29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek
A fővároson kívül - Gálffy Erik hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2018. december 26. 19:07 | LinkÚjabb év telt el, így újra elérkeztünk a szokásos karácsonyi partyhoz. Ez már hagyomány a családnál, hogy minden év december 25-én ünnepséget ad, ahova minden igen fontos ember meg van hívva. Ilyenkor a fél minisztérium - leginkább a vezetők - illetve a híres családok fejei kerülnek meghívásra egy fő kísérőjükkel. Legtöbben ilyenkor a feleségüket vagy párjukat hozzák el, de az sem szokatlan, hogy gyermekekkel, esetleg unokákkal érkeznek. Mivel az ünnepeket mindig otthon töltöm, még úgy is, hogy nem felhőtlen a kapcsolatom a családdal, bőven jut számomra is teendő. Mindig a nyakamba sóznak valamit, amit megpróbálok minél gyorsabban letudni, hogy aztán én is pihenhessek kicsit. Aztán eljön a 25-e, és kora reggeltől sürgés és forgás van a kastélyban. A szolgálók, rendezvényszervezők, dekorosok rohangálnak mindenhol, mindenki kiabál, nyüzsög, csapkod és szitkozódik. Én pedig ilyenkor csak járkálok az előtér és a nagyterem között, figyelem az eseményeket és jókat nevetek a sok idiótán. De mivel immár én is bekerültem a minisztériumi dolgozók közé - igaz még csak gyakornok ként - így már nekem is több ismerős arc lesz, mint eddig. Egyébként kapcsolatépítésnek ezek az estélyek teljesen tökéletesek. Arról pedig nem is beszélve, hogy mennyi csinos nő gyűlik össze ilyenkor, akik kissé több alkoholt fogyasztanak, mint kellene. Ha a férjek tudnák, hogy az egyik rejtett folyosó mennyi mindent látott már az elmúlt évek során. Örülök, hogy se szobor, se festmény nem található ott, mert ha azok megszólalnának, én biztos, hogy halott ember lennék.
Az estély előtt nem sokkal én is nekiállok összeszedni magam néhány pohár brandy társaságában, mely megalapozza az alaphangulatomat. Az ilyenek előtt mindig szükségem van némi bátorításra.
Élére vasalt nadrág, inge, zakó, csokornyakkendő, fényesre bokszolt cipő. A szolgálók mindent kikészítettek, így nekem csak fel kell öltöznöm. Megállok az egyik szekrényem előtt és a parfümöket kezdem szuggerálni, de végül a választás egy Paco Rabanne - One Million parfümre esik. Alaposan körbepermetezem magam vele, majd egy kis hajigazítás után kilépek a szobából. Lesétálok az emeletről az előcsarnokba, ahol már gyülekeznek a vendégek. Illedelmesen, jól nevelt fiú módjára mindenkit üdvözlök, majd a nagyterem felé kanyarodok, ahol már zajlik az esemény.
Utoljára módosította:Gálffy Erik, 2018. december 26. 19:47 Szál megtekintése
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2018. december 29. 14:32 | LinkEgy idősebb férfi lép oda hozzám s nyújtja felém jobbját. Még nem ismerem, pedig ő, az elmondása alapján, már gyerekkorom óta ismer. Nagyon jó neki, de nekem lövésem sincs róla, hogy ki ő. Hosszas mesélésbe kezd arról, mikor először látott, milyen kicsi voltam, aztán eljutunk az első vadászatomig is. Jó pár éven végig megyünk, és a férfi valóban ismer, de én továbbra sem emlékszem rá. Őszintén szólva túlzottan nem is izgat, sőt már kicsit unom is a mesedélutánt vagyis estét. Próbálok illedelmesen rá figyelni, de figyelmem inkább más irányba terelődik el. Nehéz koncentrálni, mikor szűk ruhákba bújtatott női testek sokasága suhan el az ember orra előtt. Egyik formásabb, mint a másik. Mondhatnám, hogy csorgó nyállal figyelem az eseményeket, de az nem lenne túl elegáns, így csak lopott pillantásokat engedek meg magamnak. Egy középkorú nő azonban eléggé feltűnően próbálja felvenni velem a szemkontaktust már egy ideje, de végül belemegyek a játékba. Úgy fest, hogy megvan az ez évi feleség, aki megismerkedik a rejtett folyosóval. Óvatos flörtbe kezdünk, de ekkor megjelenik anyám, aki karon ragad, elnézést kér a férfitól, akinek már nem emlékszem a nevére, majd magával rángat. Megjött valami idős asszony az unokájával, akit valószínűleg ma estére mellém szántak. Mármint az unokát, nem az öreget. Egy nagy sóhaj tör fel belőlem, majd arcomra erőltetek egy mosolyt. A mű mosolyokban már profi lettem, így észrevehetetlen, hogy az nem őszinte.
- Jó estét kívánok a hölgyeknek! – az idős asszony kezére adok egy kézcsókot, majd a fiatal lány keze irányába nyúlok. -  Te sem panaszkodhatsz kis hányós. – kacsintok rá a lányra, akinek a nevére sajnos nem emlékszem. Ha kezembe rakja kezét, akkor ő is kap egy kézcsókot. Közben anyám észrevehetetlenül lenyom hátulról egy tockost, csak, hogy érezzem a törődést és tudjam, hogy kellene viselkednem. A zenekar is végre nekikezd, ami annyit jelent, hogy muszáj megnyitni a bált. A családunkban az a szokás, hogy anya és apa kezd, majd mi is becsatlakozunk hozzájuk. Patriknak már felesége van, így ő Esztert viszi a parkettra. Izabella is párkapcsolatban él, ő a faszijával lép a színre. Szóval nekem is kell találnom valakit, szóval jobb híján felkérem az előttem álló leányzót. – Szabad? – kérdem tőle, miközben felé nyújtom karomat, amibe ha benne van belekarolhat és útnak indulhatunk a parkett felé.

Szál megtekintése
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2019. január 6. 16:35 | LinkImádom mikor ennyi idősen akarnak nekiállni minket nevelni. Nekem tockos járt, a leányzónak torokköszörülés. Nem is értem, hogy gondoltuk az illetlen, oda nem illő, egymás se**ét nem kinyalós kommunikációt. Pedig ez most az az esemény, ahol jó pofát kell vágni mindenhez és mindenkihez. Aki pedig nem ilyen típus, mint például én is, annak nagyon nehezére esik. Mikor a leányzó közli, hogy mennyire nagyon vicces vagyok csak rákacsintok, de mikor tovább fokozza és a múltat emlegeti, nem bírom ki, hogy ne nevessek fel.
- Sajnálom, de képtelen vagyok elfeledni, hogy mit műveltél annak idején. De egye fene... – válaszolok színpadiasan, nagyon durván túltolva a dolgot. A legutóbbi találkozásunkhoz képest a  kiscsajnak eléggé kinyílt a csipája, ami  tetszik. Képtelen vagyok rá nőként nézni, nem abban az értelemben, hanem ahogy viselkedik. Magamat látom benne, csak nőnemben és majdnem tíz évvel fiatalabb kiadásban. Jót mosolygok azon, mikor látványosan körbetekint a teremben, majd nagy duzzogva velem tart. A táncparkett felé vezetem, majd menet közben megjegyzem, hogy „Nálam jobbat itt ma úgysem találsz…”. Belibbenünk a parkettre, majd egy keringővel kezdünk, aminek a végén meg is nyitódik a bál. Ezt egy lassabb dal követi, melyet még a parketten töltünk. Jót nevetek, mikor azt kezdi el elemezni, hogy méreg vár rá azért, mert velem táncol, majd megfejelve a dolgokat még közelebb húzódik hozzám. Erre fel egy tipikus Erikes mosoly kúszik arcomra, mely miatt nők tömkelege dobta már le magáról a bugyit. Évek kemény munkája van ebben a mosolyban, de minden percet megért, amit ráfordítottam.
- Mondom én, hogy te ma egy nagyon szerencsés lány vagy… - unottnak imitálva megvonom a vállam. Majd egyszer csak elkapok egy szempárt, melyből féltékenység sugárzik. Szememmel megpróbálom lekommunikálni a nő felé, hogy higgadjon le. A leányzó akkor hajol közelebb hozzám és suttog a fülembe, majd pedig távozik. Megigazítom a zakómat, majd elindulok kifelé a parkettről, amikor is valaki elkap a karomnál fogva. Egy kisebb hisztit hallgatok végig arról, hogy mit képzelek magamról, de mikor közlöm a hölgyeménnyel, hogy nyugi, nem a kislányt fogom ágyba vinni mindjárt, akkor lehiggad nagyjából. A szemében még ott csillog a bizonytalanság, de elfogadja. A probléma lerendezése után arra megyek amerre gondolom, hogy xyka ment és igen. Benyitok a dolgozószobába és elég gyorsan megtalálom. Nem bújócskázik.
- Ha ezt apám meglátja… Halál lánya leszel. – közlöm, majd közelebb megyek hozzá és magamnak is töltök egyet abból a piszok drága és elég jó féle whiskeyből.
- Egészségedre… Hogy is hívnak? – kérdem teljesen közömbös arccal, mintha normális dolog lenne, hogy nem tudom a nevét.

Szál megtekintése
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2019. szeptember 9. 14:11 | Link

Táppénzen vagyok, vagyis leszek holnaptól, ami még sosem esett meg velem. Nem szoktam beteg lenni, de most ledöntött egy kisebb vírus a lábamról. Semmi komoly szerencsére, csak nátha, köhögés és láz. Ha nem lennék lázas, akkor simán bemennék dolgozni, de így inkább itthon maradok. Vasárnap este lévén elég kevés látogatónk van, vagyis hogy igazából egy árva lélek sem jött megnézni az arborétumot. Ennek valószínűleg egyik oka a szeszélyes időjárás, ami eltántorítja a kirándulni vágyókat. Bezzeg nyáron, mikor hét ágra sütött a Nap, akkor tömve voltunk. Kint ülök a kastély előtti kocsiszínen, hallgatom a bogarakat, meredek a semmibe és közben szívom a jól megérdemelt cigarettámat. Pali bá’, a gondnok, nagy lelkesen döcög felém, széles mosollyal arcán, majd boldogan meséli, hogy szerzett egy látogatót mára. Besiet a kis helyiségébe, ahonnan pár perccel később távozik is, hátán a táskájával, kezében az éthordójával. Biccentünk és intünk egymásnak, majd megáll és odakiabál nekem, hogy a lány ott van valahol kis fahídnál. Bólintok egyet, majd a cigit elnyomva indulok el a híd irányába, mivel jó tudni, hogy mikor távozik a hölgy, mikor tudok zárni. Zsebre tett kézzel bandukolok a megadott irányba, miközben fütyörészek, amire a madarak lelkesen válaszolnak is. Nem kell sokáig mennem, mikor megpillantok az alakot a hídon. Már messzebbről köszönök neki, hogy nehogy megrémüljön, majd odasétálok hozzá. Mikor mellé érek valami furcsa érzés fog el, miszerint én már találkoztam ezzel a lánnyal, de nem tudom hova tenni. Több opció is van a listán, de elég hülyén venné ki magát, ha azonnal az egyik egy éjszakás kalandommal azonosítanám, így inkább megtudakolom…
- Ismerjük egymást valahonnan? – kérdem, majd hirtelen elfordulok és tüsszentek egyet. Orrom kifújása után fordulok csak vissza hozzá.

Szál megtekintése
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2019. szeptember 13. 16:12 | Link

A lány hangja olyan, mintha kissé kezdene pánikba esni, vagy legalábbis nem érezné eléggé komfortosan magát.  Ennek a helynek pedig pont a nyugalom és a kikapcsolódás lenne az értelme, élvezni a csendet, érezni a fák és virágok illatát, megnyugodni és lazítani. De rajta pont az ellenkezőjét látom, amihez a drága gondnokunk is hozzá tett, mikor ha jól sejtem iderángatta szegény lányt. A kérdésemre egy lehet a válasz, szóval akkor nagy esély van rá, hogy már találkoztunk, de ha megköveznek akkor sem jut az eszembe, hogy mikor és hol. De a válaszából arra következtetek, hogy neki sincs lövése róla. A kérdés hallatán elmosolyodom, és ez legalább ad egy támpontot, hogy merre kellene indulnom az ismeretség tekintetében, mivel az említett település a boszorkányok és a varázslók körében ismert és lakott hely.
- Természetesen. – egy széles mosoly terül el arcomon, mivel ez valami tesztféle volt a részéről… Ügyes, módfelett ügyes! Majd ezután tüsszentek és fújom ki orromat, amire megjegyzés is érkezik.
- Oh, ez a legjobb rá ... Odabent megőrülnék, utálok feküdni és nézni a plafont. – megvonom vállaim, majd egy sóhaj tör fel belőlem. Mintha anyámat hallanám, mikor a leányzó ecseteli, hogy mit kéne tennem, illetve mit nem. 26 éves vagyok az Isten szerelmére… De szerencsére nem rugózik tovább rajta, amiért igen csak hálás vagyok. Egy kicsit köhögök, de azért figyelek és hallom is, hogy mit mond.
- Hát ma már innen sehogy nem fogsz tudni eljutni Pécsre, de holnap szívesen elviszlek, ha gondolod. – válaszolok neki és valahogy sejtem, ez az opció annyira nem fog tetszeni neki. Így még mielőbb beleesne a pánikba folytatom tovább a mondatot. De nyugi, abba a kastélyba van pár szabad szoba, ahol el tudsz tölteni egy estét, illetve vacsora is lesz. Szóval akkor a vendégem vagy mára! – bár a nevét még továbbra sem tudom, illetve semmit sem tudok róla, de nem tűnik veszélyesnek, se gyilkosnak. Szóval az áldott jó lelkem fog egyszer a sírba vinni.
Szál megtekintése
Gálffy Erik
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 133
Írta: 2019. szeptember 20. 16:21 | Link

Nem értem a lány kérdését, az értetlenség pedig az arcomra is kiül. Vagyis felfogom és értelmezni is tudom a kérdést, de nem tudom, hogy jött ez most szóba. Aztán leesik, hogy ez valami féle bemutatkozás akar lenni talán. Az elhangzott név valamennyire rémlik, de ha nekem kellett volna megtippelnem, akkor nem ugrott volna be.
- Minden gyógynövényt be tudunk innen szerezni, de ennek ellenére már hallottam ezt a nevet. Csak nem szerény személyed is Ardai? – nyilván okkal hozta fel, szóval akkor vesézzük ki alaposabban a dolgot. A hoppanálós kérdésére egy keserű arckifejezés jelenik meg rajtam.
- Sajnos nem, pedig nagyon megkönnyíteni az én életemet is. – bocsánatkérő tekintet közben megvonom vállam, majd egy kisebb köhögés jön rám. Elfordulok a lánytól majd addig vissza se nézek, míg a roham el nem múlik. Ezután folytatódik tovább a társalgás melynek végén végül a leányzó arra jut, hogy jobb lenne itt töltenie az éjszakát. Végül is nekivághat az útnak, reggelre talán Pécsen lesz. Aztán mikor kiejti a volt iskolám nevét, leesik a tantusz.
- Az lehetséges! Nem te akartál egyszer megbüntetni cigizés miatt? – egy mosoly jelenik meg arcomon. Szerettem azt a helyet és mai napig, ha arra járok benézek, bár túl jó fogadtatást nem szoktam kapni. Ami nem is csoda, mivel onnan lettem elküldve elvonóra. Szóval értem én a rossz szájízt, de az ember azért változik, és nem kéne egyeseknek pofákat vágni hozzá. Bár ahogy hallom elég szépen cserélődik ott is a személyzet, a tanárok, szóval lassan be tudok menni nyugodt szívvel.
- Nos akkor gyere. – fejemmel a kastély irányába biccentek, majd lassan elindulok. - Egyébként, hogy kerültél ide? Illetve mi járatban leszel Pécsen? – kérdem, hátha így nem áll be kínos csend.
Szál megtekintése
A fővároson kívül - Gálffy Erik hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek