27. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Új téma nyílt a Kalandkérések alfórumában Így éltem meg a mesét címen, aki már kért mesét linkelheti annak teljesítését, kérdezhet vagy éppen írhat róla pár szóban! A Mesélők
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Széplaki Alíz összes RPG hozzászólása (284 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 » Le
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. augusztus 15. 22:33 Ugrás a poszthoz

Karina
Mivel nem tettem az ittlétem alatt túl nagy szert ismeretségekre, ezért egymagam indultam el a fesztiválra. Nem akartam a szobában ücsörögni és egyébként is kedveltem a különféle rendezvényeket, az évek során pedig már feltaláltam magamat egyedül is, úgyhogy jókedvűen indultam el erre az eseményre. Egy egyberészes, halovány rózsaszín ruhát vettem fel fekete övvel és fekete cipőt, aminek csak egy pici sarka volt, nehogy kényelmetlen legyen a lábamnak, hiszen órákon át ebben leszek. Hajamat begöndörítettem, hogy ne csak úgy lógjon, aztán felkaptam a retikülömet és útra keltem. Még a macskámnak se fogok hiányozni, amíg távol leszek, mert úgy tűnt, hogy ma szundi üzemmódban működik egész nap, szóval nem igazán vágyott társaságra. Kellemes, nyári meleg volt kinn, ilyenkor az ember szívesen iszik hideg italokat. Sokan eljöttek a fesztiválra, bár nem láttam semmilyen ismerős arcot, akivel meg már váltottam pár szót, azoknak megvolt a saját maguk társasága. Hirtelen egy igényes ruhában megjelenő lány szólított meg.
- Helló!
Köszöntem neki vissza, majd az itókákat elnézve gyorsan leesett, hogy kóstolásról van szó. Egyáltalán nem bántam, mert szerettem új ételeket és italokat kóstolgatni, úgyhogy elfogadtam az ajánlatát:
- Remekül hangzik! Bízom az ízlésedben és szívesen megkóstolnám az éjszaka titka nevű vajsört. Te mikor ittál ilyet először? - kérdeztem tőle mosolyogva, és kíváncsian vártam, hogy hogyan fog ízleni ez a fajta itóka.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. augusztus 19. 20:57 Ugrás a poszthoz

Ádám


- Nagyjából megedződtem már az idők során, de sajnos úgy látszik, hogy sosem úszom meg a rossz megjegyzéseket. Szerintem mindenki megkapja az életben ami jár neki, csak más formában. - mosolyodtam el, miután kinyilatkoztattam gondolataimat a fiú felé, arra pedig nem szerettem volna megjegyzést tenni, hogy elárulta a siketségét, mert nem lett volna túl udvarias vele szemben, így is nagy őszinteségre vallt, hogy egyáltalán elárulta. Viszont ezek szerint őt is csúfolták, mivel már tapasztalt volt a témában, amit nem félt megosztani velem.
- Szóval te is átélted már ezt... igazán sajnálom - válaszoltam a fiúnak lesütött szemekkel, hiszen senki sem szolgált rá erre, csupán néhány vadóc diák áldozatai voltunk, akik nem tudták más formában kitölteni a mérgüket, vagy ettől csupán menőbbnek képzelték magukat. Pedig mekkora tévedésben éltek...
- Ó, sárkánytigris? - kérdeztem nagy mosollyal az arcomon, hiszen még sosem hallottam erről a teremtményről, sőt, ha jobban belegondolok, még erről a dimágus dologról sem hallottam.
- Pontosan mit jelent a dimágusság? - kérdeztem kissé elpirulva, mert nagyon érdekelt ez a téma, de kicsit szégyelltem, hogy ennyire tudatlan vagyok, legalábbis ami a mágusvilágot illeti.
Ádám pozitív megerősítésére tovább közelítettem a lény felé, aki meglepően barátságosan fogadta a közeledésemet. Ezután a fiú kijelentette, hogy szerinte kedvel engem, erre újra elmosolyodtam, majd megint a teremtményre összpontosítottam. Lassan közelített felém, óvatos léptekkel, majd a tenyerembe fúrta a fejét, ami igazán nagy élmény volt, mert még sosem simogattam ehhez hasonló lényt. Nagyon puha szőrzettel rendelkezett, szinte élvezet volt végigsimítani rajta, és úgy éreztem, hogy teljes mértékben megbízhatok benne, hiszen barátságos szándékkal közeledett felém.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. augusztus 19. 20:59
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. augusztus 19. 21:14 Ugrás a poszthoz

Karina

- Nos, ebben igazad van, a friss itóka az igazi! - mondtam lelkesen a lánynak, majd megkóstoltam az italomat, amit az előbb töltött ki nekem.
- Hmm... ez nagyon finom! - feleltem elégedetten, majd felhajtottam és kértem még repetát.
- Tudtom szerint nincs benne alkohol, szóval légy szíves tölts még egy pohárkával, mert nagyon ízlik - válaszoltam neki, majd kedvesen rámosolyogva nyújtottam oda a poharamat. Valóban igaza volt, érdemes volt megkóstolni ezt az italt, hiszen isteni finom volt, még azon is elgondolkodtam, hogy veszek belőle magamnak egy palackkal.
- Ki egyébként a főnököd? - érdeklődtem tőle, bár nem voltam biztos benne, hogy ismerem, de sosem lehet tudni.
- Egész végig dolgozni fogsz a fesztivál alatt vagy azért ki tudsz kapcsolódni egy kicsit? - kérdeztem mosolyogva a lánytól, mert azért húzós lett volna végigrobotolni ezt az időszakot, meg aztán beleképzeltem magamat a helyébe és tudtam, hogyha én lennék ott, akkor azért belegondolnék abba, hogy szívesen szórakoznék egy kicsit, ha már itt vagyok. Nem tudtam, hogy mi ennek a menete, de reméltem, hogy azért ő is ki tud kapcsolódni kicsit, ha már itt van. Maga a rendezvény nagyon tetszett, szépen ki volt dekorálva minden és sok érdeklődő vett részt rajta, szóval megadták az egésznek a módját.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. augusztus 19. 21:14
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. augusztus 21. 22:29 Ugrás a poszthoz

Ádám- Merem remélni, már csak azért is, mert megérdemlik - fejtettem ki röviden a véleményemet Ádámnak, mert ugyan én senkinek sem kívántam rosszat, de reméltem, hogy azért megkapják majd, ami jár nekik.
- Értem, hát az nem lehetett túl kellemes. De milyen szerencséd volt azzal a hölggyel, aki visszaadta a hallásodat! Ez óriási élmény lehetett! - lelkendeztem mosolyogva, hiszen hatalmas ajándék, ha valaki visszaadja azt, ami nélkül szenvedés, illetve nehézséget jelent élni. Én annak örültem volna, hogyha nagyobb önbizalmat kapok a támadóimmal szemben, de azért az évek alatt már egész jól megtanultam kezelni ezeket a kínos helyzeteket.
Noah-nak tetszett a simogatás, úgy tűnt, hogy rövid időn belül sikerült összebarátkoznom vele. Igazából nem jelentett gondot, hogy megkedveljenek az állatok, mert érezték rajtam, hogy mindig pozitívan álltam hozzájuk, egy szóval igazi állatbarát voltam. A mugli világban is mindig megetettem a kóbor állatkákat, ha lehetőségem adódott rá, és mindig megsimogattam azokat, amelyek barátsággal közeledtek felém.
- Igen, erről hallottam. Hú, ez nagyon izgalmasan hangzik! - néztem érdeklődve a fiúra, amikor azt ecsetelte, hogy ő egyszerre két elemmel is bír, amelyek a tűz és a levegő voltak.
- A tűz veszélyesen hangzik, bár unalmas lenne az élet nélküle - utaltam a veszélyességre, majd megtekintettem ahogyan Ádám bemutatta tüzes és légies tudományát.
- Ez nagyon klassz! Meg lehet ezt tanulni, vagy születni kell erre? - érdeklődtem a sráctól, mert a részletekről már nem volt információm, közben abbahagytam a lény vakargatását és felálltam.
Elővettem egy öngyújtót, amit még a réten találtam a múltkori sétám során, aztán zsebre tettem, mert még működött. Nem mintha dohányozni akarnék, de úgy voltam vele, hogy jó lesz majd valamire.
- Én csak ezt tudom - elővettem az öngyújtót és fellobbant a láng, majd két ujjamat benyálaztam és a tűzbe tettem fél pillanatra, aztán zsebre vágtam az említett eszközt. Ezt a trükköt az egyik idősebb lány mutatta, aki szintén az intézetben nevelkedett, de sajnos nem töltött ott sok időt, mert viszonylag gyorsan örökbe fogadták, csupán azért sajnáltam, mert velem rendes volt. Persze annak örültem, hogy végre jobb helyre került, bár szívesen mentem volna vele akkoriban, de erre nem volt lehetőség.
- Jól hangzik! Én még nem tudom, hogy mi leszek, mert számomra még elég új minden, de majd biztosan kialakul - válaszoltam Ádámnak, miközben arra gondoltam, hogy ez a foglalkozás tökéletesen illik hozzá.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. szeptember 8. 13:53 Ugrás a poszthoz

