29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Tüszőfűi Lilith összes RPG hozzászólása (115 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 » Le
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 12:36 Ugrás a poszthoz

Állai Szipenni

Sétáltam a kastélyban. Egy piros színű pólót viseltem, rajta egy épp tüzet okádni készülő sárkány volt. A nadrág egy kék színű térd felé érő fajta volt. Valahogy nem találtam a helyem. Hiányzott Madagaszkár. Hiányzott a nyugalom.
Itt az ember a saját gondolatát sem hallja meg.
Mintha a nyugalom fogalma eltűnt volna. Oké, mindenki elakarja mondani, hogy mi történt vele a barátjának, de azért nem kellene ennyire hangosan, hogy a hetedik határban is hallják. Mintha egy állatkertben vagy egy cirkuszban lennénk, nem egy iskolában.
Kimentem a kastélyból, majd az erdő szélén vettem észre egy dolgot. Ami miatt belefejeltem az előttem lévő fába. Nem volt rajtam cipő. Mezítláb voltam. Tiszta hülye vagyok. Inkább vissza fordulok egy szandálért.
Majd meggondoltam magam. A szandál várhat. Majd később felveszem. Tovább sétáltam. Mintha mi sem történt volna. És megláttam valamit. Egy hatalmas fát amin egy lépcső vezetett felfelé. Elkezdtem felsétálni, miközben hallgattam a kiszűrődő zongora szót. Gyönyörű volt. Mikor felértem a házhoz, csendben benyitottam. Leültem az egyik babzsákra és hallgattam. Figyeltem, füleltem. De csendben. Nem akartam megzavarni a zongorázó lányt. Úgy tűnik, nem vett észre. Elkezdtem dúdolni a dallamot. A következő pillanatban a lány abba hagyta. És megfordult. Szimpatikusnak tűnt elsőre.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 12:59
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 13:46 Ugrás a poszthoz

Úgy tűnik, hogy megbántottam. Pedig nem akartam.
-Bocsánat, ha megijesztettelek, vagy megbántottalak. Gyönyörűen zongorázol. Én csak egy kicsit tudok gitározni. Nem akarsz zenésznek állni? Te jó ég, milyen neveletlen vagyok. A nevem Tüszőfűi Lilith. Most vagyok elsős. És te? Téged hogy hívnak? Hányadikos vagy? - Várom a válaszát miközben először egy bűntudat hullám fogott el, majd egy izgatottság felhő temetett be maga alá.
-Amúgy nyugodtan kitalálhatsz nekem bármilyen becenevet. Nem nagyon szeretem azt a nevet, hogy Lilith, de a dédinagymamámnak erről tilos tudnia! Tudod, nem akarom megsérteni - a lány eközben a kottáit pakolja.. Én meg vigyorogva beszélek. Ha izgatott vagyok, vagy frusztrált akkor ömlik belőlem a szó.
- Kérlek, zongorázz még! Tényleg nagyon szépen játszol, nem csak viccnek mondtam az előbb. Én meg majd csendben hallgatom, oké?- Remélem, eleget tesz a kérésemnek.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 13:47
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 15:01 Ugrás a poszthoz

Miközben hallgattam, hogy mit mond, gondolkoztam. Ismerős volt ez a név. Állai. Ha jól tudom, akkor a dédinagymamámmal járt egy évfolyamba egy Szipenni. De lehet, hogy rosszul tudom. Ki tudja. Ezt csak nem fogom tőle megkérdezni.
- Oké! Akkor csak egy szám. Brühühü! Szívtelen! Pedig simán mehetnél versenyekre is! De akár kezdheted is! - Miután beleegyeztem, elkezdtem síni. Majd azt mondtam rá, hogy szívtelen. Végül megnyugodtam, és úgy tettem, mintha semmi sem történt volna.
Igen, azt hiszem ez az a hely amit Bagolykőn kerestem. Ahogy Pen újra végig mért, majd rám nézett mintha azt fontolgatná, hogy tényleg nem vagyok normális, megszólaltam.
- Amúgy a dédim a Rellonba járt. Még évekkel ezelőtt. Nagy baj, ha Pennek foglak hívni? Szólj nyugodtan, ha zavar valami, nem lesz semmi baj.
Miközben fecsegtem, leültem a földre, és felnéztem rá.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 16:36
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 16:20 Ugrás a poszthoz

Állai
 
Meglepődtem. Az emberek többsége nem szokott ilyen tárgyilagos lenni.A lány eléggé megijesztett. De rögtön el is múlt az ijedtség.
 Ha azt gondolja rólam, hogy elkényeztetett vagyok, akkor az hülyeség. Évente nagyjából összesen ha találkozok egy hónapot a szüleimmel.  A dédim pedig mindig rám bízza a tyúkok és a kiskert ápolását, gondozását. Alig vannak barátaim. Jó, jó, ezek után érthető szerintem, hogy miért vagyok most épp ilyen. Barátkozni szeretnék, viszont nem tudom, hogy hogy kell. Ebben reménytelen esett vagyok.
-Bocsánat Állai. Sajnálom, ha zavar az a becenév, hogy Pen. Pedig tök jól hangzik! Amúgy nem járt véletlenül rokonod ide egy amolyan nyolcvan-hetven évvel ezelőtt? Amúgy eldöntöttem, hogy ha nagy leszek sárkányokkal fogok foglalkozni. És neked van valamilyen álmod?
Válaszul egy eléggé dühös pillantást kaptam.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 16:36
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 19:27 Ugrás a poszthoz

