27. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyFöldszint

Oldalak: « 1 2 3 4 [5] Le | Téma száljai | Témaleírás
Hok Olívia
INAKTÍV


•Hook•
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 218
Írta: 2017. október 5. 17:16 | Link


Az alak elindult felé, Olívia pedig egy pillanatra hátrahőkölt, ahogyan meglátta tényleg mennyire is magas. Biztos, hogy fiú, a lányok nem nőnek ekkorára többnyire. Na meg a hangja is. De még mindig meresztgetnie kellett a szemét, hogy lásson valamelyest.
- Öh, izé... - bontakozik ki ő is igen frappánsan. Majd hirtelen ötlettől vezérelve a fiúra szegezett pálcáját felemeli, és megszólal.
- Lumos!
Apró kis lángocska jelenik meg a pálca végén, hirtelen elvakítva mindkettejüket. Olívia halkan szitkozódik is egyet, majd derülten pillant a pálcájára.
- Nahát, sikerült!
Még ő is meglepődik a saját művén, eddig még nem próbálta ezt, csak olvasott róla. De ha már egy szobor térdének hála bejutott valami titkos folyosóra a pálcájával, akkor miért is ne próbálgasson varázslatokat? Most már elkezdhet végre hunyorogni, hogy lassan kivegye a kissé borostás fiú alakot, aki kicsit furcsán beszél. Talán nem magyar ő sem, és még tanulja a nyelvet! Vagy ennyire megzavarta valamiben?
Ám a cigaretta nyomban feltűnt a szájában.
- Te is véletlenül kerültél ide? - vonja fel a szemöldökét. Legalábbis ő így értelmezte a hallottakat. Pedig nem úgy néz ki a srác, mint aki a folyosón szórakozgatott hozzá hasonlóan, hogy aztán beragadjon ide. De ha mégis, akkor igen nagy pácban vannak, mert egyikük sem tudja a kijutás módját. Legalábbis ebben az esetben erre tippelne.
Hirtelen elfogja egy minimális pánik a gondolatra, hogy talán a fiú ki tudja mikor jött ide, és mióta van itt. Lehet, hogy már évek óta csak a hely valahogy életben tartja az ide beszorultakat? Egy pillanat alatt elhessegette ezt a nyomasztó gondolatot. Nem, ez nem lehet, biztosan nem csinálnak ilyen drasztikus helyeket egy iskolában.
Olívia összeborzolta amúgy is kócos fekete haját, úgy pislogott a különös fiúra. Érdekes kérdései és meglátásai vannak.
- Na ne mondd. - fintorgott egy kissé a megjegyzést hallva, majd kissé megforgatta a szemét a kérdésre.
- Nem. Mondtam, hogy nem tudom hol vagyok. - morcoskodik egy sort. - De ha Te sem, akkor más se fogja tudni egy ideig, akkor meg tök jó lesz itt dekkolni amíg valaki megtalál... vagy ismersz kijáratot?
Élt a gyanúperrel, hogy a srác nem először van itt, csak valószínűleg nem érti, hogy ő vele mi történt most. De hát mondjuk néma gyereknek...
- Egyáltalán mi ez a hely? - kérdezi a hirtelen jött beszédpartnerét jobb híján, hátha mégis csak tud valamit erről az egészről.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Leon Tim Wolf
Független varázsló, Elemi mágus


100% bio, ökológiailag tesztelt terromágus
offline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 270
Írta: 2017. október 10. 20:58 | Link


október 2. | inkognitóban | Timmi

Ahogy a lány felé lépett, az automatikusan visszahőkölt, pedig hát, annyira nem volt vészesen ronda. Esetleg egy fogszabályzó nem ártott volna neki, ezt sokan mondták már, de ő szerette így a mosolyát. Attól nem ijedhetett meg a lány, elvégre még meg sem villantotta. A pálca a szemébe világított, így oda is kapta a kezét, hogy egy kicsit legalább leárnyékolja a sötétben nézelődés után.
- Nem kellett volna néki? - érdeklődött a német, lassan realizálva, hogy a kislány nem jelent rá veszélyt és a zsebeit kezdte módszeresen átkutatni a Zippoja után. Talán nem is ejtett minden szót helyesen, de őszintén, annyira nem is érdekelte. A kérdés nem érte váratlanul, elvégre jobb esetben az ember nem jön ilyen helyekre önszántából. Jobb esetben, de ugye Leonról beszéltünk, aki nem a helyes viselkedés mintapéldája volt.
- Nem, nem mondhatnám. - Ebben a pillanatban a kis fém dobozka végre előkerült, ő pedig nagy lelkesen pattintotta fel azt, hallgatva, ahogyan a sercegéssel felgyullad a láng. Nem sokkal később már elégedetten pufogtatta kifelé a füstöt, mintha jobb dolga sem lenne. A lány összeborzolta a haját és csak aztán tett megjegyzést rá, hogy Leon mennyire zseniális valójában, amiért ráébredt a hely titkos mivoltára.
Ő azonban tényleg utánakérdezett, hogyan is működnek a dolgok errefelé, így a kijáratot is pontosan tudta, csak neki még itt volt elintéznivalója, nem pedig máshol.
- Ismerek, csak még nem indulok kifelé - bólintott, miközben mélyet slukkolt. A lány kérdésére elkomolyodott kicsit az arca, aztán maga mellé ejtette vissza a kezét, ami éppen más funkciót is ellátott. A saját szavaival akarta megfogalmazni, mi is az a bizonyos hely és miért is vannak ott, talán még kicsit örült is, hogy annyira nincs világos, mert így nem látszott rajta annyira a töprengés.
- Hm, afféle egérút, ha szerencséd van - foglalta össze végül, hogy mi is lenne a legjobb kifejezés rá. - Ha nem, akkor kerülő.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hok Olívia
INAKTÍV


•Hook•
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 218
Írta: 2017. október 25. 17:33 | Link


A kérdést nem igazán érti, és a srác akcentusa is elég furának tűnik neki. Abban szinte teljesen biztos, hogy nem magyar. És ezt onnan állapította meg így magában a leginkább, hogy néha még ővele is előfordul, hogy egy-egy szót úgy ejt ki, hogy a magyarok körberöhögik. De hát hiába tanulta azóta a nyelvet, mióta járni tud, ha azért nem használta minden nap. Egészen persze addig amíg Petert meg nem tanította rá. Vele gyakran beszéltek így, hogy mások ne értsék miről folyik a szó.
A válaszra, miszerint a fiú nem mondhatná, hogy véletlenül keveredett ide - legalábbis úgy véli, hogy erre válaszol - csak felvonja a szemöldökét, és nem mond semmit. Érdekes lehet a társalgás két olyan ember között, akik nem igazán társalgós típusok. Legalábbis Olívia nem az, amíg meg nem ismeri a másikat. Lehet, hogy ez a srác is így van ezzel - gondolja.
Ám a fiú ekkor egy gyújtót kapar elő a zsebeiből, és rágyújt. Erre pedig még jobban elkerekednek a lány szemei. És ez az, amit már nem hagyhat szó nélkül.
- Cigi? Itt lehet ilyet? - bukik ki belőle, majd el is teszi a pálcáját végre, és karba fonja a kezeit maga előtt. Elgondolkodik egy pillanatra, körül pillant, és mivel úgy ítéli meg, hogy csak ketten vannak, vállat von, és visszanéz a fiúra.
- Adsz egyet? Majd viszonozom. - mondja hirtelen. Lehet kicsit bátor kezdeményezés, de hát a fiú gyújtott rá előtte. Vagyis inkább férfiú már.
Eközben érkezik egy újabb válasz is, amire Olívia egy kicsit oldalra dönti a fejét.
- Stikában vagy itt? - kezd rájönni a dolgokra lassan, de biztosan. Elvigyorodik a magas srácot nézve.
- Ne aggódj, én nem köplek be semmiért! Ha tilosban vagyunk, és nem vagy prefi az csak annál jobb! Már ha ki lehet innen jutni! - mondja még mindig tőle meg nem szokott vigyorgással, majd újra körül néz egy kissé.
- Hogy érted, hogy egérút vagy kerülő? - érdeklődik. Talán ebből lehet valami beszélgetésféle még. Eddig nem tűnik úgy, mintha a fiú elakarná küldeni a fenébe. Hát akkor ki tudja. Talán még ismerkedhetnek is pár szót. Majd elválik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Leon Tim Wolf
Független varázsló, Elemi mágus


100% bio, ökológiailag tesztelt terromágus
offline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 270
Írta: 2017. október 25. 20:18 | Link


október 2. | inkognitóban | Timmi

Egyikük sem esett túlzásba a beszélgetéssel. Leon, mert nem érezte alkalmasnak rá a helyzetet, Olivia, mert nem volt az a fajta, aki jókedvében leáll csevegni másokkal. Annyi biztos, hogy az égimeszelőt nem különösebben zavarta, hogy a dolgok ilyen fordulatot vettek, szerette, ha volt egy kis csend.
Lassan felsercent a zippo és Leon végre megkönnyebbülve szívhatott a cigarettájába, amit a lány meglehetősen döbbenten fogadott. Az, hogy ő használta, még nem jelentette, hogy itt szabad ilyet.
- Ö, nem, nem igazán, de senki nincs itt, aki beköphetne vagy felelősségre vonhatna, szóval... - szinte természetes lazasággal rántott egyet a vállán, mert ugye, ha valaki nem tudja, akkor az nem is fájhat neki. A lány végre eltette a pálcát, Tim pedig kissé fel is lélegzett emiatt, mert hát, nem szerette, mikor ilyesmikkel hadonásznak felé.
- Ez erős lenne neked, attól tartok - rázta meg a fejét, majd pár pillanatig bent tartotta a leszívott füstöt, mielőtt elővette volna a cigitárcát, amiben viszont gyári szálak pihentek. Felpattintotta, csak ezután nyújtotta a lány felé.
- Nem kell viszonozd, belefér. És igen, mondhatjuk így is - villantott farkasmosolyt, méltán a saját nevéhez. Bár kinézetre ritkán emlékeztetett a ragadozóra, azért a lelke mélyén mégis úgy érezte, hogy a név kötelez. A lány lassan elvigyorodott, talán ő is kezdte felismerni a helyzetet, és úgy tűnt, nincsen ellenére a dolog.
- Nem vagyok prefektus, csak idén jöttem és nem is vagyok az az alkat. Kijutni ki lehet, bár fogalmam sincs, hogy most éppen hova... - mélyült el a hangja a mondat végére.
Talán ő fogalmazott túl ködösen, vagy a lány nem találkozott még ilyen épülettel, nem volt egyértelmű a számára, de nem is zavartatta magát miatta, Olivia felé nyújtotta a kis fém téglatestet és csak azután kezdett a magyarázatba.
- Olyasmi, mint egy hopp-hálózat, a kastélyon belül. Kilépsz egy ajtón és az egyik szárnyban találod magad, az ajtó feletti nyilak jelölik. Vagy a faluba, engedély nélkül... Csak mindig változnak az irányok, hogy hova is lehet kijutni... ma még meg sem néztem - látta be a végét maga elé bámulva, mert hát, összességében neki is ki kellett innen jutni egyszer, mielőtt tényleg porrá zúzza a koponyáját a plafonon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hok Olívia
INAKTÍV


•Hook•
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 218
Írta: 2017. október 25. 22:07 | Link


A fiú szavaira, miszerint nem igazán, de mivel nincs itt senki, ezért magasról tesz rá - igaz nem így mondja, de a lány nagyjából így fordítja le magában - Olívia elvigyorodik.
Kevés dolog csal csak úgy mosolyt az arcára, de ettől valahogy most jobb kedve lesz. Mondana is valamit, de inkább úgy dönt, nem rontja el a pillanatot. Ezt a szent pillanatot, amikor először találkozott a sok jó kislány és prefi és buzgómócsing között valakivel, aki szemlátomást éppen valamiféle szabályt hág át.
- Honnan tudod, hogy mi erős nekem vagy mi nem? - vág azonban vissza a srác kijelentésére kissé dacosan, de mivel mégis csak kap valamilyen dohányrudacskát, nem kötözködik, hiszen haver az aki csak úgy ad rögtön viszonzás nélkül. És mint kiderül, később sem akarja a viszonzást.
- Kösz. Lehet tiltakoznom kéne, hogy viszonozni akarjam, de anyám azt mondta, ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el, én meg még kiskorú vagyok és nincs saját jövedelmem. - jelenti ki mindezt egyetlen mondatban, furcsán értelmesen, de valahogy mégis egyhangúan. Elvesz egy szálat, és beledobja a szájába. Azért még körül néz egyszer, mert nem akarná, hogy valaki más is erre jöjjön. Mondujuk mit tehetnének az ellen, hogy rágyújt? Írnak az apjának? A gondolatától is röhögni támadt kedve.
- Adsz tüzet?
Ha kap, akkor végre ő is rágyújthat. Először csak a szájába szívja be a füstöt, majd aztán a tüdejébe, és köhögni kezd mint valami gyatra gyerek, aki először próbálja. Igaz, gyatra gyerek lehet mások szemében, meg valahol az is, de ahogyan az ő szemében meg könnyek gyűlnek, úgy érzi ezt most tökre megalázónak.
Gyorsan összeszedi magát, és próbálja menteni a méltóságát, és valamivel felnőttesebbnek tűnni. Inkább terelné a szót, ezért az újabb, immáron sokkal kellemesebb slukk után ismét megszólal.
- Aha. Idén? Nem tűnsz elsősnek. - hangzik a roppant elmés megállapítás. - Vagy neked is később lett mágiád? Találkoztam egy lánnyal, akiről azt hitték, hogy... hogy... kvibmicsoda. - fejezi be végül így a mondatot, kicsit idiótának érezve magát, úgyhogy inkább nekidől az egyik falnak, és kényelmesen lecsusszan a hátát annak döntve a földre. Egyik lábát kinyújtja a másikat pedig felhúzza magához, és úgy relaxál egy kicsit. Egész jó most ez a félhomály, és végre talált valakit akit letarhálhatott. Már kezdett neki hiányozni a dolog.
- Jah, szóval azt mondod, hogy lehet csak úgy lehet kijutni innen, hogy a faluban köt ki az ember? - kérdezi végezetül a srác magyarázatát végighallgatva. Nem tudja hirtelen eldönteni, hogy ezt királynak gondolja e vagy a "most mi a franc lesz" érzéseket hagyja eluralkodni magán.
- Amúgy a nevem Olívia.
Ez csak úgy mellékesen érkezik. Mert hát miért ne. Kapott is, úgyhogy valamit azért csak ad.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Leon Tim Wolf
Független varázsló, Elemi mágus


100% bio, ökológiailag tesztelt terromágus
offline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 270
Írta: 2017. november 20. 15:01 | Link


október 2. | inkognitóban | Timmi

A pillantása a lányra tévedt, végigmérte ismét, talán már kicsit sokadszor is aznap, de a stílusa még mindig arról árulkodott, hogy lázadó időszakát élő kamaszhoz van dolga. Fiatal is volt, pöttöm is volt Leonhoz képest, nem volt nehéz eljutnia arra a következtetésre, hogy amit ő éppen szív, az nem a lánynak való.
- Szakavatott vagyok ilyen szempontból, kb pontyos képem van arról, mi is erős és mi nem - biccentett maga elé, elégedetten, de átnyújtott egy szálat, mert ő egyáltalán nem irigy, vagy rosszindulatú. Kivéve persze, ha kacsákról van szó, azoknak nem szívesen adna semmit, de azok nem is szoktak kérni tőle. Azért, mert ha látja őket, nyakába szedi a lábait és már ott sincs.
- Nekem se volt sokáig, tarhálni emberi dolog - fújta ki lassan a füstöt a szőke, felidézve az egyik első szót, amit anno magyarul megtanult. A nagybátyja szívesen használta ezt, néha még kiabálta is neki, hogy ejj te kutya, ne tőlem tarhálj!
A kérdésre a kis fém szerkezetet a lány felé nyújtotta, de nem adta át. Megszokás volt már a számára, hogy nem adja oda csak úgy az öngyújtóját másoknak. Helyette bepattintotta a hüvelykujjával és megvárta, míg a kis rúd vége tényleg izzik, csak azután csukta össze. Nem lepte meg a lány köhögése, nem is kezdett aggódni, anno ő is így kezdte, az idővel csak változott, most már nem köhög, de néha még könnyezik, főleg, ha retardáltan a saját szemébe fújja a füstöt.
- Nem elsős vagyok - erősítette meg a lány megállapítását, miközben tett egy lépést a terem belseje felé. - Nem, nekem nagyon korán megvolt már a mágiám, bár, anyám mugli. Mestertanonc vagyok.
Az arcára azért kiült a tűnődés, nem esküdött volna meg, hogy ez volt az a szó. Annyi biztos, hogy valami tanonc volt benne. Inkább még egy utolsót szívott a szálból, majd azt a minimális papírdarabot eltörölgette a földön, törökülésbe helyezkedve.
- Neem, csak van, amikor az összes ajtó egy irányba visz és te mondjuk nem akarsz arra menni - vonta meg a vállát. Már egészen kezdett ellazulni, jól érezte magát. - Leon vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hok Olívia
INAKTÍV


•Hook•
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 218
Írta: 2017. november 27. 16:33 | Link


Olívia tudna hozzáfűzni valamit a srác elemzéséhez, de nincs kedve vitatkozni, így végül csak vállat von. Nem ismerik még egymást, ezért kár lenne ilyenekbe bonyolódni. Na meg kap egy szálat, és még tüzet is, igazán nem panaszkodhat. Nem valami láncdohányos egyébként, meg még fiatal is, de sajnos bizony szokott néha, és most a fiú szájában látva a füstölgő dolgot ő is úgy érezte, hogy jól jönne egy ezek után a napok után.
Rágyújt hát, megköszöni, aztán helyet foglal. Még szerencse, hogy nem tudja, mi jár a másik fejében, mert a kacsás gondolatmenetre bizony nagyot nézne.
A kijelentésre azért megjelenik az arcán egy vigyor. Tarhálni. Szerette ezt a szót. Habár ezt pont nem az édesanyjától tanulta meg.
Egy gyors köhögésen túlesve végre rendesen beszívja a füstöt, majd lassan engedi azt ki száján, sűrű, fehér gomolyagot hozva létre a kis szobácskában. Szét is néz egy pillanatra gyanakvóan.
- Ugye itt nincs füst jelző?
Nem is tudja, hogy a varázslók használnak e ilyet, és ha nem, akkor a fiú tudja e miről beszél. De azért nem árt az óvatosság.
Közben a kérdéseire érkeznek válaszok, ő pedig visszapillant hirtelen kapott társaságára. Egészen szimpatikus arca van, most, hogy így jobban látja. Emlékezteti egy srácra Londonból, akit mindenki csak Vagány Nicknek hívott. Tette a szépet, és nagy beszólásai voltak, előszeretettel vagánykodott, de nem volt rossz ember, és a szíve is jó volt. Olívia egészen bírta, habár nem voltak nagy barátok, mert Nick tíz évvel idősebb nála, és, ahogyan egyszer meg is beszélték, túl más az érdeklődési körük.
- Aha... - gondolkodik el közben a hallott válaszon. - Mestertanonc? Az mi? - érdeklődik majd tesz egy megállapítást is. - Akkor gondolom átjelentkeztél valahonnan. Sok varázslósuli van?
A fiú közben letelepszik a közelében, és elnyomja a saját cigarettáját. Olíviának van még belőle egy kicsi, és ki is használja ezt a lehetőséget. Ereget pár füstkarikát, majd érdeklődve pillant a Leonként bemutatkozó srácra.
- Ah, szóval ezek ilyen változó mágikus ajtók? Tök érdekes. - csillannak fel a szemei, majd hirtelen előrébb hajol, ő is törökülésbe ül, és a fiú felé nyújtja a kezét.
- Szóval Leon. Örülök Leon. - jelenik meg az arcán egy egészen bátorítóan őszinte mosoly. Ki tudja, talán a megnyugtató füst teszi, hogy lazábbnak érzi magát az átlagnál.
- Gyakran jársz ide?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Leon Tim Wolf
Független varázsló, Elemi mágus


100% bio, ökológiailag tesztelt terromágus
offline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 270
Írta: 2017. december 13. 04:02 | Link


október 2. | inkognitóban | Timmi

A hangos köhögést visszaverték a meztelen kőfalak, Tim még majdnem össze is rezzent a hangra. Voltak olyan zajok, amiketűnehezen viselt el, szerencsére ez nem olyan volt, különben már elindult volna az útjára, kijáratot keresve a maga számára. A faluban nyugalmat lelhetne, ott nem sokan ismerik és nem is vonnák felelősségre, amiért dohányzik, míg ezt kültéren teszi.
- Olyan vijjogó izé, amiért olyan ocsmányul szoktak rám nézni a hotelszobákban? Szerintem itt nem létezik ilyen - fejezte ki az aggályait a német, felpillantva a plafonra, pár pillanatig fürkészve is azt, enyhén hunyorgatva. Nem hordott szemüveget, de mikor ilyen félhomályos helyeken igyekezett úgy figyelni valamit, ami fölötte van, úgy, hogy csak kissé görnyedve fér el rendesen, kihívást jelentett a számára.
- Az az, aki már letette azt az... izé vizsgát, nem tudom, mi a neve itt,
de a lényeg, hogy megvan a varázs általános és... szakosodsz?
- Néha keverte, hogy az most k vagy g és most sem volt benne biztos, hogy a jó opció mellett döntött. - Nem olyan sok, mint a mugliknál. De akad.
Tim, bár senki nem tartotta géniusznak, nem volt buta gyerek. Voltak alapvető ismeretei, amiket tudott mind a két világban hasznosítani.
A lány cigarettája tovább tartott, mint Leoné, de javára váljon, mélyebbre is szívta és nem is ugyanolyat fogyasztottak. A füstkarikák látványa azt sugallta, hogy a lány nem most először cigizett.
- Így is mondhatni - bólintott végül enyhe agyalást követően Tim, mert még soha nem próbálta meghatározni, milyen is egy ilyen ajtó. Most meg kihívás elé állította volna, ha neki kell elmagyaráznia a saját
- Én is - fogott kezet a lánnyal, mielőtt még ismét a folyosót kezdte volna el fürkészni. - Igen, viszonylag. Elég sokszor meg lehet itt találni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 3 4 [5] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyFöldszint