29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Újabb tali a láthatáron! A kérdés, hogy mikor és hol? Gyertek ötletelni a Varázslatos Találkozók topciba!  Pirul Love
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Levita összes hozzászólása (6 darab)

Oldalak: [1] Le
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Írta: 2016. január 11. 21:41 Ugrás a poszthoz

A Levita ház bejáratát a beavatatlanok számára rejtő, míg a kék szívűek és persze a leskelődők számára az átjárót jelentő jókora festmény színei finoman fodrozódni látszottak, mintha az csak a fáklyák fényének játéka lett volna. Aztán, ahogy a házvezető-helyettes és az ifjú gólya közelebb értek, már jól láthatóan megmoccant a mázolt alak, a dicső, büszke szfinxhölgy. Okos tekintetét várakozóan a beszélgető alakokra fordította, miközben közelebb lépett hozzájuk keretében, de nem szólt, míg azok nem figyeltek őrá.
Akkor aztán barátságosan bólintott fejével, és tisztán csengő hangon megszólalt:
- Üdvözöllek benneteket Lévay Richárd házában, a Levitában! Ha be kívántok lépni, felelnetek kell egy találós kérdésre. Ha azonban nem tudjátok a választ, természetesen kint maradtok.
Egy eleven társa más, végzetesebb kilátásokat helyezett volna kilátásba ugyan, de az ő feladata a kékek házának őrzése volt, és a festett hölgy tartotta magát a szabályokhoz. A feladványnak el kellett hangoznia, ha maga az igazgató úr is kívánt bebocsájtást nyerni.
Ez most így szólt:

Milyen bányát járnak férfiak, bátrak,
kik sárgán fénylő kincsre vágynak?
Dobd vissza, és három kívánsággal kereskedik a kifogott pára,
meglátod, hogy jobb lesz, mintha hazavinnéd vacsorára.
Futhatsz, úszhatsz, vagy akár gólt is lőhetsz,
és ha legjobb leszel, nyakadban viselhetsz.
E háromnak nem kell, csupán első fele,
mondd ki, és a házba beléphetsz vele.
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Levitás kaland - Felrobbant a torony?
Írta: 2018. június 22. 16:26
Ugrás a poszthoz

Bárki is érkezik a szfinx portréja elé, a lényt nem találja a helyén, nélküle pedig bejutni képtelenség. A kép keretei mellett füst száll fel, odabentről kiáltások, sikolyok szűrődnek ki. A segíteni vágyóknak meg kell várniuk míg a szfinx visszatér, vagy az első levitás kijut a megroggyanó toronyból.

/A szfinx bent van a toronyban, a levitásoknak segít menekülni. Például szól azokról, akik bent rekedtek a szobájukban, vagy ájultan hevernek valahol. Jelenleg nem ér rá ellátni portási kötelességeit, de lehet itt gyülekezni, aggódni, pletykálkodni, terveket szőni arról, hogyan jussanak be a szfinx nélkül./
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Írta: 2018. június 25. 16:20 Ugrás a poszthoz

Állapotjelentés

Akik kívülről figyelik a tornyot, láthatják, hogy a legnagyobb kár az alagsorban esett. Kb 5 méterrel az alap fölött keresztben végig berepedt a fala, majd ennek mentén megdőlt, "rátámaszkodva" az épület többi részére. Jelenleg a kastély keleti szárnyának fala biztosan tartja a tornyot, egyelőre nem várható, hogy tovább dől. Persze, ha a fal nem bírja tovább a plusz terhelést és beszakad, az egész torony ráborul, ezzel veszélyeztetve mindenki életét, aki a keleti szárnyban tartózkodik.

Veszélyes lehet az is, ha a tornyot rossz helyen éri plusz terhelés, mely miatt a meggyengült alap tovább roncsolódhat, ami ahhoz vezethet, hogy a torony kibillen jelenlegi bizonytalan egyensúlyi helyzetéből. Ebben az esetben a másik oldalra is eldőlhet, ahol már nem tartja a kastély, s miután kettétörik, felső része szabadon zuhanhat egészen a talajig.

A tűz legjobban a Klubhelyiségben lángol, onnan sűrű füst száll fel, odabent egészen minimálisra csökkentek a látási viszonyok, kintről sem lehet pusztán látásra támaszkodva felmérni mi folyhat odabent. A hálótermekben csak elszigetelt tűzfészkeket találni, az ablakokból nem integetnek levitások, valószínűsíthetően a kijárat felé igyekeznek mind. Az egyetlen hely, ahol nincs tűz és így füst sem, a Tündérkert, a levitások belső kertje, melyben magas páratartalmának és a még működő védővarázslatoknak hála nem tud lángra kapni semmi, valamint a légtisztító és -szűrő mágia a bejutó füstöt is rögtön semlegesíti. Ennek a teremnek azonban nincs ablaka, és nem tudni, hogy jelenleg tartózkodik-e odabent levitás vagy sem. Mint ahogy az sem tudható, hogy bent ragadt-e valaki az alagsori termekben.

A torony legtetején, a kilátó részen a védőbűbáj régen azt a célt szolgálta, hogy a levitások ne tudjanak leesni vagy netán -ugrani, most azonban bentről bárki szabadon kijöhetne, be viszont nem enged senkit. A kitört ablakokkal ugyanez a helyzet.

Néhol egészen hosszú és széles repedések futnak végig a falon, melyeken akár egy ember is átjuthatna, ezeken a helyeken azonban még kiszámíthatatlanabb a mágia működése, mint bárhol máshol a megrongálódott toronyban. Van olyan hasadék, mely szimplán taszítja a bejutni vágyót, míg a némelyikben vibráló varázslat meg is támadhatja az illetéktelen behatolót. De akad köztük, ahol biztonságos a bejutás, illetve szakértő által viszonylag könnyen biztonságossá tehető.

A szfinx továbbra sem mutatkozik, odabentről viszont hirtelen robaj hallatszik, majd néma csend...

/A klubhelyiség feletti emelet egy része beomlott elzárva a kiutat, a portrén keresztüli kijutás szinte majdnem teljesen lehetetlenné vált. Ugyanakkor szerencsére a torony stabilabb állapotba került, viszont rosszabb súlyelosztással nehezedik a keleti szárnyra./
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Írta: 2018. június 26. 23:24 Ugrás a poszthoz

Jelentés

Selwyn professzor madarai épségben bejutnak, ezt egyelőre bentről senki nem veszi észre. Blake professzor munkálkodása is sikerrel jár, de az általa bűvölt repedésen még nem biztonságos az átjutás, maradtak olyan varázslatok, amik meggátolják. Ha valaki feljebb merészkedik, a torony kilátó részén láthat pár gyülekező diákot, akik úgy gondolták, hogy a füst és a tűz elől minél feljebb menekülnek. Velük tudnak kommunikálni, általuk informálódni a belső helyzetről, a többi levitás állapotáról. Ők onnan kifelé képesek jönni - illetve esni -, de egyelőre hozzájuk ott be még nem lehetséges. Főként könnyebb sérültek vannak köztük, de van egy eszméletlen lány és egy fiú, akinek a jobb válla és a háta nagy része másodfokú égési sérülésekkel van tele.

/A beírt sérültek egyelőre NJK-k, de ha a játékos karakterek is felérnek a kilátóba velük is lehet játszani./
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Írta: 2018. július 8. 15:46 Ugrás a poszthoz

Jelentés

A keleti szárny falán korábban megjelenő repedések pókhálószerűen szétfutnak a falon, és az időnként megremegő torony súlya, valamint a tűz és a hő végül megteszi a hatását: a szfinx portréjától nem messze beomlik a fal egy része, s vele együtt a nekitámaszkodó, eleve sérült torony oldalán is keletkezik egy lyuk. A kitóduló füst, valamint a törmelék mindent és mindenkit beborít. Aki eddig nem ment hátrébb, annak ideje elhátrálni. A kelet szárny fala folyamatosan tovább gyengül, de a Varázsbaj-elhárító Osztag emberei rögtön reagálnak, bűbájaikkal gyorsan és hatékonyan erősítik meg a falat, miközben a lyukat hozzáférhetővé hagyják a mentőcsapatnak. A gyógyítók és azok az önkéntesek, akik nem félnek beljebb lépni, itt könnyen bejuthatnak a toronyba, segíthetik a menekülő levitásokat. Akik folyamatosan érkeznek is, legtöbbjük súlyos füstmérgezés, égési sérülések, törött csontok, kificamított ízületek, rándulások, valamint lelki sokkhatás miatt mindenképpen gyógyítói ellátásra szorul.

/Ha valaki bemegy, kérem, hogy a levitás RT témába (is) írjon, és előtte olvassa el az ottani kalandjelentést is! Abban részletesebben van szó a belső állapotokról./
Levita
Diák Levita (H), Másodikos diák


Veritas, Scientia, Sapientia
RPG hsz: 23
Összes hsz: 71
Írta: 2018. július 13. 04:12 Ugrás a poszthoz

Kaland
Lezárás és helyzetjelentés

A Varázsbaj-elhárító Osztag és az igazgató megjelenése után a mentés még szervezettebb mederben halad tovább, így a még bent raboskodók is hamar kijutnak a toronyból. A mentés közben egy sajnálatos szerkezetgyengülés okozta katasztrófában elhunyt egyik volt tanárunk, az eridon korábbi vezetőségi tagja, Návay L. Viktor, aki a mentésben próbált segédkezni. A diákokat érintő legsúlyosabb sérülést egy elsős kislány szenvedte, aki a megzavarodott, hibás védőbűbájoknak zuhanva kómába esett és jelenleg is eszméletlen. Szerencsére köztük haláleset nem történt, és a legtöbb diák hamar jutott gyógyítói segítséghez. Sokukat egy éjszakára megfigyelés címén bent tartják a gyengélkedőn. A vezetőség és az osztag emberei jelenleg kárfelmérést végeznek, a tanári kar pedig egy értekezleten próbálja eldönteni, mi legyen a hontalanná vált levitásokkal.
Azt továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a "sárkány támadt az iskolára"-tól, a "rellonosok aláaknázták a tornyot"-on át, egészen addig, hogy "Várffy prof. megunta a levitásokat és így akart véget vetni HVH-i pályafutásának"-ig sokféle pletyka kelt szárnyra.
A torony áll, stabilizálása megtörtént, a legfontosabb szerkezeti hibák még a napokban javítva lesznek. A legtöbb hálóterem jó állapotban van, a Tündérkertnek nem esett semmi baja, a lépcsők használhatóak. Legjobban a szinte teljesen kiégett Klubhelyiség és az alagsor sérültek, de a renoválási munkálatokat hamarosan megkezdik. Arról hogy addig hol lesznek a levitások, hamarosan döntés születik.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, aktivitást.Utólagos pontosítás történt,
a VB
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2018. július 23. 23:12
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Levita összes hozzászólása (6 darab)

Oldalak: [1] Fel