29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Merkovszky Ádám összes RPG hozzászólása (212 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Le
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. június 19. 22:47 Ugrás a poszthoz

Izzy
Elemi mágia vizsga, valamikor a 21. tanév vége utáni szünetben
A vizsgáztató kinézete

Kirin már bent ül a teremben, előtte papírok, kezében penna. Éppen a hivatalos iratokkal bíbelődik, várja, hogy megérkezzen a vizsgázó. Bal kézzel beletúr narancsvörös hajába, majd rátekint órájára. Zöldessárga íriszein megcsillan az időmérőről visszatükröződő napfény. Ez hunyorgásra készteti, így amúgy mandulavágású, macskás szemrései elkeskenyülnek. Megállapítja, hogy van még idő, visszafordul a papírokhoz, és ikszet rajzol az egyik üres rubrikába.
Körülbelül öt évvel ezelőtt még el se tudta volna képzelni, hogy egyszer majd minisztérium által kijelölt vizsgáztató lesz. Akkor még Angliában élt és az Elementalisták Lelki Egészségét és Mentális Erejét Kutató Intézetben vizsgálták. Akkor még Magmának hívatta magát. Féltek az erejétől, ő is félt magától. Persze büszke volt, sosem vallotta volna be. Akkor még alig múlt húsz éves, és élete első tizenöt évét alkoholista apja mellett kellett leélnie. Aztán véletlenül megégette a húgát. Később már szándékosan az egyik osztálytársát. A hatóságok ekkor sokalltak be, és küldték volna egyenesen a javítóba, de az ELEMEKI igazgatója kiállt érte. Így került John Stiles szárnyai alá.
A férfi nyugalma, vidámsága idegesítette a kezdetekkor. Évek kellettek ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon, és még néhány, hogy John türelme, tapasztalata, szakmai felkészültsége meghozza gyümölcsét és Magma végre újra Kirinnek nevezze magát. A fiatal férfi útját továbbra is sokban egyengette az intézet, így kerülhetett végül be abba a programba, ami elemi mágus oktatókat és vizsgáztatókat nevelt ki.
Kirin végül Magyarországra került, ő vette át a nyugdíjba vonuló Csoknyás Borbála helyét. A nyelvet még töri, így egy bűbáj fordítja majd szavait a lánynak és viszont. Bár ez az első vizsgája itt, nem látszik rajta aggodalom vagy idegesség. John jó tanára volt, Kirin nyugodt, türelmes, szemlélődő.
Mikor a lány belép a terembe, a férfi feláll, és elé lépdel. Mozgása kecses, puha, könnyed, Izzy úgy érezheti, mintha egy macska lépdelne felé. Vagy egy tigris.
- Kirin Slavek vagyok, én fogom levezetni neked a vizsgát - mondja angolul, de Izzy már magyarul hallja. - Kérlek, foglalj helyet! Rögtön mondom a feladataidat is.
Az asztalával szemben álló székre mutat, megvárja, míg a lány leül, majd ő maga is elfoglalja korábbi helyét.
- Három feladatot fogsz kapni, de előtte lesz negyed órányi felkészülési időd, főként az utolsó feladat miatt. A vizsga lényegi részére összesen húsz perced lesz, ha túlléped az időd, azt már nem fogom tudni beszámítani az értékelésedbe. Azt, hogy átmentél-e, már a vizsga után megmondom, de az igazolványodat majd a minisztérium fogja kiküldeni neked.
Kirin kezébe veszi a tollat, majd pörgetni kezdi. Biztatóan rámosolyog a lányra, kivillannak hegyes, fehér fogai, de a gesztus nem fenyegető, nincs éle. Ez valóban csak egy mosoly, már megtanulta, hogyan lehet vicsorgás nélkül fordulni másokhoz.
- Az első feladatod ez - mondja, majd elvesz az asztalról egy kötegnyi üres papírt. Pálcájával vizet idéz, és azzal alaposan eláztatja a lapokat. - Szárítsd meg a papírokat úgy, hogy ne essen bennük kár! A második feladatod az, hogy melegíts fel engem. Addig egy varázslattal direkt lehűtöm magam, neked vissza kell állítanod a közel normális testhőmérsékletem. Végül egy kisebb "műsort" kell csinálnod, amiben a lángokat formálod, színezed, valamint füstöt is létrehozol. Használd a fantáziád, legyen látványos!
Ennyi, ő befejezte a beszédet. Most negyed órán keresztül nézni fogják egymást. Kirin rátekint az órájára, majd csettint egyet. Megjelenik egy aprócska láng az ujjai felett. Elkezdi léptetni egyik ujjáról a másikra. Ezzel üti el az időt addig, amíg a lány késznek nem érzi magát a feladatok elkezdéséhez.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. július 24. 16:16 Ugrás a poszthoz

Izzy
Elemi mágia vizsga, valamikor a 21. tanév vége utáni szünetben
A vizsgáztató kinézete

Bár a negyed óra még nem telt le, a lány jelzi, hogy a felkészüléssel elkészült, így Kirin, mert nem akarja feleslegesen húzni az időt, engedélyt ad a kezdésre.
A papírszárítást figyelemmel kíséri, majd a végén egyesével felemeli és megforgatja a lapokat. Nem mintha ne érezné pyromágiájával, hogy ténylegesen megszáradtak, méghozzá kár nélkül, de amikor majd jegyzőkönyvet ír a vizsgáról, így nyugodt szívvel beleírhatja, hogy a papírok állapotáról a saját két szemével is meggyőződött.
Bólintva hagyja, hogy a lány a következő feladatra ugorjon, de arcmimikájával igyekszik semmit sem elárulni. Nem kell tudnia, hogy jó munkát végzett, legalábbis Kirin szerint ez egyelőre elhanyagolható információ.
Korábban lehűtött testét érzi, ahogy a lány felmelegíti, de kicsit feljebb szalad a szemöldöke, mikor elérik a harmincnyolc fokot. Nem igazán tudja eldönteni, hogy ténylegesen így akarta-e, mert tudja, hogy a pyromágusoknak eleve magasabb a testhőjük, vagy véletlenül kissé túlzásba vitte. A lány arckifejezését vizsgálva végül előbbi mellett dönt, ugyanis nem lát rajta kételkedést, ijedtséget, félelmet.
Végül elkezdi a lány az utolsó feladatot is, Kirin pedig bólintva engedélyezi, hogy kicsit "átrendezze" a termet. Az előadást hátradőlve, nyugodt, laza testtartással szemléli, a végét pedig egy gyors mosollyal díjazza.
- Úgy látom, meg is vagyunk - bólint, miután végigfutja a papírjait, és behúz pár ikszet a rajtuk lévő négyzetekbe. - Gratulálok, sikeresen vetted a vizsgát. A pontos eredményről és százalékokról bagoly útján fogsz értesítést kapni a minisztériumtól. Ugyanígy fog megérkezni az igazolványod is. Ez maximum egy hetet fog igénybe venni, de általában három munkanap alatt el szoktak készülni a megfelelő iratok.
Kirin felállva kezét nyújtja a lánynak, hogy elbúcsúzzon, majd az ajtóig el is kíséri, közben pár tanáccsal még ellátja:
- Ha nem látja senki, nyugodtan varázsolhatsz, de hivatalosan majd csak az igazolványod megérkezése után használhatod a képességeid. Mostantól nem vagy tanonc, úgyhogy nem vonatkozik rád az a szabály, hogy órai keretek között és felügyelettel gyakorolhatsz. Legközelebb majd csak akkor teheted meg, ha lesz megfelelő iratod. Amit ezentúl jó, ha mindig magadnál tartasz, de akkor főleg, ha külföldre mész.
Az ajtóhoz érve, még szól pár kedves szót a vizsga tartalmi részéről, aztán elköszön a lánytól, hogy aztán az asztalhoz visszasétálva befejezze a papírmunkát.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Merkovszky Ádám összes RPG hozzászólása (212 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Fel