Karina

- Olvastam a placebo hatásról, tényleg vicces lehet, hogy azt hiszik, van benne alkohol és még úgy is viselkednek tőle... aztán hideg zuhanyként éri őket, amikor meghallják, hogy nincs és ugye mi mást lenne könnyebb hibáztatni, mint az italt - értem én - feleltem neki széles mosollyal a számon. Számos hasonló esetről olvastam már otthon, de az is igaz, hogy sokszor pozitív hatást gyakorolt a placebo hatás másokra, úgyhogy hasznosnak tartottam.
- Vadász Csenger Richárd... hmm... nem hallottam róla - válaszoltam neki eltűnődve, bár az elmondása alapján rendes, hogy munkát biztosít az iskola diákjainak.
- Biztos jó fej - tettem hozzá, igaz én sose álltam túl jól és Timi sem tartozott a gazdag réteghez, átlagosan éltünk. Nekem ez viszont nagy előrelépésnek számított a zord intézményi élet után. Sose vágytam túl nagy vagyonra, sose vonzott a csillogás, csak arra vágytam, hogy normálisan meg tudjak élni. Mindig is többre tartottam azokat az embereket, akiknek nem hullott az ölükbe a pénz, hanem megdolgoztak érte, önerőből jutottak hozzá. Ezek az emberek jobban meg is tudták becsülni a dolgokat.
- Örülök, hogy tetszik a munkád! Én is olyasvalamit szeretnék majd csinálni, ami nem nyűg, de majd elválik, hogy mi lesz.
- Én most értem ide, és akármilyen hihetetlen is, idáig nem sok izgalmas dolgot láttam az embertömegen kívül, plusz az első utam egyenesen erre vezetett... szóval talán később tudok szolgálni számodra valami hasznos információval ez ügyben.
Kicsit hülyén éreztem magam, hogy nem tudtam semmi érdekeset mondani a lánynak, de tényleg nem vettem észre semmi érdemlegeset, igazából még csak most indultam volna "felfedezőútra", de egyelőre itt kötöttem ki. Kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg olyan finom-e az ital, amit Karina ad, bár bíztam az ízlésében, úgyhogy nem vártam tőle semmi negatívumot.
- Te mi jót csinálnál itt szívesen, ha nem dolgoznál? - tettem fel a kérdést, mert érdekelt, hogy vajon ő mit kezdene itt magával, mit próbálna ki, hiszen ezen a téren elég tanácstalan voltam, mivel most jártam itt életemben először.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. szeptember 8. 14:08 Ugrás a poszthoz

NyesteA beszélgetésünk kellős közepette Nati kijelentette, hogy el kell mennie valahova, úgyhogy kettesben hagy minket. Elég gyorsan elviharzott, de nem tudtam rá haragudni, mivel biztosan nyomós oka volt rá, hogy itt hagyott bennünket.
Láttam Nyestén, hogy kissé zavarban volt a kialakult helyzettől, de aztán előszedett egy papírt és egy ceruzát, majd írásban válaszolt a kérdésemre.
Elolvastam, amit a papírra írt:
- Hmm... festés és kviddics. Ez érdekes. Miket szoktál festeni? - kérdeztem vissza lendületesen, majd visszatoltam hozzá a papírt a ceruzával és válaszoltam én is a kérdésére:
- Szeretek olvasni, futni, úszni, verset írni és a természetet járni. Tudom, nem valami extra dolgok, de hát ez vagyok én. Azért egyszer elmehetnénk valami szórakozóhelyre kikapcsolódni. Nyugi, még én se voltam soha! - feleltem neki megnyugtatásul, ezért is voltam kíváncsi arra, hogy vajon hogyan telik egy éjszakai zenés-táncos est. Végre több lehetőségem volt arra, hogy új dolgokat próbáljak ki. Igaz, hogy itt is meg voltak húzva bizonyos határok, de nem volt olyan nagy szigor, mint az intézményben. Ott aztán tényleg semmit sem lehetett csinálni, ezért is töltöttem inkább az udvaron az időm nagy részét, mert beleőrültem volna a négy fal közötti unalmas életbe.
- Kérsz még valamit? Én iszom egy kis ásványvizet - kérdeztem tőle kedvesen, majd felállt a helyemről és megvártam, hogy válaszoljon, mert akkor nem kell kétszer odamennem a pulthoz. Ő pedig, amíg én leadom a rendelést, tud írni választ a papírjára.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. szeptember 8. 14:42 Ugrás a poszthoz

Adrian Ivanorovics Black


- Értem. Hát, ha nem nyúlta le valaki, akkor itt kell valahol lennie! Csak meglesz! - válaszoltam neki magamat is biztatva, csak hogy jobban menjen a keresés. Közben a srác is bőszen kereste a dobozkát, azért két szem többet lát, úgyhogy biztosan előkerül idővel.
- Hát, ha minden jól megy, akkor nemsokára harmadikos. Legalábbis remélem, hogy nem kell évet ismételnem - válaszoltam neki, bár úgy éreztem, hogy egész jól mennek a tantárgyak és mindig igyekeztem megírni a házikat is, ez azért egész klassz teljesítmény, ha azt nézem, hogy nemrégiben még semmit sem tudtam a varázsvilágról. Pontosabban még a létezéséről sem tudtam.
- Te hányadikba jársz és melyik házba? - kérdeztem tőle, ha már egyszer ő is érdeklődött. Őt nálam egy kicsivel idősebbnek tippeltem, de fogalmam sem volt arról, hogy melyik házba oszthatták be, na nem mintha ez bármit is számítana.
Közben bőszen keresgéltem a fémdobozkát, amikor hirtelen valami megcsillant a fűben:
- Megvan! - mondtam félhangosan, nagy lelkesen, aztán egyből le is hervadt az arcomról a mosoly, amikor közelebb mentem a fénylő tárgyhoz és megállapítottam róla, hogy csupán egy eldobott fémkupakra bukkantam rá.
- Öhm... ez mégsem az! - hajtottam vissza rá a hosszú fűszálakat, aztán továbbálltam, hogy egy újabb területen kutakodhassak.
- Ne csodálkozz! - legyintettem vigyorogva, végül is elég nagy ez az épület, úgyhogy nem volt túl nagy lehetősége annak, hogy bármikor is összefussunk. Az is lehet, hogy látott már a suliban, de mivel nem beszéltünk egymással, így nem jegyzett meg. Azzal tisztában voltam, hogy én sose találkoztam még vele, még látásból se ismertem idáig. Biztosan megjegyeztem volna, ha láttam volna valahol. Egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy milyen a srác, mivel egyáltalán nem ismertem, ebből a pár szavas beszélgetésből pedig nem tudtam leszűrni semmit. Amit idáig tapasztaltam vele kapcsolatosan, az az, hogy rendkívül határozott és biztos nincs gondja a csajozással, azt viszont nem tudtam, hogy őszinte típus vagy inkább az a füllentős fajta. Nem is az én dolgom volt eldönteni ezt, úgy voltam vele, hogy amíg rendes velem, addig én is segítek neki. Valahogy mindig bennem volt alapból, hogy segítsek másoknak, de tudtam, hogy nem mindenki érdemelte meg ezt.
Azt terveztem, hogy később, ha már nem lesz ilyen meleg, futok egy kört, hogy legalább kondiban legyek. Nem igazán volt lehetőség túl sok sportolásra, legalábbis még nem fedeztem fel, hogy hol van a konditerem, ha itt egyáltalán volt olyan, a kviddics pedig egyelőre nem vonzott.
- Van itt valami sportolási lehetőség, konditerem? Kicsit unom már a futkározást - kérdeztem Adrian-tól, hátha tud valamit erről, hiszen ő már nagy valószínűséggel régebb óta itt van.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 22. 23:01 Ugrás a poszthoz

Asztrológia óra

Igyekeztem mindenhova pontosan vagy akár idő előtt megérkezni, mert utáltam a késést, úgyhogy most is igyekeztem úgy elkészülni, hogy még az óra előtt legalább tíz perccel odaérjek. Reméltem, hogy az eddig tanultaknak hasznát veszem majd a későbbiek folyamán, bár nem volt semmi kétségem afelől, akár a gyakorlatba is beültethetem majd az elsajátított ismereteket. Az utóbbi időben elég sok minden történt velem, ráadásul a furcsa és bizarr álmaim is sokszor előjöttek éjszakánként, úgyhogy egy ideje nem tudtam nyugodtan aludni. Szerencsére mindez kevésbé látszott meg rajtam, órák után ugyanis mindig leheveredtem kicsit, hogy legalább délutánonként ki tudjam magam valamennyire pihenni. Ez persze nem mindig sikerült, de az is sokat számított, hogy legalább kikapcsoltam egy kicsit és nem mindenféle őrült dolgon járt az eszem, például amik az álmaimban megjelentek. Már nagyon vártam az asztrológia órát, mert mindig is érdekelt a horoszkóp és a vele kapcsolatos dolgok, úgyhogy izgatottan indultam el a tanterem irányába.
- Sziasztok! - köszöntem a bent lévő diákoknak, akik közül szinte senkit sem ismertem, de nem jöttem zavarba, tovább baktattam addig a padig, ami számomra szimpatikus volt középtájt, majd helyet foglaltam a széken. Elkezdtem lelkesen kipakolni a cuccaimat és elrendezgettem őket, amíg a tanárra vártam. A teremben csend uralkodott, még a légy zümmögését is hallani lehetett, ez pedig nem volt szokványos számomra, mert általában órák előtt nagy zsivajjal telt el az az időszak, amíg a tanár meg nem érkezett. Amíg várakoztam, addig elővettem egy üres lapot és elkezdtem rajzolgatni rá, ezzel töltöttem el az üres perceket és reménykedtem, hogy a tanár pontosan fog érkezni, ami így is történt. Rögvest félretettem a papírt, amire rajzoltam és minden figyelmemet a tanárra összpontosítottam.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 23. 20:37 Ugrás a poszthoz

