeket, majd pedig bevállalta azt, hogy eljön ma ide. Napközben van, így úgy sejti, hogy Adam nincs itt.
- Jó napot, Cameron!
Szerencsére az első kupacot előbb hazavitte, bőven elég lesz most ezt is hazacipelni, mert akkor már a rokonságot is bevállalta.
- Több rendelésért is jöttem. Javítás, újrarúnázás volt. Révay Lili és Révay Franciska, Mácsai Ráhel, Warren Mina, Oravecz Tatiana. Elméletileg mindegyiküknél három dolog lett behozva, de többet sajnos nem tudok.
Főként azért nem, mert sietett, és ráborította a tejet, ami egy pillanat alatt szétáztatta a jegyzetet, de arra emlékezett, hogy mindenkinél három valami volt felírva. Szóval nekik megvan, csak Zója szétszórt kicsit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. május 31. 23:23 | Link

Zója

Éppen egy régi rádiót tanulmányoz kitartóan. Nemrég szerezte az üstösdi piacon, csak van vele egy kis gond. Történetesen nem akar elindulni. Ha minden igaz, kiment benne egy áramkör, most pedig azt próbálja megtalálni, ezért is hever előtte félig szétbontva és kibelezve az egész ketyere. A teendőit mára már egyébként is elintézte mind, már ami a munkaköri leírásában szerepel, így most már ezzel tölti az időt zárásig. Homlokát ráncolva méregeti az egyik tekercset, amit a rádió belsejéből horgászott ki, majd félreteszi, hogy újabbat emeljen ki a ketyeréből. Éppen orra elé emeli, hogy alaposan megnézze azt is, amikor kinyílik az ajtó. Nem zavartatja magát, bámulja tovább a tekercset, megforgatja, majd biccent is a kedves vevőnek, amikor elég közel ér a pulthoz.
– Üdv. Miben segíthetek? - kérdezi, végre letéve a kütyü részelemét, és tenyerére támaszkodva pattan fel, szívélyes mosollyal nézve a nőre. Hát igen, azért nem mondhatni, hogy ezt a munkát ne szeretné, noha ez nem annyira az emberek érdeme, mint inkább a ketyeréké. Főleg az egy nagyon motiváló tényező számára, hogy tanulhat közben, illetve alkatrészekben fizetik. Melyik elektromágus-növendék ne lenne ettől hiperszuperboldog? Ő biztosan az. Különben emlékszik még a nőre. Ő volt az iskolapszichológus rellonos korában. Talán még most is az, de nem kérdez rá. Az iskolához már csak az Edictum köti valamilyen szinten, hiszen ír nekik még, azért pedig nem fizetik, hogy mások életéről kérdezősködjön. Inkább a kérésre figyel. Na az jó sok. Kósza ránc rajzolódik homlokára, ahogy megjegyezni próbálja mind az ötöt. Reméli, mindent felcímkéztek. Bólogat egy sort azért, ismételgetve félhangosan magának a neveket. Abba bele sem mer gondolni, hogy ez mennyi kütyü, de hátramegy a raktárba. Nemsokára vissza is tér úgy hat darabbal az említett sokból, és odébb tolva a rádió belsejét lerakja mindet, a cetliket nézegetve.
– Warren Mina, Mácsai Ráhel... és Oravecz Tatiana... bocsánat, ki is volt még? - kérdezi meg egy pöppet tanácstalanul pislogva a nőre. Ez a sok név neki tényleg sok volt hirtelen, főleg, hogy még vagy kétszerennyien adtak be mindenfélét utóbb. De hozza ám mindet, csak egy kis türelem.  
Utoljára módosította:Cameron Wallace, 2017. június 1. 03:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 502
Összes hsz: 1058
Írta: 2017. május 31. 23:39 | Link

Cameron

Lepillant a szétszerelt rádióra, és halvány mosoly kúszik az arcára, egy régi kedves emlék. Mostanában már eljutott arra a szintre, hogy ne érdekelje a múlt azon része, ami elromlott. Csak a jó. Nem fogja a szép emlékeket beárnyékolni a rossz, és csak kedvesen fog visszaemlékezni a családjára. Valószínűleg ez a rengeteg "Anyád miért nincs itt", illetve "Miért nem anyád fizeti?" kérdés okán merült fel benne. Elég sokszor került ez elő, elég sokszor gondolkozott el azon, hogy miért is nem, és elég sokszor állapította meg azt, hogy ennek nem kellene így lennie. Egy szó, mint száz, csak a szép emlékek lesznek majd, és kész.
- MEK?
Kérdezi, de egyből meg is bánja, mivel a kecske is ezt a hangot adja ki, így maximum dilinyósnak nézhetik. "Hallottad a pszichológust? Rámekegett egy volt diákra!" Nem, ezt nem biztos, hogy kellene, ám szerencsére az agya még a helyén van.
- Mármint Műszaki kar? A lányom is oda jár, elektromágikus kommunikációra.
Mondjuk Mina nem teljesen gondolta meg, hogy mit is jelent a műszaki kar, de egyelőre küzd, hogy bebizonyítsa, jól döntött. Persze ettől függetlenül nézi már most a többi kart, és hogy miként mehetne át valami olyanra, ami közelebb áll hozzá, de a nő maga nem szól bele, hagyja kibontakozni.
- Révay Lili és Révay Franciska. Az övék lehet egybe van becsomagolva, mert egyszerre hozták be.
Csak a többi gyerek jött külön, de végül is Mina és Ráhel nem töltik minden estélyüket együtt, szóval maximum Ráhel meg Bella tudtak volna összebeszélni, de ők meg láthatóan nem tették. Mintha morognának valami miatt egymásra, de lehet, hogy csak én érzem úgy, hogy lemaradtam valamiről.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. május 31. 23:59 | Link

Zója

Kissé értetlenül pislog első körben a kérdésre. Mek? Mekk? Hát mi ő? Kecske? Megrázza aztán a fejét, amint az is világossá válik, hogy az a hülye rövidítés is éppen MEK, már az elektromágiai kar. Elmosolyodik.
- Hát a szarvaim még nem nőttek ki eléggé, hogy láthatóak legyenek, de mek. Amúgy meg igen, a műszaki karon tanulok, mint a mellékelt ábra mutatja - válaszolja. Ezzel a témával mindig remek beszélgetőtárssá lehet idomítani. Egyszerűen megrögzötten imádja a ketyeréket, ebből kifolyólag pedig az elektromágiát is, illetve ezt a munkahelyét. Annyi lelkesedést még semmi iránt nem mutatott, mint eziránt a gyakornoki pozíció iránt, hiszen még munkaidőn felül is itt ragad néha, és hasonlók.
- Hm, Mina? Emlékszem rá. Vannak közös elméleti tárgyaink - válaszolja aztán, rákérdezve a névre. Kissé kusza neki a Mácsai-Warren családfa - na nem mintha mélyrehatóan foglalkozott volna vele, vagy egyáltalán különösebben érdekelné -, de Minát volt alkalma megismerné. Nemrégiben még holmi jegyzetet is kölcsönkért tőle, miután hiányzott az egyik kurzusról. Az ő nevét talán ezért is sikerül előbb megjegyeznie, mint a többi felsoroltat. Kissé hiányos a vadászat eredménye, ahogy visszatér a beszerzet ketyerékkel nemsokkal később, és kénytelen két névre rá is kérdezni.
- Áhá - csillan fel a szeme, amint elhangzik a két újabb név. Révay. Akkor tudja is, hol keresse, és ha együtt lesz csomagolva, csak még jobb. Tér egy újabbat, még hét ketyerével térve vissza, majd sorba rakja őket szépen a pulton és felnéz Zójára.
- Mi is hiányzik pontosan? Révay... egy... kettő... hat... Warren... kettő... Mácsai kettő, Oravecz három... na akkor még ez a kettő lesz, ha jól számolom. Mindjárt jövök - közli, tér is még egyet, bár ez most eltart, míg újra megérkezik. - Na... azt hiszem ennyi. Megvan mind?
Utoljára módosította:Cameron Wallace, 2017. június 1. 00:01 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 502
Összes hsz: 1058
Írta: 2017. június 4. 11:48 | Link

Cameron

- Amikor Minát felvették, mi is viccelődtünk hasonlóakkal, de aztán inkább hagytuk, mielőtt tényleg Amerikáig menekül.
Egy kicsit tartott is tőle, hogy a lány talál valami megoldást arra, hogy elmenjen, és tudta, hogy ha ott bajba kerülne, akkor mindenképpen segített volna neki, de ha neki segít, akkor itthon lenne minden csőd. Most éppen, hogy jól állnak. Nem a legjobban, de jól. Nagy könnyebbség, hogy van még kereső a háztartásában, mert olyan rossz érzés, hogy a Dwayne-től kapott gyerektartással is sakkozik folyamatosan. Ráadásul a férfinek hivatalosan Minára már nem is kellene adnia, mégis megteszi. Zójánk sejti, hogy a férfi ezt tudja, mégis hálás érte, hogy nem szól egy szót sem.
- Igen, de jól áll.
Tényleg jól néz ki, ahogy a kütyük között ül. Amikor belépett, akkor is épp el volt foglalva, így nem is köszönt azonnal. Jó az, ha az ember megtalálja a hivatását, és ő maga tart is tőle rendesen, hogy Mina leginkább, a „nem volt jobb ötletem” kategóriájú egyetemista. Nem kaphatta meg azt, amire vágyott, így beéri bármivel. Sajnálja, hogy nem válthatta valóra, de a részéről nem egy végleges nem volt, pusztán csak egy átmeneti, időszakos csúsztatása a dolognak. Csak addig, amíg elrendeződik minden, és már stabilan tudja támogatni a lányát.
- Huh, imádom, hogy minden egyszerre romlik el. De igen, ahogy számolom, megvan minden. Már csak azt hiszem egy hordárt kell kerítenem.
Persze annyira nem vészes a dolog, pusztán csak maga a szám volt nagy. Ezek a dobozok igazából bőven elférnek abban a masszív bevásárlókosárban, amit erre a célra magával hozott. Imádja ezt a kosarat, az az igazi, régi, jól kidolgozott. Ezt a fajtát még egy életre tervezték, nem úgy, mint a mostaniakat, amik talán, ha két évet kibírnak.
- Mennyivel tartozom?
Kérdezi, miközben nekiáll szépen, logikusan összeállítani a csomagot, és a legnagyobbtól a legkisebbig belehelyezi őket a már említett kosárba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. július 20. 22:00 | Link

Zója

- Pedig ahogy tudom, ez a mekk... van valami híres ezermester is ezen a néven, nemde? Mekk Elek. Nemrég olvastam róla futólag valamit, miközben ihletet kerestem egy illusztrációhoz, szóval az a MEK azért még vicces is. Belőlünk lesznek az ezermesterek, csak épp kontárok ne legyünk, ezért az egyetem - válaszolja két térés között megállva, hogy elgondolkodhasson, míg eszébe nem jut a név. Folytatja aztán az utat a raktárba, majd visszatér egy adag kütyüvel, aztán egy újabb adaggal, míg teljes nem lesz a felsoroltak listája. Jó sok javítani valót hozott Zója, ám ez csak jó, örömteli dolog, hiszen itt mindenki ebből él meg tulajdonképpen, hogy mások elromlott szerkentyűit javítja. Netán rúnázza, hogy egyáltalán működjenek, mert hiszen nem mind rossz, csak van, amit egyszerűen rá kell bírni, hogy működjön a mágiával telített térben is. Lerak szépen mindent, megszámolva aztán, hogy biztosan meglegyenek, majd felpislog a nőre, várva, hogy igazolja, nem hagyott hátra a raktárban semmit már. Nem mintha nagy megerőltetésbe telne egy újabb séta, csak ennyire feledékeny sem lehet már azért. Hiszen még nincs ideje a demenciáknak, ahhoz túl fiatal.
- Az nagyszerű - dünnyögi félhangosan, és már neki is lát kiállítani a számlát. Félig el is készül vele, amikor eszébe jut, hogy ugyan meglehet, hogy Zója már pontosan tudja, milyen lehetősége van még, de nem ártana, ha csak elmondaná.
- Az ugye megvan, hogy véradományban is intézhető a számla? Bár gondolom... ha mennyivel, akkor jól indultam neki. Bocsánat, nem vagyok ennyire szétszórt, csak icipicit leragadtam a rádió tekercselésénél - közli zavartan vakargatva meg a tarkóját, majd hátratűri a haját és ha már kész a számla, átnyújtja. Csak jó lesz. Ha meg nem, hát átírja.
- Itt is van, ha ez így megfelel - teszi még hozzá, aztán ha a másik lehetőséget választaná a nő, akkor gond nélkül készít újat, ha pedig ez így megfelel, rendezhetik az egészet, és vissza is tér hamarosan a rédióhoz, amit olyan lelkesen szerelt Zója érkeztekor már. Ideje összerakni.  
Utoljára módosította:Cameron Wallace, 2017. július 20. 22:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázslóoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 439
Írta: 2017. július 30. 11:53 | Link