Állai

Felhúztam a térdemet miközben hallgattam a lányt. Nem tetszik neki ahogy viselkedem. Szerintem ez a baj. Miközben hallgattam, azon gondoltam, hogy milyen lehet neki. Gyönyörűen zongorázik, bár máshoz van szokva. Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy Rellonos. Akasszanak fel, ha nem. Reménykedem, hogy sose hagyja abba a zongorázást. A dallama elbűvölő. régi emlékeket idéz fel az ember. Mikor utoljára voltam a szüleimmel együtt otthon, akkor is ez szólt a rádióból.
 Észre sem veszem, és már csorog a könnyem is. A sokéves felgyülemlés, amikor elfojtottam magamban a túlzott sírást, szomorúságot, magányt, most jött ki. Kitűnő. Mégis, hogy fogom ezt kimagyarázni, hogy nem miatta sírok? Sehogy. Össze gubóztam, és engedtem, hogy sírjak. Nem érdekelt, hogy mit gondol. Miközben játszott tovább, egyszer sem szólalt meg. Volt egy olyan érzésem, hogy ezek után nem leszünk jóban, de nem érdekelt. A pillanatért kell élni, nem a jövőért.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 23. 18:25 Ugrás a poszthoz

Állia

Sétálok a parton, majd meg sülök. Egy térdig érő, egyszerű sárga-fehér csíkos ruha volt rajtam. Alatta pedig egy fekete alapon fehér csillagmintás úszódressz. A meleget, hogy mennyire meleg van azt képtelenség elmondani.
Kiérek a stéghez, elkezdek rajta sétálni. Először egy kicsit félek, hogy le fog szakadni, de végül mégsem szakadt le. Leveszem a ruhát, össze hajtom és leteszem magam mellé. Én meg ülök a stégen és bámulom a vizet. Mégis, hány élőlén van benne? Egy kettő, vagy több tíz-, százezer? Jó kérdés. Várok egy kicsit és bemegyek a vízbe. Megnézem, van-e kagyló.
 De, amint meglátok egy ismerős alakot az összes tervemnek annyi. Még élénken él az egy héttel ezelőtti dolog. A zongorás lány. Nem nagyon Kerestem, bár azért jó lett volna megkeresni. Gyönyörűen tud zongorázni.
Úgy tűnik, ő is meglátott engem. Felállok és elkezdek integetni.
-Szia, Állia!
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 23. 20:37 Ugrás a poszthoz

Állia

Elkezdett felém jönni. Az úszóruhámat enyhén megrökönyödve nézte. Köszönt nekem, majd elkezdett a tó másik végére úszni. Beugrok egy fejessel a vízbe, majd elkezdem követni. Felnevettem, ahogy a vízcseppek végig mennek a hajamon. Nagyon jó érzés volt. Miközben úsztam utána, azon gondolkodtam, hogy mit is mondhatnék neki. Volt egy olyan érzésem, hogy egy elkényeztetett fura lánynak tart. Na, ebből csak az egyik igaz.
Mikor beértem megérintettem a vállát majd megszólaltam.
-Állia! Néha az az érzésem van, hogy félre ismertél. Szerintem jogosan ismerhettél félre, mert egy kicsit más vagyok, mint a többi gyerek. Még azt sem tudom, hogy hogy kell kapcsolatot kialakítani másokkal. Ezért kérlek szépen, ha bármi zavar, nyugodtan mond meg. Végül is, te biztos nem tudod milyen az, amikor a szüleiddel évi 2-2,5 hetet találkozol. Ha 10 éves voltál, mikor utoljára együtt voltál velük a munkájuk miatt. Ha a kilencven éves dédid nevelt fel jószerivel. Te neked biztos sokkal jobb. Ezért kérlek, ne ítélj el!- Mire befejeztem, már sírtam és megöleltem. Komolyan kezdtem, de valahogy érzelgőssé váltam. Nem értem miért.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 11:53 Ugrás a poszthoz

Emily

Ha az ember lánya képtelen megülni egy helyben, az sok mindenhez vezethet. Például egy eltévedéshez. Is. Mert most sikerült eltévednem. Tudom, hogy hol vagyok, de halványlila gőzöm sincs, hogy hogy kerültem ide. A könyvtárba akartam először menni. És végül itt kötöttem ki.  A múlt árnyainak termében. Életemben először járok itt, de most is csak azért, mert itt lyukadtam ki. De mindegy. Ide is elakartam jutni.
Felnevetek, kitárom a két karomat és elkezdek össze-vissza szaladni. A terem nagyságát simán kihasználom. Imádom ezt a helyet. Itt leszek egy jó ideig. Ezt eldöntöttem. Addig fogok itt maradni amíg meg nem unom.
Ha valaki most bejönne, egy mezítlábas virágmintás ruhájú lányt látna, aki össze vissza futkorászik miközben épp repülőt játszik. Mintha nem lenne teljesen épp elméjű. Talán nem is az. Talán egy kicsit őrült. De lényegtelen.
Mert ő Tüszőfűi Lilith, aki kiismerhetetlen és kiszámíthatatlan.
A hangulatom határozza meg a viselkedésemet. És a hangulatom pedig, nos gyorsan változik.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 13:05 Ugrás a poszthoz

Emily

A következő pillanatban megdermedek. De emiatt viszont közelebbi találkozást csinálok a talajjal. Valaki figyel, súgták az ösztöneim. Tettem egy teljes fordulatot és megláttam őt. Ott ült egy padon, mintha nem is lenne. Szomorúnak tűnt. Elvigyorodtam, és oda futottam hozzá.
-Szia! Hogy hívnak? Mi a baj? Honnan jöttél? Melyik Házba való vagy? Hányadikos vagy? Miért vagy szomorú? Hiányoznak a szüleid, vagy miért? - Kezdtem el kérdezni. Nem tudom, hogy mit gondol rólam, de nem is érdekel.
-Tudod, amióta az eszemet tudom, ide akarok járni. A dédim mindig erről a helyről mesélt. Meg arról, hogy mivel foglalkozott amíg nem születtek gyerekei. És te? Te mióta tudsz a varázsvilágról? Van kedvenc bandád? Mert nekem a FOB, az rHCP, az Imagine Dragons meg egy csomó más - majd hátrébb megyek és csinálok egy cigánykereket. Egy lendületből. És vissza rohanok.
-Amúgy a nevem Tüszőfűi Lilith. Van testvéred? A szüleid mivel foglalkoznak? Az apám üzletember, már ha annak lehet nevezni, az anyám pedig régész.
Bátorítóan rámosolyodok. Remélem, nem zavarja, hogy tisztára bepörögtem.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 14:47 Ugrás a poszthoz

Alice

Szóval Alice. Hazudik. Nem ez a teljes neve. Ebben biztos vagyok. De miért hazudik? Tovább hallgatom. A szüleiről feltett kérdésre annyit mond, hogy nevelőszülőket kellett volna mondani. Önbizalom hiánya van. És Leviatás. Oké. Ezzel a lánnyal most lesz egy elég alapos beszélgetésem arról, hogy mit gondol a világról.
-Alice. Egy. Lehet, hogy ez furcsán fog hangzani, de szülő szempontjából szerencsés vagy. Lehet, hogy csak nevelő szülők, de szinte mindig találkozol legalább az egyikükkel. Ebben az évben összesen kétszer találkoztam velük, csak pár órára a munkájuk miatt.
Leültem mellé.
- Kettő! Azt a szót, hogy sárvérű, felejtsd el! Most rögtön! Mert hülyeség. Nem sárvérű, hanem mugliivadék vagy. A sárvérű olyan de olyan nagy hülyeség, hogy azt szóban nem lehet kifejezni. Én is mugliivadék vagyok. És bátran mondom ezt.
Figyelem, hogy mit csinál.
-Három. Van egy szerető családod, akik azért küldtek ide, hogy boldog legyél. Vannak testvéreid, amire irigy vagyok. Nekem sose lesznek testvéreim sajnos. Tudod, mielőtt megfogantam volna az anyukám háromszor vetélt el. Ezek után nem várom el, hogy újra próbálkozzanak. Aztán a munkájuk miatt állandóan a világ két ellentétes oldalán vannak.
Átölelem a vállát.
-Négy. A szüleid szerinted ezt akarják? Hogy boldogtalan legyél? Mert szerintem nem. Nem kérdezem, hogy hogy haltak meg. Igen, tudom, hogy meghaltak. De tudod, állítólag ez a szoba megmutatja azt az régi eseményt amire gondolunk. Hogy hogy is történt.
Elkezdem simogatni a haját.
- És öt. Ne keress barátokat, csak olyanokat akikben megbízol. Mert már én mondjuk a barátod vagyok. Remélem nem fog zavar. Vedd bizalomnak azt, hogy elárultam, hogy az anyukám vetélt már. Remélem, jó barátok leszünk. Amúgy mi a teljes neved?
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 15:55 Ugrás a poszthoz

Alice

Oké. Eléggé meglepett a lány. Bár ki tudja. Kapcsolatot ritkán alakítok. De van egy barátom! Megölelem, teljes szívből. Majd megszólalok.
-Oké, egy kicsit félre ismertelek. De te legalább fontos vagy több embernek is. Végül is, különben nem lettél volna boldog, mikor a testvéreidről kérdeztem. Tudod a szüleim bármikor meglátogathatnának, mert lenne rá idejük, de ehelyett 2 éves korom óta a 95 éves dédimamámmal vagyok. Ahelyett, hogy ők nevelnének fel. A legnagyobb titkom az, hogy láttam egyszer egy Magyar Mennydörgőt. Mármint a sárkány fajtából egyet. Egyszer meg mellém csapott egy villám. De még mindig az vagyok aki voltam. És ha már így szóba kerültek a nevek, Alice. Vagy hívjalak máshogy? Szólj nyugodtan emiatt. Kérlek, ne Lilithnek szólítsd. Találj ki valami becenevet, jó? - Újra vidám leszek. Az előbbi komolyságom már a múlté. Mintha nem is lett volna.
-Továbbá. Hogy hogy nem ismersz egy zenebandád sem? Nem ismered a Fall Out Boys, a Red Hot Chili Pepperst, az Imagine Dragonst? Hahó, ezeket kötelező ismerni! An kezemet lóbálom a szeme előtt.
-Leviatás vagy. Valahogy sejtettem, hogy állandóan tanulsz. Nos, tudod én meg annyit mondok. Otthon csak akkor tanulj, ha nincs más dolgod. Meg mindenhol máshol is - újra komolyan mondom.
- Hiába vagyok Eridonos, én két szakmából szeretnék leérettségizni a mestertanoncképzésnél. Viszont ahhoz tanulni kell ugye. Tudni akarod, hogy mi történt a szüleiddel? Hogy hogy haltak meg? Mert itt az alkalom. Ha szeretnéd, melletted leszek. Ha szeretnéd kimegyek. Ez a te döntésed - először így vidám kezdem el mondani. Majd rejtélyes leszek és kérdező. Végül extra komoly és őszinte.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 17:40 Ugrás a poszthoz

Alice

Nem voltak barátai? Az szörnyű! Szegény Nekem legalább a suliban voltak.
Vííí!!! Kapok karkötőt!Kapok karkötőt!Kapok karkötőt! Na jó. Lil, ideje lenyugodni.
 Meg nevet is. Végre nevet. Örülök, hogy örül. Legalább nem csak én vagyok most vidám. A neve pedig... Nos, hosszú. Olvastam bankrablásokról, pluszba még az hogy Blue, asszem meg van, hogy mi történt. A becenévre, hogy Lith csak elmosolyodok. Végre valaki, aki élt is vele. Ez az! A Mardekáros hasonlatnál csak szembe fordulok a fallal és lefejelem azt. Nálam mindenki tiszta lappal indul. Miután befejezte a beszédet, megszólalok.
- Vííí! Köszönöm szépen a karkötőt!!! Harigatou! Nálam amúgy mindenki tiszta lappal indul, aztán két perc alatt elszoktam dönteni, hogy lesz egy újabb ismertségem vagy sem. Tudod ennyi elég szokott lenni, hogy kitudjak ismerni valakit. De téged viszont nem szelektáltalak. Az pillanattól kezdve a barátom vagy. Becenév ügyben pedig, mit szólsz a  Livehez? Szerintem jól hangzik. A bankrabláshoz pedig annyit, hogy bírom a vért. D amint van valami baj, szólj és abbahagyjuk, jó? - Kérdem, majd becsukom a szemem és erősen koncentrálok. Kezdődik, gondoltam.
A kép megváltozott. Egy bankban voltak. Egy szőke hajú, szemüveges, fiatal nő nevetve beszélget egy barna hajú, szintén fiatal férfival.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 18:16 Ugrás a poszthoz

Live

Olvastam róla az akkori újságokban. A Vizsolyi könyvtárat kiolvastam ugye egyszer. Szóval ezért képes voltam fapofával végig nézni. Tudtam, hogy mi lesz. De nem fogom elmondani neki. Végül is, ez egy amolyan bátorság próba. De azért a lvöldözésnél én is összerezzenek. Remélem nem fog kirohanni a teremből. Magamhoz öleltem, mikor feltette azt a kérdést, amire mindketten tudtuk a véges válazst. Halál lesz. De nem mondtam ki hangosan.
A jelmezek szerintem röhejesek voltak. Nem is értem, hogy voltak képesek bedőlni ennek. Már az is, hogy egyszerre mentek be. Már az is feltűnő volt Majd megszólalok.
-Szerinted, mi lesz, Live? Mind ketten tudjuk a választ. Viszont nem a pontosat. Felkészültél rá? Mert én igen. Akkor mehet? - Kedvesen, megértően beszélek. Nem akarom, hogy bármi lelki károsodása legyen. Bár szerintem egy rémálom biztos lesz. Majd levettem róla a tekintetemet, és a tetthelyre néztem.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 18:51 Ugrás a poszthoz

Live

Elhűlve nézem az eseményeket. Lehet, hogy olvastam róla, de sose gondoltam, hogy látni is fogom. Megszorítottam Live kezét mikor az anyját célba vették. Az apja ráugrott az anyjára. Mi van? Na ezt nem fogom érteni. A személyzetet a rablók megfélemlítették és mikor már épp elhúznának a jó b***s f*****a, kinyílik az ajtó. Jönnek a rendőrök. De elkéstek. A barátnőmnek végig kellett néznie, ahogy meghall az apja. Az anyja lehet, hogy él. De ha él, akkor mi történt vele?
Eközben a banditák a rendőr vs bűnöző hadakozásból kikeveredve menekülőre fogták a dolgot. Különféle emberek jöttek, de nem ez volt a legfontosabb dolog. Hanem, hogy szerintem Live anyja lélegzik. De még mindig itt van az a furcsa kérdés. Mi történt akkor? Mindjárt megfogjuk tudni.
A következő pillanatban megdermedtem. Az anyjával a rendes sérült eljárással jártak el.
- Ó hogy azt a hétkrajcáros rézfánfütyülőjét! - Kiáltottam felháborodva. Mégis mi történt?!!!
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 19:33 Ugrás a poszthoz

Live

Oké... Live vér szerinti anyja túlélte. De akkor most mi van? Hogy a jó édes istenbe történhetett ez? A kérdésére a kajával kapcsolatban igaza van. Én is éhes vagyok.
- Okéj, most két lehetőség van. Bocsánat, három. Az első, hogy elmegyünk kajolni és elfelejtjük ezt az egészet. A második, hogy elmegyünk kajolni aztán pedig elkezdünk nyomozni a biológiai anyád után. A harmadik, hogy nem kajolunk hanem nyomozunk. Én egy negyediket javasolnék, először kajolunk aztán ha akarod megmutatom, hogy mit tudok elgitározni végül pedig nyomozunk.
Nem mutatom ki, de eléggé felzaklatott engem is az a tény, hogy él a szülőanyja. Képtelen vagyok belegondolni, hogy milyen lehet neki. Biztos borzalmas.
 A terem már ugyanazt a képet adja, mint mikor bejöttem. Egy sima üres termet. Remélem, nem fog a látottak miatt lelki törést szenvedni Emily.
-Emily, bárhogy is döntesz majd a jövőben, tudd, hogy rám számíthatsz. Végül is, barátok vagyunk, nem?- Mondom i az utolsó mondatot egy félmosollyal.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 20:43 Ugrás a poszthoz

Live

Szóval ez történt az anyjával. Eléggé szomorú. Bárcsak tehetnék valamit. De hiszen, tudok is! Felvidítom majd gtárral. Már alig várom. Jobban mondva, izgulok. Te jóságos ég, a barátnőm most nézte végig az anyja és az apja halálát és én meg csak a gitárra tudok gondolni? Tüszőfűi Lilith, azonnal térj észhez! Oké, ha valaki hallgatná a gondolataimat az most eléggé meglepődne. De, ilyen az élet.
Felpattanok, csinálok egy cigánykereket és egy hátra szaltót, majd megszólalok.
-Hát akkor, irány enni valahova, mert üres gyomorral nem szoktam gitározni!
Másképp oldom a hangulatot, mint egyesek. Ez igaz. Másképp vigasztalok, mint mások. Ez is igaz. Viszont az is igaz, hogy nem lennék más mint a többiek.
A halál sosem elnéző. Számára minden lény egyenlő.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 21:28 Ugrás a poszthoz

Live

Wow. Ez volt az első reakcióm mikor megláttam a falut. Elhűlve néztem. Mindent látni akarok! Döntöttem el. Mintha egy másik világban lennék. Vagy legalábbis egy másik országban.
- Én is először járok itt. Szerintem többször is jöjjünk ki, most inkább kajoljunk és nézzük meg a főbb látnivalókat, okéj? - A gyomrom jelzett, hogy a ennivaló tényleg jól jönne már.
 Meg aztán, azt se tudom, hogy hova menjünk. Bár hallottam néhány vendéglőről, de inkább Emily döntse el. Most azt mondom, hogy övé a döntés. Majd mondok neki tippet.
- Először enni megyünk, ez nem kérdés. Utána meg majd széjjel nézünk, okéj? - Tettem fel a kérdést. De tippem most épp nem volt, hogy hova menjünk. Biztos hallottam már valahol vendéglőt ami itt van, de nem jut most az eszembe.
-Menjünk mondjuk a Czukorvarázs Cukrászdához! Vagy a Pillangó-varázs Étterem és Teaházhoz! Bár én az utóbbira voksolok. És te? - Adtam Livenek egy újabb kérdést.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 08:15 Ugrás a poszthoz

Elmentünk a Pillangó-varázs Étterem és Teaházba. Tekintve, hogy dél körül jár, az utcák eléggé tömöttek.
- Most bemegyünk az étterem részlegére. Nyugi, én is először járok erre - bátorítóan rámosolygok. Nálam eddig az étteremben evés kimerült annyiban, hogy az Öreg Nyomdász Vendéglőben ebédeltem néha a volt osztálytársaimmal.
-Azt, hogy a dédim boszorkány és amióta az eszemet tudom, mindig mesélt a varázsvilágról. Tudod, a családunkban mindig is kihagyott 2-4 generációt a mágia, de mindig vissza tért - megvárom a következő kérdését, közben pedig azon gondolkodom, hogy miért van összezavarodva.
- A dédinagymamám, ugye. Aztán meg én sem otthon sem máshol nem használok olyan kifejezéseket, hogy negyed-, vagy nyolcadvér. Van még valami kérdésed? - Rámosolyodok, majd leülünk egy asztalhoz és elkezdem nézni a kapott két étlap egyikét. Remélem nem érzi magát kellemetlenül, hogy mugliivadék. És, mi van attól, hogy valaki mugli születésű? Szerintem semmi.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. augusztus 21. 09:24
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 08:59 Ugrás a poszthoz

Emily
Aki jó hatással van rám

Pénztárca

- Te ilyen gyorsan kiszámoltad, hogy hányad vér vagyok?  Kész vége, ha matek dogát kellene írni, te fogod! - Vigyorogva mondom. Aztán újra komoly leszek. Úgy tűnik, Live egész jó hatással van rám. Vagy legalábbis, nem voltak hirtelen hangulat változásaim. De hát, még nem szabad ezt a kifejezést elhamarkodni. A ruhám egyik eddig láthatatlan zsebéből előveszek egy pillangó mintás pénztárcát. Abban van ha jól tudom  legalább tíz galleon. Meg pár sarló és két tucatnyi knút.
- Felőlem. Végül is, szeretem a citromfüvet, citromfű teát pedig még nem kóstoltam. Egy nagy adag bolognai spagettit fogok enni.  Miért nem tudsz dönteni, mert bőség zavara van? Ha igen, akkor eljövünk ide többször is. Végül is, még  legalább 4 évet ide járunk - rámosolyodok.
- Oké. A tanuláshoz én nem annyit tennék hozzá, de az is rám fér már. Amúgy is, van ahol rengeteg a tananyag van ahol meg nincs is a tantárgyaim között. A gitározáshoz pedig pedig csak annyit kérdeznék, hogy majd mit gitározzak el? - Ez igaz. Tanulni is kellene, de már kétszer átolvasta a tananyagot. Gyakorolni is gyakorolt egyedül. Még be fog küldeni ma pár szorgalmit aztán meg menjen el valahova a tanulás. De hát, van egy olyan barátom, aki szinte biztos, hogy elrángat tanulni. Sőt, már biztos. De legalább gitározni fogok. Ami pedig tökjó.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. augusztus 21. 09:23
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 17:26 Ugrás a poszthoz

Állia

Nyeltem egyet. Hallottam, hogy mit mond, de nem nagyon figyeltem. Majd megtöröltem a szememet.
- Bocsi, Állia. Egy kicsit elragadtattam magam. Gomen'nasai*. Bocsánat - ezt már a parton mondtam.
Nagyon-nagyon szégyelltem magam, hogy ezt csináltam. Nem akartam sírni, de hiába. Egyszerűen kitört belőlem. A térdemet felhúzva ültem, közben arra gondoltam, hogy mit is tehetnék. Az első az volt, hogy elmegyek és elfelejtek mindent. A második, hogy felajánlom a barátságomat. Vagy szimplán önmagamat adom.
- Tudod, amióta az eszemet tudom, a Bagolykőre akarok járni. Szeretnék beilleszkedni, viszont nem tudom, hogy mit tegyek. Tudom, hogy makacs, egy kicsit önző és néha nagyon gyerekes vagyok. De mégis, teljesen tanácstalan vagyok ezen a téren. Lehet, hogy úgy tűnik de azért nem vagyok elkényeztetve. Bocsánat még egyszer az előbbi kirohanásomért - az utolsó mondatnál már gy kicsit elmosolyodok. Remélem, nem haragszik. Komolyan, egy kicsit szomorkásan mondtam egészen az utolsó mondatig.

*Bocsánat, japán
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 27. 21:48 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington

Egy össze fogott barna hajú lány sétál a faház felé. Egy pizsama pólót és nadrágot viselt, még varázspálca se volt nála. A nadrág fekete volt, foszforeszkáló holdakkal díszítve, míg a póló szürke, feliratos. A felirat pedig a következő volt: Nincs semmi bajom a vámpírokkal, csak ne szívják ki a vérem. Mezítláb volt, mintha nem zavarja  az, hogy a föld hideg. Nos igen. Ez vagyok én.
A kilógás a suliból könnyű volt. Csak a szokásos. Ha minden jól megy, akkor ma sem lepleznek le. De, még nem iszok a medve bőrére. Majd elkezdek énekelni.
-My shadow's the only one that walks beside me. My shallow heart's the only thing that's beating. Sometimes I wish someone out there will find me. 'Til then I walk alone - igen, a Boulevard Of Broken Dreams-t éneklem a Green day-től. Majd megunom.
Mindjárt odaérek. A faházhoz. És elkezdek valami mást.
- When the days are cold. And the cards all fold. And the saints we see. Are all made of gold - Imagine dragons-tól a Demons.  
A célomhoz érve leülök a faház fájának tövébe.
- Olyan jó lenne most egy gitár. Vagy egy gitárkíséret. Kár, hogy nem tudom hogy hol van az enyém.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 29. 11:04
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 28. 21:28 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington

Az, hogy valaki más is tanúja a magánprodukciómnak, csak akkor veszem észre mikor elmegy mellettem. Befejeztem azt, amit énekeltem. Te jó ég, most mit tegyek? Jó kérdés. Felálltam, majd elkezdtem futni felé.
- Hé, te! - Kiáltottam az alak felé.
Mikor elégnek ítéltem a távolságot, a nyakába ugrottam. Jobban mondva a hátára, a nyaka körül a karomat,  a csípője körül  a lábamat fűztem össze. És végül érdeklődve, bizalmas hangon megkérdezem azt, ami napok óta fontos számomra.
- Nem láttad véletlenül a gitáromat? Mert nem tudom, hogy hol van. Amúgy, neked van gitárod? És ha igen, tudsz gitározni? - Itt már nagyon-nagyon kíváncsi voltam. A férfi, mert férfi volt az illető, hideg volt. Mint egy vámpír. Bár, lehet, hogy az. Ki tudja?
- A nevem Lilith. Hét éves korom óta gitározok. Valami, ami nem  köthető sem az apámhoz, sem az anyámhoz - az anya és az apa szavakat úgy mondtam ki, mintha gyűlölném, vagy legalábbis nem szeretném őket.
- Te játszol valami hangszeren? Mert én a gitáron kívül körtemuzsikán meg zongorán úgy-ahogy. Zavar, hogy itt vagyok? Miért indultál a kastélyba?- A fejemet a nyakába fúrom, miközben szívom az illatát.
- Vámpír vagy?
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 29. 10:11
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 16:26 Ugrás a poszthoz

Nessi


Vigyorogva hintáztam a hintán a játszótéren. Az idő napsütéses. Egy szóval tökéletes.Egy piros rövid ujjút és térd felé érő kék nadrágot viseltem. Mint általában, most is mezítláb voltam. Igen, mezítláb. Még Madagaszkáron szoktam rá.
Ó, Madagaszkár. Hogy mennyire hiányzik! Meg kellene keresni Nessit. Teljes nevén Vér Lanettát. Tényleg, évfolyam és háztársak vagyunk! Ő is elsős az Eridonban, mint én. Mit csinálhat most? Ezer százalék, hogy több embert ismer, mint én. Ő egy amolyan vagány lány, én meg. Én meg én vagyok. Egy furcsa lány. Mit szólna, ha találkoznánk? Meglepődne, Megváltozott egyáltalán? Jó kérdés.
- You’ll never know quite when, well. Then again it just depends on. How long of time is left for you - kezdem el énekelni az Imagine Dragons-tól azOn Top Of The World-öt. Miközben hintázok. Szeretek hintázni. Még várok egy kicsit, majd utána lehet, hogy megyek mászókázni. De nem biztos. Ki tudja?
-
Step one, you say, "We need to talk."He walks, you say, "Sit down. It's just a talk."He smiles politely back at you. You stare politely right on through. Some sort of window to your right. As he goes left and you stay right. Between the lines of fear and blame. You begin to wonder why you came
- The Fray-től a How To Save A Life-t dúdolva éneklem. Egész jó a hangom, veszem észre. Ha bárki látna! Te jó ég, ebbe bele sem merek gondolni!
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 18:03 Ugrás a poszthoz

Nessi


Lehunyt szemmel élvezem a hitázást és a napsütést. Gyöngy az idő, vándoroljunk... Oké, Lilith, most azonnal fejezd be a dúdolást! Meg a magadban beszélést. Bár, mindenki magában beszél, hiába nem mondja ki, mert a gondolkozás annak számít. Ergo, senki sem őrületezheti le a másik, csak mert magában beszél. Mert az olyan, mintha saját magára mondaná azt, hogy őrült.
Egy kiáltást hallok. Lillő? De hiszen az én vagyok! Rámosolygok az illetőre, aki mondta.
- Szia, Nessi! Hogy vagy? Apám, de rég láttalak! - Viszonozom az ölelést, amit kapok tőle. Leül mellém, és elkezd beszélni.
- Semmi érdekes. Jelenleg azon töröm a fejem, hogy hol hagyhattam a gitáromat. Mert elfelejtettem. Pedig nem egy átlagos gitár! De nem ám! - Az utolsó két mondatnál mélyen a szemében nézek.
- Víí, egyszerűen imádom! - Itt elengedem a hintát és kitárom a két karomat - csak a felét. Az alagsort képzeld, szereztem egy új barátot! Mert nekem te vagy az első amúgy - egy kicsit szomorkásan teszem hozzá az utolsó mondatot - meg még azt a részt, ahol vannak az órák meg a klubhelyiséget. Annyira imádom az egészet! - Újra elengedem a hintát - én még egyszer sem vesztem el. Minden itt van a fejemben  - megkocogtatom a kobakomat - és, veled történt valami említésre méltó, Nessi? Biztos vagyok benne, hogy már rengeteg embert ismersz! Meg abban is, hogy eseménydús eddig a sulis éved.
Tovább hintázok és várom Nessi válaszait.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 22:07 Ugrás a poszthoz

Állia


Összefogott barna haj. Világos kék, mintátlan rövid ujjú. Térdig érő, fehér nadrág. Lila szandál. Ezeket viseltem mikor beléptem a könyves boltba. Sok mindent hallottam már róla a kastélyban. Ha a fele is igaz, akkor megtaláltam a mennyországot. Ismerős alkot pillantok meg, Álliát, de nem foglalkozok vele. Miközben körbe nézek, ámulatot és csodálatot fejez ki az arcom.
A legközelebbi könyvespolchoz sétálok, majd miközben nézem meglátok egy mugli irodalmat. Nem érem el. Nem érem. Nem érem el! A csalódottság rögtön felkúszik az arcomra. Pedig annyira elakarom olvasni azt a könyvet! De annyira de annyira! A címe A rontás könyve. Odasétálok Álliához és megszólítom.
- Szia, Állia! Tudnál segíteni? - Kérlelően nézek rá, miközben reménykedek, hogy segít. Ez a harmadik találkozásunk. És ez az első, mikor cipőt viselek. Jelenleg komoly vagyok.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 22:27 Ugrás a poszthoz

Alex


Kötött, piros pulóver melyen kéken rúnaírással van a nevem. Szürke, rénszarvas mintával díszített melegítőnadrág, melyen 4 zseb van. Mind elöl. Mezítláb. A hajam két copfba össze fonva. Ezeket viselem. Az, hogy hideg van nem nagyon zavar. Csak egy külső tényező. Sokkal fontosabb, hogy megfeledkeztem egy dátumról. Így jelenleg csak reménykedhetek, hogy lesz az, amit majd akarok.
Pénztárca? Meg van. Pálca? Kivételesen meg van. Haj csatt ami gitár? Meg van. Úgy tűnik, egyre összeszedettebb vagyok ezen a téren.
Ránézek a fiúra, aki a tőlem 10 méterre levő padon. Jegyzeteli az emberek a fekete noteszába. Majd hátra dől.Unatkozik. Ez nyilván való. Az, hogy kell egy dolog már nem is olyan fontos. Úgy teszek, mintha nem érdekel, majd mikor elhaladok mellette, leülök mellé.
- Miért unatkozol? Amúgy a nevem Lilith. Téged hogy hívnak? - Igen, határozottan fejlődtem társalgás téren. Mosolyogva mondom, barátságosan, érdeklődően. Várom a válaszát.
Igen leszólítok egy vadidegent. Aki akár pszichopata  is lehet. De nem érdekel különös képen.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 00:13 Ugrás a poszthoz

Drága Alex
Ki szociopata

Asperger-szindróma. Ez az első ami rögtön beugrik. Megérzés, és a megérzéseimre halgatni kell. Egy hibátlanul kivitelezett lótuszülésben ülök miközben nézem e fiút. Felszíni érzelmek. Árvaházban nevelkedhetett. Pszihcomókus is láthatta. Erre fogadni mernék. Kifejezéstelen pofát vágok.
- Eridon, elsős - minél kevesebb szóból minél több dolgot akarok megtudni róla - milyen tantárgyakat vettél fel? Előre szólok, ne mérgesíts fel. Még nem voltam dühös a suliban és nem is akarok az lenni. Amúgy, hány árvaházat jártál meg? - Ártatlan kis kérdés lenne, ha később raktam volna fel.
 De most raktam fel. Alig várom,hogy ki fog győzni a kis játékunkban. Ő, vagy én? Ki győz le ki? Jó kérdés. Pár teszt kérdés és percek alatt belefogunk bonyolódni. Elég nagy S.H. rajongó vagyok ahhoz, hogy megtanuljam a testbeszéd alapjait.
- A dédinagymamám után kaptam a nevemet, aki nevel engem. A vezeték nevem Tüszőfűi - lazán ránézek és felvonom a szemöldököm. Na, ebből mit szűrsz ki, tudóskám? Kérdi a tekintetem.
Miközben a pulcsim bal karjáról szedem le a létező szöszöket, gondolkozok. Mit tegyek?
- Szerinted, Alex, mi lehetett legéletveszélyesebb helyzet, amivel találkoztam? - A kérdés, amire biztos rosszul fog válaszolni.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 00:53 Ugrás a poszthoz

Drága Alex

Ki hazudik


Hazudik. De miért? Mi az, amit elakar titkolni? Vagy csak próbára akar tennií, Inkább annyiban hagyom.
- Ha akarsz, bármikor amikor suliszünet van, átjöhetsz hozzánk. Ne mosolyogj. Nem szívből teszed, látszik a szemeden. Mi a baj? - Rögtön a közepébe, gratulálok Lilith. De mégis, mi mást tehetnék? Megszoktam már, hogy két perc alatt kiismerem az embereket. Erre meg, jön ez a srác, tele fehér folttal. Minthogyha nem is lenne ember. Bár, ki tudja. A mai világban.
- Csöndesi. Furcsa, de nem annyira mint a Tüszőfűi. Gondolom, újdonság lehet számodra a varázsvilág, hisz mugliszületésű vagy. Én ebben nőttem fel. Leszünk barátok? - Gondtalanul beszélek. Ne nagyon izgat hogy mit gondol. Amíg nem ismertem ki, addig nem tudok önmagam lenni.
- Láttam élőben egy Magyar Mennydörgőt. Meg egyszer mellém csapott a villám. De nincs különösebb életveszély a személyi hátteremben. Neked? Ettél már egyszerre öt darab snickerst? Mert nagyon finom. És tudom, hogy hazudtál - higgyen amit akar, a saját fejem után megyek akkor is. Vagyis azt csinálok, és úgy gondolkodok ahogy akarok. Majd, hirtelen felindulásból megölelem. Nincs semmi előjele. Csak megteszem.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 09:54 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington
Aki vámpír


Adam. A bibliai Ádám. Az Ádám bibliai férfinév, az első emberpár férfi tagjának neve.A név héber eredetű, az eredeti jelentése: ember (az emberi faj neve vált személynévvé). A szó alapjelentése „vörösnek lenni”, az adam szó valamennyi sémi nyelvben egyben „embert”, „földből valót” és „vörös színűt” is jelent. Hirtelen jutott eszembe. Egy kicsit hülyeség. Meg ironikus. Egy vámpír, aki egy bibliai személy nevét viseli.
Wow. Mennyi hangszeren játszik! Irigylem.
- Megtanítasz elektromos gitáron gitározni? - Leugrok a hátáról, majd elé megyek - na, lécci, lécci!
Majd csinálok egy cigánykereket. Ott egy kb. hét méter magas fenyőfa. Meg van a következő játék. Megérintem a vállát.
- Te vagy a fogó, vámpírka! - Elkezdek futni a fa felé. Felmászok rá. Egyik ág, másik ág. Nem követhet ilyen magasra, mert az az ág amin jelenleg vagyok, nem bírja el a súlyát. Ha feljebb megyek, leszakad a úlyom alatt a következő ág. Várom, hogy mit lép. Jelenleg 6, 5 méter magason vagyok. Ez azért nem semmi.
Tüszőfűi Lilith
Mestertanonc Eridon (H), Színjátszós, Másodikos mestertanoncRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 12:57 Ugrás a poszthoz

Állia


Ránézek. Álliára. Nem nagyon figyelt rám. Nem baj, megértem. Én sem szoktam figyelni másra, mikor olvasok. Egyszerűen szeretek olvasni.
- Az van, hogy nem érek el egy könyvet. Segítesz levenni? - Remélem, hogy igent mond. Kérlelően nézek rá. Gyerünk Állia, mondj igent! Na, lécci, lécci!
A rontás könyve nagyon jó könyv. Még nem olvastam, de csak jót hallottam róla. A címe állítólag nem érthető először.Mármint, hogy miért az. De az első pár oldal unalom után letehetetlen. Mármint a könyv, addig amíg ki nem olvasta az ember. Mert nagyon-nagyon izgalmas, kalandos. Lehet, hogy mugli írótól származik, de akkor is! Miért ne lenne egy könyves boltban?
De ha nem segít, akkor kénytelen leszek más könyvet találni. Ami elég nehéz lesz. Vagyis könnyű. Mert kész könyvmoly vagyok.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Tüszőfűi Lilith összes RPG hozzászólása (115 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 » Fel