24. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Doléance Arslí na Fírinne összes RPG hozzászólása (80 darab)

Oldalak: [1] 2 3 » Le
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 17. 11:24 Ugrás a poszthozEgy olyan hely, melyen hiába beszélsz hangosan, vagy akár kiabálhatsz is, nem sokat ér, hiszen ezek a portrék mindent és mindenkit leköröznek. Egyes privát statisztikák szerint a legtöbb célba ért hátsó támadás ezen a folyosón hangzott el, hiszen elég kimondani az átkot, a pálcáig eljut az információ a célba vett azonban mindezt már nem hallja meg. Itt mindenféle és fajta ember keveredik, vidéki képek keverednek a városiakkal, mind egymásnak kiabálnak át, nem veszik a fáradtságot, hogy kisétáljanak a keretből, náluk így is tökéletesen megy az információcsere, melyből olyan szintű keveredés van, hogy még az Edicumban se lehet megjelentetni. Az emberi hangokhoz keveredik a különböző foglalkozások, piaci kofák hangja, valamint a szabadon tartott állatok sokaságának különböző hangmagasságokon történő kommunikációja. Ezen a helyen vigyázni kell a tettekkel, hiszen sokan azt hiszik, hogy ha nem hallják nem is látják a dolgokat, pedig szinte ki vannak éhezve arra, hogy valami új dolgot kürtölhessenek szét a kastély egész területén.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 19. 12:09 Ugrás a poszthozMinden tanár szabadon használhatja ezt a termet, ha olyan helyre van szükség, ami elég tágas a mozgalmas dolgok bemutatására, vagy a gyakorlásra. Kitűnő hely párbajszakkörökre, vagy egyéb összejövetelekre.
Bejáratánál két trollszobor ácsorog, de ha úgy lépnél be, hogy nem hívtak, megelevenednek a maguk szagos és agresszív kőbuta valójukká. Ezért jobb, ha hamar eltűnsz!
Maga a terem teljesen üres, olyan, mint egy csarnok. Hosszú oszlopokkal, és hatalmas ablakokkal rendelkezik, amik mind nappal, mind éjjel is hétágra sütő napos fénycsíkokat bűvöl a márvánnyal burkolt padlóra.
Olyan varázzsal rendelkezik, mint a Kívánságok terme, azzal a különbséggel, hogy itt az alakját egyedül a tanár változtathatja, ízlésének, és az órának megfelelően. Diákoknak sajna nem megy… ha meg is próbálja… érdekes vicces dolgokat tapasztalhat meg.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 22:21
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 19. 12:23 Ugrás a poszthozEz az a hely, ahol nem sétálhatsz el anélkül, hogy ne csalnának mosolyt az arcodra a festmények. Ők mindig mulatoznak, ezért nem egy vászonnak van borszaga, mely a folyosón is jelentkezik, különösen olyankor, amikor nem lehetnek tárva az ablakok. A freskók lakói vidám cimborák, akik szeretnek énekelni, táncolni és mulatozni. Minden járókelőnek ajánlják ezt a helyet, ha haláluk után portréként kívánnak majd tovább élni.
Utoljára módosította:Séllei K. Olivér, 2014. április 14. 17:35
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 22. 23:40 Ugrás a poszthozVan akinek nem erőssége a kviddics, mégis szeretne sportolni. Ebben a teremben keveredik a mugli és varázseszközök széles tárháza, azonban a mágia vigyáz rá, hogy ne hajszolhasd túl magad. A nagy terembe egyszerre akár negyven ember is kényelmesen elfér, így nem okoz majd nagy gondolt, hogy mihez is fogj hozzá. A terem azonban nem csak gépekből áll, vannak pályák is (kosár, foci stb) melyek a csoportos tevékenységek kedvelőinek is lehetőséget biztosítanak, hogy edzésbe maradjanak és egyszerre ismerkedjenek is. A nagy terem két részre van osztva a bejárat felől vannak a gépek, a választóvonaltól pedig a pályák, melyek keretét egy futópálya adja.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 26. 18:38 Ugrás a poszthoz

Budapest


Pestseholse
- varázslatos városrész Budapesten belül -
KATT


Budanekeresd
- mágusvároska Budapest közelében -
KATT


Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. október 10. 13:38
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 26. 18:38 Ugrás a poszthoz

Utoljára módosította:Jimnie Meccoy, 2016. június 26. 23:10
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 26. 18:57 Ugrás a poszthozA tanulószobába lépve hirtelen tompa csend vesz körbe, mintha egy láthatatlan buborékba léptél volna bele, amely kizárja a felesleges zajt. Az első néhány pillanat után azonban a füledet szorító némaság kellemessé válik, hiszen a leghatékonyabban így lehet jegyzetelni és memorizálni a tananyagot.
A halványkékre festett falak mentén végig szellős könyvespolcok vannak rögzítve szemmagasságban. Találsz itt minden jót. Balra az egyik polcon egy termetes pennatartóban különböző méretű pennák a feledékenyeknek, kicsivel arrébb pergamentekercsek a kapkodóknak, valamint fekete, kék és piros tinta azoknak, akik 'épp most fogytak ki' minden tintaféléből. A tágas ablak párkánya elég széles ahhoz, hogy pihenésképpen el lehessen ücsörögni két komolyabb feladat között. Az ablak előtt kényelmes zöld fotelok és barna babzsákok vannak, nem sokkal arrébb - kicsit közelebb az ajtó melletti könyvespolcokhoz -, pedig kényelmes székek egy szép, de puritán díszítésű asztal körül mindazoknak, akik nem szeretnek összekucorodva írni.
A hely szelleme nagyon hívogató. Nincs olyan nagy nyüzsgés, mint a könyvtár egyes részlegeiben, sem a klubhelyiségekben.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 19:42 Ugrás a poszthoz


Bogolyfalva község leghosszabb és legszélesebb útja. Járdái kőkemény hegyi kövekből készültek, ám némi bűbáj segítségével állandóan tisztán csillognak.
Az út mindkét oldalán apró, ám annál érdekesebb boltok sorakoznak. Itt található többek között a méltán híres Völgyessy Talárszabászat, Musou Hangszerboltja, vagy a papír- és tintaillat rajongóinak mindig nyitva álló Lectorius Tanszerbolt. Térj be egy üzletbe, hogy kiüríthesd harapós erszényed, vagy nézd, ahogy a bámészkodók csoportjain olykor keresztül nyargal egy-egy napi bevásárlását végző, seprűn közlekedő boszorkány. Akadnak azonban morcos, furcsa külsejű vándormágusok is, vigyázz a zsebeidre, ha nem akarod, hogy megszabadítsanak a tartalmától!
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 19:10
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 19:49 Ugrás a poszthoz

Czukorvarázs Cukrászda (est. 1808)


Az ország legnevesebb és egyik legrégibb mágikus édességboltja, ahol nem tudsz olyat mondani, amit ne tudnának neked elkészíteni! Vannak állandó és szezonális termékek is. Forrócsoki kínálata például páratlan, ahogy sütemény és torta kínálata is. A cukrászok örömmel fogadják az új ötleteket, szívesen vállalkoznak kívánságaid elkészítésére.
Az ajtóval szembe találod a hosszú pultot, melynek hozzád közelebb eső – jobb – oldalán vár téged mosolyogva az, akinél végül fizetni fogsz. A pult mögött is legalább hárman sündörögnek, folyamatosan elhelyezve a friss süteményeket.
Az ajtótól jobbra megpihenhetnek azok, akik itt szeretnék elfogyasztani a finomságokat. Végignézheted a pultban is tüzetesen, hogy mit szeretnél, vagy az étel és – italkínálatot rejtő menüből is választhatsz. A süteményedet természetesen kiviszik az asztalodhoz, neked nincs más dolgod, csak lehuppanni a kényelmes székekre, vagy a kanapék egyikére. A mosdó a székektől balra, egy kis ajtó mögött helyezkedik el.
A hideg, tisztán csillogó kőlapokra néha lecsöppenő édességfoltok azon nyomban eltűnnek, így hát elmondható, hogy Bogolyfalva legtisztább és legkiválóbb cukrászdája páratlan kényelmet és kellemes légkört áraszt.


Várunk szeretettel, ha finom falatokra vágysz!


Nyitva tartás:
H – Cs: 7:30 – 21:00
P – Szo: 7:30 – 23:30
V: 7:30 – 22:00


Munkatársak:
Munkatársaink fele szakképzett cukrászokból, pincérekből áll, míg másik fele iskolai diákokból, akik szeretnének egy kis plusz pénzt keresni. Három műszakos rendben dolgoznak, hogy a diákok időben visszaérhessenek a kastélyba. Csúszás esetén egy alkalmazott kíséri vissza őket.


Üzletvezető:
Podmaniczky Ádám

Diákmunkások:
  • Farkas Kamilla - Cukrásztanonc
  • Tüszőfűi Lilith - Pulti eladó, Cukrásztanonc
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. november 22. 22:17
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 19:53 Ugrás a poszthoz

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 10-19
Szombat: 10-15
Vasárnap: 10-11


A régi bolt helyén pár nap alatt egy új emelkedik az arra járók feje fölé. Ha belépünk, rögtön megakadhat a szemünk a kirakat egy részében látottakon, pontosabban ékszereken és parfümökön, jócskán tértágított helyen. Utóbbiak egy hátrábbi helyiségben vannak, ahol le lehet zárni őket bűbájokkal, hogy lehetőleg ne illatozzon az egész bolt abban a felhőben, amit az ott lévők szabadjára engednek. Az ékszerek a kasszás pultnál vannak, az értékesebbek az üveg felület alá rejtve, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek eltulajdonítania azokat. Nyakláncok, karkötők, fülbevalók, gyűrűk várják, hogy új tulajdonosukhoz kerüljenek, katonás, rendezett sorokban és oszlopokban.Földszint: parfümök, ékszerek

1. szint: sportos, kényelmes viselet
a fogasokon megannyi ruhával, a fiókokban pedig sportoláshoz szükséges dolgokkal

2. szint: iskolai, mindennapi viselet
a látogató szeme előtt, de mégis védve a környezeti hatásoktól

3. szint: alkalmi ruhák, ünneplők
a tükörajtók mögött

Tetőtér: cipők
a tér duplázásával, tükörelrendezéssel


Az üzletben minden áruból egy darab van kitéve, ha valakinek pont nem az a mérete, akkor a kezében fogott ruha/cipő neki kellő méretét kimondja, és az máris lecserélődik arra. Ha pedig nem kell, nincs rá szükség, akkor a bűbáj automatikusan elteszi, így sosincs rendetlenség, kupleráj a boltban.
A lopás, jogtalan eltulajdonítás nem lehetséges, mert a bejáraton és minden nyílászárón gátló bűbáj van, ami csúnya büntetést szab a tolvajokra, értéktől függetlenül.


Tulajdonos: Böröczky Zoé (játékért bátran reptess baglyot felé)
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 1. 04:20
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 19:55 Ugrás a poszthoz


A falu egy gyöngyszeme kisebb átalakuláson esett át fiatal tulaja jóvoltából. A piszok, és bűz, ami korábban körbevette, már csak egészen kis mértékben van jelen a csárdában és környékén, azonban ez még nem változtatott a belső légkörön. Kívülről csak a kis ablakokon kiszűrődő fény jelzi a benti életet, bűbájok biztosítják a környéken lakók nyugalmát, hisz az ide betérő sötét alakok hangosak tudnak lenni.
Ha a mágus fia úgy dönt, belép e kicsi, barátságtalan fogadóba, beljebb sem fogja garantáltan kellemesen érezni magát. A csárda vonzereje nem kinézetében és elhelyezkedésében, inkább az olcsó szobaárakban és a csak kis mértékben vizezett vajsörében keresendő. Szerte az asztaloknál az ország legkülönfélébb és leggyanúsabb varázslói és boszorkányai ülnek, kezük ügyében a nap folyamán jó pár pohár összegyűlik, így hát jobb velük vigyázni.
A bejárattal szemben levő lépcső vezet felfelé, amely a tiszta, de apró vendégszobákhoz vezet. A sejtelmes, éppen csak kielégítő félhomály, amely egyrészt az utca felől érkező fényekből és az apró csillárból árad elegendő ahhoz, hogy bárki azonnal felfogja: jobb itt nem túl sok időt eltölteni. Feltéve, ha mi épp nem ezt a barátságtalan légkört kedveljük.


Nyitva tartás: H-V - 0-24 (ünnepnapokon zárva)

A bolt jelenlegi tulajdonosa: Nikolai Weißling

Alkalmazottak:
  • Gombos Eszter - NJK
  • Hortobágyi János „Samu” - NJK
  • Leavey Héloise Lindsey
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. november 21. 18:56
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 19:58 Ugrás a poszthoz

Pillangótea

Az utca elején látható egy közepes méretű, erkélyes, fehérre meszelt épület, melyre nem is olyan rég függesztették ki a táblát: Pillangó-varázs. Az étteremként és teaházként is üzemelő építmény  a Rutherford-család birtokában áll,akik noha angol származásúak,az étterem jellegét mégis úgy próbálták kialakítani,hogy az minden vendég igényeinek megfeleljen.
Ahogy belépünk az ajtón, s megszólal az érkezésünket jelző csengő, az előtérben találhatjuk magunkat. Ez egy nem túl nagy helyiség, egy nagy és kényelmes, antik kanapéval, egy-két faragott székkel, s egy kisebb asztallal. Szemben velünk van a recepció, akár csak egy szállodában, csakhogy itt nem tudunk szobát bérelni és hasonlók. A pult mögött álldogáló elegáns, fiatal hölgy vagy éppen úr csak arra vár, hogy a teaházba vagy az étterembe kísérhessen minket, attól függően, hogy éppen melyiket szeretnénk igénybe venni. Amint letettük a felesleges holmikat (kabát és hasonlók), rögtön indulhatunk is tovább.
Ha a teaházat választjuk, az ajtótól balra lévő, vastag függönnyel elválasztott helyiség felé terel minket a recepciós. Ahogy belépünk a terembe, rögtön érezhetjük a kellemes tea és füstölők elegyének illatát. Jobbra tőlünk található a pult, mögötte egy göndör hajú, mindig mosolygó pultossal, aki majd felveszi a rendelést. A teremben nincs nagy világosság,az ablakokat függönyök borítják, a fényt csupán a falakra erősített, és az asztalokon lévő gyertyák biztosítják, ezzel megadva a hangulatot, mely egy jó teaházhoz illik. Egymástól azonos távolságra helyezkednek el az alacsony asztalok, melyek szintén fából faragottak, s székek helyett színes párnákra ülhetnek le a vendégek. A padlót puha, bordós-arany szőnyeg borítja, a falakon pedig, melyek amúgy kellemes napsárga színben pompáznak, néha-néha feltűnik egy-egy repdeső, kisebb-nagyobb pillangó. A tulajdonos persze gondolt azokra is, akik meghittebben, és kettesben szeretnék elfogyasztani a teájukat. A terem hátsó végében függönyökkel keretezett asztalok találhatók, melyek szintén színes párnákkal vannak körbevéve, s ha a vendégek úgy gondolják, el is lehet húzni a függönyt. Arra azonban számítsunk, hogy a pincérnő erre is jár néha-néha, szóval igyekezzünk a jó ízlés határain belül kihasználni a függöny adta lehetőségeket.
A teaházban majdnem száz fajta teából választhatnak a vendégek, legyen az fekete, zöld, fehér, sárga, rooibos, gyümölcsös, gyógy- vagy egészen különleges tea. A ház specialitása az étterem nevét viseli, a pillangó-varázs, mely egy gyümölcsös(de főként epres), vaníliás tea, egy csipetnyi fahéjjal és a titkos hozzávalóval, ami csak még jobban megédesíti az ezt elfogyasztó napját. A tea még egy különlegessége, hogy pillangó formájú süteménnyel szolgáljuk fel, ami hasonlóan viselkedik, mint a csokibéka, ha nem esszük meg, egy idő után elrepül.
A teházban üldögélők jó hangulatáról halk zene gondoskodik. A teákon kívül persze ihatunk akár forró csokit, különféle kávékat, jegesteát, valamint sütemények, melegszendvicsek széles választékát találhatja meg a kedves vendég.
Ha valami kiadósabbat szeretnénk fogyasztani, célszerű az éttermet választani, mely az előtérből felfelé vezető lépcsőkön keresztül érhető el. Amint felértünk az emeletre egy téglafalú, helyenként oszlopokkal díszített helyiségbe érkezünk. A falakon festmények láthatók, melyek lakói egytől-egyig udvariasak, nem zavarják a vendégeket étkezés közben, csupán csak biccentenek nekik, köszönésképpen, persze, ha a vendég úgy óhajtja, érdekes eszmefuttatásokat lehet lebonyolítani egy-egy ilyen képpel. A terem bejáratánál egy elegáns, idősebb úr áll, aki az asztalfoglalásokat intézi, és helyükre vezeti a vendégeket. Az ebédünket vagy éppen a vacsorát kárpitozott, antik székeken ülve fogyaszthatjuk el, különböző férőhelyes asztaloknál, melyek elszórva helyezkednek el a helyiségben. Az ablak melletti asztaloktól csodás kilátás nyílik a falura. Az étteremben dolgozó pincérek udvariasak, precízek és gyorsak, akár csak a szakács, aki a vendégek majdnem minden kérését teljesíteni tudja.
Az étlapon – tekintve, hogy egy magyar falu étterméről van szó – főként magyaros ételek találhatók meg, de ezeken kívül számos nemzet ételeiből kínálunk kóstolót. Aperitifnek pezsgőt, röviditalokat, az ételekhez üdítőket, magyar és külföldi borokat szervírozunk.
A kellemes hangulatról zene, esetenként élő zenekar gondoskodik. Az étterem maga amúgy családias jellegű, ezt igazolják a kedvező árak, a pincérek kedvessége, a jó hangulat is. A vendégeinket naponta 11-15 óráig háromféle menüvel várjuk.
Diákoknak további kedvezmények.
Éttermünk ezenkívül alkalmas nagyobb rendezvények lebonyolítására is, előzetes megbeszélés alapján.


Az étterem és a teaház területén olykor-olykor felbukkan a tulajdonos is, név szerint Zoey Rutherford, egykori bagolyköves diák, vagy az ő drága férjecskéje, Jonathan. Egyébként őket az első emeleten, az étterem melletti irodában is meg lehet találni, probléma, vagy egyéb óhaj-sóhaj esetén.
Reméljük, teaházunk, és éttermünk elnyerte az Ön tetszését is, és legközelebb is ellátogat hozzánk! Smiley

A teaház nyitva tartása:
naponta
11-23 óráig

Az étterem nyitva tartása
naponta
11-15 óráig
és
17-23 óráig.


Tulajdonos: Zoey Rutherford
Szakács: Pethő Csongor
Konyhai kisegítő: Végardó Erik
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. november 7. 09:56
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:01 Ugrás a poszthoz


A Fő utcza egyik vége egy elég nagy kiterjedésű, lapított kör alakú térbe fut bele, melynek közepén egy furcsa alakú szökőkút áll. Nem is kör, nem is szögletes alakzat, inkább hasonlít egy amőbára. Egy nagy bagoly áll a szökőkút közepén és a csőréből vízsugár tör elő. Körülötte sok kis apró bagoly is követi példáját. Még a nagy bagoly egyik vállán is csücsül egy. Durva, szürkés kőből készültek, úgymint maga a szökőkút is. A szökőkút körül padok találhatóak és a padok mögött bokrok, nyurgább fák állnak, hogy a padon ülőknek árnyékot biztosítsanak, ha netán a szökőkút körül szeretnének üldögélni.
A téren főként a fontos, hivatali intézmények állnak, minden egy helyen. A Fő utczával éppen szemben, a tér túloldalán a helyi vasútállomás épülete terpeszkedik el, a sínek mentén egy árnyas sétányra jutunk. De itt van még a Posta, ahol külföldi és belföldi levelezésre is kölcsönözni lehet baglyokat; a könyvtárral egy épületen osztozó Művelődési Ház és Bogolyfalvi Hivatal; és Bogolyfalva előkészítő iskolája is, a közelében kedves játszótérrel.
Utoljára módosította:Annelie Freya Merkovszky, 2017. április 14. 22:35
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:09 Ugrás a poszthoz


Ha lekanyarodsz a Boglyas térről balra amerre a lakósor kezdődik, és a második ház után elkanyarodsz jobbra egy kis utcán át egy nagy területre jutsz, melyen számos színes, és tekergő játék kapott helyet. Vannak itt különböző mászókák, melyek alagutakkal vannak tarkítva, hinták, csúszdák több méretben, és formában. A legmagasabb csúszda majdnem két méter magas és rengeteg kanyar van benne. Mindegyik képes hangot kiadni, ha a gyermek még nem múlt el tíz éves. Vannak forgó és ugráló játékok, melyek direkt úgy lettek kifejlesztve, hogy lekössék és mégis fejlesszék a kicsik ügyességét. Természetesen a szülőkre is gondoltak, így a kő asztalok két oldalán szintén kőből készült padokat helyeztek el, hogy amíg a kicsit játszanak a felnőttek tudjanak kicsit beszélgetni.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 20:07
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:11 Ugrás a poszthoz


Bogolyfalva Minisztériumi Kirendeltsége a Boglyas téren, a falu központjában áll egy átalakított, régebbi épületben. Viszonylag egyszerű homlokzatán kevésbé akad meg a szem, funkcióját az ajtóra tűzött, ezüstözött tábla hirdeti.
Az Okmányiroda a falulakók és az iskola kijáró diákjai hétköznapi ügyeinek könnyebb elintézésére alapult. Súlyosabb ügyek esetén a lakosok továbbra is kénytelenek felkeresni a Magyar Mágiaügyi Minisztérium budapesti épületét (link).
A kevés munkatársat foglalkoztató irodában a következő osztályok, személyek találhatók (KATT)

Az intézményt jobbról kerülve, egy oldalsó bejáraton keresztül az épület művelődési ház részébe jutunk. Itt üzemel a hét minden napján (kivéve vasárnap) a bogolyfalvi könyvtár, és itt található egy tértágított terem, ahol különféle ünnepségek és foglalkozások kapnak helyet. Például megtekinthetjük az előkészítő iskola és óvoda növendékeinek kedves produkcióit, vagy megtanulhatunk a hozzáérő falubeliektől alkalomszerűen virágot kötni, térfigyelő-madáretetőt készíteni, stb.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 20:02
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:12 Ugrás a poszthoz


A Fő utczával szemben, a Boglyas tér legimpozánsabb helyén Bogolyfalva vasútállomása kapott helyet. Grandiózus, elegáns épület, hatalmas oszlopokkal, melyek tartó funkciót látnak el. Egyszerű sárga téglából épült falain ablakok szinte nincsenek, csak a harmadik emeleten, a legfelső szinten, ahol a masiniszták pihenhetnek meg egy-egy út előtt és után. A bejáraton egymás mellett három troll kényelmesen besétálhatna csomagjaival. Belépve az épületbe egy hatalmas fogadócsarnokba érünk. Egyik oldalt pénztárak, másik oldalt büfék és apróbb boltok, köztük egy mindenes, ahol a cérnától a főző üstig mindent lehet találni. A peronokhoz a bejárati kapuhoz hasonló kapun lehet kijutni. Azonban nagy meglepetés éri azt, aki kilép azon a kapun. Mugli gondolkodással a vonatok különböző vágányokról indulnának, amelyek között peronok, hidak, vagy aluljárók húzódnak. Itt azonban két sín van összesen, egyik az érkező, másik az induló vonatok számára. Rajtuk végeláthatatlan hosszú sorban és különböző irányban állnak a vonatok. A sínek között egy öreg, hosszú bajuszú, néma bakter ácsorog állandóan, talán az idők kezdete óta, aki kopott táblájával indítja, vagy érkezteti a vonatokat.
Hogy senki se tévessze el, hogy a sorban hányadik az ő vonata, egy igen kellemesen búgó női hang időnként beharsogja az állomás termeit az éppen induló, vagy érkező szerelvényekkel kapcsolatban.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 20:03
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:12 Ugrás a poszthoz


Egy igen piciny és jelentéktelen boltnak tűnik kívülről. Be se lehet látni a kirakatán és szörnyű ricsaj és szag szokott kiáradni az ajtaján, azonban ezt az üzletben néhány bűbáj semlegesíti. Belépve rögtön megrémül a vásárló, lévén ha magasnak mondható, akkor lefejel egy ketrecnyi tündérmanót akik visítva rögtön neki esnének a vásárlónak ha a ketrec engedné. Amolyan ajtócsengőként funkcionálnak. Ha alacsony vásárló lép be akkor is mindenképp valamilyen jelzés hallatszik, mert másodjára egy öreg és megvadult kneazle ketrecébe lehet belerúgni, mely annyira sötét, hogy nem is lehet észrevenni ha először járunk itt, de sokadjára is igen nehéz.
A plafonról ketrecek lógnak le melyekben mindenféle lény él, főleg madárfélék. De néha denevéreket és patkányokat is felakaszt a tulaj. A kirakatban gyönyörű baglyok ülnek, kuvik, macska bagoly, hóbagoly, uhu, kinek mi kell. Az egyik oldalsó fal mentén a padlón hordók, melyekben futóféreg vagy egyéb más bogarak vannak, esetleg egy-egy nagyobb bestia, de azoknak a hordója teteje ráccsal van lefedve. A másik fal végig van polcozva, a polcokon ketrecekben állatok pihennek. Macskák, kneazle-k, bólintérék, patkányok, crup-ok, és egy jarwey-t is lehet találni. A ketrecek mellett akváriumok is vannak a vízi lényeknek, úgymint kákalag, lobalug, shrake. Nagy terráriumokban gyíkfélék és rovaroknak kaphatók.
A pult a tanterem nagyságú bolt végén található. Mögötte könyvespolc, tele szakkönyvekkel. A pult előtt egy hordóban puffskeinek különféle színekben várják, hogy gazdára leljenek. A pulton inkább üres ketrecek vannak, illetve az időszámítás előtti pénztárgép.

A bolt tulajdonosa egy idős úr, aki a Sándor névre hallgat. Elég gyakran látni az üzletben, általában ő szolgálja ki a vevőket.

Nyitvatartás: minden nap reggel 8-tól este 8-ig, leltár esetén zárva.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. november 21. 18:20
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:13 Ugrás a poszthozTörténet:
Kétségkívül Bogolyfalva egyik legnagyobb múltra visszatekintő épületéről van szó, melyet még a Bérczes aranyvérű nemesi varázslócsalád építtetett valamikor az 1700-as évek közepén. A család a világháborúk hatására mondott le birtokáról a minisztérium javára, amely egy ideig ispotályt működtetett itt, majd újra magántulajdonba adta. Így került az angol Reynolds családhoz, akik egy ideig privát nyaralónak használták, majd az 1970-es évek végén megnyitották Magyarország első, kizárólag varázslóknak fenntartott szállodáját, mely a Szürke Banya Hotel nevet kapta. A kastély Thomas Reynolds birtoklása idején teljes renováláson esett át, visszanyerte eredeti arculatát, nevét Bérczes Rezidenciára változtatták. A Reynolds családnak azonban röviddel ezután anyagi gondjai támadtak, így kénytelenek voltak túladni az épületegyüttesen, az új tulajdonos Fődetrá Józsi lett.

Jelenlegi állapot:
A széles alaprajzú épület megőrizte barokk jellegzetességeit. Hófehérre meszelt falaival örökre lemosta magáról a „szürke” jelzőt. A birtok bejárata a Boglyas térről nyílik, ahol öntöttvas kapukon keresztül léphetünk be a rezidencia előudvarába. A nagy kiterjedésű kastélypark természetvédelmi státuszt élvez. Nemesített és őshonos fák százai lelhetőek itt fel, különböző ritka virágok és más növények ölelésében, melyek közül néhányat gyógyászati céllal is termesztenek. A birtok egyik szegletében versenyek tartására is alkalmas ügetőpálya létesült. A lovaglási lehetőség az érdeklődők számára biztosított.
A kastély főbejáratán keresztül egy tágas hallba jutunk, ahol sosem áll meg az élet. Egyenruhába öltöztetett, szorgos és barátságos házi manók állnak szolgálatra készen, s már alig várják, hogy elszállásolhassák az előkelő vendégeket valamelyik hotelszobában. A szobák antik bútorzata, muzeális értékű berendezési tárgyai egyedülállók a faluban. A hatalmas, freskókkal díszített díszterem bármikor kibérelhető egy-egy alkalomra, ha valaki itt szeretne egy nagyobb szabású rendezvénynet tartani. A rezidencia rendelkezik továbbá konferenciateremmel, könyvtárral, játékteremmel, valamint bel- és kültéri medencés termálfürdővel.

Szolgáltatások:
A kastélykert bárki számára szabadon látogatható a nyitvatartási időt figyelembe véve. A könyvtár beiratkozás és éves tagdíj befizetése után vehető igénybe. A termálfürdőt a vendégek, valamint szerdánként a bogolyfalvi lakosok térítésmentesen használhatják. A játékterembe csak meghívóval lehet belépni. Szállásfoglaláshoz, terembérléshez fel kell venni a kapcsolatot a recepcióval és időpontot kell kérni. A főbejárati kaputól jobbra egy kis faliújságon olvashatók a közelgő rendezvények időpontjai és tudnivalói, valamint a tulajdonos elérhetősége.

Tulajdonos:
Fődetrá Józsi
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. november 6. 18:16
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:31 Ugrás a poszthoz


Ha a bogoly lakósoron tovább mész, és elhagyod az utolsó eddig épült házat, egy hatalmas üres teleket látsz, gyönyörű zöld pázsittal. Szinte nem is hívogat, hanem követeli, hogy végigfuss rajta, belefeküdj bele a puha selymes fűbe. Télen pedig ez az egyetlen hely, ahol a hó állandóan friss és fehér, a lépéseknek nyoma sincs. Ám ez a terület sokkal többet jelent az itt élő emberek, és az iskolában tanuló diákok számára, mint park. Ugyanis ha az alacsony, alig 50 centis kerítés felett átlép az ember, rájön mit is rejt ez a telek. Ugyanis ez a hely szolgálja a halott lelkek nyugalmát, és a tartja tiszteletben a gyászolók némaságát. Így amikor átlépik a kerítés alkotta vonalat, már senki nem láthatja őket, ám ők látják a kinn zajló életet, és a temető valódi mivoltát is. Mert habár elve trükkös a bejárás, még rejt pár titkot és varázst, mint a kastélyban oly sok minden. A Nap járásához igazodik, és napfelkeltétől napnyugtáig egy egyszerű kis csendes temető, márvány sírkövekkel, virágcsokrokkal, és a szellőben örökké lengedező fákkal. Egy külön kis síremlék van kialakítva az elhunyt igazgatók és polgármesterek részére, és az utak mind fehér kaviccsal vannak behintve. Ám amikor a nap utolsó sugara is lenyugszik, átveszik az uralmat a sötétét erők.
Persze csak a diákok érezhetik így, mert igazából csak néhány vicces kedvű és rendkívül tehetséges fiatal varázsolt egy igazi rémséges temetőt, hatalmas sírkövekkel, koponyákkal, és mindent, amit csak az ember képzelhet. Néhány mumus is megjelenik ilyenkor, és itt-ott ráijeszt az arra tévedőre. A szektáknak és a titkos találkáknak is kitűnő hely, ez az „éjszakai üzemmódban" lévő temető, mert kívülről, mint már említettem, senki nem lát semmit.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 20:46
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:34 Ugrás a poszthozEgyszer volt, hol nem volt, talán vége is volt? Nem lehet tudni, hiszen a történet nem ismert, többféle formációban él az emberek tudatában? Most miről is van szó pontosan? Bogolyfalva egy olyan helyéről, melyről sok-sok pletyka szól, sok gyerek rettegett helye, és több ember szerint, a falu szégyenfoltja. De ha jobban megnézzük, mégsem az. Hiszen ez a hely maga a történelem, az idő.
Egészen eldugott helyen lelhető meg, a pazar, markáns épületektől távol, vaskos törzsű fák között. A néhai kertet már réges-rég benőtte a gaz, és az élősködő növények tömkelege, a kerítés maradékai pedig csonkokként meredezik ki a lassan őserdőnek számító közegből. Hatalmas, ódon, sötét épület, ablakai már évtizedek óta kitörtek, és sötéten állnak. Az ismeretek szerint valaha egy nagy, hírhedtebb varázslócsalád birtokában állt az épület, kiknek leszármazottjai talán Tudjukki idején tűntek el a föld színéről, maguk után hagyva e remeket. A másik részről az a pletyka járja az idős boszorkák közt, hogy ez a hely maga Tudjukki, illetve csatlósai birtokában állt, és ahol meg is fordult néhány alkalommal, amikor bujdosott, vagy csak épp a környéken fordult meg. De lehet, hogy csak egy egyszerű ház, melyet tulajai az enyészet kezére bírtak annak idején. Már nem lehet tudni biztosan.
Ha merszünk is van, belépve egy hatalmas csarnok-szerű nappaliban találjuk magunkat, a falakon a valaha pompázó festék maradványai peregnek lefelé, mutatva foltokban, hogy fénykorában hogyan is nézhetett ki. A bútorok már rég nincsenek a házban, persze itt-ott előfordul pár odahordott tárgy, melyet a helyi gyerekek halmoztak fel az idők során. Ha elég merészek az ittlévők, a kissé korhadt, nyikorgó lépcsőn felfelé nyer utat az emeletre, persze a korlátot nem tanácsos szorongatni, mivel néhol egészen hiányos.
Maga az emelet ugyan olyan lepusztult képet mutat, mint a földszint. A festékek málladoznak, az ablakok kitörve, persze a valaha használt hálóban bedeszkázva, isten tudja milyen okból. Ha összeszámolja az ember, négy hálóval, négy fürdővel, és pár, apróbb szobácskával leli szemben magát. A fürdőben akadnak évtizedes csaptelepek, kádak, de nem ajánlott fürdőt venni, hiszen a vízvezeték már rég csak a rozsda-színezte vizet köpködi.
Lepukkantsága ellenére is érdekes, izgalmas látványt, és kalandot nyújt, a gyerekeknek sok-sok kísértethistóriát, melyet a néha felbukkanó, idegen, és félelmetes hangok tesznek rá egy lapáttal. Hol csak egy apróbb csörömpölés, hol pedig egészen üvöltésszerű hangok. Furcsa az egész, de mindenre akad válasz, és ha még kíváncsi is vagy rá, menj, és nézd meg közelebbről. De csakis saját felelősségre!

Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 20:35 Ugrás a poszthoz


A falu határa után kell még sétálni egy keveset, hogy az ember elérjen ide, de határozottan megéri. Egy kis zöld terület, mely fákkal van övezve, mintha egy kis park lenne, középen egy tavacskával. Talán tíz-tizenöt ember fér el itt kényelmesen, és azon a két padon kívül, mely itt van, csak a föld marad ülőhelyül, de senki se csüggedjen, egy pokróc ma már sokat segít az embereken. A kellemes környezet tökéletesen alkalmas, ha olvasni, pihenni vagy beszélgetni szeretne az ember. Éjjel apró fénypontok segítik a tájékozódást az erre járóknak igazán romantikussá változtatva a környezetet.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2017. július 3. 21:29
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 27. 21:22 Ugrás a poszthozKorábban egy vámpír lakott a házban, most viszont unokahúgára hagyta. Férjhez ment, nem tudta eladni, és ez egy megfelelő lehetőség volt mindkettejük számára. Gwen nem hagyta, hogy a lány csak úgy neki adja a házat, havonta fizet neki egy bizonyos összeget, ezért mondhatjuk, hogy bérli azt.Az hatalmas, két szárnyú ajtón belépve a márvány köves előszoba fehér látványa fogadja Gwen birodalmába betérőket. Balra egy fehér díszkövekkel teleszórt, bokrokkal tarkított természetet idéző dísz található. Szemben néhány lankás lépcső vezet fel a nappali felé, vagy ha balra kanyarodunk, akkor fenyő lépcsőkkel találjuk szembe magunkat. Azok a hálótermekbe vezetnek minket.A nappali színe fekete. Hatalmas ülőgarnitúrák biztosítják a kényelmet minden ide belépőnek. A falon monumentális képek a természet sötét színeivel játszva lopják be a nyugalmat mindenkinek. Egy hatalmas ablak az udvarra néz. onnan csodálhatjuk a sok virágot, a zöldellő pázsitot, a madarakat.A nappalitól balra a nagy konyha és az étkező található. Főzni még nem nagyon tud, de mindennel felszerelt hely ez, valamire csak jut majd, illetve Nomusa is sokat tanít neki.

Térjünk át a szobákra.A földszintről nyíló ajtók közül balról a második rejti Alíz szobáját. A kis helyiséget igyekezték úgy berendezni, hogy a legtöbb szabad helyre kerüljön valami, de közben még se legyen túlzsúfoltság. Bent a fehér és barna színek dominálnak, amit a lány a falra szegezett polcokon való színes képekkel, könyvekkel, mindig friss tulipánokkal igyekezett egyensúlyozni. Az ágy mellett áll a kis íróasztal, majd egy tértágító bűbájjal kezelt szekrény. Ezen kívül még az ágy aljába is szereltek néhány fiókot. A nagy ablak a kertre néz, a szoba közepén pedig egy puha szőnyeg terül el.
Az első hálószobát a szőkének rögtön berendezte a saját ízlése szerinte. Az ajtóval szemben egy tapétázott falat vehetünk észre, ami eltér a többitől, ugyanis azok festve vannak. Ez előtt egy hatalmas franciaágy foglalja a helyet. Baloldalra található egy íróasztal, amin rajzeszközök, könyvek, mugli ketyerék vannak. Az ágy másik oldalán sötétszínű szekrénysor kap helyet.A szobához tartozik a saját, külön bejáratú, csakis általa használt fürdő. Itt aztán el lehet lazulni egy kád forróvízben és még a reggeli fogmosás unalmas perceit is bearanyozza.Az emeleti folyosón jobbról az első szoba Katherine saját rezidenciája. Mikor Richard és ő megkapták a levelet, melyben anyjuk értesítette őket rokoni kapcsolatról, szinte azonnal beköltözött. Letisztult, rendezett szoba egy hatalmas ággyal, fésülködőasztallal, gardróbbal és mindig elhúzva tartott függönyökkel.A házhoz tartozik egy gyönyörű, rendezett, ízléses udvar, sok virággal.

További lakók:
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. október 24. 18:37 Ugrás a poszthoz

Nonverbális szakkör

Csak pár hónap, épp egy nyár telt el azóta, hogy Doléance ha nem is könnyes, de mindenféle érzelmekkel teli, szomorú búcsút vett a Bagolykő Mágustanodától. Most mégis újra a kastély folyosóinak kövein kopog kedvenc lakkcipője, a soha-ki-nem-dobott cipő. Ha a lány kinövi, egy nagyító bűbáj és hopp, a cipő újra tökéletes. Elnyűhetetlen.
A lány a nyár végeztével (amelyre még ráhúzott egy-két hetet, mert apukája és ideiglenesen náluk lakó nagyszülei nem bírták olyan könnyedén elengedni vándorútjára) nem indult rögtön bele a vakvilágba, el külföldre, gyűjteni a tudást a legkülönfélébb varázslómesterektől. Fülébe jutott a hír, hogy a Bagolykőben újra elindul a nonverbális szakkör, és mivel ezt is meg kell tanulnia valahol, gondolta miért ne foghatná meg az egyszerű végénél a dolgot? A mestervizsgához szüksége lesz a nonverbális varázslásra, amelynek oktatásával nem foglalkoztak a Belgiumi Varázstani Intézetben, ehelyett a diákokra bízták, szívják fel a maguk módján valahonnan ezt a tudást. Ők egész más dolgokat töltöttek a diákok fejébe.
Így hát Doléance kapva kapott az alkalmon, hogy visszatérhet a kastélyba, és itt sajátíthatja el a szavak nélküli bűbájolás fortélyait. Egy szerény, kérlelő bagoly Erdős Julianna tanárnőnek, és gond nélkül besorolhatott ő is végzett diákként a tanulók közé.
- Csókolom - vágja ki a hirtelen eszébe jutó legtiszteletteljesebb köszönést az ajtón belépve, a professzorasszonyt megpillantva. Ez sem tesz rá egy lapáttal a külsejéből megítélhető évek számára. A tizenkilenc éves lány jóindulattal kinéz akár tizenhatnak is.
Nahát. Az ex-levitás a termen végigpillantva rögtön felfedezi Lyra Castle-t, egykori szobatársát. Valószínűleg amiatt, hogy ritkán aludt itt az utóbbi években, no meg Lyra sem sűrűn tartózkodott a szobájában, egészen másnak látja, mint ahogy emlékezett rá. Általában Doléance nehezen fogja a másoktól érkező jeleket, amiből rájöhetne, hogy a másik épp dühös rá, meg akarja bántani vagy egyéb effélék, és ehelyett mindig azt feltételezi, hogy partnere vidám csivitelésre és játékra vágyik. Szóval a szociális defekt ellenére most például rögtön kiszúrja, hogy Ly nincs rózsás kedvében. Ütközik egymással a vágy, hogy rögtön a nyakába vesse magát rég látott iskolatársának azzal a gáttal, amit a mord arckifejezés sugall: hagyjál.
A belső feszültséget feloldandó Doléance félszegen letérdel a Lyrától balra lévő párnának az ötödikes levitástól távolabbi csücskébe és hogy véletlenül se zavarja meg a másikat, lesüti a tekintetét. Asztalt kapirgál mutatóujjal.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. október 28. 20:34 Ugrás a poszthoz

Szakkör, Ly

Sosem hallott még olyan üdvözlést, hogy "Csókold a kedvesed!", de elraktározza későbbre, hátha felhasználhatja alkalomadtán. A lánynak nem esik le, hogy ez egy finom célzás volt arra, hogy nagykorú lévén ideje lenne egy bármely felnőtt korosztálynak bejátszható udvarias köszönési forma után néznie, úgyhogy nem is mond egyebet a tanárnőnek.

Attól, hogy akkor épp Dol sikeresen levette a jelekből, hogy Lyra nincs barátkozós kedvében, nem jelenti azt, hogy a hirtelem hangulatváltozásra is felkészült. Amint Lyra ráveti a tekintetét és kinyitja a száját, a lány egy kicsit összerezzen. (A morcos emberek tudniillik ilyenkor szoktak kiabálni.) Vaklárma, hiszen a másik tényleg örül neki.
- Így már jobb! - terül szét egy hatalmas mosoly Doléance arcán is, és örül, hogy most már ültében nyakába vetheti magát volt szobatársának. Csak egy rövid időre, hogy ne érezzék olyan tolakodónak. Ezt is itt a kastélyban tanulta.
- Hát nyaraltam! - nevet a kérdésre.
- Otthon voltam az apukámmal, voltunk strandon, megtanultam biciklizni, és beleestem egy lyukba Yarista Palarnnal egy romos kastély mellett - sorolja a legemlékezetesebb pillanatokat. - És készültem a nagy kalandra!
- Te mit csináltál a nyáron?
Nincs már sok idejük beszélgetni, mert úgy tűnik, nem várnak tovább a többi jelentkezőre, és belevágnak az órába.
A diszkrét asztalkapirgászás közben már körüljárta mutatóujjával az ott pihenő lakatot, most ténylegesen fel is veszi a kezébe, nem csak óvatosan ismerkedik vele. Miután rögzítette az előadó utasításait és tanácsait, szó nélkül előkotorja ruhája zsebéből a pálcáját a feladatvégzéshez.
Bár nagyon ügyes kis boszorkánytanonc, kiemelkedő diák volt mindig is, a nagyképűség mégis elkerülte a lányt. Nem próbálja meg elsumákolni a hanglehalkítós trükköt. Megpróbál semmire gondolni, de tényleg semmire. Még pihe-puha macskákra és sárkányrepülőkre sem.
Alkalmazza az Alohomora bűbájt először normál hangerején (amely meg kell jegyezni, amúgy sem túl hangos), és egyre lejjebb halkítja azt. Az ember azt hihetné, már csak tátog, és el is végezte a nonverbális varázslást, de ez csak a látszat (hallszat). Doléance olyan halk tud lenni, hogy tényleg csak a nagyon jó fülűek hallják. Utolsó, sokadik alkalommal megpróbálja tényleg nem mondani a varázsigét. Szája azért nyitva van, mert valahogy úgy érzi, képtelenség lenne csukott szájjal varázsolni. Az olyan természetellenes.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. október 30. 19:43 Ugrás a poszthoz


Na! Történt valami! Kár előre inni a medve bőrére. Ugyan megmozdult a zár, és a kékes derengés, ami a szokásos ennél a varázslatnál azt hitette el, hogy a varázslat sikeres, de mintha félbemaradt volna, a lakat helyrekattant.
Nem néz fel a tanárnőre, pihenőt tart, hogy újra nekifuthasson. Eleget tapasztalta az intézetis összetett varázslatoknál, hogy néha, ha egyszerűen nem megy, érdemes szünetelni, aztán majd fog.
A fiatal professzor neki is segítségére van. Kumagorora? Ezer éve nem gondolt a nyuszira. Vagyis valahol tudat alatt biztosan, és néha ténylegesen eszébe is jutott, de olyan zsúfolt volt az élete a nyúlhajkurászás nélkül is, hogy mintha egyszerűen kitörlődött volna a fejéből egykori legjobb barátja. Kumagoro. Felidézi az állatot. Egész éles a kép, csak arra nem emlékszik, pontosan mekkorák is voltak azok a gombszemek...
Egy kicsit hiányzik.
Doléance-nak könnyű csak a szemhéja mögött gubbasztó nyuszira figyelnie, és semmi másra. Egy kicsit el is felejti, miért van itt, de aztán eszébe jut. Lassan a nyuszit is elengedi a gondolataiból, átalakul a lakattá. Nyíljon ki az a lakat. Amint kipattan fejében a kallantyú, Doléance koppint a pálcájával a záron.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. december 3. 18:27 Ugrás a poszthoz

Nonverbális szakkör, második felvonás

A lány (hölgy?) amint megkapta Erdős professzortól a baglyot, máris megkezdte a felkészülést a kastélyba való visszatérésre. Épp egyhetes pihenőt tartott a munka közben, így nem zavarta meg az üzenet a dolgában. Még nem is érkezett el a feladata nehezéhez, de már most karikák éktelenkedtek a szeme körül, és rémségesen fáradtnak és vénnek érezte magát, bár külsőleg ez olyannyira nem látszott rajta, hogy még mindig könnyedén beadhatta volna bárkinek, hogy tizennégy éves.
Becsomagolt párnapi ruhát, értesítette németországi mentorát arról, hogy egy kis időre eltávozna, és máris dehoppanált Bogolyfalvára. Gyalog érkezett a kastélyba, szívesen sétált az ismerős faluban. Pár modern házat felhúztak azóta, de különben a jól megszokott volt minden.

A kastély folyosóin még nem vette le a kabátját, mert ott is elég hideg volt, de a gyakorlóteremben már kellemes volt az időjárás. Erre az alkalomra megtanult rendesen köszönni is:
- Jó napot kívánok! - szólt a tanárnőnek, és miután megszabadult sapkájától, sáljától, kabátjától, felvette a várakozóállást a terem fala mentén.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. december 13. 22:10 Ugrás a poszthoz

A lány a cipőjét fixírozza, ezért teljesen megszűnik a külvilág számára. Mikor került oda az a sérülés? A kedvenc cipője. Biztosan akkor karistolódott meg, mikor megpróbált tökéletesíteni egy vesztegbűbájt, de helyette ripityára tört egy virágokkal teli vázát. Ajj. A kedves cipő. Fel kell találnia egy olyan varázslatot, ami szebben rendbeteszi a lakkcipőket. Nagyon kényes lények ezek.
Szóval a tragédia felfedezése miatt az első érkező betoppanása és köszönése nem tudatosul a lányban, de amikor meghallja az ismerős hangot... vagyis a hang még annyira nem ismerős, de a nyelv! Meglepetten felpillant.
- Maletor voler! - kiáltja (emlékeztető: Dol kiáltása ~ tücsökciripelés), és az épp mellé álló fiú nyakába vetődik.
- Hát te itt? Jaj, el is felejtettem, hogy milyen pici vagy! - kezdi a végeérhetetlen csicsergést a lány. Bár Doléance csak három évvel idősebb Yaristánál, és viselkedésügyileg inkább tízzel fiatalabb, magasságban pedig vagy húsz centivel elmarad a sráctól, ez nem ok arra, hogy ne "picizze" le.
Talán Yar meglepődik a bensőséges fogadtatástól, hiszen csak egyszer találkoztak - előző nyáron - de Doléance már a kaland közepén elkönyvelte magukat barátoknak (a lány könnyen barátkozik, még akkor is, ha a célszemély éppenséggel nem), szóval ezért a lány lelkesedése.
- Szóval milyen a suli? Én már el is felejtettem! De jó! Lehet, hogy maradok egy kicsit. Végül is sok időm van... - Dol szája be nem áll.

Amikor elkezdődik az óra, akkor aztán megpróbál elcsitulni és koncentrálni. Előhúzza pálcáját, megmozgatja rajta ujjait. Imádja a pálcáját. Olyan jó vele dolgozni. Nem kétli, hogy sikerülni fog a lakat kinyitása. Mióta megvolt az első óra, és megismerhette a technikát, bár az inasmunkájában nem használta a nonverbális varázslást, de egyéb dolgokban meglehetősen sokat, és a tanárnő is foglalkozott vele egy kicsit külön, hogy saját ütemének megfelelően haladhasson. Azért persze nem ellenkezik a könnyűnek vélt feladat ellen. Bármit kell varázsolni, az jó érzéssel tölti el.
Rákoppint a zárra, de nem szól semmit, a szája meg sem mozdul.
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2012. december 14. 01:07
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. december 19. 23:21 Ugrás a poszthoz

Hát ez tényleg könnyen ment. Doléance megnyugszik. Egy kicsit azért aggódott, hogy az "otthon" kipróbált tudása befuccsol társaságban. Ráadásul a tanárnő fel is szólítja! Akkor aztán tényleg nincs gond a munkájával. Akár egy kis büszkeséget is megengedhet magának most, így hát sugárzó arccal libben az oktató mellé. Az nem tűnik fel neki, hogy Erdős professzor hangulata megváltozott volna, Doléance ilyeneket sosem vesz észre. Szóval mintha mi sem történt volna, bólint egyet a tanárnőnek jelezvén, hogy megértette a feladatot. Végignéz a diákokon, akik most mind őt bámulják. Izgis!
Eztán megköszörüli a torkát, mintha egyáltalán szüksége lenne a torkára a varázslathoz. Az eddig is a markában szorongatott lakatot most felemeli, kinyújtott tenyerén tartja, hogy mindenki jól lássa, és végrehajtja a pálcamozdulatot. A varázsigét természetesen nem mondja ki, csak gondolja.
Miután végzett a lakatnyitással, feltartja a nyitott eszközt, hogy látszódjon. Csak egy kis időre, aztán bekattintja a zárat, és zsebre vágja a lakatot, mert a következőekben nem lesz rá szüksége.
A következő feladat... ó... most minden tiszta víz lesz? Annyira nem szeretne vizes lenni, olyan hideg van mostanában. Varázsoljon elő egy tálat? De azt még sosem próbálta nonverbálisan. Ajaj, most nem sülhet fel.
Gyorsan dönt: leguggol a földre, és úgy tervezi végezni a Wassert, hogy minél közelebb tartja a pálcáját a földhöz varázslás közben. Így nem fröcsög majd szerte-széjjel a víz. Előretartja jobb kezét, és szintén csak képzeletben mondja ki a varázsszót, és utasítja a pálcáját, hogy tegye a dolgát. A pálcából patakocska csordul. Elég nagy tócsát szeretne képezni ahhoz, hogy mindenki jól lássa. De még mielőtt a legközelebb álló diák lábát elérné a víz, gyorsan végigsuhint a föld felett, hogy végrehajthassa a néma Evapores varázslatot is.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2013. január 1. 14:10 Ugrás a poszthoz

Doléance a mutatványa után büszkén-lelkesen pattan vissza Yar mellé, a biztonságos ponthoz. Rámosolyog a srácra. Ez egyrészt egy "na, ügyes voltam?"-gesztus, másrészt biztatás arra, hogy a fiú is próbálja meg.
Ő maga még egyszer végrehajtja a varázslatpárost, hiszen mindenki fel lett szólítva a gyakorlásra, ő pedig egy jó kislány, aki úgy tesz, ahogy a professzorok mondják. De aztán mégiscsak unalmassá válik a dolog. Először nem mer odamenni ezért az oktatójához, hiszen az világosan kifejezte, hogy gyakoroljanak. Ehelyett inkább Yarista munkáját nézi nem túl feltűnően, még levegőt sem mer közben venni, nehogy zavarjon. Eközben végig piszkálja a csőrét, hogy nem csinál semmit; most aztán két tűz között van: gyakorolja, ami úgyis megy, vagy kérjen nehezebb feladatot? Végül úgy dönt, a hölgy eddig sem harapott, talán most sem fog. Amikor Erdős tanárnő éppen nincs elfoglalva azzal, hogy segítsen másoknak, odasomfordál hozzá.
- Tanárnő - szólítja meg félszegen. -, tudna, mármint hajlandó lenne-e... szóval szeretne nekem adni nehezebb feladatokat?
Na, ez sikerült, és nem is fájt annyira! Ahogy Doléance belejött a beszédbe, egyből tudta is, mit akar még mondani. A lánynál gyakran váltakozott a félszegség és a tolakodásig elmenő izgő-mozgó attitűd.
- Ahogy megbeszéltük, sokat gyakoroltam otthon a gyakori házi bűbájokat - ez igaz is volt, Doléance a kutatómunkán kívül tényleg mindent nonverbálisan csinált otthon, még a szemetet is inkább lebegtetve vitte el a szelektív hulladékgyűjtőbe.
- Viszont még sosem próbáltam, hogy fenn tudok-e tartani pajzsot támadás alatt... - folytatja bátran ötleteivel. Hát igen, Doléance nem tartozott a kötekedő gyerekek közé, ezért aztán ritkán akartak hozzávágni egy átkot vagy egy papucsot, ami ellen védekezni kellett volna.
- ...vagy állattranszformációkat.
Ez utóbbi sokkal izgalmasabb ága volt a varázslásnak, mint a sima bűbájok, hiszen egy mozgó, élő, érző lénnyel kapcsolatos varázslat nagyságrendekkel nehezebb volt, mint azok.
- Szabadna, esetleg...?
Hát ennyi tellett a feladatkérésre, Doléance várja az ítéletet, kicsit be is húzza a nyakát, hátha le lesz torkollva órazavarásért.
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2013. január 25. 23:18 Ugrás a poszthoz

Nonverb, 3. felvonás

Dolnak igazából felmentése volt a mai óráról. Gyorsabban haladt a többieknél, ami nem is csoda, hiszen már kijárta a Bagolykőt, annak az alapszakát legalább is, no meg mindig is tehetséges lány volt. Csak azért nézett be mégis az órára, hogy megnézze, a kis Yarista Palarn hogy halad a munkával. Nem izgult érte különösebben, Yar, úgy tűnt, elég jó a varázslatokban. Meg úgy gondolta, hátha a tanárnőnek is jól jön, ha segít neki valaki. Bár az órák elég családias hangulatúak voltak, ha csak fele annyi gyerekre kell figyelnie, az Erdős professzornak és a diákoknak is a javukra válik.
Na jó, be kell vallani, egyszerűen hiányzott neki a régi iskola. Bogolyfalván volt egy kis dolga a lánynak ezen a napon, és semmi pénzért nem hagyta volna ki, hogy járhasson egyet a kastély folyosóin, meg ellenőrizze, hogy a meglepetésbűbájai még a helyükön vannak-e. Maradéktalanul. Doléance nem értette például, hogy hogy nem jutott még senkinek eszébe a réten a narancssárga pöttyös pokróctól jobbra a második fánál kimondani, hogy "napvilág". Erre a varázsszóra rögtön színes virágok és vidám sugárnyalábok keveréke hullott volna a piknikező illetőkre a feléjük hajoló fáról.
Efféle szeretetreméltó (és gyakran giccses) varázslatokat helyezett el itt-ott a kastélyban, mielőtt otthagyta volna azt, de egytől egyig megvolt mindegyik, leellenőrizte őket. Kicsit csalódott.
Ez persze nem sokáig szegte kedvét, mire belépett a gyakorlóterem ajtaján, már rég máshol jártak a gondolatai. Leginkább pillangókon meg sárkányokon. Egy kicsi bűntudata is volt, hogy nem ment rögtön haza (jelenleg a haza Ausztriában volt, de már csak egy hétig, mert aztán továbbszólította a munkája), de a bűbáj, amin dolgoznia kellett olyan rémesen unalmas volt, hogy nem volt sok kedve hozzá. A varázslattal a kötött ruhadarabok hibáit lehetett kijavítani. Dol bármiben talált valami örömet, de ez még neki is sok volt. Apró félrekötéseket és kis szakadásokat javítani? Baaah. Nem is látványos, nem is kedves. Bár a kis kötött sálak nagyon örülhetnek, ha rendben van a fizimiskájuk. Biztos boldogok leszn... - tessék, máris kezdi.
Na, tehát efféle gondolatokkal lépett be a gyakorlóterem ajtaján Dol, és rögtön leesett neki, hogy valamiféle bűbáj hatása alatt áll, hiszen az nem valószínű, hogy csak az ő kedvéért rendezte volna be világos gyerekszobának Julianna tanárnő a termet. A távolban volt egy nagyon puhának tűnő felhőmintás ágy tele plüssállatokkal, de Dol nem merészkedett addig, mert már ketten ültek a nagy asztalnál is, ami tele volt gyurmával, zsírkrétával, színes papírokkal, műanyag ollókkal, és mindenféle egyéb hasznos eszközzel. A lány nem nyúlt hozzájuk, már tudott némi önuralmat gyakorolni. Ehelyett illedelmes köszönés után felkuporodott az egyik székre a tanárnő mellett és meredten bámult egy köteg hívogató gyurmacsíkot önmagát szuggerálva, hogy ne álljon neki játszani. Nem, egy kicsit sem. Egy egész aprónyit sem.

//Sry, nagyon, nagyon álmos vagyok már:D//
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2013. január 25. 23:18
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Doléance Arslí na Fírinne összes RPG hozzászólása (80 darab)

Oldalak: [1] 2 3 » Fel