#akikapjamarja

Miután még a faluba költözésem estéjén váltottam néhány baglyot a kereskedés tulajával, rögtön másnap reggel el akartam látogatni hozzájuk, hogy elintézzem az okostelóm ellenőrzését és a tolmácseszközöm bővítését. Azonban ember tervez, Merlin - avagy a korán reggel ajtódat döngető vérfarkas - végez, szóval már csaknem dél van, mire sikerül el is vergődnöm a boltig, minekutána hiába kérek eligazítást az első öt járókelőtől.
Mentségemre szóljon, hogy ha tanultam is volna nyelveket (amikhez semmi tehetségem), akkor se beszélnék magyarul. Esküszöm, félelmetes hallgatni is.
Rövid ideig tanulmányozom a kirakatot és az ajtóra gravírozott feliratokat, a nyitvatartást bogarászva, de annyira hunyorgok az üvegekről visszaverődő erős fényben, hogy félúton feladom és bemenekülök a boltba. A csengő természetesen azonnal jelzi érkezésem, de mielőtt még bárki megláthatna, gyorsan letörlöm a homlokomon gyöngyöző verejtéket, majd rövid hezitálást követően rövidebbre veszem a hajam, hogy ne melegítse a tarkóm. Marad pár másodpercem körülnézni az egyelőre üres helyiségben, ami elég is ahhoz, hogy ellenállhatatlanul vonzani kezdjen a kiállítás.
Két lépéssel az első vitrinnél termek, pont megállva, hogy orromat a makulátlan üvegnek nyomjam. Csillogó szemekkel veszem számba a tárgyakat - mindegyiket felismerem, bár a régebbi modelleknél kell egy kis idő, amíg rájövök, milyen célt is szolgálnak. Az eladásra kínált tárgyakon rúnákat is felfedezni vélek, így előhalászom zsebemből a saját, kikapcsolt ketyerémet és megfordítom, hogy megpróbáljam összevetni a kettőt. Mivel ezen és a számítógépemen gyakorlatilag az életem múlik, még használni se mertem amióta itt vagyok, nehogy kárt tegyek benne - és aktívan szenvedtem a hiányától. Első blikkre van némi eltérés, de remélhetőleg csakhamar hozzáértő szemek segítenek majd eldönteni, mekkora és aggódnom kell-e.
Utoljára módosította:Dr. Riley Meyers, 2017. július 30. 12:03 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. július 30. 22:55 | Link- Jó napot - szólal meg magyarul nem sokkal azután, hogy felhangzik az üzlethelyiségben a vevőket jelző csengő hangja. A raktárból kerül elő kezében egy kissé régi vezetékes telefonnal, amit a pultra rak. Zárás után be kell adnia a gazdájának, annak a kedves öreg bácsinak, aki bármikor javíttatni hoz valamit, mindig egy tál süteménnyel érkezik. Egyelőre azonban csak roppant óvatosan egy papírzacskóba helyezi a már műküdőképes távbeszélőt, és noha tekintete a saját mozdulatait követi, mégis úgy tartja a fejét, hogy abból egyértelmű legyen, az nem köti le minden figyelmét, a kedves vevőnek is jut belőle.
- Miben segíthetek? - teszi fel a sokszor elhangzó kérdést továbbra is magyarul, és odébb tolva a zsacskót úgy, hogy azért még mindig szem előtt legyen, nehogy elfelejtse véletlenül, a pultra támaszkodva a férfira pillant kérdőn. Már csak megszokásból is ragaszkodik a helyi hivatalos nyelvhez, hiszen a faluban többé-kevésbé mindenki beszéli, ő pedig még az iskolai évei alatt tanulta meg Sáritól. Igaz, hallatszik kicsit, hogy nem ez az anyanyelve, de senki nem panaszkodott még rá, hogy ne beszélné szépen. Az ír gael után különben sem tűnt akkora kihívásnak éppenséggel. A segítőkész megnyilvánulást követően várakozón pislog a másikra. Ahogy elnézi kezében a telefont, szinte biztos benne, hogy rúnáztatni jött. Az egész jó. Majd ismét meglesheti, hogyan rúnázza a munkatársa a kütyüt hátul a műhelyben. Majdhogynem elégedett mosolyt rajzol ajkaira a gondolat.
Utoljára módosította:Cameron Wallace, 2017. augusztus 3. 20:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázslóoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 439
Írta: 2017. augusztus 3. 13:10 | Link

