29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Velencei-tavi tali! Részletek a Varázslatos találkozók témában Cool
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Zsembery Alex összes RPG hozzászólása (5 darab)

Oldalak: [1] Le
Zsembery Alex
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. szeptember 30. 17:45 Ugrás a poszthoz

Arie


Izgulok, nem is kicsit. Pedig az ilyesmi ritkán történik meg velem. Aztán jött ez az álláslehetőség, én pedig egyre inkább vágyom a változásra, tudniillik a csárdába ritkán térnek be új arcok, s a legtöbbjük megragadt a szokásos vajsörüknél. Lassan külön korsót tartok fenn a törzsvendégek számára. Egy pizzéria ezzel szemben jóval több lehetőséget tartogat. Kevésbé balhés, mert hát láttam én ezt-azt, de persze lehet, hogy az ilyen jellegű adrenalintöltetek miatt kötődöm még a helyhez. Talán búcsút mondhatok a mostanra rendszeressé váló éjszakázásoknak is. Nem akarom magam hitegetni, amíg nem beszéltem az illetékessel. Ha nem jön össze, és megneszelik odaát a kiugrási kísérletemet, nos, könnyen lehet, hogy rohadtul megszívom.
A faluban különösen nehéz feltűnésmentesen elindulni valahova. De most így teszek. Lesz, ami lesz. Legalább megpróbáltam. Önbizalom akad bőven, hisz nem kételkedtem magamban úgy sosem, no meg papírom is van arról, hogy konyítok a vendéglátáshoz. A pizzakészítéshez viszont nem igazán, ellenben imádom zabálni őket. Egy jó rántottát bármikor összeütök bárkinek, meg azért a pultot támasztva meglestem anno, hogy eszik-e vagy isszák a konyházást. Aztán persze lehet, hogy csak a padlót fogom seperni a házimanók társaságában.
Az ajtón található felirat értelmezése nem kis feladat volt számomra, de talán nem vágnak az arcomhoz egy adag pizzatésztát, ha lenyomom azt a kilincset. Remélem a mai rendkívüli állapot nem azt jelenti, hogy az étteremvezető sem tartózkodik az épületben. Szerencsére nincs zárva az ajtó, én pedig ott találom magam egy valahonnan ismerősnek tűnő, pakolászó fickó előtt abban a pizzériában, ahol eddig egyszer, ha voltam, de a kaja az fini volt.
- Hali, bocs, nyitva volt... - előzöm meg az esetleges szidalmakat. - Csak a hirdetés miatt érdeklődnék. Benn van esetleg az étteremvezető?
Nem szeretném feleslegesen húzni az időt, jobb a lényegre térni.
Zsembery Alex
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. szeptember 30. 18:59 Ugrás a poszthoz

Arie

Hopsz. Akkor a megtalálás könnyebben ment, mint gondoltam. Csak hát a mai világban melyik étteremvezető áll neki ilyesmikkel bajlódni? Tán kvibli? Vagy annyira fukar, hogy ki nem adná a kezéből a munkát, nehogy perkálnia kelljen? Akkor viszont nem lennének alkalmazottai se. Vagy mind felmondtak, és azért tart zárva a hely, illetve úgy már érteném is, miért tűzte ki hirdetésekkel a falut új alkalmazottakat keresve. Ebbe belegondolni is rossz. Na de ahelyett, hogy egy meghajlással kislisszannék az ajtón, inkább leállok a különböző elméletek gyártásával. Sok lesz mára az agyamnak.
- Zsembery Alex - mormogom el a nevem a főnökjelöltnek.
Egy kissé habozva bár, de elfogadom a kéznyújtást. Azt hittem várakoztatni fognak, vagy valami. Összeszedetlenül vagyok itt, de ezért is hoztam magammal az önéletrajzom. Kézzel írtam, kifolyt a tinta, össze is gyűrődött a séta alatt, egyszóval olyan lett, amilyen, de ha szükség lenne rá a későbbiekben, akkor bármikor elővehetem a zsebemből.
- Jaj, nem muszáj. Hagyd csak - vonok vállat egy halvány mosollyal, pedig szívem szerint ipari mennyiségben lökném le az üdítőket, ha nem lenne pofátlanság ilyenkor. Aztán majd úgyis hoz valamit, ha úgy gondolja. Úgy látom nem sokkal idősebb nálam, ezért is merem tegezni. Maximum nem vesz fel, mi az nekem. Legalább tudom, hogy min buktam el, meg hogy nem kellett volna ellógnom azokat az illemtan órákat.
Miután helyet foglalok az általa kínált széken, bele is kezdek a mesémbe, amit bár elpróbáltam már egyszer, most mégis nehéz előadnom magam.
- Főállásban érdekelne a dolog. Korábban turisztikát tanultam és a vendéglátásba is belekóstoltam már, de igazából a pincérkedés volt a legszimpatikusabb. A konyhán is szívesen besegítek, ha úgy van. Ilyen szempontból szerintem rugalmas vagyok, na meg ráérés tekintetében is - darálom el a helyzetem, majd nyelek egy nagyot a végén.
Zsembery Alex
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. október 1. 00:23 Ugrás a poszthoz

Arie

Túl erős a kísértés. Hiába ráznám a fejem, tekintetem egyszer csak megakad a kivilágított szekrényen, melynek polcain katonásan sorakoznak a szuper jó üdítők. Ennyire nem lehetek hülye. Ingyen van, most engedték meg. Élni kell a lehetőséggel, mert hát ha másért nem, ezért biztosan megérte átcaplatnom. Persze a legjobb az lenne, ha felvennének ide dolgozni, és nem csak az ajándék szomjoltóval kellene távoznom.
Hümmögve sietek el egy üveg gyömbérért, hogy lehetőleg ne akasszam meg az interjúztatást. Vagy minek is nevezzem pontosan, hisz inkább hasonlít egy kötetlen beszélgetéshez, mármint az eddigiek alapján. Én se gondolnám komolyan, hogy öltönyben kellett volna érkezzek ide, nem egy multihoz keresnek főosztályvezetőt, de persze ki tudja, hogy kinek mi a rigolyája.
- Ja, néhány éve végeztem - bólintok büszkén. Nem ment könnyen, na. Azok a tanárok állandóan szívták a vérem vizsgán, és a legtöbb óra is elég unalmas volt. De amúgy szerettem a sulit, csak jobb már túl lenni rajta. Érdekes, hogy erre így konkrétan rákérdez, mert hát tudtommal a falulakók zömének van némi köze az iskolához, nagyon úgyse lőhet mellé.
Hogy egy tanárral ülnék szemben? Merlin szakállára, úgy látszik sosem szabadulok tőlük. Az előbb még melósnak néztem. Egész érdekes figura, tele van meglepetésekkel. Na de ilyen könnyen felvenne? Hát nyomban lehidalok! Már-már ijesztő, hisz ezek szerint eddig nem nagyon volt más jelentkező. Vagy én vagyok ennyire gyors? A győzelem kapujában érzem magam, csillognak is a szemeim rendesen. Aztán olyannyira meglepődök, hogy félre is nyelek a kortyolgatás közben.
- Hogy mi?! Király! Izé, hát megpróbálhatjuk. Ötletelni éppenséggel tudok. Nagy a konkurencia, fel kell kötni a gatyát, ha azt akarod, hogy rendesen fusson a hely. Van valami konkrét terved a közeljövőre?
Lehet, hogy túl jó képet festettem magamról. A pultozástól nem lett óriási tapasztalatom, de tény, hogy sok jó ötletet át tudok ültetni, meg anno láttam mindenfélét különböző helyeken, mert szeretek utazni. Illetve ja, van egy Felsőfokú Bűbájos Oklevelem, ami klappolna a pozícióhoz, de nem tartoztam a legjobbak közé, néhány tárgyból csak a szerencsének köszönhetően mentem át. Na de ezt neki nem is kell tudnia.
Zsembery Alex
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. október 26. 16:09 Ugrás a poszthoz