Asztrológia óra

Megnéztem a saját ábrámat, majd kis tanulmányozás után jelentkeztem és elmondtam a mondani valómat:
- Az aszcendens a nyilasba esik. A nyilas vidám, boldog természettel rendelkezik, tele van energiával, jó a humora, széles látókörű, emellett szereti a függetlenséget. Nagyon barátságos természet, ezért könnyen köt mély barátságokat. Ami a szívén, az a száján, ezáltal könnyen kifejezi a tetszését és a nem tetszését. Nagyon őszinte ember, viszont sajnos nincs időérzéke, ezért sokszor elkésik mindenhonnan. Az a felelősség, ami nagyon ráhárul nem igazán tetszik neki, így igyekszik minél gyorsabban megszabadulni tőle. Sokra értékeli a partnerkapcsolatot, de ebben is igyekszik függetlennek maradni. A házasságban remek ötleteivel segíti férje vállalkozását, azonban sosem mártja magát bele a társa üzleti kapcsolataiba. A nyilas házias, családcentrikus társ, egyáltalán nem féltékeny típus. Ami nem tetszik neki, azt nyíltan közli a partnerével, valamint nagy igénye van a társas kapcsolatokra. A nyilas férfi nem igazán alkalmas gyereknevelésre, mert szereti a függetlenséget és utál otthon ülni.
- A kos jegyről is sokat tudnék mesélni, itt ugye a napjegy a kosra esik. Az egyik ilyen ismerősöm nagyon lobbanékony természetű, számára fontos az elismerés és az, hogy bátornak gondolja a környezete. A kudarc mindig csak megerősíti, sosem töri le, hanem mindig az új célért harcol. Mindig csak rohan, sosem képes megkülönböztetni a lényeges dolgokat a lényegtelenektől. Hatalmas mozgásigénye van, ezért belőlük válnak a legjobb sportolók. A házasságban az irányító típust tölti be, ezért olyan társ való neki, aki kompromisszum képes és elfogadja ezt. Nagyon rendszertő, de nem igazán házias, nem őriz meg dolgokat feleslegesen,  a praktikusságra törekszik. - fejeztem be a mondandómat.

Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 23. 20:49
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 27. 13:23 Ugrás a poszthoz

Asztrológia óra

Első hallásra kissé bonyolultnak tűntek az elhangzottak, úgyhogy kellett egy kis idő, mire összeszedtem a gondolataimat, de végül rájöttem a megfejtésre a példahoroszkóp alapján. Reménykedtem benne, hogy jó lesz a válaszom, úgyhogy bátorkodtam elmondani azt, amire hosszú gondolkodás után jutottam.
- Az ábra alapján a kardinalitás és a tűz a szülött legjellemzőbb tulajdonságai. Ez az ember fogékony a változásokra, energikus, dinamikus, határozott és szeret irányítani. A negatív tulajdonságai közé sorolható, hogy túl lobbanékony, sokszor fejjel megy a falnak és nagyon indulatos, sokszor meggondolatlan. Azonban célját mindenképp igyekszik megvalósítani teljes erőbedobással. Általánosságban elmondható, hogy a tűz elembe tartozó emberek rendkívül lobbanékonyak, könnyen haragra gerjednek, indulatosak, hevesen reagálják le a dolgokat és általában gyors mozgásúak. Érdekességként elmondható, hogy a föld vagy a víz jegyűeknél 1-2 tized fokkal magasabb a testhőmérsékletük. A tűz elemű jegyek súlyozottságát nézve, két pontjuk van. A tüzes jegyek közé sorolható az oroszlán, a nyilas és kos. A kardinális minőség a horoszkópban az évszakváltozáshoz köthető, hiszen maga a kardinális szó mindig valaminek a kezdetét jelzi, ez lehet bármiféle változás, csere és a többi. A csillagászati tavasz elejével és a tavaszi napéjegyenlőséggel, a Kossal veszi kezdetét. A nyári Napfordulónál a csillagászati nyár, a Rák kezdetét jelöli. Az őszi napéjegyenlőségnél a Mérleg csillagjegybe kerül a Nap. A csillagászati tél úgy veszi kezdetét, hogy a téli Napfordulónál a Bak jegyébe tér a Nap. A kardinális jegyek minőségi felosztásánál megfigyelhető, hogy 90 fokra helyezkednek el egymástól. A kardinális jegyekbe tartozó emberek igen nagy kezdeményezőkészséggel rendelkeznek, rendkívül energikusak és dinamikusak. A maguk elé kitűzött céljaikat törekednek minél nagyobb energiabefektetéssel megvalósítani, tehát mindent beleadnak, hogy megvalósítsák a terveiket. Ezek az emberek általában önállóak, nagyon öntudatosak, határozottak és alkalmasak a vezetői szerep betöltésére. A Bakok fő kardinális tulajdonsága az ambíció, a Mérlegeké az irányítás, a Rákoké az emocionális kontroll, dominancia, a Kosoké pedig a dinamika és ugyancsak az irányító szerep.   - válaszoltam, miután a mondandóm végére értem és nagyon izgultam, hogy vajon jó választ adtam-e a tanár úr kérdésére.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 27. 14:34
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 29. 20:59 Ugrás a poszthoz

Sheela


Egy ideje már rossz álmok gyötörtek, nagyon nehezen tudtam kialudni magam. Érdekes módon mindig visszatértek, sokszor voltak benne ismerős és ismeretlen emberek. Akiket ismertem nem mertem elmondani nekik az álmaimat, hiszen hülyének néztek volna, de történt már úgy 1-2 eset, hogy megálmodtam és valóban be is következett. Például valaki akkor esett el abban a helyzetben, ahogy megálmodtam, vagy leette a ruháját... de időnként múltbéli dolgok is előjöttek az álmaimban ezekkel az emberekkel kapcsolatosan. Talán éppen ezért jelentkeztem a jóslástan csoportba is, mert úgy éreztem, hogy nem alaptalanok az álmaim, de nagyon rossz volt, hogy senkinek sem szólhattam erről, mert valószínűleg idiótának tartottak volna érte. Hacsak be nem bizonyosodott volna az ellenkezője, de azt nem vártam ki. Tudtam, hogy az egyik háztársam, Sheela is a jóslástan tantárgy belső körébe tartozott, mindig is nagyon szimpatikus volt nekem, ezért bátorkodtam őt ide hívni a terembe, hogy beszélhessek végre valakinek a problémámról. Nagyon reméltem, hogy eljön és meg tudom vitatni vele ezt a dolgot és mivel neki is volt valamiféle kiemelkedő képessége ezért mertem remélni, hogy nem fog totál hülyének nézni. Furcsa ez az egész, ami történt velem, mert nemrég még a muglik között nevelkedtem és fogalmam sem volt a varázsvilág létezéséről, nem is gondoltam volna, hogy emellett valamilyen különleges képesség birtoklok majd. Avagy átkot... nevezhetem annak is, hiszen nem igazán tudtam magam kipihenni, amióta ezek a furcsa álmok gyötörtek. Egyelőre nem tudtam kezelni a dolgot és sokszor úgy éreztem, hogy bárcsak én is egy egyszerű halandó lennék, akit nem gyötörnek olykor borzalmas álmok, amik nagy valószínűséggel be is következnek. Nagyon bizarrnak tartottam az egészet és egyben nagy tehernek is, de egyelőre nem volt hova menekülnöm előlük, és csak arra vágytam, hogy végre valakinek beszámolhassak róluk... legalábbis egy olyan személynek, aki nem néz hülyének és nem nevet ki.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 29. 23:32
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 29. 22:26 Ugrás a poszthoz