Cameron #saveRiley2k17

A mobilomat visszakattintva tokjába tovább szemlélem a vitrineket, bár az alsóbb sorokhoz meglehetősen mélyre kell hajolnom. Nem téblábolhatok azonban sokáig a kiállított tárgyak előtt - pedig ellennék itt egy óráig is, érzéseim szerint - de az engem megzavaró hang, kellemes zöngéje ellenére, enyhe rémülettel tölt el.
Persze, ott van az a nagyon valószínűtlen lehetőség, hogy csak én hallottam félre.
Felegyenesedve megfordulok, hogy szemügyre vegyem az androgün küllemű ismeretlent, aki nyilván nem egy vásárlót ejtett már gondolkodóba megjelenésével. Számomra inkább a stílusa érdekes, ami viszont vitathatatlan, hogy a helyiségbe lépő eladó nem tűnik barátságtalannak, sőt, van valami megkapó abban a gondosságban, ahogy az ősrégi telefont csomagolja be. Egyszerre figyelmes és valahogy kicsit hanyag, amint a pultra könyökölve felpillant rám (ez persze könyöklés nélkül is kényszer), de a nyelv, amit használ, továbbra is egyike azoknak, amiket a legkevésbé se értek.*
- Oh no...-*hervad le arcomról a mosoly, hogy átadhassa helyét a kezdődő kétségbeesésnek, bár még kapaszkodom abba az utolsó remény-szalmaszálba, amit a levelek jelentenek.*- Good afternoon! Please, could I talk to the owner? Or somebody speaking English?-*Ha most továbbra is magyarul (ezt csak feltételezem, mivel megkülönböztetni nem tudom a közép-európai hadovákat) felelget nekem, akkor rohamosan veszíteni fogok a magasságomból, mert én szilárdan elhatároztam. Hogy nem távozom innen. Amíg meg nem csinálják a kütyüjeimet.
De lehet, hogy jobban jártam volna egy transzkontinentális úttal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. augusztus 3. 20:53 | LinkA férfi szavai gyorsan egyértelművé teszik, hogy ő ama kivétel, akihez nem magyarul kell beszélnie. Az itt töltött idő alatt már megszokta, ez magyar vidék, a legtöbb kliens magyarul is szól hozzá, azonban előfordulnak angol nyelven megszólalók sem, és természetesen ennek sincs semmi akadálya. Akár hottentottául is beszélhetnének, mert biztos benne, hogy a raktárban hányódik ahhoz is fordító ketyere. Az angol viszont a legkevésbé sem probléma számára anélkül sem. Egész barátságos mosolyt villant a másikra egy enyhe fejrázás közepette.
- Oh, good afternoon! I'm so sorry, Mr. Kensington is working at nights. But trust me, there's nothing to worry about, Mr. .. - szólal meg nyelvet váltva, kissé nyitva hagyva mondata végét, hiszen nem tudja, kihez van szerencséje. Ez persze nem jelenti, hogy nem segít szívesen. A ketyeréket különben is imádja, és máris roppant kíváncsi, vajon mi ügyben jár itt a férfi, nem lesz-e most szerencséje valami eddig sosem látott gyönyörűséghez például neki köszönhetően vagy mesélhet hosszasan szerkentyűkről, ha éppen vásárolni szeretne.
-  What can I do for you? - kérdezi meg most már angolul, és ahogy az asztalon támaszkodik, kicsit még előbbre is dől. Bizony érdekli, miben is segíthet, nagyon is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázslóoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 439
Írta: 2017. augusztus 3. 21:19 | Link