Arie

Vállat vonok. Nem tartom nagy dolognak, hogy megszereztem azt a papírt. Persze jó, hogy van valami végzettségem. Mire is mennék anélkül manapság. Még helyettesnek se fogadna fel, legalábbis ez a sejtésem. Ha netán jobb lesz a fizetésem, akkor életemben először kezdhetek köszönőimát mormolni egykori tanáraimért, azokból a szép, nem éppen döcögésmentes évekből, amikre komolyan kezdek egész hálásan visszagondolni, hisz még nem voltam rákényszerülve arra, hogy ennyit dolgozzak. És már akkor is mennyi bajom volt pedig... Mindig nyavalyogtam valami miatt. Mindegy, azért hellyel-közzel kihasználtam azokat az éveket, amik alatt még sok mindent megtehettem. Most meg felnőttélet, kemény időszak, mondják. Hát, néha kezdem érezni, főleg amikor úgy tűnik, hogy saját magamról kell lemondjak a pénzhajszolásért.
- Mikor jártál ide? - szegezem neki a kérdést azonnal, ahogy a Bagolykőben való végzésére utal. Talán azért ilyen ismerős? Nem akarom megbántani, de kettőnk közül ő néz ki az idősebbnek, pedig bőven tettem azért, hogy idejekorán öregedjek, és ez különféle szenvedélyeimnek köszönhető. Szóval nem hiszem, hogy évfolyamtárs lett volna, az ciki, ha ennyire rossz a memóriám. De olyan régen se lehetett. Passz.
- Támogatom az ötleted. Bátor dolog ilyesmibe belevágni, de azt hiszem itt van jövője - bólogatok, halkan szörcsögve a hűtött gyömbérből. Nem akarom, hogy reggelre megfájduljon a torkom, ezért most kicsit próbálok lassítani a tempón, pedig alapvetően gyors evő-ivó vagyok, mondhatni zabálok.
Tanár, de vajon honnan lehet pénze ahhoz, hogy megvegye a helyet? Egy komplett pizzériát? Örökölt, vagy kölcsönt vett fel? Nincs pofám megkérdezni, de mázlistának gondolom, ha az előbbiről van szó. Ha utóbbi, akkor meg remélem nem húzzuk le a rolót egyhamar, mert szegényke sokáig nyögné a tartozást.
- Uhh, ezek nagyon jól hangzanak! - csillan fel a szemem, ahogy elvigyorodom. Magam előtt látom a helyet, és hát bakker, kár hogy nem akkor voltak ilyenek, amikor én voltam diák. Mert nekem mi jutott? Hagyjuk is inkább.
- Majd én is igyekszem agyalni, aztán ha van valami akkor úgyis szólok. Egyelőre szokd meg a helyet, nem akarlak egyből ötletekkel bombázni. És hát köszönöm szépen, hogy megtisztelsz a bizalmaddal. Remélem megfelelő helyettesed leszek, én igyekszem majd - bólintok.
Zsembery Alex
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. október 29. 19:02 Ugrás a poszthoz

Arie

Akkor talán ezért... Jóformán azt se tartom számon, hogy épp milyen évet írunk, mert hát nem is nagyon érdemes ebben a rohanó világban. Olyan, mintha tegnap még én is a tanórákon rohadtam volna. Szép is volt ez a kastélybeli élet. Rengeteg szabály, amiket szerintem mindenki számtalanszor megszegett. Ezt az egyenruhát se értettem soha, már egyik hazai iskolában sem divat.
- Alattad jártam valamivel - mosolyodom el. Ha beszéltünk is valami miatt, már egyáltalán nem emlékszem rá. Ahhoz túl nagy a Bagolykő, számtalan diákkal, ki hosszabb, ki rövidebb időre forgatva fel a mindennapokat. Tök jó, hogy ő is öregdiák. Legalább van közös kapcsolódási pont, ami valljuk be, előnyünkre válhat a későbbiekben. Legrosszabb esetben is jókat tudunk röhögni azon, ahogy megpróbálunk felidézni egy-egy vicces tanárt, pletykát, vagy hasonlót, mert hát azért az ilyesmi infók nem kopnak el hamar, és bőven voltak botrányban gazdag tanéveink.
- Iroda? Nahát. Azt hiszem, szükségem lesz egy körbevezetésre is - pislogok a konyha bejárata felé, hisz talán az az ajtó rejti az iroda felé vezető utat is. Jól jönne egy asztal, be is rendezem saját ízlésre, csak ne verje magát költségekbe miattam. És pláne ne vonja le ezeket a fizetésemből.
- Lehetne valami speciális, ünnepi ajánlatunk is hozzá. Amit mindig követnének a szezonális újdonságok - ejha, mi van velem? Ez aztán a szuper ötlet, és csak úgy kipattant a fejemből, amikor azt hittem az én agyam mára totál használhatatlan lett.
- Rendben, örömmel. Aztán majd úgyis egyeztetünk még. Egyébként itt van minden fontos infó, ha kell. Mégiscsak jó, ha van írásos nyoma a látogatásomnak - rángatom elő a gyűrött önéletrajzot, amiből legalább az adataimat rögzítheti.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Zsembery Alex összes RPG hozzászólása (5 darab)

Oldalak: [1] Fel