Asztrológia óra


Végighallgattam a fiút, akinek fogalma sem volt a horoszkópról, de jót mosolyogtam rajta, hogy legalább próbálkozott és egész viccesre vette a figurát még akaratán kívül is. Ezután válaszolt egy másik lány is, majd kezdetét vette a szünet. Nagyon örültem a K vizsgalapnak, hiszen végtére is az óra valóban felért egy kemény vizsgával. Hamarosan folytatódott a tanóra és egy újabb feladatot kaptuk, amelyet meg kellett oldanunk. Kicsit hezitáltam még a válaszon és elgondolkodtam rajta, hogy vajon jó válasz lesz-e, amit majd elhangzik a számból, de reméltem a legjobbakat. Miután leírtam a mondandómat egy papírra, bőszen jelentkeztem és felolvastam:
- Az ábrámon azt látom, hogy a Hold az Oroszlánban áll. Az Oroszlán Hold egy kiváltképp öntudatos, határozott, szívélyes, törekvésekkel teli jellemre utal, akit nagyon kedvelnek az emberek. A Kos a Napban jegynek köszönhetően rendkívül aktív, tevékeny, akaratos, nagy méltóságérzettel rendelkezik, és kezdeményező típus. A legnagyobb negatívuma a türelmetlenség. Szereti a társaságot, fontosak az életében a drámai jelenetek, hogy fontosnak érezhesse magát és körülvegyék az emberek, emellett kissé öntelt és anyagias. Igazi hangulatember, sokszor önmagát ostorozza, de nyitott az álmaira, a misztikumra, érdeklődik a halál iránt, ami öngyilkossági hajlamra is utalhat, de elképzelhető, hogy a szülött metafizikai szinten érdeklődik. Meg kell tanulnia az életben, hogy helyén kezelje a dolgokat, ne számítsanak ennyire az anyagi javak az életében, tudjon örülni a kis dolgoknak is és egy kis tiszteletet kell tanulnia mások felé. Az anyjával oroszlán jegy révén jó a kapcsolata, nagyon becsüli, szereti, de fél, hogy sosem érhet fel hozzá - fejeztem be a mondandómat és vártam a tanár úr reakcióját.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 30. 21:39 Ugrás a poszthoz

Hercegh KriszpinA tudomásromra jutott, hogy a bejárati csarnoknál elhelyeztek egy adománygyűjtő ládát, ezért úgy határoztam, hogy adományozok néhány könyvet, amiket már úgyis kiolvastam és csak porosodna a polcomon. Úgy gondoltam, hogy másnak is jól jöhetnek, kidobni pedig sajnáltam volna őket, de annak sem volt semmi értelme, hogy csak a helyet foglalják. Az intézményben én is sokat nélkülöztem, úgyhogy tudtam, hogy milyen az, hogyha nem engedhet meg magának valamit az ember és ha nem áll úgy anyagilag, hogy legalább egy könyvre fussa. Jó ötletnek tartottam ezt az adománygyűjtő dolgot, úgyhogy nem is hezitáltam, összeszedtem a könyveimet és a bejártati csarnok felé vettem az irányt. Egész gyorsan odaértem, volt időm megtanulni, hogy mi merre van, úgyhogy nem okozott gondot a tájékozódás. Rá is találtam a ládára, amely elég nagy és magas volt, hiszen derékig ért. Felnyitottam a tetejét, és egy gyors mozdulattal belehelyeztem a könyveket, majd arra készültem, hogy lecsukom, de olyan ügyesen próbáltam kihúzni a karomat még mielőtt lehajtottam volna, hogy beleakadt a felsőmbe a zárókapcsa és rázáródott a karomra. Kétségbeesetten próbáltam kiráncigálni a karomat, de nem sikerült, mert nagyon erősen fogta a ruhám anyaga, amibe beleakadt, úgyhogy esélyem sem volt szabadulni.
~ Istenem, de ciki! Remélem, hogy nem lát meg senki, amíg ki nem szabadítom innen magam! Ez is csak velem történhet meg, ilyen nincs! ~ - bosszankodtam magamban és miközben erőteljesen ráncigáltam a pulcsim ujját, nagyon reméltem, hogy senki sem lesz a közelben, mert nem akartam nevetség tárgyává válni. Tudtam, hogy nem nyerhetek a ládával szemben, de nem adtam fel, hittem benne, hogy előbb vagy utóbb ki tudom szabadítani a karomat, de egyelőre ez lehetetlen küldetésnek bizonyult.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. október 31. 20:54 Ugrás a poszthoz

SheelaNem kellett sokáig várnom, amíg a lány megérkezett, amit nem is bántam, mert legalább nem emésztettem magam tovább az aggodalmaimmal, amik valószínűleg nem voltak alaptalanok. Amint megérkezett a háztársam, rögtön odamentem hozzá, hogy illendően bemutatkozhassak neki:
- Szia! Széplaki Alíz vagyok! Köszönöm, hogy eljöttél! - kissé ideges voltam, mert nagyon hülyén éreztem magam ebben a helyzetben, hisze egyáltalán nem ismertem a lányt, csak annyit állapítottam meg róla, hogy szimpatikus. Elég abszurd dolog volt, hogy így meginvitáltam egy olyan találkozóra, aminek az is lehet a végkimenetele, hogy szimplán dilinyósnak néz. Reméltem, hogy nem ez fog történni, hanem átérzi a problémámat, de még így is ott motoszkált bennem a kérdés, hogy egyáltalán fog-e hinni nekem. Nyilván azért jelentkezett ő is a jóslástanra és ásta bele jobban magát még jobban a témába, mert hitt a tudományosan meg nem magyarázható dolgokban is, így reméltem, hogy elhiszi majd, amit mondok neki. Arra is felkészültem valamennyire lélekben, hogy esetleg kinevet vagy beégek előtte, de igazából nem volt semmi veszítenivalóm.
- Nos, tudom, hogy nem ismerjük egymást igazán, de ennek ellenére bátorkodtalak idehívni, mert úgy vélem, hogy talán megérted a problémámat - sóhajtottam egy nagyot a mondandóm végén, majd folytattam:
- Szóval igazából ezen nem is lehet szerintem segíteni, de muszáj, hogy elmondjam valakinek ezt az egészet, mert különben úgy érzem, hogy meg fogok őrülni.
~ Remek Alíz, ha idáig nem nézett hülyének, most majd ez után a monológ után garantált lesz a "siker". ~
- Akkor én most leülök, ha gondolod, akkor foglalj helyet te is, ígérem, hogy rövid leszek - néztem a lányra segélykérően, majd megvártam, hogy mit reagál erre, hiszen most vagy kifordul az ajtón, vagy meghallgat. Reméltem, hogy az utóbbi opciót választja, mert nem szerettem volna magamra maradni a problémámmal. Még azt se emésztettem meg teljesen, hogy varázserőm van és itt vagyok ebben a hihetetlen "fantáziavilágban", amelynek én is aktív részese vagyok, úgyhogy ez a sok furcsa álom már csak hab volt a tortán.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 31. 20:58
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 15:06 Ugrás a poszthoz

Damien Wright


Úgy éreztem, hogy kell egy kis levegőzés, mert már nagyon untam magam a szobámban. Jelenleg semmi dolgom sem volt, megírtam az összes leckémet, úgyhogy eldöntöttem, hogy szétnézek egy kicsit kinn. Felvettem egy hosszú ujjú felsőt, fekete nadrágot és cipőt hozzá, valamint a bőrdzsekimet. Hajamat megfésültem és kiengedve hagytam, így indultam neki az utamnak. Amint kiértem rögtön jobban éreztem magam, hiszen egyébként is jobban szerettem a természetben lenni, mint benn a négy fal között. A Fénylő lelkek udvarában kötöttem ki, a hűvösebb időjárásnak köszönhetően alig volt ott diák, inkább mindenki behúzódott a meleg szobájába. Tettem egy kört, majd leültem a szökőkút peremére és elméláztam egy kicsit. Eszembe jutott az esti álmom, amiben egy olyan diákot láttam, akivel még sosem találkoztam. Érdekes módon minden részletre pontosan emlékeztem. Az álmom főhőse nemrég érkezett az iskolába és azon volt, hogy minél hamarabb beilleszkedjen. Egy újabb pillanatkép formájában láttam, hogy ez sikerülni fog neki, sok barátja lesz az intézményben. Furcsa volt, hogy megint egy ilyen érdekes dolgot álmodtam meg, egyszerűen még nem szoktam hozzá ehhez. Megrémisztett a gondoltat, hogy néhány álmom valóban beteljesült, éppen emiatt jelentkeztem a jóslástan belső körébe, mással pedig nem osztottam meg ezt a képességet vagy átkot, mert valószínűleg szimplán hülyének néztek volna. Miután visszagondoltam erre visszatértem a valóságba, azon voltam, hogy kikapcsolódjak egy kicsit, amíg kinn vagyok a friss levegőn. Egyelőre egyáltalán nem kívánkoztam be. Arra gondoltam, hogy meghitt karácsonyozásunk lesz majd Timivel és végre nem az intézet zord falai között fogom ünnepelni a szeretet ünnepét.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 16:57 Ugrás a poszthoz

Damien Wright


Reméltem, hogy jóslástanból el tudom majd érni egy komolyabb szintet is, de sajnos semmi sem volt erre garancia, bár lényegében az álmaim bizonyították sok esetben a jövőt, úgyhogy erre támaszkodhattam. Élveztem, hogy végre volt egy kis nyugodt pillanatom, bár kissé hiányoltam a társaságot. Amióta megérkeztem, azóta nem igazán volt alkalmam bárkivel is mélyebben beszélgetni, de tudtam, hogy majd eljön az én időm is és bizonyára meg fogok ismerkedni olyanokkal, akik méltóak az őszinteségemre. Örültem, hogy sok mindent elértem az iskolában, hiszen idő közben prefektussá váltam, ami nagy felelősséggel járt, de megfogadtam, hogy a legjobb tudásom szerint fogok teljesíteni. Jól éreztem magam a házamban, amelybe anno beosztottak, nem bántam meg, hogy ide kerültem, hiszen a legtöbb diák kedves volt velem, a vezetőség pedig igazán korrekt volt. Egész jól beilleszkedtem ide, de még mindig nagyon hiányzott Timi. Persze annak örültem, hogy soha többé nem kell hallanom az intézményről, mert egyáltalán nem hiányzott, Timi nagyon jót tett velem, hogy elhozott onnan, igazi megmentő volt, mert már nem láttam sok reményt arra, hogy valaha is elkerülök onnan és akkor jött Timi. Sok mindent tanultam tőle, úgyhogy neki köszönhettem azt is, hogy olyan ember lettem most, aki vagyok, ezért nagyon hálás voltam neki.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 1. 16:58
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 18:07 Ugrás a poszthoz

Kováts MarcellÍrtam Timinek egy levelet, de közben a baglyom lebetegedett. Nem volt különösebb baja, csupán egy kis pihenésre volt szüksége. Úgy határoztam, hogy ellátogatok a bagolyházba, hogy valamelyik madár elvigye onnan a levelemet  a címzettemnek. Felvettem fekete hosszú ujjú felsőmet, a bőrdzsekimet, hozzá sötét farmert és fekete cipőt húztam, a hajamat pedig kiengedve hagytam. Az egyik háztársam is így küldte el a levelét a családjának, úgyhogy bizakodva indultam neki utamnak, remélve, hogy valóban a segítségemre lesznek majd a baglyok. Egy hosszabb séta után odaértem a helyszínre, ami tele volt mindenféle bagollyal. Kiszemeltem az egyiket, amelyik a legszimpatikusabb volt számomra, majd elővettem a levelemet és feléje nyújtottam.
- Vidd el a címzettnek! - utasítottam kedvesen. A bagoly elvette tőlem csőrével a levelet és elrepült vele. Nagy kő esett le a szívemről, mert végre én is életjelet adhatok magamról Timinek, ha célba ér a levelem. Nagyon aranyosak voltak a madárkák, nem is volt szívem rögtön otthagyni őket, ezért megsimogattam mindet, akik a közelemben tartózkodtak. Nagyon szelídek voltak ezek a madarak, úgy tűnt, hogy még örülnek is neki, hogy valaki törődik egy kicsit velük. Egyébként is szerettem az állatokat, ezért is lettem LLG tanársegéd, amit egyáltalán nem bántam meg, mert ezek a lények álltak a legközelebb hozzám. Itt időztem egy kicsit, nagyon jól éreztem magam, miközben a baglyokkal foglalkoztam, végre ki tudtam kapcsolódni egy kicsit, amit mostanában ritkán engedhettem meg magamnak.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 21:04 Ugrás a poszthoz

Damien Wright


Nagyon el voltam gondolkodva, ennek ellenére meghallottam, hogy hirtelen valaki megszólít, majd feléje fordultam. Nagy meglepetésemre azzal a fiúval találtam szemben magam, aki az álmomban szerepelt. A meglepődöttség hirtelen kiütközött az arcomra, de gyorsan megembereltem magam és kedvesen rámosolyogtam.
- Szia! Nem zavarsz, ami azt illeti úgyis csak unatkoztam itt - válaszoltam neki barátságosan és nagyon reméltem, hogy nem vágta le a meglepettségemet, bár lélekben felkészültem arra, hogy mivel magyarázom ki, hogyha rákérdezne. Nem szerettem füllenteni másoknak, de nyilvánvaló volt, hogy őrültnek nézne, ha azt mondanám neki, hogy vele álmodtam és hogy a későbbiekben sok barátra tesz majd szert az iskolában. Még én magam is megrökönyödnék, ha valaki ezzel jönne elő első alkalommal.
- Széplaki Alíz vagyok! - mutatkoztam be a srácnak, aki nagyon szimpatikusnak tűnt első látásra, de azt nem tudtam megmondani, hogy miért. Reméltem, hogy itt marad, mert igazából valóban nem volt mit csinálnom és nem szerettem volna még jobban elmélyedni a nem túl derűs gondolataimba, szóval jól jött volna egy kis társaság.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 21:20 Ugrás a poszthoz

Marcell


A baglyok rendkívül barátságosak voltak, annak pedig külön örültem, hogy az egyikük rögtön elvitte a levelemet Timinek. Elidőztem itt egy kicsit és épp menni készültem, amikor meghallottam, hogy valaki Benőkézik. Hirtelen nem tudtam ezt mirevélni és fogalmam sem volt róla, hogy milyen Benőt keres itt valaki, hiszen egy lélekkel sem találkoztam idáig errefelé, majd egy srác alakja körvonalazódott ki a sötétségből. Mivel köszönt nekem én is viszonoztam ezt a gesztust:
- Szia!
Láttam, hogy a fiú nagyon keres valakit vagy valamit, gyanítottam, hogy még mindig a titokzatos Benőt kutatja, hiszen azon a néven szólongatott valakit.
- Szabad megtudnom, hogy ki ez a Benő? Csak nem eltévedt itt? - kérdeztem tőle kedvesen, bár tartottam tőle, hogy elküld a fenébe, mert ugye semmi közöm sem lenne hozzá, de azért mégiscsak érdekelt, mert én már csak ilyen kíváncsi típusú ember voltam.
- Ha gondolod segítek megkeresni - ajánlottam fel neki, hiszen bennem volt a segítő szándék, egyszerűen ilyen voltam és így is neveltek, úgyhogy ebben semmi kivetnivalót sem találtam. Abból indultam ki, hogy én is örültem volna, ha nekem segítenek egy ilyen helyzetben, de persze azzal is tisztában voltam, hogy nem vagyunk egyformák és így nem biztos, hogy túlzottan örülni fog a felajánlásomnak. A legjobban mégiscsak arra voltam kíváncsi, hogy ki lehet az a Benő, akit itt keres a bagolyházban ez a fiú. Nem gondoltam volna idáig, hogy a baglyokon kívül más is lehet itt, de most már biztos voltam benne, hogy okkal keresi a srác ezt a személyt.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 1. 23:13 Ugrás a poszthoz

Marcell- Egy bagoly? Hát persze! - fogtam a fejem vigyorogva, hisz mi más lehetne? Ezt nagyon benéztem, mert azt hittem, hogy egy személyről van szó, bár mit keresne más itt a baglyok között? Ez egyáltalán nem volt helytálló feltételezés részemről. Annak örültem, hogy a fiú nem küldött el melegebb éghajlatra és nem utasította vissza a segítségemet, így máris nekiálltam keresni.
- Olyan egyformák ezek a baglyok! - állapítottam meg, miután megszemléltem jó párat, bár igazából azt sem tudtam, hogy melyik lehet a keresett madár.
- Hol vagy Ödönke? - hiába a memóriám nem volt az igazi, főleg nem ma.
- Öhm Benő! - javítottam ki magam, ha már hangosan Ödönkéztem, bár ez a baglyokat egyáltalán nem hatotta meg, hiszen a bagoly tojt előbújni.
- Hallgat a nevére? - kérdeztem tőle, majd tovább nézegettem a madárkákat miközben vagy tízszer elismételtem, hogy "Benőke gyere ide". Közben a srác bemutatkozott, így én is követtem a példáját:
- Alíz vagyok, harmadikos és Navinés - válaszoltam neki, miközben a baglyokat vizslattam.
- Wááá.... a fene! Ezt a dilis baglyot! - ordítottam majd arrébb húzódtam onnan, mert az egyik madár úgy gondolta, hogy poénból nekemrepül. Kicsit megijedtem tőle, mármint nem az állattól, hanem a hirtelen akciójától. Szerencsémre meghallottam, hogy közben a fiú rátalált hőn szeretett Benőkére.
- Örülök, hogy meglett! - szedtem ki egy bagolytollat a hajamból, majd a figyeltem, ahogy a srác a bagoly csőrébe helyezi a levelét és elküldi vele.
- Most már tudni fogom, hogy melyik Benőke - mondtam mosolyogva, hiszen nem éppen ő volt a baglyok szépe, de valószínűleg tette a dolgát, már ami a levélhordást illeti.
- Nem nagyon láttak még a suliban, igaz képtelenség lenne mindenkit ismerni.  Bár az is igaz, hogy nem sok Eridonos diákot ismerek személyesen - mondtam neki, hiszen kevés embert ismertem még a suliból és azokra természetesen nem emlékezhettem, akikkel csak úgy összefutottam.
- Na és nehéz a negyedik osztály? Én még nem tudom milyen szakot választok majd a jövőben, szeretek állatokkal foglalkozni, de majd elválik, hogy az lesz az én utam - tűnődtem el a témán, majd arra gondoltam, hogy az álmaim vajon milyen hatással lesznek a jövőmre.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 2. 17:38 Ugrás a poszthoz

SheelaA szőke hajú lány is bemutatkozott, így már legalább tudtam a nevét. Mosolygós volt és pozitív kisugárzással rendelkezett, legalább elsőre ez jött le róla. Miután helyet foglalt mellettem, kezeimet tördelve elkezdtem mesélni a problémám forrásáról:
- Hm... tehát... - mosolyogtam rá, majd a padlót néztem egy kicsit, de aztán összeszedtem magam, újra a lányra emeltem a tekintetemet és folytattam a mondandómat:
- Mostanában nem alszom valami jól, ugyanis mindenféle álmok gyötörnek - kezdtem bele, de aztán eszembe jutott, hogy nem is ezt kellett volna mondanom, mert azt hiheti, hogy szimplán rosszul alszom és valamiféle altatószert kérek tőle... na fussunk neki még egyszer!
- Tehát össze-vissza álmodom mindenfélét, de a legbizarrabb az egészben az, hogy elég sok álmom a valóságban is megtörténik. Hogy is mondjam? Álmomban jeleneteket látok a múltból egyes emberek esetében és látom, hogy mi fog történni velük. Olyanok is szerepelnek az álmaimban, akiket soha életemben nem láttam - mondtam egy nagy sóhaj kíséretében, majd egy példát is felhoztam neki:
- Múltkor egy Eridonos lányról álmodtam, akit kiskorában sokat csúfoltak és kirekesztettek a társai, emiatt nem rendelkezik kellő önbizalommal. Aztán hirtelen láttam, hogy egy nap az udvaron sétál és egy menőbb diáktársa elkezdi csúfolni a barátnőivel, de hirtelen ott terem egy srác és véget vet ennek. Nem fordítottam először nagy figyelmet erre, de a minap épp az udvaron sétáltam és szemtanúja voltam ennek a jelenetnek. Minden pont úgy történt, ahogy megálmodtam... és ezen kívül voltak még olyan álmaim, amik szintén megtörténtek - fejeztem be a mondandómat, majd vártam, hogy mit reagál erre Sheela, hiszen benne volt minden reményem, de már az is jól esett, hogy egyáltalán meghallgatott valaki.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 2. 17:56 Ugrás a poszthoz

Marcell


ZáróLáttam, hogy Marci mulatságosnak véli a baglyos "támadást", de nem tudtam ezért haragudni rá, mert valószínűleg külső szemmel szemlélve vicces lehetett a dolog. Bizonyára én is megmosolyogtam volna őt, legalábbis ha fordítva történik az eset. Kiderült, hogy a fiú nem tartózkodott a suliban egy ideig, de nem is firtattam ezt a témát, mert láttam rajta, hogy kissé kényelmetlenül érinti a dolog. Ezt tiszteletben tartottam, hiszen én sem szerettem, ha olyan témát hoznak fel, ami érzékenyen érint és nem emlékszem vissza rá szívesen, vagy ha már ezerszer kiveséztem a dolgot.
- Megnyugtató, ha teljesíthető. Már a mostani vizsgák sem voltak túl könnyűek, de akkor ezek szerint egy kicsit jobban rá kell kapcsolni - mondtam elszántan, hiszen mindenképp szerettem volna évfolyamot lépni, nem szerettem volna megbukni. Tudtam, hogy ehhez még többet kell tanulnom, de azt is tudtam, hogy a teljesítményemen múlik a jövőm.
- Akkor ezzel nem csak én vagyok így, biztató, hogy még ráérek, ezen agyalni. Megpróbálom pihentetni ezt a témát, aztán majd úgyis kialakul, hogy mit hoz számomra a jövő - válaszoltam Marcinak, miközben éreztem, hogy kezd lehűlni a levegő.
- Valóban nincs túl jó illat itt, ráadásul emellett még hideg is van. Benne vagyok, menjünk be! - helyeseltem a fiú ötletét, hiszen nem szerettem volna megfázni, na meg azért ezeket a szagokat sem volt leányálom elviselni, nem is értem, hogy a baglyokat hogy nem zavarja... igaz, ők már megszokták ezt, meg hát mégiscsak madarak.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 2. 20:39
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 2. 18:52 Ugrás a poszthoz

Sheela


Észrevettem a lányon, hogy hozzám képest árad belőle a nyugalom, ami nagyon jó volt, mert így egy kicsit én is lehiggadtam. Nem lett volna kellemes, ha mindketten idegesek vagyunk, mert akkor ráragadt volna egymásra ez a hangulat és nem jutottunk volna dűlőre egykönnyen. Szerencsére az első próbálkozásomra, semmilyen megjegyzést nem tett, még egy rezdülés sem volt az arcán. Láttam rajta, hogy valóban komolyan vesz és várja, hogy kellőképpen megfogalmazhassam a mondandómat. Miután elmeséltem neki az álmaimat, megkönnyebbültem, mert nem úgy nézett rám, mint aki azt hiszi, hogy bekattantam. Örültem, hogy végre valaki komolyan vette ezt a dolgot és valamelyest sikerült megnyugodnom, amikor közölte velem, hogy nem ítél el emiatt. Éppen ezért választottam őt, mert éreztem vele kapcsolatban azt, hogy jó kezekbe kerül a titkom és hogy egy rendkívül jóindulatú ember.
- Köszönöm! - mondtam neki hirtelen, hiszen nagyon jól esett, hogy mellettem állt és segített. Sejtettem, hogy még nem hallott ilyen esetről, hiszen én sem voltam tanúja sose ilyennek, de nekem már az is sokat jelentett, hogy egyáltalán meghallgatott.
- Nos, nem is tudom mi ez. Erő vagy átok... de tény, hogy nekem is új és egyszerűen nem tudom, hogy mit kezdhetnék vele vagy hogy hogyan kezeljem. - mondtam kissé kétségbeesetten.
- 14 éves koromban választhattam, hogy itt tanulok, vagy egy külföldi varázslóiskolában és én az előbbi mellett döntöttem. Tulajdonképpen nagyon sokáig nem is tudtam, hogy varázserővel rendelkezem, ugyanis a mugli világban nevelkedtem és nem is gondoltam volna, hogy létezik ez a világ, csupán mesékben hallottam ehhez hasonlóról - válaszoltam őszintén Sheela-nak, hiszen amíg a nevelőintézetben nem mutatkozott meg a varázserőm, addig nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy fordulatot vesz majd az életem. Sőt, még akkor sem voltam tisztában vele, hogy mi történt velem, de Timi segítségével feltárult előttem ez a titokzatos világ.
- Szóval itt tanulok 14 éves korom óta, most harmadikos vagyok, de miért kérdezed? - tettem fel a kérdést a lánynak, hiszen nem értettem, hogy ez hogyan kapcsolódik az álmaimhoz.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 2. 20:11 Ugrás a poszthoz

Sheela


Nagyon hálás voltam Sheela-nak, hogy meghallgatott és hogy ilyen frappáns válaszokat adott, hiszen ezáltal tényleg sikerült valamelyest megnyugodnom. Csendes és okos lánynak tűnt, sokkal többre értékeltem ezeket az embereket azoknál, akik ennek a szöges ellentétei voltak, hiszen azok teljesen mást mutattak magukból, mint ami a felszín alatt rejtőzött. Láttam rajta, hogy valamelyest meghatódott a "köszönöm" szócskán, amelyet egy szelíd mosollyal palástolt. Kedvem lett volna elbőgni magam a meghatottságtól, a helyzettől, attól, hogy meghallgattak és hogy végre talán segít valaki. De nem tettem, hiszen megpróbáltam erős maradni, az intézményben bőven volt lehetőségem itatni az egereket és nem szerettem volna mások előtt túl gyengének látszani.
- Igazad lehet. Tudod nem könnyű feldolgozni ezt az egészet, kezelni meg pláne nem. Tudom, hogy szembe kéne néznem ezzel a képességgel, csak egyedül nagyon nehéz, de nagyon örülök, hogy segítesz és hogy meghallgatsz - válaszoltam a lánynak, hiszen tényleg sokat számított nekem a jelenléte, ugyanis egyáltalán nem voltam könnyű helyzetben.
- Jól látod, még mindig nem szoktam meg teljesen ezt az új világot és most még itt vannak az álmok is. Jelentkeztem ebbe a belső körbe is, de nem tudom, hogy a tanár is mit tudna velem kezdeni, vagy hová tudná fejleszteni ezt a képességet. Egyben rémisztő és kétségbeejtő ez az egész - válaszoltam neki őszintén, mert nem tudtam, hogy ki hogyan tudna segíteni. Sheela hasznos tanácsokkal látott el, ez adott egy kis plusz erőt, ami már nagyon rámfért. Miután a lány hátradőlt én törökülésbe ültem és felvázoltam neki az érzéseimet a beilleszkedéssel kapcsolatban:
- Dicsérendő, hogy a megpróbáltatások ellenére sikerült optimistának maradnod, ezt nagyon becsülöm benned - feleltem Sheela-nak, jól esett, hogy valamennyi információt elárult magáról, úgy vettem észre, hogy ezen a téren sok bennünk a hasonlóság az optimizmust leszámítva.
- Tudod nekem itt jobb mint amilyen a mugli világban volt. Legalábbis amíg meg nem ismertem Timit, a nevelőanyámat. Nevelőnőből lett nevelőanya... vicces mi? - kérdeztem mosolyogva, bár igazából nem tartottam poénosnak, csak tetszett ez a szójáték.
- A szüleimet nem ismerem. Egy nevelőintézetben nőttem fel, volt egy-két barátom, de sose fogadtak el a többiek, mindig én voltam a támadásaik célpontja, a piszkálódásuk tárgya. A nevelőnők se voltak különbek... utáltam ott lenni. Cses*ék meg! - mondtam indulatosan a végén, majd hozzátettem:
- Bocs.
Aztán magam elé bámultam meredten, nem tudtam, hogy jól tettem-e, hogy ennyire kitárulkoztam neki, tulajdonképpen még szinte senkinek sem mondtam el, hogy honnan jöttem, milyen volt az eddigi életem, de bíztam benne, hogy nem fog visszaélni vele. Egyszerűen nem tudtam elképzelni róla, hogy erre vetemedne, mert nagyon rendesnek és jóindulatúnak tűnt az eddigi beszélgetésünk alapján. Igaz sose gondoltam volna, hogy ezt megosztom valakivel már az első beszélgetés alkalmával, de most csak így megtörtént a dolog.
- Szóval ott jött elő a varázserőm is, de szerencsére nem felnőttek előtt, úgyhogy nem jöttek rá. Timi az új nevelőnő később magához vett és elmeséltem neki ezt a furcsa történést, aztán kiderült, hogy ő is varázserővel rendelkezik és felvilágosított bizonyos dolgokról. Úgyhogy most itt vagyok - fejtettem ki röviden a történetem végét, aztán csöndben vártam, hogy mi lesz. Most már tudta, hogy egy lelki roncs vagyok, amire egyáltalán nem voltam büszke, de ezúttal sebezhetőbbnek is éreztem magam a kelleténél.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 2. 20:12
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 2. 21:08 Ugrás a poszthoz

Hercegh KriszpinEgyre csak ráncigáltam a karomat, de ezzel csak azt értem el, hogy fájdalmat okoztam magamnak. Forrt bennem a vágy, hogy nem adhatom fel, nehogy már egy ládika kifogjon rajtam... de úgy tűnik kifogott. Elég ciki volt, hogy ott álltam elveszve és tehetetlenül, karom az adománygyűjtő láda szájában... Az volt a szerencsém, hogy senki sem járt erre, de tudtam, hogy a helyzet még változhat és akkor tuti, hogy közröhej tárgya lehet. Kicsit megpihentem az újabb próbálkozások előtt, hogy erőt gyűjtsek magamnak. Amikor már azt hittem, hogy nem lehet rosszabb, bebizonyosodott, hogy nagyot tévedtem. Hirtelen egy alak körvonala rajzolódott ki a távolból, aki sietős léptekkel tartott felém.
- A fenébe, gyere már ki! Engedd el a karomat, te...! - vinnyogtam magamban, de hiába ráncigáltam a karomat, a láda nehéz fedele nem engedett a szorításból. Elkeseredettségemet már csak az tetőzte, amikor megláttam, hogy aki felém tart az nem más, mint az iskolánk új igazgatója.
~ Nagyszerű! ~ - morogtam magamban, hiszen most a suli feje előtt égek le. Meglepetésemre az volt az első szava, hogy segít. Nem ilyennek képzeltem el őt, hanem azt hittem, hogy az intézeti nevelőkhöz hasonlít és majd még ő teremt le engem, hogy hogyan mertem beleszorítani a karomat a "szent" ládába. Nagyon szimpatikusnak tűnt első blikkre, amikor közelebb ért, de legszívesebben a föld alá süllyedtem volna. Mérlegeltem gyorsan a helyzetet és rájöttem, hogy egyedül bizony nem fogok innen kiszabadulni, úgyhogy muszáj engednem, hogy segítsen rajtam az iskolaigazgató. Sose gondoltam, hogy egy ilyen furcsa helyzetben fogok majd összetalálkozni vele, de hát az élet már csak ilyen ironikus. Sikeresen kiszabadította a karomat a ládából és a ruhám ujját is kiakasztotta a kapocsból. Akármilyen hülyén is éreztem magam, végre felszabadultam, hogy többé nem voltam a láda foglya.
- Csak egy kicsit, tulajdonképpen csak egy kis karcolás - mondtam neki, bár az igazat megvallva eléggé fájt, de nem akartam ezzel is terhelni.
- Köszönöm! - mondtam neki hálálkodva, hiszen ha nem jön erre, akkor ki tudja mennyi ideig tartana, mire ki tudnám szabadítani a karomat a láda fedeléből. Tulajdonképpen jót tett velem, csak maga a szituáció volt kellemetlen számomra.
- Széplaki Alíz vagyok - nyújtottam felé bemutatkozásként azt a karomat, amelyik nem fájt.
- Pár könyvet dobtam csak a ládába, nem akartam bonyodalmat okozni, tudom béna voltam, sajnálom - mondtam neki, és rögtön elkezdtem magyarázkodni, mert megszoktam már, hogy a nevelőintézetben anno kérdőre vontak mindenért és amiről nem tehettem azért is én voltam a hibás.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 4. 21:21 Ugrás a poszthoz

Jóslástan különóraTudtam, hogy egyszer el fog jönni az ideje, hogy a tanárunk meghív az első külön tartandó jóslástan órára. Kicsit féltem ettől az egésztől, mert így újra ki kellett tárulkoznom valaki előtt, amitől nagyon tartottam. Tudtam, hogy megintcsak fény fog derülni a képességemre, amiről idáig csak Sheela-nak számoltam be. Persze a tanár úr már sok mindent megtapasztalt a témában, ennek ellenére nem tudtam elképzelni, hogy esetleg nem néz-e csupán dilisnek a képességem miatt. Nem igazán bíztam az emberekben, de tudtam, hogy most nem volt mit tennem, muszáj volt színtiszta igazat vallanom ez ügyben. Felvettem fehér felsőmet, hozzá fekete nadrágot és cipőt húztam, hajamat pedig kiengedve hagytam. Egész gyorsan odaértem a lakásra, bár kissé ideges voltam, nem tudtam, hogy mi fog fogadni és hogy hogyan fog reagálni az aktuális helyzetemre. Azt gyanítottam, hogy nem fog tudni segíteni rajtam, de reméltem, hogy tud majd abban segédkezni, hogy elviselhetőbbnek tűnjenek az álmaim. Persze az is benne volt a lehetőségek tárháza között, hogy még ő is hülyének néz és elküld melegebb éghajlatra, hogy nem veszem elég komolyan a jóslástant címszóval, de bíztam benne, hogy mellettem fog állni. Idáig nagyon segítőkésznek ismertem meg a tanárunkat, úgyhogy reméltem, hogy most sem fogok csalatkozni benne. Amikor odaértem a lakáshoz eszembe jutott rögtön, hogy Attila óva intett attól, hogy becsöngessünk. Kissé hezitáltam az ajtó előtt, mert nem akartam őt megzavarni semmiben, de aztán erőt vettem magamon és óvatosan benyitottam.
- Jó napot! - kiáltottam hangosan, majd az orromat hirtelen a parfüm, a tea és a füstölő illata telítette be, ami egész kellemes összhatást gyakorolt így egyben. A sötétítők is be voltak húzva, hála az égnek, ez még külön megnyugtatásul szolgált számomra. Lehuppantam a földre az egyik kényelmes párnára, majd észrevettem, hogy a tanárom is ott ült a közelben, de nem akartam megzavarni a meditációjában, ezért csöndben vártam a további történéseket.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 4. 22:41 Ugrás a poszthoz

Jóslástan különóraKissé megilletődtem, amikor a tanár úr bejelentette, hogy még alszik, bár ahogy elnéztem ez inkább meditációnak tűnt, mint alvás... aztán egy érdekes hangot mutatott be, ami az első feladatom volt, hogy értelmezzem.
- Ez nagyon fülsüketítő! - fogtam be a fülemet, amint meghallottam a monoton hangot, majd visszatértem a valóságba és megpróbáltam jellemezni az elhangzottakat:
- Elég! - keltem ki kissé magamból, míg lejjebb nem ment a hangszín. Egyszerűen zavarta a fülemet, nem tehettem róla...
- Nos, nagyon monoton a hangszín! Olyan, akár egy szívmegállás, mint akinek vége a kórházban! - válaszoltam Attilának.
A zavaró hang után rögtön a tea felé vettem az irányt. Zöld teát készítettem magamnak, mert az volt a kedvenc teafajtám. Élénkítette a testet, fiatalosan tartotta a szellemet és remek antioxidáns volt. Miután kitöltöttem belőle magamnak egy csészével visszamentem a párnámhoz és leültem.
- Öhm... egész jól beilleszkedtem már ide - mondtam mosolyogva a tanáromnak, miközben úgy szorítottam a teás poharamat, mintha az az életemen múlott volna.
Sajnos mind a fények, a hangok ellenére képtelen voltam igazán feloldódni, úgyhogy csak játszottam a lazát. A férfi rákérdezett arra, is, hogy hogyan képzelem el a jövőmet. Erre semmit sem tudtam mondani. Nem mertem előjönni az álmaimmal... legalábbis egyelőre nem. Nem tudtam, hogy mit gondolt volna rólam és hogy egyáltalán hogy állt volna hozzá ehhez az egész dologhoz.
- Sajnálom, talán nem én vagyok a megfelelő alany - haraptam el a mondandóm végét, majd a tanáromra néztem és nagyon nehéz volt megállni, hogy közben ne bőgjem el magam.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 4. 23:14 Ugrás a poszthoz

Asztrológia óra


Lazítottam egy kicsit a szünetben, mert jól esett egy kicsit kikapcsolni. Nem beszélgettem senkivel sem, mivel senkit sem ismertem a teremből, de megszoktam már a magányt, ezért nem éreztem, hogy bárki társaságára is rá lennék szorulva.
Egy kis idő után vissza kellett mennem a terembe, mert folytatódott a tanóra. Miután kezdetét vette, minden figyelmemet oda összpontosítottam, de nem voltam tisztában azzal, hogy pontosan mit is kéne válaszolni. Illetve kikövetkeztettetem a tanár szavaiból és reméltem, hogy valóban jó lesz majd a válaszom:
- Az elemzésem alapján úgy tűnik, hogy bika a négyes házban. A bika felszálló feladata, amit meg kell tanulnia mindenképp, a biztonság fenntartása önmaga és a szerettei részére. Minden vágya, hogy olyan példaértékű emberré váljon, aki mindenki számára hasznos és időtálló. Meg kell tanulnia megfelelően bánni az anyagiak mellett a szellemi értékekkel is. Az négyes ház a család és az otthon háza révén szorosan kapcsolódik a szülötthöz. Elképzelhető, hogy komoly változások lesznek az otthoni életben, valamint a szülőkhöz kapcsolódó viszonyra mutat rá. Fontos a jegy szülöttjének megtanulnia, hogy elegendő figyelmet és időt fordítson a családjára a munka mellett. Fontos, hogy élje át jobban az érzelmeket, vállalja fel őket és teremtsen otthon egy meghitt légkört! Felkészít az öregkor velejárójára, ezért tulajdonképpen ennek a jegynek meg kell tanulnia elfogadni az öregedés folyamatát - fejeztem be mondandómat, majd belegondoltam, hogy bizony ezt nehéz elfogadni, ha választhatnék akkor az örök ifjúság mellett voksolnék, na és persze az örök egészség mellet. Nem tudtam, hogy valójában mekkora hatással lesz rám majd a csillagjegyem, de abban bíztam, hogy az életem történéseit az irányíthatja és az lesz a felelős is a tetteimért.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 5. 11:54
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 4. 23:57 Ugrás a poszthoz

Jóslástan különóraA férfi szavai mély nyomot hagytak a szívemben, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mi lehet számomra fontos ebben a fura hangfekvésben.
- Hogy mi fontos? - kérdeztem vissza kissé megilletődve értetlenül, aztán kissé elszégyelltem magam, amikor Attila kijelentette, hogy egy jós tudja ezeket a dolgokat.
Ezután mélyen a szemembe nézett, ami totál megrémisztett, mert rögtön rájött, hogy félek a képességemtől és magától a jóslástól is. Valahogy nem készültem fel erre, kissé zavarba is jöttem, úgyhogy egyelőre csak hebegtem és habogtam.
- Öhm... hát... - mondtam neki, miközben oltári szerencsétlenséget éreztem magamban, így egyelőre az érzéseimet sem tudtam kellőképpen kifejezni. Zavart, hogy rögtön belelátott az érzéseimbe és ezt egyszerűen nem tudtam kellőképpen kezelni.
Aztán jött a következő kérdés... teljesen jogosan, hiszen csupán visszakérdezett...
- Hm... nos... - haraptam be az ajkam, majd vettem egy nagy levegőt és megpróbáltam kifejezni magamat:
- Nem is tudom, talán az álmaim felelősek mindenért - folytattam, majd elharaptam a mondandómat és egy könnycsepp gördült le az arcomról. Nem tudtam, hogy hirtelen mit tegyek, próbáltam visszafogni a könnyeimet, melyek próbáltak minél gyorsabban a felszínre törni, de erősnek mutatkoztam és nem hagytam, hogy mindez megtörténjen.
- Szóval mindegy, biztosan nem vagyok normális - folytattam a mondandómat, miközben mosolyra húzódott a szám. Eddig erről csak a háztársamnak meséltem, ő meg is értett, de nem tudtam, hogy mit várhatok a tanáromtól. Neki persze minden képesség a kisujjában volt, de ennek ellenére szükségem volt arra, hogy valóban biztonságban érezhessem magam és megoszthassam vele ezt a nagy titkot.
Széplaki Alíz
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Navinés média, Uralkodó Unikornisok csapattag, Jövendőmondó, Gyakorlótanár, Harmadikos mestertanonc


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
online
RPG hsz: 503
Összes hsz: 2146
Írta: 2016. november 5. 01:21 Ugrás a poszthoz

Jóslástan különóra- Mindenkinek más... - ismétlem a tanár szavait... - Hát persze! - mondtam ki, hiszen akármilyen nagy közhelynek is tartottam ezt a megnyilvánulást, be kellett ismernem, hogy való igaz, minden ember számára más dolog fontos.
- Nos, gratulálok, sikerült belecsapni a közepébe! - tapsoltam meg a tanáromat nagy mosollyal a számon, majd magamhoz vettem a csészét és egy jókora kortyot ittam a teámból, aztán visszatettem magam mellé a földre.
~ Hát ez aztán király bemutatkozás volt! Most már biztosan "remek" benyomást tettem rá, megintcsak hoztam a formámat! ~ gondoltam magamban, miközben magam elé bámultam, aztán gyorsan kapcsoltam és visszatértem a valósába.
- Hogy mit szeretnék tenni velük? - kérdeztem kissé kétségbeesetten.
- Szeretném, ha örökre eltűnnének az életemből! - válaszoltam hevesen, majd szomorkásan elfordítottam a fejem és a teáscsészére bámultam.
- Fogalmam sincs, hogy miért álmodok olyanokat, amiket álmodok! Egyáltalán milyen kérdés ez?! - kérdeztem ingerülten, legszívesebben leléptem volna, és sose tértem volna vissza az iskolába se, de tudtam, hogy ez nem megoldás.
- Kicsit le kell most higgadnom! - mondtam a tanárnak, majd felkeltem ülőhelyemből és fel-alá kezdtem el járkálni. Percekig ez ment, amíg le tudtam csillapítani magamban a haragot az említett álmok iránt, majd hirtelen gondoltam egyet és visszaültem a helyemre.
- Senki sem tud segíteni - folytattam kifakadásomat Attilának, bár legbelül igazából jól esett azért, hogy végre meghallgat valaki.
- Sajnos nem tudom irányítani az álmaimat. Azok csak úgy jönnek. Belelátok a múlt egyes töredékeibe és a jövőbe is... olyan személyeknél is, akiket életemben nem láttam idáig. És nem mondok hülyeséget, mert volt jó pár olyan eset, aminek az lett a végkimenetele, amit megálmodtam - mondtam komoly arccal a tanárnak, hiszen ő akarta, hogy megnyíljak neki, hát most aztán feladtam a leckét.
- Oh, mi az a normális állapot? - kérdeztem tőle nagy vigyorral az arcomon.
- Szerintem sosem leszek normális! Bár ha a normális azt jelenti, hogy illeszkedjünk be a társadalomba és sose mondjuk ellent neki, valamint feleljünk meg mindig az általa tett elvárásoknak akkor tudja én sose szeretnék normális lenni! - válaszoltam Attilának immár nyugodt hangnemben, majd suttogva hozzátettem:
- Különben is, a normális emberek dög unalmasak.
Gondolt rólam immár, amit gondolt, nem érdekelt különösebben. Ennél készebb már úgysem lehettem... egyrészt az álmaimtól mostanság nem igazán tudtam nyugodtan kialudni magam, másrészt ő kérdezett rá, hogy szerintem mi a normális én pedig csupán őszintén válaszoltam neki. Közben szöget ütött a fejemben, hogy ő is azt állította magáról, hogy nem tartozik a normális emberek csoportjába. Sőt, még büszke is volt erre. Máris úrrá lett rajtam a kíváncsiság:
- Na és miért büszke rá? Csak nem valami nagyobb hatalom játékszerei vagyunk mindannyian? - kérdeztem tőle kíváncsian. Felvettem a földről a csészét és egy újabb kortyot ittam a teámból, amely egy kicsit kihűlt már, de nem foglalkoztam vele. Sokkal jobban érdekelt, hogy a tanárom miért nem tartja magát normálisnak. Emellett kíváncsi voltam, hogy vajon mit mond az álmodói képességemre, avagy átkomra.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 5. 01:26
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Széplaki Alíz összes RPG hozzászólása (284 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 » Fel