Cameron

- Meyers, but feel free to call me Riley. You almost gave me a heart attack,-*egészítem ki sietve a nyitva hagyott mondatot, aztán kifújom a bent tartott levegőt, látványosan megkönnyebbülve és kicsit nevetve is. Egy kisebb hegység esett most le a szívemről, főleg annak tudatában, hogy ezek szerint a tulajt záróra után is kereshetem.*
- Pokoli nehéz itt megértetnem magam, pont a fordítóm és az elektronikai berendezésem miatt jöttem, amik nélkül nagyjából életképtelen vagyok,-*magyarázom aztán, miközben a pulthoz lépek, hogy előszedjem az említett tárgyakat. A telefont teszem le elsőként, majd rövid kutatás után ráakadok az ékszerdobozra is, amiből egy gyűrű kerül elő. Ez egy jó minőségű, igényes fordító, mivel a terápiák során a lehető legprecízebben kell tolmácsolnia a páciensek mondandóját és gondolatait, viszont eddig csak a legszükségesebb nyelvekkel lett felszerelve.*
- Az iPhone kapcsán az a kérdésem, működésbe hozható-e a helyi manahálózatban vagy előbb szükséges-e az átalakítása. Jelenleg U.S.A. standard a rúnázása, máshol még nem próbáltam,-*szedem ki a tokjából, hogy megmutassam a már felhelyezett jeleket, a álcámat is készenlétben tartva, ha esetleg be kellene kapcsolni a vizsgálathoz.*
- A fordítót pedig szeretném az iskolában és faluban leggyakrabban beszélt európai nyelvekkel bővíteni, mielőtt elad a sarki fűszeres...-*Hamár gáz vagy, add el humorba csomagolva! A fordító módosításának költségeit az iskola állja, de ha szükséges, szívesen megfizetem a sürgősségi pótlékot, hogy ne érezzem magam ennyire elveszettnek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. augusztus 3. 22:25 | Link- I'm Cameron. Nice to meet you - válaszolja még mindig barátságos mosollyal az arcán, de már ott ül szemében a kíváncsiság. Bizony, szeretné tudni, mi érdekessel kecsegtet számára ez a látogatás. Időnként bólint egyet-egyet, miközben hallgatja, miben is segíthet. Egy telefon kerül elé a pultra, egy iPhone, majd pedig egy ékszerdobozból egy gyűrű. Szép ötvösmunka, ezt már elsőre látni.
- Ó, hát a rúnázásnak eleve standardnak kell lennie. Legalábbis az egyetemen ezt tanulom, hogy nincs eltérés benne, ugyanis a teljes varázsvilág ugyanazt a rendszert vette át az amerikai kontinenstől Ausztráliáig, de a biztonság kedvéért megkérdezhetem Ilosvai urat is. Hivatalosan mégiscsak ő foglalkozik a rúnázással, én csak gyakornok vagyok. A fordítóhoz viszont szükség lesz legalább egy-két napra. Szilvia ma még szabadságon van, holnap azonban már itt lesz, és első dolgom lesz megbeszélni vele, hogy... huh, lássuk csak. Hát a leggyakoribb a magyar nyelv, de hallani németet is, hellyel-közzel horvátot, átjönnek páran a Herzbergből, ha már nem bírják fizetni a tandíjat, de azt hiszem, ezek a legfontosabbak. Egyéb csak elvétve, szinte mindenki beszél amúgy is magyarul vagy angolul, de ha mégis akadna kivétel, bármikor tudjuk vállalni a választék bővítését további nyelvekkel latintól a hottentottáig - válaszolja segítőkészen hosszas magyarázkodásba bocsátkozva, a nyelveket még számolja is ujjain.
- A sarki fűszeres különben indiai. A fűszerei nem éppen olcsóak, de határozottan megéri pénzt kiadni értük - teszi még hozzá amolyan mellékes információként, amíg arra vár, hogy vajon az imént vázolt lehetőségek megfelelnek-e a kedves vevő elképzeléseinek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázslóoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 439
Írta: 2017. augusztus 3. 23:13 | Link

Cameron

- Nice to meet you, too.-*Mosollyal viszonzom az udvariasságát, tényleg boldoggá tesz, hogy nem activityvel kell előadnom a problémámat. Jelentősen felgyorsítja az egész procedúrát. Egyik lábamról a másikra állva hallgatom a válaszát, miközben egyik kezemmel a combomon dobolok hangtalanul.*
- Az remek lenne! Van egy iPadem is, de gondoltam, ha ennél a modelnél megfelel a standard, akkor azzal se lesz gond,-*fejtem ki reménykedve, mert a nagyobbik ketyere a még kicsomagolatlan dobozaim valamelyikének fenekén lapul. Meglehetősen hirtelen elhatározás szülte ezt a költözés, így a pakolást is lóhalálában intéztem.
- Ó, az egy-két nap álmaimban se szerepelt, ez nagyszerű hír!-*lelkesedem, buzgón bólogatva a felsoroltakra, elvégre ő a góré, szóval a szakértelmére bízom magam, egyetértően széttárva karjaim.*
- Megvárhatom itt, amíg az úr megtekinti a telefont? Illetve szükséges előleget fizetni?-*Igazán nem bánom, ha bámészkodhatok még egy kicsit, de nem tudom, mennyi időt is venne igénybe a szemle, úgyhogy jobbnak látom rákérdezni. A mocskos anyagiakat meg jobb most intézni, mint a végén a teljes összegtől kapni szívrohamot, még ha ezt meg is térítik nekem utólag.*
- Á, királyság.-*Indokolatlanul felderülök, holott pontosan tudom, hogy ilyen minőségű fűszereket - még jódarabig - nem engedhetek meg magamnak, bármennyire csábító is a gondolat, hogy főzzek vagy süssek valamit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Cameron Wallace
INAKTÍV


Cameleon
offline
RPG hsz: 51
Összes hsz: 181
Írta: 2017. augusztus 11. 21:04 | Link- Természetesen azzal sem lesz akkor gond - feleli megrázva a fejét kissé, majd a fordító varázstárgyra tér ki, közben már csak kíváncsiságból is megszemlélve a szépen kivitelezett ötvösmunkát. Sajnos ez esetben csak saccolni tud a szükséges időt illetően, a témában jártas kollegina ugyanis épp nincs bent, hogy megkérdezze, de az elmúlt időben azért vannak mégis annyira felkapottak az ilyesféle ketyerék, hogy nem csak vaktában tapogatózik. Egy esetleges csúszás legfeljebb azon fog múlni, hogy Szilviának mennyi munkája van még emellett.
- Több diák és tanár is igénybe veszi ezeket a szerkezeteket, így igazán nem jelentenek gondot az ilyen kérések. Természetesen egy szuahéli, mohikán vagy éppen hottentotta szótár kellene hozzá, sokkal több időt venne igénybe a bűvölés, de ez most fel sem merül - magyarázza barátságos mosollyal szája szegletében. Amikor itt van, mindig látni rajta, mennyire élvezi is ezt az egészet. Szinte teljesen más ember, mint egyébként a hétköznapokban lenni tud.
- Igen, hogyne. Már megyek is, megkérdezem, utána pedig visszatérek a számlára. Egy pillanat - közli nyomban a kérdésre válaszul, és felkapva a telefont a pultról sietős léptekkel tűnik el a bolt innen már nem látható zugainak egyikében, hogy megmutassa Ilosva úrnak a rúnázást. Több időt vesz igénybe azért ez egyetlen pillanatnál, beletelik pár percbe, mire a férfi alaposan megvizsgálja a telefont, de mégiscsak relatíve rövid időn belül tér vissza.
- Azt mondja, tökéletesen működni fog itt is, akárcsak az iPad. Na és akkor térjünk is rá a piszkos anyagiakra. Ez nem fog annyiba kerülni, hogy előleg kelljen hozzá, de mielőtt kiszámolom, fel szeretném világosítani, hogy nem csak pénzt fogadunk el fizetségképpen - kezd bele a részletek ecsetelésébe, merthogy ezt mindig elmondja. El is kell mondania. Beletartozik a kedves ügyfelek teljes körű informálásába. - Vért is lehet adományozni a szolgáltatásainkért cserébe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza